HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Gőz Balázs a Vienna Capitalshez tart

2009.06.16. 19:50 F. Kapus

Gőz Balázs, a 16 éves miskolci védő a szezont a felnőttek között játszotta végig, de a Minszkben sikeres ifjúsági válogatottból kimaradt. Egy barátságos mérkőzésen figyelt fel rá a bécsi egyesület, a próbajátékon is megfelelőt nyújtott. Jövőre a juniorcsapatban számítanának rá a Vienna Capitalsnál, ehhez már csak az iskolát kell elintézni.

Az első OB I.-es évében stabil harmadik soros védőként sok jégidőt kapott Gőz Balázs. "Jól sikerült a bemutatkozásom, a végére az egész csapat befogadott, teljes értékű tag lettem. Egész jól ment a játék." Játékát jellemezve kiemeli, szereti a sokütközéses, test test elleni csatákat, amit a meccseken gyakorta alkalmaz is. Úgy érzi, gyorsulnia kell még, és koncentrációja sem százszázalékos hatvan percen át, a lövéseivel viszont már-már elégedett.

"A Vienna Capitals egy barátságos mérkőzésen figyelt fel rám – mesélte a főszereplő. – Ezt követően próbajátékra utaztam hozzájuk, megfeleltem. Szeretnék egyre jobb ligákban játszani, és úgy látom, külföldről könnyebb feljebb kerülni."

Az 1992. augusztus 3-án született bekk az elmúlt szezonban először szerepelt a felnőttek között, és egyből a mély vízbe került. 27 Mol Liga- és 13 OB I.-meccsen játszott, egy gólpasszt jegyzett. Az ifjúsági bajnokságban is volt 17 meccse, ott 6 gól és 4 assziszt szerepel a neve mellett. Bár a végén nem kerültek a dobogóra, jó eredményekkel indult a bajnokságban a miskolci ificsapat. A minszki ifjúsági divízió 1-es vb-n remekül teljesítő válogatott keretéből az utolsó szűkítésnél maradt ki, ez nagy szívfájdalma volt.

"Meglepett a szövetségi edző döntése, de nem adom fel, jövőre is megpróbálok bekerülni az utazó csapatba. A legfontosabb célom a felnőtt válogatottság, ezért hajtok. Régebben lusta játékos voltam, de az utóbbi időben nagyot változtam, sok munkát végzek egyénileg is. Az elmúlt szezon nagyon sokat tett hozzá ahhoz, hogy most már igazán komolyan vegyem a sportot."

A hátvéd elmondása alapján nem biztos abban, hogy a Vienna Capitals juniorcsapata jobb, mint a miskolci Mol ligás gárda, "de szívesen játszanék más közegben, más szerepkörben. Miskolcon csak a védekezésre helyezzük a hangsúlyt, nagyobb elvárásokat szeretnék. Ahol nemcsak az a lényeg, hogy egész meccsen át védekezve, valahogy kapott gól nélkül jöjjünk le a pályáról. Támadni és terhet cipelni is szeretnék."

Gőz Balázs augusztus elején megy ki Bécsbe edzőtáborozni. A tervek szerint egyedül él majd az osztrák fővárosban. Az egész kalandnak egy akadálya lehet, az, ha nem találnak megfelelő iskolát a fiatalembernek.

18 komment

Címkék: miskolc ifjúsági gőz vienna capitals

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok Sikert Balázs!
Hajrá Balázs! gyerünk mutasd meg!!!!!
teljes gőzzel előre hohohooo.. szegény srácnak ezt gondolom sokan elsüthették :D
Sok sikert! Remélem az utolsó akadály is elhárul és sikerül iskolát találni!
Na végre! Nem lehet olyan szar a srác, ha a VC viszi... nem értem a válogatottból miért maradt ki. Azt hiszem kint jobb munkát tud végezni, mint Miskolcon és legközelebb egy keretszűkítésnél szóba sem kerül majd a neve, alapemberként számíthatnak majd rá.

Azért ez még szebb sztori, mint az eddigi srácoké, hiszen ilyen szinten Miskolcról még nem került ki senki, arról nem is beszélve, hogy ez a gyerek nyitott pályán kezdett el jégkorongozni mostoha körülmények között.

Még azért arra kíváncsi lettem volna, kik voltak az edzői és mikor kezdett el hokizni. A többiekről eddig azért átfogóbb cikket írtatok.
egyre tobb magyar fiatal megy ki jatszani kulfoldre ez nagyon jo dolog szerintem ha bele gondolunk 5-10 ev mulva mar csak olyan hokisok jatszanak majd a valogatottban akik ausztriaban svedorszagban finnorszagban svajcban oroszorszagban tanultak a hoki csinjat binjat ami azert eleg szep jovo kepet ad.
Ez az Balázs! Gratulálok ehhez a lehetőséghez! Fiatal kora ellenére nagyon jól játszott a nagycsapatban is. Megnehezítette néhány válogatott játékos dolgát is! Hajtással pedig nem volt gond! Sok sikert neked!
Sok sikert Balázs! Remélem összejön Neked, és ez egy kicsit feledteti az enyhény szólva is ...khm khm... nevetséges keretszűkítési színjátékot. Láttalak a vb alatt a nyitott kettesen, teljesen egyedül dolgozni, mint egy megszállott. Ez meglepett, hisz nem ilyennek ismertelek, de örülök a változásnak.
Emberek! Végre védőjátékos is a külföldiek látóterébe került!
én az előző szezonban láttam először játszani. Feltünt, hogy van egy elég magabiztosan mozgó játékos hátul, akit nem nagyon ismertem, aztán mikor megtudtam milyen fiatal jobban figyeltem és azt kell mondjam, teljesen egyenrangú ellenfele volt tapasztaltabb játékosoknak is!
Sok sikert Bécsben!

(Egrinek sem lehet egyszerű, ha elviszik a legjobbakat alóla)
@geriszu: bizony bizony. Főleg, hogy van ott még Gőzhöz hasonlóan jónéhány tehetséges ifjú, akik simán követhetnék majd a hátvédet. Csak, hogy néhány nevet említsek, Túróczy, Radványi, Korpos, a fiatalabbak közül Tóth Ádám. S engem az sem lepne meg, ha a felnőttben jó teljesítményt nyújtó Popovics is egy külföldi erősebb bajnokságban kötne ki.
@pokerface: egyetértek
és remélem a fiatalok is követeik a Balut.
Emberek segítsünk mi is sulit keriteni a srácnak,nehogy ezen csúszon már el ez a ügg.
Mindenki szedje össze az ismerőseit és szerintem sikerülni fog.
Garutla, ez jó hír.
(És végre egy védő!!!)
Sok sikert!!!
Nem utolsó sorban remek példa a miskolci ifjaknak, hogy érdemes keményen dolgozni, mert innen is tovább lehet lépni.
Gratulálok Balázs! Ebből is látszik, hogy nagy szponzori pénzek nélkül is embertelenül jó munkát végeznek Miskolcon. Végre kezdik megérteni a nagy hoki országok, hogy a magyar hokis is jó.
Gratulálok Balu! Nagyon szurkoltam Neked és fokozatosan épültél, egyre hasznosabb tagjává a miskolci csapatnak. Sok sikert!
Egy személyes megjegyzést még engedj meg:
Szegény, kicsi Miskolc! Azért így nehéz lesz!
Sok sikert kívánunk!
süti beállítások módosítása