HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alakulnak az erőviszonyok a Mol Ligában

2009.09.21. 14:48 F. Kapus

A Dab.Docler és az SC Csíkszereda kiütötte ellenfelét, a Vasas Bp. Stars megküzdött a győzelemért. A 4. forduló után már alakulnak az erőviszonyok, ha elhamarkodottan kellene diagnosztizálni a helyzetet, azt mondhatnánk, négy felső és három alsó csapatra osztható a Mol Liga. Persze ez csak a pillanatnyi állapot, messze még a vége.

Izgalmas, a szezon elejéhez képest színvonalas játékot kaptak azok, akik ellátogattak Káposztásmegyerre, a Vasas Bp. Stars–Ferencvárosi TC meccsre. Ebből a hatvan percből megállapítható volt, mindkét csapat előrelépett tavalyi önmagához képest. Egyelőre a Starsban sok, az FTC-ben is több örömteli momentum körvonalazódik. A hazaiak megérdemelten nyertek, mert jobban játszottak, a vége 5-3 lett.

Több jó formában lévő játékosuk van, és a két védelem teljesítménye között jelentős különbség mutatkozott. Nagyon jó látni, hogy Rajna Miklósban a pályafutásából elpazarolt előző esztendő után újra bízik aktuális csapata, és a 18 éves kapus megbízható, remek teljesítménnyel szolgál rá erre. Három meccs alatt közel 92 százalékkal védett. Ez a juniorválogatott sikere szempontjából nagyon fontos momentum lehet.

Ha jégen van, 40 évesen is uralja a terepet Sille Tamás. Jó erőben, nyugalmat árasztva oldja meg feladatát, gyorsan reagál a helyzetekre, erőseket lő. A svájci világbajnokságon mutatott formáját hozza, látszik, komolyan gondolta szezon előtti nyilatkozatában, hogy továbbra is megküzd válogatottbeli helyéért. Kangyal Balázs sem fáradt bele a dolgokba, a stabil védekezés mellett az emberelőnyös játékoknál csatárposzton vállalt kellemetlen szerepet, a kapu előterében állva tartotta a pozíciót, erőteljesen.

A védelemből Szirányi játéka hívta fel magára a figyelmet, hátul kevés hibával oldotta meg a feladatot, a támadásokat is élénken segítette, sokszor lőtt, egyszer egy szép szólót is bemutatott, végigcselezte a vendégvédelmet. Az előrejátékban szép dolgokat láthattunk a Starstól. Holéczy Roger továbbra is a legjobban bulizó magyar jégkorongozó. Alig nyertek vele szemben, és a fontos pillanatokban soha. A másik tulajdonsága, ami szintén szembetűnő, hogy nem lehet elvenni tőle a korongot, amit az esetek szinte száz százalékában saját emberhez továbbít. Amit Sándor Szilárd tud ebből a játékból, azt még mindig élmény nézni. Okosan, ügyesen, erőlködés nélkül jégkorongozik.

Fodor Szabolcs felszabadult a mellőzött szerepkörből, nagyon erőteljesen, lelkesen játszik új csapatában, az FTC-nek két gólt brusztolt össze. Fodor Csanád apró termete ellenére megél a jégen, technikás, gyors játékos, a starsos fiatalok közül a legreményteljesebb. Két gyengébb év után Gröschl Tamás is visszatalálni látszik az útra, ami a válogatottságig vezethet. Nagy kedvvel pörög, testi erejét kihasználja, koronggal is nagyon lendületes a szezon eleje óta. Negatívum, hogy a Stars három fiatal védője közül Bereczki Gergőt egyelőre nem használja Williamson mester, Nagy Richárd és Géczi Gergely pedig bizonytalan a kiélezett helyzetekben.

Az FTC kapujában Budai Krisztián teljesítményére nem lehetett panasz. Jó néhány bravúrt bemutatva korrigálta védői hibáit, akik sokszor kellemetlen helyzetbe hozták a válogatott kapust. Ezzel együtt nem lehet elégedett magával a 32-es, mert egy nem védhetetlen lövésből is gól lett.

Úgy tűnt, vasárnap elsősorban a védekezésben kapott ki a Ferencváros. Voltak, akik hozták, amit tudnak, de mások mélyen maguk alatt teljesítettek, mint például a többnyire remek Rencz Dániel. A légiós bekkek sem emelkedtek a csapatátlag fölé, de a jobbak közé sorolhatóak. Néhány támadásból is látszik, legalább négy remek csatár van a zöldek keretében, Hoffmann, Jánosi, Davis és McLaughlin. A két magyar válogatott aktívan, de nem elég élesen játszott. Támadásaikban a legtöbbször ott van a gólszerzés lehetősége, de egyelőre nem érték el azt a formát, ahol tavaly abbahagyták.

Davis egykori csapata ellen ismét bizonyította, elhamarkodott dolog volt elküldeni őt tavaly. Fürge, erős, remekül kerül helyzetbe, általában jó megoldást választ. McLaughlin is akcióközelben mozgott, könnyedén került koronggal a kapu előterébe, de nem voltak elég hatékonyak lövései. A fiatal sorból Szilágyi Leventét lehetett a legtöbbször észrevenni, szerencsés gólja előtt többször is helyzetbe került, de a hatékonyság nála is hiányzik. Ezen módosítania kell a jövőben. Gergely Zsombor és Barabás Miklós dicsérhető játékot mutatott, előbbi jól építkezett, utóbbi jól rombolt. Az összefoglalót, és a nyilatkozatokat itt nézhetik meg, a hazai edző és Fodor Szabolcs értékelése pedig itt található.

A szerencse és a csapatok teljesítménye forgandó. Legutóbb Mayer Péter csapata nyert az FTC otthonában, és Pindák László adott hangot szégyenkezésének, a vasárnapi produkció miatt viszont Mayer tréner kényszerült hasonlóra: "Sajnálom, hogy ezért a teljesítményért szurkolóink pénzt adtak. A csapat nevében is szégyellem magam. Ez a produkció még az OB II.-ben is kevés", nyilatkozta a miskolci klub hivatalos honlapjának. Ugyanitt a vendégek svéd mestere elismerte, nehéz meccsre számítottak előzetesen, nagy volt számukra a tét a múltkori hazai vereség után. 8-2-es győzelmük meglepő eleme, hogy míg előnyből egy gólt sem lőttek, emberhátrányból hármat is. A gólokat és az értékeléseket mozgóképen is megtekinthetik nyájas olvasóink:

8-2-re nyert a Dab.Docler is. Ez annak fényében, hogy az UTE-t fogadták, némileg meglepő, de aki ismeri a lilák elmúlt hetekbeli programját, nem csodálkozik. Nincs rá jobb szó, a pirosak legyalulták a jégről a lilákat. Minden hazai sor eredményes volt, jobban koncentrálva tíz fölé is kerülhettek volna. Igaza volt tehát Pék Györgynek a múlt heti nyögvenyelős miskolci győzelem után, hogy például a Dunaújváros ellen nagy pofonba futottak volna bele. Egy héttel később meg is történt mindez.

A végeredmény szempontjából érdektelen záró harmadra egy remek Hüffner–Fisera bokszmeccs maradt, a technikás bunyó jól látszik az összefoglalóban is. J. P. MacCallum Dab.Docler-edző elégedett volt a látottakkal, de megjegyezte, még van hová fejlődniük. A csatárok ügyesek, gyorsak, a védelem jól működik, a kapusok lehúzzák a rolót a Dab.Docler csapatában. A két legjobb teljesítményt Peter Sevela és Kiss Tamás nyújtja, a szlovák kapus három meccsen 96 százalékkal védett eddig.

77 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem egyelőre senki nem mehet biztosra senki ellen sehol. Persze a végén majd mi nyerünk! :)
Így van, nagy kérdés, tudják-e tartani a szintet a fiúk, és képesek lesznek-e a szó nemes értelmében alázattal játszani még akkor is, ha félgőzzel is sok góllal győzhetnek az erőnlét-különbség és a sebesség miatt. Ebből a szempontból nekem a tegnapi harmadik harmad egyértelmű csalódás volt, ha a második etap pörgése marad, simán tíz fölé megy a Dab, és szegény Sevela sem ordít a védőkkel a végén például. Mindegy, a 8-2 is 8-2, ez a száraz tény - örüljünk neki! :)
akármilyen kilátástalan volt a játékunk a második harmadtól, a meccs eleje a miénk volt, ha az első két fór valamelyikéből gólt ütünk, biztos, hogy szoros a vége. A lehetőségünk meg is volt rá. Az újvárosiak jóval előrébb tartanak, de messze van még február. Ha végre lesz jegünk, ezzel a játékosállománnyal le tudjuk dolgozni a lemaradásunkat. Ne felejtsük el, vasárnap se volt ki a teljes csapat! Persze nehéz szoktatni magunkat az ilyen súlyos zakókhoz, én mégis türelemre inteném az Újpestért szorítókat. Nem csak az elvakultság mondatja velem, hogy ott leszünk a dobogón a végén, mindkét bajnokságban.
OFF Bírom ezt a jégkorong tv-t, de nem lehetne elérni, hogy a hangerő egyenletes legyen? Pék mesternél fel kellett tekerni a hangot, aztán majdnem kiestem a székből amikor J.P. jött. ON
Egyébként meglepően jól látja Pék mester a dolgokat (más kérdés, hogy Zlocha nélkül Sikorcin és Dubek is csak van), kíváncsi leszek mit hoznak ki a dologból januárra. Remélhetőleg egy versenyképes Újpest lesz belőle. Mondjuk az, hogy az általa igazolt légiósok szerinte sem jobbak a hazaiaknál némileg elgondolkodtató.
Igen, ez a hangerő engem is megviccelt nagyon.
Egyszer alig hallom Pék sutyorgását, utána meg öcsém is hallja a ház másik végében J.P. üvöltését. :(
De alakul a jegkorong.tv, egyre jobbak a videók.
A lassítások meg tetszettek, hogy a hosszú interjúk, értékelések alatt vannak.
@Nyuszí O_o: Azért én nagy pozitívumokat is láttam a 3. harmadban. 8:1, 8:2-es állásnál is belevetődtünk a lövésekbe, ilyenre eddig nem nagyon volt példa.
A harmadik harmaddal csak annyi gond volt, hogy a nagy vezetés tudatában kiengedett a csapat. Ez most belefért, de ennyire nem fogunk mindig vezetni és egy erősebb csapat ki is használja ha kienged a csapat (lásd felkészülési meccsek).
Igaza van Olinak, az utolsó percekig nagyon elszántan védtük a kaput, ez nagy pozitívum és az elszántságra - mármint arra, hogy van tartása a csapatnak - jó bizonyíték a Stars elleni győzelem (0-2-ről ugye).
ankéton mondta JP: nem lehetünk elégedettek a 8-2vel, ha 10,12-2 is lehetne az eredmény.
@Lazlee: Világos én sem voltam elégedett :D. Te az voltál? :D
"azt mondhatnánk, négy felső és három alsó csapatra osztható a Mol Liga."

És melyik ez a négy felső? Mert a Dab, az SC és a Brassó OK, de a Stars / Fradi / Miskolc / Újpest között nehéz különbséget tenni szerintem.
@Lazlee:
Persze, ha az összes lövés bemegy, akkor lehetett volna 48-38 is. Дa мы мoжем! :)
nem tudom meg emlekszik valaki de itt a blogon ugy majus junius korul eleg sok vita volt hogy nem kell Brasso mert csak a szinvonalat fogja lehuzni stb most pedig ugy nez ki hogy egyetlen legios nelkul kepes felvenni a kesztyut barmelyik Mol ligas csapat ellen, nagyon kivancsi leszek a DAB Brasso mecsre
az Scnel en egy kicsi hanyatlast latok de majd kiderul mi lessz a vege
Szerintem még nem kell top-csapatnak elkönyvelni ezt a Brassót...
@1nf3rn0: en fogadok veled hogy az elso negyben benne lessz
@qx92: "Aki ismer, az tudja, hogy soooha nem fogadoook!"*

*Bud Spencer
@1nf3rn0: rendben van akkor nem fogadunk :) Mr Spencer :P
@qx92: Azért féltek sokan a színvonal lehúzásától, mert még nem tudták hogy a HC szétszéled! Ha ez nem történik meg akkor valószínűleg sokkal gyengébb a Brassó kerete. uh ez a kérdés már okafogyott
@OliBLOOD: Jogos - mentségemre legyen mondva, ezt éppen megírtam már tegnap este, és most pofátlanul önidézek, bocs:
"Uppsz, igen, Sevela tényleg nagyon nagy igazolás, mondjuk, abban is követi Józsit, hogy elsőre ő is kapott egy nagy olasz gólt (potyolínó), de utána nagyokat fogott - és volt ereje az 59. percben ordítozni (jogosan) a hátvédekkel, amikor elkorizott és lőtt az ellenfél. 8-2-nél ez szép, mint ahogy az is, hogy <b>Gazsi meg Hegyi Ádám belefeküdtek a lövésbe</b>, vagy hogy Magó a második harmad közepén énekelt a kispadon! :)"
Jóéjt!
Jó kis csapat :))
@qx92: :) az Újpest viszont ott lesz a final fourban. "Galéna ebben bizzztos iehet"*

*szintén BS :)
Új UTE mezek? Emberek, ti is látjátok ezt??

Hüffner gólja hatalmas, Sájevics meg 2-3 gólnál kicsit rozsdásan mozgott/helyezkedett. Attól függetlenül ez nem rajta múlott és lehet, hogy a nem bemutatott képeken nagyokat védett. Csak én a felvételekből ezt láttam
@check: nem, mert X lett a 3. harmad :D
Fodor Csanádnak eddig a szememben nagyobb volt a füstje mint a lángja, de vasárnap ATOM volt!!!!!!!!!!!!!! Így tovább!!!!
Kevés az a 3 edzés Miskolcon, szerintem, nevetségesen kevés...
OB II-re elég lesz... talán
F.Kapus, örülök, hogy ugyanúgy láttuk a Stars szereplését (pontosabban én örülök, hogy úgy láttam, mint te:)), lehet, hogy mégsem vagyok tökvak ehhez a sporthoz...
Szirányi fejlődése nekem is feltűnt, bátran vállalkozott, és már biztosabb hátul, mint tavaly.
A csatárjáték egyértelműen felpörgött (Kangyal sokat panaszkodott tavaly ennek hiánya miatt), az öregek nagy kedvvel játszottak, és a fiatalok is bátran nyomták, jó volt látni a végén, hogy Svasznek is mosolyog (haverom rögtön: "bakker, ilyenkor nincs nálam fényképezőgép":))
Szajbert K. teljesítménye viszont továbbra sem meggyőző sajnos:(

Ha minden jól megy, vasárnap élőben nézem őket Újvárosban (és minőségellenőrzést tartok a zsírosdeszka-tea vonalon).
@facsipesz: Én tegnap csekkoltam a zsírosdeszka témát (teához még meleg van), teljesen oké. Meccsnapokon ott szoktam vacsizni :D
@facsipesz: Utólag is bocs, hazafelé jöttem rá, hogy te köszöntél a hotdogosnál, csak a derékig érő szőke hajkoronád nélkül már meg sem ismerlek.
@kerusz: 3 jeges egy van egy héten...
Most néztem a 58. percben kapott 2+10 percet a Sikorcin. Ez tök jó szokják meg hogy végig koncentrálni kell, és ha szabálytalankodsz akkor mehetsz a sittre. És csak azért mert mindjárt vége nem ússza meg sima kettővel.
Az edzők ilyenkor mit mondhatnak az ilyen értelmetlen f.szságok miatt akár még egy eltiltást is kiharcoló "barmoknak"?
Bár lehet felesleges az idéző jel?!
Arról ne beszéljünk akit legyalul a palánknál ugyanúgy ebből él.
OFF: Progym-Debrecen 3-2
@Calgary: hmm, igen, és csak súlyosbító körülmény, hogy a legyalult ellenfél egy rácsos fiatal - vagy lehet, hogy az öreg az összefoglalóban 2.39-nél látható "úttörőzést" bosszulta meg Virágon? aki egyébként UTE-nevelés, mondjuk Szikinek ezt sem kötelező tudnia :)
@F. Kapus: Mit mondjak, talán itthon már inkább _szerencsére_ :))
@Nyuszí O_o: Sziki szerintem tudja, hiszen Virág Tamás bátyja tavaly még vele játszott. Az is látszott, hogy utána odament elnézést kérni, és az ilyenkor szokásos púposkodás is elmaradt. Szerintem az egy rosszul sikerült ütközés volt.
@jeges a maci: az nem sok. És a többi napon mi van?
@kerusz: több volt az, mint rosszul sikerült ütközés, de tényleg odakorizott bocsánatot kérni (azt azért gondosan megvárta, míg Fisera ki nem állíttatta magát végleg) :)))
@vaze: az egész csapat Fiserában bízik? :o azt hittem, van B terv arra az esetre, ha ő már verekedett egyet, hiszen mint látjuk, ez nála előfordul. :))))
nincs! nézd meg újra pl. Hegyit a tavalyi Miskolc meccs utáni balhéban, ahogy elérzékenyül, miközben ököllel veri a nem-tudom-kinek az arcát, telibe, szóval tényleg nincsen B terv! :))))))
@kerusz: délelőttönként semmi, meccsnapon átmozgatás, egyébként száraz.

még jó hogy van csarnokunk...
@vaze: Vychodílnak sincs még csapata, Fiserával felejthetetlen párost tudnának alkotni. Valahogy jó érzékkel választ a DAB cseh hátvédeket az utóbbi időben. :)))))
@jeges a maci: Jó az, mert csarnok nélkül évente 3-4 hónapig lehetne ez, így meg 8 hónapig. Gondolom, kb. 20 millióval kellene több pénz ahhoz, hogy proficsapatról lehessen álmodni.
@kerusz: Vychodil nem olvasott újságot (válság van), találtunk egy 23 éves kétszer akkorát, megjegyzem a Stars ellen 0 percet volt büntiben, mert akkor nem nagyon vezettünk. Nyilván be kell mutatkozni (a felkészülési és részben a ligabeli meccsek kiállításai erről szólnak), tehát ez merő instrumentalitás, nem vészes a faszi, de tényleg ne a Nikának kelljen már verekedni, ha arról van szó. Hüfi tényleg keményen beleállt, de ha leveszi ő is a sisakot, akkor hamarabb vége van... :) (Hüfi volt az UTE legkomolyabb hátvédje egész meccsen, szerintem neki már nem nagyon hiányzott a bunyó, maxima respect)
Ha jól emlékszem a tavalyi MOL szezont is így kezdtük (Újpest), egy hatos az SC-től (sőt egy hatos a Budapest?, Érsekújvár?, NZ újzéland, Vasas ....-tól is). Aztán láthattuk mi lett a vége, pedig akkor még a felkészülés is sikeres volt, igaz volt egy Zloha is:(. Remélem újra rácáfolnak a "temetőkre" a fiúk. Ahogy látom az sem változott, hogy a kedves ellen szurkerei, ahol lehet bele-bele rúgnak Pékbe, Sikorcinba..., a párhuzam adott:), talán a döntők is meg lesznek.
@Gyjoe: Ööööööö, itt senki nem temette az UTE-t, senki nem rúgott bele Pékbe, de máskülönben ezer százalékig igazad van, jól nyomod! (Nem vagy te véletlenül fradista?) :))))
@vaze: bocs, Vychodílt sem a bunyójai miatt szerettem, de azon azért mosolygok, hogy a következő cseh is ilyen marcona jelenség. :)
@vaze: hát vaze:), ez felért egy becsületsértéssel, nevezd meg a segédeid.
Nem csak erről a postról beszéltem, de itt is elhangzott, hogy inkább a gyengébbik háromhoz tartozik az Újpest (mindezt 2 meccs után). Továbbá az is, hogy a Pék által hozott légiósok nem ütik meg a mércét és ez jelent valamit...stb. ezek a felhangok még elég burkoltak, de léteznek. Erről beszéltem és nem "krahácsról".
Üdv: Gyjoe (a segédeim: Tolnai, Hetler :))
@Gyjoe: :))) ugyanakkor minden elhangzott arról is, hogy az UTE jégproblémái, valamint az alapszakasz nulla jelentősége miatt ezek a meccsek nem nagyon számítanak - nekünk ez különösen fájó a tavalyi Hippik ÉS a későbbi Maci-bukások miatt....

@kerusz: úgy tűnik, a Nagy Vladó távozásával nyílt a horizont és ennek én örülök! :) a propos Matejov: érdekelne, hogy a Nagytapolcsány hogyan muzsikál, mert ahogy hallom, Matejov mester nem akármilyen csapatot épít, még ha a Pöstyéntől ki is kaptak?! (U.N. OWEN?)
Nem tudom hogy tudjátok-e de Virág Tamás ifiként került Dunaújvárosba, és amikor a Hüffner átment Újpestre a Virág Tamás teljes játékjogát kérte Azari Hüffner nevelési pénzze helyett.
Apró megjegyzés a videóhoz: a nyilatkozó csíki játékos nem Szőcs Levente, hanem Szőcs Szabolcs.
Apró megjegyzés a videóhoz: a nyilatkozó csíki játékos nem Szőcs Levente, hanem Szőcs Szabolcs.
@kerusz: el is fogadnám, ha tavaly is ez lett volna a szitu, de érdekes módon tavaly volt de. edzés is és 4 esti...
DAB honlapon a játékosk kezdik használni a csapatblogot:
dabdocler.hu/kozosseg/csapatblog/
@OliBLOOD: Nagyon duzzadnak az önbizalomtól az újvárosi gyerekek. Megtorolni? Hahaha. Azon is elmélkedhetne egyet Magosi, vajon Nika hogyan lőhette az újváros első gólját, két perccel azután, hogy előadta a hattyú halálát. Kurvára belenézett a tollba, fetrengett egy sort Gebeinek, a többit tudjuk. Ami a bunyót illeti, megint csak..hmm...nem a realitásérzékéről tesz tanúbizonyságot ez a délceg legény.
Szóval Magosi, legközelebb torolj, de aztán ne menekülj Heti elől:)
@Fugeute: Azért hattyú halálnak nem nevezném:
dabdocler.hu/content/kepgaleria/104/n_017-017.jpg
Meccs után is elég csúnyán nézett ki, de szerencsére nagy baj nem lett belőle (szerintem nem sokon múlott).
@Fugeute: Azért nem volt olyan nehéz belenéznie a tollba Nikának, hisz konkrétan (nem hinném, hogy szándékos volt, hisz a korong is felperdült) de arconcsapták. Persze, hogy lent maradt, és ha figyeltél volna, rögtön ment be az öltözőbe.

Gondolom megmosta, megnézte a tükörben, múlt a fájdalom is, és játékidő szerint 2 perc múlva (ugye ami a "fetrengéssel" együtt már vagy 5-6 perc) visszament a jégre. Szerencse, h nem lett nagyobb baj belőle, hisz sajnos tavaly is volt ilyenből egy súlyos sérülés.

Inkább azon kéne elgondolkodni, hogy tudhatott saját kapuja mögül indulva egyedül gólt lőni
@a. Bárd:
Mi azt szeretnék hogy ilyenkor ha vissza jön a szemét szimuláns a bíró verje pofán oszt akkor van jól.

Komolyan néha nem értem hogy van az hogy egy csapat iránti rajongás miatt ilyen szinten elrugaszkodnak a földtől a lelkes drukkerek lásd "Fugeute"

Szerinted?
Az 5 perces kiállításról jut eszembe. Ennél az esetnél volt egy érdekes szituáció.
Németh 8:25-kor megkapta az 5 percet, majd 12:15-kor Berzins kiállításával kettős előnybe kerültünk. 12:31-kor gólt szereztünk és így az egyik kiállítás letelt. Az 5 percesből 56 másodperc volt hátra a 2 percesből 1:44.
Mégis a 2 percet kapott játékosé telt le, mert az 5 percesnél nem lehet kiegészülni góllal.
Bíróknál is volt egy kis tanakodás ez ügyben ha jól láttam.
Mindenesetre furcsa, de logikus. Akkor lett volna mégfurcsább, ha már csak 1-2mp van hátra az 5 percesből.
@KicsiÉn: Hát egy szurkolónak szíve joga elrugaszkodnia a földtől, ha megveszi a jegyet :) Bár két nappal utána már próbálhatna mindenki objekítv lenni...

Viszont én emlékszem arra, amikor tavaly Sikorcint palánkra vágták, úgy kellett lekísérni a jégről, meglett az 5+végleges és utána visszajött, majd gólt lőtt.
Nem egyedi eset az ilyen.

De főleg úgy nehéz elképzelni Nika szimulálását, hogy az arcán szépen ott van az eset nyoma.
@OliBLOOD:
Nem értem miért volt tanakodás, szvsz tök egyértelmű az eset :)
@Fugeute: Szikit nehéz lesz überelni, mind fetrengésben, mind menekülésben! Ismerjük a fajtáját... :)
@KicsiÉn: Addig jó, amíg önteltek a játékosaitok, annál nagyobb lesz a pofáraesés.
@vaze: Ott se voltál, mit kamuzol:)
@Fugeute: mert nálunk készülnek felvételek. Különben is a VF-et meg sem kapta a kimutatásáért (hogy egy párhuzamos és roppant konstruktív vitát is újrakezdjek)!!! :)
@vaze: Örüljetek, hogy nem kezdte el ütni a palánkot :) .
Szögezzük le, hogy Magosi fenn hordja az orrát, olyan magasságban, ahol már Hüfi ökle az úr!:)
@Fugeute: Na, ha van két ember, aki nem fog összeverekedni, akkor ők azok. De mondjuk sztem senkivel a dunaújvárosiak közül. Még egy ideig! :)

@forestjr: Bajban lettünk volna, hogy ki rúgja rá a plexit! :)
@Fugeute: bocs, nem szeretnék belepofázni, de a hattyú halálát - teljesen biztos információ - a jobb szemöldök felrepedése okozta, mire Nika beért az öltözőbe, elég erősen vérzett, a két eü-munkatárs ragasztotta össze a mintegy másfél centis sebet. ezt az egyikük mesélte ma délelőtt, aki azon bosszankodott, hogy mire összepakolta a cuccost az öltözőben és visszaért a palánkhoz, Nika már meglőtte a gólját! :) a bokszról írt fejezet jó lett, immár nincs mese, bele kell és lehet kalkulálni, hogy egy-egy meccsen előfordulhatnak ilyen (egyébként magyar pályákon ritka gyönyörű) ütésváltások. amúgy sokkal tisztább, egyenesebb és korrektebb levett kesztyűvel szembe állni és durr, mint alattomosan szúrni például - tegyük kezünkre a szívünket: ezért is szeretjük ezt a sportágat :) a megtorlás-dolog amúgy nekem is csípi kicsit a szemem, de hogy Mago bárkitől is félne, azt kétlem... :)
@Fugeute: Még csak pesti sem vagyok, egyébként pedig a múltbéli kivételezettsége miatt megvetem a fradival honvéddal mtkval vasassal együtt a dózsát is mint klubbot. Ez nem vonatkozik a játékosra, mint emberre, vagy sportolóra. Őket a teljesítményük alapján ítélni meg, ez alapján sok jó hokisa van a dózsának is.
Heti pedig lehetne jó öklözőnek, de ebben az esetben keresse meg Svasznek papát, talán tud belőle sportolót faragni mert hokisnaak nem jó, mint te írod csak az ökle az úr. A korongot nem ütővel kell terelni?
Csak kérdezem.
@Fugeute: Mago nem hordja fenn az orrát, és pont ő nem az a megfutamodós fajta. Hüfi meg nem tűnik nagyon félelmetesnek, ha sisakban búnyózik. :)))
Ha legközelebb felkenik Sikorcin-t a palánkra, és ne adj' isten megsérül, akkor Magosi írománya alapján élből szándékos sérülésokozásnak lehet minősíteni? Értem én, hogy most tele van szerotoninnal a feje, de véleményem szerint hülyeséget nyilatkozott.
@forestjr: jesz, erre gondoltam, csak nekem endorfin ugrott be :)
Ez egy szerencsétlen nyilatkozat volt, nem kéne erőltetni hogy 8 általánost végzett emberek egyedül írogassanak, foglalkozzon azzal amihez ért!
@Video Tóni: Szerintem meg akkor írj ilyet, ha tisztában vagy az iskolai végzettségükkel és agykapacitásukkal. :)
@Demko: Pedig nem túl jól sikerült sem Mago, sem Azari blogbejegyzése. Aludva a meccsre egyet megtorlásról írni nem vall túl sok bölcsességre.
süti beállítások módosítása