HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vas János Kóger és Nagy Gergő mellett

2009.04.22. 01:23 F. Kapus

Szerda délelőtt dől el, milyen sorösszeállításban játszunk az oroszok ellen, mondta blogunknak Énekes Lajos a keddi edzések után. Azt azért megírjuk, hogy az utolsó felkészülési mérkőzést megelőző napon milyen összeállításban gyakorolt a válogatott.

Csatárposzton két játékossal többen vannak a keretben, mint amennyit a csoportkörben használhatunk. Ezért a harmadik és a negyedik sorban egy-egy plusz ember található. Az oroszok ellen várhatóan az összes mezőnyjátékosunk szerepet kap. Az offenzív csapatrész így festhet: Kovács, Fekete, Palkovics – Peterdi, Vas M., Ladányi – Kóger, Nagy, Vas J. és Jánosi – Vaszjunyin, Holéczy, Benk és Majoross.

A védőpárosok kialakulni látszanak: Horváth és Tokaji, Sille és Svasznek, Szélig és Ennaffati, Kangyal és Ondrejcik. Hogy melyik bekkpár melyik támadótrió mögött szerepel, nem kötött, a tapasztalatoktól és az eseményektől függően alakul. Kapusposzton még nincs döntés, de a legnagyobb esélye Szupernek van a kezdő státusra.

A csapatban továbbra is mindenki egészséges, és ez fontos. A vb első körére a 25-ös keretből 23 játékost nevezhetünk. A két kimaradó kiléte a tervek szerint csak az utolsó pillanatban, pénteken dől el.

"Sierre-ben csak mi vagyunk a válogatottak közül – adott tájékoztatást Énekes Lajos. – Szép csöndben készülünk. Sokat dolgoztunk az elmúlt napokban is, lehet, hogy az oroszok ellen fáradtabbak leszünk a szokásosnál. De továbbra is a világbajnokságra készülünk, nem a gyakorlómeccekre. A szerdainál sokkal fontosabb a pénteki találkozó. A játékosok hozzáállásáról és mutatott teljesítményéről továbbra is csak pozitív dolgokat tudok mondani. Mindenki nagyon készül a nagycsapatok elleni meccsekre."

A magyar és az orosz válogatottnak is ez az utolsó edzőmérkőzése a pénteken kezdődő vb előtt, az aktuális világbajnok keretéről itt írtunk.

22 komment

Címkék: vb énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát még mi hogy készülünk! Én speciel 35 éve.
Minden mérkőzés, minden perc ajándék lesz, előre is köszönet érte srácok. És ugyanúgy fogunk benneteket szeretni, ha nem sikerül akkor is.
Ha mégis, akkor meg még jobban.
Mégsem lehetünk felhőtlenül boldogok. VALAKI nagyon fog majd hiányozni a táncból...
Olyan nincs,hogy nem sikerül.Már sikerült...oda jutni és ez nagy szó.Most ott vannak....Innentől minden lehetséges.Hajrá Fiúk,Hajrá Magyarok!
Hajrá Magyarország!

Mi van Pat csaptával, az EHC-München-el?
Ezt már az EBEL szezon során sem értettem miért kell kihirdetni előre hogy kik hol és hogyan fognak játszani?! Jó, gondolom Lindy Ruff nem a blogot böngészi titkos infók után kutatva, de azért ez nekem egy kicsit olyan mintha háború előtt átfaxolnánk a támadó csapatok ismertetését és stratégiáját...
@groovejet: nekem ez a része teccik a legjobban: "amikor Karórépa sikerült felszámolni"

de nem arról beszél-e, hogy a mérkőzés végén volt szörnyű érzés a magyar himnuszt hallgatni? és nem a pofonra utal-e ezzel, amit kaptak?
Most néztem, hogy kikapott az NHL playoffban a Columbus, szerintem ki is esik a köv. meccsen. Ezzel felszabadulhat pár jó játékos is, többek között a kanadai Nash és Chimera, a svéd Modin, az orosz Filatov, a cseh Novotny és Voracek.
Kiesett már a St. Louis Blues, innen talán be lehet vetni a nagy öreg Kariyát.

A következő kieső szerintem a Flyers lesz, itt is vannak nagy ászok, akiket ki lehet vinni a VB-re:
Briere, Jeff Carter, Simon Gagne, Mike Richards, Timonen és Niittymaki.
A Montrealnak is rezeg a lén, innen Saku Koivu, a két Kostitsyn tesó, Kovalev, Plekanec, Komisarek és Markov jöhetne.
@D. Gromov: Arról beszél. Valóban a kapott pofonra utal.

A Karórépa nekem is tetszik, de arról azért szó sincs a cikkben. A "karórépás" mondat így hangzik: "A magyar jégkorongozók a következő években még további nagy győzelmeket könyvelhettek el amikor sikerült legyőzniük a svédeket valamint a jelenlegi VB felkészülésen a finneket."
@Stommy: ahogy tapasztalom, hokiban nem abban áll a nagy meglepetés, hogy ki milyen sorokkal játszik, szinte minden csapatnál előre szokták ezt publikálni, így volt ez pl. a tavalyi vb-n is. mondjuk gondoltam rá, hogy megzavarom Bikovot egy Benk-Ennaffati cserével :) a két érintettől és Stommytól elnézést kérek, de ez kikívánkozott
Elolvastam a hszokat a cikk alján, és azok nagyon szimpatikusak:

"Nem értem, mi[ért] lehet az bosszantó hallani a[nnak az ellenfélnek] himnusz[á]t, amely legyőzött minket, [ez így] igazságos. És ez egy teljesen függetlenül attól, hogy ez a himnusz a Magyar, a kanadai vagy a malajziai."
@Pusi tó: én is böngésztem, és gondolkoztam, hogy a Karórépa a svédekre utal?! :)))
@groovejet: Rezgéstől és Békától nagyon tartok, jobbak mint Satan:)
@Pusi tó: Jól értelmezem, hogy azt mondja, hogy a magyar jégkorong egyik legnagyobb sikere volt, régen történt és azt a szégyent nem akarja még egyszer átélni? Meg mintha azt mondaná, hogy egy magyar-szlovák meccsben mindig van valami plusz?
(Annyira gyenge a szlovákom, hogy nincs is : ) )
Sziasztok!

TV-közvetítés lesz a ma esti meccsről?????
Remélem, nem itt akarják megmutatni a fiaink az oroszlánkörmeiket! Majd a döntőben megmutatjuk az oroszoknak....
Hello nem tudja valaki, hogy közvetíti e valamelyik külföldi tv csatorna a meccset? Mert itthon nem!
@Bullett: semmilyen TV csatorna nem közvetíti, csak a jegkorong.blog.hu
@orion66: Kariyát megmütötték. A St Louis Blues 4-dik meccse előtt nyilatkozta (a műtét után): „ Megértem, hogy a csapat bajban van, segíteni is szeretnék nekik, ám két hasonlóan komoly beavatkozással a hátam mögött muszáj óvatosnak lennem.” Hiába a rengeteg fogadkozás és a bíztató szezonezdet, Paul Kariya sorozatos orvosi beavatkozásai miatt képtelen volt az elvárásainak megfelelő alapszakaszt produkálni. A november 5-i szerencsétlenül blokkolt lövés sokba került neki. Ebben a szezonban jóval többet volt rehabilitácion, mint jégen. Idén 11 mérkőzésen 15 (2+13)pontot gyűjtött . Egy ilyen átok szezon után nincs esélye válogatottsághoz. A jövőre nézve sincs nagy sansz, hogy címeres behívót kap.
süti beállítások módosítása