HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az Újpest a Dab.Docler nyomában van

2009.09.27. 20:45 D. Gromov

Az Újpest másodszor is 6-2-re verte idegenben a Brassót, ideje komolyan vennünk a lila-fehéreket. Ezúttal nem kellett a harmadik harmad végéig várni, hogy jelentős előnybe kerüljenek a vendégek, a 22.-ben már 0-3-nál tartottak a felek. A Brassó aztán felzárkózott mínusz egyre, de erre újabb három találat volt a válasz, Kiricsenko duplázott, 2-6. Ezzel a lila-fehérek vesztett pontok tekintetében vezetik a táblázatot, ami a gyakorlatban ötpontos hátrányt jelent a két meccsel előbbre tartó Dab.Doclerrel szemben. Az újvárosiak most a Vasas Bp. Starst intézték el egy hajtós, de kevés gólt hozó összecsapáson, 2-0. A már hét találkozónál járó, pillanatnyilag 10 egységgel második Ferencváros fordulatos küzdelemben győzte le Miskolcon a Jegesmedvéket, 3-4.

73 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helyszíni beszáoló alapján és amit az online közvetítésen láttam kioszthatjuk az év nyúl díjját Fodornak. SZép hátas után nem mert beleállni a verekedésbe. A tavalyi fradistához hasonlóan menekült.
@AG 2.0: Remélem sokáig. Ma is kiállítás nélkül játszott, amíg Fodor nem kezdett odaütögetni a kapusnak, majd az egyik kötözködésénél Fisera odaállt, Fodor elszaladt és ezért kapott egy végleges kiállítást, a nyúl pedig megúszta kiállítás nélkül.
Teljesen egyetértek OliBLOOD-dal. Ami a legszörnyűbb, hogy ahogy láttam az online közvetítésen, ő kezdeményezett és nem kapott semmit érte...
Ma egy elég hajtós meccset láthattunk. A DAB végig uralta a játékot, a Starsnak szerintem komoly eélye nem is volt a győzelemre. Jól látható volt, hogy egyértelmű fizikai fölényben volt a hazai csapat, és ez azt is eredményezi, ha nem lehet látványosan játszani, akkor bedarálják az ellenfelet. A vendégektől a fiatalok lelkes játékán kívül csak Roger és Rajna tetszett, Miki nagyon jól fogott ma is.
Fodor egy gerinctelen alak, szégyellheti magát. Az első harmadban Sevelába korcsolyázott bele, ekkor még Fisera fegyelmezett volt és csak verbálisan nevelgette. A nyuszi viszont egész meccsen szemétkedett, provokált mindenkit, a spori meg partner volt. Sajnos ezt kell mondani, mindent elnézett Fodornak. A második harmadban egy véletlen ütközés után kialakult lökdösődésben is tőlünk 2-t kiküldött, a főkolompos Kangyal-Fodor páros meg maradt. Az ominózus kiállításos esetnél is Fodor kezdte még a palánknál a cirkuszt, aztán vége lett és a cserében bejövő Fisera közepesen gyenge lökésétől seggre esett, majd a vonalbíró mögé bujkálva menekült. Igazából a VK volt a lehető legrosszabb ítélet. Igazság szerint Fodornak akkor már sok volt a rovásán.
Fodor te senkiházi nyúljóska... Sima meccs volt, a két kapus jól teljesített, teljesen megérdemelt Dab-győzelem
Fodor nagyon leszerepelt előttem. Azért az a Kangyal - Azari féle eszmecsere is undorító volt, de kivételesen igazat adok az öregnek, előtte Zsoca is idióta volt hogy hátulról ütötte fejbe a pestit.

Jó látni, hogy a játékosok nagyon közel állnak a szurkolókhoz, ehhez kell Fisera és Sevela is, nagyon nagy party arcok :)
@OliBLOOD: az összes nyúl és Nyúl nevében tiltakozom :)
Sajnos Jant el fogják tiltani, valszeg két meccsre. A bíró azt írta a jelentésbe, hogy a kispadról ugrott be verekedni, ezért adta verekedés kezdeményezéséért a kiállítást.
@Gabberboy: igen, jó fej mind a kettő, szerintem az idei az elmúlt évek legjobbja igazolás tekintetében is - és teljesen egyetértünk, OLi, kell a Janikához hasonló erőember. biztos vagyok benne például, hogy most JP sem javasol a VK miatt retorziót Fiserável szemben, pedig korábban tudtommal volt egy komoly beszélgetésük. nem tudom, mit szólt a mai darálóhoz Sator mester, Kovács főtitkárnak tetszett az ütközet, ő is azt mondta, hogy kemény, hajtós meccs volt. ja, és megtettem a szükséges lépéseket, hogy szóljon valaki Sevelának, hogy SO után itt illik lefordítani a kaput; már csak azért is, mert szép szlovák szokás ez nálunk, még Fefe idejéből :)
@Spigott: Már ott is van a neve mellett a 2 meccses eltiltás :(
Azért le a kalappal Rajna előtt. Mindkét Újváros elleni meccsen nagyon jól védett.

Sevela pedig egy Isten :)
Magabiztos, árad belőle a nyugalom, lenyeli a korongokat. Nagyon jó vétel volt. Csakúgy mint a két kanadai, Magóval párosulva életveszélyesek.

Megnéztem volna egy Fisera-Fodor bunyót, Fodor elérte a célját, mi megkaptuk az 5 percet, viszont így, hogy semmit nem tudtak kezdeni vele, csak egy csirke marad! Szánalmas volt

Kangyal még mindig stabil hátul, okosan játszik, jól helyezkedik. Ráadásul Zsocit két másodperc alatt lefogta. Viszont leszokhatna már a kimagyarázásról a nézők felé :S
A fodor egy kis senkiházi kislány!! Most legalább emberére talált! Csak kár hogy ilyenkor nincs akkor pofája amikor nála nagyobb ember kerül vele szembe!! Ma nem ment úgy a játék ahogy kellett volna, de így is behúztuk a győzelmet!!!
Sevela hihetetlen jó arc!! Nyuszí jó hogy tettél érte, hogy legközelebb SO-nál kapudöntés! Meccsvégén nemnagyon akarta megérteni hogy mit mondunk neki!!!
Azért Fodor tud verekedni, ha akar... Csak ki akarta harcolni az 5 perc előnyt.

Más kérdés, hogy így már soha nem mossa le magáról, hogy befosott Fiserától :)
Kőkemény ez a szlovák gyerek
@a. Bárd: már a kapus? :) Mert Fisera cseh :)
Volán szurkolóként pártatlanul érkeztünk a meccsre!
A látott teljesítmény alapján bármelyik csapat győzhetett volna.
Viszont ez az Újváros sem csapatát tekintve, sem szurkolótáborát nézve nem, hasonlít a „régi” Újvárosra.
Lehet, hogy Fisera Jant szeretitek, de szerintem mivel úgy is jön a tél ezért érdemes lenne az Újvárosi nyugdíjasokhoz elküldeni fát hasogatni.
Ahhoz ugyani csak erő kell ész nem sok, a mai játékát látva, erre a feledatra tökéletesen alkalmas

Hajra Volán!
A mai meccsen gusztustalan, provokációra építő taktikával játszott a Stars! Értem én hogy mindent meg kell próbálni ha jobbnak gondolják az ellenfelet, de egy utánpótlásnevelést hangoztató klub soha nem játszhat így! Ezt kell a rutinos játékosoknak átadni a fiataloknak? Fodor szánalmas volt...
A mai győzelem értékét növeli, hogy az első sorunk, szenzációs idénykezdetéhez mérten, nagyon gyengén muzsikált!
Süni: szerintem attól még hogy neked nem tetszik Jan játéka, mert hogy elég forrófejü, de ha megnézed, egész meccsen nem volt kiállítása! Nyilván megelégelte kislányFodor ténykedését, amit egész meccsen csinált, ezért lökött rajta egyet, amit fodor elég jó színészi képességgel el is hitetett a bíróval hogy mekora lökés volt! Aztán utána meg már csak menekült! Amúgy jogos volt a kiállítása Jan-nak, nem is vitatom, mert kispadról ugrott be!

Ettől függetlenül fodor egy kislány!
@Süni78: Süni! A "régi Újvárost" itt ne keresd! Ők már nálatok játszanak! :)
Süni! A " régi Újvárost" ne itt keresd! Ők már nálatok játszanak! :)
@CTZ78: Azért ez a kislány egyszer már véresre vert nálatok egy hasonló 2 méter körüli tenyeres talpas cimborát.
@Süni78: hálisten a fehérváriak még mindig annyira értenek a jégkoronghoz, mint régen.
és ma még nyertek is.
@sziti69: Ettől függetlenül ma csak menekülni tudott, mint Sille tavaly, bár az talán még mókásabb (szánalmasabb) volt :)
@Süni78: Fisera amellett, hogy odaáll, ha kell nagyon komoly védekezőjátékot is tud játszani. Előttem már említették, hogy addig kiállítása sem volt és ma is jól nyomta megbízhatóan szilárdan. Emellett ha van lehetősége támad is, okosan lő (takarásból finoman, nem bikából).
@Lazlee: Na igen, az ottani szurkolótábor ebben hasonlít a régi Volánra...:D
@gogosz: Ott a pont!!!! sőt legyen hárompontos :D
Jah, és nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki végre JP beléjük tudja verni a hatásos ee és eh játékot.
Gogosz, igen valóban nálunk játszanak! :)))
Sajnos mikor egy meccs után az jut eszembe, hogy hála az istennek, hogy a gyereket nem hoztam el, mert csak trágárságot hallott volna, akkor azért elgondolkodik az ember.
Akik körülöttünk álltak azok nem ismerték az alapvető szabályokat sem, ez még csak bocsánatos lenne, de a csapatukat sem. Mindenkit kicsinek és nagynak hívtak. Ez érdekes.
@Süni78: még jó, hogy nem vagy szakember, mert Jan ma is nagyon komoly munkát végzett, mellette nem nagyon lehetett helyzetbe kerülni. Nagyon tisztán játszotta le a meccset, ha kellett odaállt az ellen elé is, más kérdés, hogy pont rosszkor ment be cserébe, elkövetett egy hibát, amiért most két meccset ki kell hagynia.
Süni: Amúgy elég sok olyan ember is van akik most kezdenek el járni meccsekre! Nálatok biztos nincsenek ilyenek, és mindenki tud mindent a csapatotokról!!
Spigott: Legközelebb csak beugrok Fodorhoz :-))))
Szomorú hogy a Fradi kb 10 percnyi jó játékkal tudott nyerni. Valahogy nem tudom megérteni hogy hazai páyán a macik miért úgy lépnek jégre a második harmadban mint a beszari ötévesek.
Nem akarom akadékoskodni, de ha nálatok sok az új szurkoló, akkor hol vannak a régiek? Szerintem még félig sem volt a csarnok. ???
Süni: Régiek: család, munka, egyéb elfoglaltság, stb stb! Nálatok biztos csak régiek járnak meccsekre, semmi új jégkorongdrukker nincs!!

Nem is mondta senki hogy tele volt a csarnok! Nagyon régen volt már az hogy televolt!!
Foodor nyilvánvalóan egy kicsit feszült volt: kitették a Volánból (látva a játékát, ez érthető is), ott volt a kapitány, próbált bizonyítani, a játékával nem tudott, hát megpróbált erősködni. Van ilyen.
Süni! Voltam már én is Fehérváron meccsen!
Valahogy ott sem hasonlított a mikroklíma egy templomi miséhez! Ettől függetlenül ha vendégként megtiszteltél minket, akkor talán már csak egy lépés választ el attól hogy udvariasaban illesd a vendéglátóidat!
@Süni78: De most éppen akadékoskodsz, és keresed a hibákat. Miért zavar az Téged, hogy valaki nem tudja a szabályokat ? Én már örülök ha kimegy, és szurkol. Majd megtanulja. Ennyire ne fájjon.
Gabberboy: Az igenis zavar,ha egy másik ember anyját szidják, csak azért mert pl. nem érti, hogy mi a les, stb! Én, mikor bizonytalan voltam a helyzetek megítélésében, inkább csendben maradtam.
Jó éjszakát mindenkinek!
Hajrá Volán!!!
Süni azt ne mond már hogy egy meccsen se hangzott még el a szádból egyetlenegy ilyen szó se mióta meccsre jársz! Mert azt szerintem nem csak én nemhiszem el, hanem senki!!!
@Süni78: Tudod mindig telt ház volt amikor a „régiek” annak idején verték a Volánt. Most új egyesület, új csapat van, majd előbb utóbb nagy siker is lesz nagy Volán verés is lesz s telt ház is lesz.
Most miért nem verjük a Volánt? Ne felejtsd el, hogy nagyrészt már ott is Újvárosiak és a pénz miatt talán a légiósok is jobbak. Lesz még a megyében a jobbik csapat ismét a kisebbik városban. ;)
@Pentele: ha idén újra a Volán és a DAB játszaná a bajnoki döntőt, amiben titkon azért bízom, akkor sztem zsúfolt telt ház lenne Újvárosban is.
@Süni78: Nem erre céloztam, hanem a másik témádra. Keresed a hibákat, hol lehet belekötni az újvárosi hokiba. Fehérváron ilyen nincs, igaz ? Miskolcon sem, Pesten sem. Te sem anyáztál még soha. Maximum egy lágy ejnye-bejnye hagyhatta el a szádat, semmi csúnya trágár kifejezés. Emlékezzünk csak a Page féle Salzburg meccsre tavalyról. És lehetne még sorolni. A szurkoló azért megy ki, hogy jól érezze magát, esetleg levezesse a feszültséget. Ha neked ez fáj, menj sakk meccsre.
Pentele, úgy legyen!!! Mert jobb úgy megnyerni egy bajnoki döntőt, hogy szoros a vége!!! De a csak a Volán olé!!! :)

CTZ78, nem vagyok szent! Persze volt hogy mondtam, de ha minden kötőszó anyázás azt még a saját környezetembe is szóvá teszem.
@Süni78: Tudom, hogy csak álom, de szívesen megnéznék egy olyan meccset ahol a még aktív „régi” újvárosiak a jelenlegi csapattal kiegészülve a Volán nevelésűek ellen persze légiósok nélkül mindkét oldalon. :)
Pentele: Volánba kik lennének? Meglenne egy csapatravaló? :)
@Süni78: Akkor nemcsak én éreztem kicsit szalonképtelennek némely szurkolói megnyilvánulást:))
Szerencsére a gyerekemnek még nem annyira kifinomult a hallása. ("Apa, mit üvöltenek?" "Azt, hogy Hú-ha Hajrá!":))

Én sajnos egy csapattól nehezen tudom elválasztani a szurkolótábort...

Nem akarok beszállni a vitába, de azért a Fisera nevű favágó-alkatú srácnak van kis testi fölénye, hogy úgy mondjam (ettől még lehet jófej). A hátulról-fejbe szitu meg fair-play-díjas megnyilvánulás volt (2 perc bűnhődés).

A DAB ma jól nyomott, volt, hogy a Stars nem is találta a korongot. Néha magára talált a csapat, de igazán veszélyeztetni szerintem csak az újvárosiak tudtak. A Stars azt a pár ordító helyzetét kihagyta, ami megbosszulta magát. Egyelőre nagyon sok hibával játszanak, továbbra is hiányolom azt a tüzet, ami a Fradi ellen vitte őket. Rajna tetszik, a gólokban nem igazán volt benne, és több bravúrja is kellett hozzá, hogy 2-nél megálljon a meccs. Fodor Csanád is odatette magát rendesen, szerintem.

Ja, a bírók ma elég jól helyezkedtek, volt több check, az egyik sikeres jégrevitellel végződött (taps, ováció):))
:) Nálatok a saját játékoneveléssel nincs is gond!
De egy CSAPAT nem csak erről szól! Egy csomó háttérben dolgozó ember kell ahhoz, hogy azokat a játékosokat ott is tudják tartani. A Volán sohasem egy szponzorra érített, SAJNOS ezért okozott nálatok gondot a Dunaferr hanyatlása.
Lehet Ocskay ligázni, meg hasonló, de a Gabi bácsi, és csapata sokat tett ahhoz, hogy a Volán ott tart ahol.
@facsipesz: :) Nálam a gyerekek 6,10,12 évesek, náluk már nehéz megmagyarázni! :)
@Süni78: Hát szóljál rájuk, hogy erre tisztességesen vissza kell ordítozni, már most kondicionálni kell őket, nehogy legalamblelkűzzék majd őket a kortársaik:)))
@Süni78: Persze igazad van! Én nem is erre akartam kihegyezni a dolgokat. Viszont nem is lehet összehasonlítani egy alig 50ezeres kisváros és egy 120ezres régióközpont lehetőségeit. Ami elhiheted, hogy nekem is fáj. :(
@Pentele:
Azt kívánom, hogy a jégkorong büfében, rövidesen találkozzunk, igyunk egy korsó sört, és nézzünk meg egy hét meccsig tartó Megyei rangadót!
Hajrá Volán, és mindent bele Újváros!
@Pentele:
Rendben!!! Én is! :))))
Zsírosdeszka-teszt, szezoneleji eredmény (figyelem, szubjektív!):

Fehérvár:
Nagy kenyér, a zsír kicsit lehetne finomabb (és akkor hibátlan), de hagyma van rajta jól, aranyesélyes.

Stars-csarnok:
Kisebb, mint Fehérváron, de a zsír finomabb, a hagymával viszont arcpirítóan spórolósan bánnak.

Újváros:
Kicsi (nekem) :( A kenyér viszont finom, a zsír átlagos, a hagyma mennyisége mintha kicsit több lenne, mint Káposztáson. Már kóstoltam teát is, az újvárosi olyan, amit én csípek: frankó cukros. Gyereknek vettem virslit, az is király volt (a kedvenc roppanós típusomból).
Mindenki annyira oda van az újvárosi zsíros kenyérért pedig. Nekem mindig megfájdul tőle a gyomrom, úgy hogy a fehérvári marad nálam a bajnok. De csak zsíros kenyérben =)
Tegnapi összefoglaló benne Fodor futásával:
jegkorong.tv/index.php?video_id=090927dv
Kár, hogy az előzmény nincsen benne.
@OliBLOOD: Azért nincsen benne, mert Fodorról a tegnapi produkciója után külön összefoglalót kellene csinálni és mehetne ki a szégyenfalra.
@OliBLOOD: Jégkorong TV továbbra is frankó. Látható, hogy a fiúk se veszik mellre a történteket, itt se kell. Szerintem.
Fodor "homerun" Szabolcs
@facsipesz: zsírosdeszka ügyben alig várom már, hogy végre a Megyeri út is versenybe szállhasson. A szomorú jéghelyzetnél csak az rosszabb kicsit, hogy úgy tűnik, az Újpest sokkal jobban teljesít idegenben, amikor mi, szurkerek nem vagyunk ott. Miskolc, Brassó 2x sima liba: nem is láttuk. Dunaújváros bezzeg... nnna, majd most pénteken! :)
Fodor nagyon fegyelmezetten provokált egész meccsen, de ezzel a hátralévő kevés évére teljesen nevetségessé tette magát...

Bill viszont király csákó! riszpekt
@AG 2.0: Benne van a szerződésében, hogy háromból csak két meccset fizetünk! :)
@OliBLOOD: nem láttam a meccset sajnos, pedig készültünk, de az összefoglalót megnézve nem volt az olyan kis lökés. Egyébként nem tudhatjuk milyen feladatot kapott Foci az edzőtől. Azt csinálta amihez igazán jól ért. Az eredményt pedig tudjuk, két meccsre kiiktatva Fisera. Ez is lehet egy taktika.
@Szanee: Az eredmény 0 pont 0 lőtt gól. Az mit ér nekik, hogy a következő két meccsén nem játszhat?
Viszont Fodor nevetségessé vált.
Az összefoglaló alapján nem volt az olyan kis lökés. Lehet, hogy a helyszinen másként látszott de itt a "tv"-ben úgy nézett ki, mintha Fodort a vonalbiró terelgetné és nem ő "nyuszizna"! Ki, milyen szempontból látja!!!
@KCs: Tájékoztass:Úgy tudom ha a Volán rájátszásba jut,nem tud bajnoki döntőt játszani.
Ha igy van, akkor "titokban" nem is várod oda?
@Uteapu: Utána kell nézni, asszem csak akkor lenne ütközés, ha EBEL-döntőig jutna a Volán.
@KCs: Köszi.De azért jó lenne ha a megyei döntő nem jöhetne össze ilen okból,ugye?
A DAB meccsről szintén Volán szurkolóként:
Anyázás! Az aki azt mondja, hogy a kedvenc csapatának otthonában még nem hallott anyázást hazai szurkolótól az hazudik. Ez alól Fehérvár sem kivétel. Sőt! Sajnos saját játékos anyázásában az élen járunk, amit én kifejezetten szégyenlek. De biztos én állok rossz helyen, hisz én is hallottam nem egyszer hokianalfabéta megjegyzéseket is. Idézni már nem tudok, de néha a hajam égnek áll.
Meccsről! Pörgős, brusztolós meccs volt, amin a DAB jobban ki tudta használni a helyzeteit.
Balhé! Azon persze nem lepődtem meg, hogy Újvárosban bunyó, balhé van egy meccsen, viszont a Foci nagyon megérdemelte amit kapott, Fisera pedig szerintem ott hibázott, hogy bottal a kezében ment oda. Ha ledobja az ütőt kesztyűt és úgy megy oda akkor megússza kevesebbel is. A Kangyal féle szitut jól láttam. Igazából csak lefogta Azarit és folyamatosan mondott valamit a fülébe. Én megelőlegezem neki, hogy nyugtatta, hisz ha balhét akar akkor nem így oldja meg. Viszont ez a közönségnek kimutatás szánalmas. Balázs! Vannak még olyan szurkolók akik tisztelik a rutinodat. Ne utáltasd meg magad velük ilyen gyerekes, profiságtól távol álló dolgokkal!
Játékvezetés! Gyerekek! Örüljünk, hogy Fehérváron EBEL-es bírók fújnak!
ZSK-t nem csekkoltam, viszont a wc-s néni majdnem a pofámra vágta az ajtót. - pont
Hajrá Magyarok! Hajrá Fejér! Hajrá Volán!
Még valami!
Én jobban örülnék ha a Béccsel döntőznénk! :)
süti beállítások módosítása