HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Fehérvár vasárnapig nem tér vissza

2010.01.15. 12:23 F. Kapus

Az eddigi tapasztalatok alapján az erősebb, jobb csapatok ellen tudtunk igazán jól teljesíteni, a velünk azonos szintűekkel szemben döcögött a szekér, figyelmeztetett Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Jesenicébe indulás előtt. A csapat a szezonban először nem tér haza két meccs közt. Ismét csak öt védővel tudunk kiállni.

"A hét elején az erőnlétünkkel foglalkoztunk, ahogy terveztük is. Tudtuk, hétvégén két nehéz mérkőzés vár ránk, így nem vihettük túlzásba. Az utolsó két napban inkább a taktikai részletekre koncentráltunk, csütörtökön csak jeges edzést tartottunk. Foglalkoztunk az emberelőnyös és -hátrányos helyzetek gyakorlásával is. Ondrejcik Rastislavon kívül mindenki egészséges volt a héten, tovább szokták egymást a sorok, amelyekkel az utolsó néhány meccsen játszottunk. Nem is terveztünk változtatást, csak egy minimálisat: Szlovéniában a fiatal sorban Kóger és Nagy mellett Benk kezd, Vaszjunyin és Peterdi lesznek a csatárcserék.

Sajnos péntek reggelre Tokaji Viktor megbetegedett, így ő nem tudott velünk utazni Jesenicébe. Így öt hátvéddel indultunk útnak. A kapuban ismét Satosaari áll. Hetényi Zoltán sem tart velünk, mert egyetemi vizsgája lesz, ezért Bálizs Bence a cserekapus. Ha valami váratlan történik, szombaton utánunk utazik Hetényi is.

A szezonban először nem térünk vissza Székesfehérvárra. Mivel vasárnap Klagenfurtban játszunk, Jesenicétől mintegy negyven kilométerre, kértük a szakosztályvezetést, próbálja megoldani, hogy kint töltsük el a két meccs közötti időt. Bledben alszunk kétszer, ott is edzünk. A vasárnapi ebéd után megyünk majd át Klagenfurtba. Ez nagy dolog, a jelenlegi gazdasági helyzetben mindenképpen bravúr, amiért köszönet illetti klubvezetőinket. Így nem kell másfél napot fölöslegesen utazással töltenünk.

Úgy tűnik, jó állapotban van a csapatunk, de óvatosnak kell lennünk. A Jesenicének nincs nagy teher a vállán. Mióta edzőt váltottak és leigazolták Todd Eliket, más képet mutat a játékuk, erősek és eredményesek az utóbbi időben. Mondtuk a játékosoknak, hogy semmiképpen se gondoljanak arra meccs előtt, hogy melyik csapat hányadik helyen áll. Fontos, hogy mentálisan, fejben fel legyünk készülve a várható nagy csatára. A feladatokkal, és nem az elvárásokkal meg a papírformával kell foglalkoznunk az alapszakasz hátralévő mérkőzésein.

Továbbra is minden mérkőzésre nyerni indulunk, de a papírforma nem azt mutatja, hogy hétfő hajnalban négy ponttal gazdagabban térünk haza. Jesnicében és Klagenfurtban is nehéz percek várnak ránk, felkészítettük erre a társaságot. A hangsúly a védekező játékunkon lesz, ennek minősége a kulcskérdés. Meg kell próbálnunk minél később minél kevesebb gólt kapni. Szerencsére idén egyáltalán nincs gond a helyzetbe kerüléssel, a szezon eddigi mérkőzésein mindig megvoltak a lehetőségeink, amelyek biztosítják a győzelem alapját. Fontos, hogy minél magasabb szinten tudjunk koncentrálni, minél több helyzetünket értékesítsük. Stabil játékot kell mutatnunk hatvan percen keresztül."

A Jesenicéből hiányozni fog a hárommeccses eltiltását töltő kazah–német Alexander Dück és a héten a klubbal szerződést bontó csapatkapitány, Tomaz Razingar, aki amúgy is jó ideje sérüléssel bajlódott. További szlovén hír, hogy négy távozó után újabb fontos játékosát vesztette el a csődközelben lévő Olimpija Ljubljana. Andrej Tavzelj, aki a novemberi Pannon Hoki Kupán a szlovének csapatkapitánya volt, megunta a pénz nélküli állapotot. A helyzet komoly, szerdán úgy döntöttek a zöld-fehérek játékosai, beszüntetik a munkát, nem utaznak el Linzbe a pénteki EBEL-mérkőzésre. Szerdán a klubvezetés tárgyalt velük, ennek eredményeképpen vállalták a hokisták, hogy végigjátsszák az EBEL-szezont. Ivo Jan jelezte, még gondolkodik as távozásáról. A játékosoknak azért lett sürgős a szerződésbontás, mert hónapok óta nem kaptak fizetést, és a nemzetközi szövetség átigazolási határideje január 31-én jár le. Ha ebben a szezonban még pénzhez akarnak jutni, addig kell új munkaadót találniuk.

Hétvégi ellenfeleink közül a Jesenice utolsó, a Klagenfurt nyolcadik az EBEL-táblázaton.

365 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki írt 6-3at a végére, nem?:)
Azért az öreg bevert egyet. Nem baj most ni jövünk.
@Gooolem900: ez nehogy lázba hozza őket! Nem akarok bécsi-szindrómát!!!
Király!!!!!!!!!!!!Jankóóóóóóóóóóóóóóó JUHÉÉÉÉÉÉÉÉéééééé
@advocatusdiaboli: vagy 15 perces csúszásban vannak
@Skandinávia-mánia: de van még idő a 7-3 -hoz!
mert ugye a 6-3 megvan!!!
@advocatusdiaboli: de ütünk is!
@advocatusdiaboli: Még ha ütünk is egyet!!!! Jankó !!!!!!!
Jankóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
nagygergőgól!!!6-3
Meg is van a 6:3-as!
Zag-Kac:3-0 pfffffff
néztem miért nem volt meg a 2 perc.Hát ezért!
Vas Jankóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
Kettős emberhátrány ajaj.
2 perc kettős hátrányt kaptunk...
@emu11: Hol láttad a Gergőt gólt lőni?
Jankó lőtte.
Hoppá 2-ös hátrány.
Na a Kókuszt meg a Gergőt kiszórták
Ladányi 3rom pont!!!!
Mi a franc van?Egyszerre 2 kiállítás?!
most akkor 2-ős a hátrány?
Basszus megint szórnak minket!
már 3 kiállítás
miiiii??????hárman a büntibe???????????mi lesz itt istenem????
Látjátok, mondtam én, hogy nem kell aggódni.... még ez a kettős előny-alamizsna is belefér. :))
@bobitomi: ebel honlapon gergőt írták ki....sorry
Bazz mi a frászt csinálunk??
@bobitomi: oh, látom, még nagyobb lesz tőlünk az alázás. :)
@emu11: az már a büntije volt amit Te láttál majdnem belefutottam én is
Csak nyugi emberek, itt már nem lehet gond!
Akkor egy SH2 és egy SH1...:)
@Raon: ez így lesz jó,nem mondhatják,hogy nekünk fújt a Bíró.
elindult Ackeström kiállítása
azért még egyet lőhetnénk,ha ez nem túl nagy kérés:-)))
@bobitomi: igazán lehozhatnák a kapust, idejét sem tudo már, mikor vágtunk hetet utoljára! (az a tíz nem ér) :)
@bojl: igen így útólag már tudom, csak az aszisztok is ki volak írva alatta azért gondoltam hogy ő volt....
Legalább a Jesenice is meg tudja mutatni hogy ők is tudnak impotensek lenni előnybe akárcsak mi.
Kac csak pp2-ben gyötör be gólt a maciknak... kackac
@Raon: jankó góljánál nem volt fenn kapusuk.
Nem tudom ki emlekszik,a Becs meccs elott megmondtam, hogy mindett meccset behuzzuk :)

Gratulalok a fiuknak!
NYERTÜNK, JUHÉÉÉÉ!!!
Ennyi. Vége! Grat fiúk!
@á.m: mégis... csak cseréltek.
@Raon: de szívesen látnám,de hazain még jobb lenne...mondjuk kedden:-)
Szép volt fiúk!!!!!!! Vasárnap folyt.köv.!
SZÉP VOLT FIÚK!!!!!!!
Gratula a csapatnak!! Köszönjük srácok!!!!
Ennyi! Cseng a kassza ;) köszönöm fiúk
FAAAAAAAAASSSZZZAAAAAAAAAA
Ez a két Sofi-gól egymás után, assistostul mindenestül elképesztő! :D
Na ez meg van. Jöhet a következő idegenbelit . Azt is behúzzuk. Hajráááááááááááá
@bagyula: tényleg, emlékszem :) Mikor is jársz Fehérváron?

@bobitomi: legyen így, nekem tetszik az elgondolásod. :)
Szép volt, nagy gratuláció!!!!!!!!
YEESSSSSS! grt!! Szép volt fiúk,Köszi!!!!!
Eredmények kedvezően alakultak számunkra. Bízom a mi 5., Linz 4. helyében.
Eredmények kedvezően alakultak számunkra. Bízom a mi 5., Linz 4. helyében. Egyébként fordítva se lenne rossz :)
Szép volt fiúk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
további szép estét mindenkinek,sziasztok!
@Raon: ezt megbeszéltük,ezek után rajtunk nem múlik:-)))
Ez Ördögi CUNAMI volt a javából!!!!!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@Raon: Most vasarnap voltam de az asszony labhoz rendelt. Csak drukker60-val es M.Laccal sikerult osszefutni(+Rudi es Lajos). :(

Majd ertesitlek amint KapusLacival megyunk kirugni a hambol. OK? A kovetkezo becsi meccset is ki kell hagynom, sajnos.
szépvolt fiúúk:D
gyönyörű volt srácok!csak így tovább!!
Mindenkinek,szép estét! Sziasztok!Szép volt!!
Hát így tévedjek mindig!!5:2 mondtam ide Godó 2 góljával és egy assistal!!Erre 6:3-különbség ok-Gódó 3pont ezt is eltaláltem csak más elosztásban!Grat Benk Andris és a csapatnak!!!
KAC már 2:3-ra áll
Grat a csapatnak nagyon ertekes pontok!
Hajra Volan!!! hajra Pire!!!
3. harmadban Jesenice 22-öt ütött kapura mi 6-ból lőttünk 3 gólt nem semmi.
@Skandinávia-mánia: Ha jól látom, Neked ez ma nagyon bejött! :):):)

Fratu a Srácoknak, Sofinak írtam fészbúkon kedden, hogy vágni fogsz kettőt... nekem meg ez jött be! :)
@Pyró: legalább Tomi kozmetikázódik :-)
Ez férfimunka volt. Gratula a csapatnak! Vasárnap hasonló folytatást!
@Pyró: már 4-2 a medvéknek...
zagreb-kac 4-2 végeredmény!
@emu11: Nem baj legalább nem 3 pontot osztottak szét egymás között.
@Leo945: Legközelebb is így jöjjön be mindkettőnknek!
Nyissunk egy jósdát? :D
Ami durva: Grumet-Morris 3. harmadban 6 lövésből 3-mat fogott... ők 22-t lőttek!
Nem irigylem a jeszenyice közönségét:D
@Skandinávia-mánia: Most biztos jó volt e helyzetkihasználás, nem úgy mint nagyon sok meccsen, főleg az utóbbi időkben. Meg is lett az eredménye.
@Pyró: nem mondtam egy szóval sem hogy baj!
@bobitomi: rendben, vasárnap este ugyanitt :)

@bagyula: az asszony szent, ez nem vitás. :) Rendben, majd fórumon megbeszéljük! :)
@emu11: OK, azt hogy baj nem a Te kommentedre értettem.
süti beállítások módosítása