HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Olaszország 6-1

2009.11.06. 21:53 AG 2.0

Az új magyar szövetségi kapitány első mérkőzésén hatalmas győzelmet aratott a magyar válogatott. Az A csoportos olaszok megszerezték ugyan a vezetést mindjárt az elején, ám utána már csak a hazai csapat szerzett gólokat a fehérvári Pannon Hoki Kupán.

Fontanive a 7. percben talált be talján előnyt érő módon, a fiatal dunaújvárosi hátvéd, Hegyi Ádám a 15.-ben egyenlített. Az első harmadban még egyenlő erők küzdelmét láthatta a publikum, de Palkovics Krisztián a második felvonás 13. másodpercében gyönyörű góllal előnybe lőtte Magyarországot, utána pedig ment minden, mint a karikacsapás. Fekete Dániel után Vas János is eredményes volt – előbbi gól okán nemcsak az asszisztos Svasznek és Holéczy, hanem a korongot a kapu mögül kikaparó Ladislav Sikorcin is dicsérendő,utóbbi esetében az ifjú Szirányi hátvéd lövésébe kapott bele a csatár –, háromgólos fórnál jött a második szünet.

Az utolsó menet is a mienk lett. Az 54-55. percben 81 sec alatt döntöttünk el mindent. Előbb még egy belepiszkálós gól jött – Horváth András emelt, Borbás ütője jó helyen volt –, majd Nathan Martz vágott be a bal felsőbe egy kallódó korongot, ezzel lett 6-1 a vége. A slusszpoén: a meccs után puszta közönségszórakoztató céllal elvégzett büntetőlövések mindegyikét belőtték a magyarok – sorrendben: Fekete Dániel, Vas János, Kovács Csaba –, az olaszok viszont eredménytelenek maradtak.

Az első mérkőzésen a fiatal és kísérleti csapattal érkezett szlovénok 4-0-ra legyőzték Horvátországot. Magyarország tehát máris első a Pannon Hoki Kupán. Folytatás holnap. Előbb a csalódott olaszok igyekezhetnek lemosni a gyalázatot a szlovénok ellen, majd a magyar válogatott folytathatja a diadalmenetet Horvátországgal szemben. Persze elbizakodottságra semmi ok, oda kell figyelni nagyon.

Ahogy már megírtuk: Ted Sator döntése értelmében a Palkovics, Martz, Mihály sor mostantól pihen, szombaton tehát a pontszerző dunaújvárosi védők után jelentős szerephez jutnak a Mol Ligában sziporkázó támadók is.

65 komment

Címkék: válogatott pannon hoki kupa

Szép volt fiúk!!!!!!!
:)
Szanaszéjjel aláztuk az Olaszokat, többet nem tudok hozzátenni :)
hogy elment már az olasz kapus mindkét lövőcseles büntetőre... áá... ezek hogy A csoportosak??
@DanZi: Ahogy mi leszünk jövőre!
Pozsinak és Erdélyinek külön gratula
Off: Holnapra van még jegy a helyszínen?
Erdélyi? Nem Hegyit akartál írni? :)

Nagy grat a srácoknak, örök volt nézni őket.
És szinte ezek az olaszok vertek meg minket Rigában, 4:1-re olimpiai selejtezőn. Teszem hozzá, A csoportos olaszok.
Külön grat K.Cs.-nek a fordító szerepkörhöz. :D
sport1-es összefoglalót légyszi!
Palkovics ,Martz,Mihály sor Á csoportos szintü játékosok még ,hogy nemkel honositani a 2 játékost???bármelyik válogatot elen nem valnának szégyent.Hajrá Magyarok!!!!!
Jó látni hogy ilyen összeszedett csapatunk van ami még nem végleges és még sokat kell alkítani rajta de még ígyis ütőképes. Csak így tovább!!! Holnap a fiatalokra vagyok kíványcsi.
HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!
Jó meccs volt, és nekem is ugy tűnt, hogy a második harmadtól nem volt igazán egyenlő erők küzdelme.

Csak egy dolog zavart nagyon. A büntetőlövéseknél miért kellett kifütyülni az olasz kisérleteket? Ha valami nagy tétje lett volna a dolognak megérteném. De igy?
szép volt Magyarok...
OFF: azthiszem össze kéne dobni egy ilyen kijelzőre!!!!! jó volt újra látni a gólokat...vélemény?
MIHÁLY ÁRPI A LEGNAGYOBB MAGYAR!!! Aki nem ment haza idő előtt, tudja mire gondolok!
Gratula az egész csapatnak, de én külön örülök Szirányi asszisztjának és kiváló teljesítményének!
@AVfan: Hát had tudjuk mi is
@Hartmann:Ja a büntetöknél én is furcsáltam a dolgot, hogy kifülték az olaszokat.
@AVfan: kérlek, oszd meg azokkal, akik nem voltak ott a meccsen! Érdekelne. Kösz
@AVfan: A TV-ben nem mutatták sajna.
Miért, mi volt? Mire gondolsz?
Kövezzetek meg, de nekem úgy tűnt, hogy az olaszok nem törték össze magukat a meccsen. 4-1 után pont szartak a dologra, olyan is lett a vége. A kapusuk meg egy vicc volt ma, hát miket csinált már?
Ezzel együtt gratula a csapatnak, de az igazi erőfelmérő szerintem vasárnap lesz (jó érzékkel arra a napra van jegyem :D).
@._/PUCK M@STER._/: hát ja, értelme nem sok volt. tétje meg pláne, hogy bemennek-e.
dehát utólag már nem lehet változtatni, bízzunk abban, hogy olvassák majd és a többi meccsen nem teszik :D
tartogassák akkorra, amikor szükséges lesz :D
@AVfan: arra gondolsz mikor a magyar zászlóval fotózták?
A pancser sogorom meg kepes volt focit nezett a TV-ben :-)
Már senki nem volt a jégen, Ő még mindig magyar zászlóval ünnepeltette magát...felemelő volt...Természetesen éltette a közönség.
(ezzel a kommenttel nem Csató Iminél szeretnék piros pontot szerezni, mielőtt megkapnám megint vkitől)
@Hartmann: az a szokás, azért. Ellenfél lövőjét zavarni, sajátot biztatni.
@AVfan: jó lenne, ha nem pedáloznál már megint ...

:)
Akkor biztosan nagyon mosolygott az Árpi és örült, hogy magára ölthette a magyar mezt.
De szerintem most mindenki örült, akin magyar mez volt.
@AVfan: sajnálom, hogy lemaradtam erről az élményről. Hatalmas dolog lehet a válogatott mezben játszani neki és felemelő lehetett látni a szurkolóknak.
@AVfan:
Helló Avfan!
Tényleg láttam ám az ünneplését! A hátad mögül!
Szép volt fiúk!!
Nem ez volt életem legszínvonalasabb meccse, de azt hiszem az eredményre nem lehet panasz. Talán az olaszok nem adtak bele apait anyait szerintem tudnak ők azért ennél jobban is játszani, de ez mit sem von le a fiúk érdemeiből, így kell ezt.
Reménykedjünk a hasonló folytatásban, a horvátokon át kell rágnunk magunkat valahogy és remélem a szlovénokat is elkapjuk, bár azért a Vasárnapi meccs kemény dió lesz.
Nagyon tetszett az meccs előtti show, bár szerintem teljesen ugyanaz volt mint a Papp Lászlóban tavaly, annyi változtatással, hogy most az AB/CD helyett dobosok és kongások voltak.
Mindenesetre itt hagyhatnák a csarnokba a kivetítőt és fényeket is, jó lenne ha minden EBEL meccs így kezdődne.
@Csöves: Kivetítőn láttad, miközben női cigit szívtál:-)
Húúú, tényleg a konga-show.......:-))
@AVfan: nem kapod meg, papa, most nincs miért. A helyzet az, hogy én már azt megkönnyeztem, amikor - nekem háttal- a Himnuszt leszegett fejjel hallgatta. Fél életem odaadtam volna egy ilyenért :)

Hajrá!
@alpec: :-) Az is megható pillanat volt...
@AVfan:
Neeem csak női hidd el, más is szívja aki hapsi!
szép volt fiúk, grat a liláknak is:D
@matthew88: Nekem van két ülő szombatra, de sajnos dolgozom, de. 10 és 12 között Budán átvehető.

Jó meccs volt, gratulálok mindenkinek (a szurkolóknak is), Hajrá MAGYAROK!
,,A mi ellenfeleink inkább a svájci, lett, német válogatott" Ez egy vicc, bár ők is kisérleteznek.
Szép volt fiúk!
@AVfan: Szerintetek jelentheti azt h a Mihály Árpi fogta a zászlót, hogy ezzel hivatalosan is magyar állampolgár lett?:D
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: hát azért a Lettekkel nem vagyunk egy súlycsoportban de még Svájcal sem, Németekkel is max izgalmas meccset tudnánk játszani.
Sajnos nem láttam tévében sem (majd éjféltől a Sport2-n az ismétlést), de ez szenzációs eredmény!!!

Mi voltunk ilyen zseniálisak? Vagy mi mi történt?

Külön gratula Borbásnak a góljához :)

HAJRÁ MAGYAROK!!!!
@beac4ever: Köszi de már van szereztem kis protekcióval
HAJRÁ MAGYAROK HAJRÁ DAB
Istenek vagytok !!!

Most mondja valaki hogy "Svasznek nem fér bele" ...
Mega gratula!
most akkor hogy is van ez? a következő divizo 1 vébén ki játszhat a Mihály,Martz,Sikorcin trióból?Szép volt fiúk!!!!!
@xtx: egyik se.
(Dubek igen)
Parrre: nem csak hogy Svasznek nem fér be, de Pozsgai,Szirányi sem...fejlődniük kell...ez ide lassú. mol ligába elég...Elég megnézni a szerdai meccset. A gyorsnak mondott Sikorcin felnézett, mire visszanézett a korongra a Kovács Csabika már egy harmaddal odébb volt a pakkal. Aki ezt nem ismeri be annak tanácsolon 1000ft ellenében jöjjön le egy volán meccsre. Nem tévéből kell nézni. :)
Tokaji: valaki mostmár rúgjon bele 2 egyformát a hátsójába. a jesenice ellen itthon az ő szórakozása miatt kaptunk gólt. Kint meg kiállította magát, abból is gól lett. Ma megint 2 kiállítás. Jó lenne ha már összeszedné magát.

Azért jó meccs volt. Gratula a csapatnak.
Na most várhatunk még egy ideig erre az első sorra!!!! Csak a szívűnket fájdítják!Én speciel csak azokat játszattam volna akik ott lehetnek a következő divizió 1 vb-én, dehát lehet hogy ezt egy gálameccsnek szánták..mindenesetre mi gáláztunk!
@xtx: ha nem lett volna az első sor akk is 3-1:D
@rrichy: Azt is vedd figyelembe,hogy az általad kritizált játékosok gondolom nem kis lámpalázzal nyomatták a meccset,( nem sűrűn volt rajtuk még a válogattt meze)nem a megszokott társakkal voltak 1 sorban és mikor jégen voltak nagyon igyekeztek.Itt nem volános utes dabos játszott,hanem Magyar a nemzeti színekért.Hangulat nagyon jó volt, főleg a meccs előtti lézer show.( megjegyzem mikor pár hónapja írtam ,hogy ebel meccseken mindenhol van ilyen,nálunk is lehetne lámpa lekapcs,és kis fénytechnika,sokan lehurrogtak,hogy nem kapcsol vissza időben a lámpa. Blogon pár szaktekintély elmagyarázta a működési elvét ( hibásan)pedig helyesen nem 1x hallottam a vill.ipari szakközépben ahova jártam:)Bátorkodtam megjegyezni, hogy ez hülyeség ,hisz albacomp csarnoké tök ugyanez,és ott megoldható.Feldobja az amúgy sem lapos hangulatot. Nagy dolog nem kellene, elég lenné 1 -2 körbepásztázó reflektor,esetleg olyan kellékek,amik a leglepukkantabb falusi discókban üzemelnek )
@kocek94: teljesen igazad van :)
600 ropi a magyar utánpótlásnak máris utalható! :)

Azért az meglep, hogy ennyire enerváltan játszottak az olaszok, az iram sem érte el az EBEL színvonalat, de ez nem rajtunk múlt.

Ezt az eredményt nem rakják ki az olaszok az ablakba, nem fogják otthon őket megdícsérni.
@exL:1: szerintem is teljesen más, ha ilyen felvezetéssel kedődik a meccs, a kivetítőről nem is beszélve, jó volt visszanézni a gólokat / szabálytalanságokat lassításról. Utóbbi gondolom azért nem két fillér.
@gabute: Gyengék voltak az olaszok, a kapusaik meg hihetetlenül rosszul védtek.
@rrichy: Attól tartok, hogy az EBEL mindenhatóságába vetett hited a dolgok eléggé erős leegyszerűsítésén nyugszik. Hirtelen egy ellenpéldát mondanék: Volt szerencsém többedmagammal megtekinteni a Volán-Jesenice EBEL-meccset majd másnap ugyanazokkal az emberekkel együtt az Újpest-SC Csíkszereda Mol Liga meccset. A különbség iramban, színvonalban, tudatos játékban, szép megoldásokban, ötletekben ég és föld volt - az utóbbi javára. Tudom, ez nem rendszeres, de a Te igencsak egységsugarú világképed sem kellően megalapozott.
@kerusz: Valakiből akkor itt az elfogultság beszél... Nem tudom, melyikőtök lehet az, de lenne tippem... Nyílván az UTE megállná a helyét az EBELben... Nem!
@kerusz: ne haragudj ,de az ebel utan az altalad emlitett meccs olyan ,mintha lasitott felvetel lenne.(en is lattam)

az elso sor ....az hihetetlen jatekot mutatott,nezni is szep volt!

de,mindenki jol jatszott
@rrichy: :DDDDD szokj le a drogról, ártalmas :DDD
Rohadna meg a tányéros Digi, elmegyek itthonról meccset nézni, mert meghalt a tv-m, erre beszart a tányéros hálózat szóval 3-1nél nekem vége lett a meccsnek. Holnaptól ismerősnél nézem:D
@rrichy: ébél, mól, én nem mondani te lenni fasz :)
@rrichy: Azért látatlanban, egy védőtől két kiállítás nem olyan vészes, másrészt azért ennyire ne legyünk egyoldalúak, szerintem kis túlzásba esel, Spigottot idézve, én is kérek abból amit beszedtél =)
Hú,, meg hű, háá, meg minden ...
Nagyon Jó meccs volt, remeklül lelépték a srácok a taljánokat, megadták nekik amit megérdemeltek a rigai fiaskóért :-)))
"Csak" egy NAGY GRATULA ami részemről megfogalmazódott...
kíváncsian tekintek a jövőbe
Szavazzatok az Erstebankligában,Hetére- vissza kéne fordítani az állást.....gyerünk!!
Azt a mindenit!6-1!! Sose gondoltam volna... mégha igen korán is ment el az olaszok kedve a játéktól, és a kapusuk harmatgyenge napot fogott is ki, az 1 db lőtt gól mindenképp nagyon kevés. Rigából kicsit más játékra emlékszem (pl ügyes kapusra), de mi akkor játszottunk a legrosszabbul. Kicsit több szerencsével sztem már ott is megszorongathattuk volna őket. Na de egy 6-1 egész más kategória!!! Óriási gratula a fiúknak!!!

@gabute: hát, nem tom, megnézted-e végül az ismétlést... ha még nem, akkor sztem inkább némán - vagy eurosportos riporterekkel hallgasd, ne Spillerékkel!
Hogy mennyire nincs értelme elszállni az EBEL-MOL összehasonlítástól, azt jól mutatja, hogy összesen 11 Ebel játékos volt tegnap (ha jól számoltam) és 9 pontot szereztek, míg a 8 MOL ligás 7 pontot hozott össze.

Tény, hogy az EBEL összehasonlíthatatlanul jobb mint a MOL Liga, de az is tény, hogy ez nem a Volán miatt van így...
Egyeseknek teljesen igaza van!!!AKi nem az eBEL- ben játszik ne is legyen válogatott!!!!
A MOL- ligának kellene külön csinálnia egy válogatottat!!!!!
süti beállítások módosítása