HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Zetterberg harmadszor is olimpikon lesz

2009.07.27. 16:48 Ryan O'Brien

Bengt-Ake Gustafsson svéd szövetségi kapitány megnevezte azt a 34 játékost, akikkel megkezdi a felkészülést a 2010-es vancouveri téli olimpiára. A keretben egy kivétellel mindenki a tengerentúlon játszik, és első ránézésre is látszik, jelentős személyiségek hiányoznak belőle. Gustafsson megnyugtatóan nyilatkozott erről a kérdésről.

A kanadai és az amerikai válogatott után a svédek is nyilvánosságra hozták, kik kezdik meg a felkészülést a 200 nap múlva kezdődő téli olimpiára. Ahogy az várható volt, szinte a teljes keretet az NHL-ben játszók alkotják, de bőven van meglepetés is. Ilyen az AHL-es Grand Rapids kapusa, Daniel Larsson, az Elitserienben korongozó Joel Lundqvist, vagy a torontói Carl Gunnarson és a Dallasban játszó Tom Wandell beválogatása. Emellett több favorit neve is hiányzik a listáról, a Sedin testvéreké, a washingtoni Nicklas Bäckströmé, a detroiti Mikael Samuelssoné, vagy a KHL-ben remeklő Mattias Weinhandlé és Tony Martenssoné is.

Az ezzel kapcsolatos felvetésre Gustafsson elmondta, akár még több helyen is változhat a keret, és több Európában játszónak is lehet esélye a szeptember végi keretszűkítésnél. Ahogy a kapitány hozzátette: "Az olimpiai kezdése előtt már a szezon majdnem fele lemegy, így aztán az utazókeretbe vagy onnan kikerülni is könnyen lehet a következő hónapok során."

A svéd 34-es keret:

Kapusok: Daniel Larsson (Grand Rapids), Jhonas Enroth (Portland), Erik Ersberg (Los Angeles), Jonas Gustavsson (Toronto), Henrik Lundqvist (New York Rangers).

Hátvédek: Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson, Nicklas Lidström (mind Detroit), Nicklas Grossman (Dallas), Alexander Edler (Vancouver), Tobias Enström (Atlanta), Jonas Frögren, Anton Stralman, Carl Gunnarsson (mind Toronto), Niklas Hjalmarsson (Chicago), Douglas Murray (San Jose), Johnny Oduya (New Jersey), Mattias Öhlund (Tampa Bay).

Csatárok: Henrik Zetterberg, Tomas Holmström (mind Detroit), Alexander Steen (St. Louis), Daniel Alfredsson (Ottawa), Per-Johan Axelsson (Boston), Fabian Brunnström, Loui Eriksson, Tom Wandell (mind Dallas), Rickard Wallin (Toronto), Kristian Huselius, Fredrik Modin, Samuel Pahlsson (mind Columbus), Patric Hörnqvist (Nashville), Joel Lundqvist (Frölunda), Robert Nilsson (New York Islanders), Michael Nylander (Washington).

17 komment

Címkék: svédország olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát,na...a Sedin ikrek biztos nagy erősítés lenne( nem mint ilyen Nylander,Wandell,Brunnstrom)...
Hát,na biztos Gustavsson jobban tudja.De nekem a legjobban mégis Forsberg fáj...nem csak az olimpia miatt:((
(Ha jól emlékszem a múlt olimpián ő lett a legjobb játékos)
Ééés hogy ne káronkodjak egy hatalmasat...HOL A P*cs*ba VAN SUNDIN????
Ez szerintem vicces nagyon. Hogy lehet kihagyni napjaink legnagyobb sztarjainak nemelyiket, Sedin ikrek, KHL sztarjai, tenyleg nem tudom. Vajon mit akar ezzel elerni a kapitany? Vagy van valami amirol esetleg nem tudunk?
@csiki hokis: A KHL-esek (Omark, Harju, Weinhandl, Tjärnqvist) már a klubcsapatnál készülnek.
Ennél a svéd válogatottnál az egyetlen számomra elfogadható dolog a védelem.+van egy csatársora(Zetterberg,Holmstrom,Wallin)meg egy centere Alfredsson(melléje tökéletes lenne a 2 Sedin iker).
Deeee...nincs amit csinálni,nem tudok belenyugodni...Ej,Ej...Franzen,Backstrom,Sundin,Omark,Sundin...
Mondjuk ez az utolsó mondat valamennyire megnyugtat:"Az olimpiai kezdése előtt már a szezon majdnem fele lemegy, így aztán az utazókeretbe vagy onnan kikerülni is könnyen lehet a következő hónapok során."
Szerintetek erre mi az esély?
Posted 27/7/2009: Per-Johan Axelsson (F)
From Boston Bruins (NHL) to Västra Frölunda Indians HC
egy kis valtozas rogton:)
@kovacsistvan:Nem tudod, hogy Martensson magatol ment vissza, vagy a svedek nem engedtek, hogy maradjon tovabb? Ugy tudom, hogy ugyanaz a csapat, Weinhandl-t engedte maradni
@SweFan:sajna lecsengett az aranygenerácio! pedig ugy megnéztem volna forsberget sundint naslundot sárga kékben!!! a kapuban nem lesz gond salo viszavonult!! na de tényleg kapus és védö poszton erösek a svédek de elöl lesz egy jó sor oszt kész! Nylander ez az ember egy vicc, az meg mégnagyobb vicc hogy meghivták
@csiki hokis: Martensson jönne vissza, de sokat kér érte a Linköping, de még tárgyalnak. A Dinamo megadta azt a sok pénzt Weinhandlért.
@spiler: Hát Sundin szerintem még nem csengett le...Forsbergnek a lábával van baj,Naslund pedig...nem tudom mi lehet a baja.Amúgy meg Nylander a washingtonnál 5+$-t kap évente...mit látnak benne???azért biztos nem a semmire...majd meglátjuk,addig is várom a változásokat,mert ÍGY A SVÉD VÁLOGATOTT NEM FOG ARANYAT NYERNI!!!!
@SweFan: teljesen jol látod! szerintem a három ász egymást fogja ösztönözni! mongyuk sundin elválalja a válogatottságot és igy for és nuslund is elmegy! Nylander témát meg hadlyuk mert ö akkor volt jó mikor még a chicagoban játszott! most egy nagy huladék, nem téged akkarlak idegesiteni de ez tény!! egy rohadt pénznyelö!
valoszinu, hogy azert hagyta ki a fent emlegetett sztarokat, mert az uj SportKlub sved edzoje akar beloluk parat idehozni, nalunk meg nem all le a bajnoksag vagy Mol liga az olimpia miatt. :) eddig a vicc
hat eleg furcsa, hogy ilyen nevek kimaradnak, foleg, hogy ha leall a nhl is. pedig most a svedet nagyot alkothatnanak.
@kovacsistvan: Hokiban is kerhetnek penzt? Mi az a sok? Tudsz osszegeket? Kivancsi lennek mennyit fizettek Weinhandl-ert? Vagy mennyit kernek Martenssonert? Elore is koszonom
@csiki hokis: Sajnos pontos információt nem találtam, nekem 1 millió dollár fájdalomdíj dereng.
@kovacsistvan: Koszonom. Szerintem Martensson meger annyit. Jo a kopasz sved nagyon
@SweFan: Ha már a nevedből indulunk ki akkor tudhatnád a dolgokat...:-)) Sundin visszamondta a válogatottságot, azt mondta lejárt az ő ideje, jöjjenek a fiatalok..igaza is van, de hol vannak akkor a fiatalok? Forsberget eltaláltad, nincs lába...Naslund visszavonult, hahó.:-)) Nylander meg azért nem rossz, rutin az van benne.
Egyébként meg tényleg vicces ez a keret..igaz szívük az mindig van, szóval ki tudja.
@Johnesz: Oké,értem én,hogy Sundin visszavonult,de láttad Te is gondolom,hogy még a fiatalok nem készek a győzelemre(Lásd a VB),nem tudnak mit csinálni egy orosz,kandai válogatottal,Sundin viszont sok éven át kiváló kapitány volt!Vegyük a tavalyi vb-t is...Backström mit sem tudott csinálni...Jól van tudom,hogy most itt van Zetterberg,de szerintem erre az olimpiára még igazán eljöhetne Sundin,és ha a fiatalokról van szó...mi a f*szért nem lehetnek itt a Sedin ikrek,bazzeg mire várank???Míg ők is kiöregednek...mondom,ez nevetséges!!!Két VB-re úgy jöttek a svédek hogy az NHL-esek száma minimális volt a rájátszás miatt,mert szinted mindig ott volt a Detroit,de lenne esély...hogy lehet így elcseszni,vagyis a támadó felét(én ezen vagyok kiakadva)???
@SweFan: Sundin még nem vonult vissza, ő csak a válogatottságot mondta le.:-) Ő mindig is azt mondta, hogy ha már érzi, hogy az idő megkoptatta, akkor ott abbahagyja..ez a felfogása, ezt is meg lehet érteni. Aki látta, hogy hogyan is játszott a Nucks-ban az tudja, hogy már nem a régi..mondjuk ez szerintem azért volt, mert kihagyott fél évet előtte, de már 38 éves, nem tud úgy belerázódni.Mint nagy Leafs fan, nálam jobban senkit nem szomorít el ez a dolog, dehát ez van.De lehetne valamilyen szinten pótolni...ahogy írtad, Sedinék, Bäckström azóta csinált egy majd pont/meccses alapszakaszt és a PO-ban is jó volt..ilyen korban rengeteget számít egy év és ő már kész játékos azóta.Szóval nem értem ezt a keretet.Meglátjuk..bármikor képesek meglepetésre..
süti beállítások módosítása