HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Négycsapatos juniorbajnokság indulhat

2009.05.22. 14:13 F. Kapus

Szeptembertől sokak örömére újraindul a magyar juniorbajnokság. Jelenleg négy biztos résztvevője van a sorozatnak, de lehet, hogy bővül a mezőny. Csütörtökön ligaülést és MJSZ elnökségi ülést is tartottak. Sok fontos döntés és elhatározás született.

Kezdjük a legfontosabbal: újra lesz juniorbajnokság. Az Alba Volán 19, a Bp. Stars, a Dab.Docler és az UTE jelezte indulását a versenysorozaton, esetleg a MAC is csatlakozhat. A klubok szóbeli megállapodása szerint az 1989. január 1. után születettek vehetnek részt a sorozatban. Ez egy évvel több, mint amit az IIHF-szabály kimond, azaz U21-es bajnokság szerveződik. Erre a szűk játékoslétszám miatt van szükség. Épp emiatt a nevezéshez nem írnak elő minimális létszámot, a mérkőzésekre legalább nevezendő létszámot nagyjából 15 főben határozzák meg, de erről csak a következő ülésen döntenek. A játékoskereteket ifjúsági korúakkal szabadon feltölthetik a csapatok.

A találkozókra mindig keddi játéknapokon kerül sor. Kétfordulós alapszakasz szerepel a tervekben, azaz négy induló esetén 12 mérkőzést játszhatnak a csapatok. Ezt a rájátszás követi, ahol az elődöntőkben három, a helyosztókon négy győzelemig tart a harc. Így egy csapat legalább 19, legfeljebb 24 mérkőzést játszhat a juniorbajnokságban. Nyilván így az ifik is sokkal több mérkőzésen vehetnek részt a következő szezonban. Az U18-as bajnokságról most nem volt szó, ez is a következő találkozó témája lesz.

A következő ligaülés június 3-4-én lesz. Az első napon a felnőttekről, a másodikon az utánpótlásról lesz szó, az előkészítőktől a juniorokig, mindenkiről, aki nagypályán játszik, valamint az OB I./B-sekről. "Ezeken a napokon minden kérdést igyekszünk véglegesen megválaszolni" – mondta Radványi Róbert ligaelnök a jégkorongblognak.

A juniorok mellett szó esett a felnőttek bajnokságáról is, a Mol Ligáról és az OB I.-ről. "A két bajnokság összefügg, először is azt kellett tisztáznunk, ómilyen szisztémát találjunk ki jövőre – számolt be a fejleményekről Radványi Róbert. – Azt mondhatom, a magyar csapatok jövőre is a Mol Ligában szeretnének indulni. Hogy hány csapatos lesz a következő Mol Liga, arról még nem lehet nyilatkozni, azt gondolom, mind a magyar, mind a magyar–román bajnokság kérdéseit június 3-án tudjuk lezárni. Terveink szerint a Mol Liga szeptember 11-én kezdődne, február 15-én érne véget. Annyit mondhatok, mindkét bajnokság valószínűleg hasonló rendszerű lesz, mint az idén volt."

Megtudtuk, a Magyar Kupáról nem esett szó. Az előző szezonban nem rendeztek MK-t, és a következőben is kevés szabad időpont van. A ligaelnök lát esélyt a lebonyolításra, mert a csapatok nagyon szeretnének a kupáért játszani. "Ha öt perc idő marad a végleges versenynaptárban, valamilyen formában megrendezzük a Magyar Kupát."

Az MJSZ elnökségi ülésén elfogadták az ifjúsági és a felnőtt válogatott szakmai beszámolóját. A következő szezon szövetségi kapitányát és edzőit a felnőtt, junior, ifjúsági, serdülő és kölyök korosztályban a következő, június 15-ei ülésen fogadják el a mostani, nem publikus beterjesztések alapján.

Még egy hír: Horvátország megerősítette indulási szándékát a novemberi Pannon Hoki Gálán, így Magyarország és Olaszország mellett már csak egy üres hely van, amelyre korábbi információnk szerint Lengyelország pályázik a legnagyobb eséllyel.

36 komment

Címkék: bajnokság juniorok mjsz mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem a junioroknál a MAC mellett még a MACik is hiányoznak, hogy egy csíki csapatról ne is beszéljek.
Kicsit több résztvevőre számítottam, de az tutter, hogy jobb, mint a tavalyi... Lépésről lépésre.
No, ilyen infók után egy kicsit nehezebb dolguk lesz a Volán-fóbiában szenvedőknek, hogy kiélhessék magukat, de nincs kétségem affelől, hogy amennyi energiát bele tudnak feccölni az utálkozásba, valahogy csak kihozzák majd ebből a hírből is, hogy mi vagyunk az ősgonoszak.
Sebaj, kutyára szalonna, fóbiára Volán, borúra derű! :)
@Raon: A hírre nem de a te hozzászólásodra kinyilik a bicska az ember zsebében...
Én örülök hogy indít a Volán U21-es csapatot, így a fehérvári fiatalok is saját közegükben erősödhetnek és nem kell 11:0-s zakók okozta sebeket feldolgozniuk. Kérdés hogy ebben a bajnokságban is lazsálhatnak majd, vagy itt már lesz eredménykényszerük, mert hogy az OB1/Mol ligában nem volt az is biztos...
Szorítok minden csapatnak hogy hozzanak össze egy jó kis bajnokságot, és titkon még reménykedek hogy valaki még csatlakozik. Remek lehetőség a fejlődésre! hajrá-hajrá!!!
Nagyon jó hír, hogy újra van junior bajnokság. Remélem összejön a kupa is. Nem véletlen, hogy a csapatoknak nagyon hiányzik.
@Stommy: ez kellemetlen, de úgy gondolom, ha egyes újpesti és újvárosi illetőségű uraknak az elmúlt napokban szabadott volt a "szabad véleménynyilvánítást" gyakorolni, akkor én nem újrakezdeni, hanem egyszer s mindenkorra lezárni szeretném az efféle értelmetlen marhulást. Egy ideig próbáltam szép szóval - nem ment. Utána próbáltam kicsit feszültebben, de még mindig érvekkel. Nem ment.
Úgy döntöttem, most kipróbálom az "ő módszerüket", hátha tükörbe nézve belátják, hogy ez mennyire értelmetlen...

Ami a többit illeti, szerintem ebben egyetértünk. Sőt, én kíváncsian várom, hogy milyen eredmények születnek majd. A Volán utánpótlásnevelésénél pl. az újvárosi biztos előrébb tart, de talán így, hogy normális keretek között szerveződik a bajnokság, végre nekünk is sikerül eredményekkel is bizonyítani. Egyrészt a Volán szurkolóknak ez a siker még hiányzik, másrészt én úgy gondolom, a Volánt érő folyamatos támadásokra ez lehetne a legjobb válasz - mondjuk egy junior bajnoki cím. Na az lenne aztán a szép világ, ha már itt sem lenne támadási felület. :)
@Raon: Az hogy értelmetlennek nevezed az újvárosi és újpesti véleményeket az a Te dolgod, ettől még lehet igazság a mondanivalójukban. A lezárás nem a Te feladatod, hanem a blogot üzemeltetőké, akik le is zárták a kommentezést. Te most megint elkezdtél provokálni, amire szerintem semmi szükség.
@Raon: Így legyen!!! Jó dolog az egyetértés, amúgy meg ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
Lehet h hülyeséget kérdezek, de a Titánok hol vannak?
mi lenne ha a juniorcsapatok az ob1/b-ben indulnának?
@OliBLOOD: oké, úgy tűnik, itt pár kérdésben már nem működik a blog stílusra jellemző kölcsönös tisztelet és bizalom, akkor elő az edzettebb vitatstíllel.

Kezdjük a szövegértelmezéssel.

> Az hogy értelmetlennek nevezed az újvárosi és újpesti véleményeket az a Te dolgod, ettől még lehet igazság a mondanivalójukban.

Én ilyet sehol nem írtam, ezt csak te képzelted bele a mondandómba. Az érvelési módszer az, ami szerintem értelmetlen - amely érvelési módszernek az a lényege, hogy az adott szurkolónak x baja van a Volánnal, és ha felmerül egy téma, ilyen-olyan érvekkel megpróbál rámutatni arra, hogy miért neki van igaza, és miért a Volán az ősgonosz. Pszichológiai szempontból amúgy ez egy olyan önigazolás, amelynél nem is az a fontos, hogy kiderüljön az igazság, hanem az, hogy az illető minden alkalommal jól megállapíthassa, lám milyen jól döntött, amikor elkezdte a Volánt utálni...

A lényeg ilyen esetekben szerintem roppant egyszerű. Ha adott esetben az érvek igazak, akkor semmi gond, ez csak egy eszmecsere volt - és természetesen ezt illik elismerni a "vesztes" félnek is. Ha viszont az érvek nem igazak, akkor ez csak a a személyes fóbiák kiélése, maga folyamat pedig szimpla, neoprimitív gyűlölködés.

A véleményekben természetesen lehet igazság - sőt, én sosem hirdettem azt, hogy mindenben csakis nekem lenne igazam. Ha odaát mondják jól, és én tévedek, azt eddig is elismertem, és ezután is el fogom ismerni.

Persze ez nehezen fog kiderülni, ha az általam butaságoknak gondolt igazságok tévedéseit firtató kommentjeimre nem érkezik válasz.

> A lezárás nem a Te feladatod, hanem a blogot üzemeltetőké, akik le is zárták a kommentezést.

Én ilyet nem írtam, ezt megint te akartad félreérteni. Mivel régóta kommentezel ide, neked is pontosan tudnod kell, hogy ezzel én is tisztában vagyok (és akkor az előremutató egyeztetés érdekében én most eltekintek a Te provokációdtól).

A lezárás általam használt fogalma inkább egy olyan eszmecsere, amely végén megszületik vmilyen konszenzus.
Remélem, ezen eszmecsere kevés indulattal fog lemenni - bár őszintén szólva erre nem látok sok esélyt. Én a magam részéről igyekszem minimálisra szorítani ezen indulatokat, és csak a lényegre koncentrálni.

> Te most megint elkezdtél provokálni, amire szerintem semmi szükség.

Azt elhiszem, hogy erre szerinted semmi szükség, hisz eddig a többség rádhagyta ezt a volángyűlölködés dolgot, és ez neked nyilván tökéltesen megfelelt. Most, hogy én elébementem a dolgoknak, a helyet változhat - persze, hogy ez neked nem tetszik.
A helyzet viszont az, hogy szerintem meg pl. a te Volánt érintő bejegyzéseid jó része a provokáció. Nem is az, amit írszk, hanem ahogy írod - amellyel túlléped a korrekt vélemény bárki esetében tiszteletben tartható kereteit.
Most annyi történt, hogy én ezentúl nem akarom ezt rádhagyni, hanem igyekszem korrekten jelezni a gondjaimat.

Nézd, még én annyit tudok felajánlani, hogy ha te is érdemben szólsz hozzá a témához, én sem veled fogok foglalkozni. Nem kell, hogy egyetértsünk, csak tartsuk be a kommunikáció alapszabályait.
@Stommy: köszi. :)
Ami a vitát illeti, szerintem nem hülyékkel vitatkozom - az általam említett újesti/újvárosi szurkolók véleményem szerint cseppet sem hülyék. Ez már abból is látszik, amilyen rutinosan használják az érvelés/meggyőzés stilisztikai eszközeit. :)
A "vitatkozásnak" meg lehet, hogy nem lesz értelme, de számomra ez már nem ilyen kérdés.
Egyszerűen meguntam, hogy igazságtalanul csesztessék a kedvenc csapatomat. Bármi jön, állok elébe.
@Raon: Nem reagálnék erre bővebben, mert személyeskedésre itt a blogon semmi szükség. Ha szeretted volna ezt privát csatornán is eljuttathattad volna.
De a volángyűlöletemet kikérem magamnak és kérlek többet ne rágalmazz!
Voltam én már Újpest-gyűlölő amikor azt mondtam, hogy "fiatal szerethető újpest" nem 13 szlovákból kellene állni. Voltam Stars-gyűlölő amikor tavaly év elején nagyon szúrta a szemem, hogy a beígért "saját fiatalokra építünk" helyett összevásároltak egy csapatnyi játékost. Most Volán-gyűlölő vagyok, azért mert azt mertem mondani, hogy nem voltek korrektek Magosival szemben, hogy már azt nyilatkozták, hogy az ő játékosuk, miközben még csak a tárgyalások zajlanak.
Megtanultam, hogy jópáran nem képesek megérteni a mondanivalómat ezért rámsütik a gyűlölő jelzőt és ezzel letudják a dolgot.
Valamikor régen volt egyszer egy évig úgy 25- 26 éve U25 -ös bajnokság három indulóval mivel az ob1 es csapatokhoz (FTC, Újpest és Volán) nem mindenki fért be, de elküldeni se akartak senkit.
Az ifi csapatokat is lehetne indítani olyan egyesületekből ahol nincs junior csapatra lehetőség, több mérkőzés nagyobb sebesség........
@OliBLOOD: akkor, ha letisztáztuk, hogy egyikőnk sem szereti, ha rásütnek valami mondvacsinált dolgot, és nem kenyerünk a személyeskedés, akkor a jövőben esetleg megpróbálhatnánk majd az adott témák adott érveiben is dűlőre jutni.
@Bencito: hát ők még gyerekek, majd 4-5 év múlva, reméljük
@Senderos: amióta megszűnt a juniorbajnokság, arra vártunk, hogy újra legyen. Ne akarjuk most az OB I/B-vel összehozni őket...
@celebesz: így van, első lépésnek nem is rossz ez!
ÉLJEN, ÉLJEN, ÉLJEN!!!!

Kis lépés ez, de nagyon fontos lépés! Igenis nagy szükség van a junior bajnokságra!!!

Akár egy olyan könnyítés is lehetne, hogy csapatonként X számú (mondjuk 5) idősebb játékost is lehetne szerepeltetni, hogy egy Feil Arnoldnak, Fekete Szabolcsnak, Rajz Attilának, vagy Hidasi Gábornak, Bernei Gergelynek ne kelljen idő előtt visszavonulnia.

De ez így egy ragyogó, sőt, már-már szenzációs hír!

Aztán remélem, hogy pár év alatt kinövi magát a junior bajnokság, és csak U20-as korosztályban, évi 50-60 meccsen, 7-8 csapattal (esetleg erdélyiekkel is) tudják kiírni a junior bajnokságot.

De ez egy tökéletes első lépés! Háromszoros hipp-hipp-hurrá mindenkinek, akinek része volt benne az Alba Volántól a Bp. Starsig és az MJSZ-ig!!!
Mi van már megint.Front, höhullám?
NYUGI
Milyen drámaian fogalmaz ez a Radványi: "ómilyen szisztémát találjunk ki" :P
Végre, végre, végre újra!

Jó lenne, ha lenne több csapat is.
És amit Gab mondott, az sem hülyeség, sőt...
Lehetnének idősebb játékosok is.
Pl. azok, akik ifiből kiöregedtek, de már a felnőtt csapatba nem férnek be. Emellett kardoskodhatna a Volán is, mert mi lesz Bedő Botival, Barabás Mikivel? Nem 89-esek, de nem férnek be a felnőttbe sem.
@a10: Ezért lenne jó kölcsönszerződéssel egy másik város csapatában úgymond "franchise" rendszerrel játszatni őket. Ezt 2 napja már ecsetelgettük. A felmerült helyszínek:Paks,Kaposvár, MTK, Győr, Debrecen, esetleg Jászberény.
@Borsy: Kicsit elfelejtődik, hogy a játékosok nem bábuk egy sakktáblán, akiket csak úgy ide-oda lehet rakosgatni.
@KCs: Nem bábuk, de ha komolyan akarnak hokizni, akkor így még mindig jobban járnak, mintha nem tudnának játszani az 1. osztályban. Megfelelő teljesítménnyel akár még lehet komoly OB1-es karrierjük is. (Az amerikai draftnál sincs sok választása, de az más rendszer)
@KCs: Mint pl. Magosit? Szerintem még mindig jobb ha valaki egy OB1-es csapatba megy a megszűnt farmcsapatból, mintha végleg abbahagyná... Ráadásul Paks vagy Győr nem távolság Fehérvárról, ha arról lenne szó.
@Bencito: Nem kerdeztel hulyeseget!En megjosoltam a HC rovid futamidejet,nekunk ebben a valsagban olcsobb volt a koltseg, de jobb volna "ujra"inditani a ZTitans-ot KA vezetesevel,mivelhogy az Andrasnak peldaul vissza kell mennie Zallaszentivanra,mert ott van lakasa.En megirtam mindenkinek,hogy szerettuk Egerszeget,akivel talalkoztunk azokutan tudjak igazolni,de a "szenat"rendezni kell es kimaszunk a "valsagbol"is 1x,ugyhogy nem kell csuggedni,ujra kell inditani!!!Meg mindig hallgatjuk a Himnuszt:Titanok Indulo!
Szivunkhoz nott a Titanok,hiszen Krisztiannak ez volt az elso "Kulfoldi" fellepese,a vendegszeretet is maximalis volt,de a Mi tanacsunk az ,hogy probaljatok ujrainditani KA-val,hiszen akarmit is mondnak o 1 Mester,mi is haragudtunk ra de elismertuk mint szakembert!es nem dicsekvesbol de keze kozt tart 2 tehetseget,es ha Kurko ne lepjen Le vagy Ki,akkor lehet Tobbet is.Gondolkodjatok Okosan es Szabadon!!!Udvozlok Midenkit,Csukkos Laci
Őszintén örülök a junior bajnokság újraindításának!
Ez nagyon sokat jelent a hokinknak!

A személyeskedések és feltűnési viszketegségekből eredő fórumba beírkálóknak pedig üzenem, rossz helyen járnak, ez nem dühöngő...
@szabo p.krisztian csaladja Erdelybol: Lehet,hogy jobban jártál volna,ha nem írsz semmit.Katasztrófa!
Még valami!Nem hiszem,hogy pont a te tanácsodra lennének kíváncsiak Zegen!Kercsónak és Prófusznak pedig csak hálával tartozol amiért Zalaegerszegen lehetett a fiad költségek nélkül,míg te a Pitvar vendéglőben söröztél!Te ne adjál tanácsokat,inkább maradj szépen csendben!Nagyon kevés hely van Magyarországon,ahol ingyen lehet hokizni!Az egyik ilyen hely Zalaegerszeg volt.Mindezektől függetlenül,gratulálok a fiadhoz mert tehetséges gyerek.
@így is jó:
neked kellene elhalkulni és befejezni az állandó személyeskedést. várunk vissza krisztián.
süti beállítások módosítása