HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagyszerű dolgokat művelünk a jégen

2009.11.22. 11:38 F. Kapus

Kifejezetten jó mérkőzést játszottunk, minden játékosunkkal elégedettek voltunk, mondta Énekes Lajos Fehérvár-edző vasárnap reggel. A magyar bajnok legutóbbi öt mérkőzésén kilenc pontot szerzett, bár Grazban alulmaradt, de onnan is elhozott egy egységet.

"Mint mindig, ezúttal is voltak hibák, de ha hosszú távon ezt a hibaszintet tudnánk tartani, az nagyon jó dolog lenne. A pénteki játék elég lehet a Klagenfurt ellen is, de a hatékonysággal sokat kell foglalkoznunk, mert a sok kihagyott helyzet megbosszulhatja magát. Aki látta a Linz elleni meccsünket, egyetérthet abban, hogy azt a találkozót sokkal magabiztosabban, több góllal kellett volna nyernünk. Szerencsére akkor nem ment az eredményesség rovására a kapu előtti pontatlanságunk.

A csapatban szerencsére nincs sérült és beteg, egy változás lesz, ezúúttal Vaszjunyin Artyom és Peterdi Imre lesz a két tartalékcsatár, Ladányi Balázs és Vas Márton mellett Benk András kezd. A kapusposzt kérdése csak a délelőtti tréning után dől el. Nehéz és ugyanakkor könnyű helyzetben vagyunk, mert úgy néz ki, nem tudunk rosszul dönteni, két kiváló formában lévő kapusunk van, akikben mindig bízhatunk.

Továbbra is sokkal kevesebb gólt kapunk, mint a korábbi szakaszokban. Ennek egyik fontos oka, hogy védőink teljesítménye jelentősen javult, jobb a bekksorok működése is. Ezenkívül meghatározó, hogy a támadójátékunk jelentős mértékben összeszedettebbé vált, jóval több időt töltünk a támadóharmadban, ahol mint mondani szoktuk, csak jó dolgok történhetnek velünk, szemben a védekezőharmaddal.

Szeretnénk folytatni remek sorozatunkat, de ehhez igazán profi mentalitásra és hozzáállásra lesz szükségünk. Nem lehetünk elégedettek, az EBEL-szintű bajnokságokban nem lehet büntetlenül lazsálni. Ahogy mi is bármikor érhetünk el bravúrt idegenben jobb csapat ellen, úgy az sem lenne meglepetés, ha a nálunk erősebb kerettel rendelkező Klagenfurt tudna nyerni a mi otthonunkban. Öröm, hogy eljutottunk odáig, hogy ha maximálisan koncentrálunk, akkor ehhez már-már bravúrt kell végrehajtaniuk.

Fejben késznek kell állnunk a hasonló folytatásra, ezt igyekszünk megértetni a játékosokkal. Természetesen szeretnénk minél tovább megtartani ezt a remek sorozatot. Nagyszerű dolgokat művelünk a jégen, ki kell használnunk ezt az időszakot, amíg teljes csapattal tudunk felállni. Látni kell, hogy ellenfeleinket mostanában sújtja a betegség- és sérüléshullám. Ilyen nálunk is bármikor bekövetkezhet, erre fel kell készülnünk előre."

A hírek szerint a Klagenfurtnál 4-5 játékos hiányozni fog vasárnap, Andrew Schneider, Christoph Brandner, Johannes Reichel és Sean Brown mellett Jeff Shantz szereplése is kérdéses. A KAC odahaza magabiztosan szerepel, de idegenben sima veresgeket szenved mostanában. Ennek is köszönhető, hogy a Fehérvárral azonos pontszámmal áll a tabellán.

A Linz eleni 3-2-es siker összefoglalója itt tekinthető meg.

79 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

" az sem lenne meglepetés, ha a nálunk erősebb kerettel rendelkező Klagenfurt tudna nyerni a mi otthonunkban. "
Volt egy hasonló mondat a grazi kirándulás előtt is... Nem lenne meglepetés, de ne ilyen hozzáállással hangoljunk, ha már mostanában így megy a szekér...
Gyerünk Gyerekek, a szurkolók Veletek!!!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLUE LINE LEGION -_-
Bíztató előjelek, Hajrá Volán! Ma jutottam el odáig, hogy végre sikerül kicsalnom a szüleimet is hokimeccsre, úgyhogy ma két hoki szűzet avatunk... :)
Ha ezt a hetet 6 ponttal zárjuk, én kiszaladok a világból:)
Sziasztok!
Meccs után nem megy véletlenül valaki kocsival Pestre, aki el tudna vinni 1 (esetleg 2) fizetővendéget? Köszi
Megy ma valaki Budapestről autóval? Vagy van valaki, aki menne, ha vinnék? Egyedül kicsit túl költséges lenne. De még nem biztos semmi, csak érdeklődöm.
@utó: Én csak visszafelé mennék, de kifizetem az odautat is, és lehet hoznék magammal még egy embert is :)
Waterloo,Don-kanyar,Trianon,Hiroshima,Bern 1954,56...Ezeknel nagyobb csapas szamomra B.B kezdokent lep jegre!!!!Pedro ismet jegelve lesz szo szerint??Godo igy ma letepett szarnyu legy lesz!!
@utó: A jegyre meg meghivlak en. Csokken a koltseg. :)
@rol71: bizakodjunk , B.A. hátha élni tud a lehetőséggel,a jégen,és nemcsak lenyom 8kűrt mire sor csere jön:-) hanem belecsempész néhány hokira jellemző elemet is a szabadprogrammjába a dupla axel ,és a meggyilkolt ritberger mellé:-)))
Felreertesek elkerulese vegett monogramm második betuje a becenev elso betuje!!::))
Remelem tegnap 10-12 kozott nem egette meg a kezet a sult krumplival es tudja rendesen fogni az utot!!:)))
@rol71: Tudjuk, kire gondolsz, nem kell megmagyarázni. Mondjuk én speciel egy kicsit már unom, de Te tudod, miért jó ez Neked...
@kerusz:Ha egy leves izre tokeletes akkor mar nem sozom tovabb es nem fuszerezem!!!Egy csapat 5 fordulo ota jol es eredmenyesen teljesit nem rakok be olyat aki kb. 3 meccse palyara se lep valami okbol edzoi dontes alapjan!!Pedro masodik meccsen se kezdo nekem kicsit magas mint lonak a hatuszas!
@kerusz:Aki nem elfogult,az látja nem ide való,semmi értelme kisérletezni vele!Árpit vissza az első sorba "én úgy gondolom" Lali!Mesternek meg repjegyet!!!
@utó: szia! Nekem most a "sofőröm":D sajna nem tud jönni, de így is mindenféleképp megyek, ha jössz és van nálad egy szabad hely léci hívj(már nem leszek gépnél)06308249606 köszi!
Ne szitsuk a tuzet itt vasarnap ebed idejen varjuk meg a meccset hatha...Lehet ma Godo remek passzaibol 2 golt ut!!!:)))Kiszolgalassal tuti nem lesz gond.
@utó: Én megyek, kb. fél öt-öt körül indulok Hűvösvölgyből. Ha akarsz jönni, egyeztessünk gmail-en.
@nagypi: Értelemszerűen jövök visszafelé, vagy egyedül, vagy utó kollégával, négyen beférünk.
Hajrá Volán!
@M.Lac: Szia !küldtem neked e-mailt,biztonsági okokból mind a kettő címedre.
@yeti2: Ezzel a mesternek repjegyet dumával miért nem mentek már el valahova messze? Ez megy a szezon kezdete óta, pedig az óta - az első néhány meccset leszámítva - nagyon jó a csapat, és hozza a kitűzött célt: meccsenként egy pont.
A mai meccs 18h-tol van?
@Gaudi: Olyanok mint egy rossz feleség, semmi nem jó nekik. Múltkor nem volt rajta sapka...
@yeti2: Nem értem mi a gond az edzővel 5 mérkőzésen 9 pontot szereztünk védekezésünk is sokat javult, persze tudom 10 a maximum :)
Az , hogy kevergeti a játékosokat az csak jól sülhet el hiszen betegség-hullám esetén egy "tűzben" lévő játékost dobunk majd be.
Tolvanen igenis jó edző még akkor is ha néha ezt mi máshogyan is látjuk...
@Gaudi: Tavaly is megelolegezte Satornak es bejott neki!!:))Lehet ha valogatott meccs utan nem lep bele Arpi lelkebe (Tolvaj) akkor most Arpi nem jatszik ilyen carul!!!
@FrankK: Jatekosok nem igy latjak de tudod belso infok leirasa itt egyenlo a halalbuntetessel!!!csatoimi is megkapta a magaet ezert itt a blogon egyesektol!!
Tovabbi jo beszelgetest!6-tol meg zugjon a Hajra Volan!!!
@rol71: Ilyen játékkal nehéz lesz megbuktatni Tolvanent :-)))
Nem értem, miért probléma, ha kipróbálnak más játék-kapcsolatokat is! Javul a kombinációs készség, a csapat játéka kiszámíthatatlanabbá válik stb. És mikor próbálkozzon, ha nem most? Fel kell készülni a sérülésekre, nem lehet egy teljes szezont ugyanazzal a 4 sorral végigjátszani!
Na akkor ma megint csak egy 3 csatáros sorunk lesz.
A többibe 2 összeszokott és egy a helyét kereső.

Edző urak miért is jó ez a csere-bere????
Az az indok meg ami miatt Árpi nem első soros, egyszerűen nevetséges, de ahogy más is írta az igazságot nem lehet leírni, mert egyből nekiesnének, így mindenki gondoljon amit akar.

B.A szerepeltetése meg egyszerűen vicc. Ladányi Mellől kivenni Pedrot, na mindegy, nem húzom fel magamat.
Majd a többi sor úgyis megoldja és nyerünk 2 góllal.
A baj az,hogy örülni kéne mert van 4 nagyon jó sorunk de az emberünk meccsröl-meccsre csinál belőle 2-3 kínlódós sort!Szerencsénkre nincs se sérült se beteg játékos,ezért talán a legjobb sorokat együtt kéne hagyni!Akárhány edző volt itt soha senki nem szedte szét szegény Csicsót meg a Palkót!Mert ők ketten együtt voltak jók!Mindeki hőbőlgőtt volna,szúrkoló,játékos,vezőség egyaránt ha nem 1 sorban vannak!Akkor miért látjátok jónak a Pedrót pihenni és nem jégre menni a Godóval meg a Marcival?Ők is együtt jók nem külön-külön!Árpi jó volt a Palkóval ők állnak az élen a házi táblázatban!
5:2 ide :D ez lesz ma este...
fiatal sor nyom 2 gólt és haza sétálok nagy örömömben :D
@rol71: Szia Roli! BA szereplésének szerintem taktikai okai vannak, mégpedig az ellenfél "szétszedése". A Klagenfurtnál sok a kiállításra hajlandóságot mutató játékos (főleg a légiósok), sokszor fegyelmezetlenek. Sóval én ezzel magyarázom BA szereplését, fizikailag kell őket nehéz helyzetbe hozni, aztán majd törlesztgetnek.
Érdekes, hogy Pedró akkor kezd kimaradni a csapatból, amikor beindult neki a játék.
Ma szurkoljatok helyettem is. Hajrá Volán!
Én kimondottan örülök, hogy arról vitatkozhatunk, hogy ki kerüljön be a kezdőbe és aki kimarad az valóban jó döntés volt-e, mert ez azt jelenti, hogy a kimaradók is nagyon jók. Épp nézem az SC-Miskolc meccset (most 2-5) és ott is főszerepet játszanak a fehérvárból kikerült fiatalok. Ez is és az eredmények is azt mutatják, hogy nagyon jó Volánt sikerült összerakni erre az idényre. A két kapusunk kiváló. Hetényire csak a válogatott miatt szavaznék, "Szuperül" véd, csak kicsit fegyelmezettebbnek kellene lennie.
Most nagyon fut a szekér és ezentúl nem a szláv csapatok ellen szurkolok, hogy biztos legyen a rájátszás, hanem hogy minél több pontot vegyenek el a rivális osztrák csapatoktól.
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Remélem Andris bebizonyítja nektek, akik valamilyen okból utáljátok, hogy igenis ott a helye a csapatban. Ha ő is kap egy olyan zseniális passzt a Balázstól, mint a Nagy Gergő Ljubljanában, akkor azt ő is be fogja tudni lőni.
Nem kell itt a feszkó előre, majd meglátjuk mi lesz. Kell neki a játék, ha soha nem játszik, akkor soha nem fogjuk meg tudni mit tud. Hetényit is hányan szidták itt a blogon tavaly, én akkor is írtam, hogy csak lehetőség kéne neki, akkor tudja magát megmutatni és most mi van? Közönség kedvenc lett..
Örüljetek inkább annak, hogy nem kell a végsőkig kimeríteni minden játékosunkat! Jó, hogy vannak a csapatban olyan plusz játékosok, akik besegíthetnek abba, hogy ne facsarjuk ki a srácokat 25 forduló elteltével.

Hajrá Volán!!!
Lesz közvetítés a Fehérvár TV-n?
4:4 irány a jágpálya!!
lehet már tudni ki fog védeni?
lehet valahol valamien formaban nezni a merkozest
@ovechkovo: élőben,a pályán:D

@jágör68: nem lesz.
@bojl: vasárnap 20.45 Albacomp – Kecskemét
kosárlabda mérkőzés

valoszinuleg majd holnap ismétlik
@bojl: sajnos van egy 1600 km es hatranyom
"Hetényinek van dolga, de jól dolgozik eddig."

Most akkor Satosaari vagy Hete véd a meccsen?
@Dachstein:
00:00 GK ON Goalkeeper: 41 - SATOSAARI Tommi
Hetényinek van dolga, de jól dolgozik eddig.

Freud-i elszolas, na ;)
2!!!!LADÁÁNNYIIII!!!
kettős emberhátrányban, hát ez elképesztő!!
@serjtankian: en is epp azt nezegettem h emberhatrany... na de h kettos....

jesenice kene meg legyurje a teheneket....
végre egy előny...

@fradigy: ütöttek gyorsba kettőt sajna, kellett mondanod! :(

a VSV esetleges győzelméről meg nem tudom mit mondjak... nagyratörőek legyünk, vagy menjünk biztosra??
Én inkább szurkolok annak, hogy ne nyerjenek a mögöttünk lévők. Hosszú még azért ez a szezon! Jobb most még inkább az előnyünket növelni velük szemben.
persze előbb meg kéne nyerni ezt a meccset...2-1...
A tablazat masodik fele hatalmas offenzivaba kezdett!!!...najo Jesenice kivetel, sajnos. :(
1 G99 24 98 61 37 37
2 EHL 24 92 66 26 35
3 VIC 24 88 67 21 31
4 VSV 24 71 80 -9 28
5 RBS 24 102 81 21 28
6 KAC 24 76 75 1 27
7 AVS 24 71 80 -9 27
8 MZA 24 64 91 -27 21
9 OLL 24 62 84 -22 18
10 HKJ 24 59 98 -39 11

ezt nezve jelen allas szerint ha igy vegzodne minden meccs ahogy most all 5 .-ik a volan nem semmi gyerekek!!!!!hajra volan.hajra volan!!!
GYŐŐŐŐŐŐZELEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!!!!!!!!!!!
EZ az! Újabb szép siker!
Meg szerencse!!!! ...mert nekem mar egyik kozvetites sem mukodott a vegen!!!
Lassan emberhatranyban tobb golt lovunk mint elonyben :)
A Linz fordított a Ljubljana ellen, éljen!!!!
Szép volt fiúk!!!:)
A tabella :

1 G99 25 104 68 39
2 EHL 25 97 71 37
3 VIC 25 89 73 31
4 RBS 25 106 82 30
5 AVS 25 74 82 29
6 VSV 25 74 84 28
7 KAC 25 78 78 27
8 MZA 25 68 95 23
9 OLL 25 66 89 18
10 HKJ 25 60 102 11
igen és a java még csak most jön...
menni kell Villachba, Bécsbe, Klagenfurtba, Salzburgba, Linzbe is még karácsonyig közte csak a hazai jesenice ljubjana elleni meccsek lesznek, ami reálisan hozható.
@hüjeliba: Valahogy a Villach, Bécs verhetőnek tűnik manapság otthon is. KAC szerencsével, a Bulls meg a Linc még nagyobb szerencsével...
minden lehet és az ellenkezője is ezért erős ez a liga, aki itt jósolni mer és talál..
Bár tendenciák látszanak :
A Graz idén óriási szezont fut, folyamatosan vártam ,hogy kipukkadnak ,de nem. A KAC és a BULL viszonylagos tompasága nem akar elmúlni, sérülések egyek miatt nem állt össze egyik gárda sem. A Vienna nekünk mumus és bármi lesz is dobogon lesznek.
A Villach látszék kifulladni remélem nem ellenünk támadnak majd fel.
A szlovének mélyrepülése nekem meglepetés ahogy a Zágráb kétsoros (igaz nem akármilyen) csapatának tartása is.
két dolog nem kell ide egy sérülés hullám és egy esetleges nagyobb mellény.
süti beállítások módosítása