HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Decemberben juniorvébét rendezünk

2009.05.09. 10:48 F. Kapus

Az IIHF kongresszusa szombaton Magyarországnak ítélte a 2010. évi, valójában 2009. december 13. és 19. között megrendezendő divízió 2-es U20-as világbajnokságot. Az esemény megrendezésére határidőig senki nem jelentkezett, így annak elenére, hogy eredetileg nem pályáztunk, megkaphattuk a jogot. Csoportbeli ellenfeleink Nagy-Britannia, Dél-Korea, Mexikó, Szerbia és Kína lesznek. A pontos helyszínt később jelölik ki. A magyar válogatott kiesett a divízió 1-ből, a cél egyértelmű: vissza kell jutni.

24 komment

Címkék: vb juniorok

Jól hangzik, én nagyon örülnék egy újvárosi helyszínnek. Mikor volt utoljára nemzetközi torna arra fele?
2002 de lehet hülyeséget beszélek, mintha Kínával játszottunk volna amin kint voltam.
Egy önkéntesünk biztosan lesz decemberre!

Nemzeti Sport 2009.05.03.
A munkakerülő

Azonkívül, hogy Noé sem látott olyan özönvizet, mint amilyen Zürich-Klotenre zúdult szombat kora délután, sok rendkívüli nem történt velünk, ezért a magyar játékvezetői társadalom egy jeles tagjának történetét meséljük el, az ő engedélyével. Nagy Attila vonalbíró otthon, a Norvégia elleni két edzőmeccs idején még idegesen kérdezgetett minket is, hogy miként tudna kijutni a világbajnokságra, mondván, a Nemzetközi Jégkorongszövetség, az IIHF nem túlzottan készséges a tagországok „zebráival”. A spori aztán valahogy megoldotta a kiutat, és habár a startra nem érkezett meg, az alsóház első meccsére igen. Sőt már előző nap ott szobrozott a sajtóközpont előtt, várva az időközben elintézett akkreditációs kártyájára, jóllehet addigra már szerzett egy másikat tartalékba. Végül nem a magyar küldöttség által akkreditált vendég lett, hanem önkéntes, „Joker” feliratú kártyával. Ilyen munkatársakat a szervezőbizottság hónapokkal ezelőtt kezdett toborozni, akik az ajtónyitogatástól az útbaigazításig mindenféle feladatot ellátnak. Hősünk is beállt közéjük, fel is vette a neki járó teljes csomagot, a vb hivatalos jelvényével ellátott baseballsapkától és pulóvertől kezdve az övtáskán át a hátizsákig, egyúttal közölte: ha a magyar csapatnak dolga akad, ő sajnos nem ér rá. Ennek nem örültek különösebben, de patália nem lett a dologból, azóta pedig kiderült, hogyan kerülhető ki a munka. Ha az ember úgy tesz, mintha nagyon dolgozna valamin, a többi önkéntes hozzá sem szól. Így aztán a Magyarország–Ausztria alatt Nagy Attila a Palla Antal technikai igazgatótól kért statisztikai lapot szorongatta, és amikor közeledett a főnök, gyorsan cserélt a strigulákat valójában húzogató Hetényi Zoltánnal, így a teleírt papiros láttán az igazgató elismerően jegyezte meg: „Ja, statistik, gut…” Másnap persze sikerült fél tizenegyre a csarnokhoz érnie reggel nyolc helyett, de az „Elnéztem a vonatot” kifogás itt elégnek bizonyult, ráadásul éppen ebédidő volt az önkénteseknek, ezért a spori tele hassal lépett le a magyar válogatott utolsó edzésére Dübendorfba…

nso.hu


Sport Plusz 2009.05.06.
Lejmolás

Ritka jópofa ember Nagy Attila, ismerjék meg Önök is. Azt feltétlenül tudni kell róla, hogy a magyar játékvezetői társadalom jeles tagja - idézet a történetet közreadó Nemzeti Sportból - egyszerűbben szólva a hazai jégkorong napszámosa, lévén, hogy kétkezi vonalbíróként szolgálja a mostanában hazai népszerűsége csúcsán lévő sportágat. A történet ott kezdődik, hogy Nagy sporttárs szeretett volna kijutni a svájci világbajnokságra, csak azt nem tudta eldönteni, milyen trükkel tudja megúszni a jegyvásárlást. Miután játékvezetőként nem volt rá igény, arra gondolt, hogy megvezeti a szervezőket. Ő is hallotta ugyanis a rólunk keringő történetet, amely szerint a magyar a világ legélelmesebbje. A gyanútlan ember mögött lép be a forgóajtón és előtte lép ki.

Attilánk kurucos fortéllyal újságíró akkreditációt szerzett, ám akadt ennél jobb ötlete: önkéntesnek állt. Azzal ugyanis járt ez-az: Baseball sapka, pulóver, hátizsák, övtáska. Azt, persze, nem gondolta komolyan, hogy ugyanúgy keccsöl, mint a többi, többnyire helyi élhetetlen, aki szabadsága terhére önkénteskedik, idegent tájékoztat, csámborgót kísér; még csak az kéne, inkább sumákolt.

Csak úgy tett, mintha, közben dehogyis. Csupán az ingyen ebéd volt számára szent, a munkát elbliccelte. Több tréfás történet - ezeket most nem idézem - hőseként röpke két-három nap alatt legendás honfitársaink szintjére küzdötte fel magát. Azokéira, akikkel távozáskor kinyittatják a bőröndöt a minibár tartalmát kutatva és akik miatt a szálloda éttermében a második nap reggelén már pincér áll a svédasztal mögött, megakadályozandó, hogy a kedves vendég táskába, farzsebbe, pulóver alá, akárhová pakolja az ebédre-vacsorára szánt szendvicset.

Azért nem árt, ha tudjuk: amit Nagy sporttárs jópofának gondolt, azt a Hős utcában lejmolásnak hívják. Ami, persze, nem büntetendő, viszont büszkének sem kellene rá lenni. Ennél már csak az a kellemetlenebb, hogy a kollégák is viccesnek gondolták a vonalbíró kalandjait. Még engedélyt is kértek rá, hogy megírhassák: megkapták, megírták.

Én is.

J.J.
Sport Plusz
@b-bbbbbbbb: mennyibe is kerültek a kieséses kör belépői??? ha én kijutottam volna, akkor szerintem erre jutott volna pénz. Én valahogy nem (én sem) tartom viccesnek, sokkal inkább szánalmasnak az ilyent.
@ulrik: Ez az egész Sportpluszos cikk csúsztatás és hazugság.

Ahelyett, hogy azt emelnék ki, hogy valaki a jégkorong iránti szeretetből önkénteskedést vállal, illetve a magyar válogatott iránti szeretetből a főnökeivel megbeszéli, hogy ott lehessen az edzéseken, inkább becsülendő.

A magyar válogatott akkreditálta a svájciak után a legtöbb újságírót. Na, azok közül vajon hány és mit írt a VB-ről. Azok - és jó eséllyel köztük annak a lapnak a munkatársa is, amelyik ezt a felháborító cikket írta - tized annyit nem dolgozott a VB alatt, mint a szóban forgó önkéntes srác.
@KCs: Elnézést a nyelvtani hibákért.

Helyesen: "edzéseken. Ez az egész inkább becsülendő."
@KCs: a véleményem vonatkozik minden hasonló "történetre". Akire nem igaz, természetesen nem.
Ezek szerint tudtoddal ebből semmi nem igaz? Mit csinált kint Nagy Attila? Mármint mit takart nála az önkéntesség. Bővebb infók hiányában én a cikkből tudok csak kiindulni (illetve cikkek, mert pl. az nso-n is szerepelt), ez alapján nem nevezhető önkéntes segítőnek az, aki ajándékokat kap, eszik, meccsre megy (és edzésre), de az alapfeladatait nem látja el. Ennyi erővel én is kérhetnék pl. a volán mérkőzéseire ingyen bérletet a volán iránt érzett szeretetem miatt.

Az egyébként a legfelháborítóbb, hogy az ilyen ingyenélők általában iszonyat büszkék magukra, hogy nekik valami ingyen volt. (és nem csak sportra, nem csak szórakozásra vagy meccsekre gondolok)
@ulrik: Én viszont saját tapasztalataim alapján mondom, ellentétben veled és a Sportpluszos újságíróval.

Pont azt csinálta, amit minden más önkéntes, pont annyi ajándékot és ellátást kapott, mint minden önkéntes. Reggeltől estig ott teljesített szolgálatot, ahova beosztották.

Az NS cikke arra utalt, hogy a svájci szervezők jól tartották az önkénteseket, profi módon bántak velük, és még azt is figyelembe vették, hogy ha valaki esetleg a saját válogatottjának az edzésére kíváncsi.

Ebből ki lehet hozni azt, amit a Sportpluszos idióta, de ezzel csak saját magát minősíti.
@KCs: Akkor tulajdonképpen az NSO cikknek kell hinni, mert a Sport Pluszos nem mond igazat, csúsztat?
@ulrik: Végre egy olyan ember aki tisztán érti a cikk lényegét nem marha büszkén kellett volna ezt a cikket leírni hanem nagyon szégyelnie kéne magát hogy még egy síros szájú kitud jutni ilyen helyre és még büszke is a semmit tevésére mert mint kitudódott a cikkből összetőrte magát a sok munkától
@b-bbbbbbbb: Egyrészt megdöbbentő, hogy csak ezért a provokációért beregisztráltál.

Az NSO cikkből nyilvánvalóan kiderül, csak a Sportpluszos újságíró nem akarta megérteni, hogy a magyar meccsek és edzések idején kellett megtalálni a módját, hogy meg lehessen őket nézni.

@susogós mackók: Ez a baj, hogy te sem voltál ott, csak a cikkek alapján ítélkezel.

Érdekes, hogy hokimeccsekről kevesen mernek véleményt mondani csak újságcikkek alapján, nem tudom, ez az ügy miért kivétel. Az szóljon hozzá bármit is, aki ott volt, és tudja, hogy mi fán terem az önkéntes munka a VB-n.
Amúgy pedig a blog eddig dicséretesen fellépett a konkrét személyek ellen irányuló névtelen provokációk ellen (pl. Kercsó-ügyben), remélem most is így lesz.
@KCs: mielőtt félreérted, általánosan fogalmazok, tehát a cikkben szereplő konkrét személytől függetlenül: Te sem lehetsz biztos benne, hogy XY mennyit dolgozott, hiszen nem lehettél mellette minden nap, minden (munka) órájában. Persze előfordulhat, hogy párban dolgoztok. Pusztán azért, mert valaki ott volt a VB-n, nem feltétlenül tud többet EGY KONKRÉT személy munkájáról véleményt alkotni. De igazából ez (számomra) egy lényegtelen történet, felesleges túlragozni.
Én a Sportpluszban nem nagyon bízom, ugye Gyárfásé a lap, ő pedig már bizonyította, hogy a hoki számára nem sokat ér, lásd Sárközy interjút. Hozzáteszem, ez a szubjektív véleményem...
@b-bbbbbbbb: A jelenséget, amiről írtál, szerintem mindannyian ismerjük. Ki ne járt volna úgy külföldön, hogy egy ott "portyázó" magyar társaság miatt kellett lesütnie a szemét.
De a konkrét személy esetében ez nem jellemző. Nem voltam a világbajnokságon Svájcban, de Attilát ismerem. Az elmúlt időszakban számos alkalommal találkoztam vele, amikor egy-egy szövetségi rendezvényen önkéntesként dolgozott. Tavaly például az ifjúsági Négy Nemzet Torna ideje alatt végig a lengyel csapatot segítette. Később a lengyelek nagyon udvarias levélben köszönték meg a magyar szervezők figyelmességét, és ennek a köszönetnek a nagy része Attilát illette. A VB előtt a finn csapat mellett kapott feladatot. Az utánpótlás válogató teszteléseken is többször segített már. Visszatérve a cikk eredeti témájára: nagyon remélem, hogy Attila részt vesz az itthon rendezendő junior világbajnokságon, de nem mint önkéntes segítő, hanem mint a Nemzetközi Jégkorong Szövetség által küldött vonalbíró. Inkább ezért lobbizzunk!
@gm: oké, támogatom. lobbizzunk :D
Istenem! Ennek már mosz ürülni kell???

Félek, hogy sok ember kirúgnék a székéből! És ez most nem FIDESZ, MSZP! Akiknek nagyon odaragadt a kibaszott segge!
Elég érdekes a két cikk. A Nemzeti Sport és a Sport Plusz által leírt állítások érdekesnek tünnek. Kinek és mit ártott? Esetleg folyamatosan nyomoztak utána? Miért most került elő a téma? Nagyon unatkozhat valaki - valakik!
@korong: Miután tavaly Gyárfás T. jobban égett mint a Reichstag, a Sárközy proffal szembeni, a 170 milláról szóló TV. vitában, mindent és mindenkit, aki szeretett sportunkhoz kötődik bármilyen szinten, megpróbál bemocskolni, besározni.
@oldspieler: Szerintem is ez lehet a háttérben,mert érdekes,hogy a tavalyi olimpián ingyen kézi- és vízilabda meccset néző,neves korábbi sportolók által vezetett nézősereg nem lett elmarasztalva.Akkor Schmitt Pál volt a hibás,hogy nem tudott több jegyet szerezni a NOB-tól.
Mondjuk ez a sportplusz-cikk pontosan beleillik ennek a Jakab Jozsef nevu hajas disznonak az eddigi munkassagaba.

A kocsog parasztja az elmult husz evben sem a Nepszabadsagban, sem a Sportpluszban soha egyetlen budos szot nem volt kepes pozitivan irni. Most is porba alaz egy embert, aki elkovette azt a hibat, hogy leallt beszelgetni a nemzeti sport joszandeku de kisse buta ujsagirojaval. Igy ismerhette a nevet, de arra nem vette a batorsagot, hogy o a teljes nevet kiirja a jegyzete aljara. Gyava fereg, pontosan beleillik a magyar sportujsagiras legaljasabb vonulataba Gyarfassal, Gyenes J-vel egyutt.
@Fejér Lilla: J.J. mit keres a sport közelében, ha ilyen szépen tud megnyilvánulni miután gondolom ott volt és elvolt mint a befött? Gy.T. a saját szöv. belül megszívatta a sportoloit! Akkor mit várunk el más sportágak iránti tiszteletről? A saját fészkükbe . . . !
J.J. kap valami infót azt átírja majd kiadja? Hát tényleg egy becsületes megoldás. Ha egyáltalán ott volt a VB-n akkor miért nem a saját információira támaszkodik. Igy akárt meséskönyvet is írhatna. :-)
@KCs: sajnáljuk, hogy szombaton túl sokáig nem voltunk gépközelben, és emiatt elharapózhatott itt ez a vita. dühösek vagyunk, hogy ez a két írás - amelyek közül az elsőt szerencsétlennek, a másodikat végtelenül felületesnek, kártékonynak és pofátlannak tartjuk - megjelenhetett itt is, ahol semmi keresnivalójuk. kcs kommentjeinek minden pontjával egyetértünk, nagy attila mellett kiállunk. a polémiát off jellegére tekintettel ezzel lezárjuk.
süti beállítások módosítása