HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szuper Levente Hannoverbe megy

2009.06.29. 10:46 D. Gromov

A Hannover Scorpions kapusa lesz Szuper Levente. A válogatott hokis sajtótájékoztatón ismertette szerződésének hátterét. Új csapata a német profibajnokságban, a DEL-ben a második helyen zárt az alapszakaszban, de a rájátszás elődöntőjében elbukott a DEG Metro Starsszal szemben. Szuper versenyhelyzetbe kerül, olvasónk előző hírünkhöz bekommentelte: a Hannover a napokban leigazolta az Eisbären Berlintől a 22 éves német válogatott kapust, Youri Ziffert. Update: hajtás alatt Szuper mondandójának lényege.

Részletek az MTI tudósításából: "Nagyon fontos számomra, hogy Európa egyik legerősebb bajnokságának egyik legerősebb csapatában juthatok szóhoz. Kicsit sajnálom, hogy megint elhagyom Magyarországot, de jött ez a német lehetőség, és menni kell.

Osztrák, svéd és finn érdeklődők mellett két NHL-es csapat, az idén Stanley-kupát nyert Pittsburgh Penguins, valamint az Atlanta Thrashers is érdeklődött irántam. A tengerentúli liga és a nemzetközi szövetség (IIHF) közötti szerződés értelmében ha július 15-ig szerződést kínál NHL-es klub, akkor felbontható az európai megállapodásom.

A most véget ért és a válogatott számára A csoportos vb-szereplést magában foglaló szezon előhozta belőlem az igazi Szuper Levit. Folyamatosan ott motoszkál bennem az NHL lehetősége, de akkor sincs világvége, ha nem jön össze. Ha megint kikerülhetnék, akár csak NHL-es klub tartalékegyütteséhez, belevágnék. Nyolc-kilenc éve még fiatal voltam, a szerencse hiányzott, hogy NHL-meccsen védjek, most viszont már tudják, hogy mire számíthatnak tőlem. Ez a legjobb kapuskor. (Szuper 29 éves. D. Gr.)

Nem kívánok azzal foglalkozni, hogy mi történik akkor, ha a Hannover bejut a DEL végső szakaszába, és az időpont ütközne az áprilisi divízió I-es világbajnoksággal. Az élet hozza, hogy mi lesz. Amíg ez nem téma, addig kár rágódni rajta."

70 komment

Címkék: szuper hannover del átigazolások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halls und beinbruch Levi. Remélem bejön neki minden ,és az első számú kapus lesz Hannoverben. A Del komoly bajnokság tele jó csapattal,itt a topon kell lenni mindig,levi erre képes,és kitudja hogyha jól kijön neki a lépés, akár teljesülhet a nagy álma az NHL
Ennek nagyon örülök! Annak is, hogy Levi komoly bajnokságba, komoly csapathoz kerül és annak is, hogy a Volánnál Heti kerülhet előtérbe!
Így van, jó hír.
Levi jó helyen lesz (csak védjen is rendszeresen), az EBEL-ben pedig másik magyar kapus pallérozódhat.
Ez lenne az egészséges útja az előre lépésnek összmagyar jégkorong szempontból is.
Nem lesz egyszeru verseny ezzel a nemet kapussal. SOK SIKERT
A honlapon nincsenek megőrűlve Szuper érkezéséről. Az arénájuk irigylésre méltó.
...érkezésétől...
Németországban egy német csapatból kiszorítani egy német játékost ahhoz meggyőző fölény kell!!
Hát ehhez kívánok én Leventének sok sikert és kitartást!
@russia91: Írnak egyáltalán már valamit a Hannover honlapján? Én eddig nem találtam semmi hírt Szuper Levi érkezésével kapcsolatosan!

Leventének sok sikert kívánok, nem egy akkora sztár az a német kapus, hogy ne lehetne kiszorítani a kezdőből. Csak most már más kapust ne igazoljanak, akkor szerintem jók Levente esélyei.
Pénzügyileg biztos nem rossz + a német csapat szerez egy nagyon jó rutinos kapust, akitől tanulhat a német srác... ilyen szempontból win-win, ha meg felfigyelnek rá jól jár... ha nem védetik, akkor sem jár rosszul, ott a pénz...
állítólag még nem végleges a deal, mert a Pitsburgh és az Atlanta is érdeklődik
Nem tudom, hogy marad e a San Jose által régebben draftolt Dimitrij Patzold, mert akkor kemény dolga lesz a kezdőbe kerűléssel
Hét év alatt már a kilencedik klubban fordul meg Levente. Elgondolkodtató, hogy 22 éves kora óta nem tud egyetlen csapatban sem megragadni, noha játéktudása alapján akár foggal-körömmel is ragaszkodhatnának utána a klubok. No de sebaj, lesz ebből még Guiness rekord! Sok sikert Levente!
@sakic: Amúgy is jóval több meccs van a DEL-ben annál, hogy egy kapus huzamosabb ideig kibírja (tavaly összesen 52, de Ziffer csak 10 meccsen védett - 90.2%-os hatékonysággal). Levi biztos megkapja a lehetőséget, csak élni kell vele. Hajrá!
@KL82: Kérdés, hogy megérné-e nekik, hogy a tavalyi bajnok második számú kapusa és egy A csoportos világbajnoki résztvevő mellett még egy kapust megfizessenek.
már megnéztem kapusnak csak az a Ziffer van a csapatba írva a honlapjukon, a kazah-német kapus valószínűleg elment
@Овечкин: azt is figyelembe kéne venni, hogy az elején egyre jobb csapatok vitték el, nem kidobták, hanem egy jobb csapat ajánlatát fogadta el, illetve egyre jobb ligákban tudott szerepelni.
@Sage: Lehet ám hogy csak én nem értem miért minőségi váltás az AHL-ből az ECHL-be, vagy onnan az OB1-be igazolni. De nézzük csak 2006/07-től a pályafutását: DEL - SWE1 - SWE2 és ez csak egyetlen szezon volt, majd ITA1 - EBEL - DEL. Ha ez így lenne, ahogy mondod, akkor már az NHL-ben kéne tartania. Ehelyett most ugyanott van, mint 3 évvel ezelőtt.
@Оvecskin:

Sztem sok magyar játékos irigyelné az általad is felsorolt lajstromot. Az persze erősen szubjektív, hogy ki milyen bajnokságot tart nívósnak. Nálam az ECHL AHL, DEL,EBEL mindenképpen minőségi kategóriát jelent, mert talán az sem mellékes, hogy milyen háttér mellett érte el Szuper ezt a szintet...
Persze senki nem vitatja, hogy ez nem az NHL, de sztem erre reálisan egy magyarnak sincs esélye. (sajnos).
@Овечкин: nemtudom feltünt e, hogy AHLből nem igazolt, hanem küldték ECHLbe, kb 8an voltak 4 helyre. és hogy utána azért igazolt OBIbe, mert épp sztrájk volt az NHLben, az európai helyeken is NHLes kapusok védtek. Del-Swe közt nem látok nagy visszaesést, a Swe 2vel meg osztályzót játszottak...
@Lazlee: Nem is a szintekkel van elsősorban probléma. Talán beilleszkedési problémái is vannak... Mind1, nem azért szeretjük Levit mert jófej :)
Hát ez egy igazán jó hír, dupla öröm.
Sose tartozott a kedvenceim közé míg itt volt.
A tehetségét elismerem,de szerintem túlzottan sokat volt ő előtérben, nekem úgy tűnt előjogokat élvez.

Amiért viszont örülök, hogy sikerült egy igen jó bajnokságba és csapatba igazolnia.
Csak ügyeljen az oldalról jövő lövésekre, azokat itt is sikeresen bekapkodta.
@Lazlee: Ráadásul nem válik éppen előnyére, hogy egy hokiban noname országból jött.
origo.hu szerint Levi után érdeklődött a Pittsburg és az Atlanta...na jó, azért is vannak a hírek, hogy felkapjuk a fejünket. Jó kapus, de azért kicsit szerényebbnek kelene lenni...Amúgy Hetényit remélem sokszor beveti a Volán, és ő lesz az elsőszámú kapus. Sokak Budait tartanák a megoldásnak, de tudtommal nem áll szóba velük...Ráadásul azt hallani, hogy a Fradi is erősen nyomul nála. Szlovákiából pedig a Nyitrát és a Liptószentmiklóst mondják...
jó kapus a levi, de az poén számba megy amit az nso-n írnak. Van a szerződésében egy olyan pont miszerint ha juli. 15-ig érdeklődik iránta egy NHL csapat akkor mehet. Ez számomra túlzott optimizmusnak tűnik. Nem röhögtek a skorpióknál mikor ezt felvetette?
Valaki talált infót a Scorpions honlapján Leventéről? A német kapus már fent van, hogy a csapat tagja, de erről az igazolásról nem találok egy árva mukkot sem. Kicsit fura!

www.hannoverscorpions.de/scorpions_team.php
@celebesz: azért lecsekkolom, biztos,ami biztos!;)
Én se találtam még semmit a honlapjukon, mindegy... De jó lenne ha a Trashers vagy a Pinguánok ráugranának... megérdemlené!!! Van vele interjú:

sportside.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2021&Itemid=94
A pittsburghben ott van M.A Fleury egykori 1/1 es két döntőbe vezette egymás után csapatát, és a nem kevésbé tehetsséges Garon is aki asszem Levihez hasonlóan nyert AHL-t. Az atlantában pedig Kari Lehtonen és a rutinos Hedberg, már mi szükség lenne Levire?
Hajrá Levi!!Ezzel a német klubbal biztos, hogy csak jól járt...
@KL82:
az NHL és az IIHF között van ilyen szerződés, szóval nem Levi találmánya a dolog

de bárhogy alakul, ez már szép és sok sikert neki
@Nessel: Ezt nem tudtam, de akkor sem hiszem, hogy idén van esélye. Ha a skorpióknál kap 45-50 meccset, és hasonló eredményt érnek el mint idén Patzolddal, akkor a KHL vagy az NHL megnyílhat elötte másképp kizárt
@KL82:
igen, azért ez így valószínűbb
és talán inkább védjen a DELben, mint hogy a tengerentúlon padozzon.
Azért még Nabokov vagy brodeur mellett is kap a tartalék 10 meccset. Ez is több lenne, mint a Levinek eddig összesen
@KL82: Pätzold az ERC Ingolstadthoz ment
@kovacsistvan:Jimmi Waith visszavonúlhatott.
lehet, hogy így sem nyílik megy az nhl Levi elött. De Szuper elött magyar játékos még a német első liggában sem játszott, ő meg már többször is visszatér ez sem rossz, De nem a legjobb.
Gratulálok Levinek új csapatához!

Sok Sikert kívánok!


Egyébként tudtommal egy NHL csapatnak nem 2 kapusa van. Emlékeimben él még mikor a Blues 5. számú kapusa lesérült és a 6. számú állt be helyette, aki nem kapott gólt a meccsen!

Szóval remélem összejön az NHL is neki!
először is le kell szögeznem, hogy minden tiszteletem Levié. de Ovecskinnek tökéletesen igaza van. egyértelmű visszalépés jelent ha valaki visszajön európába és teljesen mindegy melyik ligába. (most vonatkoztassunk el attól, hogy akkor még a KHL-nek híre hamva sem volt) sokkal nagyobb esélye lett volna annak, hogy felhívják akár ahl-ből akár echl-ből mint, hogy repülőre ültetik a világ másik oldaláról. le kellett volna ezt nyelnie és kaparnia, de nem láttam ezt tőle sehol. elment egyre gyengébb csapatokhoz csak azért, hogy védjen és biztos kezdő legyen minthogy maradt volna egy helyben és megharcolt volna a kezdő posztért. nem véletlen, hogy 1-2 éveket védett mindenütt.
@stero: ezzel egyet értek, én az euélvonalbeli csapatok fikázását nem értettem...
@mike80:
már, hogy ne lenne esélye. pontosan, hogy volt ugyanúgy mint vasnak. vannak akik évekig játszanak ahl-ben foggal körömmel kaparnak míg végre megkapják a várva várt telefont. ezt kivárni csak tartás és akarat kérdése. vas sem lesz mégegyszer olyan közel az NHL-hez mint iowaba. egyszerűen hülyeséget csinált.
Nagyon jó bajnokságba kerül Levi, örülök hogy újra Németországba játszhat, de annak még jobban örülnék ha az NHL-be játszana , és szerintem ő is.
Sok sikert Levi mi szurkolunk neked!!
@Lazlee: egyetértek. az eu-s ligák fikázása teljesen felesleges mert innen indultak jagrek, fedorovok és sundinok. sőt az ebel lenézése a legbutább dolog mert nagyon sokban hozzá járult a magyar hoki fejlődéséhez. de lássuk be ez nem Levi szintje ő sokkal-sokkal többet tud ettől. most durva leszek és népszerűtlen de vakok között félszemű a király.
Nagyon jó hír!
Azt hozzátenném, hogy az Atlanta finn kapusa gyakorlatilag egy ... idényt produkált.
Fleury HATALMAS BAKIKAT csinált az alapszakaszban és a playoff-ban is és csak mákja van, hogy stanley kupát nyerhetet. Lehet, hogy a TPS Turku jobb lett volna, de ez inkább egyéni véleményem.
Örölnék, ha Hetényi is ilyen jó utat járna be és nem érdekel, Heti így tehetségtelen úgy tehetséges. Úgyanúgy hozta a dolgokat,mint Levi!!! Budai, ha nem kap máshonnan szerződést már azis király lenne, ha maradna a szlovák élvonalban. Remélem nem jönn haza, mert akkor vissza esik és végleg elszál, hogy Heti előt legyen kapus a válogatottban.
Hát...sok sikert az új csapatban! Valószínűleg nem leszek népszerű, de nyugodtabb lennék még egy kapussal...Hete tavalyi néhány meccséből kiindulva. Remélem következő szezonban jobban kijön neki a lépés.

Szanee :DDD Mikor megyünk már meccsre? ;)
@KL82: Hacsak Buzás Patrikot nem számítjuk magyarnak, aki Augsburgban játszott, vagy talán még játszik is.
"Csak" az édesapja és az édesanyja magyar.
Sajnos az édesapja Buzás György 2005-ben meghalt.
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Azért Fleury-t leszólni két ilyen idény után... persze vannak bakijai, de olyan parádéi is amelyek feledtetik a butaságokat. Egyéni stílusa van, ami nagy szó a ami hokiban.
Akármelyik csapatnál ha csak egy kis esélye van akkor örülnék ha menne észak-amerikába. Kérdés mi lenne jobb, egy pofozógép csapatban védeni amennyit lehet vagy a liga egyik legjobb csapatábvan koptatni a padot, alkalmanként kisegíteni MAF-t... nem tudom, de nagy kaland lenne annyi szent. Azért lenne jó a Pens mert ha túljutnak a kapuson még ott van Scuderi aki véd :D :D
@Stommy: Lehet hogy már nem sokáig... Scuderi UFA lett, és kérdéses, hogy elfogadja-e a Pens ajánlatát...
Bocs az OFF-ért.
Szerintem is hatalmas dolog, hogy egy DEL-es csapat szerződés ajánlott Szupernek, és teljesen elrugaszkodott lehetőség, hogy a PP vagy a Trashers leigazolja (már bocs), szerintem benne van ugyan Leviben, csak az NHL-ben ritka az ilyen jellegű "visszahívás", általában aki egyszer kiszállt egy AHL-es csapatból, és visszajött Európába, már valahogy nem kapkodtak utána a csapatok. Szerintem van arrafele elég mindenki, akiből válogatni.
Szerintem csak a VB-n nyújtott teljesítménye alapján kerülhet vissza, (ha elfelejtjük a Kanada ellenit)ha a jóra emlékeznek, akkor igenis lehet, hogy egy csapat felkapja rá a fejét.
És ha már az AHL-be visszakerül, az is hatalmas dolog, onnan már szinte csak szerencse kérdése, hogy valaki felkerül-e vagy sem (pl. az idén amennyi hátvéd lesérült volt a Pensnél, boldog-boldogtalan játszott, de a pontlistavezető Peltonen nem tudott felkerülni, mert csatárposzton nem volt senki sérülve). Szerintem Garon helyett simán beférne Levi, csak kár hogy nem mi döntünk erről. :P
Sok sikert Levinek az új csapatában! Na és persze Hetének is, hogy sikerüljön bebizonyítania, hogy lehet rá számítani és állandó kezdőként is megállja a helyét!
Sok sikert Levinek a további pályafutásodhoz, ha nem úgy alakul ahogy tervezed én visszavárlak Fehérvárra.
Kiváncsian várom az AV19 pénteki sajtótájékoztatóját, ha jól tudom akkor lesz...ha nem, tévedtem :)
Sok sikert Levi, az új klubbodban!
Azért kiváncsi leszek, jön-e a Volánba új kapus? (esetleg Palko Újpestről?) Hete mellé kellene egy erős vetélytárs!
@edudus: egyetértek, nagy veszteség ez a volánnak, bárki bármit mond. És annak se örülök, hogy a DEL rájátszása belelóg a vivizió 1-es VB-be, Szuper mindenképp létfontosságú lenne a feljutáshoz
@solarys: Palko-Palko csere, aztán vigyétek
Palkonak volt 1-2 jó mérkőzése az UTE kapujában , nem kell ezért tőle "hanyatt esni". találunk mi jobb kapust Finnországban, mert azért ha Hetényi kidől akkor végünk van .
Levinek már nagyon "érik", hogy valamelyik NHL csapat ráharapjon.Szerintem a "nagyoknál" vannak olyan kapusok akik bőven megütik Levi teljesítményét, én drukkolok neki!:D A Calgary meg sajnálhatja....:D
Inkább egy gyengébb csapatban elsö kapus legyen,mint egy sztárcsapatban koptatja a padot!
Levi is biztos igy gondolkozik,és nem volt rossz ez a választás.Az NHL-es szintet szerintem nem éri el sose.
Sok sikert!
@kapusLaci: Hát, nem tudom... Nézdd meg a mostani másodszámú kapusokat. Olyan szinten Szuper is véd! Sőt, ha emlékszel még Divis-re! Ő is védett az NHL-ben és szerintem egyáltalán nem jobb kapus mint Szuper. Én nem védem Levit, csak ez a személyes véleményem...
@PMilan83:Vagy Dany Sabourin ,aki Szuper csapattársa volt a Saint John Flamesnél.
Szerencse is kell,lehet,hogy Szupernek nem volt abból elég.
@PMilan83: Szerintem Divisnek se volt keresnivaloja az NHL-be,gomdolom jol volt menedzselve azért töltött 5 évet a tengeren tul.
Persze Levit én is a jokapusok közé sorolom,a VB-én Szlovákia,Fehéroroszok ellen nagyon jol védett,de amikor jöttek a Canadai bombák Ö is tehetetlen volt.
Levi jo napokat tud kifogni amikor neki szinte lehetetlen golt löni,de szerintem nem tartozik a stabil kapusok közé,akik átlag jol védnek,neki vannak nagyon jo napjai,de nagyon gyenge is.
Egyszoval hullámzo a teljesitménye.
Ez csak az én véleményem kapus szemmel nézve:))
Olvassátok el a blogját, lehet, hogy nem is olyan távoli álom az NHL?
Levivel az a helyzet, hogy stabil kapus. 10 meccsből 9x képes közel ugyan azt a teljesítményt lehozni. Ellenben a képességei alapján a DEL szereplés az elképzelhető maximum. Ennél magasabb szintre az alapképességei nem predsztinálják sztem. Egyszerűen nem NHL szintű kapus. Amiket művel a kapu mögötti kimászkálásaival, eladott korongjaival az szörnyű! Egy NHL edző ilyet meglát, és rögtön elszalad... ezek a hibák nem férnek bele egyszerűen.
Szuper pótlására valószínűleg fin kapus érkezik a mai FMH szerint.
@Francesco70: ezzel maximálisan egyetértek.
Levinél ez a maximum, el kell ezt fogadni!
@kapusLaci: Hidd el, nekem is van közöm a "kapussághoz" és ahogy látom neked is... Akkor tudhatnád hogy egyértelmű hogy ha olyan csapatban védesz, ami ugyanolyan szintű mint az ellenfél, akkor talán te sem kapsz annyi gólt, mert a védők nem 10x lassabbak, több a támadás nem csak védekezés, stb... De talán ezeket nem kellene mesélnem neked... Magyarul a játékkép is máshogy alakul és Levi Kanada ellen olyan gólokat kapott, amiről ő nem tehetett... Kanada ellen ez volt... A teljesítményről meg annyit hogy a eurohockey-n többségben .90x felett van még az ahl-ben is.
@PMilan83: Teljes mértékben igazat adok neked.
@kapusLaci: Ezt úgy mondtad, mintha jól van hülye gyerek, csak hagyd már abba... :DDDDDDDDDDDD ;)
@PMilan83: Ha valakinek nem adok igazat akkor vitatkozom vele tovább,ezt itt nagyon sokan tudják.Amit irtál a tegnap nekem, abba télleg igazat adok neked,ugyanazon a véleményen vagyok mint Te!Szoval nem lerázni akartalak :)))
@kapusLaci: Ok, megbeszéltük... ;) :DDD
@Acilles: Garon elment. Kezdetnek nem rossz:D
süti beállítások módosítása