HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vas: Megmutatom, milyen játékos vagyok

2009.08.31. 15:03 F. Kapus

Úgy készülök, hogy ebben a szezonban a Sapa Fehérvár AV 19 játékosa leszek mindvégig, nyilatkozta blogunknak Vas János. Mivel augusztus legvégéig sem érkezett külföldről átigazolási hír, nem volt meglepő, hogy a hokis végül is a Sapa Fehérvár AV 19-et választotta. Leigazolásával a nyár folyamán a válogatott negyedik meghatározó csatára került a magyar EBEL-csapatba. A nyarat végigdolgozta, hol egyénileg készült, hol a fehérváriakkal, máskor a Dab.Doclerrel. Az okokról és a jövőről beszélgettünk, arról, hogy visszalépésnek tekinte-e döntését a csatár, aki másfél még éve az NHL kapujában állt.

Vas János blogunknak elmondta, valóban nem írták még alá a szerződést, de szóban mindenben megállapodtak. "Tulajdonképpen már jó néhány napja megegyeztünk arról, hogy Fehérváron kezdem a szezont. Csak egy kérésem volt, hogy idény közben térítésmentesen engedjenek el, ha jó külföldi ajánlatot kapok. Tudom, hogy ez komoly kérés, mert csak három új játékost lehet igazolni, de vasárnap ebben is sikerült megegyeznünk." Vas a magyar bajnok játékosának tekinti magát, hétfőn beállt a sorba az edzések tekintetében is, a tervek szerint kedden pályára is lép a szlovák extraliga bronzérmese, a HKM Zvolen otthonában.

Jogosan merül fel a kérdés, meddig marad biztosan a Volánban. "Hogy mi lesz a jövőben, azt meglátjuk. Úgy készülök, hogy ebben a szezonban a Sapa Fehérvár AV 19 játékosa leszek mindvégig, ez a lényeg. Látni kell, hogy a világválság a jégkorongot is keményen érintette. Hiába kerestünk csapatot a nyáron, sehonnan sem kaptunk megfelelő ajánlatot, ezt őszintén be kell vallani. Nem tartom valószínűnek, hogy két nap vagy akár csak egy hónap múlva is beesne egy nagyon jó szerződés. De persze nem zárhatjuk ki, ezért is tartottam fontosnak, hogy a szerződésben ezt a kérdést is egyértelműsítsük." A remek csatár hozzátette, ma egyik országban sem könnyű megfelelő szerződéshez jutni, és ez még a fehérváriak esetében is igaz volt.

Másfél év alatt jelentősen megváltoztak a 25 éves szélső lehetőségei. Akkor még azon izgult a magyar hokitársadalom, mikor mutatkozhat be végre az első honfitársunk az NHL-ben, ma pedig már, egyéves svéd kitérő után, az EBEL-re készül a legfiatalabb Vas.

"Ha így nézzük, őszintén, akkor valóban nagy visszalépésről van szó. De nagyon sok összetevője van ennek. A tavalyi sérülésem után már nemigen játszattak svéd csapatomban, nem is ment igazán jól, ehhez jön a válság, és az a tény, hogy ezen a nyáron rekord számú kanadai és amerikai játékos jött át Európába jégkorongozni. Ezek együttesen vezettek odáig, hogy ma az EBEL-re készülök. Nincs más dolgom, mint eddig is volt, fejlődnöm kell, a Volánban szeretnék sokat és jól játszani, és akkor semmi sem kizárt. Az EBEL van olyan jó liga, hogy innen bárhová el lehessen kerülni. Az elmúlt hónapokban is többen igazoltak a KHL-be, a DEL-be, vagy éppen Svédországba. Hajtanom kell, az a feladatom most, hogy megmutassam, milyen játékos vagyok valójában."

114 komment

Címkék: alba volán ebel vas jános

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@stero: oké, ember. leborulok előtted, igazad van, tényleg, mindenben, köszönöm, hogy felnyitottad a szemünket. de most, hogy már vagy 3 posztban kidühöngted magad a témában, nem lehetne, hogy most már befejeznéd? előre is nagyon köszönöm.
@medvid: én nem dühöngök. nem vagyok az a tipus.
@stero: ezt a visszalépés dolgot senki sem vitatta - ott kezdtél szembemenni az árral, hogy szerinted ez Vas Jankó számára az út vége, mások szerint meg ez csak egy állomás, és innen még vissza lehet kapaszodni (ha nem is feltétlenül az NHL-be, de az európai topligák valamelyikébe).

Egyébként ha kevesebb arroganciával adod elő a véleményed, akkor sokkal könnyebb lett volna eszmét cserélni. A legtöbben nem a véleményeddel vitáztak, hanem azzal, ahogy előadtad (mivel te sem tartottad tiszteletben más véleményét, logikus következmény, hogy mások sem tartották tiszteletben a tiédet).
De én ezzel be is fejeztem, nem vitázni járok ide. Szerintem a továbbiakban inkább maradjunk a témánál.
@stero: tényleg, ebben is igazad van, csak könyörgöm, hagyd már abba..
Csak kemény munkával, sok ponttal és alázatos munkával, meg egy jó adag szerencsével kerülhet vissza Amerikába.. Ez az ábra.

Szerintem egy osztrák, német, szlovák vagy svéd szerződés sem lett volna per pillanat sokkal jobb, mint az AV19. KHL vagy cseh bajnokság esetleg.. Igenis magasra kell tenni a mércét sztem.
@FedorovS: Senki sem vitatja, hogy mivel lehet visszakerülni. Jelenleg a tényen semmi sem változtat: csak itt kapott értelmes szerződést, és csak innen tud bárhova is lépni(nem feltétlenül és mindenáron Amerikába).
Jobb az EBELben folyamatosan játszani, mint bárhol a kispadot melegíteni.
@Licsimi: Olyat már millió alatt kapsz szerintem :D
@vaze: Hát igen, ez látszik a Volán bevásárlásain...
@Video Tóni: Az új igazolások csakúgy haverságból jöttek nem nagy pénzért :)
ugylatszik nem csak a focihoz meg a politkahoz jarnak az önjelölt megmondoemberek. csak igy tovabb sok okosgyuri...

sok sikert Jankonak, remelem jo szezont fog produkalni.
Stero: Vas Jani az egyik top magyar játékosom, nagyon csípem a játékát. Amíg nincs neki jobb, miért ne játszhatna az EBEL-ben? Ez még nem jelenti azt hogy egy kiöregedett vén ahl-es, aki karrierje levezetéseként megy az osztrákokhoz. Innen azért eltud menni erősebb bajnokságba is, nincs még itt a világvége...
Vas Janinak meg annyit, hogy nem kell megmutatnia szerintem itt senkinek se semmit, mutatott már eleget nekünk az évek során és aki valamelyest is benne van a "magban" az tudja hogy milyen játékos is ő! Hajrá Jani!!!!
@stero:

"Ha így nézzük, őszintén, akkor valóban nagy visszalépésről van szó."

erről beszéltem

Ezt senki nem vitatta! Én azt mondtam, hogy a Svéd liga szerintem nem visszalépés az AHL-hez képest. A többi igen, de mondom ezt csak neked kell magyarázni.

"Látni kell, hogy a világválság a jégkorongot is keményen érintette. "

ühüm, gondolom ingyen játszik.

A csapatokat érintette ez van, és ebből az következik, hogy sok játékost is. Sajnálom ha ezt nem sikerül megérteni. Itt most nem arról van szó, hogy holnap nincs mit ennie! Nagyon szűk látókörű vagy.

"Hiába kerestünk csapatot a nyáron, sehonnan sem kaptunk megfelelő ajánlatot, ezt őszintén be kell vallani. "
colorado???? biztosan nem tetszett aspen :-PPP

Most, hogy jön ide Colorado? Az akkor volt..
Most nyáron keresett csapatot, arról beszél...

Az, hogy a nemzetiség nem számít, hát nem tudom, szerintem előrébb való amerikában egy tradícionális hokinemzetben nevelkedett játékos, mint egy Magyarországról érkező. Ahhoz, hogy elismerjék nagyon kiugró teljesítményre lett volna szükség. Nem azt mondtam, hogy csak ezért nem sikerült neki az NHL! Írtam, hogy sok összetevője van. De ez is lehetett az egyik oka!
Természetesen, ezzel egy kicsit megcáfolom Vas Jankó állítását. De én így látom, ez van.

Bocs F.Kapus nem akarom tovább feszíteni a húrt ígérem mostantól nem írok többet ebben a témában.
Valaki rakjon már rendet az oviban... Te jó ég mivé lesz a fórum? Amúgy valóban egy- az átlaghoz képest- igenis jól kereső- jégkorongozó profi ne nagyon hivatkozzon a válságra.
Mindettől függetlenül: Hajrá Volán!
Azért nagyon kiváncsi vagyok, kik lesznek a válogatott jelöltjei hátvédposztra a Toki- Balu- Szélig- Ennaffatti(?) kvartetten kívül..
Akkor én is dobok be egy követ a tóba :-).
Én sokkal jobban örültem volna, ha Kóger Dani marad, Jankó meg akárhol játszik. Focit sajnálni fogom, ha elküldik.
Sok nekem már ennyi kohász a csapatomban.
@mannisenmaki: Minimum fél évtizede van, hogy játszottak Újvárosban (1 kivéetlével), rossz lenne a világ ha téged is így fogadnának az új pl. az új munkahelyeden.
A pénz beszél, lehet pár év múlva fordul a kocka.
@jágör68: Svasznek...az 5. De ez még így is nagyon karcsú! Kéne még 3-4 nagyon jó védő (Sille Tomit azért nem írtam, mert...).
Lassan a Volán is felveheti a Dunaújváros nevet szerintem!
Jankó neked meg sok sikert kívánok a Volánnál legyél ügyes!!
Vas egy jó játékos, pontosan illik a Mihály Árpi féle vonalba. Nem klasszis, csak jó és én örülök, hogy ilyen hokisaink vannak végre. Nagyon remélem, hogy a mostani 16-17 évesek megint egy másik szintet jelentenek majd 3-4 év múlva. Nem gondoltam volna, hogy ide jutunk el akkor, amikor a Jászberényi pálya vagy a Kisstadion palánkja mellett fagyoskodtunk...Voltunk Svájcban és végre körvonalazódik egy tényleg erős és elsősorban magyar Volán. A DAC-nak drukkolok, hogy így adjon egy kokit az AV-nak...akim pedig látta, hogy milyen erőt képvisel a Salzburg vagy a Medvescak, beláthatja, hogy Istennek hála, hogy velük játszhatunk...
Azért lehet annak előnye is, hogy a válogatott nagyrésze együtt játszik. Szlovéniában. Remélem.
Hogy így lesz-e azt majd a jövő eldönti.
Azt hogy Ocskay a lehetöségekhez képest a legjobb játékosokat szedte össsze teljesen igaza van,ezt kell tegye mert az osztrák csapatok se alszanak,bizony nagyon erös lesz a bajnokság.
Azt pedig hogy ki honnan jött (Ujváros,Pest vagy akár Székelyföld)ez ne zavarjon senkit,hiszen mindannyian a Volánt fogják erösiteni az idei szezonba,bizony a Ladányi vagy Vas Jani goljainak is ugyanugy fogunk örölni akár a Palkoénak (föleg hogyha a Salzburgnak lövik).
Sok sikert az egész csapatnak,jöjjön már az elsö bajnoki meccs minél hamarabb!
@FrankK: A munkahelyen-sportklub párhuzam erősen sántít, elég, ha arra gondolsz, hogy én nem a "munkatársa" vagyok (Kovács Csabi, lehet, hogy örül Jankónak, nem tudom), a munkahelyeken nem nézik szurkolók, hogy dolgozom stb.
Na mindegy, nem vagyunk egyformák, de ez nem baj.
Mondjuk már ki végre, hogy "nincs ruha a királyon"!
Vas János magyar viszonylatban nagyon jó játékos! Sőt, ki merem jelenteni, a korosztályában az egyik legjobb! De az NHL-hez sajna ez még kevés. Be kell látni, mint más hasonló szinten álló hokinemzetből, minimum egy Kopitar vagy Vanek szintű játékosnak kell lennie, hogy felfigyeljenek rá. És Vas szintű hokisból észak-amerikában van több tízezer. Miért vinnének homokot a sivatagba?
Azt kívánom, legyen király az EBELben - inkább mint periféria játékos a svég bajnokságban - és induljon meg felfelé egy európai top bajnokság felé.
inkább a svéd, mint a "svég" :))
Sziasztok!

Kicsit OFF, de tegnap feltettem egy vágatlan verziót a Csató Imivel felvett beszélgetésből, itt a link:
fehervarradio.hu/downloads/cski.mp3
Más. Keservesnek tartom, a Volán "Kohászozását". Az újpesti, ferencvárosi szurkolóknak nem csíphette volna a szemét az egykori játékosaik Volánba szerződése?
Az elmúlt évtizedből:
Budai, Szuper, Hetényi
Kangyal, Horváth Cs, Svasznek, Horváth A, Majoross, Fodor, Hoffmann, stb.
@Iceblack: De! Mint ahogy csípte is... :) Én mondjuk nem bánom, mert a Dunaújváros és az OB1 egyelőre nem tud olyan lehetőségeket kínálni, ahol ezek a játékosok fejlődhetnének, de azért egyszerre 10 (él)játékosunk szerepeltetése egy másik csapatban, szerintem érthetően veri ki az emocionális biztosítékot, hogy egy látványos képzavarral éljek. Ugyanígy, lehet vitatkozni azon, hogy mennyire szerencsés, hogy szinte a teljes válogatott egy csapatban játszik, de felesleges, mert most ez a helyzet és így lehet a legtöbbet kihozni. Majd ha újra beindul a piac és az érdeklődés a játékosaink iránt (vagyis lesz választási lehetőség), akkor lehet ezen a kérdésen merengeni... bár a választás lehetősége akkor is a játékosok és nem a szurkerek előtt áll majd!
Szombaton és vasárnap a SportKlub közvetíti a Volán meccseket.
@csatoimi:
Húha! Ez gyors volt. A helyszínről kapod az infót, esetleg ott vagy, vagy van valami linked?
@csatoimi: azt lehet tudni hogy ki véd?
@volanfan: ne éljünk már vissza a segítőkészségével... :)
@vaze: jó :) akkor nem akarom tudni hogy ki véd :D
@volanfan: Szuper mezeben ved valaki. Nem vagyok ottan, egy haverom irja sms-ben.
@csatoimi: Akkor az a Satosaari lehet, mert gondolom, a Hetének még megvan a meze... :)
@csatoimi: akkor ő nagy valószínűséggel Tommi :P
@volanfan: Kapus csere volt, most allt be Hetenyi, a masodik harmad elejen
@csatoimi: köszönjük az infókat!!
1.harmad utáni sms jelentés szerint

HKM Zvolen - Sapa Fehérvár AV19 2:0


Az egyik gólt a Volánban is megforduló Gálik ütötte. A lelkes szurkoló barátaink elmondása szerint a védelmünk nem valami acélos. A helyszínen találkoztak a Sport Side-os kollégákkal, akik este videó összefoglalót készítenek a meccsről. A meccs nyugis környezetben zajlik, nincs szurkolói attrocitás.
Közben ugye megtudtuk, hogy már 3 az a 2 :(
@volanfan: Szivesen. Sajnos rossz hirek, de ez van :((
Sajna 3:0. Az Első harmadot Tommi védte, most a másodikra Hete jött be. Ajtó-ablak helyzetben kaptuk a harmadikat, ráadásul emberelőnyben :(
@M.Lac!
Milyen a játék képe? Kapura lövésben pariban vagyunk, vagy egyoldalúan alakult eddig a meccs?
Vas Jankó és az új finn srác is pályán van valamelyik sorban?
@hokikori: próbálom kideríteni, ígérem!
@hokikori: A finn srac Palkovics es Mihaly kozott jatszik centert
ennyivel nagyobb a szintkulombseg, h egy ilyen Alba sem tudja bar az eredmenyt tartani??
Na átértem ide, látom nem jók a hírek.....
Egy klasszikust idézek:" a védelmünk biztosan áll a lábán". A többit tudjátok :(
csak ezek szerint mindig rossz helyen áll :) , mindegy majd lesz valami, nem nyerhetnek mindig.
2.harmad utáni sms jelentés szerint

HKM Zvolen - Sapa Fehérvár AV19 4:0

"4:0, egálban is betaláltak az első sorunknak. Nagyon erős ez a Zvolen. Hete nem tehetett erről sem... Kicsit dekoncentrált a csapat. Na azért akad helyzet itt is !! Jankó összevissza szerepel a sorokban, Teemo az elsőben fixen. Többet lőnek a zólyomiak, de nem borul a pálya. A harmadnak vége."
@Floki: inkább most kapjunk ki, mint az EBEL-be :)
@volanfan: Már várom a hétvégi meccseket, bár azért szomorú vagyok, hogy ilyen alkalomból kell játszaniuk a srácoknak...
@Floki: igen ezt én is nagyon sajnálom :(, de majd ott megmutatjuk!!
Remélem azért egyet legalább ütnek a srácok...
@Floki: én is azért szurkolok
@Progym: egyenlőre tartjuk magunkat és a 4:0-ás eredményt (eddig)
újabb infó miközben megy még a harmadik harmad:

"Hete véd továbbra is jól. Kiállítás nincs sok, az egész meccs nyugis, a bírók is jól fújnak. A gól hiányzik nagyon... A sör viszont otthon jobb :D Lőttünk egy vasat!! Yippie, de semmi több."
A vasat Mihaly Arpi utotte, ha mar megemlitetted :)
@csatoimi: nagyon jó ez az Árpi!! Köszönjük!
nem vészes... Imi visszahallgattad már magunkat? :)
3.harmad utáni sms jelentés szerint

HKM Zvolen - Sapa Fehérvár AV19 4:0

"Szépen kivédekeztünk egy hátrányt, amúgy nem tudnék kiemelni senkit a Volánból. Vas Jankó és az új srác szokják a környezetet. Van egy két jó megmozdulásuk. Maradt a 4:0"
Ezúton is Köszönjük a helyszínen lévők tudósításait!!!
@Leo945: Szerintem azért ez egy kicsit gáz, a védelem nem az igazi sajnos. A hétvégén kiderül majd hol is járunk...
@volanfan: Remeljuk, hogy sok oromet fog okozni nekunk az Ebel-ben is :)
@Leo945: Szia. Vissza hallgattam :) Alig ismertem magamra, jo lampalazas voltam, de gondolom Te ezt mar lattad akkor is rajtam :)
@csatoimi: Flinta jatszott? S ha igen akkor hogy ment neki?
@Joegep: Azt mondjak, hogy ma nem sokat jatszott, ez latszik is az eredmenyen:)
@M.Lac: Jurasko meg Újpesten töltött el néhány szezont. Oda végül nem volt elég jó, az Extraliga harmadik Zólyom első/második sorába viszont igen.
"Oda végül nem volt elég jó" - ez nem igaz.
@KCs: Dehogynem igaz, ha jó lett volna Joóséknak, comboztak volna, hogy maradjon. v.ö.: "van az a pénz". Ehelyett szakmányban cserélték a szlovákokat, az egy szem Vlado Dubek kivételével. Idén pl. éppen Zlocha nem volt elég jó nekik. Meg még vagy hatan (nem csak szlovákok). Most van helyettük jobb, biztosan.
Még szerencse, hogy mindenki milyen fogékony az iróniára. :) Mondjuk, ma reggel nekem is elszállt az agyvizem, amikor Népnemzeti Bors-Sportban elolvastam azt a getvás cikket Jankóról. Valami Szűcs nevű elmeháborodott írta vagy inkább mondta tollba, ha értitek, hogy mondom...
@vaze: Úgy néz ki a szerző nem olvassa a blogot :).
@vaze: Hát igen, a ringijénél eldöntötték, hogy az lesz a sztori, hogy szegény Jankónak mekkora az ő nagy szomorúsága, mert a Volánban kell játszania, oszt' duplaoldalon kellett kidolgozni a magyar sportújságírás eme iskolateremtő szellemi műhelyében, ahol már olyan óriások bontogatták szárnyaikat, mint Gyenes J. András vagy korunk titánjai közül mondjuk Sinkovics Gábor.

Nem könnyű egy bulvárlapnál újságírónak lenni, állandó megalkuvással jár, na.....

Csak úgy dől a cikkből a lapigazgatói prekoncepció. Vas Jankó nem boldog, mert a magyar bajnok buszán kell utaznia... Vas Jankó formája nem az igazi, mert nem úgy képzelte, hogy a magyar bajnoknál fog játszani idén...

Szerintem nagyon vicces, minden betűjéből érezni az izzadtságcseppeket.........
@durex26: vagy csak mindenkit szűr, stero-t kivéve! :)

@Fejér Lilla: és ahogy kiválogatták a képeket hozzá, maga Goebbels is csak finoman csettinteni tudott volna! A képaláírások tanúsága szerint meg nagyon komoly igazolást eszközöltek a Blikk napi pucér rovatából! :)
Ez az ominózus cikk Jankóról tényleg nagyon gáz, enyhén szólva bulváros. Nem enyhén meg...
@cuceró: én nem olvastam, de ahogy hallom, a mi Jankónk se volt teljesen korrekt.
Majd ő is megkaphatja azt a szép, régi nótát, hogy: "Álmaidban Amerika visszainteget, álmaidban Amerika nem mondhat nemet".
Ha csak az újságíró volt szintalatti, akkor az egész hozzászólásom sztornó.
@mannisenmaki: Vas Jankó szavai, a lapban idézőjelek közt: "(...)most nagyon boldog vagyok, hogy itt játszhatok. Tényleg."

Az NS címlapján: Vas János nem volt túl boldog, hogy ismét hazai csapatban szerepel.
Egy boldog doldogtalan.
@hokihari: kb. pont ennyi értelme volt a mondanivalódnak, mint amennyi az elütés végére lett belőle. de tudod, mit? én azért a Hárinak sok sikert kívánok, te sima agyú! :)
@vaze: En a Vasra irtam.Ja,boldogtalan.
@vaze: Most boldog,vagy nem?
@hokihari: "Boldogok akik sírnak,mert megvigasztaltatnak"
Ki tudja mikor sirhatunk?!
@hokihari: Korink alatt fütyül a szél,Magyar betyár újra él!
@Senderos: Ha mar beharangoztad ezt a tornat(Debrecen),jo lenne valami esemenynaplo.
süti beállítások módosítása