HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tolvanen: Senkinek sincs zöld kártyája

2009.11.26. 13:29 hokikori

A hokiban nincsenek változatlanul működő csapatszerkezetek, mint a labdarúgásban – mondta blogunknak Jarmo Tolvanen arról, miért variálja gyakran a sorokat. A Sapa Fehérvár AV19 edzője úgy érzi, az a legjobb, ha megtanulom és megértem a magyarok mentalitását. Tolvanen szerint csapata aligha nyerne meccset a svéd Elitserienben, de van játékosa, akit a legjobb ligákban játszó gárdákba is be tudna ajánlani.

– Ahhoz képest, amit Fehérvárra szerződésekor tervezett, hol tart most a Fehérvár?

– Nem volt határozott elképzelésem a szezon elején, mert a játékosokat és a ligát sem ismertem. Mára már kezdünk összerázódni. A játék képe mostanában közelít ahhoz, amit személy szerint jónak tartok, és ami az adott erejű és képességű játékosoknak testhez állónak mondható.

– Milyennek tartja a székesfehérvári körülményeket?

– Ez egy jégkorongváros. Ha megnyerjük a hokimeccseket, akkor senki sem foglalkozik azzal, hogy ki az edző és honnan jött, de más a helyzet, ha kikapunk.

– Elégedett a játékosok mentalitásával?

– Az emberek mentalitása olyan dolog, amit rövid időtávon nehéz kontrollálni vagy megváltoztatni. Minden országnak megvan a saját kultúrája, és ez a sport területére is igaz. A játékosok a különböző szituációkra úgy reagálnak, ahogyan a korábbi élethelyzetekben megtapasztalták, megszokták. A választható utak közül számomra az a legjobb, ha megtanulom és megértem a magyarok mentalitását.

– Melyik poszton tartja a legerősebbnek a csapatát, és hol lenne szükség komolyabb fejlődésre?

– Minden poszton látszanak a fejlődés jelei, de még sok dolog maradt, amiben előrébb kell lépnünk, és ez mindenkire igaz.

– A szezon során sok játékost cserélget a sorok között, mi ennek az oka?

– Két okot mondanék. Először is viszonylag magas a keret létszáma, azaz sok játékossal dolgozunk együtt, ami lehetőséget teremt arra, hogy ha mindenki egészséges, váltogassuk a srácokat. Másodszor pedig senkinek sincs zöld kártyája, ha valaki nem produkál az elvárt szinten, nem tud elbújni a sortársai mögé. Minden változtatás mögött az áll, hogy a sorokat még jobb munkára ösztönözzük ebben a versenyhelyzetben. Előrebocsátom, ez soha véget nem érő folyamat. A hokiban nincsenek változatlanul működő csapatszerkezetek, mint például a labdarúgásban.

– Milyen megfontolás alapján jelöli ki a mérkőzések előtt a kezdő kapust? Tommi Satosaarit vagy Hetényi Zoltánt tekinti első számú hálóőrnek?

– Nagyon szerencsések vagyunk, mert két nagyszerű kapusunk van. Az alapszakasz során nincs első számú kapus. Amint közeledünk a rájátszáshoz, kialakul, ki az, akire a nagyobb felelősséggel járó feladatokat tudjuk bízni. Az alapszakasz folyamán azonban számos különböző körülmény befolyásolhatja a kezdő kiválasztását.

– Számos országban dolgozott már, tehát össze tudja hasonlítani a különböző bajnokságok erejét. Hova helyezné az EBEL-t a rangsorban?

– Szinte teljesen lehetetlen ezeket a ligákat összehasonlítani. A legjobb játékosok nyilván a legerősebb bajnokságokban játszanak. Jelenleg úgy gondolom, az orosz, a svéd és a finn bajnokságok a legerősebbek, majd sorrendben a svájci, a cseh és a német liga után már az EBEL következik.

– Mit tudna elérni a mostani székesfehérvári csapat a svéd Elitserienben?

– A svéd elitliga a legerősebbek egyike Europában, így azon a véleményen vagyok, hogy nekünk nagyon-nagyon nehéz lenne akár csak egy mérkőzést is megnyernünk ott.

– Ha megkérnék, hogy javasoljon magyar játékost valamelyik skandináv topligába, tudna felelősségteljesen nevet vagy neveket említeni?

– Az biztos, hogy remek dolog lenne, ha néhány fiatal játékosunk eljutna oda, hogy Európa legjobb játékosaival gyakoroljon és meccseljen nap mint nap. Lenne jelöltem, ha ilyet kérnének tőlem, de ez nem egyszerű kérdés, mert ezzel a csapatot gyengítenénk, ennek pedig a főnököm nem feltétlenül örülne.

– Melyik hely tűnik az EBEL-ben reálisan elérhetőnek az alapszakasz végére?

– A szezon még csak a közepéhez közeledik, úgy vélem, akár optimistán, akár pesszimistán szemléljük a lehetséges kimeneteleket, minden megtörténhet. Célunk egyértelműen a rájátszásba jutás, és úgy látom, hogy ez reális forgatókönyv.

– Már csak egy lehetőség maradt új játékos igazolására. Gondolja, hogy szükség lehet még egy változtatásra?

– Nyitva kell hagynunk ezt az ajtót. A hokiban bármi megtörténhet, sérülések és hasonló problémák is jöhetnek még. Jelenleg nem látok okot erre.

– Követi a fiatal játékosok Hegyi, Tóth A., Hajós, Hetényi P., Maklári, Bálizs és Flinta fejlődését, akik idén nem fértek be az EBEL-csapatba?

– Amennyire a lehetőségeim engedik, igen. Sok elfoglaltságom mellett ritkán látom őket, de kapunk visszajelzést teljesítményükről. Néhányan közülük alkalmanként velünk edzenek, néhányan játszanak a juniorcsapatunkban is, és vannak, akik  a Mol Ligában is szerephez jutnak. Ez fontos, hisz a sok játékidő a legjobb fejlődési lehetőség fiataljaink számára.

Fotók: www.albavolanhockey.hu

121 komment

Címkék: fehérvár ebel tolvanen

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diplomata.
Azért mondott egy-két fontos dolgot:
"játék képe mostanában közelít ahhoz, amit személy szerint jónak tartok"
Ennek csak örülhetünk, és az eredményekben is megmutatkozik.
"de még sok dolog maradt, amiben előrébb kell lépnünk, és ez mindenkire igaz"
...
"Minden változtatás mögött az áll, hogy a sorokat még jobb munkára ösztönözzük"
Én addig elhiszem neki, amíg ilyen eredményes a csapat.
"Célunk egyértelműen a rájátszásba jutás, és úgy látom, hogy ez reális forgatókönyv."
Ámen.
Ennyi erővel a mester adhatott volna szakvéleményt az albacomp kosár csapatának idei terveiről ,szerepléséről, a zóna védekezés ellenszeréről is.Elkapta a fonalat a volán ,nagyon jó szériában vannak,( maradjon így sokáig )meginterjuolják a vezető edzőt ,tesznek fel konkrét,megválaszolandó kérdéseket.Szappanos kézzel könnyebb megfogni egy angolnát,mint ebből az interjúból kihámozni egy célirányos választ.
Összefoglalva ezt a nyilatkozatot (szerintem): Senki ne szálljon el attól, hogy 6 meccs alatt 11 pont jött össze... Azon felül ha a mester nevén nevez egy ilyen kérdésre bárkit is, abból elég komoly viszályok alakulhatnak. Csapaton, és szurkolótáboron belül egyaránt... Mindenképp bele kell kötni valamibe? Amúgy meg ha pl Csató Imi annyira a 23-ast szeretné másutt látni, akkor a 23-assal karöltve tisztában lennének azzal, hogy a válogatottség ugrott a levesbe... Szálljunk már le a földre... Amúgy van egy játékos (azért sem mondok nevet), akinek azt mondta a mester, hogy nyilatkozatok helyett azért jó lenne, ha visszatérne a melóba is... (nem pontosan idézem, de a lényege ez volt)...
szerintem teljesen teljesen vilagos, hogy mit mondott ez az ember:
- az AV ott jatszik, ahol a helye van kb
- van ennel lejjebb, de van ennel joval feljebb is ... (az utobbihoz valo felzarkozas miatt van tobbek kozott itt ez az edzo)
- a mindenkori teljesitmeny alapjan all ossze a csapat (ennek megitelese elsosorban az o feladata osszhangban mondjuk Enekessel - az azert eleg hulyen venne ki magat, hogy a ket szakember homlokegyenest maskepp rakna ossze a maga sorait...)

mit nem lehet ezeken erteni?!

hajra Volan!
@Leo945: pedig láthatná a mester hogy ez egy igen igényes, és hozzáértő szurkoló csapat, tehát beavathatna minket talán egy kicsit jobban.. nekem pl nagyon tetszett amikor elmagyarázta, hogy miért azok voltak bent a dupla hátrányban akik.. és meg is lett az eredménye. nem kell diplomát védeni előttünk, de ezeken keresztül ismerhetnénk meg egymás gondolkodás módját... ha nem így lesz akkor csak a találgatások sorozata marad aminek a találati aránya pedig..... :)
@Leo945: Miért is ugrott a válogatottság, szerinted?
@Gaudi: hát, ha egy román amerikai állampolgár az elitserienben játszik, az minden lehet, csak magyar válogatott nem...
@pfrancesco: mondjuk ha edző lennék, én is tuti nyilvánosságra hoznám minden titkomat... Az ellenhez semmi nem juthat el még csak véletlenül sem... :D:D:D
@Leo945: sőt még a Rádióba is bemondanád minden feles hírek után ;)
Tolvanan megmutatja, hogy hogyan lehet válasz nélkül válaszolni..
@pfrancesco: Mellesleg ha eltekintünk az első sor presztizséről, taktikailag személy szerint igen jó húzásnak tartom Mihály ebben a sorban történő játszatását. Hetényi pedig még mindig szemtelenül fiatal, és ha produkálja ezt a magabiztosságot, biztosan lesz lehetősége védeni. Azt perpill baromságnak tartom h azért véd a finn, mert egy nemzetiségűek az edzővel...
@pfrancesco: A szurkolótábor igényessége és szakértelme különösen jól érezhető mondjuk egy-egy (különösen egy bizonyos) játékos állandó basztatásakor.
@Leo945: jó akkor érthetőbben fogalmazok: ha ilyen becsületes szurkolást, támogatást kap a csapata, akkor úgy érzem annál többel tartozik, mint hogy beleherap a saját nyelvébe
@Leo945: titkooook? :)

"– Milyennek tartja a székesfehérvári körülményeket?

– Ez egy jégkorongváros. Ha megnyerjük a hokimeccseket, akkor senki sem foglalkozik azzal, hogy ki az edző és honnan jött, de más a helyzet, ha kikapunk."

Én életemben 1x voltam fváron (3 percre), mert lecsatolták a vonatom egy részét- velem együtt. :)
Ezzel együtt érdekelne egy ilyen világlátott ember véleménye.
@jegib: Minden kerdesre konkret valaszt vartam volna tole. Meg kell tanulni az eletben egyenesnek lenni, nem feltetlenul hatrany az, hogy ha valaki megmondja mit gondol, en peldaul mindig szokimondo ember voltam es velemenyem nem rejtettem veka ala.
@pfrancesco: Hogyhogy Pire hogy csúszhatott hátra a harmadik sorba? Mi a problémád ezzel? Jelöld gondolatban óvodás módjára jelekkel a sorokat. Pöttyös gomba sor, piros csizma sor, dömper sor, torta sor mondjuk... Rögtön megszűnik a lelki problémád. Nem vetted még észre, hogy minimum a csapat első három sora egyenrangú?
@Leo945: Itt a pont! Emberek, vegyuk eszre itt "penzre" megy a dolog (las az ujabb EBEL-es igazolasokat is), nem igenyes szurkerek intelektualis igenyinek kielegitesere.
@Fejér Lilla: kicsit gáz vagy, remélem hamar elmúlik... és akkor majd a lényegre is tudsz koncentrálni, mert úgy látom ez most nem megy
@pfrancesco: Nem feltetlenul a 23-as egyel hatrebb kerulese erdekel, egy jo jatekos barmelyik sorban meg kell mutassa klasszisat, hajlok arra, hogy esetleg Mihaly is tobbet kell tegyen az elso sorba kerulesert, de Hetenyi helyzetet viszont nem szivesen nyelem le, jo kapus a finn is, szo sincs rola, hogy nem, de ha a mi jatekosunk egyszinten van vele(minimum) akkor jatszodjon O.
@Fejér Lilla: Én tudom kire gondolsz :D (de már megint miért álnéven)
@Leo945: Én tudom ki az a játékos, és ebben nem értek egyet a mesterrel.
@csatoimi: Ez a beszéd én is az egyenes embereket tisztelem.
@jegib: Én viszont nem tartom jó ötletnek Pire 3. soros szerepeltetését, és nem nem a sor száma miatt, hanem mert ő az első sorban tudna igazán kibontakozni. Az okot , hogy miért kell neki ott szerepelnie meg inkább nem írom le, mert nem kaptam engedélyt rá.(De ha valaki ügyes akkor összerakhatja, az oldalon szereplő hozzászolásokból :D )
@pfrancesco: pedig ez szerintem maga a lényeg:

"Nem vetted még észre, hogy minimum a csapat első három sora egyenrangú?"
@AG 2.0: jól elkanyarodtunk az alapkérdéstől :)
lehetne talán közlékenyebb, ennyi.
@Leo945: Most hallom először a Mihály, Elitserien, játszik szavakat először egy mondatban. Mondjuk én nem vagyok túl tájékozott az szentigaz. Oda kívánkozik inkább a Volán helyett?
Ezt bővebben is kifejthetnéd, vagy linkelhetnéd, hol lehet erről olvasni.
@brunzwik: Te már legalább leszoktál róla. ;)
@pfrancesco: biztos, hogy még feleennyit sem mondott soha sehol. mi kifejezetten tartalmasnak találtuk ezt az interjút. ha nem találtuk volna annak, le sem hoztuk volna. csak el kell benne mélyedni rendesen, és máris előtűnnek fontos mondatok.
@csatoimi: Nem értem miért lett vna bármelyik válasza is inkorrekt. Sokkal inkább inkorrekt lett vna ha kiemel vkit. Ettől h diplomatikus, nem lesz kevésébé egyenes. Véleményem szerint ha pedig van 2 jó kapusunk az egyiknek szórunk csilliárdot, a hazainak meg adunk üveggyöngyöt, és a teljesítményük kb azonos (igaz az összehasonlítás sarkos mert a hazai feleannyit védett), akkor igenis az védjen akinek fizetünk mint a katonatiszt.

@brunzwik: Mihály eddig kibontakozhatott az első sorban, most van nála kis holtpont, más is megmutathatja mit tud a helyén, illetve megnézzük h mással hogy áll össze. Sztem pedig fizikálisan mindenképpen hasznos ha nem egy bomba sort rakunk össze, hanem a 3. sorunkat is keméynre húzzuk Pirével...
Másnál is volt holtpont, és magas maradt az első sorban. Igen, Palkóra gondolok...
@jegib: Mindenki mas, en diplomacia helyett a szokimondast szeretem, mi sziveden a szadon alapon, elismerem viszont, hogy ez sok nemtetszest is hordoz magaval, de hat mindenki olyan, amilyen.
@csatoimi: Csattansz is másokkal olykor. Ne érts félre, nincs ezzel baj, de egy edző az ő szituációjában talán okosabb, ha semlegeseket mond.
@csatoimi: ej kaptam en is eleget ezert! A szekely ritka allatfaj a vilagon, Imi :)
@Szülő: Vegyük észre, ha Palkovics mellett kicserélődik két ember, akkor mindenki azt mondja, hogy alaposan fel lett forgatva az első sor. Ha Mihály mellett kicserélődik két ember, akkor másik sorba lett számúzve.

Minden nézőpont kérdése.
Egyébként pedig valószínűleg újra összeáll a Ladányi-Vas M.-Peterdi sor:

www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2295
Ilyen holtpontos játékos mint Pire még elkelne néhány a Volánba,25 meccs talán 24 pont(lehet hogy nem pontos).Szoval ennyit a holtpontrol.
Azt hogy Hetét nem védetik eleget én se értek egyet.Ha egyszintü kapusok akkor legalább a szezon felét ö kéne védje.
Csak nehogy megbosszulja magát,és elvigyék külföldre,aztán kereshetünk megint jo drágán kapusokat.
@bagyula: Az a jo, hogy legtobbszor csak a velemenyunk kulonbozik, a szenvedelyunk ugyanaz, simma szurkoloi okoskodas az egesz, tehat semmi kulonos nincs ebben, csak nem lathatjuk mindannyian egyforman a dolgokat.
@KCs: "...Jobb Dávid delépült a sérülésébõl, így pénteken vele is számolhat már a szakvezetés."
felépült ;)
HAJRÁ VOLLLÁÁÁÁNNN!!!!!!!!!!!!!!!
@KCs: Beszeltem meg akkor Pirevel, mikor kivettek a sorbol. Akkoriban meccs/pontnal jart, ha jol tudom ez meg egyetlen legiosnak sem adatott meg a Volanban, tehat nemileg ertheto az is, hogy o maga sem ertette, hogy az edzo miert csinalja mindezt vele. Aztan az edzo mondott neki egy olyan homalyos meset, mitol meg en is hanyat estem, de ezt nem szivesen irom ide le. Az elso meccs utan viszont azt mondta, hogy meglepoen jol megertik magukat Kovacs es Feketevel, ot csak az edzoi velemenyezes bantotta, nem a sor csere. Most itt van, tehat itt kell bizonyitson. Vas Janko amugy is megerdemel barmilyen sort, o az egyik kedvencem a Volanbol, teljesitmenyet mindenki elismeri, megerdemli az elso sort. Tolvanent mint szurkolo nem szeretem, persze ettol meg lehet jo edzo.
Ez az ember a levegőbe beszél!Ő sem tudja miért cserélgeti a játékosokat.KCS mond meg a mesterednek Árpinak a Palkó mellett a helye!Amúgy meg én is utálom Tolvanent!
@KCs: "Bár még nincs döntés arról, hogy ki lesz a kezdõkapus, minden bizonnyal Tommi Satosaarira esik majd Jarmo Tolvanen választása."

Ez tenyleg nem fix. Erre mar kar barmit is mondani.
@csatoimi: Értem, csak arra próbáltam utalni, horokat "címkézni" felesleges, van négy sor és kész. Reméljük, ahogy mind jobban összecsiszolódik az edző és a csapat, úgy tapasztalja ki a mester is, hogy kivel szemben milyen mondatok a célravezetőek.
Esküszöm nem értem, hogy miért kell mindig mindenért megtalálni Tolvanent.
Ha nem jönnének az eredmények, akkor érteném, na de így... Lehet, hogy volt egy-két kérdés, amire válaszolhatott volna konkrétabban is; de egyrészt ez legyen a legnagyobb bajunk, másrészt például kiemelni a csapatból 1-2 embert, tényleg nem lenne szerencsés.
@KCs: Te nem tudod veletlenul, hogy miert erolteti mindig a Satorosit es miert nem ved Hetenyi olyankor is, mikor nem beteg a finn?
@yeti2: A hozzáállásod beteges.
@csatoimi: Ez szoges ellentetben all azzal amit Lajos mondott a multkor, hogy ket egyenrangu kapusunk van. Kar, hogy mostmar Lajosnak nem lehet hinni, hogy egyenesen fogalmazzak. :(
@KCs: Azt mindjárt gondoltam,hogy te megtalász!
November 20: "Újra Tommi Satosaari áll a Sapa Fehérvár AV19 kapujába. Az edző jelezte, semmi gond nincs az elmúlt meccseken remek formában védő Hetényi Zoltánnal, de mint eddig, ezután is mindkét kapus megkapja a lehetőséget."
Pff basszus komolyan nem értem a fanyalgásokat. Ez az eddigi legerősebb volán (persze Gabival erősebb lenne), rájátszsát érő helyen vagyunk, fejlődünk, van 2 jó kapusunk, végre nem a kanadai erőhokit próbálják meg játszatni velünk, belenyúlnak a csapatba ha gáz van, eredményesek vagyunk és mégis szar az edző, meg méénem Hete véd, meg Pire mié 3. soros.... borzasztó problémák kérem, remélem jövőre az lesz a bajotok h mié fekete fejvédőbe és mié nem kékbe nyomják a srácok...
Távolálljon tőlem h védjem tollvonást, nekem is megvan a magam baja vele, de addig hallgatok amig az eredmények őt igazolják, márpedig eddig jól megy a szekér...
@Gaudi: Jééézuuusf*szaaaaa! Ha elolvasnád alaposan a cikkeket, meg aztán pláne MINDEN kommentet, akkor éthetnéd, hogy szerintem idióta gondolkodásmódokat minetgy megcáfolandó hoztam fel ezt a dolgot... valaki reklamált, hogy miért nem nevezte meg a mester h kit küldene elitserienbe... másik valaki azt mondta h szerinte pl Csató Imi ide várná Mihály Árpi nevét... Én meg erre írtam, hogy akkor a válogatottságról le is tennének... Nah mindegy, mindig megfogadom magamnak, hogy nem írok, csak olvasok, aztán elgurul a gyógyszer, és írnom KELL! Amúgy kicsit OFF, de mégis ezt az egészet jellemzi, hogy a napokban ide telefonált a Rádióba a Munkácsy Ált Iskola igazgatónője, miszerint több szülő hallani vélte híreinkben, hogy influenza miatt bezárják a sulit... Visszahallgattuk, és kiderült, hogy a hírekben az szerepelt h Inflenza miatt bezárják a pápai Munkácsy Ált Iskolát... Mi meg Fehérváron vagyunk... Azóta is jó példának tartom az esetet arra, hogy mi magyar emberek hajlamosak vagyunk elsuhanni egy két szó fölött, és egészen más értelmet nyernek így a hallott és olvasott mondatok! AG 2.0 is jogosan írta, hogy ennek a nyilatkozatnak igenis van tartalma, csak bele kellene látni, nem csak átsiklani dolgok felett...
@bagyula: Ha holnap Tommi véd, akkor ez azt jelenti, hogy Hete nem kapja meg a lehetőséget? Hol itt az összefüggés? (feltételezve, hogy mindenki úgy érti a lehetőség megkapását, hogy nem 1-2 meccsben, hanem komplett szezonban gondolkozik)
Még mindig nagyon sok van hátra az alapszakaszból - konkrétan a felénél sem vagyunk. Lehet, hogy most véd pár meccsen Tommi, aztán jön majd Hete.
A tények: eddig megkapta a lehetőséget Zoli. Lehet, hogy azért, mert Tommi sérült volt - de megkapta. Akkor lehet szidni Tolvanent, ha mondjuk 10-15 meccs múlva ott tartunk esetleg, hogy addig Zoli 1 meccsen se védett innentől kezdve.
Jó ez a kép ahogy Jankót "buzdítja" az ütővel :D
Valóban kicsit semmitmondó, lélektelen nyilatkozat a mestertől. De még mindig jobb így, mintha fordítva lenne: arcoskodó, mesemondó kamugép.
@eradam: ÉPP "egyetért" a tökéletes Labanc Bírói döntéssel,szép nyugodt hangvételűen....
@andre2: Hetet ket szenzacios meccse utan kivettek a kapubol, pedig azokat a meccseket egyertelmuen o hozta, az utolso ket meccsen meg jol jatszott az egesz csapat, jol vedett a finn is de voltak marha szerencsejei is, erre o maradhat ket meccs utan, Hetenyi meg nem maradhatott. Nem ertek egyet ezzel.
@andre2: 1. En nem szidtam Tolvanent, aki egyebkent jol (profi modon) nyilatkozik! A keze munkaja, pedig (eddig) magaert beszel!
2. En azt mondtam, hogy innen ahol en ulok, nem ugy latszik mindha mindket kapus egyenloen megkapna a lehetoseget, amit egyebeknet Lajos nyilatkozata sugal. Imi is ramutat, hogy Zoli csak akkor ved, ha Tommi beteg/serult es nem akkor amikor a formaja es az "egyenlo esely" indokolna
3. Ettol fuggetelenul, ugyanugy szurkolok Tomminak is mint Zolinak ha mar beallt a kapuba es nagyon begurulnek ha olyan "szurkolast"
hallanek, hogy kapjon o minel tobb golt, hogy azutan Zoli alljon be
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy lehet ennél konkrétabban válaszolni! Miért cserélgeted a sorokat napra nap? Azért, basszátok meg, mert hálistennek bő a keret, ez és az eredmények lehetőséget teremtenek arra, hogy a taktikai repertoárunkat gazdagítsuk. Emellett ez az egyetlen lehetőségem arra, hogy versenyhelyzetet szimuláljak. Miért cserélgeted a kapusokat, te strici? Azért, te gyíkagyú, hogy az alapszakasz végére kiderüljön, ki lesz az első számú kapus. Mondanál neveket, belső titkokat, szennyest, valami igazán zaftosat, amit edzők nem szoktak? Nem! Köszönöm az interjút! Személyesen azt gondolom, hogy lehet, hogy a fehérvári publikum az átlagnál hozzáértőbb, de hogy ennek itt a blogon semmi nyoma, az hétszentség! És nincs is ezzel semmi baj, úgy egyébként!
@vaze: Amen. Megaztan mi az atlag? :) Az NHL, Elitserien forumok atlaga? Ugyanmar.
@vaze: Politikus vagy? :) Meg azok adnak igazat olyan emberekenek, akik nem mondanak semmit beszelgetes kozben, vagy csak udvariasan mosolyognak, mivel ok ugyanugy cselekednenek.
@csatoimi: Te meg elfogult vagy, pedig sztem jobban belelátsz a klub életébe mint itt sokan.
@jegib: Elfogult vagyok, az biztos, nem is tagadom. Valakinek ilyennek is kell lennie. :)
@csatoimi: Hát Imi, pedig ennél konkrétabban, ahogy vaze interpretálta az interjút (tíz pontot érően!), elég nehéz már fogalmazni. :)
@csatoimi: én ugyan nem vagyok politikus, de ha már eltoljuk a beszélgétést az interjútól a személyes felé, akkor azt kell mondjam, hogy nálad nagyobb demagógot keveset láttam! :) Ez egy finn edző nyilatkozata a legnépszerűbb magyar nyelvű hokis felületen, valaki már említette: nem szerencsés eltekinteni azoktól a körülményektöl, hogy ki, hol és kiknek beszél. Amellett, ha én egy interjúból hiányolom a konkrétumokat, akkor a legritkább esetben a kérdezettnek, sokkal inkább a kérdezőt támadom le. De hát nekem sajnos tetszett az interjú, talán a mentalitás-ügyekbe és -különbségekbe kérdeztem volna bele. Néha már azt gondolom, hogy jó dolgotokban és unalomból már azt sem tudjátok páran, hogy mit csináljatok!
A focira szokták mondani, hogy "10 millió szövetségi kapitány országa vagyunk", de ez itt is remekül megállja a helyét. Szerintem egy edzőnek eredményekkel és jó játékkal és nem az összeállítással kell a szurkolók kedvére tennie. A magyar jégkorongnak jobb lenne, ha Hetényi többet védene, de Tolvanen, - elképzelhető - hogy Satosaariban jobban bízik. Akivel mellesleg szintén nyer a csapat. A lényeg, hogy ő az edző, az ő neve van kiírva, az esetleges eredménytelenség miatt őt menesztik majd, az ő későbbi munkavállalásában lesz rossz pont, egy sikertelen állomáshely. Vesztenivalója csak neki van, a szurkolók maradnak. A nyilatkozata szerintem remek, de nálunk ez a stílus idegennek hat. Egyébként azt hiszem bármit és bárhogy mondott volna, az sem tetszett volna sokaknak...
A kapuskérdésről annyit azért mégis elárult: "Amint közeledünk a rájátszáshoz, kialakul, ki az, akire a nagyobb felelősséggel járó feladatokat tudjuk bízni". Én szeretném ha ez Hete lenne, a szimpátián túl azért is, mert a válogatott miatt jó lenne, ha játszana folyamatosan, de olyan érzésem van, ha hasonló formában lesznek, akkor Tomira esik a választás. Persze addig még sok víz lefolyik a Dunán.
Vajon Neki van "zöld kártyája....???
Ez egy igazi északi semmitmondó, hideg nyilatkozat!!!
@vaze: A lenyeg, hogy Te okos vagy mindig, es jo dolgodban csak esszeru dolgokat csinalsz, csak megerthetsz minket egyszeru halandokat is, nem lehet mindenki ilyen kiegyensulyozott, normalitastol csattogo uriember.
@bagyula: Na ez a beszéd!És @csatoimi: se Stossari ellen van,Ö csak azt szeretné ha már mindkét kapusunk nagyjábol egy szinten van,akkor Hetének is adjanak annyi lehetöséget mint Satonak.Itt senki sincs se az edzö ellen,se a játékosok ellen.De azért ne feledjük Hogy amikor Sato beteg vagy sérült volt milyen büszke volt mindenki Hetére,mert hozta a meccseket.
Ettöl eltekintve hajrá Volán!Holnap és vasárnap pontokat idegenböl!!!
Szerintem Tolvanen már igazi magyar ; olyan mint egy magyar népmese : mondott is valamit meg nem is...de, ameddig a csapat hozza az eredményeket addig (és látszik a változás a csapaton) hagyjuk dolgozni. / ebben igazad van vaze/
Amúgy egy dologban azért óriási hibába esett egy jobb kapust pihentet egy finnért (aki azért nem rossz kapus, de nem is jobb). /ebben meg neked van igazad Imi /
Hajrá AV19 !
@kapusLaci: Jól látod a helyzetet, a kapuskérdést is!!! Nekem is ez a véleményem....
Időről időre hibába esek.... Elolvasom a kommenteket, pedig nem kéne.
Inkább nem bántok meg senkit, inkább írok valami olyat, amitől legalább 1 hétre kiraknak a blogról. A FAXOM KIVAN NÉHÁNY OKOSTOJÁSSAL...
Nézzetek már a tabellára emberek! Nem egy meccsre járunk, nem azt látjuk, hogy játszik hétről hétre jobban a csapat? Nem jönnek az eredmények?
--
szétb*sz az ideg, Jóccakát!
ilyen marhaságot kérdezni, h ki férne be a svéd ligába...
Véleméyem filozófiailag:
Útálom, ha a magyarra ráragasztják, hogy siránkozó kesergő nép, de ismerjük el meg dolgozunk érte!

Véleményem szakmailag:
Meg lehet nézni a Fekete, Kovács féle sor hány gólt szerzett mielőtt Pire odakerült, KEVESET!!! Nem azért mert nem jó hokisok, hanem azért mert nem volt súlya a sornak és széthajtották magukat eredményesség nélkül. Kellett oda egy erőcsatár, a legjobb erőcsatárt a Volánban pedig Mihály Árpinak hívják! Összességében az első sor gyengült 10%-ot a Fekete féle dupla erős lett,
a Volán pedig +20%-ot nyert! Nézzétek az eredményeket, jó döntés!!!!!

Csatoimi figyelmébe: ebben a Volánban nehéz megszámozni a sorokat, az se kizárt hogy 3 hónap múlva Pirééké lesz az 1-es!
@Kegyetlen: remélem az interjú készítője sem gondolta komolyan, hogy erre a kérdésre Tolvanen válaszolni fog.
@vaze: Te vagy a legnagyobb isten és SMS király! :))
Már korábban is írtam, hogy sok-sok évre visszanézve Tolvanen az első és egyetlen edző, aki bele tud nyúlni a meccsbe...
Cortina sem tudott...
@lbsz: Nekem semmi bajom a sorokkal. En Feketet es Kovacsot is jo jatekosnak tartom. A kapus poszton kicsit nem talal a velemenyem egyesekkel, de csak ennyi baj legyen. Hajra, Volan!!!
vazénél a pont! Emberek, (akik állitólag hokiszeretők és hokiértők vagytok) a csapatért a vezetőedző tartja a hátát, ennyi! Én úgy elküldök mindenkit a búsba, amikor a munkámba minden felelősség nélkül beleugat, h megnézheti magát. Álljunk már le azzal,h ha jól megy a csapatnak, akkor is csak nyafogunk és intrikálunk. Ilyen beszélgetéseket az 5 éves fiaimmal szoktam folytatni, amikor semmi sem jó nekik, szal ne máá!:)
@Kegyetlen: @Horiko: Vas Jankó hol játszott tavaly?
@munkagep: Vas Janko az iden is barhol jatszhatna. Valamit elneztek a svedek vele, mint az NHL Filatovval. :)
Szerintem ma nincs olyan magyar játékos aki beférne az Elitserienbe. Talán van olyan aki megközelíti azt a szintet, ha figyeled a Svéd bajnokságot akkor láthatod milyen nevek szerepelnek benne. Tisztában vagyok vele, hol játszott Vas Jankó, aki egyébként az egyik kedvenc játékosom, és roppant tehetséges, de már nem férne be szerintem.
Úgy gondolom teljesen normálisan válaszolt Tolvanen, egyszerűen nem illik ilyenkor kiemelni játékost, mert ez a többiekre nézve sértő lehet. Ezért nem látom értelmét ennek a kérdésnek. Az edzők 99%-a szerintem erre a kérdésre kitérő választ ad.
53. percben 3:1 re megy a Graz idegenben a KAC ellen...
@Horiko: Ez bonyolult kérdés. Az edzőnek feltenni nem volt valami sok értelme, nyilván nem fog direktben válaszolni rá. Viszont láttuk Elomót a Volánban, aki 2006/07-ben és 2007/08-ban is a svéd Elitserienes csapatának a házi pontlistáján első háromban volt. És nem lógott ki felfelé.
@KCs: Ok, én nem azt mondtam, hogy aki az EBEL-ben játszik az nem jó játékos, de azért ha jobban megnézed nem sokan kerülnek ki az EBEL-ből az Elitserien-be.
"– Milyen megfontolás alapján jelöli ki a mérkőzések előtt a kezdő kapust? Tommi Satosaarit vagy Hetényi Zoltánt tekinti első számú hálóőrnek?

– Nagyon szerencsések vagyunk, mert két nagyszerű kapusunk van. Az alapszakasz során nincs első számú kapus. Amint közeledünk a rájátszáshoz, kialakul, ki az, akire a nagyobb felelősséggel járó feladatokat tudjuk bízni. Az alapszakasz folyamán azonban számos különböző körülmény befolyásolhatja a kezdő kiválasztását."

számomra ez azt jelenti, hogy Satosaari lesz a 1st golie a PO-ban.
@Bpstars: Ehhez azért még néhány dolognak teljesülnie kell.
@kerusz: Pláne, hogy nagyon makacsul tartja magát a - valljuk be, hihetetlennek hangzó - pletyka, hogy hétfőn a Jesenice bejelenti Theo Fleury leigazolását.
@KCs: eh, fogatlan oroszlán.... :DDDDD
@kerusz: pl. nem kellene leigazolni a tavalyi vezina-trophy győztes TT-t, aki idén elég gyengus formban kezdett a Bruinsban! :)
Teljesen mindegy, hogy melyik sort nevezzük elsőnek vagy másodiknak..
A Palkovics-Martz-Mihály semmivel sem jobb a Ladányi-Peterdi-Vas sornál.
Ezeket még cserélgetni is lehet, miért ne lehetne? Nincs nagy különbség. Örüljünk neki, hogy van két azonos szintű sorunk!
De még a többiekből is össze lehet hozni egy kicsit gyengébb, de azért jó sort.
A fiatalok meg hétről hétre jobbak.

Felesleges Tolvanent basztatni, jó a keret, jó az edző, jussunk be a rájátszásba és kész!
@Szülő: Amíg a világ és még egy nap (és amíg játszani akar), addig Krisztián első soros a Volánban, és ez így van jól.
@Licsimi: Vaze, Kerusz és Licsimi (meg én;-) látjuk jól a dolgokat;-)
Sosem volt ilyen erős csapatunk.
Mondjuk én a 2001-es csapatot jobban "szerettem", de az az én egyéni szocproblémám
@mannisenmaki: az a csapat tényleg nagyon jó volt!! :-)
@miki78: jól látod! nem kell Tolvanent piszkálni, az eredmények magukért beszélnek!!
és szerintem azért ebben az interjúban több van mint amit elsőre ki lehet olvasni!! a helyében én se mondanék ennél többet!!
Sato pedig egyenlőre megbízhatóbb mint Hete legalábbis ami a hozzáállást illeti!!

ma estére pedig HAJRÁ VOLÁN!!
jézusom, ez vicc, ami ott folyik.. emberek, mi a probléma? kevés a pontunk, szarul játszik a csapat, vagy mi?? hát ki a francot érdekel, hogy pityipalkó vagy gipszjakab játszik-e, amikor minen idők eddigi legjobb Volánját látjuk a jégen zsinórban nyerni a meccset? most Ti a csapatnak szurkoltok, vagy egy adott játékosnak? az eredmények Tolvanent igazolják, tegyük össze a két kezünket, hogy ilyen jó edzőnk van. kurvára ráértek, hihetetlen..
Szerintem nagyon profi a cikk,az hogy nem mond semmit(aki ott van érti)az is több a semminél. 4 sorral játszunk,vagy nem?A fiatalok szerintem több lehetőséget kaphatnának,mert jók és eredményesek!!!!!!!!!!!!!!
Elolvasva a korábbi kommenteket, nem értelek titeket: szerintem egy edző ne a nyilvánosság előtt kritizáljon játékosokat, mert arra az öltöző helyisége a megengedett legnagyobb nyilvánosság! Ha neveket említ, akkor meg abba lehetne belekötni, hogy miért pont ő! Azt gondolom, hogy akinek a teljesítményével baja volt, már nincs a keretben!
Ha nem dicsér senkit, az lehet pedagógiai módszer is! Aki bennfentes, az pedig kérdezze meg tőle!

Én sem értek bizonyos dolgokat (miért ugyanazok játsszák az előnyt, akik a hátrányt is, miért nem osztjuk meg a terheket, ha már egyszer ilyen bő a keretünk, de elfogadom, hogy ehhez ő jobban ért!

Egyébként meg kerüljünk be a rájátszásba, és akkor az se érdekel, ha a 99-es játékos játszik az első sor centereként! :-)))))))
@Ed_14: mondjuk Lajos lényegesebben többet beszél, viszont még ennyit sem mond.. ez is igaz
süti beállítások módosítása