HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Négy meccs után nyert a Csíkszereda

2009.10.09. 21:34 kerusz

Rettenetes sorozat végére tett pontot ma este az SC Csíkszereda. Négy sorozatban elvesztett mérkőzés után győztek a Ferencváros ellen. Előnyből lőtték mind a három góljukat, kétszer vezettek két góllal, kétszer zárkóztak fel a vendégek egy gólra, de egyenlíteniük nem sikerült, a vége 3-2 lett. A jegyzőkönyv szerint a hazaiak jóval többet lőttek kapura. A másik mérkőzésen Holéczy kezdte meg a gólgyártást a vendég Brassó ellen a mérkőzés derekán. Ezt Szirányi még megtoldotta eggyel előnyből. A harmadik harmadban őrizte kétgólos előnyét a Stars, a vendégek Kangyal kiállításakor időt kértek, majd Fülöp kapust is lehozták. Ez sem segített, sőt, a kapuslehozatalból 12 másodperc alatt gólt kaptak. 3-0 lett a vége.

43 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szep meccs volt a fradival,vegre beindulni latszik a csapat!
Ja es nagyon szimpatikusak voltak a fradi-szurkolok,erzodott,hogy verbeli szurkolok es a vegen meg le is vetkoztek:)
És bíró befújta a hazai pályát rendesen...
@Stommy: Ott voltal a meccsen???
Kerdezd meg a fradi szurkolokat akik ott voltak , nekik nem ez a velemenyuk... megint ne kezdjuk ezzel
@Stommy: Oriasit tevedtel ezzel a kijelenteseddel...meg a hazai szurkolok se voltak egyszer-egyszer megelegedve a biroi iteletekkel,nemhogy befujta volna!
Téma váltás: Rajna Miki nagyon fejlődik! Királyság!!
A MOl-liga jobb mint tavaly volt. Nagyot erősödödött a DAB a Stars a Fradi. A többiek sem gyengültek,és előretőrnek a fiatalok is! Az Újpestet a jéghiány hátráltatja,Miskolcon még nem állt össze a csapat,de mindenkit legyőzhet. Az erdélyiek egyenlőre gödörben vannak,de erős háttérel rendelkeznek,pld: A csíki utánpótlás!
@hokiss: Egyenlőre a sorozatgyilkos szeletel, mielőtt elássa a testrészeidet a kertben. A szó amit Te kerestél, az az egyelőre.
Bármiféle hátsó szándék nélkül, de ezt a szöveget bírom a legjobban, szóval nem ellened irányult, de nagyon vártam már, hogy valaki leírja :)
@hokiss: "A MOL-liga jobb mint tavaly volt." Ezt viccnek szanhattad :) A Fradi es a Stars lehet, hogy erosodott, a DAB szerintem csak jobban felkeszult az iden, az o erosegehez nagyban hozzajarult az SC gyengulese, na meg a HC eltunese. Sajnos, mindent osszevetve, gyengult a liga, talan kiegyenlitettebbek lettek az eroviszonyok.
@csatoimi: Ez a helyes kifejezes.Ezt en is alairom.
Azért szerintem a Dab-nál nem csak arról van szó, hogy jól felkészültek, ami egyébként igaz :)
Sevela személyében van egy nagyon jó kapus, bár Racko sem volt rossz tavaly, Peter nála is biztosabb pontnak tűnik. Fisera nagyon biztos védő, Schneidernél még így, a kiállításaival is fényévekkel jobb. Korol és MacSweyn pedig lényegesen erősebb, mint a Peterdi-Misal páros. Arról nem is beszélve, hogy a többiek egy évvel idősebbek, tapasztaltabbak lettek, ráadásul fizikálisan is kurva sokat fejlődtek, szóval szerintem a Dab igenis fejlődött, nem is keveset. Az összes csapat közül talán mi kezdtük el a legkésőbb a jeges felkészülést (már ahol volt jég persze:P) és a játékosok, az edző szerint is bőven tudunk még javulni játékban.
@Gabberboy: Egyelni,a mezőgazdaságban szoktak,és ezt pont te nem tudod!
@Gabberboy: Keressél egy magyar nyelvtanárt fiu! Rádfér az egyelőre biztos!
@Spigott: Hagyd már, idén csak az ebel van, a többi mind visszafejlődik vagy eleve szar volt! :)
@csatoimi: Tényleg kíváncsi volnék arra, hogy szerinted mitől "jó" egy bajnokság?
Szerintem is gyengébb az idei. Lássuk be, hiányzik a tavalyi bajnok meg a Steaua is. Hiába szívta be a többi csapat a HC-t, azoknak a játékosoknak időbe telik a beilleszkedés. S a Brassó "egyelőre" nem felel meg az elvárásoknak, ellenben bennük még sok van. A Dunaújváros természetesen fejlődött. A fiatalok megerősödtek és jól igazolt emellett a DAB. Vannak rutinos embereik (Tőkési, Lencsés, Borsos), akiktől a fiatalok tanulhatnak. Valóban kiegyenlítettebb a mezőny, viszont elkelne még mondjuk egy Szlovák vagy Szlovén (vagy ukrán?) csapat.
@csaboti: Tőled is azt kérdezem: mitől lesz egy bajnokság "jó" vagy "rossz", "erős" vagy "gyenge".
es azert az sem mindegy hogy a hcnak volt egy nehany jo "minosegu " ligiosa aki azert hozza tett a jatekhoz mondjuk a dab az iden tenyleg jol igazol ez ellen sulyoz valamelyest de azert hianyzik a steli es a hc szerintem , mert legyunk osszintek a katona csapat mindenki meg tudott szoritani esetleg verni ha jol kijott nekik a lepes, es az erdeklodest is fokoztak a sport irant mert ok voltak az egyetlen izig verig roman csapat
@qx92: Hiányzik a HC, persze, és a szteli is persze hogy hiányzik, viszont a Stars egyértelműen kurvajó csapat lett, az UTE-ból hiányzik a Zlocha meg a jég, de szezon közben magukra találnak, a Fradi kibaszott sokat erősödött, a Miskolc szintén, a Brassó jól kezdett, mostanra kezd fekete lóvá válni, nem tudom, mi van velük, az SC kicsit gyengült, de mint azt többen megénekelték: szezon végére biztos ők is összekapják magukat. Összességében nagyon jó meccsek van, több a néző, senki nem mehet tutira senki ellen, szóval nekem is hiányzik Mihály Árpi játéka, de a bajnokság ettől még lehet színvonalasabb, mint ahogy szerintem az is!
@vaze: azt hiszem mindkettonknek igaz van de csak szerre :)
@kerusz: Visszafordítom, miért erősebb ennyi erővel az EBEL? Vagy inkább filozófiai a kérdés? Eleve kevesebb csapat versenyez és az önmagában kevesebb meglepetést hordoz önmagában. Az SC szerintem a városi rivális miatt vagy talán a Steaua miatt szívta fel így magát akkor. Most időbe telik felmérni és beleélni magukat a versenyhelyzetbe. A DAB előnye, hogy "vérre szomjaznak" a fiataljaik, illetve az edzőjük az agresszív játékot erőlteti. Nincs meg a bajnokságban egyelőre a normális versenyhelyzet. Még mindig nem indultak be a dolgok. UTE sem 100 százalékos, Miskolcnak és a Brassónak is idő kell. Fradi és a Stars kezd felpörögni. Egyedül a DAB teljesít megfelelően, az ifjak éhsége miatt.

Talán ezért gyengébb ez a bajnokság a tavalyinál. S kifelejtettem az elöbb a Gyergyót s a Fehérvár B csapatát. Ergo, egyelőre, idén gyengébb a MOL Liga.
@csaboti: A kevesebb néha több!

Ui: A DAB szerintem csak öregedett tavalyhoz képest, ez korántsem pusztán éhség kérdése. És akkor engedd meg, hogy idézzek egy, a témában laikus véleményt:

"Tavaly sem tartottam fairnek, amikor sokan leszólták a Mol Ligát, mint alsóbbrendű bajnokságot emlegették. Ez egyszerűen nem igaz. Úgy látom, több helyen is nagyon komoly szakmai munka folyik, kanadai, tengerentúli szisztéma szerint (...) Komoly csapatok és igen jó játékosok szerepelnek a Mol Ligában is. Elég megnézni a svájci vébén mutatott játékot, mindenki számára egyértelmű lehetett, hogy a Mol Ligából érkezett játékosok semmivel sem hoztak gyengébb teljesítményt, mint jó néhány EBEL-es hokis. Versenyképesek ők is. És várhatóan a kanadai edzők még többet fognak követelni tőlük (...)"
@qx92: öööö, ez (mindkettonknek igaza van de csak szerre) már másodszorra jön elő, mint szeredai mondás és biztosan az én hetem volt a szokásosnál is botrányosabban sűrű, de nem vágom a humort... Tudom, hogy szarság, amit kérek, de elmagyaráznád a viccet papírmagyar agyamnak? :)
@vaze: És melyik laikus mondja, hogy néha kevesebb több? :)
A VB-n akik ott voltak, a tavalyi MOL Ligában játszottak. Mellesleg ugyanez a laikus, akit idéztél, mondta, hogy az EBEL halyenként gyengébb és lassabb Ligue Magnusnál. Azzal is egyetértesz?

Én szerintem egy 10 csapatos bajnokság jobb lenne.
Ha megmutatnád, hogy hol mondta ez a laikus, hogy az EBEL rosszabb a Ligue Magnus-nél, azzal lényegesen leegyszerűsítenéd a véleményeink közötti távolságok csökkentését! :)
@vaze: Bocsánat, pontosítok: nem erősebb vagy gyorsabb, mint a francia első osztály. "...Sokan azt kérdezik, milyen az EBEL színvonala a francia bajnoksághoz viszonyítva. Tartom azt a véleményemet, amit még akkor mondtam, amikor csak néhány meccset láttam a tévében. A franciához képest kiegyenlítettebb a mezőny, de az ottani első öt csapat bőven beférne ide is. Azt viszont már tapasztalatból tudom mondani, az EBEL nem gyorsabb liga, mint a francia. Persze sokkal képzettebbek és nívósabbak a légiósok. De érdemes megnézni a francia válogatott játékát, semmivel sincs az osztráké alatt. Tehát a hazai játékosok tekintetében közel egyforma lehet a nívó a két bajnokságban. Néha azt veszem észre, hogy idén több időm van megcsinálni bizonyos helyzetekben valamit, mint tavaly volt. Összességében azért komoly bajnokság az EBEL."
@csaboti: Na! Hol olvasod itt a "gyengébb", vagy azzal rokon értelmű szót?
vagyis? melyik részével nem értesz egyet? egyébként köztudomású, hogy én nem vagyok az a fajta szurkoló, akinél a lelkesedés oda konkludál, hogy elhiszi magáról, ért is ahhoz, amit szeret... ;)
@kerusz: azt hittem veled más fronton társalgunk(tavalyi MOL Liga vs. idei MOL Liga)

az előbbinél helyesbítettem és bocsánatot kértem a tévedésért. Azzal kezdődik a hozzászólásom.
Ellenben, hogy továbbra is kössük az ebet a karóhoz, a "nem erősebb vagy gyorsabb" magában hordozza a gyengébb illetve a lassabb lehetőségét. Nem így van?
Nem szeretnék szófordulatokon vitázni, elveszi a hangsúlyt a lényegről.
@csaboti: Ne fordítsd vissza, mert Te állítottál valamit, amire én rákérdeztem. Ráadásul a kérdésemnek semmi köze nem volt az EBEL-hez. Azt kérdeztem, hogy szerinted mitől "jó" illetve "erős" egy bajnokság? Ezt még mindig nem tudom, bár egy indokot már mondtál: szerinted kell hozzá 10 csapat.

Írod, hogy a kevesebb csapat egyúttal azzal jár, hogy kevesebb lehet a meglepetés. Nem egészen értem, hogy miért lenne ez szükségképpen így...?

Tavaly volt egy csapat, amelyik felfelé lógott ki a mezőnyből, és három (négy), amelyik lefelé. A maradék öt tudott megbízhatóan pontot rabolni egymástól, bár ha jól emlékszünk, ez sem teljesen volt igaz.

Idén van hét csapat, és két forduló után már nem volt százszázalékos, három játéknap után pedig nyeretlen, nincsenek előre lefutott mérkőzések. Ez sokak szerint (közéjük tartozom én is) sokkal többet használ a játékosok és a csapatok fejlődésének.
@csaboti: eredetileg a MOL-Ligáról beszéltünk ugyan, de szerintem az általad idézett résznek az a lényege, hogy a Ligue Magnus teteje simán beférne az EBEL-be, amivel egészen őszintén szólva nem nagyon értem, mi értelme vitatkozni... Lehet, hogy nem az első öt, hanem csak az első három, de nem hinném, hogy Ladányi ne őszintén mondta volna, hogy így látja, a kint játszott-játszó hármakon kívül meg itt nagyjából fingja sincs senkinek, hogy milyen színvonalú a LM.

Visszatérve a MOL-Ligára: egy számottevő csapat (HC) kiesett, 3 másik (Fradi, Stars, DAB) nagyon látványosan erősödött, szerintem a Macik is, a hatodik, nyolcadik és tizedik nem indult! A tizedikért nem kár, a Gyergyó sem jelentett komoly játékerőt sajnos, mint ahogy a Sztelinek is komolyabb volt a reklám- mint a játékosértéke. Ha ehhez hozzáveszem, hogy ha minden jól megy jövőre közösködhetünk a szlovákokkal, akkor igazán nem látom, mi a probléma. De azt is elhiszem, hogy egy valamirevaló HC-szurkoló mindezt pont fordítva látja. Lehet a MOL-Ligát fikázni, csak semmi értelme, mert ha ez nincs, nincs magyar jégkorong sem, meg ha EBEL nincs, A-csoportos VB sincs valszeg...
@csaboti: Bekapcsolódtam abba is... ;)
@vaze: Bocsánat ismét. A francia ligát én kevertem bele. A MOL Ligát nem fikázom, egy OBI önmagában szerintem kevés, de ugyanez igaz a román bajnokságra is. Én csak azt találtam írni, hogy az idei Mol liga gyengébb a tavalyinál. Nem voltam kimondottan HC fan, de az ö hiányuk szerintem mindenképp jelentős. Nem akartam senkit felhúzni a kommentjeimmel. Bocsánat ha sikerült.
@csaboti: mivel húztál volna fel? :o hát akkor erről nem fogjuk meggyőzni egymást! :))
@vaze: az inkább kerusznak ment a második fele. Na asszem kicsit túllihegtem.
@csaboti: Nem véletlenül kérdeztelek, hogy szerinted mitől lesz "jó" egy bajnokság. Nyilván el kell dönteni, hogy mi a cél. Szerintem azzal, hogy a tavalyi 5+1-es légiósszabályt 5+0 vagy 3+1-re változtatták, előre tudottan és vállaltan elmozdult a bajnokság abba az irányba, hogy kevesebb külföldi sztárjátékos lesz, ennek megfelelően a hazai játékosokra jóval nagyobb szerep fog hárulni. Ez szerintem egyáltalán nem szükségszerűen jár együtt a színvonal vagy az izgalmak csökkenésével sem.

Ráadásul az is tisztán látszott, hogy a tavalyi szezonban a csapatok jó része erején felül vállalt áldozatot, ennek egyenes következménye volt a HC eltűnése, valamint a Steaua és a Progym idei távolmaradása (de lehet, hogy ennek az eszetlen mértékű költekezésnek lett áldozata pl. a HC Felcsík is). Különösen a Gyergyó esetében látványos, hogy hová vezet az, ha egy egyesület túlvállalja magát: idén már a Debrecennel játszottak (eredményét tekintve szoros) edzőmeccset és jó, ha 10 gól különbséggel megússzák a nagyok ellen.

Szerintem az is egy fontos dolog egy bajnokság megítélésekor, hogy mennyire stabil a mezőnye. Lehet egy évre kurva erős bajnokságot csinálni félistenekkel a keretekben, és ehhez még különösebben sok pénz sem kell. Mert egyetlen szezonra egy szélhámos is tud kamuzással csapatot csinálni. A sokkal nagyobb kunszt az, ha egy olyan mezőnyt sikerül összehozni, amelyre hosszú távon is lehet számítani.

Szerintem az idei évnek hosszú távon sokkal több hozadéka lesz, mint volt a tavalyi évnek. Sokkal több játékos dolgozhat jó edzőkkel, sokkal több fiatal jut rendszeres játéklehetőséghez egy olyan sorozatban, ahol általában hajtani kell minden meccsen. Az általam látott mérkőzéseken egyáltalán nem volt érezhető semmiféle színvonal-csökkenés sem, sőt. Nekem egyetlen szívfájdalmam van csak, mégpedig az egyelőre jóval kevesebbnek tűnő mérkőzésszám, de reméljük, lesz még például Magyar Kupa.
Abszolút laikusként szólnék hozzá, szóval ne tessék megkövezni, ha blődségeket írok.
Az idei MOL-liga nekem erősebbnek tűnik, mint a tavalyi. Nincs olyan meccs, aminek lehet előre tudni a végeredményét. Erre persze lehet azt mondani, hogy gyengültek az élcsapatok, de nem ez a valóság szerintem.
Ami a legjobb, hogy magyarok játszanak a csapatokban (az erdélyi csapatokra is gondolok most), kevés a légiós. Ez jó, erősödik a magyar jégkorong. Különösen szimpatikus ebből a szempontból a Stars hozzáállása, akik játszatják a fiatalokat is, minden meccsen. Kell a meccsrutin.
A DAB, Stars nagyon jók lettek (hangsúlyozom, nekem annak tűnnek). Az SC szerintem legalább annyira jó, mint tavaly, elő fog jönni az erő a végére. Nagyon szimpatikus a Fradi. A Miskolc is értékes csapat az idén. Az nyáron sokan szólták le őket, hogy a gyenge csapat, aki ellen levezető meccseket játszanak majd a többiek. Meg lehet nézni. Nem nagyon látni sima meccset ellenük. A Brassót egyelőre nem tudom hová tenni, de biztosan ők is erősödnek még.
Szimpatikus megoldás, hogy a Volán átadta a fiataljait a MOL-ligába, hogy játszanak. Játszani kell, minél több magyarnak, minél több meccset.
Öröm nézni az összefoglalókat a jégkorong tv-n (milyen jó, hogy ilyen is van végre) a liga meccseiről. Szép gólok, akciók.
A MOL-ligát meg kell őrizni, tovább kell fejleszteni, több csapat kell jövőre, ez kétségtelen. Ha a szlovák vonal bejön ("déli" ? divízió, több forduló divízión belül, egy-egy kör a másik divíziókkal is) az nagyon jót tenne. Színvonalban is talán, de meccsszámban biztosan. Ez mindenképpen jó kezdeményezés lenne.
Ennél jobb és hasznosabb dolgot a magyar jégkorong számára, mint a MOL-liga plusz a volán EBEL szereplése nem tudok pillanatnyilag elképzelni.
Ami a nyáron ment, hogy én itt indulok, én ott, de nem a mol ligában, ez volt a legrosszabb. Ha még egy csapat, mondjuk a Stars vagy a DAB eljutna arra a szintre, hogy be tudjon szállni az EBEL-be az is nagyon jó lenne, de mellette meg kell maradnia a MOL-ligának, mert ez a legjobb megoldás.
A VB-n nagyon jól muzsikáltak a MOL-os játékosok, nem véletlenül. Azért mert a liga jó volt. MOst, hogy kevesebb a légiós, még jobbak lesznek.
Ami gond, az a kisebb meccsszám. De ezen is lehetne segteni úgy, hogy az alapszakaszban több meccset játszanának a csapatok, és lenne rendes rájátszása a ligának. Akár annak árán, hogy az OB1 rájátszása későbbre csússzon.
Tovább menve... Ezt félek leírni. Az székely játékosoknak meg kellene adni a magyar állampolgárságot, már az ifjúsági korosztálytól kezdve. Azonnal kibővülne a magyar játékoskeret, ami kicsit szűkös. Meg milyen már azt olvasni mondjuk az eliteprospects-en Mihály Árpi, Flinta Botond mellett, hogy románia.
Valahogy el lehetne érni (ezt már kérdem), hogy a székely csapatok Magyarországon legyenek bejegyezve (valami székhely itt, telephely amott megoldással), és máris a válogatott keretben is lenne esély a megjelenésre.
Na most néztem meg a SC-FTC összefoglalót.
Csak nekem tűnt fel, hogy a 2. SC gól előtt az egyik Fradi játékost hátulról fellökték?
Az utolsó akciónál miért is nem volt büntető?
És Feil Arni gólja assziszt nélkül elég nevetséges.
Szóval ennyit a párttlan bíráskodásról.
Nem volt semmi lökés, elcsúszott, s mivel nem voltál ott a meccsen számodra szerintem tárgytalan kommentálni a bíráskodást.
@SC4ever: Akkor Ti se tegyétek ezt majd legközelebb.
@SC4ever:
Tudod erre szoktam az alábbi viccet elmondani.
Hazamegy az Asszony és látja, hogy a férj a szomszéd asszonnyal kufircol.
Teljesen felháborodva üvöltözik férjével, hogy megcsalja. Mire a férj válasza, hogy Ő bizony nem és különben is "Drágám Te a szemednek hiszel, vagy Nekem?!"
Hölgyektől ezúton kérek elnézést!:-)
süti beállítások módosítása