HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Védőket keres a Ferencváros

2009.07.18. 22:39 F. Kapus

Jönnek a hírek a Mol Ligából. A héten áttekintettük a piaci helyzetet, azóta az FTC és a Miskolc háza tájáról tudunk újdonságról beszámolni. És ismét szóba kerülnek a losonciak.

Az FTC-hokisok hivatalos honlapja arról tájékoztat, rövid szünet után ismét edzésbe álltak a játékosaik. Most már nem is lesz megállás, előbb a száraz, majd július 27-től a jeges edzések következnek. Az írásból kiderül, Kiss Gábor után Bontovics Márton és Vígh Balázs távozása is biztossá vált. "A keret még formálódik, a törzsgárda mellett sok a próbálkozó." Név szerint Szűcs Gábort, az Alba Volán, és Horváth Dávidot (a válogatott Horváth András öccsét) említik, aki tavaly igazolt az UTE-hoz, ahonnan februárban több fiatallal együtt távozott. Mindketten fiatalok, hátvédek. Emellett szóba került a tavalyi MAC-os vonal, onnan is többen próbálkoznak a csapatba kerülni.

Az MJSZ honlapjának Egri István miskolci elnök adott interjút. Ebből kiderül, hogy a Jegesmedvék augusztus elején kezdik a felkészülést. Komoly anyagi gondokkal küszködik a csapat, szomorú fejlemény, hogy Borsodban felmerült, ismét csak munka mellett játszókkal vágnak neki a bajnokságnak. Négy távozóról tett említést Egri István. A csapat 22 éves tartalékkapusa, Pál Szabolcs visszavonul a versenysporttól, a 17 éves védő, Gőz Balázs Bécsben folytatja, a 22 éves bekk, Budai Roland Nyíregyházán kapott munkát.

"Utóbbi még a minap is keresett, hogy nem sikerült-e valami megoldást találni, mert vérzik a szíve a hokiért, de sajnos nem tudtam semmi bíztatóval kecsegtetni." A legérzékenyebb veszteség a juniorválogatott 19 éves csatára, Popovics Patrik lehet. Miskolcon úgy tudják, a Bp. Starshoz tart. Popovicsnak mg egy évig érvényes szerződése van Miskolcon.

A légiósok közül mindenki elköszönt, csak a finn Dan Strengell jelezte visszatérési szándékát, aki ígérete szerint egy csatárt is hoz hazájából. Érkező játékosokról nincs hír, egyelőre két 1993-as születésű fiatal került a nagycsapat 14 fős keretéhez. "Azt reméljük, a fiatalok mellett végül lesz húsz felnőttünk is. Keressük a légiósokat, akik az általunk adható jelképes fizetésért is a Jegesmedvékhez jönnek."

Eldőlt, a következő idényben csak négy szlovák extraligás klubnak lesz 1. ligás farmja. A HC Kosice a Bardejovval, a Poprad a Kezmarokkal, a Banska Bystrica a Breznóval, a Martin a Dolny Kubinnal állapodott meg az együttműködésről. Mivel a Zvolen nincs a felsoroltak között, nyilvánvaló, a Mol Ligában érdekelt HKM Luceneccel végül nem kötöttek szerződést. A losonci klubvezetők korábban arról tájékoztatták a magyar szövetséget, hogy előrehaladott tárgyalásban állnak a zólyomiakkal. Mivel a farmcsapatokat június 30-ig kellett bejelenteni a szlovák szövetségnél, és később erre hivatalosan már nincs lehetőség, ez véglegesnek tűnik. Az egyik 1. ligás csapatnak is lesz farmcsapata, méghozzá a 2. ligából. Előbbi a Topolcany, utóbbi a Partizanske.

Az 1. ligás Dukla Michalovce vezetőedzője továbbra is Dusan Kapusta marad. A magyar és a román válogatott korábbi szövetségi kapitányának csapata a tervek szerint két felkészülési meccset játszik a Miskolc ellen (egyet otthon, egyet idegenben). Az sincs kizárva, hogy a 25 éves Robert Franc, aki az előző szezonban a Progymben, majd éppen a Miskolcban is remek teljesítményt nyújtott, a nagymihályiak csapatában folytatja pályafutását, a ponterős csatár már ajánlatot is kapott.

17 komment

Címkék: miskolc ftc losonc kapusta mol liga lucenec

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegény Miskolc:( Sajnálatos, hogy ennek a szerethető, helyi kötődésű fiatalokból álló csapatnak nem adnak megfelelő, profi jövőképet....Az elmúlt évben tett a csapat egy lépést előre, idén így kettő-három hátra lesz
Nem igaz, hogy egy ennyire szerethető csapatnak nem találnak szponzort...
Pedig jó lenne 6-7 versenyképes csapat a Volánhoz.
Nagyon sajnálom helyi szurkolóként a történteket.
A többször százmilliókat elnyelő focit nagy csinnadrattával megmentették, közben a hokit hagyják sorvadni...
Szomorú vagyok kár, hogy senki nem lát fantáziát Miskolcon a jégkorongban. Remélem azért megoldódik a helyzet, kezdett nagyon színpatikussá válni ez a kis csapat....nem temetni akarom őket, de a fejlődéshez pénz kell...sajnos.
Miskolcon, ahogy az országban is, csak 2 dologra van pénz. De nem akarom a modikat magamra haragítani, ezért inkább mindenkinek a fantáziájára bízom a választ.
hol van az a pénz amit elvileg kaptunk az állami bácsitól?!
@Biborkalap: Az állambácsitól a 170milliót az utánpótlás kapta, ha erre gondoltál, de nyugodtan adhatnának Miskolcra is, elég ramaty lehet a helyzet....
sajnos :(
A DAB augusztusban a tervek szerint ifi-junior korú játékosok részére válogatást tart, ha valaki elnyeri JP. edző tetszését a felnőtt kerethez kerülhet.
@Dave55: az igaz de sztem oda már nem fog eljutni sajnos ebböl az összegből:S
@Biborkalap:
Öröm volt olvasni pozitív hozzászólásod.
www.icehockey.hu/index.php?pg=news_13_802
Itt láthatod, hogy Miskolcra mennyi pénz jut.
Amennyiben aláírták a NUSI-val a szerződést, és a szükséges számlákat és igazolásokat bemutatják, már igényelhetik is vissza a pénzt. (A támogatás ugyanis után finanszírozású.)
Üdv!

Továbbra is várom a salgótarjáni, vagy környéki (nógrádi)jégkorong kedvelőket a publikus e-mail címemen.

Részletek a kapcsolatfelvétel után.
Illetve megköszönném, ha valaki adna elérhetőséget a Balassagyarmati Bástyákhoz, vagy az új összevont Nógrádi Jégmadarakhoz. Wiwen kívül.
Köszönöm.
Nem tudjátok pontosan,hogy hogy néz ki most a vezetőség a fradiban, pl. edző, segédedző, szövetségi kap.?
kössz
Szövetségi kapitány?
Új utakon

Kisebb késés után ma délelőtt ért földet Ferihegyen az a repülőgép, amelyik a Ferencváros jégkorongcsapatának következő vezetőedzőjét szállította Budapestre. Ebből az már könnyen kikövetkeztethető, hogy az új tréner nem magyar állampolgár. Ugyanakkor Rick Leach, mert hogy őróla van szó, nem teljesen ismeretlen Magyarországon, hiszen dolgozott már a Bp. Starsnál pár éve, legutóbb pedig januárban járt nálunk, akkor a Dragó Skórpiók vendége volt.
A negyvennyolc éves torontói illetőségű mester dolgozott az OHL-ben, de az NHL-ben is alkalmazták már, amikoris a Nashville Predators videoedzője volt. Ma közös ebéden mutatkozott be csapatunknak, és hétfőn már ő tartja az idény első jeges edzését. A szakember egyelőre az első csapatnál lesz a szakmai munka főnöke, de nem elképzelhetetlen, hogy az utánpótlásnál is kikérik majd a véleményét. Eddigi edzőnk, Pindák László röviden csak annyit mondott, nagy öröm számára, hogy sikerült végre idecsábítani Ricket, akit nagyon tisztel, és tudja, hogy a remek összhang mellett sokat is tanulhat majd kollégájától. Eddigi vezetőedzönk másodedzői minőségben (is) dolgozik majd a továbbiakban.

Az új edző személye nyilván egy új stílusú Fradit is jelent majd, reményeink szerint egy keményebb, ám határozottabb és gyorsabb csapat korcsolyázik majd ki a jégre az új idényben. Leach egyébként szabad kezet kap szinte mindenben, így abban is, hogy augusztus közepéig eldöntse kikre van szüksége a jelenlegi keretből. Mindenki tiszta lappal indul, mindenki bebizonyíthatja majd, hogy ott a helye az egyre izmosodó Ferencvárosban!
süti beállítások módosítása