HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Itt mindenkibe belenevelik a jégkorongot

2009.12.08. 14:59 AG 2.0

Mindig jó érzés ide visszatérni – mondta blogunknak Flinta Botond, aki először lépett jégre Csíkszeredában azóta, hogy Magyarországra szerződött. A most a Ferencvárosban hokizó tehetséges védő videónkon elmondja, miért hatalmas a jelentősége a jégkorongnak a Székelyföldön, és válaszol arra is, szeretne-e egyszer majd magyar válogatott lenni.

52 komment

Címkék: videók mol liga flinta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már elnézést! Egy magyar embertől hogy lehet ilyen hülyeségeket kérdezni?!
@laszla: igen , ez a kérdés nem volt túl szerencsés ...
@laszla: miért ? a magyar válogatottat éppen most akarják telenyomni szlovákokkal meg kanadaiakkal.
a kézi válogatottunkban meg kubaiak és jugok vannak, míg Nagy éppen most fog válogatottat cserélni néhány ezer euroért
a kérdés sztem teljesen jogos, Boti válasza meg örömteli
remélem nem fogja egy szlovák vagy egy kanadai kiszorítani a magyar válogatottból
@laszla: Miután az ő esetében ehhez négy évet ki kell várni (mert volt már román válogatott IIHF-rendezvényen), a kérdés egyáltalán nem akkora hülyeség. Borsos vagy Vargyas magyarságát sem kérdőjelezheti meg senki, attól, hogy nekik az a sors jutott, hogy sárga mezben játszottak a világbajnokságokon.
hát ez egy nagyon ...e kérdés volt az utolso:)hogy lehet egy Székely embertöl ezt kérdezni,??hogy inkáb a" Román válogatot"már bocsánat de ezt egy nagyon sötét riporter teheti meg csak-Kérdezem én szerepcsere esetén mit válaszolna kedves riporter ur???
Hát igen, nem túl szerencsésen lett feltéve a kérdés. Bár a válasz sem volt túl szerencsés, ha jól emlékszem valami ilyesmi: "hát nem is tudom..."

Hülye kérdésre hülye válasz.
Szerintem jo kerdesre hulye valasz kategoria ez.
@pokerface: Igazad van:)de ere a kérdésre,csak egy melébeszélö politikus tudot volna kikerülö választ adni:)mindenesetre nemvolt diplomatikus a kérdés.De hát mindenki hibázhat.....még a riporter is.
ha tudná a kérdést feltevö UR,hogy mi menyire imádjuk a Románokat,akkor biztos nemkérdezte volna ezt.
@székely zsiraf: A kerdessel az egvilagon semmi baj nem volt, egyelore ha akarna sem tudna magyar valogatott lenni. A hezitalasa meg arra foghato, hogy o is tudja ezt a negy evet, ami tenyleg nem keves. De Flinta: Egy szekely gondolkodas nelkul azt kell mondja ilyenkor, csak MAGYAR valogatott szeretnek lenni, roman esetleg muszajbol lennek. De neked az sem muszaj, ezt mar megbeszeltuk.
Az jutott az eszembe, hogy jövőre, amikor remélem megadjuk a kettős éllampolgárságot mindenkinek aki jár, akkor ugye nem legy gond ez a kérdés? Tehát aki a Csíkszereda kölyökben játszik, sose volt válogatott és megkapja (ha kéri) az állampolgárságot, egyből lehert magyar vállogatott, nem?
@veghist: Mit beszéltünk meg??"De neked az sem muszáj"nem értlek,hogy mit akarsz mondani....Ö se akkar román válogatott lenni csak muszáj neki hanem eltiltják volt rá példa már nem egyszer......
@székely zsiraf: Pontosan ezt. Most egy olyan hulyeseget talaltak ki, hogy csak kevessel azelott hirdetik ki a keretet, mert szerintuk a jatekosok igy nem tudnak ilyen-olyan serulesekre hivatkozni, mert meg sokan vannak akik nem szivesen mennek a roman valogatottba. Aztan mint tudjuk, buntetik oket. Miert van ez az eroszak? Miert kell valaki akarata ellenere olyant csinaljon, amit nem szeret?
Ez nekem olyan érthetetlen, hogy Pirének és Botinak le kell húznia több évet, hogy magyar válogatott legyen. IIHF megtuná oldani, hogy néprajzilag engedélyezze a válogatotba a honosítást. Na mindegy, úgyis csak mi tudjuk, hogy egy országban nem feltétlenül ,,őslakosok" vannak:(
@csatoimi: azért mert azt mondják romániában élünk és román kenyeret eszünk,és ha nem azt csinálod amit ök akarnak ugyis megszivatnak valahogy vagy valamikor:veszen Trianon!!!!!!!!!!
@székely zsiraf: Teljesen egyetértek, ezt mondják nekünk itt a tótok, pedig ők eszik a mi kenyerünket- mi termeljük meg a magyarlakta földjeinken, a két nép sokban különbözik, de a magyargyűlöletben nem.
Ezért gondolom hogy egy székelynek az álma a magyar mez és egyáltalán nem a román....vesszen Trianon, és veszni is fog - már készülnek a dolgok!
@tolsztoj: Legyen igazad. Adja az Isten!!!
@csatoimi: Én abban bízom, hogy hamarabb lesz, mint sokan gondolnák:) Szebb jövőt:)
Nem azért mondom, de én meg Magyarországon élő nemzetiségiként megkaptam nem egyszer hogy eszem a Magyar kenyeret. :) És? Nagyon finom! :)
@gogosz: Milyen nemzet fia vagy?
@csatoimi: Görög. De már Magyarországon születtem.
@gogosz: azok akik neked ezt mondták a szoclib fajtából lehettek, ők ne beszéljenek a magyarok nevében, egy igaz magyar ilyet nem mond.Különben nálunk ezt azok a tótok mondják akik a mi földünkre telepedtek rá, lassan már magyarul sem szabad beszélni- ezt csak úgy mellesleg, hokioldalon maradjon a fő téma a hoki.Mindenestre Volán fel a fejjel, most lehet hogy egy kis hullámvölgy van, nos át kell vészelni!
@tolsztoj: Én is csak "feszültségoldás miatt" írtam le. Mondjuk a helyzetem által tényleg jobban átérzem mit jelenthet egy Székely fiúnak a Magyar válogatott lehetősége.
@tolsztoj: köszönöm,hogy igy láttod,én voltam román katona650 román közöt 3 magyar,ugyhogy ne tegye fel a riportet egy roman álampolgár Magyar nemzetiségü Székely srácnak a kérdést, hogy inkább a román valogatot???ennél a kérdésnél roszab nincs egy Erdélyi Magyar srác számára.Utáljuk öket mind a büdös sz..t.román vagy Magyar válogatotba szeretnél játszani???a válasz egyértelmü minden külhonban élö Magyarnak,hogy a Magyarban!!!!!!!!!Hajrá Magyarok és veszen Trianon!!!!!!!!!
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Szerintem még össze is tehetjük a kezünket, hogy az IIHF ilyen rugalmas...

Kosárlabdában már nem vagyunk ilyen szerencsések, a FIBA ugyanis nem engedi, hogy más ország válogatottjában szerepelj, ha korábban voltál már hivatalos FIBA rendezvényen válogatott.

Van egy sepsiszentgyörgyi ismerősöm, átjött az anyaországba kosárlabdázni, megkapta a magyar állampolgárságot, itt él már szerintem vagy 15 éve, többszörös magyar bajnok és kupa győztes, EuroLiga bronzérmes, stb., szóval nagy hasznára tudott volna lenni a magyar válogatottnak, de egyszerűen álom maradt számára magára ölteni a címeres mezt, mert egyszer tizenévesen részt vett román válogatottként valami huszad rangú korosztályos EB vagy VB selejtezőn....
Nekem az tetszik, amikor azt mondja "... kint Magyarországon...". :) Még nem hallottam így, de az ő szemszögéből logikus.
@székely zsiraf: Teljes mértékben megértem a frusztrációdat, ha hátrányos megkülönböztetés ért, de azért ne alacsonyodjunk le ilyen szintre. Hosszú ideig voltam románok közt és elmondhatom, hogy többségük ugyanolyan normális ember mint mi (kevés kivétellel, ami valljuk be, van a mi részünkön is).

A hokiról szólva (végülis ez nem politikai fórum): a kérdést jogosnak tartom, ha azt nézzük, hogy már volt román válogatott. Végülis ha jól belegondolunk a román válogatott is inkább székely válogatott néhány ukrán és román játékossal.
@thor80: tekintve, hogy ez a komment mindenestül egyezik azzal, amit az ilyen kérdésekről gondolunk, a téma politikai vetületét lezártnak tekintjük. a továbbiakban minden olyan hozzászólást moderálunk ez alatt a poszt alatt, amelynek tartalma túlterjed a hokis vonatkozásokon. köszönjük a megértést.
@csatoimi: Nem. :) Csak földik vagyunk.
nem értem ezt a nemzetiségi villongást már megint..Nem azt nyilatkozta, hogy megtiszteltetésnek érezné, hogyha magyar válogatott lehetne?
Első hozzászólásomban nem azt mérlegeltem, hogy Flintának hány évet kell még magyar(országi) csapatnál eltöltenie, meg hogy milyen egyéb nehézségekkel jár a honosítás. Nem kívánom ezen a fórumon a trianoni békediktátumról alkotott véleményemet sem kifejteni. De fenntartom, hogy ezt a kérdést akár bántónak is érezheti egy székely hokis. Ha Vargyast megkérdeznénk, nyilván azt mondaná, hogy szívesebben lett volna magyar válaogatott, mint román. Senkinek a magyarságát nem kívánom megkérdőjelezni, pláne nem a székelyekét.
@laszla: ne haragudj, de nem nem kívánod, hanem nem tudod. kérem a kéréseinket akceptálni. utoljára. köszönöm.
@AG 2.0: Éppen a kérésedet akceptálandó nem kívántam kifejteni, tehát önkéntes jogkövető vagyok. Nem is tettem/teszek rá kísérletet.
Amúgy techikailag mi lenne, ha teszem azt, a kettős állampolgárság ügye végre megoldódna?Ebben az esetben mondjuk egy székely játékos, aki magyar állampolgárságot megkapná, de még nem játszott román válogatottban játszhatna a magyar válogatottban? Vagy 2 évet kéne játszani anyaországi csapatban?
@krumplee: nem tudom de szerintem mindenkepp van ilyesmire IIHF szabalyozas Kcs vagy valaki majd kikeresi ha akarja
Tudtommal a Horvátok Zágrábi honosított, egyébbként Horvát felmenőkkel rendelkező játékosai sem játszhatnak még a válogatottban.
@gogosz: @qx92: @krumplee: 2 ev magyarorszagi(szekhelyu) csapat

Pire is ebben a helyzetben van, szazszor meg volt beszelve itt a blogon.
@bagyula: Én kérek elnézést, hogy nem olvastam azokat a hozzászólásokat...
@krumplee: En is elnezest kerek, a nem idevalo stilusert!
@bagyula: viszont akkor lesznek csak igazán lerabolva a székely csapatok, mert nem fognak idegenlégiósnak számítani
@Nick Snot: Itt szo nincs rablasrol. Akkor Dunaujvaros mit mondjon? Azt, hogy a Volan kirabolta? Persze vannak ilyen hangok, de hat sokan hiszik azt is, hogy a fold lapos :)
@bagyula: Hééé, én ezt nem értem. A témához mi a búbánat köze van Dunaújvárosnak? De nem is kell válaszolni, mert ugysem fogom megérteni.
:D
@bagyula: Székely hangok is voltak, hogy Borsos, Vargyas, Csibi, Sándor
namost mindezt állampolgársággal...Soroljak neveket kik férnének be lazán magyarországi csapatokba Székelyföldről? Minek, tudod te is, de azért a címszereplőt többen (a nem helyi érdekeltek közül is) legszivesebben a DABban látták volna, csak hát idegenlégiósnak számít, és ők nem vállal(hat)ták be amit a fradi igen.
A mostani állapot nem nevzehető az AVnál rablásnak (max a Dunaferrből élésnek), volt már egy időszak ami annak nevezhető volt, meg lehet még, de majd a főnökurak remélhetően okosan megoldják egymás közt.
@bagyula: A nem idevaló stílus szerintem ez volt: "Pire is ebben a helyzetben van, szazszor meg volt beszelve itt a blogon." Nem pedig az én reakcióm. Részemről vita lezárva.
@krumplee: Igen, en is igy ertettem. :) Vitara meg nem emlekszek.
Aszem megalakuloban van a kisantant fan club! :)
süti beállítások módosítása