HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem az eredmény, hanem a játék a fontos

2009.04.24. 14:33 F. Kapus

A válogatott utolsó edzésére pénteken fél tizenegykor került sor az esti magyar–szlovák mérkőzés helyszínén. Előttünk a csehek, utánunk a szlovákok gyakoroltak. Pat Cortina csapata a várható sorokkal tréningezett, élénk szlovák médiaérdeklődés közepette.

A szlovák állami televízió kamerái és Igor Tóth, a szlovák válogatott videóedzője is nézte a gyakorlást. A Cortina, Scandella, Énekes edzői hármas nyugodt hangnemben vezette le az edzést, a főnök többször a táblánál magyarázott. A játékosok fegyelmezetten dolgoztak. A szlovák újságírók az edzés után megrohamozták az északi szomszédunk szempontjából érdekes három magyar játékost, Budait, Sillét és Ondrejciket.

Nekünk Énekes Lajos adott mérkőzésfelvezető interjút: "Az első kör mérkőzésein elsősorban az a fontos, hogy hogyan játszunk. Nem az eredmény számít. Hogy a képességeink alapján ez mire elég, az a mérkőzéseken derül ki. Eddig túl sok alkalommal nem volt módunk felmérni, hogy ilyen erős csapat ellen tétmérkőzésen mire vagyunk képesek. Arra kell törekednünk, hogy az elképzelt játékunkat minél nagyobb mértékben megvalósítsuk. Ha mindenki azt nyújtja, amit tud, az edzők már elégedettek lesznek. A szlovák válogatott azok közé a csapatok közé tartozik, amelyeket többször is volt módunk éles szituációban látni az elmúlt években. Nagyon jó gárda, amely ha elbízza magát, bajba kerülhet. Természetesen ezzel nem a pénteki mérkőzésre utaltam."

A válogatott magyar edzője a következőképpen indokolta, miért Kóger Dániel és Nagy Gergő maradt ki a csoportkörben a benevezett csapatból. "Szlovákia, Kanada és Fehéroroszország ellen inkább a védekezésre kell hangsúlyt fektetnünk. Ezért ezeken a meccseken a két fiatal csatár erényei - a gyorsaság és a robbanékonyság - nem annyira érvényesülhetnek. A helyettük bekerült két játékos okosabb és érettebb hokit játszik, védekezésük hatékonyabb. A második körben ők is játszani fognak. Jánosi Csaba sokat dolgozott, alapjában véve is sportemberi életet él. Tudja, hogyan tartsa karban magát fizikailag, akkor is, ha klubjában esetleg kevesebbet tud edzeni. Bebizonyította, hogy a védekező játéka alapján helye van az első négy sorban ezeken a mérkőzéseken."

Szinte biztos, hogy Jánosi Csaba, a magyar válogatott csatára az A csoportos világbajnokságra nevezhető 400 játékosból az egyetlen, aki nem profi jégkorongozó. Vele is a tréning uán beszélgettünk.

Az FTC támadója elmondta, szezon közben nem gondolt a válogatottságra, ezt a jégkorongblognak adott korábbi interjújában is kifejtette. "Mivel az olimpiai selejtezőkön nem kaptam szerepet, azt gondoltam, a világbajnokságra sincs esélyem utazni. Amikor a bő keretbe bekerültem, tudtam, nagyon keményen végigdolgozom a felkészülést, de azt nem, hogy meddig maradhatok a többiekkel. A keretszűkítéseknél mindig izgalmas volt, vártam, kiesek-e vagy sem. Igazából csak akkor hittem el, hogy játszhatok Szlovákia ellen, amikor csütörtökön Pat Cortina kihirdette a 23-as keretet."

A csatár úgy gondolja, elsősorban védekező munkájának, emberhátrányos helyzetekben mutatott produkciónak köszönheti csapatba kerülését. "Az oroszok ellen az első harmadban nem játszottam, a másodikban és a harmadikban igen, a hátrányokban is szerepeltem, és éreztem, hogy jól megy. Ezt utána az edzők is megerősítették, a meccs legjobbjának járó díjat is nekem szavazták." Jánosi Csaba megjegyezte, a Mol Ligában jól fel tudott készülni fizikailag is, "sokat dolgoztam, sokat voltam jégen a szezonban". De a világ első vonalához képest nemigen mondhatjuk felkészültnek magunkat, tette hozzá.

Svasznek Bence és Kangyal Balázs a lelátóról nézte a szlovákok edzését. A tapasztalt védők véleménye szerint sok mindent lehetett látni már a gyakorlás során is első ellenfelünk erejéből. "Jó a tempó, jók a lövések" – jegyezte meg Svasznek.

A 20.15-kor kezdődő mérkőzést Reiber (svájci) és Sindler (cseh) vezeti, Blumel (cseh) és Kicsa (ukrán) vonalaz. A magyar válogatott ezekkel sorokkal áll fel. A szlovák csapat ma esti összetételéről itt írtunk, várakozásaikról itt. A programot az oldalbozokban találják.

46 komment

Címkék: vb énekes válogatott a csoport jánosi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincs más hátra, mint előre!!! Hajrá!
Hajrá Magyarok! Kezdődik a hétvége, remélem legalább egy ponttal gazdagabban fejeződik be :)))
Lassan ideje volna felfognom, milyen történelmi eseményt fogok ma este látni
Hajrá Magyarok!! Lassan lehet figyelni a csoportellenfeleket is.:-)
freddy, ezzel nagyon sokan így vannak...
Hajrá Magyarok, innen a Felvidékről.
Hát, gyerekek, most volt alkalmam elolvasni az utolsó két nap termését. Eddig lázas voltam, most már delirálok! :) Megyek is, nézek egy Kanada-Fehéroroszországot!

HAJRÁ MAGYAROK!!!!!
Öt percenként nézem az órat! Jaj de várom már! Hajrá fiúk!!!
gyerekkoromban együtt játszottunk Jánosi Csabival, ő volt a csapatban az egyik legkisebb, de már akkor is nagyon ügyes volt. Örülök neki, hogy ismét bent van a válogatottban! Gratulálok és HAJRÁ MAGYAROK!!!
Aki nem tudja tv-ben nézni, az itt megteheti élőben:


lsport.we.bs/

Úgy érzem ma magam, mint az érettségim előtt! :) :(
Remélem a sok védekezéstôl nem felejtünk el pimasz cselekkel becsapni az ellenfeleket. Mivel itt a játék a fontos, nem annyira az eredmény, meglephetnénk a sok "ôs A ligás" csapatot...

Hi, tényleg hokidrukker lettem :))) Hajrá Magyarok!!!
Eddig nem nagyon néztem jégkorongot, valószínüleg a felét nem fogom érteni abból ami történik. De nem érdekel ma 20:15-től odaszögezem magam a tv elé. Fiúk bármi lesz is...mi veletek vagyunk!
Ja igen. Jó annak, aki nem fibernetes :(
Néhány hónapja ezért vettem a q_va nagy TV-t, erre tessék. Marad a net. Na mindegy, HAJRÁ,HAJRÁ MAGYAROK
Bent kell maradni, hajra Magyarok! :-)
Hát eljött a nap, amire 6 éves korom óta vártam. A hazám A csoportos jégkorong mérkőzést játszik!
Nem tudom szavakba önteni az érzéseim, mint ahogy akkor sem tudtam, amikor az ukránok ellen feljutottunk. Biztos vagyok benne, hogy a fiaink mindent meg fognak tenni a minnél jobb szereplést érdekében. Hogy ez mire lesz elég? Halvány lila gőzöm sincs, de mi azzal hogy ide jutottunk, már rosszul nem jöhetünk ki az egészből! HAJRÁ MAGYARORSZáG!!!
Ezúton üdvözlök minden jéghoki rajongót!
Immár több, mint egy éve, a tavalyi emlékezetes div1 vb alatt találtam rá a blogra, de eddig hozzá nem értő, sportszerető emberként inkább csak olvasgattam itt. Köszönet a blog szerkesztőinek, hogy az elmúlt egy évben ilyen sok infót tudhattam meg ennek a sportágnak a hátteréről, további nagyon sikeres munkát kívánok Nekik.
Minden tiszteletem a magyar jégkorong válogatotté, hosszú évek alatt, mióta figyelem őket, az elsőszámú válogatottá lépett elő nálam, a küzdeni akarásukkal, és nem utolsósorban eredeményeikkel. (Na jó: holtversenyben vannak a kézis csajokkal, bár őket inkább pont ellentétes dolgok miatt szerettem meg:)
Remélem, sikerül a bennmaradás, de akkor sem leszek túl szomorú, ha nem, mert tudom, a fiúk mindent meg fognak tenni, ami telik tőlük, sőt még többet is.
Jó szurkolást mindenkinek!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
Hat akkor holgyek es urak, jo meccsnezeseket, hangos kiabalasokat, sok magyar gyozelmet, az unneplesekre pedig meg tobb palinkat es bort es sort kivanok.
Hajra magyarok!
Fel-fel Vitézek a csatára!!!!!!!!
(Senkit ne törjön le, ha esetleg nagy zakó lesz a vége. Nekünk majd jövő héten kell villognunk...)

Hajrá Magyarok!!!!!!!!!!!!!
65 sec elég volt Kanadának BLR ellen
1990 -től 1998 -ig minden vb-ről olimpiáról egy A 4-es spirálfüzetben vezettem az eredményeket, góllövőket, teljesen fanatikus vagyok, sosem játsszottam a sportot (csak focit - tudom a hülye focista :) ) de ez van attól még imádom, jól ismerem a szabályokat élvezem a tiszta, férfias küzdelmet.. Nincs jobb, szebb sport!! Hajrá fiúk!! Előre kicsik a nagyok ellen (nem véletlenül a Columbus, és Nashville a két kedvenc NHL csapatom :) ) - azért sikerülhet mert csapat vagytok, hiszem hogy ha ki is esünk emelt fővel jöhetünk haza, hogy mindenki pozítivan gondoljon magyarországra, a magyar hokira.. HAJRÁ HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem meg, a címmel ellentétben igenis fontos az eredmény. Verjük meg a szlovákokat! Már csak azért is, hogy ne érezzék olyan jól magukat a bőrükben!

Hajrá Magyarország!
Könnyes szemmel nézem ezt a 2 képet, olyan büszke vagyok rájuk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


HAJRÁ FIÚK!!!!
nincs mit vesztenünk: tisztes helytállás, tisztes vereség vagy dicsőséges, kurva nagy győzelem!
www.ustream.tv/channel/eurohd

Itt nézem most a Kanada meccset élőben!

Nem tudom, hogy ti akik itthon maradtatok, hogy vagytok vele, de én ma rengeteget gondoltam a Gabira!! Arra is, hogy mennyire igazságtalan ez az élettől! Éppen ezért, azt gondoltam és ha van kedvetek csatlakozzatok, a mai meccs alatt gyertyát fogok gyújtani a tiszteletére. Remélem segít majd a fiúknak!!
Kanada-Fehérorosz mérkőzés és MAGYAR szurkolók!!!

:D:D:D
Kemény van saját szerelésünk csak edzésre? :D

Hajrá MAGYAROK! Pittsburgh. USA
Valaki odakint saccolja majd meg hany magyar es magyarnak szurkolot lat a lelatokon!

Nyelem a konnyeimet a hozzaszolasokat olvasgatva. Felemelo erzes a csapatot a legjobbak kozott tudni de meg ezt is felulmulja a szurkolok szeretete es elismerese okozta mamor.

Ha a kozvetites kozben meglatok egy Gaborra utalo gesztust, jelet, barmit, azt nem fogom kibirni szaraz szemmel...
Sosem felejtem el, milyen volt a feljutást eldöntő meccset az itt összefabrikált átviteli technikával hallgatni (mert kép már nem jött át).
Hát, ilyen élményt kívánok még sokat :)
Engem az lepett meg a legjobban hogy itt olyan emberek irnak be akik bevalják hogy még a szabályok felét se ismerik,de szurkolnak a magyar srácoknak,és elismerik a magyar jégkorong szinvonalát!
Csak igy tovább,minél többen ide,mert itt meg volt az eredmény,és nagyon bizunk hogy meg is lesz!
Sok sikert kivánok a magyar válogatottnak a VB-re!
Üdvözöl kapusLaci
Ui.Sajnos nem lehetek ott Svájcba de aki ott van békés szurkolást kivánok,és gyertek haza onnan emelt fövel!!!
azé ne könnyezzünk márt, nevessünk!
Jánosi a tesitanárom volt majd négy éve, jóbarátom, és nagyon szorítok, hogy nem profi jégkorongozó létére is jó teljesítményt nyújtson :)

Hihetetlen, hogy végre, hetven év után az A-csoportban, erőn felül teljesítve ott vagyunk, és küzdünk. Nagyon sok sikert kívánok mindenkinek, és jó szurkolást azoknak, akik esetleg kinn vannak, de persze nektek is, akik itthon vagytok a képernyő előtt!

@RCH: egyetértek, Gáborra utaló gesztusokat én sem fogom könny nélkül bírni. Őt is ismertem személyesen, és most is bevallom, könnyes szemmel írom a komment végét.

Hajrá fiúk! Hajrá Magyarország!
Szlovák csapat (port sk tv műsor)

port.sk/picture/instance_3/500003119_3.jpg

Reméljük ez lesz :)
@kapusLaci: ez kedves, magam is csak amolyan kocaszurkoló lennék. A tavalyi divízió 1-es vb-t nagyrészt tudtam nézni, és azóta is könnybe lábad a szemem, ha az ukránok elleni meccsre gondolok :)
Erről jut eszembe, igazán lehetne olyan poszt is, amiben a szabályok vannak részletesen elmagyarázva, kezdők számára :) Valahol eldugva, a szélen, esetleg?
Hajrá Magyarok!!!!!!!!!! El sem hiszem....!!!!:D
Hajrá, hajrá, én már nagyon várom... még 19 perc, jaj, 19... :(
@peetmaster: pár perce még csak 400an voltunk bent a streamen, most az 1000-hez közelít :)
süti beállítások módosítása