HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ez életünk legnagyobb élménye volt

2009.04.27. 00:18 D. Gromov

Ez a fajta szurkolás, és ez a légkör, amit a magyar drukkerek teremtettek, a legjobb promóció a 2014-es világbajnokság megrendezésére beadott pályázathoz – jelentette ki Kovács Zoltán MJSZ-főtitkár a 0-9-es magyar–kanadai meccs után. Az MTI jóvoltából azon melegében közreadunk néhány nyilatkozatot.

Lindy Ruff kanadai szövetségi kapitány: "Egyszerűen kihasználtuk testi ás gyorsasági fölényünket. Mindenki játéklehetőséget kapott, hogy mielőbb felvegye a világbajnokság ritmusát, mert számunkra most jönnek majd az éles meccsek."

Pat Cortina magyar szövetségi kapitány: "Gratulálok a kanadai csapatnak, és sok sikert kívánok nekik a folytatásra. Külön köszönet a szurkolóknak. Tudtuk, borzasztóan nehéz mérkőzés lesz, igazi kihívás. Szerettük volna megismételni a pénteki teljesítményünket, felnőni az ellenfélhez, azonban a méretbeli, sebességi és erőfölényüket nem minden esetben tudtuk kompenzálni. Remélem, keddre is rengeteg szurkolónk marad Zürichben a fehéroroszok elleni fontos mérkőzésre."

Kangyal Balázs csapatkapitány: "Köszönjük nektek, srácok, ez életünk legnagyobb élménye volt, bátran kijelenthetem. Szeretném megköszönni, hogy ilyen sportszerűen szurkoltatok. A nemzetközi szövetség azt mondja, ilyet a világon még sehol nem látott."

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára: "Ez a fajta szurkolás, és ez a légkör, amit a magyar drukkerek teremtettek, a legjobb promóció a 2014-es világbajnokság megrendezésére beadott pályázathoz."

Szuper Levente: "Nagy élmény volt a világ legjobbjai ellen pályára lépni, de sajnálom, hogy hat gólt is kaptam. Várom a fehéroroszok elleni mérkőzést."

Horváth András: "Hihetetlen a sebesség, ahogyan játszanak. Ugyanúgy elfáradtunk, mint a szlovákok ellen, de szerencsére lesz egy pihenőnapunk a fehérorosz meccs előtt. Ennyire tellett erőnkből, sajnos néha nem a legmegfelelőbb megoldást választottuk. Volt néhány elkerülhető gól is."

46 komment

Címkék: magyarország vb kanada a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SZÉP VOLT FIÚK!!! SÉRÜLTÜNKNEK JOBBULÁST!
A SZURKOLÁS 5+1* !
Nem láttam a meccset, de a Szlovákokkal játszott meccsen is már zseniális volt Pozsonyban szlovák drukkerekkel teli kocsmában a riázást hallani. Ez még jobb lehetett. Ami tény, az az, hogy a 0:9 nagyon csúnya vereség, és kicsit égő utána olyanokat olvasni, hogy "Hihetetlen a sebesség, ahogyan játszanak." Bocs, de mit vártatok egy VB-n? :-)))
Marad a vízilabda.
Kanadai szövetség honlapja sajnos eléggé lesajnálja a magyar csapatot az összefoglalójában...:
www.hockeycanada.ca/index.php/ci_id/61843/la_id/1.htm
"Most már legalább tudja Magyarország, milyen a csúcsszínvonal az A csoprtoban"
"Akkor a különbség a két csapat között, mint az Atlanti Óceán, ami elválasztja a két országot."
(itt egy kis földrajzi képzavar.. : ))
"Nagy élmény volt a magyaroknak az NHL-játékosok ellen játszani, akiket eddig TV-n néztek"

Ez persze mind igaz, és elmondjuk mi magunkról ezeket, csak rossz ha más mondja ránk.

De mi legyünk továbbra is büszkék a csapatra és a szurkolókra! Szép volt fiúk!!!
@e1: semmit nem vártunk! Tudtuk, hogy Kanada ellen ez vár ránk! Nekünk furcsa, a mi csapatunk még nem találkozott hasonlóval tétmeccsen ennyi.

Egyébként nem mi vagyunk az elsők akiket megruház Kanada, ami szerintem nem is volt olyan nagy, hiszen a Lettek pár éve 12-őt kaptak tőlük!
@e1: Miért lenne égő a realitás, te keszeg??! Az lenne égő, ha nem ismernék fel ezt a játékosaink, és azt hinnék, hogy reális esélyük ven Kanada ellen.

És mit vártunk egy VB-n? Azt, hogy fejlődünk tovább, ahogy eddig! 10-20 éves hit, fejlődés, küzdelem van ebben a pár napban, amit most ez a csapat Svájcba tölt.

Negatív surmó vagy, e1.
@e1: miért, milyeneket kéne olvasni?
@e1: nem, nyilván nem arra számítottak, hogy Kanada vánszorogni fog a jégen, csak a tapasztalásnak van az a furcsa tulajdonsága, hogy időnként még ez elképzeléseket is felülírja, és itt ennek a konstatálása zajlott - tessék kicsit többet gondolkodni, aztán pötyögni a klaviatúrán
tsn.ca:

"You could see almost a collective look of confusion on the faces of the Canadian players as they walked to their dressing room after Sunday's game. It was the first time any of them had seen a nine-goal victory handled so well by the opposition and its supporters.

"Nothing against our fans in Nashville, I love them to death, but this is different,'' said Predators defenceman Weber. "This is something special to be a part of. It's really neat.''"

A lényeg: a kanadaiak el voltak képedve - sosem láttak még szurkolótábort, amelyik így tudott örülni egy kilencgólos vereségnek :)
Biztos az is hozzájárult, hogy a kanadai B-közép nem erre a meccsre készült elsősorban, és hogy a semleges szurkolók megkedvelhették a mieinket a szlovákok elleni meccset látva, de akkor is nagyon nagy élmény volt végig csak magyar rigmusokat hallgatni a ma esti mérkőzésen. :)
Az tényleg fura lehetett a kancsiknak (ha vannak amcsik, akkor lehetnek kancsik is, nem?), hogy ennyi gól után még mindig Istenként tisztelik a szurkolók a csapatot.
Gondolom otthon ahhoz vannak szokva, hogy ha jön a dádá, akkor a nézők eldobigálják a 3 literes kólájukat, meg a 8 kiló popcornt, és hazaviszik a meccsről a dagadt, és pléjstésönön edzett kölküket, naná hogy a 32literes fogyasztású pickáppal. :o)
A mi drukkereinkről meg még csak annyit, hogy én a 4:3-as norvég meccsre vittem ki a 2 és fél éves fiamat először, de annak ellenére, hogy csórikám bealudt egy kicsit, mert már eléggé bent voltunk a szokásos alvási idejébe, szerintem olyat tapasztalhatott, amilyet még én sem azelőtt, semmilyen sportrendezvényen, leszámítva azt a felemelő sporttörténeti pillanatot, amikor a BS-ben egy (hogy ne írjak marhaságot ország-szinten (Kenya vagy Etiópia esélyes)) afrikai futó (asszem 10ezer m-en, de lehet, hogy ebben is tévedek) világcsúcsot futott, és a közönség szinte vele szuszogott a nemes cél érdekében, majd a végén hatalmas ovációt kapott.
Biztosan vannak néhányan a csapatból, akik most sajnálják, hogy nem jött össze a becsületgól, de arra kell nagyon is büszkének lenni, amit a VB előtt nyújtott a csapat a finnek, norvégok ellen, és amit most a szlovákok ellen műveltünk, mert azért lássuk be, ők nem ma kezdték ezt a műfajt, és ennek ellenére mi a szerény kis hátterünkkel nagyon szépen helytálltunk.

Csak így tovább, hajrá fiúk!

(u.i.: már alig várom, hogy a fiam elkezdjen legalább hobbiból hokizgatni. Az első ütőjét, egy igazi csehszlovák(!) Artis-t már kiguberáltam neki a lomtalanításkor. :o) ).
@e1: "Marad a vízilabda."

Aha, akkor te vagy az, aki a vízipólósok zsinórban bukott ötödik döntője után azt mondtad, hogy "marad a jégkorong"!?:)))
@e1: "kicsit égő utána olyanokat olvasni, hogy "Hihetetlen a sebesség, ahogyan játszanak." Bocs, de mit vártatok egy VB-n? :-)))"

Törni magyar kicsit? Bakkerkaralábé, nem azt mondta, hogy meglepte őket a kanadaiak sebessége, hanem azt, hogy nagy a kanadaiak sebessége! Ha ezt cáfolod, akkor nem tudom mi a gyors szerinted.
Köszönjük az új határokat :)
Ezek szerint az egész EU-t visszafoglaltuk nem csak Svájcot :)

"Akkor a különbség a két csapat között, mint az Atlanti Óceán, ami elválasztja a két országot."


"Zolta vezér pedig vitézei visszatérte után kitűzte Magyarország határait: a görögök felé egészen Vaszil kapujáig és Rácföldig, nyugat felé egészen a tengerig, ahol Spalato városa van; a németek felé pedig egészen Göncöl hídjáig. Hogy a legutóbbi vidéken várat emeljenek, az oroszok feladatául szabta, akik a nagyapjával, Álmos vezérrel Pannóniába jöttek. Ugyanezen a határon, a Mosony nevű fertőn túl nem kevés besenyőt is telepített országának védelmére, hogy valamikor a jövőben a rajtuk esett sérelem miatt dühösködő németek a magyarok határait el ne pusztíthassák. A csehek felé pedig egészen a Morva folyóig tűzte ki a határokat, mégpedig azzal a kikötéssel, hogy vezérük évi adót fizet Magyarország vezérének. Ugyanilyen módon a lengyelek felé - amint előbb Böngér fia Bors - a Tátra hegyéhez tette az ország határát."
@zsoszi: Spalatoig, azaz Splittig. Kis nagyvonalúsággal ezer évig a tenger volt a (dél)nyugati határ. Azért az még mindig másfél ezer km-re van az Atlanti-óceántól...:)) Lássuk be, a tengerentúlról nézve mi egyszerűen csak a tengerentúlon vagyunk.:)) Valahol Európában - Európa pedig az Atlanti-óceán partján van, nem?;)
Ha jol emlekszem azt mondtak, hogy Kanadaban 2500 fedett jegpalya van. Nemtom idehaza hokisbol van-e ennyi osszesen. Ehhez kepest az a 0-9 bakfitty. Szerintem.
@e1: Lehet hogy kicsit elfogult vagyok, de: talán nézdd meg a két ország hokikultúráját, csarnokainak és játékosainak számát, milyen játékosok ellen játszottunk és nézdd a magyarok milyen körülmények között készülnek, stb. és utána írjál hülyeségeket! Miért mit vártál? hogy majd nyerünk 4-3-ra? Mindenki tudta milyen játékerőt képviselnek! Látszik, hogy nem értesz semmit a jégkoronghoz...
A Szuper szurkolói klub tegnap kicsit szomorú volt.
De nézzetek meg minket kedden. Részletek később.
Fel a fejjel, és csak így tovább!!
@RCH: Nagyjából 2000 hokis van hazánkban, de ez 5-50 éves korosztály, amatőrökkel meg mindennel együtt, míg náluk kb akkora arányban játszanak hokit, mint nálunk focit (150ezer igazolt labdarúgónk van kb plusz akik csak ugye kedvtelésből játszanak vagy kispályán...).
Én azt mondom, hogy minden meccsen nem lehet csodát művelni. És ha megkérdezték volna, melyik meccsről hiányozzon a csoda, én tuti a Kanada ellenit mondom.
@RCH: okulásul álljanak itt a "száraz" tények a IIHF.com-ról. Utána lehet értékelni, összehasonlítgatni:

CANADA
Total Players 558,173
Male Players 147,280
Female Players 77,461
Junior Players 333,432
Total Referees 31,905
Indoor Rinks 2,451
Outdoor Rinks 11,000

HUNGARY
Total Players 2,076
Male Players 512
Female Players 146
Junior Players 1,418
Total Referees 44
Indoor Rinks 17
Outdoor Rinks 11
@Surdilovics: "Nagy élmény volt a magyaroknak az NHL-játékosok ellen játszani, akiket eddig TV-n néztek"
Nagy élmény lesz a kanadaiaknak a KHL-esektől (és/vagy további európaiaktól) kikapni, akiket még tévében sem néztek.
@RCH: az biztos hogy a kanadai média röhögött azon hogy náluk több fedett pálya van mint nálunk igazolt játékos!
vagy csak azt kell megnézni hogy mi könyörgünk felkészülési pénzért, 300 millióért amit nem kapunk meg, míg a legrosszabbul kereső kanadai is több pénzt kap ennél!
DE mégis ott vagyunk és majdnem döntetlent játszunk szlovákiával és el fogjuk verni a fehéroroszokat!(remélem)
Most megtanulja a világ összekapcsolni az A-csoportot a magyarokkal és nem csak eltévedt gyerekek leszünk!
@RCH: hokisból? Minden korosztályt figyelembe véve (U8-felnőttig)picivel több, mint 2000 nevezett játékos van.
@Surdilovics: Ha úgy nézzük,hogy ott milyenek a lehetőségek (és mindíg is milyenek voltak) és itt milyenek, akkor mi nyertünk. :P

Ugyanakkor,ha a csapat ugyanolyan jól ment volna mint a szlovákok ellen, akkor most a kanadaiak is le lennének döbbenve, de szerencséjükre,nem ment olyan jól. :)

HAJRÁ MAGYAROK!!!
"Remélem, keddre is rengeteg szurkolónk marad Zürichben a fehéroroszok elleni fontos mérkőzésre."

Én is remélem. Fantasztikus hangulatot teremtettek a Kanada elleni meccsen is!
Az úgy még durvább, hogy Kanada népessége 32 Milió Tehát 12.000 ember jut egy fedett csarnokra nálunk 600.000 A nyitottaknál még durvább, ott 3.000 embernek jut egy, nálunk 900.000- nek.

Szerintem tök nyugodtan tudna egyszerre hokizni a teljes "kancsi" népesség

Hajrá Magyarok.
Kedden még itthonról péntektől pedig a helyszínen (Zürich? Bern? :) ) szurkolunk a bentmaradásért. Eddig minden rendbe van úgy ahogy számítani lehetett. Mindenki őrizze meg a hitét és a siker elérhető. HAJRÁ MAGYAROK!
Gratula a Fiúknak meg a Szurkolótábornak is!
Ilyen is van... Hiába az elszántság, hiába a számtalan eddigi csoda, ez nem jelenti azt, hogy mindig mindenki ellen lesz csoda, és a tudás- és egyébbeli különbségek soha nem jönnek ki. Tegnap kijöttek, de ki a fenét érdekel...
Tényleg elképesztőek voltak a magyar szurkolók!
Mintha végig vezettünk volna.
Remélem továbbra is ez lesz!
@imr: Sokat számított szerintem, hogy a kanadaiak az elején el tudták dönteni a meccset, míg a szlovákok 1-0 után nem tudtak érdemben tovább nyomni. De a tegnap délutáni meccs bebizonyította, hogy - az A csoporthoz, és nem hozzánk képest! - ez a szlovák válogatott nem túl erős...
@e1: Milyen érdekes, hogy rajtad kívül senki nem csodálkozik az eredményen/talán nem véletlen/, mert mindenki tudja az erőviszonyokat és mindent a csapatról... Nem is írok neked többet úgysem értenéd!Inkább ajánlanám figyelmedbe a jégkorszakot és utána biztos nem írnál baromságokat!

SZÉP VOLT FIÚK..SZÉP VOLT FIÚK!
@e1: ez nem ego, hanem realitas... egyebkent meg rajtad kivul talan senki nem akadt fel ezen...
nem hiszem, hogy ezen a meccsen "szlovak-szeru" eredmenyt var(hat)tal...

a csapat mindent megtett, a magyar tabor pedig szenzacios volt... meg TV-n keresztul is nagyon jol atjott a hangulat... nagyon jo lehetett igy a jegen lenni annak ellenere, hogy az eredmenyjelzon mi allt...

akarmi lesz a legvegen, en tuti a repteren uvoltok majd: "SZEP VOLT FIUK!!!"...

Valaki írjon már a svájcban kint elszállásolt magyar szurkolók közül, hogy milyen őrületes hangulat van ott esténként? van tényleg GDZ koncert? találkoznak a csapattal? INFOT!!! :)

ui.: mi Fehérváron is megcsináljuk a magunk hangulatát, afterpartyval együtt..., az tény... :)
@CafeDelMar: SZiasztok....innem Zurichbol jelentem....tehat....a hangulatot a tv nem adja at teljesen...ilyet meg a vilag nem latott ami itt megy...a szurkolok fenomenalisak...az, hogy a meccs alatt duborog a szurkolotabor az semmi...az, hogy teli torokbol enekli mindenki a himnuszt a meccs vegen az semmi....de hogy meg utana is kb 30-40 percen keresztul az ott maradt kb 1000magyar szurkolo a fiukat hivja ki a jegre az aztan maga a csoda....Gyertek ki...Gyertek ki....hangzott a skandalas...es a fiuk ki is jottek....a mellettunk allo kanadai es svjaci szurkolok tobbszor kerdeztek tolunk a meccs alatt...hiaba vezetett kanada, hogy mi minek is orolunk ennyire hiszen vesztesre allunk....????
Es akkor elmagayaraztuk.....nekunk ez a csoda....egy csoppke orszag eljutott a legjobbak koze....ez a csucs....es teljesen mindegy mi az eredmeny....nekunk a mi fiaink a legjobbak.....es a kedves svajci szurkolok kb a 2szunetben mar magyar mezben pompaztak es lelkesen uvoltottek, hogy Ria ria hungaria......

Jo magyarnak lenni svajcban is....Buszkek leheteunk magunkra es a fiukra....HAJRA MAGYAROK....Es nagyon nagy koszonet a szurkolotarsaimnak a fantasztikus hangulat megteremteseert...a fiuknak rengeteget jelent ez....

ui: lehet talalkozni a fiukkal is meccs utan ha eleg turelmesek vagytok...:-))))
Kanada legmérvadóbb lapja a TSN.ca a következő cikket közli:

www.ctvolympics.ca/hockey/news/newsid=9882.html?cid=rsstsn

iszonyat korrekt cikk, egyáltalán nem lesajnáló és ismét megemlítik Ocskayt és azt hogy a Kanadai játékosok többsége szurkol nekünk hogy maradjunk bent, és azt hogy a mérkőzés után több játékos haverkodni kezdett
@iceice:
Csak megerősíteni tudom a leírtakat. Hihetetlen nagy, parádés, fantasztikus, stb.. hangulatot csinálunk, csinálnak a szurkolók!!!


Tudom kicsit korai ezzel foglalkozni, mert még közel sem biztos a 2014es vb rendezése:) de ha sikerülne elnyerni a rendezést, javaslom, hogy alakítsanak ki állószektorokat! Ahol nyugodtan lehetne állva, ugrálva hangosan szurkolni, és nem szólják le (mint engem az arénában a finnek ellen), hogy üljek már le a seggemre:)

A mérkőzés nekünk ünnep volt, és tízen belül maradtunk.
A közönség az egész világot elképesztette.

Azért emlékeztetem a tagságot:
2008 elit VB: Kanada-Németország 10:1
2006 elit VB: Kanada-Lettország 11:0

Pedig a német és lett hoki jóval előttünk jár.

Majd vizi labdába vissza adjuk nekik.
Szép vólt fiuk ti mindent megtettetek.
Hajrá magyarország a fehér ruszkikat elkapjuk.
Ja és a szurkolók elött le a kalappal.
@CafeDelMar: sajnos nekünk csak a pénteki meccs adatott meg, már itthonról irok. Életem legnagyobb élménye volt a pénteki nap, telefonomon óránként meghalgatom a felvett szurkolást. A kapu mögötti álló szektorban voltunk, ahol a folyamatos buzditás ment. Nincs hangom, a lábamban izomláz van az ugrálástól, a tenyerem fáj a tapsolástól. Azt gondoltam, hogy a hangulat a szlovákok miatt is volt ennyire frenetikus, de a tegnapi meccset a tv-ben látva ugyan azt tapasztaltam. Egyszóval: Jó VOLT KINT MAGYARNAK LENNI!
Csak annyit írnék, h gratulálok a fiúknak, nagyszerű teljesítményt nyújtottak, eredménytől függetlenül, szép volt fiúk! Továbbá ezúton is gratulálnék a magyar (és nem magyar) szurkolótábornak a hihetetlenül nagy szurkolásért, rászolgáltatok a nagyszerű jelzésre, ezen a héten már mi is fogunk majd titeket erősíteni, szép volt fiúk(lányok), Hajrá Magyarok!
@panki83: A 2000-ben nincsenek benne az amatőrök, ők csak az OB. II/B létezéséig voltak igazolva, megdobva az akkori (ha jól emlékszem) 1500-as létszámot kb +150-el. Ebből is látszik (köszönhetően az utánpótlás nevelésnek), hogy egyre többen űzik ezt a sportot hazánkban.
Ez a légkör nekem is életem egyik legnagyobb élménye volt. (3M szektor)
@e1: tanulni, tanulni, tanulni...
Uraim!!!

A labdarugás pár év múlva ki fog halni. Minden
magyar fiatal hokizni fog . Ezek az események
fel pörgetik a a hazai bázis fejlődését.
Hát én láttam a szlovákok elleni meccset akkor azt mondtam nagyon sajnáltam a fiúkat annyira medérdemelték volna a győzelmet a tegnapi szlovákiai meccs alapján azt az elkébzelés nélküli hokit amit játszottak egyszerűen rossz volt őket nézni én viszont úgy gondolom Kanada ellen ennyire voltunk képesek ehhez a gyorsasághoz ennyire voltunk képesek én büszke vagyok a fiúkra viszont nagyon sajnálom ezt a sérülést én mér csak tudom milyen. szegény gyerekemnek is eltőrt 2X több hónapos kihagyás de kitartás!!!!
süti beállítások módosítása