HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

NHL-es kanadai edző a Starsnál

2009.08.18. 08:06 F. Kapus

A jövőben Glen Williamson irányítja a Vasas Bp. Stars felnőttcsapatának munkáját, derül ki a klub hivatalos honlapjáról. Az 54 éves kanadai dolgozott az NHL-ben, továbbá számos európai elitligában és a japán válogatottnál is. Egy évre írt alá a Vasas Bp. Starshoz.

Glen Williamson a 90-es évek elején két szezonon át dolgozott az NHL-ben a Winnipeg Jets másodedzőjeként, többek között Teemu Selannét és Alekszej Zsemnovot trenírozta. Később négy évig a Los Angeles Kings alkalmazta játékosmegfigyelőjeként. 1995-ben szerződött először Európába, a német elitligában a Landshutnál lett másododző.

Egy évre rá már Japánban dolgozott, két évet húzott le a Seibu Railway-nél. Alsóbb osztályú észak-amerikai kitérő után 2000-ben vezetőedzőként tért vissza a DEL-be, a berlini csapatot dirigálta. A 2001-es és a 2002-es A csoportos világbajnokságon segédedzőként tevékenykedett a japán válogatottnál, majd a szigetországban megbízták a 2004-es vb-re kvalifikáló Korea elleni párharc levezénylésével. A feladatot sikerrel teljesítette, de Prágában már a mai napig regnáló Mark Mahon állt Japán kispadján.

A 2006-07-es szezonban a svájci élvonalbeli HC Lugano másodedzője volt, egy évre rá az EHC Baselnél vezetőedzőként számítottak tudására, az első osztályban kellett volna tartania az osztályozóra kárhoztatott csapatot. A terv nem sikerült, kiestek az NLB-be, úgyhogy a szezon végén elköszöntek a mestertől.

Williamson vezető instruktor, magas fokozatú diplomával rendelkező oktató, aki több iskolában, illetve táborban elméleti és gyakorlati képzéseket tartott, és különböző területeken dolgozott a kanadai és az ausztrál szövetségnek is.

Csütörtökön érkezik Magyarországra, a klubközlemény szerint "a kanadai trénertől azt várja Kangyal Balázs igazgató, hogy megismertesse a játékosokkal a kanadai hokikultúrát, és ezáltal közelebb kerüljenek a nemzetközi elithez".

Williamson érkezésével a Mol Ligában induló magyarországi csapatoknál 3-2-re vezetnek a kanadai edzők (J. P. MacCallum – Dab.Docler, Rick Leach – FTC) a magyarokkal (Pék György – UTE és Mayer Péter – Miskolc) szemben.

30 komment

Címkék: bp. stars williamson

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiváncsi vagyok Újpesten mikor esik le a hályog vezetők szeméről.
Sok sikert neki és az egész csapatnak!Remélem jut majd ideje az utánpótlásra is.
Ezert is gondolhatta Berta, hogy a Starsban esetleg jobban tudna fejlodni.
@csatoimi: szerintem G.W. a válogatott körül is megtalálható lesz előbb-utóbb valamilyen minőségben.
Sokkal nagyobb rálátása lesz a játékosokra,mint Cortinának!
@canadien: Szerintem is, es ez sem lesz hatrany Bertanak. :)
Jó ez a sok kanadai edző, örülök nekik! :)

De azért belegondoltam ez milyen hibrid lesz pár év múlva!!! :D Szlovák alapok, kanadai tökéletesítés, magyaros lelkesedés! Reszkess világ!!! :D

Hajrá Kanada! Hajrá Dab! :)
Kezdenek felpörögni az események. Nem is árt, mert 3 hét múlva már nagyüzem!
@sakic: Így már azért mindjárt más a leányzó fekvése.
De egy fecske nem csinál nyarat !!!
@Boby80: Lehet, de legalább megpróbálják :) .
@Koksz: Ha azt nem tudja eldönteni, hogy a kezében lévő papíron szerepel-e Berta aláírása vagy sem, akkor vajon remélhetjük-e, hogy leesik a szeméről a hályog?
Ladányi korábbi nyilatkozata számomra egyértelműen jelezte, hogy Újpesten komoly problémák vannak a fejekben. Elsősorban Ancsin Janit bírálta, akivel mint köztudott Újvárosban jó kapcsolata volt. Pék talán valamin változtatott, azonban ő annak a hokikultúrának emblematikus figurája, akik a jelen játékosait még bottal sem tudnák megütni, annyira látványosan lassúak voltak. Persze ez nem az ő, hanem a lehetőségek hiányából ered, de akkor is más már ez a hoki...
Remélem attól függetlenül még verhetőek lesznek, mint tavaly
@Fejér Lilla: Ők úgy látták, rajta van. Vagy azt hitték, rajta lesz, ha azt mondják, hogy rajta van... :-))
Újpesten akkor lesz válogatott játékos, ha Pék lesz a szövetségi kapitány vagy "magyarítják" a Sziki-szökevény - Dubcsek párost! És ezt Berta is tudja...
@freddyD: azért tűnik jónak az előttünk álló bajnokság, mert bárki elkaphat bárkit!
Végre eljutottunk idáig!

véletlenül kezem ügyébe került a 2004-es bajnokság eredménysora...
hát nagyon el vagyunk most kényeztetve! :)
@Iceblack: Mondjuk ha Te a válogatott játékosokról szóló prognózisodat komolyan gondolod, akkor elég komoly baj van. Vagy Te talán most augusztus 18-án meg tudod mondani, hogy mondjuk az újpesti keretből ki milyen teljesítményt fog nyújtani a szezonban? Vagy éppen azt akarod mondani ezzel, hogy vannak puncsosok?
@Iceblack: vagy azt gondolták, ha már nincs rajta, legalább betesznek valamennyire...
@Fejér Lilla: Én ezel csak arra akartam utalni, hogy Pék "mester" felett mint edző, eljárt az idő.
vagy elege lett Bertának abból h újpesten 5. hónapja nincsen fizetés....csak ezt nem mondhatja el!!!
@Koksz: ez is egy vélemény. Pékbe sokan szeretnek belerúgni, de azért valljuk meg, a tavalyi évben a hazai edzői karból ő produkálta a legtöbbet. Elég ciki, hogy a sok olyan edzővel ellentétben, akik felett ezek szerint nem járt el az idő, simán és bármiféle kétely nélkül a legjobb magyarországi nem EBEL-csapatot ütötte össze egy olyan társaságból, amelyen tavaly július végén (az ifi- és juniorválogatott elleni edzőmeccsekre gondolok) szimpátiától függően ki röhögött, ki meg a fejét fogta. Mert mondjuk a nagytudású Spisak mester a hat válogatottjával meg a pl. Újpestről igazolt sok játékosával a közelében nem volt a Pék által a nulláról összerakott Újpestnek.

Én is tudom, hogy Pék korántsem hiba nélküli edző. Én is jobban szeretnék egy olyan edzőt látni Újpesten, akinek vitathatatlan a tekintélye, de csak azért, mert divat, nem kell Pékbe törölni a cipőt. Előbb tessék utána csinálni azt, amit ő tavaly megcsinált, aztán lehet dumálni.

Ja, és ha a kétségkívül kiváló adottságokkal megáldott Berta Ákos azért alibizte végig a tavalyi szezont, és azt hiszi, hogy azért nem lett válogatott, mert Pék mester keze alatt dolgozott, akkor nagyot téved.
@Koksz: még valami: Újpesten szerintem nem Pék mester személye a legnagyobb probléma.
@Fejér Lilla: A tavalyi szezont megnyerték nekünk a Slovákok, tény jó szeme volt a kiválasztásuknál. De szerintem és hangsúlyozom ez az én véleményem eljárt felette az idő mint edző, nem jó hokit játszat. Nem bele rugni akartam csak véleményt közöltem.
Tudom, nem ide tartozik:)
Nem tudja valaki, mi a helyzet Cortina mesterrel?:)Továbbra is velünk marad vagy sem?
@Koksz: Játékos edző nélkül, akármilyen jó, és edző játékos nélkül, akármilyen jó, nem érhet el sikert. Bárki is állítsa az ellenkezőjét, a csapatsportok már csak ilyenek. Berta Ákos pedig bármilyen mezben akkor lesz majd válogatott, ha csak a saját céljai miatt is, és nem egy-egy edző kedvéért, kihozza magából azt a maximumot, amit a vitathatatlan tehetségéből fakadóan csillogtatnia kellene. Kívánom neki, hogy ez ebben az idényben sikerüljön neki, és ne azt olvassuk jövő ilyenkor, hogy megint egy klubváltástól reméli majd a pozitív változást.
@Koksz: Kíváncsi lennék, hogy szerinted mik a jó hoki ismérvei. Sorold fel, légy szíves.
Ö lett az év edzője és ezt nem lehet már elvenni tőle ! Sok sikert Pék György
süti beállítások módosítása