HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Románia gólt ütött, de kiesett

2009.04.17. 16:41 D. Gromov

Öt győzelemmel, 65-2-es gólkülönbséggel nyerte tavaly a divízió 2-es világbajnokságot a székely–román válogatott. Leggyengébb eredménye egy 5-1-es siker volt. Öt vereséggel, 1-38-as gólkülönbséggel végzett a divízió 1 toruni csoportjának utolsó helyén idén a román válogatott. Legjobb eredménye a hollandok elleni 1-5-ös bukás volt. A vilniusi csoportból is az újonc esett ki, az ausztráloknak esélyük sem volt a horvátok ellen.

Nem kezdjük elemezgetni, mit vezetett Románia csúfos kudarcához, nyilván mindenkinek megvan a maga igazsága, mindenki meg tudja magyarázni azt is, amit nemigen lehet. A magunk részéről csak azokat a játékosokat sajnáljuk nagyon – az ősöreg Catalin Gerutól a tinédzser Imecs Attiláig –, akiknek úgy kellett végigszenvedniük a vb-t, hogy tudták, semmi esélyük. Kitartottak, becsüljük őket érte.

A csapatnak nem kevesebb, mint 289. percet kellett játszania ahhoz, hogy megszerezze első gólját. Az exstarsos Becze Tihamér talált Tankó és Georgescu passzából. A hollandok ekkor már 4-0-ra vezettek a kiesésről döntő meccsen, a vége 5-1 lett. Egy évvel ezelőtt egyébként a most szanaszét lőtt Molnár Szabolcs 98,18 százalékkal védett a vb-n, a pontkirály Catalin Geru lett 5+15-tel, a legtöbb gólt Borsos Attila ütötte, 9-et.

Vilniusban sem volt kérdéses, kinek kell eggyel lejjebb folytatnia jövőre: Horvátország–Ausztrália 5-1. A ponttalan ausztrálok összesített gólkülönbsége: 7-40.

Mint korábban megírtuk: a román csapat, illetve az ausztrálok helyén 2010-ben Szerbia és Dél-Korea játszik. Románia pedig reménykedhet, hogy nem az észtekkel kerül egy csoportba a D2-ben, mert ha mégis, simán lent ragadhat.

36 komment

Címkék: vb divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos ez a hazai jégkorong szintje. Majd örülünk, ha feljutásért harcolhatunk a D2-ben.
@vandor80: Gratulálok. Te is nagyon képben vagy a hazai jégkorong szintjével kapcsolatban.
Ha a románok tennének engedményeket a válogatottjuk 90%-át alkotó székelyek javára és nem erőből, kisebbség utálatukból eredő nyílt ellenszenvvel viseltetnének minden nem román ötlettel szemben, akkor 3-4 hely környékére simán oda érhettek volna.
Az ausztrál jégkorong is megérdemelne egy filmet, ha már a jamaicai bobcsapat kapott.
@kovacsistvan: Egyszer már nagyon elvertek minket egy vébén, azt hiszem 8:3 -ra. Szóval azért van valami múltjuk..
@silac: Ahogyan máshol nem, úgy a hokiban sem érvényes a "mi lett volna ha" típusú kérdésfelvetés. Sajnos ez a válogatott itt és most, ebben a formájában erre volt képes. Talán a közeljövőben megoldódnak a vitás kérdések és lehet egy stabil Divízió I-es válogatottja Romániának.
@silac: milyen román ellenszenvről beszélsz a HC távolmaradása miatt_:??? Tánczos és Kurkó közül melyik a román szerinted?

amúgy az eredményektől függetlenül le a kalappal minden játékos előtt, aki becsülettel végigharcolta az öt meccset. Sajnos hogy ők égtek Lengyelországban, és nem azok, akik ilyen helyzetbe hozták Őket.
Szerintem nem Becze lőtte a gólt, hanem Tankó Georgescu passzából.
Becze Tihamer exstarsos? Miota? Most akkor hol van? Lemaradtam valamirol...
Én is úgy láttam tv-ben h Tankó lőtte, de a jegyzőkönyvben tényleg Becze van. Egyébként most per pillanat sehova sincs leigazolva.
@silac: milyen engedményeket kellene tenni, és kiknek a részére?
szánalmasponthu

sün!
@Malkin: Ezt fejtsd ki egy kicsit bővebben, légy szíves.
@pirosfeher: Tánczos és Kurkó harca miatt nem ment ki a HC-tól csak két játékos, az igaz. De ne feledd, hogy a Steauatól sem ment el Catrinoi és Timaru. Nekem úgy tűnik, hogy Tánczosék inkább hibásak ebben az esetben, persze Kurkót se kell sokat kérlelni a "táncra".

"Sajnos hogy ők égtek Lengyelországban, és nem azok, akik ilyen helyzetbe hozták Őket." - azért álljon meg a menet! Az nem Pire hibája, hogy a kiutazott játékosok nem tudnak játszani (Div.I. szinten)! Senki sem akadályozta őket, hogy a tiszta ziccereket belőjék! Azért is a HC-sok a hibásak? Nem Szuper Levi védett ellenük Torunban :)
Azlrt az meglepő,hogy a bajnok SC játékosai ilyen gyenge teljesítmény nyújtottak! Székely-román-székely mindenki mindenki ellen?
@fabot: nem azokat a játékosokat hibáztatom akik nem mentek el a válogatottba. Nem szép tőlük, de minden játékos azt teszi, amit a vezetők diktálnak, vagy megengednek nekik. Amúgy a keretbe Timaru be sem volt hívva (nemtom miért), Catri pedig sérült. Amikor kiderült, hogy a Hc-sok nem mennek, gyorsan elindult a könyörgés, hogy nade mégis kéne menni Lengyelországba, az előzőleg be se hívott hokisok sorban köszönték szépen és nem kértek belőle. Ha hétfőn még gyenge vagy és nem ütöd a válogatott szintjét, akkor kedden egyből fontos leszel???
@pirosfeher: Timaru és Catri többek között azért nem mentek be, mert azt mondták, hogy ők Gligával nem közösködnek.
Egyébként itt szerintem a hozzáállásal van baj. Román kérdés: a bajnokcsapat kapitánya (Hozó) tizenéve nem ment be a román válogatottba mert ő azt mondja, hogy nem veszi el a sárga-piros-kék mezt. Itt a gond. És mivel Hozónak megengedik, így más is megteheti sajnos.
Plusz a Hc játékosai nem most kellett volna szóljanak, hogy csókolom, mi nem megyünk válogatottba. El sem kellett volna kezdjék a felkészülést, hogy leglább tudja Skinner, hogy kikre számíthat végig.
Vereség okai között van, hogy kapusposzton félelmetesen gyegék voltunk. Molnár tud védeni 20 perceket, de 60-akat nem. Csergő pocsék. Legalább próbálták volna ki Ruczujt.
Én sajnálom ez a fiaskót, most először lett volna alkalom, hogy a román válogatottat, két játékos kivételével teljesen székelyek alkossák. Ami a reális mutatója lenne a hazai hokinak.
A legkelletlenebb hozadéka, hogy bizony így a Sportklub nem játszhat a BL-ben, mert most is épp a 22. heleyen áll a világraglistán, ha jól tudom. Szóval ha akár egy helyet lecsúszik (ami holtbiztos) akkor kezicsókolom...
@Acilles: Azért azt ne feledd, a Hc játékosai nem hirtelen szóltak, hogy nem mentek, ez Kurkó kívásága volt! S mivel sportolóként ebből élnek, és ezt Kurkó biztosítja számukra, talán azért érthető hogy eszerint döntöttek. Itt a legkevésbé a játékosokat lehet hibáztatni.
Hozónak meg szíve joga volt a döntése, szerintem nagyon is egyenes, és korrekt volt, kitalálhatott volna évről évre mindenféle alibit, ő inkább megmondta egyenesen.
És akkor már ott vagyunk annál a kérdésnél, ami lerágott csont. Hogy mennyire szívesen mennek be a székelyek a válogatottba, és mennyire szakadnak meg a sárga mezért? Mert még a hc-s játékosok nélküli válogatottról sem hiszem el, hogy gyengébb, mint mondjuk Horvátország. De ez sajnos kicsit csapdahelyzet, majd nálam okosabbak megfejtik a megoldást.
Ami a kapusposztot illeti Mo-on ,amikor Levente elment az USA-ba és úgy nézett ki ,hogy esetleg nem tud az éppen aktuális vb.-re hazajönni ,akkor bevezettek egy olyan szabályt ,hogy első osztályban csak magyar kapusok védhetnek, hisz az nem lehet hogy egy kapusa legyen egy válogatottnak.
Ennek is volt köszönhető többek között Budai akkori jelentős fejlődése.
@kerusz: Bovebben arrol van szo hogy a roman donto utan a sok aldrukker megint elokerult es ok akik meg meccsekre se jartak egy darabig szegyenukben elkezdtek verni a melluket hogy igy a kek -feher sziv meg minden marhasag es hogy milyen szivvel lelekkel harcoltak es azert nyertek most meg a vb-n kiderult ahol a nagy albajnok csapat jatszott hogy legiosok nelkul semmit nem ernek es ugy neztek ki mint nehany szanalmas figura aki korcsolyazni is alig tud es rohogtettek magukat orszag vilag elott.Lejarattak az egesz Mol ligat az alszurkolok meg itthon verik a melluket es vicc szavazasokat irnak ki a honlapjukra ahol bizony ok megmutatjak hogy ki is az ev legjobb hazai kulfoldi es felfedezett jatekosa. Aztan nem kell szavazzon sem a sok aldrukker mert a moderator megoldja hogy minden kategoriaban ok nyerjenek es azt hogy csufot uztek a jegkorongbol Lengyelorszagban azt a HC nyakaba akarjak varni a nagy albajnok csapat alszurkoloi
@szekely gobe: Mostanig eleg normalis hozzaszolasaid voltak,nagyjabol en is meg vagyok nyugodva amint latjatok az utobbi idoben, de azert ne alacsonyodj le a malkin szintjere!
@Kekfeher: Nektek csak az a normalis ha valaki az SC-t dicseri ha nem akkor mar o a rossz ember. Nezd meg hogy miket irtam be a tegnap a ti szurkoloi honlapotokra(semmi rosszat)es megis felszolitott az almoderator hogy huzzak el onnet mert senki nem kivancsi ram . . . nahat elhuztam es meg a fejembol is kitoroltem az oldal cimet es soha tobbet nem fogom keresni azt amit ugy is lehetetlen vagyis a ket csapat kozti normalisabb hangnemet . . . jol van minden ugy ahogy van
@Kekfeher: Azt is meguntam mar hogy a fent emlitett honlapon mindenki csak a HC-t meg Kurkot mocskolja es soha senki a moderatorok kozul nem fegyelmezi oket es peldakepp emlitenem csak meg mert itt a jegkorong blogon is elofordul hogy Kurkot szidjak hogy egy olyan emberrol van szo az o eseteben aki millio eurokat fektetett a jegkorongba az evek soran es megis o a szalka mindenki szemeben es ez azert van igy mert a legtobb klubbot atlathatatlanul iranyitanak mert nem privat kezben vannak es egy ujonnan megjelent magan csapat mindenkit zavar es persze lehet szidni a tulajt is "amiert elkolt ennyit a jegkorongra"
Na meg ket hete olvasom a sok hulyeseget arrol hogy Kurko nem engedte a jatekosokat a valogatottba . . . jo nagy hulyeseg ez is . . . akkor szerintetek Virag es Molnar hogy kerult oda? Kurko azt mondta a jatekosoknak hogy mehet barki aki akar csak a sajat maga felelossegere mert a szovetseg nem akar rendes biztositast kotni es aki ott serul le egy hosszabb idore azt o nem tudja fizetni . . . ezek utan meg nagyresze ugy dontott hogy nem akar elutazni Lengyelorszagba aki meg nem igy dontott az ott volt . . .
Azért néha vegyél levegőt egy pont, vagy egy vessző formájában:))
@krumplee: Nem tetszik ha valaki leirja az igazat mi? Valahogy bele kell abba kotni :)
@szekely gobe: Ezt ugyan miből gondolod? Úgy látom nem nagyon olvasgatod a hozzászólásokat, de ha te szeretsz versenyszerűen feszültséget generálni, hát egészségedre.
Igazad van szekely gobe az SC oldala egy elfogult,onimado kise a regi komunista rendszer oldalahoz hasonlo hangulatot kelti,ha leirod a szintiszta igazsagot akkor a nagy moderator megbuntet(honapokig nem irhatod le a velemenyedet)...sajnos en mar nem akarom sem a baromsagaikat olvasgatni es semmifele szavazasokon sem szeretnek reszt venni,nem is tudom hogy mi a turoert nem csinalunk egy HC weboldalt rendezzuk meg a mi kis szavazatainkat pl.ki a legnagyobb tehetseg a csikszeredai jegkorongban? Peter Levi vagy Szocs Szabi es majd jol sapkazzuk el ugy vagy 500 szavazattal...? es majd szidhatunk es mocskolhatunk mindenfele SC szinpatizanst es sponzort...
@krumplee: Mibol gondolod hogy en szeretek versenyszeruen feszultseget generalni? Ha nem egyezik a velemenyunk az mar automatikusan versenyszeru feszultseg generalast jelent? Ha te igy gondolod akkor legyen ez a te igazad
@szekely gobe: Ha visszaolvasod, felfedezheted, te írtál egy kicsit dacos, sértődésre utaló kommentet, miszerint: nem tetszik valakinek ha leírod a véleményed. Hol fedeztél fel az én hozzászólásaimban olyasmit, hogy nem tetszik a véleményed? Nem mondanám, hogy tetszik, se azt, hogy nem, inkább nem érdekel, bár elolvasom. És azt mondom, ennek a gyerekes vitának nincs teteje, úgyhogy ne folytassuk, ígérem, ezentúl komment nélkül hagyom éles meglátásaidat, smagam is inkább a hoki rejtekmeivel foglalkozom.
@szekely gobe: én nem láttam egyetlen ilyen "álbajnok álszurkolójától" származó bejegyzést ezen a blogon. Úgyhogy nem is értem, hogy kerül a csizma itt az asztalra. Ez csak azokról állít ki szegénységi bizonyítványt, akik azért jöttek ide kommentelni, hogy belerúgjanak megint a másikba. Miért nem tudjátok ezt a témát ott lejátszani, ahol ez előkerül? Ez így nagyon szánalmas (és unalmas is).
@kerusz: Te akkor a fatol nem latod az erdot . . . jo neked . . . de megfogadom tanacsod es nem untatlak tobbet soha(a bizonyitvanyt meg elteszem emlekbe). Mondjuk nem ertem hogy miert zavart ez teged de hat legyen . . . utolso beirasomban Mindenkinek minden jot kivanok es tovabbi kellemes jegkorongozast
ac@Acilles: amit a kapusokról mondasz, azzal egyet tudok érteni (egyébként hüjelibával is), de.... öt meccs alatt ha egyetlen gólt lő egy csapat, ott a világ legjobb kapusa se menti meg a vereségektől s a kieséstől
hova ment becze tihamer az nz starstol?
@csik city: Van a HC-nak weboldala. Lehet használni. Még soha senkit sem utasítottunk el, akinek épkézláb ötlete és értelmesen megírt pár sora volt, esetleg egy feltenni való képe, véleménye, akármi.
Azért vagyunk, hogy hozzájáruljunk egy közösség kialakulásához, formálásához. És mindennek, ami előre visz, helye van a honlapon!!! Nem hiszem, hogy szükség volna egy alternatív honlap felállítására. Persze, ha úgy látjátok, csináljátok nyugodtan, de mi mindent megteszünk azért, hogy ne érezzétek úgy, hogy erre szükség van.
süti beállítások módosítása