HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Sztárok még nem vesztettek pontot

2009.10.25. 11:21 hokikori

Újraindítjuk sorozatunkat az utánpótlás-bajnokságokról. Az új idényben is azokban a korosztályokban tudósítunk a fejleményekről, amelyekben kihirdetik a mérkőzések végeredményét. Továbbra sem foglalkozunk a szuperminik, a minisek és az előkészítősök híreivel. Ebben az idényben új belépőként megjelentek a juniorok, amelyben már nem magyar csapattal is találkozhatunk. A fiatalabbak között továbbra is ott vannak a székelyek, és örömteli fejlemény a résztvevő csapatok számának a növekedése. A négy korosztály aktualitásait most két részben ismertetjük.

A juniorbajnokságban az U20-asokon kívül szerephez jutnak az egy évvel idősebb, 21 évet még be nem töltött játékosok is. Az alsóbb korosztályokból a feljátszást nagyvonalúan engedélyezte a versenybíróság. Tekintettel arra, hogy U21-ben nagyon kicsi a létszám, az engedménnyel is csak 4 hazai csapat volt képes nevezni. A Bp. Sztárok SE, a Sapa Fehérvár AV19 és a Dunaferr SE mellett az Újpesti TE kapcsolódott be a sorozatba, de a két utóbb említett csapatba más egyesületből is érkeztek játékosok. A hazaiak mellett a szerb bajnok és a korosztályos válogatottakat jelentős számban felvonultató Crvena Zvezda is részt vesz a küzdelmekben.

Már minden csapat bemutatkozott, az élen az egyetlen 100%-os csapat, a jelentős gólkülönbségű győzelmekkel rendelkező Bp. Sztárok SE csapata áll. A második Sapa Fehérvár AV19, valamint a jelenleg harmadik Dunaferr SE egyelőre jóval erősebbnek tűnik, mint a tabella végén helyet foglaló két pont nélküli csapat.

A legeredményesebb csatár 13 (4+9) pontjával a Mol Ligában a miskolciakat erősítő Hajós Roland, a Sapa Fehérvár AV19 játékosa. Alig leszakadva követi őt az említett két ligában is Hajós csapat- és sortársaként tevékenykedő Tóth Adrián 11 (8+3). Megjegyzendő, hogy az egyelőre harmadik Somogyi Balázs 9 (4+5) és a legjobb 10-ben található további négy Stars-játékos kevesebb találkozón szerepelt, mint az éllovas székesfehérváriak. Ők még nem játszottak a szerb csapattal sem, amely eddigi mérkőzésein rengeteg gólt kapott. Somogyi Balázs érdemeit növeli, hogy a legeredményesebb 10 pontszerző között ő az egyetlen, aki sorával egyenlő létszám melletti szituációban kapott gólnál egyetlen egyszer sem volt jégen. Tíz különbséggel (+12,-2) a fehérvári Hetényi Péter vezet a plusz-mínusz mutató tekintetében.

A kapusok közül a 92%-os teljesítményt nyújtó Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19) töltötte a legtöbb időt a jégen. A többi csapat kapusainak teljesítményét egyelőre még korai lenne értékelni, hiszen a második legjobb Rajna Miklós (98%) eddig összesen 50 lövést kapott, ez éppen a fele annak, amennyivel a már említett Bálizs Bence találkozott. A másik fehérvári, Balika Bence eddig még nem kapott gólt, de a jégen töltött másfél harmad alatt mindössze hatszor lőttek a kapujára. A legtöbb lövést a 87%-os teljesítményt nyújtó Hajek Márk hárította, aki végigvédte eddigi három mérkőzését és a 176 lövésből 153-at megfogott.

A fentiek alapján elmondható, a Megyeri úti védelem szokatlanul sokszor engedi lőni az ellenfeleket, a mérkőzésenkénti közel 60 kísérlet soknak számít ezen a szinten. Fontos azonban megjegyezni, hogy az UTE-é az egyik legfiatalabb keret. A legutóbbi mérkőzésen bemutatkozott itt a MAC serdülő korú játékosa, Nagy Krisztián, aki az elmúlt idényben korosztálya egyik legponterősebb játékosa volt. A 94-es születésű hokis imponálóan kezdett a 21 éven aluliak között, a részben már az EBEL-t is megjárt fehérvári játékosok ellenében két ponttal járult hozzá csapata teljesítményéhez.

Az ifjúsági bajnokságban hat magyarországi csapat mellett az SC Csíkszereda vesz részt. A székely csapat 10 mérkőzésen van túl, vezeti a tabellát. A Bp. Sztárok SE és a Sapa Fehérvár AV19 elleni mérkőzéseik kivételével minden ellenfelüket legyőzték. A Miskolci JJSE ellen fordulatokban gazdag mérkőzésen csak büntetőkkel gyűjtötték be a két pontot. A miskolciak mérkőzései általában roppant fordulatosak és gólgazdagok. Rengeteg a ponterős játékosuk, de a védekezésen még van mit csiszolni. Két 100%-os csapat maradt, az egyik ebben az esetben is a Bp. Sztárok SE. Eddigi öt mérkőzésük után ők állnak a második helyen, megelőzve a székesfehérvári csapatot. A másik a két mérkőzésen túl levő UTE-MAC, ám ők eddig még csak a két utolsó helyezettel játszottak. A Volán egyszer bukott rendes játékidőben a káposztásmegyeriekkel szemben, egyszer hosszabbítás után büntetőkkel a miskolciak vettek el pontokat tőlük.

Az UTE melett említett négy csapat viszonylag szoros mérkőzéseket játszik egymással, de a két, eddig még pont nélküli gárda (Dunaferr SE, Debreceni HK) sem szaladt még bele katasztrofális vereségbe. A mezőny kiegyenlítettségét jellemzi, hogy a tabella végén helyet foglaló debreceniek a listavezetőnek két mérkőzésen 8 gólt lőttek.

A csatárok versenyében is figyelemre méltó a hajdúságiak kiváló csatára, Könczei Áron teljesítménye. Négy meccsen 12 (6+6) pontot gyűjtött, fej-fej mellett halad a csíki Fülöp Előddel, aki 12 (7+5) pontját 10 mérkőzésen érte el. Az élen három miskolci fiatal áll. Az eddig lejátszott öt mérkőzésükön Túróczy Örs (5+11), Miskolczi Márk (4+10) és Ritó László (9+4) szorgalmasan termelte a pontokat. Az említett hokisokon kívül még három SC Csíkszereda és két Stars-játékos tagja a legjobb 10-nek. Az igazsághoz tartozik az is, hogy a székely csapat már több mint kétszer annyi mérkőzést játszott, mint a többiek. Nem lehet elmenni szó nélkül a 15 éves Nagy Krisztián (UTE-MAC) teljesítménye mellett, aki az eddig lejátszott két mérkőzésén 5 pontot gyűjtött.

A kapusok rangsorát a Bp. Sztárok SE fiatal hálóőre, Pleszkán József vezeti, aki a legutóbbi mérkőzését leszámítva minden mérkőzést végigvédve összesen 9 gólt kapott. Neki sikerült eddig egyedül kapott gól nélkül lehozni egy teljes mérkőzést. A második helyen a csíki kapus, Onodi Ottó Ákos áll, utána Vég Ádám (Volán) következik. Róla érdemes megjegyezni: csapata eddigi összes mérkőzésén ő védett.

17 komment

Címkék: bajnokságok utánpótlás juniorok ifjúságiak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az UTE-MAC nemhogy katasztrófális, de semmilyen vereségbe sem szaladt bele. Akár a bajnokságot, akár a MK-t nézzük. Felkészülési meccsen a minden fórumon agyon fényezett Stars-t is megverték büntetőkkel.
@hp3: Erről egy dolog rögtön eszembe jut, amit és ahogyan írtál az imént.
Tudod mi a különbség a Stars és az UTE ifi, vagy junior csapata között?
Az, hogy a Stars sosem avval fényezné magát, hogy elverte az UTE-t, hiszen természetes dolog, de ha fordítva lenne az eredmény, az UTE-nak óriási reklám lenne.
Amit emlegettél felkészülési meccsnek nevezni nagyon erős túlzás.Talán nem kellene részletezni, szóra sem érdemes.
@rockandroll: Nyugodtan részletezd. Nem bajnoki, nem MK meccs volt. Akkor mi? A tények attól még tények: az UTE-MAC ifi idén még senkitől sem kapott ki.
@hp3:
Arról a felkészitő meccsől meg csak annyit,hogy 60 percből 55 az UTE vegyes csapat harmadában zajlott.......
@bonsay: Nem UTE vegyes hanem UTE-MAC. A jégkorongot gólra játszák. Az tény, hogy a Stars tóbbet birtokolta a korongot, de az általad állított arány barokkos túlzás.
Kedves hokikori!
Csak ezt kellet volna megnézned :
www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_181
Meglepő, hogy Te, aki nagyon sok utánpótlás cikket írsz, ennyire elferdítve, vagy nem utánaolvasva közölsz cikket a blogon. Ez a blog a Magyar Jégkorong első számú HITELES információs oldala. Innen tájékozódik a jégkorong közelében lévő és a jégkorongot csak távolról szemlélő ember. A jégkorong közelében lévők nyilván tudják, hogy amit írtál az nem teljesen igaz, a távolról szemlélők pedig elhiszik amit ez a blog ír, tehát csak az igazat, kérlek!
@hoki_40: Biztos fáradt vagyok, hogy megértsem, de mi a gond?
@kerusz: Ifi bajnokságban két 100%-os csapat van :
Bp. Stars és az UTE-MAC. Ehhez képest két óriási tévedése van hokikorinak:

"A juniorok bajnokságához hasonlóan itt is csak egy 100%-os csapat maradt, és ez ebben az esetben is a Bp. Sztárok SE." ( Hiszen az UTE-MAC is 100% )

"Az említett négy csapat viszonylag szoros mérkőzéseket játszik egymással, de a másik három (UTE-MAC, Dunaferr SE, Debreceni HK) sem szaladt még bele katasztrofális vereségbe." ( Nem hogy katasztrofális, semmilyen vereségbe nem futott bele az UTE-MAC )

Így egy kicsit ferdére sikerült a cikk.
@hoki_40: kijavítottam, remélem, most már a legkényesebb ízlésű blogolvasóknak is megfelel. Ezek után adott a feladat: nemcsak a két utolsó ellen játszva is tartani a 100%-ot.
@kerusz: Köszönöm a javítást. A feladatot remélem teljesíti a csapat.
Hétvégén a Magyar Kupában sokminden kiderül. Szombat, vasárnap 6 mérkőzés kerül lebonyolításra a Kisstadionban. (már amennyire az időjárás engedi)
@bonsay: Vegyes csapatról beszélsz, amikor a Stars ifi-ben alig van egyáltalán saját (Stars) nevelésű játékos. Akkor pedig melyik is a vegyes csapat?
@hp3: szerintem ez a cikk arról szól, hogy egyre jobb, kiélezettebb U-bajnokságok vannak. Annak senki nem örülne, ha 1 csapat 'küzdene' az első helyért.
Próbálj meg ennek örülni!
@hoki3511: mivel a Starst 2001-ben alapították nem sok olyan játékosa van, akik ott kezdtek. Manapság már elég nehéz 10 évesen bekapcsolódni ebbe a sportba. Ellenben sok olyan játékos van, akiknek a szülei 5-8 évvel ezelőtt úgy ítélték meg, hogy átviszik a gyerekeiket.
Így a csapat magja már a Starsnál fejlődik 5-8 éve, az idő majd választ ad, hogy jó döntés volt-e.
Hokikori:-"A négy korosztály aktualitásait most két részben ismertetjük."--Nagyon várjuk a második részt( kölyök,serdülő)!!!!
Kedves canadien!
Igyekszem és ígérem, hogy egy-két napon belül a második rész is megjelenik.
@Bpstars: Ebben kicsit tévedsz, mert a csapat jelenlegi magja (persze hány játékos számít annak) nem a strasban nevelődött. És nem igazán 5-8 éve vannak a Starban maximum 3-4 éve, de ezzel semmi baj sincs, mindenki oda megy ahova akar, később derül ki minden. Nem ezzel van a baj, hanem amikor a Statrshoz kerülő emberek elfekólejtik, hogy honnan kezdték és mindíg a Stars a szegény kirekesztett ezzel van mindenkinek baja. Valóban a reklám a viszont jó.
süti beállítások módosítása