HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sokkal jobbra nem lehetünk képesek

2009.04.25. 18:53 F. Kapus

Büszkék lehetünk magunkra és a teljesítményünkre, szégyenkeznünk abszolút nem kell, vágott bele Énekes Lajos a magyar–szlovák meccs értékelésébe. Az is kiderül, hogy egy helyen változhat a sorok összeállítása a Kanada elleni vasárnapi mérkőzésre.

"Idegesítő, hogy 13 másodperccel a vége előtt gólt kaptunk, de figyelembe kell venni, hogy az ellenfélnél kik voltak a jégen és hogy ők honnan érkeztek erre a világbajnokságra (Handzus és Sekera az NHL-ben, Stana és Hossa a KHL-ben, Obsut és Bartecko a svéd bajnokságban játszik – F. K.). Amihez közel voltunk, az nem lehet válogatottunkkal szemben reális elvárás. Mégis majdnem sikerült. Mindenki maximálisat teljesített. Jól működött az a taktika, amit sokat gyakoroltunk a vb előtt. Egyéni képességekben a szlovákok előttünk járnak, de remek csapatmunkánkkal felvettük velük a versenyt. Jól dolgozott a társaság, és fantasztikus kapusteljesítmény támogatta a fiúkat hátulról. Apróbb hibák vannak, amiken finomítani lehet a későbbiekben. Ezzel együtt sem hiszem, hogy a pénteken látottnál sokkal jobb játékra képesek lennénk.

A taktikai elképzeléseink nagyrészt megvalósultak az NHL-szintű játékosok mellett. Magyarul ennél fegyelmezettebb taktikai játékkal sem születhetett volna szorosabb eredmény. A második harmad elején észrevettük, hogy átálltak három sorra, próbáltunk ehhez alkalmazkodni. Figyeltünk arra, hogy az ő első soruk ne a mi negyedikünkkel találkozzon a jégen. Gyors cseréket alkalmaztunk, a biztonságra törekedtünk. Az itteni tempó mellett nem engehettük meg magunknak, hogy mi is háromsorozzunk, mert akkor elképzelhető, hogy a végét nem bírtuk volna kondival. Ezért az utolsó néhány percet leszámítva végig használtuk a négy sort. Három Mol Liga-csatár lőtte a góljainkat, de nem az az érdekes, hogy ki szerzi a gólt, hanem az az örömteli, hogy aki helyzetbe került, az élni tudott a lehetőséggel. A gólok mellett sokkal több ziccerünk nem is volt. Elégedettek lehetünk az emberhátrányos édekezésünkkel is, ami szintén fontos volt az eredmény alakulása szempontjából.

Nagyon sokan gratuláltak a mérkőzés végén. Számomra a legérdekesebb Igor Tóth volt, a szlovák válogatott egyik edzője. Ő a budapesti edzőiskolában a tanárom volt. Érdekes volt, hogy most egymás ellen küzdöttünk."

Énekes Lajos elmondta még, hogy nagy valószínűséggel Kovács Csaba és Vas János helyet cserél, mert így hatékonyabbnak tűnnek a sorok. Ezek szerint az első sorunkban Palkovics mellett Fekete és Vas János kap helyet, a harmadikat Kovács, Vaszjunyin és Jánosi alkotja majd. A kapus kijelölése a mérkőzés előtti edzést követően esedékes.

54 komment

Címkék: magyarország vb énekes válogatott a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá Magyarok! Sok sikert a Kanada elleni meccshez!
Lehet, hogy furcsa amit mondok, de én Kanada ellen nem játszatnám Szuper Levit. Ugyanis rá nagyon nagy szükség lehet a fehéroroszok ellen, és nem biztos, hogy kétnaponta kellene őt védetni, még akkor sem, ha az EBEL-ben is péntek-vasárnap-kedd ritmusban mentek a meccsek. Csak könnyebb ellenfelek ellen.

Szerintem, noha nagy élmény lenne Levinek Kanada ellen játszani, játsszon most Budai, és egy parádés Levi jöhet a beloruszok ellen.

Persze ez csak egy vélemény, Pat Cortina jobba ért hozzá.
Szerintem is védjen, most Budai, van olyan jó mint Szuper, csak szerintem Levi jobban elviseli a nagyobb nyomást.
A fehéroroszok elleni meccs ki-ki meccs lesz, jó volna ha sikerülne maximum 5 gólos különbséggel lehozni.

(de azért egy négy gólos győzelemnek is örülnék hehehe:D)
@Diewith:

Ez nekem is megfordult a fejemben, de hál istennek nem mi döntünk, mert emlékezzünk arra ,hogy Benket Sillét,Majorosst hányan tették be az utazó keretbe?
A Jánosi kontra Sofron disputákról elég billentyű kopott...
Gyerünk Fiúk, Mi tegnap majdnem megőrültünk a TV- előtt...
Büszkék vagyunk rátok, csak így tovább!!!
@borostom83: Van benne ráció. Az meg a másik, hogy azért Kanada ellen akár hogy is nézzük, csúnyán is kikaphatunk, és ez Levinek nem tenne jót (persze Krinónak sem).
Csatlakozom a Levit pihentetok taborahoz.

Mas.
Tegnap borzaszto izgalmas meccsen nagyon jol szorakoztam, mert a csapat ismet megmutatta mennyire tud hajtani. Biztos vagyok benne, hogy jovore is ugyanigy fognak hajtani es en ugyanilyen jol fogok szorakozni meg akkor is ha a meccseket neadj' isten a B csoportban jatszak.
Szamit mas...?
Mindig is arra vágytam, hogy lássam küzdeni és harcolni a fiainkat, és ha veszítenek, hát rendben, ha ott haltak meg a pályán... és ezt most a jéghoki csapat adja. A gyermekeim a kezemet szorongatták közben, a döntő gólnál a lányaim sírtak, és mégis az van most, hogy órjás, és szuper, és büszkeség... és persze az a kis tüske, mert hát nézzük csak reálisan, a sokkal jobb szlovák válogatott 3 olyan gólt lőtt, a harmadok utolsó perceiben, ami nem kidolgozott helyzet volt, hanem amolyan kotorás, tisztára a rutintalanságunk volt ebben... sajnos. Mert egy döntetlen után Levi védéseivel benne volt a gyözelem is... És hát igazából mindannyian tudjuk, hogy esetleg a fehéroroszok ellen, de leginkább majd a csoportutolsók körmeccsein kell nekünk jónak lenni... hát hajrá fiúk, élmény volt, kösszönjük és csak így tovább!!!
Cortina tudni fogja ki jatsszon es ki nem.
Csatlakozom, Kanada ellen Budait a kapuba. Bár én úgy gyanítom, hogy megosztják Hetényivel azt a meccset...
Szerintem (is) Budi :))) fog védeni holnap este!
Igazából a Szlovák-Fehérorosz meccs is sokat fog számítani, ha.....de Úristen! Nekünk a bentmaradásért kell elvileg kúzdeni. :)
Go Hungary Icehockey Team!
Kanada más lesz, a belőtt korongokkal fel fogják őrölni a védelmet, de Belarusz megfogható, főleg, ha ki kell támadjanak
@El Padre: Azért ne felejtsük el, hogy tavaly meg nekünk voltak nagy mázlijaink (japán harmadik gólja, Vas Marci kiugrása), most egy picit "visszavettek" tőlünk...
Én is pihentetném Levit de lehet hogy ő meg nagyon szeretne játszani a Kanadaiak ellen hogy megmutathassa a tengerentúliaknak hogy nem kellett volna lemondaniuk róla! de Patet nem lehet kiszámítani szerencsére nem hallgat senkire!!!

Vegyük azt hogy Holéczy meg Sille beválogatását mennyien megkérdőjelezték, hiszen a Starsnak nem nagyon ment ehhez képest és nem csak a góljaik miatt nagyon jók voltak, ahogy az egész csapat is !!!
A tegnapi nap nagyon sok dolog volt, amiről beszélni lehet, engem a legjobban mégis csapatunk első gólja fogott meg, egészen pontos az, ahogy Holéczy örült neki: beütötte, majd úgy ugrált egy helyben, mint egy gyerek. Nem mutogatott magára, nem ünnepeltette magát, stb. Őszinte, szívből jövő öröm volt látható, és ez az, ami az egész csapatot jellemzi. Szívből játszanak....
@Zoran: tényleg fantasztikus volt látni Holéczy-t ahogy örül a gólnak, egyébként én hasnlóképpen ugráltam csak én nem a jégen:)
Igen, Holéczy gólöröme fantasztikus volt...engem mégis Sille gólja fogott meg..., ha figyeltétek kimutatott a jobb felső sarokba, ahol Ocskay képe volt, és megcsókolta a kesztyűjét, majd kimutatott felé. Egy Csallóközi srác a szlovákok ellen kiegyenlít..., ez a nem semmi!
Sziasztok! Szeretném, ha valaki segítene abban, hogy holnap este hogy tudnám élőben megnézni online a meccset mivel itt épp nincs sport tv-m.
Előre is köszi a segítséget!
13 vacak secundum.
Fent és lent.
Ha bárki korábban megajánlotta volna örömmel beleegyeztem vna. Így kicsit keserűs száj íizzel hajtok fejet. Legyen ez a Vb-n a legnagyobb pech ami minket sújt!
Vigyük végre azt a csodát, amit csak mi tudunk!
@RCH: jövőre jó lenne a B csoportban lenni (a top divízió B csoportjában, persze;))
Katarzis. Szín és vegytiszta katarzis. A meccs után Leonidász király és a 300 spártai hős járt az eszemben. És persze a 19-es...
Szerintem kezdjünk Leventével, aztán ha esetleg látványosan eldőlni látszik a meccs, berakni Krisztiánt.
a szlovákok utolso goljának örömünneplése azért sok mindent elárul erröl a magyar csapatról.

hajrá fiuk, remélem bent maradtok A csoportban, nhl-esekkel mégis élvezetesebb meccset játszani/nézni:)
Azért most, hogy már lement egy pár mérközés, látni, hogy az esélyeink a bentmaradáshoz nem is nagyon rosszak. Elméletileg megcsíphetjük a Fehéroroszokat is és ez még elég is lehet. De a többi csoport elvileg utolsóit nézve: Dánia ma jóval gyengébben nyomott a Csehek ellen, mint mi tegnap. A kommentátor azt mondta, hogy tkp. 6 védövel játszanak egész idö alatt, az emberhátrányokat egyáltalán nem tudták védekezni. A Franciáknak jó nagyon a kapusuk (a mieink is :-), de mezönyben nulla. Ausztriát nem láttam, de nem hiszem, hogy nem tudnánk öket egy tegnapi teljesítménnnyel megverni. Kanadától kapunk egy zakót, de ha megtudjuk még kétszer ismételni a tegnapi saját teljesítményünket, akkor 2 gyöztes mecsre van erönk. Az az igazság, hogy aki a sima bentmaradásnál többet várna el a srácoktól, nem ért a jégkoronghoz.
Még két szempont a holnapi kapus-választáshoz: Levi játékban kell maradjon + ha valamelyik magyar meccsre igazán figyelnek az északamerikai klubok, az a kanada elleni. Meg az USA ellenire, de hogy esélyünk legyen egy ilyen meccsre, kell még két győzelem a csoportban :)
Óriásit játszott a csapat, kétgólos hátrányból felálltunk, és megszorongattuk a sokkal erősebb szlovákokat! Hostnak teljesen igaza van, a meccs előtt bármelyik magyar aláírta volna a 4:3-as eredményt. Ez hatalmas dicsőség, és feledhetetlen. De akkor is: Bassza meg! 13 másodpercre jártunk egy hihetetlen diadaltól, már nem vettük a levegőt, mindenki az órát nézte, már emeltük a farunkat az ünnepléshez! Láthattuk, hogy baj van, nagy a nyomás, de már csak egy icike-picikét kell várni és megvan az egész torna biztosan legszebb pillanata. Erre begyömöszölték a mentő góljukat. Hát persze hogy mindenkinek rossz volt a szájíze. Nem az eredmény fáj, mert azt akár emlékbélyegre is ki lehetne tenni, hanem az, hogy az utolsó pillanatban esett ki a szánkból a falat. Nagyon megértem a kinti szurkolókat, káprázatos hangulatot csináltak az egész meccsen, már mindenki ölelgette egymást, még a szlovákokkal is (melyik focimeccsen kerülhetne csak szomszédos szektorba is két szurkolótábor?), és beütött a ménkű. Nagy kár. De azért szép volt. A szlovákok pedig örültek az egy szem góljuknak, mint a majom a farkának, a mi válogatottunk ellen, egy kicsit erre is emlékezni fogunk majd.
Kanada, nagybetűvel. Bocs.
@Androsz: Sajnos látszott a végén, hogy nem nagyon tudtuk, hogyan kéne védekezni. A két védö már 20 mp-vel a vége elött leállt a kapufáknál...ez döntött, nem az elenfél játékosait játszották, hanem a gólvonalon próbáltak Leventének segíteni...Bentmaradunk az A csoportban és szépen lassan beletanulunk az ilyen apróságokba is.:-)
@kometa: Bentmaradunk az A csoportban ...
Ugye megígéred, ugye meg?

Hajrá, fiúk, adjatok nekik!
amióta elindult a blog, azóta olvasom, nagyon tetszik, az egyik legjobb blognak tartom széles e hazában. semmi felesleges hülye poénkodás, nagyszerű írások, élvezem minden pillanatát.
ez az első kommentem, egyszerűen nem bírom megálllni, hogy ne gratuláljak a fiúknak, mert ez a vereség hihetetlen erővel fog bírni a jövőre nézve.ha nekem egyszer fiam születik, akkor tuti hogy hokisnak vagy pólósnak fogom "adni", nem azért, mert ez hú de sikeres sportág, hanem ezekben a sportokban látom, hogy EMBERT faragnak a srácokból.

figyeljétek meg, hogy pár éven belül nem lesz ekkora szenzáció, hogy 3-4-et játszunk szlovákiával, sőt, a 4-3 se...

hatalmas riszpekta!
Na, holnap / MA! / egy tisztes helytállást, de azért nagyon ne fáradjunk el!
Hajrá Magyarország!
Ki tartás a kanadaiak ellen fiúk! Az a szép, hogy Szuper Levi mellett bárkit be lehet állítani a kapuba.
Örülök hogy némiképp lehiggadva a többség úgy látja, ez volt a magyar hoki történelmének "legcsodálatosabb" veresége.
A sors meg már csak olyan, hogy amit ma elvesz, azt holnap visszaadja. De ha a jövő hétre tartogatja az sem baj.
S akkor most jön a vesszőparipa.
Van egy, most már a világ által is meg és elismert CSAPATUNK. Aztán van egy olyan szurkolóseregünk, amilyen sehol máshol. Nem mellesleg van egy páratlan blogunk.
Tessen mondani, mi kell még ahhoz, hogy néhány bankszámláról meginduljon a pénzmozgás a megfelelő irányba? Akinek inge, az most már öltözködjön, de hamar!
Sorba kellene állni a cégeknek, mert SZÁMUKRA MEGTISZTELTETÉS hogy beszálljanak! Hogy ne kelljen a coachnak repkedni, mint a költöző madaraknak Magyarország és akármi között.
Hogy tovább szélesedhessen a bázis, mert ahol most tartunk, az nem normális, ha megvizsgáljuk a hátteret.
Hogy a minszki brigád majd szép lassan átvehesse a stafétabotot a maiaktól.
Hogy néhány év múlva az osztrák bajnok kérje felvételét a magyar profiligába.
Jól van na, egy kicsit fáradt vagyok már...
@M.Messier: mi már ősszel megtettük :)
Kivetelesen nem volt idom vegigolvasni minden kommentet, elsosorban az 1147 kommentet hozo meccscikknel van elmaradasom. Ezert nem tudom, volt-e rola szo, de mindenkeppen meg kell emliteni, hogy amikor a magyar tabor elenekelte a magyar himnuszt, a szlovak jatekosok levettek a sisakjukat, es majdnem mozdulatlanul hallgattak vegig.
Hajrá ungarise betyárok!
Nekünk már az is ajándék (most van két hétig karácsony), hogy láthatjuk a csapatot A csoportos VB-n a kanadaiak ellen a jégen.
Igen ezen a meccsen bátran lehet pihentetni Szupert, de ha a kapitány úgy gondolja ezt a meccset megérdemli, mert hát Kanada az csak...
akkor az is gúúút.

GO, GO, GO!
Nem ertem, miert mondja mindenki, hogy ne az elso szamu kapust jatszassa az eddzo a Kanada elleni meccsen. A bevett szokas az, hogy a legjobbak ellen az elso szamu kapus kezd, es menet kozben ez valtozhat, ha netan , -ne adj' Isten - golzaporral kezdene Kanada ellenunk. Mondjuk sokkal jobban orultem volna ha a Feheroroszokkal jatszananak Kanada elott, egy ilyen Szlovakok ellen elert eredmeny utan biztos tobb onbizalommal lephetnenek palyara. Csodalkozom hogy itt sokan alabecsulitek a Feheroroszokat, es van aki ot golkulonbseges gyozelmet var ellenuk.Kanada is ot golos kulonbseggel gyozte le oket, de en kiegyeznek egy egygolos gyozelemmel is, es Kanadaval egy haromgolkulonbsegu vesztesegben is.
Pénteken Klotenben valami olyat éltünk át, mint gyerekként, amikor vártuk, hogy megjöjjön a Jézuska. A CAN - BLR meccsen hangoltunk, azt hiszem már akkor a mi hangunk töltötte meg a csarnokot. És alig vártuk, hogy nyolc legyen. Az izgalom a lelátón óriási volt. A CSAPAT ÓRIÁSI! Jövőre is itt leszünk. A Himnusz gyönyörű volt, könnyekig hatódott mindenki. A szektorban mellettünk volt 2 német meg 2 sviccer is. 1-1 után már ők is MAGYAROKKÁ lettek. A szépítés és az egyenlítést követően folyamatosan gratulálgattak és velünk örültek. A meccs után az atyafiak korrektül megmondták, hogy nagy szerencséjük volt és gratuláltak. Üdvözöltek minket a legjobbak között. Mi is gratuztunk nekik, együtt énekeltünk, söröztünk velük.
Ahol megszálltunk éppen többnapos rendezvény van. Amikor 4-en MAGYAR mezben megérkeztünk a sátorba a CSAPAT tiszteletére a sviccerek eljátszották nekünk (maguktól) a We are the champions klasszikust. Óriási volt.
Sajnos nekünk a svájci portya egyelőre ennyi volt, marad a net meg a TV.
Remélem, Kanada ellen szép eredmény jön össze, nagyon szorítunk. És még utoljára KÖSZÖNJÜK a gyönyörű élményt, és továbbra is MAGYAR szívvel előre! A Pumák mottója vezéreljen TITEKET, MINKET: "Vezérünk a bátorság, kisérőnk a szerencse!" Hajrá MAGYARORSZÁG!
@isty-pisty: szerintem nem árt neki a pihenő, illetve a sérülés-szerzés esélyének csökkentése.

Másnak is "kell" lehetőséget biztosítani.

Szerintem Cortina utolsó gondolata, hogy "Szuper szeretne játszani Kanada ellen", szerintem nála (is) a VB végeredmény az első. Ha lehet keresnivalónk Kanada ellen, azt elérhetjük Budaival és Hetényivel is. Ha nem, akkor jobb is, ha nem az elsőszámú kapusunk véd. Szerencsére mindhárom hálóőrünk remek játékos.

Én Budai-Hetényi párral mennék neki a mai mérkőzésnek. (Budai kezd) De Cortina tudja, mit és hogyan célszerű.

Nagyon kiváncsi vagyok, mit fundált ki a nagyok ellen. Biztosan van valami a tarsolyában :D Esélyünk kevés, de ez a csapat, mint már annyiszor, képes a csodára. De bármi is legyen a végeredmény ma, ez a CSAPAT fantasztikus.

Ma is +1 magyar lesz a pályán, mint pénteken!
@F. Kapus:

Nem is a játékosokkal van gond, hanem pár ((szurkolóval)). Nem is szurkolók, inkább balhékeresők. Aki kifütyülte a szlovák himnuszt az felfogott valamit is abból, hol van és mivégre? Megértette mit éreztek a veszprémi szurkolók, mikor meghalt a !román! játékosuk? Aligha... A sport az a híd, ami összeköti a nemzeteket, de ezek csak a folyót látják, ami elválaszt és ész nélkül vonyítanak a partján.

A nemzetközi szövetség a magyar játékosokat kérte meg, hogy szóljon a magyar szurkolókhoz idézem: "hogy mindenki viselkedjen a vb-hez méltóan"
A világ értetlenül néz rájuk, mintha most másztak volna elő a barlangjukból. Nem érti őket a világ és ők sem a világot. Szánalmas, sérült, beteg állatok, őskövületek, zárványok, kihalásra ítélt faj.

Elnézést ha nem egészen idevágó volt a mondandóm...

Kívánok még sok örömteli pillanatot mindazon valódi hazaszerető szurkolónak aki nem az ellenséget legfeljebb csak az ellenfelet látja egy másik ország játékosaiban és szurkolóiban!
@teisfiambluetooth: én úgy olvastam, hogy "csak" a szervezők kérték fel a játékosokat, hogy a szurkolókhoz szóljanak. Persze ez sem jó...

Nem tudom egyébként, hogy tényleg akkora balhé volt-e, mint amit a hírek hoznak, mert néha nagyobb a füstje, mint a lángja.

Himnusz közben fütyülni bunkó dolog, akkor is, ha vélt vagy valós sérelmei vannak az illetőnek a kifütyültekkel szemben. Ez nem a sportpályákra való dolgok, főleg nem jégkorong mérkőzésre, és főleg nem úgy, hogy ezzel azoknak okoznak gondot, akik a sikert elérték: játékosok, vezetők. 2014-ről nem is beszélve...

Szerintem egyébként ezután nem lesz probléma. Sajnos Szlovákiával is játszottunk. (legalábbis ilyen szempontból sajnos)
A kint tapasztaltak alapján, mindkét szurkertáborban akadtak idióták. Jellemzőül seggrészegen froclizták egymást. De amit én láttam: a majmokat mindig visszafogták a sportszerető normális drukkolók. A fütyörészés nem illő, ebben is osztoztak a két tábor idiótái.

Más: Fehéroroszország gyönyörűen játszik, nem illendő nagy mellénnyel alábecsülni őket. Kanada persze egy másik galaxisban van. Ha ma jól helytállunk, és Kanada nem erőltet ránk egy túlméretes zakót, esetleg ütünk nekik egyet, szerintem ismét lesz egy lap a történelemkönyvekben.
A Fehéroroszok ellen nem lesz egyszerű, arra is igazán kiváncsi vagyok, mit játszanak az atyafiak ellen. Alakulhat számunkra kedvezően is a szitu.

És még egyszer: Hajrá MAGYARORSZÁG!
@ulrik: Sajnos ennel sulyosabb a dolog, ma delelott uleseznek a donteshozok,hogy buntessek-e a csapatunkat. Kozben valoban felkertek a jatekosokat, hogy szoljanak a szurkoloinkhoz. Sajnalom, hogy ebbe a sportba is belekeveredett nehany nemkivanatos elem. Ezt a sportot hagyjak meg a futballszurkolok nekunk, es zarjuk ki az ilyen renitens elemeket magunk kozul. Nagyon jo olvasni, hogy egyhanguan elhatarolodunk minden kihivo megnyilvanulastol, hiszen en meg a Kereszty-Meszoly-Havran harmast istenitettem es mar abban az idoben is teljesen elhatarolodtunk minden rendbontastol. Akkor meg a "c"-ben voltunk, es kuzdottunk a "B"-ert.
freddyD írta
"Szerintem kezdjünk Leventével, aztán ha esetleg látványosan eldőlni látszik a meccs, berakni Krisztiánt." Egyetértek! Ha már vezetünk 5:0-ra akkor beállhatna Krino is védeni! :)
A Himnusz témához annyit fűznék hozzá, hogy a minap részt vettem egy rendezvényen ahol elhangzott a Himnusz és a Szózat is. Addig amíg a gyerekeket nem tanítják meg az iskolában illetve otthon, hogy ilyenkor nem szaladgálunk, és a szülő azért nem szól rá, mert ő is pont le*ja és sétálgat Himnusz alatt, akkor ne várjunk csodát! :/
@isty-pisty: hát ezt szomorúan hallom... Ha tudsz, tudtok erről friss híreket, légyszí írjatok! Bár gondolom ezt nem is kell külön kérnem...

Remélem, nem lesz semmi komolyabb probléma.

Sajnos megtörtént, de gyanítom a következő meccseken nem lett volna ilyen a külön figyelem-felhívás nélkül sem. Sajnos a szlovákok ellen igen...

2014... csak ne ezen múljon!
Sziasztok! Szeretném, ha valaki segítene abban, hogy holnap este hogy tudnám élőben megnézni online a meccset mivel itt épp nincs sport tv-m.
Előre is köszi a segítséget!
@heydzso:
Az IIHF weblapján keresztül megnézheted, igazfizetős azthiszem..
Sziasztok,Felvidékről írok, a szlovákia elleni meccset a szlovák tv adásában néztem, az internetes mr6 magyar hangjával. Igaz,hogy késésben volt a hang,de így is csoda volt.Köszönöm és gratulálok a fiúknak. A másik csoda/negatív/,hogy egy ilyen eseményt a magyar közszolgálati tv nem képes,vagy nem akar,közvetiteni,ahogy a két agyzsibbasztó kereskedelmi adó sem,biztos nagyobb nézetsége lett volna,mint a degeneráltak főzőműsora,vagy Mónika Barath . Sajnos nem mindenhol fogják a sport1-et,így marad a szlovák tv,a magyar rádió közvetitésével. A Kanada-Magyarország meccset is adják a szlovákok élőben,/STV2/akinek nincs más módja,az nézheti ott.üdv mindenkinek,HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!
Who knows what will happen in 2009, but whether "Hungary remains in the top division for another year or is demoted for 2010, the players here in Kloten have become and important part of the nation’s sporting history. From Hircsak to Szuper is a long line to draw, but the 2009 Hungarians are heroes for a new generation of fans. "
Ez jól esett!!

Hello!

Mi egy szállodában lakunk a Szlovák csapattal ( a Finnel is) a mérkőzés napján este a Jan Ficel mentem fel a liftel pár szót váltottunk .Azt mondta nehéz mérkőzés volt ,nehéz volt a Magyarok ellen játszani. Eszembe jutott pár éve kezembe került egy anyag amit Cortina készített amiben az is ált,hogy egy olyan csapatot szeretne „létrehozni” aki ellen bárkinek nehéz legyen játszani.
Másik érdekes dolog,az utcákat járva,vagy vagy a tömegközlekedési eszközökön utazva naponta többen állítanak meg minket és érdeklődnek ,gratulálnak a Magyar csapat teljesítménye miatt.
@heydzso: A jogdijak miatt nem lathato egyik web oldalon sem eloben a meccs. Utananeztem, mert itt Canadaban sem egyenes adasban kozvetitik, csak ket oras kesessel. Nem baj,igy is vegigizgulom majd a meccset abban a remenyben, hogy sikerul egy szoros eredmenyt elernunk.
Hajra Magyarok!!!!!!!!!
@ulrik: Fellelegezhetunk, nem buntettek meg a szovetseget, sem a csapatot,a renitens szurkolok miatt, ugyanakkor figyelmeztettek, meg egy rendbontas, es nem marad el a szankcio. Ennyi roviden a hir, meg hozzatartozik, hogy a fegyelmi ulesen a magyar szovetseget kepviselo vezeto megjegyezte: "kellemetlen volt vegigulni a targyalast"
@M.T.: És azt is jó volt, hogy szinte csak magyar mezes drukkereket lehetett látni szerte a városban:)
süti beállítások módosítása