HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hetényi sajnálja, hogy elragadtatta magát

2009.11.09. 16:32 AG 2.0

Utoljára foglalkozunk a magyar–szlovén második szlovén góljával. Megnéztük a találatot százszor, nem vagyunk biztosak semmiben. Van egy videónk, amelyen közvetlenül a találkozó után nyilatkozik Hetényi kapuvédő, Kincses játékvezető és Sator szövetségi kapitány. Hetényi Zoltán egyébként aludt egyet a történtekre, és hétfőn blogunk megkeresésére elmondta: továbbra sem ért egyet az ítélettel, a korong szerinte a sípszó előtt nem haladt át a gólvonalon. "Viszont amit utána tettem, megbántam. Válogatott sportolóként példát kell mutatnom a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt. Sajnálom, hogy így elragadtattam magam." A magunk részéről ezzel lezártnak tekintjük a témát.

81 komment

Címkék: magyarország szlovénia hetényi kincses pannon hoki kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fel a fejjel Hete, azert tetted, mert igazsagtalannak tartottad az iteletet. Persze nem ez a megoldas, de mi szurkolok nem itelunk el Teged, veled vagyunk. Sok sikert neked a tovabbiakban is, Hajra Magyarorszag!!!!!
Hetényi naná, hogy ezt nyilatkozza, gondolom muszály volt neki :-P Mindegy, azért remélem, benő a feje lágya, mire szükség lesz rá tétmérkőzésen a válogatottban!
hát szerintem ez nem volt gól. pont oldalról láttam a kaput és én nem láttam bennt a korongot..
de mind1.. hameg gól volt akkor örüljenek a fejüknek.. ennyit érnek..(N)

Neked Zoli meg fel a fejjel!!! Mi szurkolók melletted állunk!(Y)
Ha én lettem volna Zoli helyében, használtam volna a fejemet... Lefejeltem volna a bírót :), de szerencsére nem én állok a helyén :)
Számomra így is Ő lett a torna kapusa, és jöhetnek a Szuper Levi fanok szapulni, de ezen a tornán nem ő volt a jobb, és az utolsó gólját figyelembe se veszem.
Sokszor belegondoltam, hogy egy igazságtalan ítélet után mi mindenre tudnám használni az ütőt. Nagy tisztelet nekik, hogy ők ezt megállják, egy-két kirohanást leszámítva.
Szép nyilatkozat volt Zoli .Amit meg a tengeri malac fejű feltünési viszketegségben szenvedő spori nyilatkozott az röhej.Remélem ahol legközelebb vezetni fog, nem fogadja majd tapsorkán
@[Roller]: Hát én azért nem vagyok annyira megértő. Mindazonáltal, hogy át tudom érezni a helyzetét és én is erős igazságérzettel rendelkezem :)

De ha Kincses végleges kiállítást adott volna Neki, amit megérdemelt volna, sokkal nagyobb bajban lenne most.
@exL:1: szoval a veszely nem all fenn
@[Roller]: www.regi.icehockey.hu/reg06/kapus_statisztika_phk.php

Hete the best ebbe egyetértünk, meghogy Szuper ezen a tornán, nem a legjobb volt sőt azt is lehet mondani, hogy mikor volt a magyar-magyar meccs akkor ő volt a leggyengébb igaz én csak az összefoglalóból tudok kiindulni, de volt haverom aki kint volt és megerősitett ebbe. A Kincses meg egy vicc ez ember.

Hete legközelebb so-t fog csinálni és ő lesz a vb legjobb kapusa, mert hátha ott szakértők vannak, akik adják a díjakat, mert itt egyikkel se értettem egyet.
nem lehetne-e publikussá tenni a videóbírót?
Ne keseregj Zolika, igaz most elvesztetted a fejedet, ami hiba volt, de ettől még jól védtél, jó kapus vagy.
Én láttam élőben a legutóbbi Zágrábi meccset, ott is csoda, hogy "addig bírta cérnával" amíg bírta. Sokan elítélnek kapusokat úgy, hogy nem voltak még ilyen helyzetben, ahol 60' tiszta játékidőben kell 100%-osan koncentrálni, egy teljesen felfokozott idegállapotban, és még provokálják is az embert...
Mi van, ha a horvát hálóőr pl.szétveri a botját a palánkon...Abban az állapotban szvsz egy elfogadható reakció...
Kincses annyit sem ér, hogy írjak róla. A francba: és mégis elérte, hogy írjak róla :)
A bíró annyit sem ér, hogy írjak róla. A mindent: mégis írtam róla :))
@Bertuzzi: Most látom, hogy 2x-is. Hihetetlen :))
OFF:

Jégkorong: menesztették a Ferencváros vezetőedzőjét
A távirati iroda értesülései szerint menesztették Rick Leacht, a Ferencváros jégkorongcsapatának vezetőedzőjét. A klub keddre ígért tájékoztatást. A hétfő délutáni edzést már nem a kanadai szakember tartotta.

A gárda az utóbbi időben adós volt a jó eredményekkel. Jelenleg az ötödik helyen áll a hétcsapatos MOL Ligában, 14 mérkőzéséből csak hatot nyert meg.

Az FTC legközelebb vasárnap lép pályára Miskolcon, addigra kell megtalálni az új trénert.
@gabute: látom NSO-n gyors voltál:D
Örülök neki, hogy Hete beismerte a hibáját, ez már inkább profi játékosra vall.
De kesergésre nincs ok, fel a fejjel és lehetőleg több ilyet ne csinálj!
Azért még sokat kell tanulnia az tuti, ha bárkit megnéztek még durvább, éles helyzetet eldöntő kétes ügy után, leginkább azt mondják, hogy a bíró megadta, ennyi, az van amit a spori mond, ezért van ott, ha nem tetszik, legközelebb javíthat, és mindenki elfelejti az előző mellényúlást (még akkor is ha az tényleg az ő hibája lett volna). Ez így jött ki, benne van a játékban. A japók anno nem rendeztek ekkora patáliát, pedig ők a vb-n nyalták be, sokkal keményebben mint mi. Kicsit hőbörögtek, hogy nemkéne, de elismerték, hogy nem adták meg, tovább kell lépni.

Az már csak az extra, hogy belekeveri, hogy hazai pálya, hazai bíró, álljunk már meg, jobban örülne, ha csalnánk, csak azért, hogy ne nyomja a kis lelkét egy beszedett találat? Ez nekem nem válogatotthoz méltó hozzáállás, és sokkal jobban bánt, mint egy akármilyen potya/nempotya, igazságos/nem igazságos gól ténye.
Nagyon jó kapus lesz a Zoli ha megfelelő gyakorlattal fog bírni, és abban biztos vagyok hogy ez az állapot el fog jönni. Pont az ilyen apró "félrelépések" vezetnek el a professzionalitásig. Minden egyes kis hiba egy újabb lépcsőfok.
Ugyanakkor nagyon nehéz helyzetben van! Nem kap elég lehetőséget sem a volánban, sem a válogatotban. Mit lehet itt tenni?
Nem tudom, a lényeg nem is ez, hanem hogy az egyik kedvenc hazai játékosom a Hete, és hogy az oriási szívéhez tehetsége is van.
Hete melletted áll mindenki, tudjuk, hogy nem volt benn, mind azok akik a kapu mögött ültek, mind akik egy vonalban voltak vele. A Kincses csak mentegetőzik azt sem tudja mi van. Hülyeséget csinált Először nem gól aztán már a lábai között látta áthaladni. Nincs jelentősége a tornának de Ted Satornak maximálisan igazat adok. A fiatalok jók voltak, teljes csapattal porig lettek volna verve a szlovénok. Ennyi.
Én is felháborodtam volna!!!! Nekem még a kezem is elsült volna! Még szerencse h Hete tudta magát "ennyire türtőztetni"!!!
HAJRÁ HETE!!!!!!
Azért ha valaki valamikor is sportolt az tudja,hogy ez milyen sportszerütlen cselekedett volt Hetétől.Nehogy már ezért még dicsérjük is.
Megértem, hogy bepöccent Hete, de a bíró itéletét el kell fogadni. Ha a játékosok nem fogadják el az ítéletet, akkor minek bíró a meccsre?

A japán hokisok megmutatták, hogyan kell viselkedni. Tudták, hogy téves az ítélet, de elfogadták.

Nekem nagyon tetszik a rögbisek és az amerikai focisták hozzáállása is, soha nem vitatják az ítéletet.
A foci a másik véglet, ahol a teljesen nyilvánvaló szabálytalanságoknál is pofáznak a bírónak.

A szurkoló persze más, az kritizálhatja a bíró tevékenységét :)
Semmi baj nincs ezzel Zoli!!!
Valószínűleg mindanyiunk ebben az adott szituácóban felkapta vonla a vizet!
Összeségében remekül játszottál a tornán!
ÍGY TOVÁBB!!
HAJRÁ MAGYAROK!
HAJRÁ HETE!!!
Fotók a Pannon Kupáról - www.icezone.hu
Bocs, de szerintem Kincses alkalmatlan az ilyen szintű meccsek vezetésére. Jó lenne, ha maradna a szintjének megfelelő amatőr hokinál...kiváncsi lennék, hogy egy szlovén bíró mitt tett volna egy hasonló Szlovéniai tornán...van némi képzelőerőm...Vitás helyzetben legyen már ennyi előnyünk nem, b...meg!
Még hozzáteszem, remélem a MOL liga meccseken nem kap többet szerepet.. a színvonal meghaladta az igencsak szerény empatikus képességeit, hát még a tudását...
Hete bebizonyította, hogy igazi profi sportoló,elragadta a hév, az igazát védve tette cselekedetét, melyért elnézést kért. Őszintén állíja melyet a videó-bíró is igazol, hogy nem volt gól. Kincses amit állít az bizonytalan...ezért, ha ezt belátta volna lehet, hogy 2 perc elég lett volna büntetésnek.Fel a fejjel Hete,számomra is te vagy a torna kapusa!!!
@bruins: Amúgy tényleg ez a mostnai magyar játékvezetéssel a hiba. Fejlődik, gyorsul a magyar hoki, de a jétékvezetés nem tart vele egy szinten. Ezáltal a hoki sem bír feljebb lépni ha a bírok nem bírnak lépést tartani vele.
@._/PUCK M@STER._/: Kíváncsi lennék a svájci ellenőr véleményére. F.kapus nem tudnátok ezt kiszedni Árkovics sporttárstól vagy a szövetségtől?
Egy aprócska gondolat... Ez egy felkészülési torna, azzal a céllal, hogy a játékosok a tétmeccsekre szokják az éles helyzeteket.
Na, ez Hetének megvolt, reméljük megjegyezte, és komoly meccsen jobban tudja majd tűrtőztetni magát...
@Szoljanka: Hoppá! Aki már volt kapus, az tisztábban látja, hogy a másik mit érezhet.
@[Roller]: @Tibó$z@: Asszem, ha Ti ilyen bepöccenők vagytok, akkor a sportot messzire el kell kerülnitek.

A sportban az ÖNFEGYELEM nagyon fontos!
Konkrétan 0.28-nál látszik, hogy hülyeséget beszél Kincses. Vissza tuti nem pattant, az innen látszott volna. Ha hól volt, csak úgy lehetett, hogy Hetével együtt csúszott be.
@malibuhc: Igyekezni fogunk, de ezt a konkrét ügyet lezártuk, úgyhogy csak az egész tornára vonatkozó tanulságokra leszünk kíváncsiak.
hát én továbbra is úgy gondolom, hogy Hete elég nagy hülyeséget csinált, és sajnos nem először kell "megbánnia" amit tett. Azzal a véleménnyel sem tudok mit kezdeni - és ezt elég sok hozzászóló is osztja sajnos - hogy hazai rendezésű tornán hazai bíróktól elvárható a részrehajlás. Ez önbecsapás, semmi értelme így a sportnak.
Fordítok azoknak akik nem értették:
Zoli azt mondta, hogy megengedhetetlen, hogy egy hazai rendezésű tornán a bírók az ellenfélnek adjanak egy olyan találatot ami nem gól, mert a játék szabályainak nem felel meg. 1 szóval nem kérte őket csalásra/részrehajlásra/bundázásra.
Kincses úrnak van egy véleménye a dologról, engem két érdekelne: a videóbírón hallani a sípszót? A 2 kislesről mi a véleménye?
Ted Sator gondolatébresztő és diplomatikus volt. eEzt egy NHL meccsen, ahol a kapu vonalában került lepkésbe a koront úgy magyarázta egy bíró, hogy: "ami nem egyértelmű az nem lehet gól, itt nem látszott a korong áthaladása a vonalon, tehát nem gól".

Az én véleményem. ennél a találatnál a korong szabályos játékhelyzetben nem haladt át a gólvonalon, az hogy utána mi történt már nem lehet lényeges.
Jah és mostmár ez sem az, mostantól a 2010-es vb az érdekes, és átalakítanám a rigmust, szerintem sokan ismerik az eredetit:
"GYERÜNK gyerekek, AZ ORSZÁG Veletek"
Először is nagy grat Hetének, nálam is a Kupa legjobbja. A kérdéses esetről meg annyit, ha benn is volt (amit kizárok mert hiszek Zolinak), szóval az elméleti gól sem az Ő hibája. A védőknek jobban meg kellett volna védeni Őt. Utána meg kicsit szigorkodni a szlovénokkal, hogy legközelebb ez eszükbe se jusson!!!
Még egy szó Kincsesről !!Sportside.hu jégkorong TV összefoglalóján,a bejátszás 1perc 55nél egyértelműen látszik "nemgól"jelzés,majd kislest mutat !Nem baj, akkor fogunk visszavágni amikor a legjobban fáj,--- VB-n !!Hajrá Magyarok, hajrá DAB
@Fulike: ha csak annyit mondott volna, hogy megengedhetetlen, hogy a bíró egy olyan gólt adott meg, amit nem volt benn, akkor azt mondanám jól van, Hete így érzi. De hogy jön ide, hogy hazai pályán, hazai rendezésű kupán, hazai bíró? Ha külföldön adja meg, külföldi bíró, akkor rendben van? Szóval ez akárhogyis, de sántít, nem kéne ezt a bíró dolgot ennyire túlmagyarázni.

A videobíró benn látta, amit a bíró lát, az úgy van, pont.
@munkagep: Szerinted ki volt a videobíró?
munkagep: nem egyértelmű, akkor mit játsza az eszét ez a szerencsétlen, balfasz Kincses. Én Satornak és Hetének hiszek, és igaza van, a hazai rendezés ennyi fórral jár. MIVEL NEM EGYÉRTELMŰ, A BÍRÓI DÖNTÉS SEM AZ! Kincses hozta a szokásos formáját..,ja a végén a riadt hebegése egyértelmű. Az egójával amúgy is komoly problémák vannak, sajnos ismerem...Mutassák be a videóbírói felvételt, és esdekelve kérek bocsánatot tőle, de addig egy igazi magyarnak nem nevezhető igazi seggfej...
@munkagep: viszont tanulságként nagyon gyorsan el kéne küldeni a bírókat egy nagyon alapos továbbképzésre, nem csak a játékosokon elverni a port. ugyanis azért nem ez volt az egyetlen finoman szólva is vitatható ítélete vagy nemítélete Kincsesnek. Minimálisan is véleményes, hogy képes-e ilyen szintű mérkőzés levezetésére a bírói kar.

Valamint szerintem ideje lenne, hogy feljebb lépjenek a bíróink. Legyenek megfizetve, legyen ez a fő elfoglaltságuk. Viszont cserébe lehessen tőlük és rajtuk követelni! Nekik is jobb lenne, nekünk is, és a játékosoknak is.
@munkagep: vak béla is jobban látta a szituációt mint Kincses spori.Hal sporttársa az írta ,személyesen beszélt kincsessel,és azért tartott sokáig,mert nem tudták visszatekerni a kérdéses szituációra.Ebből látszik,hogy Kincses spori sem fog akadémiai tag lenni.2 ok miatt:1st.volán honlapon olvasható világosan a videóbiró leírása, és szó szerint az is ott van,oldalán egyértelmű kezelőszervekkel. előre hátra tekerő gomb ,másodpercenként 24képet csinál.Spori érezte itt a nagy pillanat ,és ő is kipróbálja milyen is az amit csak eddig tv-n keresztül láthatott nhl meccseken,azaz milyen érzés videózni.2nd: Móta fehérváron megvan a videóbiró,osztrák sporik 3x videóztak,mind2x végeztek 1perc alatt,és mind3x ellenünk ítéltek!!!
Újra a régi nóta a hazai birók ..Bár Hetényinek sem lehet igy kibukni ha igaza volt ha nem .
@bruins: bocs de ennek burkoltan is az a mondanivalója, hogy csaljanak a javunkra egy picit.
Nem szabad így kirohanni egy nemzetközi mérkőzésen egy játékosnak. Nem lennék meglepve, ha majd a VB-n direkt arra játszanának rá, hogy adott esetben kikészítsék.
Lehet butaság ezt így kijelenteni, de a VBn valószínű nem egy ilyen szituáció lesz...
Majd mindig leordítjuk a bírót, másnap meg nem győzünk gyónni?
Ez után a Pannon kupa után a játékvezető volt a hibás, tavalyelőtt meg az időmérő. Ja ott is valami hasonlóról szólt a fáma,hogy miért nem tudta a szerencsétlen pár másodperccel később elindítani az órát, mert akkor még érvényes lett volna a gól...
Úgy általánosságban a vereséget szereti mindenki megmagyarázni, de egy felkészülési időszakban teljesen felesleges.
Fogjuk fel inkább úgy, hogy a VB-n is nagyon könnyen szembe találhatja magát a csapat ilyen helyzetekkel és tanuljuk meg higgadtan elfogadni.
Az az igazi sportember, aki el tudja viselni a vereséget. Azt pedig megtanulhattuk már, hogy a játékvezetőt úgysem lehet meggyőzni káromkodással.
Nem akarok nagy baromságot mondani, de ha a videót többször megnézitek 27-30mp környékén, akkor sztem nem csak nekem tünne úgy, hogy az a korong éppen bent is lehetett. :S Még az első kísérletről beszélek, amikor rávezeti a korongot. A fizika törvényei alapján annak elvileg bent kellett lennie, onnan húzhatta vissza.
@pokerface: Nem akarok nagy baromságot mondani, de ha a videót többször megnézitek 27-30mp környékén, akkor sztem nem csak nekem tünne úgy, hogy az a korong éppen bent is lehetett. :S Még az első kísérletről beszélek, amikor rávezeti a korongot. A fizika törvényei alapján annak elvileg bent kellett lennie, onnan húzhatta vissza.

Az, hogy honnan huzhatta vissza, vagy akar bent is lehetett, meg nem lehet ok arra, hogy megadjal egy olyan golt amit nem latsz. Ilyen esetben csak akkor itelsz golt ha latszik a korong, hogy tenyleg bement. Tevedett es kesz, kerjen bocsanatot az egesz nemzettol, szivere tett kezzel mondja el 100szor, hogy arulo nem leszek, tobbet ilyent nem teszek. :)
@EisHockey: Nézni azért szabad, ugye? :)
Én már lezártam azt hogy gol volt vagy nem,ez már csak vita dolga,szerintem nincs értelme rágodni rajta.
Hete:te vagy a legtehetségesebb kapus az országba,te vagy a jövö,ne hagyd magad elveszni,küzdjél meg a posztodért ugy a Volánba akár a válogatottba!!!
@F.Kapus:örülök hogy személyesen is megismerhettelek,csináljátok toább a munkátokat,mert nekem a napom a blogolvasásával kezdödik.
Üdv.minden kedves olvasonak,és persze külön a stábnak.
@csatoimi:
Imi!
Tökéletesen egyetértek Veled,a szabály az, ha a bíró NEM látja (így írom le nagy betűvel) a korongot, nem gól, úgy érzem gól- nincsen! Csak akkor lehet megítélni, ha EGYÉRTELMŰEN (megint nagy betű) látszik.
Sajnos csak Kincses látta a képeket!!!
Itt már szimplán a bírók hitelességéről van szó kapuslaci.
Tévedni emberi dolog, még nekik is, és minden tiszteletem annak, aki a sok káromkodást amit kap (tőlem is:)), ennyire higgadtan elviseli. Azonban ha nem látszik, hogy a korong áthaladt akkor nem lehet gól, és eddig mi nézők nem láttunk semmiféle bizonyítékot arra, hogy áthaladt, tehát számunkra nem volt bennt. Majd egyszer ha csinálnak olyan korongot ami fel van szerelve elektronikával, és jelez, ha átment a vonalon, akkor egyértelmű lesz, addig ezek a viták mindig megmaradnak.
@csatoimi: Nincs erre vonatkozóan szabályban rögzítve, hogy a nem látható korongból nem lehet gólt ítélni. Ilyen esetben fogom magam és kikérem a vonalbíróim véleményét vagy ha van, akkor a videó bíróét. Játékvezető sporttárs ezt tette. Még mindig nem értem mi ezzel a gond.
A svájci VB-n is láttunk jópár olyat, hogy a játékvezető nem adott meg egy gólt, majd a szenvedő fél élve a lehetőséggel kért visszajátszást és lám mégis gól lett.
Nem tudom hol kell ebbe gerincet és egyéb belemagyarázásokat keresni.
@pokerface: Figyelmedbe ajanlom drukker60 kommentjet.
@Fulike: Én csak részemröl zártam le a dolgot,nem azt akartam elérni hogy ti ne vitázzatok!
Lehet vitatkozni,söt kell is,mert ha mindannyian egyet értenénk akkor senki nem irna ide be.
Amugy szerintem se volt érvényes gol.
@csatoimi: @drukker60: Elolvastam a jelenleg hatályos szabálykönyvet, olyan szabály, amelyet drukker60 említ, nincs. (a 470, 471-es szabályok rendelkeznek azokról az esetekről, amelyekben nincs mérlegelési lehetősége a játékvezetőnek a gól megadásakor vagy érvénytelenítésekor)
@kerusz: szerintem viszont ezek a szabályok vonatkoznak ide:

6. Ha egy támadó játékos kapcsolatba kerül a kapussal, véletlenül vagy másképpen, miközben a kapus a kapuelőtérben van és gólt lőnek.
7. Ha egy támadó játékos bármilyen, nem véletlen kapcsolatba kerül a kapussal, miközben a kapus a kapuelőtéren kívül van és gólt lőnek.
8. Amikor egy támadó játékos bekorcsolyázik a kapuelőtérbe vagy ott veszi fel pozícióját, hogy ezzel akadályozza a kapust a látásában és zavarja a védésben és gólt lőnek.
9. Amikor a kapust a koronggal együtt betolják a kapuba, miután miután megállította azt. Ha alkalmazható, ki kell szabni a megfelelő büntetéseket.

főleg a 6. és a 9., és azt is meg kell jegyezni, hogy nem vitatom, hogy gól volt mert egyértelműen látszik hogy a lepkéssel tolja ki, DE szerintem a kapus bal mamutját a szlovén játékos tolta be a kapuba a bal korcsolyájával, és ezzel együtt "pördült be" a korong a gólvonalon belül. Mondom, nem vitatom, hogy gól volt de szerintem amúgy megfogta volna maga alatt (és ugye a lepkésben volt a korong, az látszik, ami a vonalon kívül volt).
@kerusz: Emberseg megiteles szempontjabol van ez a szabaly. :) De en hiszek Hetenek is, Satornak is, na meg magamnak is. Ebben a temaban sosem leszek realis, piros-feher-zold szemuvegen keresztul latom a vilagot, nekem sosem fog az golnak latszani.
@szurki: De ez ugye, egészen más, mint amiről eddig szó volt... Ezen is lehet vitatkozni, de eddig nem erről vitatkoztunk, hanem nemlétező szabályokról.
@kerusz: szerintem nem más, de nem fogok ezen vitatkozni. Azt írtad, hogy nem találtál rá szabályt a szabálykönyvben, szerintem meg van...
@szurki: azt írtam, hogy olyan szabály, _amelyet drukker60 említ_, nincs. Ő meg ezt említette (idézem): "a szabály az, ha a bíró NEM látja (így írom le nagy betűvel) a korongot, nem gól, úgy érzem gól- nincsen! Csak akkor lehet megítélni, ha EGYÉRTELMŰEN (megint nagy betű) látszik"
@kerusz:
Nem vitaképpen de azért igazából,van rá szabály:

482 – NEM LÁTHATÓ KORONG
Amennyiben kavarodás történik vagy egy játékos ráesik a korongra és a Játékvezetô
nem látja a korongot, azonnal meg kell állítania a játékot, és a bedobást a játékmegszakítás
helyén kell elvégezni, kivéve ha a szabályok másként nem rendelkeznek.
És itt nincs mérlegelés, hogy ki miatt nem látja a korongot!
Azt azért el kell mindenkinek ismerni, hogy a korong Hete keze vagy mamuttja alatt volt, és így nem igazán láthatta senki. A TV-n legalábbis így látszik.
Persze lehet arról beszélni, hogy a szabályok másként...., de azért nálunk fejlettebb jégkorong kultúrájú országokban, azért nem ítélnek gólt, mert nem látom, nézzünk csak NHL-es meccset és ott azért látni hasonlóakat.
valóban írott szabály, így konkrétan nincs, de....
és akkor még arról nem is esett szó:

"4 – ha egy támadó játékos a kapuelôtérben áll vagy ott tartja botját amikor a korong
a kapuba megy, anélkül, hogy ôt egy védekezô játékos fizikailag akadályozza
a kapuelôtér elhagyásában, illetve ha a játékvezetô megítélése szerint volt elegendô
ideje a kapuelôteret elhagyni, vagy anélkül, hogy a 470 szabály teljesülne"-
, mert azért Terglav ott állt erősen.
hozzáteszem nem ezen ment el a meccs, hanem a sok kihagyott helyzeten, be kell ütni a ziccereket, és akkor belefér egy ilyen "helyzet" is.
@drukker60: Meg ugye, ott volt három szlovén a kapu előtt, akik minden erőfeszítés nélkül keveredhettek oda a koronggal együtt. Azért nem a gól-nem gól dolgon kellene rugózni, mert annak az akciónak is volt egy csomó fontos tanulsága. Ráadásul egy tétnélküli tornán, amit ha nem nyerünk meg, na bumm, semmi nem történik. Viszont ha tanulunk abból, ami ehhez a helyzethez vezetett, akkor talán Ljubljanában áprilisban már nem lesz ilyen. Ott meg ez már valóban nem lesz mindegy.
@csatoimi: Én pedig figyelmedbe ajánlom Kreusz utánunk történt hozzászólását :)
Tényleg vitatkozhatunk itt évekig ezen a szitun, de felesleges.
Ilyen korival betolom a kapust és hasonló szituk nagyon sokszor előfordulnak egy meccsen. Tételezzük fel, hogy betolják a kapust, de a korong ezzel egyidőben a bal felső sarokban kerül be a kapuba, mely tisztán látható. Akkor is vajon arról vitatkoznánk, hogy Kincses spori mit ítélt? Szerintem nem.
Az én megítélésem szerint az a korong már az első lövésnél bent volt, amikor még nem volt fizikai kontakt Hetével. Hidd el testközelből sokszor van dolgom hasonlókkal. Nyílván mindenki a saját mundérja becsületét védi és ez így van rendjén. És azt gondolom itt tegyünk pontot a végére.
Nézzük ennek a tornának a pozitív oldalát.
A válogatott jó úton halad, a fiatalok nagyot fejlődtek és most már senkinek sincs bebetonozott helye a válogatottban. Nem a tornagyőzelem volt a cél, hanem a csapat összekovácsolása és kipróbálása,no meg a közönség kiszolgálása színvonalas hokival. Szerintem ez mind teljesült. Különösebb tét nem volt. A szlovének had örüljenek, hátha nagy lesz a mellény majd pár hónap múlva. És ahogy szokott lenni, amilyen balul sikerül a főpróba, olyan jó lesz az előadás. Pont.
@drukker60: A 482 inkább olyan szitukra vonatkozik, amikor nem tudod eldönteni, hogy a kapus fagyasztja-e a korongot vagy sem. Hete nem fagyasztotta, kilökte maga alól a pakkot, ezzel továbbra is játékban tartva azt. Nehéz ezt így írva elmagyarázni, de inkább ne is firtassuk.
Ahogy mondod, be kell lőni a ziccereket és nincs miről beszélni.
Amúgy jók ezek a viták, mert akarva akaratlanul az is belelapoz a szabálykönyvbe, aki addig még a borítóját sem látta :)
@kerusz: Egyébként tökéletesen egyetértek veled ebben, megnéztem a tv felvételeket és néhány kép is kering az esetről, ahogyan a két védő olyan bátortalanul néz, hogy az na!! (szándékosan nem neveztem meg őket), majd rutint szereznek és többet ilyet nem engednek meg!!
Valamelyik kommentbe már egyszer leírtam, idegen országban nem kerülhet oda a fekvő játékoshoz a csatár, mert takarítják 1000-el!!
@pokerface: Ezt az olvasnivalót nagyon sok "divatdrukkernek" kellene elovasni, mert ami néha hallható a lelátón, tehát ebben veled is egyetértek.
@csatoimi:
Ezekszerint Te megadtad volna, ha gól, ha nem!
Csak azért, mert hazai pálya meg piros fehér zöld nem korrekt, sőt ...., szerintem.

Egészen addig amíg nem publikusak a videó felvételek, nincs miről beszélni.
A videót felvételeket pedig nem fogja kiadni az elnök úr, két okból.
1, ha nem gól óriás botrány, kitalálják a csapatok hogy külföldi bírókat meg ilyesmi. Pénzük persze nincs, illetve ha van nem erre.

Szerintem lássuk mit mutattak, meg a bíróknak ott és akkor! Csak és kizárólag ezekután lehet kmorrekt véleményt alkotni a kapusról illetev a bíróról.

2. Ha gól Hetényi van lejáratva, lehet mondani hogy hazudott vagy x, vagy y.
1. esetben elég szomorú ha félünk bevallani, hogy tévedett a bíró, és a "csak azért is megvédjük, mert a mi bírónk"
2. Hetényit nem tudod lejáratni, ő megkapta a büntiét mert magyarázott, és sportszerűtlenül viselkedett a bíróvel szemben(megjegyzem a védőnek kellett volna odamenni és ezt csinálni, a kapust illendő kihagyni az ilyenből, mivel a meccs a legfontosabb, üljön a padon egy védő).
Amúgy szerintem nem hazudott senki, ez a tipikus esete a mindenki a saját igazát hajtja, de jó lenne tudni az objektív igazságot is...
@Fulike:
Azt gondolom egy igazság van, és az mindenkié!
@KicsiÉn: ez szép gondolat, de akkor vedd észre ezt az igazságot: Csató Imi leírta, hogy őt nem feltétlenül és bármi áron az igazság érdekli, hanem fontosabbnak tartja a magyarság érzését. Azt gondolom, ez van annyira egyenes és korrekt, hogy ha esetleg eltér a Te álláspontodtól, akkor is tiszteletben lehessen tartani.
Semmi baj nincs azzal, ha az igazságot keresed, de emellett szerintem ne keress vitát ott, ahol nincs. :)
@Raon:
Semmilyen vitát nem keresek, sőt azt gondolom Csató Imre megítélése pozitív nálam.
De ez a hazai rendezés miatt, a hazai bíró, ne adjon meg szabályos gólt, mert hazai ....., féle Hetényi vonal szerintem nem jó.
Ami gól, az gól, ami nem az nem, akkor is ha magyar akkor is ha szlovén.
A gólt a bíró adja vagy nem adja meg.
De mi nem tudjuk mit látott a bíró, és addig nem tudunk mit kritizálni az ítéleten.
@Raon:
Semmilyen vitát nem keresek, sőt azt gondolom Csató Imre megítélése pozitív nálam.
De ez a hazai rendezés miatt, a hazai bíró, ne adjon meg szabályos gólt, mert hazai ....., féle Hetényi vonal szerintem nem jó.
Ami gól, az gól, ami nem az nem, akkor is ha magyar akkor is ha szlovén.
A gólt a bíró adja vagy nem adja meg.
De mi nem tudjuk mit látott a bíró, és addig nem tudunk mit kritizálni az ítéleten.
@KicsiÉn: Neked is igazad van, nem is mondom, hogy nem. Ebben az esetben viszont ugy gondolom, hogy ez tenyleg nem volt gol es ezt nem egy szigoru video golbiro szemevel merlegelve, hanem csak ugy, virtusbol. Ilyen es ehhez hasonlo esetekben egy kicsit magunk fele kell huzzunk, magyarabbak kell legyunk. Lehet elitelsz ez miatt, de en Hetenyi reakciojat is megertettem, elitelni ugy sem tudnak egy olyan embert, akivel aznap egy kozos ugyert harcoltunk. Ki a jegen, ki a lelaton. Lasd benne ilyenkor a pozitivumot, azert csinalta mert nagyon beleelte magat, maximumon volt a csapataert es igazsagtalannak erezte az iteletet. Igy is meg lehet kozeliteni, nem csak simma eszervek alapjan.
@csatoimi:
Értelek, és nem ítéllek el.
De szerintem az is a magyar hoki blamáj lett volna, ha nem ítéli meg a gólt, a Bertolotti pedig igen.
Akkor az egész IIHF előtt égünk, megbélyegeznek minket, hogy csalunk, vagy nem tudjuk mi miért van.
Ekkor csak annyi hangzik el hogy a magyarok ilyenek.
Én becsületes magyar ember vagyok, azt gondolom ez a helyes, próbálok mindennap így élni, annak nevelem a gyerekeimet, és inkább elfogadok egy tisztességes vereséget, ahol a csapat mindent megtett a győzelemért, mint egy Annus Adrián féle olimpia aranyat ahol a nemzetünket járatta le.
A virtus a lelátóra való, nem a bírónak.
Emellet minden tiszteletem a tied azért amit leteszel az asztalra, de a tisztesség és a becsület nem "eladó" nálam.
@csatoimi:
És itt már rég a meccsen történtekről beszélünk.
Na még egyszer:

"rég nem a meccsen"
@KicsiÉn: A tisztesseg es a becsulet senkinel nem elado. Itt nem errol van szo. Tisztessegtelenul en sem akarok nyerni, de vesziteni sem ugy, ahogy neha ellenunk fujnak a birok, pelda erre az Ebel is. Ha ezt egy magyar biro teszi a nemzeti valogatott meccsen, meg rosszabbul esik. Csak ennyi, semmi mas.
Szerintem Hetényi és Szuper is kiváló kapus. Zolikának lényegesen több jégidőre lenne szüksége, s akkor tovább fejlődne. Ráadásul idén nem is egy csapatban védenek, így a magyar hoki érdekeit szem előtt tartva ez kivitelezhető is lenne.

Ellenben mind a szurkolóknak (itt érthető az elfogultság), mind pedig a szakembereknek elkerülte a figyelmét ezen a tornán Gaber Glavic, a szlovének kapusa! 3 meccsen két gólt kapott, s tornagyőzelemre vezette csapatát... talán megérdemelte volna a torna legjobb kapusa címet...
Hát én gólnak éreztem, bár ez senkit nem érdekel... :)
Igazából nagyvonalú volt a játékvezetés, hogy megadta és nem éltünk pofátlanul a hazai pálya előnyével.
Ráadásul eggyel több ok a tavaszi visszavágásra...

Az azért tanulságos, hogy a gól után 3 perc alatt nem sikerült kapuralövésig eljutnunk és kaptunk még egy gólt így is!

(Ha a spori tényleg minden "nem látható korongnál" egyből megszakítaná a játékot, akkor a bedobások számából tudnánk, hogy hányat pislog egy harmad alatt... hehe)
Azért miután megadták azt a "gólt"( erről meg van a véleményem) nem csoda,hogy a Srácok leengedtek kicsit.Kevés volt az az idő ahhoz hogy egy ilyen pofont meg tudjunk fordítani.
Akkor is szép játék volt!!!
Gratula a Csapatnak!!!
Én értem Csató Imi magyarság érzetét és tisztelem is érte. Azt ne felejtsük el azonban, hogy IIHF ellenőr volt jelen a tornán és nem gyengén mondjuk az idei illetve az összes jövőbeni VB jelölésével játszott volna Kincses, ha a hazai pálya előnye gondolat lobogott volna a szemei előtt. Biztos vagyok benne, hogy ha a videó bíró gólt ítélt, akkor az valóban az is volt. Nem esküszöm meg rá, de úgy tudom ilyen tornákon a videó bíró az maga az ellenőr, de erre nem iszom mérget.
@KicsiÉn: Jó lenne ha így lenne, de ha éltél már pár évet a való világban tudhatod, hogy az igazság szubjektív, ehhez idézem a kedvenc együttesem: "...A történelem legyõzöttek bûne..."
Ez van, mindig annak van igaza aki erősebb. Tanárnak, igazgatónak, vagy bírónak hívjuk mindegy...
süti beállítások módosítása