HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Románia tizenegyet kapott az olaszoktól

2009.04.11. 22:05 D. Gromov

Az elvben erősebbek egy része jól megverte az elvben gyengébbeket a divízió 1-es világbajnokságok első játéknapján. Litvániában többnyire nagyok voltak a különbségek a győztesek javára, Lengyelországban inkább szoros eredmények születtek, egy kivétellel.

A nap gólrekordját az olaszok állították fel Torunban, a jobb sorsra érdemes, de módfelett tartalékos székely–román válogatott semmilyen ellenállásra nem volt képes, a két számjegyet sem tudták elkerülni. Különösképp a kapusteljesítményekkel volt gond, szegény Molnár Szabolcs már a 12. percre beszedett ötöt, de Csergő Istvánnak sem lett különb  dolga. Az olaszok 47 kapura lövésből hozták össze a majdnem tucatot, 11-0. Ugyanitt az ukránok nagyon nehezen bírtak Nagy-Britanniával, az 57. perc elején még 2-2-nél tartottak a csapatok, de az utolsó pillanatokban sikerült felülkerekedniük a sárga-kékeknek, 4-2. Megszenvedtek a házigazda lengyelek is a hollandokkal, a második harmad vége felé még ez a meccs is egálra állt, a vége 3-1 lett.

Vilniusban ezzel szemben taroltak a favoritok. Előbb a japánok kalapálták el keményen a horvátokat (7-1), majd a szlovénok az ausztrálokat (6-0, a második szünetre kialakult a végeredmény, a kapura lövéseket 46-6-ra nyerték Razingarék, a D2-ből feljött ellenfél a második harmadban egyszer sem talált kaput), és a vendéglátók sem bírtak a kazahokkal (1-5). Az igazi rangadókra mindkét helyszínen keddig kell várni.

40 komment

Címkék: vb divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elég ijesztő ez az olasz-román(?). Én mindig nagyon szerettem a britek és a hollandok játékát különösen a hollandokét és nem hiszem ez ellenük elég lesz. Főleg így hogy mindkét csapat majdnem nyert. Nem sokkal gyengébb csapatok ellen. Egy kiesés azért a csíkiaknak is kínos lenne bár az akár még pozitív folyamatokat is elindíthat.
OFF: a München a döntőben 4:2 re verte a Towert. Aktuális a Cortina- kérdés.
Lemaradt a vessző döntőben- vessző-
@jágör68: én is akarok válogatott szöv.kap. lenni, felkészülés smafu, utána reflektorfény és zsírsirályság. Jó lenne egy főállású szöv.kap., persze pénz is kell hozzá.

@Rock me Amadeus: Ja, épp csak annyi kell hozzá, hogy a várakozásokhoz képest kiemelkedőt hozzon a csapat, mint Cortina esetében. :)
@Smits41: Az már nem fog.Tavalyelőtt egy sokkal erősebb csapattal kiestünk (pedig partiban voltunk a japánokkal és a britekkel is), és semmilyen pozitív folyamatot nem indított el, mint az most látható is. Pedig a D2-be nem vagyunk valók, tavaly 60-1-es gólarányt produkáltunk egy közepes csapattal. Én kiváncsi leszek, hogy tényleg eltiltják-e fél évre a HC játékosait, akik nem mentek be...
@Acilles: Most meg az 1-60-as gólarány néz ki a csapatnak.
@Rock me Amadeus: Ha az a főállású szövetségi kapitány Pat Cortina, akkor egyetértek veled!:)
Látjátok székely testvérek! Ennyit ér a MOL-liga elsö két helye, amikor az EBEL-lel hasonlitjuk. Mi partiban voltunk az Olaszokkal. Azért szurkolok nektek, nagy ciki lenne a C-csoport! Hajrá kék-fehér testvérek (SC)!! AV19
@uprmedia: Ha egy kicsit utánajárnál, tudnád, hogy ez nem a Mol, és Ebel ligák összehasonlításáról szól.
@uprmedia: Erre szoktam azt mondani, hogy hiába van tele egy csapat/bajnokság légiósokkal... A válogatott az már más tészta.
@uprmedia: latom nem vagy kellokeppen informalva:)
A MOL liga helyezeeknek semmi koze a valogatott teljesitmenyehez pontosabban annyi,hogy a HC 12 jatekosabol 10 ment be amiert hatalmas a botrany errefele.A HC ugy gondolta nem hajlando szponzoralni a sarga mezt es a federacio meg nem volt hajlando nehany biztositasra igy aztan tartalekos roman valogatottat latsz.

Szekelyfold nem Romania !!!!
Én továbbra is szurkolok ennek a székely csapatnak, mely Románia álnéven vesz részt a vb-n.
Remélem a hollandok elleni meccset hozzák és jövőre eldöntik mi legyen a helyes.
pontositok mert elirtam a HC behivott 12 jatekosabol csak 10 ment be..mert ugye nem mindegy:)
@0din: a HC behivott 12 jatekosabol csak 2 ment be..

Igy pontos, nem? :)

kesz megadom magam meg koran van jobb ha fexem le ujra majd delutanig kialszom magam . Igen igazad van csak 2 jatekos ment be.Remelem megint nem b...am el:D

Na de azert Hajra Magyarorszag sok sikert a VB-re a romanokat en meg lesz...om.
Ilyen egy igazi balkáni politikai történet.
No comment.
Romániai csapatoz ezért nem fognak bevenni külföldi bajnokságba.
Hiszen azt látják, hogy a DIV1 szintjét sem ütik meg és a bajnok klubcsapatot is otthon verte ki a Kontinentális Kupából a DAB.
@Föld-lét: Maximálisan egyetértek: No comment...
Amíg Romániában (Székelyföldön, lényeghez képest mindegy) ilyen nagy az önérzet(?), az nem segítő, hanem inkább romboló. Minden téren. Itt speciel a sportban, azon belül a jégkorongban.
@0din: Jujuj! Ilyenekt ne írjál! Mert kiutálnak, mint engem! Kár volt megírni az igazságot, mert fújtak rám hetekig!
Itt nem volt szó székelyezésről és románozásról!

Nekem normális, sőt minimális kérésnek tűnik az h a játékosok biztosítva legyenek amikor az országot képviselik egy nemzetközi tornán. És nem turista biztosításra gondolok, amit a Jégkorong Szövetség felajánlott!
Ezek a játékosok bármikor komolyan megsérülhetnek! Netán ki kell hagyjanak 2, 3, 6, 12 hónapot, az alatt ki tartja el őket és a családjukat? A HC vagy a Román Jégkorong Szövetség?... Normális esetben egyik sem kellene: a biztosító azért van kitalálva h ilyen esetekben megoldás legyen.
Nem volt szó itt székely virtusról, egy egészen emberi és normális feltételről csupán amit érthetelen módon a Szövetség nem volt képes biztosítani. Ha nincs pénze keressen egy biztosító céget amelyik szponzorizálja és gyakorlatilag ingyen biztosítja a játékosokat! De nem...
Más sportoknál érdekes módon ez működik.. gondoljátok hogy Chivu vagy Mutu biztosítás nélkül vagy turista biztosítással megy el egy világbajnokságra?

Itt van Kurkó nyilatkozata is amivel teljes egészében egyetértek (sajnos román nyelvű): www.hchoki.ro/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=566&Itemid=1
Oké! Értem! Vagy csak próbálom. Nekem csak egy szó jut eszembe...ill. kettő!
Balkán és szánalmas.hu. Én kérek elnézést, ha félrenéztem.
Ez a magyar válogatottnál, hogy van? Ki, és milyen biztosítást fizet?
@szodaviz: ez mind jogos kérés, mármint a biztosítás, és valóban hibázott itt a szövetség. De Kurkó résézről az túlzás, hogy azt kéri a szövetségtől, hogy a fizetésüket vállalja át... Ilyen pedig a büdös égatta egy világon nincs... Állítom és meg vagyok győződve, hogy itt Tánczosnak és Kurkónak is ugyanakkora a felelősége...
@dattila:"De Kurkó résézről az túlzás, hogy azt kéri a szövetségtől, hogy a fizetésüket vállalja át... Ilyen pedig a büdös égatta egy világon nincs."
A HC sem kért ilyent.
Átvetted az "ifjú elnök" meséjét.:)
@Muki76: Hargita Népe: – Két hónapja folyik a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) és a HC Csíkszereda vezetése között az egyeztetés a játékosaink válogatottsága miatt. Mi ugyanis azt kértük a szövetség vezetőitől, hogy játékosaink számára ne kollektív, hanem egyénre szabott egészségügyi biztosítást kössenek. Ugyanakkor kértük, hogy a hokisok bérét a válogatottság alatt az FRHG fizesse – nyilatkozta lapunknak Kurkó János György.

mediafax: Din punct de vedere financiar, cluburile investesc unsprezece luni pe an, iar federaţia vine şi împrumută aceşti jucători o lună. În cele unsprezece luni, federaţia nu ne ajută cu nimic, iar atunci noi cerem minimum: pe luna respectivă salariile să fie suportate de federaţie şi încheierea unei asigurări sportive, nu de turist, lucru care nu s-a întâmplat", a spus Kurko.

sportoldalro: Viszont azt elvárjuk és követeljük, hogy abban az egy hónapban, amíg kölcsönveszi az értékes játékosainkat a szövetség - felkészülési időt és a világbajnokságot beleértve - a játékosok anyagi juttatását állja, ha már nekik dolgoznak, illetve kössön sportbiztosítást számukra, nem turista biztosítást.


Asszem bakot löttél...
@dattila: ha nem a Szövetség akkor ki kellene fizesse arra a hónapra a játékosokat míg a válogatottban edzőtáborozik és játszik?
Ha ez úgy volt elképzelve h ingyen és biztosítás nélkül kellene képviseljék Romániát, én megértem h nem vállalták.
Minden szep es jo,igaza van Kurkonak hogy kell a biztositas,de amig o volt a szovetseg elnoke,miert kotott o is turista biztositast?Sem oelotte,sem a MANDATUMA ALATT,sem utana nem kotottek sportoloi biztositast....Lehet hogy nem jutott eszebe,amig o volt az elnok...Kakan keressuk a csomot,kozben a lenyeg elveszik...dehat ilyenek vagyunk mi,szekelyek.
@szodaviz: a válogatott és a klub két külön dolog. A játékosoknak szerződésük van a klubukkal, ami nem tom hány évre szól. És addig amíg a játékosoknak szerződésük van, kell kapják a havi fizetésüket a klubtól... A szövetség "csak" plussz dijat (jelképes pénzösszeg) ad a válogatottban való szereplésért, pl jelen esetben 500 euró előlegbe és 500 euró utólag, amennyiben bent maradnak.

Ilyet egy valamire való országban, úgy kirúgják a sportért felelő minisztert, mint a sz@rt! itt kifogás nem lehet!
szánalmas! csak azt a pár magyart sajnálom.
a románok meg a bulgárok sorsára jutnak. div.III.!-lassan-
Ennyit a csíkszeredai légiósdömpingről! Utánpótlás?
@defó: Korai a karorom... Az SC nyerte a Magyar kolyokbajnoksagot,Kercso felcsikon par szaz gyerekkel dolgozik,ot ismerve mar par even belul egy enyhen szolva utokepes csapatot fog osszehozni!
Hidd el,azt a reszet nem kell itt busulni a dolgoknak!
@dattila:Igazad van bakkot lőttem :),de az igazsághoz hozzátartozik,hogy az 500 eurót azután adta előlegbe a játékosoknak az "ifjú elnök",miután kirobbant a balhé.
Egyébként senki nem hibáztatná őt,Tánczost,ha legalább válaszra méltatta volna a február 12. kérést.
Minden tiszteletem Kurkóé,nemcsak azért ,mert minden poszton megfelelően képviselte a csíki hoki érdekeit,hanem azért is,mert évekkel ezelőtt ő volt az egyetlen aki a Div1 utánpótlás világbajnokságra nem engedte ki a fiúkat,mert néhányukat a román edzőjük lebozgorozott,magyarul lehazátlanozott.Ott is működött a csapatszellem,itt is működik.Románia pedig hokiban nem nagyhatalom,hogy megtiszteltetés lenne a vállogatottjában játszani.
BL hívők kiméljenek.:))
@Joegep: És mit csináltok azzal a fantasztikus utápótlással? Jókora anyázások közepette uszítjátok majd egymás ellen a Vákárban?
Mert Nektek válogatott szinten Románia lesz a mezre írva! Úgyhogy ez az acsarkodás, meg szivatás, pont a Ti fiaitoknak a kárára megy. Ha meg nem motivál a sárga mez akkor mégegyszer megkérdezem: Minek az a fantasztikus utánpótlás????????
@comp3232:
1.Ennek az acsarkodasnak en sem vagyok hive
2.A jatekosoknak tudtommal nincs egymassal bajuk,sot a szurkolok tobbsege is normalisan viszonyul egymashoz par "okos" kivetelevel
3.Ezeknek a jatekosoknak sohasem jelentett igazan kihivast a valogatott,sajonos nem sajnos,helyes nem helyes,de igy van! Valogatott szinten nincs amit hasonlitgatni a magyarokat s a szekelyeket,mert Szekely valogatott nincs!
4.Es vegul azzal a "fantasztikus" utanapotlasunkal egyre tobb teret nyerunk az Anyaorszagban is!

Egyelore ennyi ha meg valami eszembe jut,akkor hozzafuzom,tiszteletem!:)
közben Dél-Korea feljutott a D1-be és Szerbia is nagyon úgy fest, hogy feljebb lép. Szerintem mindkettő meglepetés, a papírforma Kína és Észtország lehetett. Az észtek idén is saját magukat verték meg, sajnálom őket...

A fenti vitához meg csak annyit fűznék hozzá, hogy tudtommal a válogatott szereplés idejére is mindig a klubcsapatok adnak fizetést, így van ez más sportokban is, más országokban is. Legfeljebb a biztosítás részével értek egyet. Szóval olyan kifogás szaga van az egésznek, inkább arról lehet szó, hogy tényleg nem akarnak a magyarok román mezben játszani. (ehhez képest a keret 80%-a még így is magyar)

A magyar válogatott gondolom néhányukat szívesen fogadná, csak azt hiszem ennek meg az IIHF szabályai szabnának gátat.
@munkagep: Hát szerintem reálisan egyedül Mihály Árpádnak lenne esélye a magyar válogatottba kerülni. Bár ez amúgy is hitvita.
süti beállítások módosítása