HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Azari: Meg akarjuk nyerni a bajnokságot

2009.05.22. 15:36 F. Kapus

Az a tervünk, hogy a döntőben az Alba Volánnal játsszunk, és ott legyőzzük a legjobb magyar csapatot, nyilatkozta a jégkorongblognak Azari Zsolt. A Dab.Docler ügyvezetője elmondta, Magosi Bálintot nem adják oda a fehérváriaknak, első-második soros játékossá akarják tenni. Magosinak nem lesz gondja a történtek miatt, ugyanis szándékairól és tárgyalásairól folyamatosan tájékoztatta az újvárosi vezetőket.

"Nagy tisztelője vagyok Ocskay Gábornak, aki számomra is példamutató munkát végez. Kevesen tettek annyit a magyar jégkorongért, mint ő. Magosi Bálint átigazolásáról ennek ellenére nem fogunk tudni megállapodni. Erről nagyon udvariasan, baráti beszélgetés keretében tájékoztattam csütörtök este. Nem tudjuk elengedni tehetséges csatárunkat. Egyrészt, mert nagy terveink vannak vele, másrészt, mert a szakmai vezetésünkkel együtt úgy ítéljük meg, nem jött még el az ideje ennek.

Több dolgot is szeretnék tisztázni ezzel kapcsolatban. Magosi Bálint átigazolása számunkra nem pénzkérdés. Mivel ma Magyarországon a jégkorong elsősorban nem üzleti alapokon működik, ezért nem kívánjuk értékeinket pénzzé tenni. A mai dunaújvárosi hoki működtetése érzelmi alapokon nyugszik.

Nagyon komolyan mondom, ha J. P. MacCallum edző és én is úgy látnánk, hogy Magosi fejlődése szempontjából a következő évben az EBEL-szereplés lenne a legjobb megoldás, elengednénk. Nincs itt objektív mérce, ezek csak érzések, de fontosnak tartjuk ezeket a dolgokat. Még egy játékos karrierjének kibontakozását sem gátoltuk meg csak azért, mert élő szerződése volt Dunaújvárosban. Ez a jövőben is így lesz. De azt gondoljuk, fiatal csatárunk a Volánban jelenleg negyedik-ötödik soros játékos lenne. Nálunk első-második soros lesz, a Mol Ligában sokkal többet fog játszani. Az edzőnk szerint még egy év legalább kell neki ahhoz, hogy eldönthessük, mire képes.

Legyünk őszinték, Magosi Bálintnak még egy teljes felnőtt szezonja sem volt. Tudjuk, hogy nagy tehetség, de nem láttuk még tartósan azt, hogy mit tud. Ha a következő szezon után úgy ítéljük meg, hogy egy Alba Volán-szintű csapatban is fontos játékos lehet belőle, annak ellenére el fogjuk engedni, hogy még egy évig érvényes szerződése lesz velünk. Nagyon odafigyelünk, hogy a játékosok érdeke is érvényesüljön.

Nem mindegy, ki játszik a csapatban. Minden dunaújvárosi sokat ér a városnak és a csapatunknak. Tudjuk, vannak korlátaink, de még egyszer mondom, itt a hoki nem üzleti kérdés. Ha az lenne, évek óta nem létezne felnőtt első osztályú jégkorongcsapat. A lényeg ebben a kérdésben, hogy az érzelmi alapú kérdéseket nem lehet forintosítani, ezért nem is beszéltünk átigazolási összegekről Ocskay Gáborral. Nálunk az az igazi eredmény most, ha sikeres a csapat, és ezt a sikert dunaújvárosi fiatalokkal éri el.

Azt még hozzáteszem, játékosunk számára nem okoz semmilyen nehézséget ez az ügy, ugyanis mindvégig tájékoztatott minket a fejleményekről és a szándékáról. Folyamatos levelezésben állt J. P. MacCallummal is, aki ezeket az érveket vele is megosztotta.

A következő évre vonatkozó terveink jelentősen megváltoztak az előző szezonhoz képest. Rájöttünk, a középszernek nincs értelme. Ezért egyértelmű célunk, hogy megnyerjük a magyar bajnokságot. Az a tervünk, hogy a döntőben az Alba Volánnal játsszunk, és ott legyőzzük a pillanatnyilag legjobb magyar csapatot.

Nagyon komolyan dolgozunk, már negyedik hete tart csapatunknál a fizikai felkészülés, és kis szünettel egészen augusztusig folytatjuk. Jelenleg húszan vagyunk, az összes idegenlégiósunktól elköszöntünk. Kapusunk egy van, Kiss Tamás, az biztos, hogy egy külföldit hozunk még. A további erősítéseink attól függenek, a többi csapat milyen erősségű kerettel vág neki az új szezonnak. Nagyon jó bajnokságban reménykedünk, ez mindenki érdeke. Az Alba Volánhoz képest mi egy kicsit lassabban, de talán pontosabban és szisztematikusabban készülünk a feladatokra, minden lépcsőt végig kell járnunk."

35 komment

Címkék: mol liga dab.docler azari magosi ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korrekt válasz egy korrekt megkeresésre.
Minden tiszteletem a dunaújvárosi hokit életben tartóké.
Egyébként - mint már többször írtam - én budapestiként inkább Fehérvárra járok meccset nézni mert azért valljuk be, az EBEL és a Mol liga között van különbség. De feltétlen meg fogom nézni Magosit, kiváncsi vagyok, mit tud egy mai fiatal tehetség. Úgyhogy reklámnak sem volt utolsó ez a kis huzavona...
Nem az a hír,hogy a Volán kiszállt a magyar bajnokságból?
@rol71: ilyen hír még nem volt, mi legalábbis nem írtunk hasonlót :)
Na, ez a beszéd! HAJRÁ DAB!
Na ez korrekt. Nincs mismásolás, nincs mellébeszélés. Tények vannak érvekkel. Volán szurkerként is jó volt olvasni.
@rol71: a farmcsapat száll ki a MOL-ligából...
@D. Gromov: az ilyet hívják bréking nyúznak?:)
Amennyire elkeserítőek voltak a hírek a MOL ligás csapatokről, azér sztem ütős kis derbik lehetnek idehaza. Az ute megmutatta szezon végén az erejét, remélem lesz pályájuk, idén és csillanthatnak. Erős lesz a DAB is, ha ennyire keményen alapoznak. A Stars is jó lehet. Hiányzik még egy erős Fradi, egy jó miskolc, meg egy két agilis székely csapat. Alakulunk na...
De ha a srác máshol szeretne játszani akkor...
Nem akar mindenáron máshol játszani, nagyon jól érzi magát Dunaújvárosban is.
Nagyon korrekt válasz! Titkon reméltem, hogy Magosi marad Újvárosban!
Na tessék, erről beszéltem a korábbi cikkek alatt. Végre egy korrekt vezetői állásfoglalás, sok ilyen kell a magyar jégkorongnak!
A tervekhez sok sikert, legyen újra fejér megyei döntő, és tiszta szívből kívánom, hogy újabb hatalmas Újváros-Volán derbik legyenek! Ezt páran biztos nem hiszik el nekem, de ha az Újváros tényleg jobbnak bizonyulna nálunk, azt sem bánnám, hogy nem nyertünk sokadszorra bajnokságot!
Nem véletlenül jelent meg a közlemény a Dab honlapjan.

Csodálkoztam is, mert utána úgy tűnt oda fogják adni.

Azari nyilatkozata korrekt és van értelme amit mond úgy nagy vonalakban.

Csak az maradt kérdés, hogy ezek után Magosi mit gondol valójában.

Egy évet várni és edzeni egyébként nem nagy hülyeség, ha aztán fontosabb emberként kerül majd be a Volán csapatába.
Korrekt nyilatkozat és korrekt tervek, amihez sok sikert.

Már csak arra kell vigyáznia egykét bizalmatlanabb szurkernek, nehogy az éj leple alatt Volános hordák akarata ellenére kilopják a városból, mint ahogy az már másokkal is "megtörtént".
@Azari: ez egy tényleg jó összefoglaló a történtekről, igazi, valós érvekkel. Korrekt.

@Föld-lét: "Felesleges egy természetfeletti gonosz erőben hinnünk. Az ember maga is képes mindenféle gonoszságra." idézet Joseph Conradtól
@M.Lac: De most komolyan, ki beszélt itt gonoszságról?
Vagy félreérthetően fogalmaztam?
tényleg nem értem, de mindegy.
Remélem egyszer nálunk is lesz hasonlóan gondolkodó,korrektül nyilatkotó vezető.
Korrekt nyilatkozat, egyetértek, hogy a középszerűségnek nem sok értelme van. Azonban pénzügyi oldalról célszerű volna felpörögni kissé, hogy meg lehessen tartani az értékeinket (nem csak a szerződéssel rendelkezőket).
A csapat összetétele nyilván még képlékeny, légiósügyben annyit azért megjegyeznék, hogy Rackora azért érdemes volna rápróbálni, ritka jó kis kapus. Nagyon lényeges lenne egy megbízható, playoffra is alkalmas kapus, láttuk tavaly, hogy mennyi pont ment el kapuson. Ha tényleg ilyen terveink vannak, akkor ebben sem lehet megalkudni. JP nyilván intéz pár titánt Kanadából, úgyhogy igazán kíváncsi leszek.
Szép viselkedés... Ebben főleg az a jó, hogy el vannak szánva arra, hogy utolérjék a Volánt... Ebből csak jó sülhet ki...
Ez a minimum hozzáállás. Ha ez megvalósul, akkor már minden jó. Ne a Volán gyengüljön le hozzájuk, hanem ők erősödjenek. A Volán is menjen felfele a többi csapat meg zárkózzon.

A bajnoki címet nem szeretném adni.

Hajrá Volán!
@Borsy: nem kell adni, majd elveszik :))) egyszer biztos :D
@Gabberboy: Előbb vagy utóbb...Én az utóbbnak szurkolok.
azt elhiszem, mindenki annak szurkolna :)
mondjuk köv szezonban megelégednék egy fejér megyei döntővel, aztán következő évben meg meglátjuk .. :D Bár így menne :)
Azari úr korrekt nyilatkozata után elvárunk egy korrekt szövetséget,és játékvezető testületet !!
De jó lenne ismét egy megyei döntő! :)
@jocca: na igen... volt jópár félrefújás idén ami után szívesen elbeszélgettem volna a zebracsíkos úriemberekkel... :S

fejér megyei döntőt!!! :) és egy jó fradi - dab összeütközést ;)
dab - fradi/ute/volán meccsek faszák, szeretem amikor jönnek vendégszurkolók, azok a leghangulatosabb meccsek =)
"Nálunk az az igazi eredmény most, ha sikeres a csapat, és ezt a sikert dunaújvárosi fiatalokkal éri el."

Így, így, így!
Hajrá fiúk!
Dicséretes és egyenes beszéd!
Remélem az Újváros is fejlődik, szüksége van a hokinknak minél több erős csapatra.
1. Magunkat vertük meg azért mert nem használtuk ki a helyzeteket és csak eztán jönnek a kihasználatlan előnyök

2. Nagy Gergő büntetése egy vicc, le akarta ütközni a gyerek Gergő kifordul, az meg nekiesett a palánknak ...

3. Megint elvitték Tomi lábát, de most legalább kaptunk 2 percet

4. Bornhammar kiállítása a semmiért, ebből kaptuk a 3. gólt

5. Vesztes meccs után is illik körbe menni és megköszönni a szurkolást ...
bocs nem ide, légyszi töröljétek
Úgy tűnik, hogy a vasmű újra jelentős összeget áldozna a sportra! Ebben a cikkben csak a kézisekről beszélnek, de van esély a hokisok támogatására?
www.origo.hu/sport/kezilabda/20100507-orosz-befekteto-segithet-az-ujvarosi-kezilabdan.html#burnEnd
süti beállítások módosítása