HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sapa Fehérvár AV19–Graz 1-6

2009.09.11. 21:40 D. Gromov

Egy jó és két gyenge harmadot csinált a Fehérvár az EBEL-szezon első meccsén, ennek pedig jelentős vereség lett a vége. A hazai csapat szerezte meg a vezetést Sofron révén, de az osztrákok az első húsz percben egyenlítettek. A másodikban jogtalannak tűnő előnyből jutottak fórhoz, aztán ütöttek még kettőt, egyiket és másikat is súlyos védelmi hiba előzte meg. A Fehérvár hiába hajtott a szépítésért, minden ziccer kimaradt, a túloldalon ezzel szemben beakadt még két korong, a vége 1-6 lett, Daniel Woger mesterhármast szerzett. A többi meccsen: Medvescak–Jesenice 6-5 (hosszabbításban), Vienna–Linz 1-3, Villach–Olimpija Ljubljana 3-0. Csütörtökön: Klagenfurt–Salzburg 6-7.

185 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fejér Lilla: Kedves Lilla, a te intelligenciad megitelest rontja, hogy hulyezel egyre-masra.

Tul nagy volt az elvaras a kezdes elott, s emiatt nagyobb a csalodas. A nagy csalodas sok emberben csak tanusitja a torodesuket a csapat irant.
Nem kell temetni a csapatot, de jot tesz nekik egy kis kritika.

Elottem szolok mar irtak, hogy ok a profi sportolok es ezert kapnak fizetest, ezert nem kell a szurkolokat, amator hokisokat osszehasonlitani veluk.

Nemcsak az edzo ismerkedik a csapattal, hanem a csapattagok is meg ossze kell erjenek. Lesz ez a Volan sokkal jobb is. Es jo hogy a hibak az elejen jonnek elo. Johettek volna a legelejen.

Ez egy meccs volt es remeljuk, hogy a jatekosok leszurik a tanulsagot az eredmenybol.
@rol71: remélem azért nem a jégcsarnok oldalát hánytad le...
A meccs ha húsvétig tart ,akkor sem ütünk gólt,mindenki bűn gyenge volt,semmi elszántság,hit akarat.Szegény osztrák kapust biztos azért cserélték le a 2.ik harmadban,mert kék zöld volt a hasa a sok lövéstől.Válogatottak garmada játszik nálunk,de ugyanaz volt a helyzet ma is ,mint tavaly oly sok meccsen.Rengeteg ziccer,nagy része ajtó ablak,és nem helyezzük a korongot,hanem bumm belebikázni közelről ,messziről egyremegy, a kapus hasába,ha akarna szerencsétlen,akkor sem tudna elugrani a korong elől.Védekezésről nem beszélhetünk,mert az osztrák csatárok úgy mentek át a volánon,mint dizentériáson a híg fosás. Ezért a nulla játékért a csopatnak bocsánatot kellene kérni a nézőktöl,mert egyedül a közönségre nemlehetett panasz.Kikapni ki lehet,ez benn van a sportban,de nem mindegy hogy hogyan: hazai pályán ennyire enerváltan nullán játszva nem!!!!A mai játékkal még az ute marilyn ellen sem lettek volna vérmes esélyeink.
@ulrik: Tudod azért az, mert tavaly is meg azelőtt is ez ment, ha a csapatnak valami gondja volt és sajnos nem csak egy-egy elszigetelt eset van. Olvasd csak végig a hsz-at.
@norcyka20: Volt gyerekszobám és nem hintalo volt a radiátor!38 évesen tudok viselkedni ez az egész képletes megfogalmazás volt!
@rol71: ha siker van, ott vagyunk a fényképen, ha nem megy a játék akkor kérjük vissza a lovettát, mert nem ezért fizettünk.

mindenesetre akármikor voltatok válogatottak, akkoriban még kevesebbre futotta válogatott és klub szinten egyaránt, úgyhogy respect a maiaknak :D
@check: értem amit mondasz, de egyrészt csak páran írnak ide, és itt sem mindenki képviseli ezt a "vonulatot". Ez van (sajnos).

Egyébként nagyon egyszerű a képlet: nem kötelező meccsre járni. A bérlettel, jeggyel nem a győzelmet vásároljuk meg. A kritikának is van határa, illetve a stílusának.

Én kérek elnézést...
@check: attól tartok, ez nem "jellegzetesen fehérvári hozzáállás", tapasztalatom szerint ez máshol is így van.

Ezen kívül az emléktornán mutatott játék után ez a meccs egy nagy csalódás volt, mert a csapat -- az új igazolásokkal együtt -- igen jó játékot mutatott. Most pedig nem volt semmi csapatjáték, semmi passzolás, csak egyéni akciók. A kapus meg hiába jó, ha egyszer tisztán rávihetik a korongot. És hát hibázott is. Tommi is meg Sofi is, "és még sokan mások". Eladott passzok, emberelőnyben majdnem gólt kapunk, stb.

Lehet, hogy a hangnem többeknek nem tetszik, de attól még a kritikusoknak igaza van.

A mez-témára meg teszek. Felőlem rózsaszínben is játszhatnak, csak játsszanak.
Látom exL1 sem 1-2 éve jár korong meccsre,mint egyesek!Még egy ember aki nem pinkben látja a világot!
@brunzwik: na mi az, ma már ne Tolvannen legyen a szövetségi kapitány?
@rol71: Ja, ha meg válogatott volt és mégis parlagon hever, akkor tényleg nagy baj van!
@ulrik: Elnézés amikor a kecskét hátulról... és elnézel a szarva között...
Vasárnap meg inszeminálunk, vagy mi a ló...?
@check: meg volt az alapja annak hogy egy hete éljeneztunk,meg annak is h ma nem.ezt ugy hívjak h HOZZÁÁLLÁS. jellegzetes fehervari hozzaallas,mirol beszelsz?
Sajnos Szuper Levinek sem volt ma szebb estélye, a Hannovar haza jégen ismét 1:5-ös vereséget szenvedett, a Frankfurt után most a Wolfsburgtól.

Levente ismét végig védte a 60 percet. A statisztika szerint összesen 18 lövést kapott, ebből 13-at sikerült hárítania.

del.stats.pointstreak.com/boxscore.html?gameid=1045707
@Fejér Lilla: Vasárnap szívesen elbeszélgetnék veled mert leirva nem érted a mondandónk lényegét hátha szóban könnyebb!Volán büntipad fölött 5-6 sorral kopasz fej, mellettem a fiam fog állni szemüvegben!Ez már többekkel bejött amikor itt "ütöttük" egymást ott meg szóban elbeszélgettünk és azóta egy cipöben járunk!Hátha sikerül!Várlak
@csaboti: Akkor kell az amatőr hokisokat összehasonlítani velük, ha ők maguk teszik meg ezt a hasonlítást. Lásd még: "én pl. minden héten jégkorongozom. Nálunk is nagyobb az iram, mint amit most láttam a csapattól. Pedig mi csak egy baráti társaság vagyunk." És mint most kiderült egy baráti társaság, volt (vagy esetleg jelenlegi?) válogatottal! Bűn lenne nem kipróbálni őket.
@brunzwik (és a hasonlóan gondolkodóknak): Ébresztő! Minek mész te hokimeccsre? Szerintem senkinek sem hiányoznál ha nem lennél ott.
Ha tényleg sportoltál valaha, még ha csak haverok között is, akkor tudhatod, hogy van olyan nap amikor semmi nem jön össze.
Nekik ez a munkájuk, mégse egy gyárba megyünk a futószalag mellet dolgozókat nézni, hanem sporteseményre. Érted?
@rol71: igen, ez fehérvári hozzáállás :)

egyébként tényleg nehéz írásban, pár szóban ilyen dolgokat fejtegetni, főleg azért, mert érzelmekről van szó
@Fejér Lilla:Látom mondatelemzésed hagy kivánni valót maga után!Én annyit kérdeztem:Honnét tudod,hogy nem volt válogatott?Erre te kijelented ő válogatott volt!Pff:((
@rol71: A tartalmat értem. A stílust nagyon nem.
@laza6:Elmondták páran amit láttak a mai meccsről és nem dicsérték a srácokat ennyi!Mások meg kiforgatják a leírtakat!Ez meg ennyi!Ahogy megtapsolják a sikerek után őket ugyan úgy negativ kritikával is jellemezhetik!Mivel-hála Isten-nem vagyunk egyformák ki így ki úgy!
@Fejér Lilla: Akkor vasárnap személyesen?
@rol71: Gondolom, azért tartottátok fontosnak ketten is ezzel kötözködni, mert valótlant állítottam, és mégis az volt.

Megfordítom a dolgot, leírom, miért feltételeztem, hogy nem volt az. Jó?

Ezt írta szó szerint: "én pl. minden héten jégkorongozom. Nálunk is nagyobb az iram, mint amit most láttam a csapattól. Pedig mi csak egy baráti társaság vagyunk." Arra merészeltem gondolni, hogy ha ők csak egy baráti társaság, akiknek ennek ellenére össze lehet hasonlítani az iramát a válogatottaktól hemzsegő csapatéval, akkor itt most ugyebár egy ellenpontozással van dolgunk.

Hát ezért.

Mondatelemzésileg.

De mivel ketten is abba kötöttetek bele, hogy honnan tudom, hogy nem volt válogatott, gondoltam, hátha én sejtem rosszul, és mégis az volt.
Engedtessék meg, hogy szurkoljak a csapatomnak és megtapsoljam őket akkor is, amikor nem megy. Talán pont ilyen helyzetekben szükséges, hogy érezzék, mellettük állunk.

Vitatkozni nem fogok, bár megvan a véleményem. Vasárnap találkozunk, már persze, ha hajlandóak vagytok fizetni mégegy kétes kimenetelű meccsért...
Néha talán egy kicsit lehetne finomabban is megfogalmazni, hogy csalódott vagy, hogy nem ment a csapatnak a játék, és hogy úgy cuzamme ez egy sz-r nap volt.

Mert az volt.

Nem kertelek, ez nem volt a volán napja. Egyértelmű volt, hogy 2. harmadtól valamiért nem ment. Van ilyen, csak hát fáj. Pont kisCsicsó szülinapján. Mondjuk ez idegenben nem fájt volna ennyire, mondjuk jövő héten.
De első hazai meccsen, majdnem teltház előtt, sikeres emléktorna, és jó mutatott forma után ez eléggé fájt. Talán meglehet érteni a csalódásokat, de temetni se kell semmit, van 53 meccs javítani. Másik 4 csapat is kikapott az első fordulóban. Szóval annyira nem vagyunk lemaradva.

DE: ennél sokkal több kell. Méghozzá lendület, akarat, tűz, gyorsaság(nem behúzott kézifékkel kell közlekedni), keménység és vagányság.
Nagyon remélem, hogy nem sok ilyen lesz a szezonban, és inkább az elején legyen ilyen kevergetés, próbálgatás a csapat, edző részéről, de azért ne túl későn kapjanak észhez a srácok.
Tudom, hogy ez csapatsport, és nehéz 54 meccset ugyanúgy lehozni. Emberek vagytok ti is, de ha lehet, mutassátok meg, minél többször, hogy mit tudtok. Ez tényleg nem volt méltó egy A csoportot megjárt válogatotthoz, aki vissza akar áprilisban kerülni.
Úgyhogy fel a fejjel, de tessék igyekezni és produkálni valami eredményesebb játékot.

Amúgy remélem, hogy ez az első meccs hasonlítani fog a tavalyi Barcelona első meccsére. Első meccs, új edző, borzasztó forma, kiesőjelölttől kikapni egy lélektelen játékkal. Utána viszont év végén mindent megnyertek.

Szóval hajrá fiúk!

Levi,látom ez ma neked se ment :S
Fogjuk fel ezt a meccset egy főpróbának. Ott ált. sz.rul szokott sikerülni a darab. Tetszett,h az 1. perctől volt szurkolás, amíg láttatok esélyt a győzelemre. Utána kuss volt a Volán szurkolók részéről. Miért nem lehet a nehéz helyzetben még hangosabban szurkolni, buzdítani,h küzdjenek, ne adják fel???Ezt nem tudom megérteni.
Tetszett,h Tolvanen meglépte az időkérést, de sok hasznosat ezek szerint nem mondott. Ő benne sem látok semmi tüzet. Már amikor megtudtam,h finn, félni kezdtem. Milyen tűz lehet egy hideg, rideg finn emberben? (Remélem, erre rácáfol a továbbiakban). Hogy miért nem játszatta a Flintát, erre nagyon szeretném, ha valaki választ adna. Nem értem. Fiatal, tehetséges. Imi biztos nem azért hozta ide, h végigülje a szezont. Majd elmegy máshova, csak figyeljetek!
Amúgy a védelmünk katasztrófa volt. Toki kikorizik a csatár elől????Vicc!!!cicáztak a védőinkkel rendesen.
Én 3 gól után megléptem volna egy kapuscserét. Remélem, Hetét idén nem hanyagolják úgy, mint tavaly. Felváltva kellene védetni őket.
Azt csak halkan jegyzem meg, h a bírók még mindig sezretnek ellenünk fújni. Hogy Pedró orrvérzésénél miért nem adott 5 perces büntit???Sztem erre a bíró sem tudna választ adni. Idióták!!!
Ja, és hát a mezek. Vicc!Amatőr hiba!
Amúgy hajrá Volán! Imádom a csapatot!
Csicsó ne haragudj, ígérem vasárnap kijavítjuk a csorbát!!
@rol71: még az is lehet. M.Lacéknál érdeklődj majd, hogy ki lehetek az. Ők tudni fogják.
@ekanai: azért erre a Grazra még akkor se mondanám, hogy kiesőjelölt, ha tudom, hogy nem lehet kiesni..

Egy dolog, hogy mi szarul játszottunk, de a Graz meg nagyon jól játszott.. többet korcsolyáztak, jól helyezkedtek stb.. Benne lehetnek az első 5-ben!
idézet a volán honlapról:
"Kellemetlen közjáték előzte meg a találkozót, a figyelmetlen Graz ugyanis szintén ugyanolyan fehér alapszínű mezt hozott magával, mint amilyen a Sapa Fehérvár hazai meze. Így kényszerűségből a tavalyi mezekben futott ki a jégre a házigazda."
@ulrik: Jaaaaj, tudtam, h ez lesz az ok. De miért nincs sötét, új mezünk?
@AVfan: lassan dolgoznak a Madonnások :) passz, de jó kérdés
@miki78: nem is mondtam, hogy a Graz kiesőjelölt. Csak mondtam, hogy pl a Barca se úgy kezdte, ahogy kellett volna.

A Graz idén meglepetés csapat lesz, szerintem. Idén más taktikát játszanak, kezdettől fogva nyomni fognak, nem csak a szezon második felében.

@ulrik: Sajnos erre csak azt tudom mondani, hogy ez bizony kommunikációs hiba, csak nem tudni, hogy kinél.
Mert tény, hogy a Volán idén fehér mezben lesz hazai meccseken az eddigi kékkel szemben.
@AVfan: egyébként nem a sötét a hazai mez? mondjuk ezt mindig kevertem...
@ekanai: azt hittem "szabály" szerint sötét a hazai, világos a vendég...
@ulrik: Ezt nem tudom pontosan. De lehet, h a világos a hazai. És tudta a vezetőség,h első 3 meccs itthon lesz, ezért ráérnek még a sötét mezzel. Ciki, de ez van...
@AVfan: Bevett szokás, hogy a világos a vendég, a sötét a hazai. Szezon előtt kell megmondani, hogy melyik melyik lesz, a Volán idén a világosat adta meg hazainak. Emellett minden csapat világosat fog hozni szerintem...pont azért, mert ez a szokás. Hol a kék idei? Fogalmam sincs...elég gáz.
Na azt hiszem erre mondaná a sógorom, hogy ma nagyot akartunk fingani, de beszartunk. Előfordul az ilyen. Végül is még egyszer ennyire szarul - mint a két utolsó harmadban - igen nehéz lesz játszani. Van még hátra 53 meccs, várjunk még a nagy szavakkal. Csak egyszerűen ma megdöbbentő volt, hogy egyesek mit műveltek a jégen.
Feküdjetek le, aludjatok, majd vasárnap kimegyünk a csarnokba, addig kellemetes felejtést mindenkinek!
Pár előttem szóló írt, hogy a sporik belenyúltak.... Bele... nem is kicsit... de aztán az uccsó 3-at már csak benyaltuk...
A nap egyetlen öröme számomra, hogy Csató Imi meglepett egy Mihály Árpi mezzel!

Köszi Imi mégegyszer....
vasárnap este meg remélem ökröt sütünk! :)
@edudus: Az EBEL versenykiírása szerint a vendégcsapatnak kell alkalmazkodnia az előzetesen megadott hazai színhez. A Graz ezt nem tette meg, ez az EBEL büntetési kódexe szerint egy 2500 eurós büntetéssel jár.
@KCs: Azt hiszem azért abban mindketten egyetérthetünk, hogy az idei mezválasztás ellentétes a szokással. Szerintem lesz még egy-két ilyen "baki" idén...mármint, hogy világos mezt hoz a másik csapat. Ja igen...ezek szerint mi most az egész idényt a világosban játszuk le??? :)
@edudus: Igen ez érdekes gondolat, hiszen a többi csapatnak valószínűleg a sötét a hazai meze, vagyis idegenbe is a fehéret vihetjük :)
Hát, hát, hát.
Sok mindenben egyetértek a karcosabban szólokkal - egyetlen különbség, hogy én az óbudáig utazás cirka kétésfél órája alatt már kiszellőztettem a fejemet.
Ami tény, hogy ilyen elképesztő vehemenciával rég kezdett meccset a Volán. Ha nem kapjuk azt a buta gólt a végén (illetve ha nem állunk be eszetlenül védekezni az utolsó két percre), vastaps kísérte volna le a fiúkat.
Sajnos már az első harmad második fele is erről szólt, de a második harmadban a bírók egyértelműen szétfújták a meccset. Azaz ez tulajdonképpen mi szurkolók már megszoktuk, de úgy tűnt, annyira kicserélődött a keretünk, hogy a játékosok többségét lebénította a felborult pálya. Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy amikor nagy véletlenül mi votlunk előnyben, tökéletes impotenciát mutattunk be támadásban.

Én is amondó lennék, hogy az a második-harmadik gól eldöntött mindent. A helyzeteink megvoltak, de semmi sem jött be - védekezésben meg olyan elképesztő hibákat vétettünk, ami megbosszulta magát. A Graz hazai pályán mindig is mumus volt, de idén még ráadásul sokat erősödtek is (szerintem 4-6. hely környékére várhatók).

Amivel viszont maximálisan egyetértek, az az, hogy ki lehet kapni, DE NEM ÍGY. Ez a mai meccs Csicsó emlékének meggyalázása volt - és tisztában vagyok azzal, hogy necces ilyen kategórikus kijelentéseket tenni, de ez itt és most nem érdekel.
Nem jó emberekre kihegyezni a dolgot, de egyszerűen nem lehet elmenni amellett, hogy Balu játékát még nézni is fájdalmas volt (ennyire rosszul még nem láttam a Volánban játszani), Ondre szegény úgy lett szívatva folyton, hogy az már megalázás számba ment... Elől Elomo messze a leggyengébb láncszem volt az első sorban, Palko rendre botrányosan rossz megoldásokat választott, csak Mihály Árpi hozta, amit tud. A francia kontigens kritikán alulit nyújtott - lehet, hogy ez odaát elég volt, de itt édeskevés lesz. Godó teljesítménye nulla, Macié a kihagyott ziccerek miatt duplanulla, egyedül Pedró hozott meglepően jó, átlagon felüli teljesítményt (számomra ő volt az egyetlen pozitív jelenség a meccsen). Vas Jánosnak már négy meccsét láttam, és ha továbbra is ennyire mélyen a tudása alatt játszik, bizony el kell gondolkozni azon, hogy miért ne Hegyi szerepeljen helyette - ziccereket ő is remekül ki tud alakítani, és ugyanígy állandó jelleggel ki tudja hagyni, de fiatal korára való tekintettel az ember vele szemben mégis megbocsátóbb lenne. Egyszerűen hihetetlen, hány egy az egyben rávezetés kell még Jankónak ahhoz, hogy betaláljon végre (én abban bízok, hogy ha meglesz a gólja, az meghozza neki az áttörést).
A fiatalok közül Sofi nagy király lehetett volna, ha a harmadik (kvázi mindent eldöntő) grazio gólnál nem ad a védőharmadban egy szuper asszisztot - a többiek most szürkék voltak.

Szürkék... talán ez jellemzi a legjobban a mostani játékot. A legfájdalmasabb az volt, hogy amikor 1-2, 1-3 után a Graz elkezdett durvasággal határos módon keménykedni, mi nem vettük a lapot, nem álltunk ki magunkért, hanem nyuszó mód kezdtünk védekezni, és miután pszichológiai szempontból szépen megaláztak minket, törvényszerűen jött a kiütéses vereség.
Éppen ez az, ami gyalázat Csicsó emlékére nézve... mert ő nem adta fel... soha nem adta fel, és nagyon jó lenne, ha ezt az új játékosok is megértenék végre. Mert ha azt látja a Volán szurkoló, hogy meghalnak a jégen, akkor meg fogja tapsolni őket akármilyen vereség után is. De sok mai hozzáállást nem fog elviselni a közönség.
Reméljük, hogy ez csak egy kisiklás volt, és sikerül rendet tenni a fejekben, mert ilyen játékkal a Dead Bull és a Bécs tizet hint nekünk.

A szurkolásról: aki azt mondja, nem volt szurkolás, az (már elnézést) gondolkodjon egy kicsit. A hang előre terjed, és nem oldalra - ezért csak keveset lehet érzékelni abból, amit melletted húsz méterrel megy. Én a pálya közepén álltam, és azt kell mondjam, bal oldalról rég volt már ilyen erős szurkolás, még 1-4-nél is (csak az ötödik után halkult el). A hátam beleborsództott, pedig tizeniksz éves tapasztalattal nem könnyű már ilyet elérni.
Szerintem érthető egyesek elég kemény és néha durva hangvétele. Persze, hogy mindenki csalódott és kicsit szélsőségesebb érzéseket vált ki a mai meccs az emberekből.
Az első meccsről beszélünk, tényleg egy olyan Graz ellen, akitől nem sok pontot vettünk el a 2 év alatt, akármilyen hátul is volt a tabellán. Az első harmadban a bekapott gólig minden rendben ment. Sokszor 5az5ben beszorítottuk őket, fel tudtunk állni. Aztán elkezdődött a hihetetlen hibák sorozata a védekezésben. Eddig sem és ez után sem lesznek egyénenként és összességében is ennyire gyengék a játékosok. A mai napon valami fejben nem volt rendben. Lehet, hogy a felkészülés alatti sikerek, a múlt heti torna győzelem túlságosan is magabiztossá tett mindenkit tudat alatt. Jobb csapatunk van mint bármikor és igen is egy kis idő múlva összefog úgy rázódni, hogy tökéletesen fog működni.
A bíró kérdésről meg annyit, hogy az nem ott a jégen dől el. Szerintem is voltak olyan momentumok, amik ugyan nem látványosak, de pont elegendők ahhoz, hogy egy csapatot megfogjanak vele. De ezzel csak úgy lehet kezdeni valamit, ha jégen kívül, vagy jégen belül szerzünk igen komoly tekintélyt és később ezzel élünk is.
Fel a fejjel még semmi nincs veszve, sőt szinte el sem kezdődött az egész. De ma egy verekedést azért hiányoltam 1-3, 1-4-nél. Talán fel lehetett volna rázni a társaságot. ;)
Ugy 60-70 percel ezelött értem haza,megtettem kb. 460-km-et (oda vissza)hogy megnézzem ezt a meccset.Nem bántam meg egyáltalán.
Igaz ez nem jelenti azt hogy elégedett vagyok a Volán játékával.De hát ma ilyen szar napot fogtak ki a fiuk,van az igy.
Részbe jogosan vagyunk felháborodva mert persze azt szeretnénk hogy játszon jol a csapat,és ha lehet nyerjen is.
De egy dolgot nem szabad elfelednünk,hogy ök is emberek,még ha profik is,és a kenyerüket ezzel keresik meg,hibázhatnak ök is,senki se perfekt.
Biztos hogy nem akarattal teszik,de hát ezen az elsö meccsen ennyi fért bele,sajnos.
Szerintem ez a csapat még az idei szezonba nagyon sok örömet fog okozni,persze akorra már a mai gyenge teljesitményük el lesz felejtve,és hát mit csinál a szurkolo:ismét isteniti a csapatát.
Hát ilyenek vagyunk mi szurkolok,nekünk szabad tévedni hiszen mi nem vagyunk profik.
Szép álmokat mindenkinek,mostmár lefekszem én is.
Jo éjt
@Raon: Egyetértek minden szavaddal.

Lehet tegnap este vehemensebben fogalmaztam, de ma is tartom az általam leirtakat.
Aki ezért lehülyéz annak azt üzenem miért nekem nem lehet véleményem????
Mindig csak tapsolni kell???? Ezért tartunk itt ahol tartunk ország szinten is mert mindig mindenki csak tapsol ahelyett hogy megmondaná a véleményét.

Nézzétek csak boldogan ezt a szart amit tegnap produkáltak, de én nem fogom..

Azt hiszem ennyit megengedhetek magamnak 18 év jégkorongmeccsre járás után, én nem csak 2-3 éve járok ki mint egyesek..

Na már megint elragadtattam magam..
Bocs mindenkitől..
@gabute: Miért hol is irtam, hogy Tolvanen kellene szövetségi kapitánynak???
Ha jól emlékszem én csak annyit irtam, hogy ne Sator legyen az.

De azt hiszem ez a poszt most nem erről szól..
OFF: a grazi szurkolók a meccs után szimpatikus "Indián táncot" lejtettek a jégcsarnok előtt (érthetö)...,illetve a meccsen is végigbuzdították a csapatukat!ugyh nekik RESPECT...
...beugrott a 10:1 e-s meccs ...amikor mi örültünk kb ennyire egy meccs gyözelemnek....
HAJRÁ VOLÁN!
Aki volt a 23. emberke a padon, és olvassa ezeket a sorokat, lécci írjon,h milyen volt a fiúkkal tölteni a meccset!Köszi
Nézzétek meg a többi meccs végeredményét!

Ez mindenképpen egy szerencsétlen helyzet, egyáltalán nem jó induláskor így kikapni.

Akkor most vagy a Graz a legjobb és toronymagasan nyeri az ebelt

vagy pedig a volán a legrosszabb és a 8 közé jutást felejtsük el

vagy a volánnak egy elképesztően rossz napja volt.

Remélem az utolsó verzió az igaz, de ez mindenképpen nagy gáz.

Amivel már megint szembesülhetünk az a magyar sportban oly gyakori hullámzó teljesítmény. Persze máshol is van de nálunk ez nagyon meghatározó tud lenni. És sztem az a baj, hogy szinte soha nincs helyesen lereagálva.

Ez a 9 periódusonként 6 pont vagy több, de aztán megint legalább 6 egy feltörekvő csapatnál nem a legjobb stratégia.
De hátha bejön majd.
Sziasztok! Értem én a kritikát, gondolom olyanoktól jött, hogy a csapat miért nem játszik megszakadásig 3-1 után, akik ott maradtak még tapsolni a lemenetelkor is. Hiszen a vereség ellenére biztosították a csapatot arról, hogy így is mögöttük állnak. Erről ennyit. Sokakat nem értek, hogy tudtak játékosokat kiemelni über rosszként, hiszen tegnap egy igazi csapat játékot láttunk, egyformán voltak pocsékok. Igen a szurkolók többet várnak, de szerintem a játékosok is. Felejtsük el ezt a meccset és előre kell nézni. Remélem a klub vezetés pedig hivatalos úton tiltakozni fog az ilyen szintű játékvezetésért. Sofit pedig igenis kiemelném, mégha hibázott is, hiszen az ő játéka volt magasan a legjobb, ami nem biztos hogy nagy dícséret a többiek alulteljesítése függvényében. A védelem pedig elég érdekes. Nekem úgy tűnik, hogy Horváth-Tokaji, majd Tokaji, ezt követően Horváth és végül Horváth-Tokaji megint, ezt soronként értem. Egyikük szinte mindig a jégen van, így azért nem nehéz hibázni. A közönség távol volt a jótól a második harmad után, ebben én is benne vagyok természetesen. A bírói ítéletek eléggé elkeserítettek, még nem szoktam hozzá. HAJRÁ SAPA-FEHÉRVÁR-ALBA VOLÁN19!!!!!!!
@beth01: A játékvezetéssel szerintem akkor foglalkozzunk majd, ha 1: az adódó emberelőnyeinkkel tudunk valamit kezdeni 2: ha nem követünk el sorozatban teljesen egyértelmű és felesleges szabálytalanságokat vagy olyan drámai védelmi hibákat, amikor csak szabálytalanul lehet elhárítani a veszélyt.

A bíró szerintem két hibát követett el: Peterdi sérülésénél 2+2 percet kellett volna adnia magas bottal való játékért, utána pedig Horváth-ot túl szigorúan állította ki akadályozásért.
a sajtotajekoztatora meg csakis kizarolag legyartottak egy darab kék mezt? vagy hogy van ez?

albavolanhockey.hu/hirkep_nagyit.php?hid=2108
Ezt Így nem lehet !!!!
Túl sok a sztár aki viszont nem akar "melózni" !
A bírokra is max nagyon max egy gólt lehet fogni de NEM 6-ot.
Megérdemelten nyert a Grác , minden honnan nézve jobbak voltak ......... Sajnos....
De messze még a vége!!!!!
Hajrá volán ennél csak jobb jöhet mindent bele!!
@KCs: az érdekes lesz, ha minden csapatnak a világos meze lesz az idegenbeli, de pont nálunk a hazait kell felvenniük... nem értem minek variálunk..
@miki78: mert a szabalyok lehetővé teszik. és emlékeim szerint mindig is világos mezben játszottunk itthon
@KCs: Egyetértek amit irtál@.Anakin.: Veled is
Mindenesetre, nem emlékszem hogy azzal a kedvetlen, motiválatlan, fásult Sator-ral 1-6-ra hoztak volna le egy hazai meccset a fiúk. Ebben a ligában kőkemény kanadai power-hokit játszanak a csapatok, nem véletlenül mindenhol kanadai edzővel. A finn-stílus itt tavaly sem jött be (Alanen, Nyámnyila), remélem az első pár meccs után nem kerülünk olyan ponthátrányba (a lesajnált Zágráb kétpontos!)ami hamar érdektelenné teszi a szezont. Ne essünk abba a hibába (mint a magyar fociválogatott) hogy elaltatjuk magunkat a barátságos meccsek eredményeivel.
@bojl: Rosszul emlékszel. Mindig is sötétben játszottunk itthon.

Más, nem bírom ki, hogy ne írjam le, bár nem akartam hozzászólni ilyen témában. Pár dolog szúrja a szememet: senki, de senki nem mondta, hogy jól játszottak a fiúk, mindenki egy véleményen van, csak máshogy fejezi ki. Így is olyan viták alakulnak ki, hogy hihetetlen.
Csicsó emlékének meggyalázása...én konkrétan nem erre gondoltam. Inkább arra, hogy most jött ki mennyire hiányzik ő. Ő volt itt, aki ilyenkor is fel tudta rázni a csapatot, és meccs után elmondani nekik, hogy így nem lehet játszani. Meggyalázásnak nem gondolnám, ez azért kicsit erős. Egyszerűen itt (is) jön ki, hogy mekkora űrt hagyott maga után.
A másik, ami igen érdekes hozzáállás, hogy ki mióta jár meccsre. Őszintén megmondom, pontosan nem tudom, hogy hány éve. Biztos, hogy nem a tizenikszes kategóriába sokkal inkább a 4-5 éve kategóriába tartozom. Emellett nem érzem magam kevesebbnek senkinél, aki már tizen, huszon éve áll/ül a lelátón. Ja és lila köd sincs. Köszönöm.
kint voltam én is a meccsen, hadd meséljem el, hogyan láttam. nem azért, mert meglepődtem azon az össztűzön, amit a csapat kap, hanem éppen azért, mert pont erre számítottam. a szurkoló szurkoló, nem várható el, hogy objektíven lássa a dolgokat, f. k.-val a hazaúton éppen arról beszélgettünk, hogy csak hatvan perc telt el a szezonból, de fix, hogy máris elkezdődik a temetés, brunzwik hozzászólót név szerint meg is említettük, szmájli. szóval, a volán úgy ugrott neki az egyébként elképesztően komoly hokisokkal felálló ellenfélnek, mint a mesében, szebbnél szebb támadásokat vezettek az urak, különösen mihály és vas j. tűnt agilisnak. aztán a lendület kicsit megtört, ebben a felváltva kiosztott kiállítások is benne voltak, de egy pillanatra sem látszottunk gyengébbnek a grácnál. a harmad végén sofron szépen megcsinálta magának a helyzetet, ügyesen be is lőtte. kár, hogy nem sikerült kihúzni a szünetig az 1-0-lal. a második harmad elején döntőnek bizonyult, hogy a bíró nem adott kiállítást peterdi véres sérülésénél, a másik oldali műesésénél meg igen. persze ettől még ki kellett volna védekezni a hátrányt, és nem kellett volna teljesen szabadon hagyni orazét. a 3. és a 4. gól borzasztó védelmi hibákból született, utána pedig már nem volt erő visszajönni. de: szerintem szó nem volt lélektelenségről, sokkal inkább tanácstalanságot láttam, nagy különbség. ehhez tolvanen is hozzátette a magáért, hiszen összevissza kevergette a sorokat. a kezdeti nagy sebességről ekkorra már semmi sem maradt, lelassult a csapat, jöttek az egyéni megoldások, a legnagyobb ziccerek sem mentek be. van ilyen. a játék csak az utolsó néhány percre állt össze megint, de akkor már ennek nem volt sok jelentősége. én ezen a meccsen egyetlen alibistát sem láttam, és valószínű, hogy a közönség nagy része sem látta másként. az a taps nagyon is rendben volt. nemcsak akkor kedvencek a kedvencek, amikor nyernek. elnézést hogy belepofáztam a hard drukkerek dolgába, még egy szmájli.
@bojl: de nem az EBEL-ben..
egyébként még ez sem menti fel a klubot, hogy nem volt másik mezünk... szégyen..
@KCs: Szió! Teljesen igazad van. Szerintem sem múlott semmi ezen a két "apró" hibácskán. Egyébként az első harmadban és a Graz vezetésének megszrezése után teljesen korrekt volt a bíráskodás, csak ezt a kettő dolgot szúrták el véletlenül. Azért én nem látom ilyen apró hibának ezt. Nem azt írtam, hogy ha ez nincs mi nyerünk, talán olvastad a hozzászólásom többi részét is, ahol leírtam, hogy elég pocsék volt csapat úgy összeségében. Csak tudod az ilyen bíráskodástól megy el az ember kedve attól, hogy nézze a meccset. Ki lehet kapni enélkül is csak akkor azt mondja az ember, legalább láttam egy szép meccset, így viszont nem sok kedvem volt örömködni a szép megmozdulásokon sem. Igy egy kicsit kevergett a gyomrom. Egyébként nem gondolom, hogy a Graz rászorul ilyen segítségre.
Sok mindent leírtatok, én már nem részletezem.
A véleményem: a bírók belenyúltak ---> a csapat összezavarodott. Ez pszichikai vereség volt.

Egy dologról senki sem írt: az első harmad vége felé Alen / ha jól emlékszem / kapott egy kiállítást, amikor is belekorcsolyázott a támadó. A kéziben ezt simán belemenésnek tekintik. Itt büntették a védőt! Jól láttam vagy nem? Volt mégis szabálytalan akadályozás?

Egyébként elkeseredett vagyok a bírók miatt. Számunkra soha nem lesz korrekt bíráskodás az EBEL-ben?

A mai megyei lap meccs-értékelésével teljesen egyetértek.

Fiúk! Értékeljétek ki a tegnapi játékot! Rázzátok meg magatokat! Készüljetek fel arra is, hogy "tévedhetnek" a sporik! És aztán hajráááá!!

Csakazértis VOLÁN!
@miki78: ebel elotti idoszakra gondoltam
@AG 2.0: na végre, már már azt hittem, hogy én más meccset láttam.

A lelketlenül-szívtelenülözőknek javaslom, hogy akárcsak 10 percet nézzenek végig egyszer közvetlenül a palánk mellől (a plexi mögül), onnan látszik igazán, hogy mekkora küzdelem zajlik a pályán és milyen odaadással vetik (vetették tegnap is) magukat a srácok a párharcokba.

Hajrá, Volán!
@bojl: Előttem az utolsó Volán-DAB döntő van, egészen konkrétan a 2006-2007-es szezon, az utolsó meccs Dunaújvárosban. Ekkor világos mezben játszottak a fiúk.
A 2007-2008-as szezonban tény, hogy világosban játszották a hazait is, ekkor készültek külön mezek az OB I-re, szerintem ekkor csak világos készült.
Lehet azert kapott ki a volan, mert nem volt nev a mezeken? ;)

Jo ez a jatszoter, mindenki bejon homokozni kicsit, aztan hazamegy ebedelni.

Elso 40 hozzaszolas meg izgi aztan elkezded eszrevenni a semakat, es 70 utan azt latod, hogy 2 fajta homokvarat akar epiteni mindenki... :)
@SzDaniel: és te mikor mész ebédelni? ;)
Sziasztok! Elfelejtettem írni, hogy jó volt látni a második harmadban, hogy a Grazi játékosok a fenekükön is vették a levegőt. Úgy hogy nem volt ez olyan rossz meccs.
@AG 2.0: Én ugyanígy láttam a meccset :)
@alpec: Így van.
Ott minden másképp látszik: sercegnek a korcsolyák; úgy ütköznek a palánknak, hogy azt hiszed: áttörik; a pakk akkorát csattan, hogy önkéntelenül elugrasz; látod az elszánt tekinteteket és hatalmasnak tűnik a gyorsaság!
wwitv.com/tv_channels/b4700.htm itt van egy Fehérvár TV stream, 16:20- kor (GMT+1) a meccs
@jágör68: mms://stream01.gtk.hu/fehervar_tv

Ez is Fehérvár Tv stream, állítólag adja és talán a rendszer is bírja. Ezt a tv-sek mondták, meg kell próbálni.
@AG 2.0: Ennyire rossz már a hírem????? :D

Lehet kicsit vehemensebben fogalmazok, de azért én is ott vagyok minden meccsen..
De nem tudom megállni azt ha valaki rosszul játszik.

Ilyen vagyok..
Ha esetleg valaki visszasírná Szuper Levit, akkor szólok, hogy a második meccsén is egy 5-öst kapott, 13/17 mutatóval. A Hannover is Volánosan kezdte a szezont, innen csak fölfelé vezethet az út.
@brunzwik: állítólag a rossz reklám is reklám :D

Egyébként (szerencsére) nem vagyunk egyformák, de van közös dolog: a jégkorong szeretete :)
@isotope: 13/17-et nehéz lehozni 5 bekapott góllal. de már más is írta hogy 18-ból kapott 5 gólt, ez 72%.
@ekanai: üreskapu, és összejön a 13/17 (de most gondolom csak egy sima elírás isotope részéről)
@ekanai: könnyen megeshet, hogy a következő meccsen már nem Levi véd.
Azért ez nagyon rossz mutató.
próbálok eligazodni, de nem könnyű:

egyszer azt olvasom senki sem jatszott jól, aztán azt, egyesével mindenkinél más volt a legjobb ,és lassan fel van sorolva az egész csapat:)
a másik : szuper tökéletes volt a szurkolás, másnak még az életében nem volt ilyen gyenge:)
minden olyan ellentmondásos, vagy nem?
@miki78: Most ertem vissza, eddig tartott a csendespiheno. ;)
@edudus: ha mindenki egy helyről nézné, az kétezer-ötszáz emberrel számolva nagyjából négyezer méter magas közönséget jelentene

(bocsánat, ma este borozás volt)
Kamerákat csak én nem láttam a kapuban vagy tényleg nincsen? Vannak valahol? Nem kötelező ? Nem volt erről valami cikk, hogy a csapat szerzett egy fullhd-s rendszert ?
@scip_: nézz fel a kapuk fölé, ott megtalálod amit keresel.
@kiralyfi: hát ha ez jó szurkolás volt, akkor az igen elszomorító.. a dobot a mecss 2/3-ában nem is ütötte senki.. és csendben ültek az emberek..
@kelet-europa: hát ez viccnek mondjuk jó volt. a végén már azon gondolkodtam, könyörgök kicsit a lányoknak, hogy legalább egy percre hagyják abba, mert szétreped a fejem. rossz helyen voltál, barátom.
@kelet-europa: értem én, hogy olvasni és az olvasott szöveget értelemzni nem egyszerű, de ha már elhangzott korábban a magyarázat, akkor miért nem tetszik legalább arra reagálni?

De leírom még egyszer: a hang elsősorban előre terjed, és sok múlik az akusztikai hatáson is. Ha melletted ötven méterrel szinte megőrül a publikum, abból te csak keveset fogsz érzékelni, ha a közvetlen melletted lévők nem veszik át a szurkolást (a csarnok is akkor zeng nagyot, ha mindenki bekapcsoldik a szurkolásba).

Laciékkal beszéltem, az ottani szurkolás szerintük sem volt jó, de az állórész bal felén már rég hallottam ilyen bíztatást. Nem volt egységes, ez is lehetett volna jobb, de az első két harmadban nagyon jól szólt.
@Raon: valójában az előbb rossz nickkel léptem ide be..
Szóval én éppen a középtől jobboldali kanyarban szoktam állni. Ott a 30 grazin kívül semmit nem hallottam belőletek. De nekem fura, amit írsz, mert többször néztem a dobost és gyakran csak nézte a meccset, de nem ütött. De ha üt, akkor szerintem lassabban és ütemesebben tegye, hiszen akkor könnyebb átvenni az ütemet tapssal. Ha ez a gyors, pergős "törzsi" ritmus meg, akkor mire elér a szélére csak káosz van belőle és abbamarad.. Ezt jó szándékkal írom!!!
Amit meg főleg hiányolok, hogy akkor is kéne zúgnia a HAJRÁ VOLÁNNAK, ha 4-1 az állás az ellennek.. és nem csendben állni..

Na, majd meglátjuk ma! Hajrá Volán!
@miki78: elnézést az előbbi stílusért, így visszaolvasva nem cinkezős volt, inkább bunkózás felé hajló, nem ez volt a szándékom.
Akkor te a Laciék (M.Lac, Blue Brothers) mellett álltál, és ott tényleg nem volt semmi, mert erre a BB is panaszkodott. Én középen álltam, és az állórész bal oldala zúgott rendesen. Akusztikai szempontból meg teljesen evidens, hogy ha a melletted álló Volánosok csendben vannak, a miénkból semit nem hallottál - a graziak meg amúgy is elég jól szurkoltak.

A jó szándékod amúgy nem vontam kétségbe - elvégre minden Volán szurkoló testvér valahol :) -, és abban is igazad van, hogy a hajrá Volán zúghatna többször is. A közép+szélek szurkolásának összehangolására múgy már van ötlet/kezdemény, csak még nem forrott ki a dolog.

Ami biztos, hogy a játékosok ezt nem így élték meg, mert a pályára már jól eljut mindenféle szurkolói hang.
De talán majd ma összejön a Dead Bull, és akkor nem maradhat el az össznépi szurkolás sem! Hajrá Volán! :)
@Raon: Remélem ma nyerünk és azért fog zúgni a Hajrá Volán! :)
Amúgy jó lenne valami koordináció a szurkolásban, remélem előbb-utóbb megvalósul! Az ember anyag szerencsére meg van hozzá :)
@miki78: Szerintem a tapsolósat elég jól át szokta venni a publikum... A jó kritikát szívesen fogadjuk, hidd el (időnként előfordul, hogy én is dobolok) az általad törzsi rigmusként emlegetett dologra pedig nem lenne szükség, ha a közönség megfelelő mértékben szurkolna. Hidd el, nekem minden meccs végére elmegy a hangom, de mi páran, akik ezt tesszük csak apró porszemek vagyunk az embertömegben... Amúgy sokáig én is onnan követtem a meccseket, ahonnan most te. Ott ne várj szurkolást. Ha azt szeretnél, állj a b középbe! Nem véletlenül helyeztem át én is a székhelyemet... :)
@edudus: :) sejtettem, hogy Te is dobolsz! Én mindig tiszteltem az olyan embereket, akik beáldozzák magukat minden meccsen. Tudom én milyen feladat ez! Nyomjátok csak!

Csak azért hoztam fel a szurkolást, mert azért tavaly volt ez jobb is, nem is egyszer! Arra számítottam, hogy első meccsen szétesik az Aréna majd.. igaz a csapat sem járult ehhez nagyon hozzá.. :(
Ennyi embernek pokolt kellene varázsolnia. Én sem értem azokat, akik nem akarnak szurkolni, de vannak ilyenek. Én viszont nem akarom áttenni a székhelyemet középre, mert az ismerőseim mind a szélén állnak, na meg onnan jobban belátni a pályát :)
@Yo: Kerestem ott is. Majd legközelebb jobban figyelek :).
süti beállítások módosítása