HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Jesenice 3-4

2009.12.08. 22:51 AG 2.0

Ha a dolgok pozitív oldalát próbáljuk nézni a Sapa Fehérvár AV19 keddi mérkőzése után, összesen két momentum juthat eszünkbe. Az egyik: a magyar bajnok egy ponttal növelte előnyét a jobbik nem rájátszásra álló ellenfelével, az Olimpija Ljubljanával szemben. A másik: a csapat legeredményesebb játékosa, Mihály Árpád 2+1-gyel zárt, megerősítve helyét a kanadai tábla első tíz helyezettje között. Más örömhír nincs. A találkozó jól kezdődött, pillanatokon belül elhúztunk két góllal, de ezzel el is fogyott a lendület, a továbbiakban csak kerestük a játékunkat, megtalálnunk nem sikerült, egy pontnál többet nem érdemeltünk, 3-4. További eredmények: Villach–Klagenfurt 6-2, Salzburg–Olimpija Ljubljana 6-0, Graz–Medvescak 2-4, Linz–Vienna 1-2. Pénteken Salzburgban folytatjuk.

94 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Zagreb meg szárnyal..Nem ment ma, a kötelező mindig nehéz, az emberelőnyös játékunk katasztrófális volt.. Nem baj, majd vasárnap!
gratulálok az Árpinak!

bár úgy érzem a meccs mégis rajta ment el...
sajnos egyre kevesebbet passzol és ez valahogy látszik a társain is. mármint, hogy kivannak rá emiatt. remélem ezt át tudják beszélni.
egyébként ma a Palkótól vettek el egy pontot az Árpi javára...
mármint pénteken:)
Rettenetesen fáradt a csapat! Fejben és fizikailag is. Valahogy pihenni kéne egy kicsit! Tudom: erre nem sok lehetőség van, szoros a "versenynaptár".
Én elküldeném a srácokat szaunázni.

Ui.:Nem jött be ez a busz tolás, kivette az erőtöket.:Dd
@1VOLÁN: Szerintem menj el a szemészetre!

Katasztrófa ez a finn kapus ilyen gólokat kapni...
@1VOLÁN: 2+1 el rajta ment el a meccs?
Hat szerintem ne fuvezz...
Még mindig az emberelőny az nem előny!!!
Ma valahogy szép játékra nem emlékszem...
Küzdés, kaparás az van...
Az emberhátrány az talán alakul...
A kapusteljesítmény az katasztrófa....
Vajon miért kellett Hetét kivenni???
Mihály aki állandósítja a JÓ formáját!!!
December ...hullámvölgy?
Remélem nem.....
@1VOLÁN:

"csak passzolva" nem mindig lehet eljutni a kapu elé. de voltak pillanatok, amikor Árpi többet vállalt, így van. a gond, hogy ilyenkor többször is elveszítette a korongot. de legalább harcolt.

ha baj van, a huzóemberek kell magukra vállaljak a meccset. hol voltak a többiek? Palkó, Jani stb?
Engem nem ez a vereség idegesít, végülis egy pontot megcsíptek (habár épp a szlovénok ellen, nagy előnyről, az nem szimpatikus). A bajom az, hogy a Zagrab ennyire kapar. Remélem náluk fordul a szerencsekerék.
@FrankK: Tomi ma nem volt nagy formában ez igaz.
de szemészetre légyszi ne kelljen mennem...
Előre is bocs mindenkinek!
Tényleg lehet és kell a fiúkat védeni és dícsérni!
Idén minden itthoni meccsen kint voltam, de a mai volt az első, ami után elégedetlenül jöttem haza!
Nagyon csúnyán kikaptunk és ebben benne volt a kapusunk, a hozzáállásunk, a bírók és a tény, hogy bármilyen erős csapatnak méltó ellenfele tudunk lenni, de bármilyen gyenge csapat színvonalára le tudunk ereszkedni.
Nem láttam ma jónak az ellenfelet, de ettől függetlenül megérdemelték a győzelmet.
Sima meccs kellet volna, hogy legyen.
Remélem, hogy hamarosan kilábalunk a gödörből.
És félreértés ne essék, nem fikázni szeretnék!!!
Hajrá Volán, ennél sokkal többet tudunk!!!
Nem tetszett, hogy a jeseniceiek sokat kekeckedtek!
A bírók meg lazán fogták ezt a dolgot: mindig csak cserélni küldték őket.

Kedves cigarettázó drukkerek! Megkérlek benneteket, hogy a dolog végzetével csukjátok be az ajtót is, mielőtt a publikom odafagy a lelátóra!
@vaszkoa: Ettol szep ez a jatek.Nem torvenyszeru,hogy mindig nyerni kell.
Hajra Volan!
@Hutyuru: igen, mert nem 2+1, hanem 2...
egyébként ment előre a Nathannal eszetlenül a hosszabbítás vége előtt 20 másodperccel csak védekezni nem értek vissza, elmentek hát cserélni... na ezt nem kellett volna

egyébként keményebbet tolok, de csak meccsnapokon
@hBunny: a Palkó három centerezése (üres kapura beadva) már nem is számít, mert abból nem lett gól... kettőt a Jankónak egyet meg Nathannak
@1VOLÁN:Mint minden sportban, a csatarnak az a feladata ,hogy tamadja a kaput es golt lojjon.
A vedekezezes az mas(ok) feladata,de hat ezt te is tudod gondolom
Az elején nagyon jól játszottunk, szerencsénk is volt. Már az első 10-15 percben el lehetett volna dönteni a meccs nagy kérdéseit. A meccs elejének képe alapján az első harmad utáni 3-4-5 gólos vezetés se lett volna meglepő. Míg mi 2-0-ás vezetésünk után színeztük a játékot, addig a Jesenice a kontrából gólt ütött. Satosaari sem sokat védett, 2-3 gólban benne volt. 2-szer behúzták neki a kapu mögül és a hosszabbításban kapott gól is a vicc kategóriáját képezi, annak ellenére, hogy szépen csinálta a szlovén játékos.
@Hutyuru: ugye most viccelsz?
csatárnak nincs szerepe a védekezésben?
DDD...
Nagyon látszott Süti és Godó hiánya, illetve Palkó sem játszott sajna jól ma.
Emberelőny=KATASZTRÓFA.

De biztosan lesz ez jobb is, belefér a pakliba egy-két kisebb hullámvölgy.
ÉS nagyon jól mondta Énekes Lali is, meg a játékosok is, hogy elsősorban a 9. és 10. helyezett csapatokhoz kell viszonyítani magát a Volánhoz.
Ennél sokkal jobban tudnak játszani a srácok, és tuti, hogy fognak is. :)
@1VOLÁN: Ne raragudj,de nem allok le veled vitazi,olvasd el @Borsy: komentjet .Kb ennyi roviden ez a mai jatek.
Nem ertem miert kell mindig bunbakkot keresni,ha elvesz a csapat egy meccset.Ilyen napot fogtak ki es kesz.
@1VOLÁN: Megkacagtattal rendesen. :)))
@Hutyuru: "A vedekezezes az mas(ok) feladata,de hat ezt te is tudod gondolom"
szerintem ezután a mondat után nincs is nagyon értelme...vitatkozni...

egyébként nem bűnbakot keresek, a mai legjobbat és a házipontkirályt szeretném inspirálni az önzetlen játékra... ennyi
3 ok miatt veszítettünk el egy roppant fontos pontot. 1 . impotens emberelőnyős játék :rengeteget kaptunk,de hogy mit akartunk az ellenfél támadó harmadában 15-20méteres átlátszó lassú passzokkal,aminek zömét állva vártuk, azt szerintem a játékosok sem tudják. 2 Satosaari hatalmas hibája az első gól előtt,amivel felhozta a padlón levő jesenicét,ha nincs az a hatalmas baki,sima meccs lett volna,de sajnos volt. 3.Egy volán nem viseli el 3 kulcsjátékosa hiányát,Ladányi ,Kovács Csabi ,és Palkovics ( sérülten vállalta a játékot,és ez nagyon meglátszott rajt)fontos láncszem a gépezetben hiányuk erősen visszaveti a csapatot.Ebelben olyan hogy esélyes egy csapat,szerintem nem létezik.Abszolut nem számít ki hol áll a tabellán,ki játszik otthon,ez lényegtelen,a pillanatnyi forma és szerencse dönt,gondolom kevesen vették volna tippmixen vendégre a Graz -medvescsak meccset.
Túl hamar elhittük, hogy sima lesz a meccs a sereghajtó ellen.
Fejben nem voltunk ott pályán (kapusposzton sem!), ennyi ajtó-ablak ziccert és emberelőnyt nem lehet büntetlenül kihagyni. Csak gratulálhatunk a Jesenicének.
Az egy pici pozitivum, hogy azért mérgelődünk, mert osztrák jégkorong bajnokság utolsója ellen "csak" egy pontot szereztünk. Nőttek az elvárások...
@Hutyuru: miértis??
a csak úgy nem válasz...
@1VOLÁN: Olyan valakit hibaztatni ,hogy nem passzol,aki a golpassz statisztikat vezeti egyszeruen nevetseges.
azért dolgozzak vele, hogy fölkerüljön, vagy ne?
Én azt nem értem, ha kikap a Volán, mindig van , aki a bírókat cseszteti a vereség miatt. azért aki ezt tette tegnap nézze meg pl. a kiállítási arányokat, ha jól számoltam 10 illetve 18 perc. nehogy már ezen múljon, más dologba meg nem nyúltak bele a bírók.
Magába kell nézni mindenkinek, és azt mondani, ma ennyi sikerült, ennél tud többet a csapat az biztos, és gratulálni kell a Jesenicének, mert éltek egy lehetőséggel.
ez a metcs vitte el a 45euros tiketem :´( ..
Sajnos vannak közöttünk olyan szurkolók is akik nem tudnak viselkedni. A meccs után pár perccel egy (valszeg részeg) volán szurkoló le akarta inteni a busz (megj.: nem taxi ugye) és mivel nem állt meg, utána ment taxival, és megkereste a sofőrt, és behúzott neki kétszer. Hirtelen felindulásról nehéz lenne beszélni, mert kicsit keresgélnie is kellett. Miután megvolt az affér, a hülye, taxival ment tovább, és ezután a rendőrök meg is fogták. (remélhetőleg ejnye bejnyével nem fogja megúszni)

Rettenetes szégyen, hogy ilyen szurkolók is kijárnak a meccsekre!!! Remélem nem lesz lehetősége meccsre járni egy ideig.
@kiralyfi: csak a bírók, és a finn kapus miatt kaptunk. Legalábbis ezzel magyarázzák a kommentelők a vereség után. Persze ha Hete véd, akkor csak a sporik kapják az ívet.

Vasárnap hány gól esett klagenfurtban??? 6 ugye...?
Valóban széteső volt néha a játék, de egy 54 meccses alapszakaszban van ilyen.

OFF: az nagyon durva hogy a Zágráb a végén egy hátránya alatt két gólt is lőtt és ezzel nyert.
Ez elbasztuk.. Valahogy már az elején éreztem a gyors gólunk ellenére. Nem volt ma az igazi a játék, hiába küzdöttek, csúsztak másztak a srácok, ez ma kevés volt. Kár érte...

Godó hiánya nagyon megérződött, kellettek volna a kapáslövései, akkor talán 1 bemegy.. A végén a 3 sorozás se jött be, amúgy is hulla fáradtak egyesek és akkor még 3 sorozunk... hát, nem tudom..

Na mindegy, tovább kell lépni. Továbbra is a 6-7. hely a reális, abból nem szabad engedni!
@1VOLÁN: Mar meg ne haragudj de kicsiket el vagy varazsolva.
Ha nem tudsz ertelmes dolgot hozzaszolni akkor inkabb csak olvasd a tobbieket.
A tegnapi meccset tényleg gyorsan el kell felejteni azzal, hogy egy 54 meccses menetelésbe beleférnek ilyen bakik. Adja az ég, hogy csak olyan meccs után keseregjünk, amin pontot szereztünk. Az igazsághoz amúgy hozzátartozik, hogy ha lenulláz minket a Jese, akkor se szólhatunk egy árva szót se. 2-0 után elhittük, hogy elég a mezeket kivinni a jégre, plusz Tommi is erősen formán kívül játszott. 18 (!) percet töltöttünk emberelőnyben, és ebből sikerült egy igencsak mákos gólt elérni. ehhez nem kell kommentár...
@advocatusdiaboli: Sajna ez az igazsag, na de ezeket kell elkerulni a kovetkezo meccseken.
A meccs akkor fordult meg, amikor az első gólt bekaptuk nem kicsi bakiból. Azután senkinek nem ment már úgy mint előtte. Szerintem, ha az nincs, akkor még az első harmadban elléptünk volna három-négy góllal.

Pire valóban megkérdezhetné, mondjuk Godótól, vagy Martztől, hogy milyen érzés passzolni, mert tegnap se nagyon próbálkozott ilyennel. Legalább akkor passzolhatott volna, amikor már vert helyzetben van... Tegnap úgy nézett ki, hogy a mesterhármasra megy nem pedig arra, hogy a csapat nyerjen.
Nem rajta ment el a meccs. Ehhez több ember kellett.
@Hutyuru: Igazat adok neked abba hogy az aszisztokba Pire böven kiveszi a részét,statisztika elmond mindent,de viszont azt tudjad hogy a védekezés nem csak a bekkek meg a kapus dolga,hanem mind a 6 emberé aki jégen van.
Igy a csatároknak lenne a legjobb dolguk,8 ziccerböl kettöt belönek,ezzel ök lennének a királyok,a bekkek meg minden meccsen katasztrofát játszanának.Ez nem igy müködik a mai hokiba.
Mindenki támad,és mindenki védekezik.
A meccsröl:várhato volt hogy egyszer megszakad a jo sorozat,én ezen nem csodálkoztam,hiszen srácok is csak emberek,nem gépek.
Szerintem nem panaszkodhatunk átlagba a teljesitményükre.
Kapusposzton nem álltunk a tegnap vastagon,igaz ezt Sato is elismerte a meccs után.
Valoszinüleg Hetényi viisszakerül oda ahol a helye van,a jégre nem pedig a padra!
@kapusLaci: Tudom jol ,hogy a csatar is kell vedekezzen,de hazai palyan egy ''gyengebb''csapattal szemben egyenlo eredmenynel ,egy csatart hibaztatni ,hogy nem vedekezik ,most is azt mondom ,hogy nevetseges.
Egyszeruen csak kikaptak es kesz ,van ilyen ebben a sportban
@kapusLaci: Te is tudod, hogy ez a statisztika nem korrekt, mert még a góllövőt sem mindig jól írják be. Az aszisztokat meg teljesen randomszerűen írják be. Tegnap pl, ha jól emlékszem az egyik Pire gól előtt Oszi passzolt, mégse neki adták. (majd a videóból úgyis kiderül.)
@kapusLaci: Abban en is ,hogy a csatarnak vedekeznie is kell,de nem ez az o feladata.Nem hallottan eletemben meg egy sportban sem ,hogy egy csatart azert igazoltak mert jol vedekezik...
Megertettem,miutan Pire ketszer is elonybe hozta a csapatot ,O hibaztathato ,hogy nem is vedekezte ki.
Pedig egyszerubben :KIkaptak es kesz ,mi ebben ilyen nagy dolog? elofordul
Ha Pire nem jó védekező játékos akkor nem tudom ki, sokszor láttam már, hogy miután kioszt egy forchecket az ellen harmadába elsőként ér vissza. Egyik legtöbbet ütköző játékos Sofival együtt :D. És a megszerzett korongokról nem is beszéltem.
Önzőnek kicsit önző volt a tegnap, bár a társak sem nagyon követik az akciókban (lehet pont ezért) így, ha felszedik az ütőjét elhagyja a korongot. De az alapötlet szerintem jó, hogy elvisz két védőt általában, csak a passzok sikerülnének, más lenne a vélemény, így az jön le a többségnek, hogy eladta a korongot, de gondolom nyilvánvaló, hogy nem ez a szándéka.
@Hutyuru: Itt most nem Pire ellen beszéltem se a csapat ellen,általába a hokirol irtam,ha megfigyeled a kommentjeimet akkor rájössz hogy nagyon ritkán,vagy mondhatom egyáltalán nem irok a csapat ellen.Én az a tipus vagyok aki nem csak a sörivásba barát hanem ha segiteni kell akkor is.
@[Roller]: Igazad van hogy nem korekt a statisztika,de azért egy Pire vagy Palko nem azért vezetik a pontlistát mert rák irták a pontokat,hanem azért mert meg is szerezték ezeknek a pontoknak nagy részét,mondhatom + - 3 pont.
Az első és a negyedik gól egyértelműen a finn kapus hibája. Az elsőnél fölöslegesen nyúlt hátra így nem tudott átérni a másik oldalra. A negydiknél pedig látványosan nyitva hagyta a rövidet.Az emberelőny pedig inkább hátrány volt mert esélyünk sem volt gólt lőni. Egyenlő létszámnál legalább sikerült helyzetig jutni, csak azokat beütni nem sikerült.
@Hutyuru: pedig simán van, hogy egy csatárt azért vesznek meg mert kétirányú játákos... a center pedig gyakorlatilag 3. hátvéd. (ez most a mecsszituációvalnem függ össze, de általában igaz)
@kapusLaci: ebben egyetértünk. Nem véletlenül vannak a lista elején. Pire ettől függetlenül nagy játékos, de lehetne még jobb is. A legjobbaknak is van mit tanulni... :)
bár sok Volán meccset kihagytam eddig idén, sajnos, feltűnt, hogy a vereségekkor sokan nagyon fikázzák a bírókat!
Egyáltalán nem akarom őket megvédeni, sőt, de szeretném ha a következő kb. 10 meccsen, senki nem foglalkozna a bírókkal:
ilyen emberelőnyös játékkal nem lehet meccset nyerni!!!! Az, hogy sztem gyengén játszottak ma a fiúk, egy dolog, van ilyen, semmi gond, majd legközelebb sikerül. De még így is nyerhettünk volna, ha a temérdek előnyös lehetőséget legalább valamilyen elképzeléssel próbáltuk volna megoldani!!!
Ehelyett lassú passzolgatás, no mozgás, és valaki eldurrantja a kék vonal külső széléről... nagyon idegesítő volt sajnos!
A korábbi meccseken már valami fejléődést tapasztaltam e téren, de úgy látszik, az előnyös játék továbbra is tré. Ha ezen tudnánk változtatni, a 3-ba kerülésért menne a Volán, nem pedig a rájátszásért hajtana...

Anniyra kár ezért... pedig ez megtanulható, nem?
@[Roller]: Igazad van,Pire miért nem vezeti az EBEL pontlistát:)))? Na hát....Ejnye ejnye
Tegnap fejben nem voltunk ott, ezért vesztettünk. Sorolom: Kóger kakaskodása,majd a támadó harmadban begyűjtött felesleges két perce, Pire simán ölre ment volna a kapu mögöt, ez sem jellemző rá, Tommy felesleges kiszúrása ami miatt nem ért át az első gól előtt, etc... mindíg azt szoktam figyelni az ellennél, hogy mikor kezdenek el így viselkedni, mert akkor tuti nem a játékkal foglalkoznak, és az nekünk jó. Tegnap erőlködtünk, de nem ment. Erre legjobb példa Palkó. Teljesen formán kívül játszott én még ilyet nem is láttam tőle. Persze Godó meg süti sérülése mellett az már nem fért bele, hogy Ő se játsszon. Ha valamit nagyon erőltetnek abból általában ez van :(
@kapusLaci: Pire jelenleg 7-ik az Ebel pontlistan. Ez szegyen. Hisz haton elotte vannak. Vannak bajok na . . .
Az mind igaz, hogy az emberelőnyös játék megint nem volt az igazi, hogy Tomi sem fogott ki egy jó napot, hogy hiányzott Godó meg Kovács, hogy 2-0 után kicsit ráültek a fiúk az eredményre, DE én úgy látom, hogy "ez" a Jesenice már nem "az" a Jesenice és ezt mutatja az utolsó 3 mérközésén elért eredményük is (verték a KAC-ot, és alig alig kaptak ki a Salzburgtól és Ljublianától). A tegnapi játékukat nézve sem egy olyan csapat képét mutatták akik magassan vezetik alulról a tabellát.
Itt már nincs papírforma és ennek tudatában kell ezután minden meccsre kimenni a jégre még hazai pályán is!
Hajrá Volán !!!
@kapusLaci: @csatoimi: Hát pedig vezethetné :) Kérdezzétek meg tőle, hogy Ő szeretné-e. Nem hiszem, hogy nemet mondana. Azért nem szégyen, hogy nem vezeti. Lehet, ha tegnap ad két aszisztot, akkor közelebb lenne hozzá. (nyilván ti is láttátok, hogy erre lett volna lehetősége)
@Pierre: "Jobban szeretem amikor az okosok hülyéskednek, mint azt amikor a hülyék okoskodnak."
@[Roller]: En ugy lattam, ahanyszor lehetosege van mindig leadja. Ezt masok nem tettek meg vele. Kiveve Kovacsot es Feketet, akik tenyleg passzolnak neki, ez viszont latszik is azota. Sajnos Kovacs leserult.
@csatoimi: kivéve a harmadik harmadot :( Viszont Martz és közte úgy látom rendeződött a helyzet :)
@csatoimi: ahogy azt Te is bevallottad már egy párszor, elfogult vagy. :D Nem egy olyan helyzet volt amikor már vert helyzetben volt és látszott, hogy ő már nem tud jól ki jönni belőle, de továbbra is próbálta tartani. Végülis nem ez a legnagyobb probléma.
Viszont ami örvendetes, hogy valóban jól összeállt ez a sor és összeségében hatékonyabb, mint volt és Kovács is jön vissza.
Az előttem szólókhoz egyet tennék hozzá: nem lett volna jobb ha a Palkó kipiheni a sérülését, és mondjuk Tóth Adrián vagy valamelyik fiatal lehetőséget kap?
@[Roller]: Kovacsot mar nagyon varom, hogy terjen vissza. Pirenek mar irom is a dorgalo sms-t: Pire, kerlek vert helyzetben ne tartsd tovabb a korongot, az emberek ezt nem nezik joszemmel. Ha latod, hogy nem tudsz jol kijonni belole, add le a tarsaidnak. Igy jo lesz? :)
@Ed_14: Sokkal jobb lett volna. Szegeny Palko kuzdott becsuletesen, de latszott rajta, hogy nem teljesen egeszseges. Toth Adriant meg mar tenyleg illene kiprobalni.
Először is köszönet a szurkolóknak: senki nem fütyült, amikor a bírók jégre léptek.
Ha már megkértük őket, úgy korrekt, hogy ezt is megemlítsem.
Tényleg katasztrofális volt az emberelőnyös játék, és Tommi sem védet jól.
Alen gólja szenzációs volt!
Nathan nagyon szépen szerezte meg a kapu mögött a korongot a 3. gól előtt és passzolta be Árpinak, ő meg szépen ütötte be.
Godónak nem csak a nagy lövései hiányoztak, hanem a zseniális passzai is.
Nyerhető meccs volt, kár, hogy sokat hibáztunk.
@laza6: "senki nem fütyült, amikor a bírók jégre léptek".
Ezen nekem is feltűnt. Úgy látszik mindenki olvassa a blogot. :)
@Ed_14: Pont most akarjátok a fiatalokat, amikor mennek a vb-re? :)
@csatoimi: :D:D

Tóth Adrián jól nyomja. Tavaly játszott a magyar bajnokin néhány meccsen, már akkor is jó volt és a Miskolcban is eredményesek Hajóssal. Juniórban meg nincs meccs, hogy ne legyen meg három pontja.

Szerintem őt úgy fogják berakni, hogy mindenki egészséges lesz, csak valakit pihentetnek majd és két rutinos közé berakják. (egy olyan meccsen ahol már nem számít annyira az eredmény, alapszakasz vége felé)
bocsánat a HSZ-ért.
Szerintem Nathan Martz nem való a Volánba! A játéka nem lóg ki lefelé, csak emberileg...

Gratula Alennak, nagyot játszott tegnap és nem a gólja miatt mondom. Tetszett még Vas Jankó is, szépen védekezett, remélem hamarosan beindul elől is.
@Bpstars: Mit rosszat csinált már megint a gólpasszon kívül?
Csak nagyon roviden mert melo van es nincs nagyon lehetosegem kommenteleni.

1. Nagyon orultem, hogy elerhettem ismet Fehervarra, azt viszont sajnalom, hogy mar a meccs elott egyertelmuve tettem M.Lac-eknak, hoyg felek a meccstol. Sajnos elobb-utobb kiderult, hogy joggal, ez a Jesenice valoban sebzett oroszlankent harcolt minden korongert. Meg is erdemeletek a gyozelemet meg akkor is, ha kuzdesbol mi is jelesre vizsgaztunk.

2. Ket csonka sorral (+ serult Palkoval) jatszodtunk, ez azert nagyon latszott.

3. Tommi nem vedett rosszul, voltak bravurjai de komolyan hibazott ketszer. Zolika sem volt azert hibatlan az utolso meccseken, ugyhogy kar ebbe belemenni.

4. Pirenek a ket golja ellenere sem volt ez egy nagyon jo meccse. Meg is jegyeztem, hogy amiota elvettek a goljat azota nagyon nagy makkal lovi a golokat :) (a tegnapi 2 na meg az EN a Villach ellen). A meccs nem rajta ment el termeszetesen. Az elso harom tenyezo fontosabb volt szvsz de szerintem o is tudja, hol kell meg javitani :)

3.Eddig negy meccset lattam az asszonnyal (3 Volan es 1 magyar-francia a BS-ben). Mindig hosszabitasban kaptunk ki! Lehet otthon kellene hagynom az asszonyt??? :)

5. Megyek Salzburgba asszony nelkul! :) De jo volna ott is egy pontocska! :) En kiuvoltom a tudomet az biztos!

HAJRA VOLAN!
@csatoimi: köszönöm szépen, így jó lesz.
de tényleg egy baráti beszélgetés csapaton belül sokmindent megoldhat akár meccs után egy sör vagy pohár bor melett... én ezt kezdeményezném... mégegyszer köszi
@bagyula: Mi meg itt feleslegesen keressük a verség okait?!
:)))
@laza6: na persze "vereség", ugye, ja
Az előnyös játékon ment el, na. Valahogy a csatárok passzai nem mennek ezekben a helyzetekben, lassúak, és feltűnően csak a kinti lövéseket erőltetjük. Tegnap is Toki lőtt sokat, de nem jól célzott. A HKJ sokkal jobban játszotta szemre az előnyeit. Palkón látszott, hogy nincs rendben, vagy egyszerűen enervált volt. Egyszer előnyben nem adta a pakkot a kapu elé Árpinak, aki verte is a jeget rendesen emiatt... Remélem kettejük közt nem alakul ki semmilyen feszültség, mert nem volna jó a csapatnak. Az látszik, hogy nem volt rossz döntés külön sorba tenni őket, elsősorban Pire játékának tett jót. Lehet, hogy a két dudás, egy csárda esete az övék?(pedig két legnagyobb kedvencem ők)
A pontokat meg gyűjtögetni kell, mert tartok tőle, hogy a végefelé az OLL kaphat ajéndékpontokat a HKJ-től, és tartok tőle, hogy az osztrák csapatok is őket "segítenék" velünk szemben. A tegnapi meccs pedig arra jó volt, hogy mi szurkolók is belássuk, jobb, ha a hátunk mögé nézünk abiztonság kedvéért, pl. én is hajlamos voltam már a harmadik helyhez számolgatni:)))...
Jussunk be a rájátszásba, hozzuk a MZA és az OLL meccseket, és szükségünk van olyan bravúrokra idegenben, amiket a Zágráb hoz mostanság. (Ne legyenek kétségeink azért, rájuk is jönnek még rosszabb napok.)
Ja, és Posma mester nyilatkozata minimum vicces, arról árulkodik, hogy milyen szinten térképezi fel az ellenfelet, ő még soha nem látta ilyen jól játszani a Volánt, és szerinte ez egy nagyon jó meccs volt. Szerintem meg az egyik leggyengébb játékunk volt az idén itthon. (csak az első graz 1-6-ot nem láttam) Bocs a hosszúságért, Hajrá VOLÁN!!!!
@Bpstars: 11 meccsen 8 pont. Beszélnek a számok. Nem kiemelkedő, de hozzájárul a jó eredményekhez.

Az én csajom sem jöhet, kinn volt a Salzburg elleni hazai fiaskón, meg a pannon kupa döntőn is, azóta nincs meccsre járás neki... :-)
@Bpstars: Milyen alapon ítélsz meg embereket , játékosokat úgy hogy nem is ismered Őket? Inkább loggolj ki innen, és szégyeldd magad!!!
@Pierre: Te tul szigoru vagy :)

En 4 hosszabbitasos veresegrol beszelek, sot megkockaztatom hogy mind a negyszer a hosszabbitas UTOLSO PERCEBEN kaptunk ki! Na ennek mekkora a valoszinusege????
@bagyula: A Pannon kupán az összes gólt az érkezése után kaptuk... :-)

(Az igazság az, hogy addig járt, amíg nem volt hideg!)
@Pierre: Nekem nem tunt ugy, hogy hideg lenne (egy puloverben es egy mezben voltam) :)...de tudod nalunk -20 ban sem sok ember huz kesztyut. :P
Ajajj... Elnézést kell kérjek azért a kommentemért, hogy 5-0-lal behúzzuk, bár a korai 2-0 után kezdtem reménykedni... Ez nem a mi napunk volt. Azt mondom ez még belefér, látszik a csapaton hogy fáradtak, lehet hogy egy kis sörözős este jót tenne. Satosaarinak nem ez volt élete meccse, mint ahogy a csapatnak sem, de nincs veszve semmi.

Tóth Adrián valóban jöhetne, ki lehetne próbálni, nagyon ügyes, előző évben is "jól mozgott".

HAJRÁ VOLÁN!
@petyagergő: Szerintem az emberelőnyös helyzeteket nagyon statikusan játszuk-ha sikerül felállnunk! Nem tudunk emberfölényes helyzetet teremteni mert többnyire mindenki áll-(nem hozza helyzetbe magát) kevés a mozgás így az ellenfélnek csak várni kell - mikor rontunk el valamit! számtalan esetbe előfordul, hogy a bekkek nem tudnak kinek passzolni mert a csatárok valahogy eltünnek a pályán-(nem cseréről van szó) A védekezésről "csak" annyit-nem egy esetbe sikerült az ellenfélnek -nem kiugratással eljönni-úgy,hogy emberfölényes helyzetet teremtettek-3:2-2:1-be
az emberelőny kihasználás tavaly is nagy gond volt... lehet itt amerikai edző, finn edző, meg kukubenkó is , úgy látszik hogy ezzel együtt kell élnünk:( nem hiszem el, hogy nem lehet begyakorolni!!! komolyan kezd ciki lenni. Képzeljétek el, hogy a bírók egymás között mekkorát röhöghetnek rajtunk: adjunk nekik emberfórt bátran, ezek úgysem tudnak gól ütni, szegények!!! tiszta szégyen! mintha genetikailag belénk lenne kódolva az előny kihasználatlanság. Akkor semmi mást ne gyakoroljanak csak ezt, de komolyan ez már nekem kellemetlen!!!!
Azért az ellenfélnél volt egy játékos akit Glavic-nak hívnak. Kifogta a szemünket is!
Az lehet, hogy tegnap játszott Kovács Csabi???
Mert én láttam vkit rácsban, Kovács mezben a jégen ... mondjuk az is lehet, hogy kevesebb forraltbort kéne innom. :-D Egyébként meg mi baxtuk el, ennyi emberelőnyt nem lehet kihagyni ...
Pedró volt az a "rácsos". Pire:)
Gondoltam, megy a csapatnak, én meg az össze-vissza közvetítés miatt lemaradok erről a produkcióról. Legutóbb a nem éppen szépségdíjas játékkal, de lehozott KAC elleni 2-1-et láttam élőben. Mostmeg ezt. De itt már csak 1 pont. Vasárnap tervezem, hogy megyek. Ha bebukja a csapat, egyértelműen én vagyok gátja a jó szereplésnek:)
@Hutyuru: Lehet,hogy igazad lenne-ha ezt a hátékot 10 mezőnyjátékos játszaná-de az egy másik játék-vagy mondjuk -ahol van támadó és védősor-ez-is egy másik játék. Itt a bekkek gyakran játszanak úgy, hogy nem céljuk a korongszerzés (csak az ellenfél blokkolása)a korong elhozatala a cspattárs-adott esetbe a csatár dolga-lenne! Figyeld meg a bekkeket-van aki -mondjuk egy kapunk elötti bedobásnál igen ádáz harcot vív az ellenfél szélsőjével-és mindezt korong nélkül!
@MJ01: Nem hinném, hogy egy Ebel meccs rosszat tenne a felkészülésének!

Ja még valami:
Lajos is mondta, hogy tegnap nem tudtunk felpörögni, amivel ki tudjuk fárasztani az ellenfeleket, és a végén tudjuk nyerni a meccset! Kérdezem én: a Sofron-Kóger-Nagy G. sorunk miért nem játszott többet, miért nem fárasztottuk többet kevés játékossal érkező ellenfelet?!
@rider70:
Hát akkorákat nem fogott: a hasa közepére tartó korongokat ne számold bele! :-)
Van egy ket epito jellegu hozzaszolas, tisztelet a kivetel. De szerintem ami a legnagyobb problema es amit ugy nez ki hogy egyik naprol a masikra nem is tud orvosolni a csapat(EDZO) az az hogy 5-5 ellen sokkal veszelyesebb es megnyugtatobb a jatekunk mint emberelonyben. Egy kis tulzassal kozbe emberhatranyos helyzetekben is veszelyesebbek vagyunk az ellenfel kapujara mint emberelonybe. Es ez nagyon nagy hianyossag egy jegkorong csapat taktikajaban. Felre ne ertsen senki nem kritizalni szeretnem sem az edzot sem a csapatot en lennek a legboldogabb ha sikerulne minel jobb helyenn bejutni a play off-ba de ezt a hianyossagot orvosolni kell minel elobb. Sok sikert kivanok hozza!
@pfrancesco: bocs, ha a lelkedbe hatoltam. Nem volt szándékomban.
süti beállítások módosítása