HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A szlovákok és a csehek az alsóházban

2010.01.01. 11:57 AG 2.0

Ahogyan egy évvel ezelőtt, úgy most is azonos ágra került Kanada és Oroszország az A csoportos junior-világbajnokságon. Az oroszok már akkor tettek róla, hogy így legyen, amikor kikaptak csoportjukban a svédektől, a kanadaiak viszont kis híján felborították a papírformát, hiszen az amerikaiak elleni meccsükön mínusz kettőről jöttek vissza az utolsó tíz percben, és büntetőkkel győztek 5-4-re. Az A-ban nem a lettekkel megszenvedő svájciak kerültek az alsóházba, hanem a szlovákok, előbbiek 4-1-re nyertek. A B-ben az oroszok taszították a mélybe a cseheket, bár kevesebbet lőttek, eredményesebben tették, 5-2. A svéd–finn első harmadában Hartikainenék 26-szor próbálkoztak, Tedenbyék 3-szor, mégis a svédek szereztek vezetést, a folytatás aztán sima volt, 7-1. A folytatás: Kanada pihen, és várja az orosz–svájci negyeddöntő továbbjutóját, a svédek pedig az amerikai–finn párharc győztesét kapják. Lent is keresztbe játszanak a csapatok, innen indulnak, a szlovákok az osztrákokkal, a lettek a csehekkel kezdenek, a két leggyengébb kiesik, helyükre Németország és Norvégia jön. Az alapszakasz végeredménye.

42 komment

Címkék: vb a csoport u20 juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hájrá Svédek!
Heja Sverige!
Meglessz ez a Vb,és az OLIMPIA IS!!!
Nos tegnap a szlovákok jol el ku...k!Ezt pedig megkellet nyerniuk.Hiába voltak aktívabbak,nem mentek semmire.Kellemetlen csalaodás.A cseheknél ugyan ez.De ez a sport elkel fogadnom,még ha idegesít is.Bízom még az oroszokban,de kanada-svéd donto lessz szerintem.
@Dukla Trenčín: Ha Kanada-Sved donto lesz, akkor a jegkorong a megszokott utjan jar.
@csatoimi: Ezis csak egy átmeneti dolog.Nem veszem tragikusan,nem is az utánpotlásban látom a hibát nálunk,mint az edzokben.Mert tehetcségek vannak ebben a szlovák csapatban,akár a cseheknél is.A tavalyihoz képest ez a szlovák csapat tapasztaltabb volt,mégis kudarc lett.
@Dukla Trenčín: Atmeneti dolog, ha mondjuk ezer evet veszunk alapul, mert ugy kb szaz eve ez van, Kanada-Sved-Orosz.
@csatoimi: Hát 100 éve ez nem megy.Az A csoporton nottem fel és csak azt nézem.Az elso junior 20-ast oficiálisan szlovákián rendezték Banská Bystrica-n,és Zvolen-ban 1977,ahaol mint csehszlovákia harmadikak lettunk.Mint csehszlovákia vittunk 11 érmetkulon vállás után a cseh-ek 2 aranyat,1 bronzot,szlovákia1 bronzot Winnipeg,Kanadában.Ha egyut maradunk,akkor volna 15 kozos érem.Kanada,és az ororszok után a legeredményesebbek lennék,ha érmeket nézzuk.De hála a tetves politikusoknak,szétválasztották az országot,amit látni is a cseh -szlovák hokin.
Az utobbi par evben a cseh,de kulönösen a szlovak hoki utanpotlas ......
@Dukla Trenčín: szlovák vagy magyar vagy?? nem megbántás céljából kérdezem, csak érdekel
Anyám cseh,apám szlovák.Csehszlovák nak tartom magam.
@Dukla Trenčín: Es hol tanultal meg ilyen szepen magyarul? Nagyon tisztellek ezert is.
@csatoimi: Komárnoban lakunk,és itt sokan beszélnek magyarul.Meg aztán apám részrol vannak magyarok.De csehul sem gond,sem írni sem olvasni.
@Dukla Trenčín: Jovo heten megyek Komaromba. :)
@jegkorong94: @csatoimi:Bocs de ez ugy latszik mintha meg a szart is kerdezned hogy Szlovak vagy Magyar. Ha Szlovak akkor nem olyan jo mint a Magyar. Ti Magyaorszagi Magyarok nemertitek hogy valaki Szlovakoknak szurkol es nem magyarellenes. Lehet hogy valaki inkabb Szlovaknak erzi magat de Magyar felmenoi is vannak ahogy Szlovak vagy mas. Ha Magyarok jatszanak akkor Magyaroknak szurkol de elso szinten a Szlovakoknak. En megertem es nem kell minden aron ellenszenvedest keresni. Ha nem igaz ez rolad akkor bocs de tul sok a nemzeti felhajtas feleslegesen.
@aic: Valamit felre ertettel haver. Amugy en erdelyi magyar vagyok es utalom a romanokat. Ebbol ertsel amit akarsz.
@csatoimi: OK en ertem. Lehet okod ra. En inkab szeretek vagy utalom (ritkan utalok valakit) konkret embereket nem romanokat, szlovakokat vagy magyarokat. Minden ember tevedhet esetleg vannak rosz es jo tulajdonok mindenkiben de en inkab keresem ami osszekot es nem a rosszat.
@Dukla Trenčín: En meg vasárnap megyek Komiba, hokizni :) Meg az is lehet, hogy ismerjuk egymast?
Valamikor én is hokiztam,mikor még komárnonak volt hoki csapata,még Nové Zámky-ba is jártam hokizni,igaz akkor II.liga volt nem mint most az I liga.Annak tobb mint tíz éve.Azota korcsolya nem volt a lábamon.De hokéjbalaozni eljártam,de azt is abba hagytam,mert márt nem éreztem motiváciot.Legutoljára husz évesek ellen játcottam hokejbalt,33 évesen,és kondiban,játékban abszolut nem maradtam alul.Nos én még Lukáč,Rusnák,Liba,Makarov,Stastný,Ružička,Bikov,Fetisov,Larionov hokin nottem fel.
@Dukla Trenčín: Még egy jo hír hogy Satan talán már szombaton aláírja a Boston-al a szerzodést!
@moszkvicssluszkulcs: Ezek mind világbajnokok voltak.Persze a szobám falain voltak kint.
@Dukla Trenčín: jaj, ne!!!! Inkább pihenjen :)
@Bpstars: De igen!!!Ugy sem tudod mirol írom.Nem Bpstars-rol mert az mako a jeruzsálemtol!
@Dukla Trenčín: haha hogy is volt az a bizonyos tót-magyar meccs:DDD makó jeruzsálemtől mi?:)
@Dukla Trenčín: Szerintem félreértetted Bpstarst, nem rád gondolt, hogy pihenj, hanem Satanra. Gondolom, mert jó játékosnak tartja.
@Dukla Trenčín: A Budapest Starstol eleg sokan jatszottak abban a valogatottban, mely a "nagy" szlovak valogatottal az utolso masodpercekig dontetlenre allt.
@Zsoldos91: Gyozelem,ahol egy csapat volt a páján.Szerintem te boldog ember lennél,ha olyan lehetnél,mint valamelyik tot NHL játékos.Tanulhatnál a totoktol,mert ezek a totok,nemzetiséget nemnézve szívesen tanitcsák a magyar gyerekeket.Például,škola Marcela Sekáča,vagy škola Mariana Gáboríka.Ugyhogy légyszives ne totoz itt senkit.Ez a tot ország a hazám,ahol nagyon jol érzem magam,ahol jo emberek vannak,pár kivételével.Ha gond van az országunkban,az a buta politikusaink véget van.
@Dukla Trenčín: Nagyjából mindenben igazad van, de Zsoldos91 csak odatette kommentjébe a ":DDD"-t, jelezve, nincs éle mondanivalójának, ne vedd a szívedre! Senki nem gondolja Magyarországon, hogy nem jobb a szlovák válogatott, de az az egy meccs azért kedves nekünk, na :) Szeretjük, amikor NHL- és KHL-sztárok - ahogy Ladányi Balázs mondta - kicsi a rakást játszanak örömükben, hogy pár másodperccel a vége előtt megszerezték a magyarok elleni győztes gólt. Amúgy néztem a szlovák szurkolók arcát a harmadik harmadban iksznél, nem tűntek úgy, mint akik biztosak csapatuk győzelmében. A politikát meg a történelmet hagyjuk itt, kérlek, maradjunk annyiban, szeretnénk egyszer egy olyan erős válogatottat, mint a tiétek. És biztos vagyok benne, sokan szurkolnak majd a szlovák válogatottnak, hiszen a kanadai női és a német férfi válogatottnál is több magyar név szerepel a keretben. :)
@Dukla Trenčín: @Bpstars: Már tény, hogy Miroslav Satan aláírt a Bostonhoz.
@F. Kapus: Arról nem is szólva, hogy a magyar hoki felemelkedéséért az évezred elején rengeteget tettek szlovák edzők (pl. Jan Jasko) és neves játékosok (Mega, Rybovic, Rusznyák stb).
Van olyan jégpálya Budapesten ahol Miroslav Satan és Josef Stümpel képe van a falon.
Ez a jó, minőségi jégkorong elismerése.
@Dukla Trenčín: ok ok, de akkor te meg azt tedd meg légyszíves, hogyha magyar fórumra írsz, akkor magyarul írd le az adott városok neveit:)
@Ice cube: Fehervaron meg a Handzus meze van kiteve.
@Zsoldos91: Jogos. Annal is inkabb, mivel azok meg hal' Istennek, magyar varosok.
@F. Kapus: Jaroslav Junas a tavai junior 20-as vb szlovák kapusa szintén aláírta három évre a Tampa Bay-hez.Most márt nem fog a QJHl-ben játszani.
@Dukla Trenčín: Remek hír ez is. Öröm látni, hogy a visegrádi négyes tornákra tényleg a legjobbak jönnek el hozzánk Szlovákiából, és az itt szereplő szlovák játékosok is milyen szépen fejlődnek :)
@Zsoldos91: @csatoimi: Szerintem meg Dukla Trencin kolléga megtisztelt bennünket azzal, hogy a magyar jégkorongblogot olvassa, és cseh-szlovák létére megtanulta a nyelvünket, használja, és a mi nyelvünkön kommentel nálunk. Ha egy szlovákiai város nevét nem tudja magyarul, az nem bűn. Írja csak nyugodtan úgy, ahogy ő azt a vársot ismeri.

Te sem biztos, hogy tudod pl. Lvov magyar nevét.
@kerusz: meg kellett néznem, hogy tényleg van magyar neve (az életben nem gondoltam volna erre), németül, svédül tudtam.
Svajc-oroszország:1-0!Az oroszok izzadnak mint a mieink svajcal!
Nos szlovákia után az oroszokat is megverték a svajciak!
@kerusz: hidd el, nagyon is tisztába van a magyar nevekkel... A másik meg, valszeg én nem leszek annyira pofátlan, hogy szlovák fórumra magyarul írom le, annyira azért tiszteletbe tartom, ellentétbe Duklával.
@Zsoldos91: ezt nagyon nem kéne erőltetni itt. köszönöm
süti beállítások módosítása