HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újpesti TE–Alba Volán 0-5

2009.03.19. 20:34 D. Gromov

Egy mérkőzésre van sorrendben hetedik, összességében tizedik magyar bajnoki címétől az Alba Volán. A fehérváriak győzelme nem nagyon forgott veszélyben a döntő negyedik, Megyeri úti mérkőzésén, az első harmad 0-0-ja után gyorsan eldöntöttek mindent.

Nem sokat láthattunk a Pék György vezetőedző által ígért százas lila tempóból a meccs elején, az UTE nem ugrott neki ellenfelének, de a vendégek is nagyon óvatosan kezdtek. Ennek következtében a sorozat legkevésbé dinamikus húsz percét láthattuk, néhány Alba Volán-helyzettel és egy 2+10 perces Hegyi Ádám-kiállítással.

Bizonyára ez utóbbinak volt köszönhető, hogy Énekes Lajos jégre küldte a Sofron–Nagy Gergő-féle sorban Tóth Adriánt, kerete legfiatalabb játékosát, aki egykettőre főszereplővé vált: az ő átadásából szerezte meg a csapat vezető gólját Sofron István. Először ütött első gólt a címvédő, és át is szakadtak a gátak. Tíz másodperc telt el, amikor Palkovics Krisztián rá jellemzően látványos akcióból bevágta a másodikat. A folytatásban kissé kinyílt az UTE, miáltal a több tér okán saját, gyors támadásokra építő játékát kezdhette forszírozni a Volán. A következő találat mégsem ilyen akcióból, hanem Kadlubiak hátvéd hibájából született. Keresztpasszát az agilis Fodor Szabolcs vette le a levegőből, és azon mód kapuba bombázott. A felvonás végén Tóth Adrián gólt is szerezhetett volna asszisztja mellé, ügyesen játszotta magát tisztára, de kihagyta, sőt oda is csapott a szokása szerint fenomenálisan védő Palkónak, így megkapta a maga kétpercesét.

Az UTE-nek a harmadik menetben már nem volt ereje mindent feltenni egy lapra, kissé lelassult a játék megint, ezzel együtt a vendégeknek továbbra is rengeteg helyzetük akadt. Egy alkalommal Fodor lőtt ziccerben, Palko valószínűleg a vonal mögött fogta a korongot, de a bírók nem látták bent, és mi sem vagyunk biztosak a dolgunkban. Az újabb találatokra az utolsó percekig kellett várni, Ocskay irakozott fel a táblára kétszer is, egyszer messziről, egyszer közelebbről lőtt szerencsésen, majd pontosan.

Az Alba Volán tehát magabiztosan alakította 3-1-re a párharc állását. Nem teljesítményük kicsinyítése végett mondjuk: az iram és a színvonal kevésbé volt szenzációs, mint az első három alkalommal. Talán leginkább azért, mert az UTE módfelett fáradtnak látszott. Folytatás szombaton, ha a fehérváriak nyernek, bajnokavatás következik.

Negyeddöntők

Az Alba Volán erőnyerő

 
 
 
 
 
 
 
Újpesti TE (1.)–Alba Volán farm (6.)
2-0
-
 
 
 
 
NZ-Stars (2.)–Miskolci JJSE (5.)
2-0
-
 
     
Dab.Docler (3.)–Ferencvárosi TC (4.)
2-1
 
 
 
 

Elődöntők

Alba Volán–Dab.Docler
3-0
5-3
-
-
 
 
UTE–NZ-Stars
3-0
4-2
-
-
 
 

Döntő

 Alba Volán–UTE
3-1
03.21.
03.23.
03.25.

121 komment

Címkék: döntő ute alba volán ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Üveg" hol vagy gyere birokra...
Nem jo ez, hogy ennyire 1 labon all a hazai hoki.
Rosszul látom, vagy tényleg nem ismétli a Sport1? A nyilatkozatokra kíváncsi lettem volna.
@facsipesz: Sportside.hu-n biztos megszólalnak ők is
Gratulálok a Volánnak, teljesen megérdemelten nyertek! Szerintem az túlzás, hogy momentumunk nem volt, az első harmad alapján még bizakodó voltam, hogy ha mi lőjük az elsőt, akkor megint megzavarhatjuk a fehérváriakat. Ahogy Raon kollégával is beszéltük a meccs után, kedd óta már nem csak a Volánon volt teher, talán a fiaink is elhitték, hogy hazai pályán is meg tudjuk fogni őket. Ilyen jó védekezést nemigen láttam még OB1-es mérkőzésen, amilyet a Volán ma bemutatott.
Hosszú Szezon volt ez az Újpestnek is ,bár itt csak a volán utazásai lettek megemlittve de a mieink is megjárták párszór a Bukarest-Szereda utvonalat,busszal és nem repülővel ! Szerintem elfáadt a csapat fejben elösszöris,és remegett kezük lábuk hogy a lehetőség kapujában állnak egy esetkeges egyenlitéshez. Fiatal csapat ez még egy ilyen rutinos Volán ellen! Egyéni hibák tömkelege volt ma,szombaton tisztességes helytállás a cél! Grat a volánnak
HAJRÁ LILÁK
Nem volt egy parádés hangulatú meccs. Kb. úgy játszott most az Újpest, ahogyan eddig a Volán. Enerváltan. Ha két egyformán enerváltan, fáradtan lép pályára a két csapat, akkor ekkora a színvonalkülönbség. Talán ekkora lenne két sziporkázó formát nyújtó csapat között is a differencia. A közönség mind a két oldalon jó arc volt. A végén megtapsolták/tuk egymást.
múltkor is azt írtam, most is bejött, hogy úgy játszik egy csapat ahogy azt az ellenfele engedi. Ma a lilák nem tudták fogni a Volánt, a Volán meg nagyon jól védekezett. Kicsit a tempó lassú volt, talán emiatt van csak hiányérzetem, a 3. harmadban az utolsó két percet leszámítva nem történt szinte semmi. (De legalább Raonnal jót beszélgettünk... :-))
Sajnos ezen a meccsen nagyon tompa és pontatlan volt a játékunk. Ez volt az első alkalom, hogy egyetlen percig sem éreztem veszélyesnek magunkat. De ez van, a rossz formának is ki kellett jönnie ebben a sorozatban (beleértve a középszakasz utolsó 3 meccsét is, mert onnantól muszáj volt élesen játszanunk).
A Volánnak gratulálok a győzelemhez, ma egyértelműen jobbak voltak nálunk!

HAJRÁ LILÁK! SZÉP VOLT ÚJPEST!
@Bertuzzi:
"Ez volt az első alkalom, hogy egyetlen percig sem éreztem veszélyesnek magunkat."
Igen, ilyenre én is gondoltam a meccs végén. Egész meccsen talán egy igazán nagy helyzetünk volt, a többi max helyzetecske
ja és nagyon jó volt látni, hogy az újpesti játékosok odajöttek hozzánk megtapsolni minket, és ugyanígy tettek az újpesti szurkerek is, köszönjük!
Sziasztok! Köszi a bíztatásokat, szerencsésen túléltem az útat - igaz, tisztességtelen módon, mert az egyharmadánál felvettek és kocsival értem oda. :)
A meccs érdekesen alakult, ahogy Forest is írta, most az Újpest játszott úgy, mintha rajtuk lett volna a teher. Aminek örültem, hogy a szurkolótáborunk végre aktivizálta magát, na nem nagyon, de ahogy hallottam a tévés visszajelzéseket, nem vallottunk szégyent, és végig jó volt a hangulat. A srácok a jégen fegyelmezetten tették a dolgukat, és szerintem is elsősorban az döntött, hogy mi ütöttük az első (két) gólt.
Megmondom őszintén, a végén kellemesen meglepődtem azon, hogy az újpesti csapat megtapsolt minket - azért ez Magyarországon nem sok csapatsportágban fordult volna elő, ez ngyon szép volt tőlük. Ahogy az újpesti tábor tapsa is - gratulálok mindenkinek, ez már huszonegyedik századi gesztus, le a kalappal! Ahogy valaki írta, szép család, nagy család!
Számomra külön öröm, hogy sikerült beszélgetni jónéhány a netről ismerős fanatikussal, nekik extra üdv innen is!
Szombaton szerintem nyerünk, de majd kiderül - a lényeg, hogy legyünk minél többen, mert mindkét csapat megérdmeli ezt. Hajrá Voláááán, hajrá világbéke! (ez utóbbit csak a te kedvedért, L1 :) )
breaking news: Tóth Adrián jogosulatlanul szerepelt a mai mérkőzésen
Ma kétség sem férhetett a Volán fölényéhez.
Az első harmadban még csak-csak sikerült tartani őket, de a másodiktól fogva már nem. Egyértelműen jobbak voltak. Azt gondolom elsősorban azért, mert a játékosaik komolyan vették az ellenfelet. Gratulálok a Volánnak.

De szombaton mi nyerünk. Fehérváron jobban megy:))
Szerintem az előző meccsekhez képest egy taktikusan, jól játszó Volánt láthattunk, az Újpest pedig fásult csapat benyomását keltette. A 2. és 3. harmad alapján nem volt kérdés, melyik csapat kerül ki győztesen a meccsből. Mindenesetre az Újpest továbbra is egy nagyon szimpatikus csapat mind a játékuk, mind az azon kívüli megnyílvánulásaik alapján. Szombaton találkozunk. Jöjjön minél több újpesti szurker és rendezzünk egy nagy magyar jégkorong ünnepet (bármi is legyen az eredmény). Azért persze Volán győzelmet várok, bajnokavatást.
Zsíroskenyér dilemma:

A Megyeri úton frankón tele van hagymával. Viszont szégyenteljesen kicsi.
Fehérváron böszmenagy, de a zsír lehetne minőségibb.
Káposztásmegyeren király zsírral tolják, viszont a hagymát csúnyán lespórolják róla. (A méret itt vállalható.)

Álom-hoki-zsírosdeszka:
Fehérvári méret, káposztásmegyeri zsírral, újpesti lilahagymával.

Szurkertársak, nyissunk harcot az ideális jégkorongos zsíroskenyérért, mert ez nekünk jár!

Egyébként ennél nagyobb gondom sose legyen...:)
@facsipesz: És az erős pista hol marad?:)
Ma úgy játszott a Volán, mint az a csapat, amelyiknek van EDZŐJE, a mai Volánnak volt. Énekes Lajos az EDZŐ. Gratulálok :-)))

@freddyD: forrás? Mondjuk a mai meccs után nem sportszerű zöld asztalnál nyerni.
@facsipesz: nem írsz az újvárosi zsírosdeszkáról, az szerintem teljesen frankó. Egy jó forraltborral!!! :)
@szurker08: Úgy-úgy, az újvárosi zsírosdeszka teljesen fasza, forralt borral és teával is.
Az első 3 mérkőzés innen letölthető:

1. meccs:
www.mininova.org/tor/2379228

2. meccs:
www.mininova.org/tor/2387847

3. meccs:
www.mininova.org/tor/2397441
@szurker08: Az újvárosi zsírost elfeledtem megkóstolni, hiba volt, remélem, a következő szezonig csak javul a minősége, nem fogom kihagyni.
Forraltbor nem játékos, sajnos, legfeljebb, ha a gyerekem fog vezetni (addig még kb. 14 év..:))

Az újvárosi tea viszont király, a Megyeri úton is az, én ilyen tuti atomcukrosan szeretem, ebben viszont Fehérvárnak és Káposztásmegyernek van pótolnivalója...
jo estét mindenkinek!először is gratulálok a csapatnak, Levinek a shot-out hoz!az ujpesti szurkoloknak akik, ha jol ertesültem a dologrol, akkor az első 30doboz sört Ők állták a fehérváriak felé!a meccsről annyit hogy, amikor Adrián megjelent a pályán akkor csak annyit mondtak a haverok hogy bizonyítani fogja a jelenlétét,: e kijelentés után cirka 5sec telt el és örültünk a gólnak amiben ugye oroszlánrészt vállalt Adrián. köszönet érte
ennél jobban nem fogom tudni összeszedni a gondolataimat. hajrá volán
szombaton az almánál találkozunk......
@facsipesz:
Pedig az újvárosi zsíroskenyér a legjobb mind közül!
@ljob: sok volt a sör.... nagyon, bocs mki
@facsipesz: előre az extra large zsíros kenyérért!!!Nálunk a melegedőben finom,csak az utóbbi időben lightesebb rajt a hagyma (tuti Sóher norbi up date 1 e miatt van, hogy 18.00után nem lehet sok hagymát enni :-) )
@ljob: a sör csak viszonzás volt a fehérváriért! - így utólag is köszi!!!!

Gratula a Volánnak, ma úgy teljesítettek, ahogy a szurkolóik várták: ha nem is a legparádésabb játékkal, de stabilan és kétséget nem hagyva hozták a meccset.

Fáradt volt az Újpest, és - ahogy az már ilyenkor lenni szokott - egy hosszú passz sem jött össze, ki-kihagyott a védekezés, és a két gyors gól után elfogyott a lendület. De vigye kánya!! Akkor is nagy gratula a csapatnak: a szívvel most se volt baj!
@facsipesz: Ne keseredj el, én pl az első harmadot csak büntetésből nézném meg! Egyébként gratulálok a CSAPAT-nak, szép volt fiúk!
Gratulálok mindkét szurkolótábornak, végre elérkezett a pillanat, csak ellenfelei vagyunk egymásnak! Igy kell ezt csinálni lányok, fiúk!
Az agyam tényleg olyan mint a szita, elfelejtettem, hogy megjelent a Nemzeti Tankönyvkiadótól egy jégkorong alakú bőrkötésű könyv a jégkorong történetéről. Színvonalas, nagyon szép kiadány (és benne van a csapat is), sajnos drága én 5990.- forintért vettem.
Respect az Újpestnek, hogy nem óvott! Hajrá magyar hoki!
@megmondóemberke: Legalább nem jár úgy a Volán, mint tavaly a Ljubljana!:D De miért is volt jogosulatlan a kissrác szereplése?
Gratulalok a Volannak.
Azert sajnalom, hogy nem sikerult meglepni oket.
Nem baj, majd a kovetkezo meccsen.

Haja Ujpest!
Megmondóemberke ezt honnan vetted? Miért szerepelt volna jogtalanul Adrián? Nem nevezték a mai meccsre? vagy mi? Mert amúgy EBEL kerettag, sőt, NHL 09-ben a legtöbb gólt Vele ütöm... :):):)
Grat a Volannak es az Ujpestnek is!
Nem ide tartozik:
Egy jo ideje nem megy HC honlapja:(
@freddyD: "Bár az hihetetlenül nagy égés volt, amikor az üres kapuban Palkoba passzolta a Volános :D" valóban hiba volt Sütitől, de mentségére legyen, a Guerrero egyedül volt a kapu előtt, passzolni akart, egy kockázatos kapura lövés helyett.
Most így 3-1 nél azért szeretné(n)k olvasni az UTE vezetőitől egy bocsánatkérést Gebei Peti felé, mert már most látszik, hogy nem a bírókon múlik a mérkőzések kimenetele. Asportszerűség (szerintem) ezt kivánná, mert azért kicsit furcsa, hogy EBEL döntőt vezetni jó volt, magyar bajnokit nem........


@megmondóemberke: hacsak azért nem óvnak, mert Adának 41- es lába van? Igazából más ok nem lehet.
@drukker60: Nem hiszem, hogy elnézést kellene kérni Gebeitől. Az elmúlt két meccsen kiemelkedő volt a bíráskodás! Sokkal jobb, mint a magyar bírókkal!
Hol érhető el az idei bajnokság + playoff kiírása? Az icehockey.hu-n nem találom.
@drukker60:
Még anno Utehoki.hu

"Nem csak a csapatnál, a játékvezető küldésben is változások történtek. Az Újpest vezetése ma jelezte a szövetség felé – élve az erre érvényes jogkörrel – hogy külföldi vezetőbírókat szeretne a döntő hátralévő mérkőzésein. A sors furcsa fintora, hogy éppen az első meccsen egyébként jól bíráskodó Gebei Péter fújta volna a sípot kedden, akivel egyébként klubunk sem volt elégedetlen."

Nem Gebeivel volt bajuk, de a Kincses botrány után kellett tenniük valamit és ahogy Pallus is írta, az osztrák bírók nagyszerűek voltak. Úgyhogy mindenki jól járt
@drukker60: olyan unalmas, hogy nekünk mindig valakitől bocsánatot kell kérjünk, ráadásul "most így 3-1 nél"...1-2 nél nem kellett volna? Hogy Falkner jobb-e, mint Gebei, nem tisztem megítélni, de egyszer már leírtam, hogy lélektanilag ez így mindenkinek jobb...nem megy a bíró "puhítása" meccs közben!!!

Más. A döntők során tegnap volt a Volán a legfegyelmezettebb, ez a játékon is meglátszott. Viszont a mieinken egyre jobban jelentkeznek a fáradtság jelei.
Felejthetetlen élmény számomra (és a fiam számára is), ami a meccs végén történt. A közös taps, szurkolói elismerés egymás felé, leírhatatlan érzéssel töltött el. Büszke vagyok csapatomra, akik egyemberként tapsolták meg a vendégtábort is. Sajnos visszafele csak Balunál láttam ilyet, sebaj, majd szombaton bepótolhatják a fiúk.
Gratula a Volánnak!
Hajrá Lilák! Csapatunk van!
OFF

Szavazzunk Nagy Gergőre az EBEL oldalon, hogy ő legyen az év fiatalja.

ON
@nagypi: a 'mi van köcsög' miatt nem szavazok

@freddyD: Köszi, de a szabályzat felől érdeklődtem:)
@freddyD: Hát szerintem ez az osztrák is csak egy sok közül, össze vissza fújt. Ilyet innen bárki tud aki tud korizni. Egy bocsánatkérés elférne ...
@facsipesz: az újvárosi forralt bor a legfinomabb, a tea viszont Fehérváron a legjobb - igazi menzás tea. De csak a Korong büfés a finom, bentit utálom!
@megmondóemberke: Az a minimum, ami elvárható, hogy ha itt zavart keltesz, legalább valami tényeket is mondasz.
@Pallus: @freddyD: Mekkora marhaság már ez a bíró kérdés... Észre kellene venni, hogy az első hazai Ute meccsen ocsmány dolgokat csináltak a játékosok... Voltak olyan dolgok, amire még Spillerék is megjegyezték, hogy ezért az EBEL-ben a volán 16 meccs eltiltást kapott, itt az újpest két percet... Szóval nem feltétlenül Kincses sporttársban kell keresni a hibát! Az újpestiek azóta a meccs óta sokkal kevesebb szurkapiszkát tolnak... persze, hogy nincs annyi kiállítás... Amúgy 3 zebrából kettő így is magyar... annyi marhaságot fújtak be pl lesnek, hogy az ember haja égnek áll... mindkét csapat vesztére... Szóval nem kell isteníteni ezt a csávót... Ok, bocsánatkérés sem kell, és ha most leírom ezt a kis sztorit, akkor a név miatt sokatoknak az jön majd le, hogy "jah, ha ő mondta", de:
A 2-3-as volán vereség meccsén az első szünetben beszélgettem pár mondatot Árkovics sporttársal, aki - érthetően - rosszul fogadta a dolgot, és hozzátette, hogy ez a meccs lényegében bíró nélkül is lement volna... :) És ebben sokan egyet értettünk... Ha egy csapat nem halmozza a felesleges szabálytalanságot, akkor nem lesznek felesleges kiállításai... Ebben keressétek a hibát... Az egyik legjobb EBEL bíró magyar! Ő fújt volna... Helyette itt az egyik legratyibb EBEL zebra, akinek igazából nem is kell kiélezett szituációkban dönteni... De pl Adrián tegnapi két percén is lehetne vitatkozni.... a TV felvételen én azt láttam, hogy 3 embertől kap semmiért egy egy sallert... Aztán kiküldik 2 percr... merT? nem ütött vissza? Szóval ez a labanc sem ér többet semmivel Kincsesnél, csak úgy kellene viselkedni a pályán magyar bírónál is...


HAJRÁ VOLÁN!!!!
és szép volt Újpest, szép volt Palko!!!!!
@Rock me Amadeus: Ezt ugye Te sem gondolod komolyan? Olvasd el megint a "lelkizős" cikket, és rájössz, hogy nem feltétlenül tükrözi egy egy ember személyiségét pár kiélezett helyzetben elhangzó mondata...
Ha emiatt nem szavazol Rá, te sem vagy különb semmivel, bár nyilván jogod van eldönteni, hogy szeretnél-e, vagy sem! itt most az EBEL-ben nyújtott teljesítményét kell értékelni... nem a HC meccs óta folyó tinglitangliságokat!
Többiek? Szerintetek?
@Leo945: hmm ,ha valaki képes az ebelben kiemelkedő teljesítményt nyújtani, az miért képtelen az ob-1 ben ugyanezt a szintet minimum megtartani????
@Leo945: "Mekkora marhaság már ez a bíró kérdés..." Ebben tök igazad van! Ez a bíró tökéletesen megfelel a döntőhöz!
@celebesz: Megfelel, de nem nagysága miatt, hanem a "munka hiánya" miatt... XD
Kiváncsi lettem volna az első újpesti meccsen mit fúj, kinek, hova...
@Leo945: kár itt bármiről is vitatkozni, de tény, hogy sokkal simábbak a meccsek amióta a labanc vezet. Ennyi.
Külföldön is bevett szokás, hogy külföldiek vezetik a döntőt, hogy ne lehessen semmiféle részrehajlással vádolni őket!
Tévéből meg könnyebb visszanézned, nekik ott kell azonnal dönteni!
@exL:1: a kérdés jó, de itt EBEL- "díjazunk" Az OB 1 ifjú titánja tuti nem Ő lesz... :):):)
@Pallus: Szokás, persze... de ők nem a második meccsen találják ki... Az meg h nekem könnyű aTV-ben... Senki nem mondta, hogy én tudnék bármit is! De azt igen, hogy ezeken az utóbbi meccseken Kincses is jó lett volna... Nemhogy Gebei... És pláne nem egy osztrák... Azt hiszem ezt, hogy Kincses miatt itt bármiben kár szenvedett volna akármelyik csapat is, hisztinek hívják... De tényleg nem akarok ezen vitatkozni, valóban nagy fejlődés a magyar játékvezetőknek mind lélektanilag, mind bármilyen más szempontból, hogy nem kell azon a csúnya hideg jégen rohangászni, amikor a sport1 úgyis adja a meccset...
Vicces, hogy olyan játékvezető nem kell ide, aki az EBEL-ben döntőt fúj, de az aki meg nem fért be az EBEL döntőjére az NHL-es ellenőrök szerint, az meg itt az atyaúristen...
@Leo945: Tudod már az első meccsen külföldinek kellett volna vezetnie, de ez a szövetség kompetenciája! Ennyi! Téma részemről lezárva, gratulálok a volánnak a tegnapi meccshez. Most pont fordítva volt, mint kedden. A mieink fáradtak voltak, de legfőképpen fejben nem bírták szerintem elviselni a terhet!
@pokerface: Szerintem is vicces... mitöbb szánalmas!
@Pallus: Első meccsen külföldi... Ezt írtam én is reagálván a felvetésedre... Hogy külföldön, ahol "idegen" bíró van, ott a kiírás ad idegen bírót, és nem a "hiszti"... azért az úgy mindjárt más, de tényleg lezárva részemről is! A különbség most látszott, jövőre meg "remélhetőleg" DAB - UTE döntő lesz, mert a Volán EBEL rájátszát játszik... :):):)
Hülyeség ezen a bírókérdésen vitatkozni.Psycho fogás volt az egész. Elkell ismerni Pék György nagy hadvezér,ezt tiszteletből írom így. Remekül kitalálta a volán elleni taktikát, amit a játékosainak sikerült is többé kevésbé betartani.A 2ik. meccsen, ahol sokáig szoros volt az állás ( elsőn is) akadt pár vitatható bírói ítélet,( ha Kincses spori nem hibázni tuti khl ben- vagy nhl-ben vezetne )ezek után nem sokkal a volán megfordította az állást.Egyet tehetett edzőként a meccs után ,amit minden edző megtett volna. Megdícsérte a játékosait,hogy jól küzdöttek ( ez igaz is 10000%-ig) Játékosairól ezzel levéve a terhet , kihangsúlyozta Kincses spori pár bakiját,ami ha nincs ,lehet nyer az ute,és emiatt kért külföldi játékvezetőt.Ált. ahol egy erősebb csapat épp csak nyer egy elvileg esélytelenebbnek titulált csapat ellen (bármely csapatsportágban) a vesztes edző sokszor nyilatkozza azt: ha a spori megadja ezt és ezt, és nem adja meg azt és azt, akkor....legbelül szerintem Pék mester is tudta hogy nem ezen múlt, de ezt kellett mondania a taktikát maximálisan betartó, magukból mindent kiadó CSAPATA miatt.Ki hitte volna pár hónappal ezelőtt hogy az Ute eddig fogja vinni???szerintem még a legelvakultabb lila drukkerek sem bíztak benne.Az utóbbi évek kálváriája után szerintem minden ute vezető ,játékos,és drukker elmondhatja van csapatunk, méghozzá jó csapatunk.
Leo945:
Azt hiszem az Újpest vezetése végre olyat tettet gyakorolt, amelyre már régen volt példa. Élve a megengedett eszközökkel, kiharcolta a csapatnak a nyugalmat. Új bírót kért, és be is jött!
A célunkat elértük, meccset nyertünk, ráadásul Székesfehérváron. A párharc előtt ezt mindenki elképzelhetetlennek vélte (és ehhez nem kellett semmiféle bírói segédlet). Egyszerűen csak korrekt, jó bíráskodás, amelynek Kincses nem tudott megfelelni.
A játékosok is érezhették, hogy a vezetőink mindent megtesznek a siker érdekében. Ez talán még a bíró személyénél is fontosabb momentum.
De szerintem most már kár ezen lovagolni.
@celebesz: Tegnap csak egy gólt felejtett el megadni, na de hagyjuk. Maradjunk annyiban, örülök, hogy nyugalom lett a bírókérdés körül. Csak azon kell elgondolkodni, hogy mi lesz jövőre. Mert ha ezután is minden egyes ítéletet ízekre szedünk, akkor tényleg egy magyar bíró sem felel majd meg. Azért az osztrák bíró esetében egyik meccsen sem kockázta ki senki sem, hogy mikor mit miért adott meg és miért nem és mit hibázott. Fejből mondhatnék egytucatnyi hibát a két meccs alatti működésében, ha kell. De ettől még nem vezetett rosszul, és nem nyúlt bele a meccsbe. Ahogy a két magyar bíró sem. A végeredmény nem rajtuk múlt, ezt azóta Pék és Baróti mester többször el is ismerte.
@exL:1: szívemből szóltál, főleg az utolsó mondataidat illetően. Amikor nyáron 6 ember kezdte a felkészülést és sorra olvastam ki mindenki hagyta el a csapatot, bizony nem sokat vártam ettől az idénytől. De a Pék-Baróti kettős, valamint a mögöttük dolgozó segítők, szponzorok stb. nagyon ráéreztek valamire, ami az elmúlt években hiányzott. Jó lenne, ha lenne ahhoz háttér, hogy megtartva a mostani értékeket tovább is tudjunk lépni.
A bírókérdést meg nem kéne tovább cincálni, mert lerágott csont. Az osztrák csíkos jól fütyül, Gebei is jól fütyült, de Kincses katasztrófa volt ide is, meg oda is. Legyen ez újabb figyelmeztetés a bírói kar felé, hogy VÁLTOZTATNI KELL A KONCEPCIÓN és lehetőleg Gebeihez hasonló tehetségű és mentalitású ifjú bírókat kéne felkutatni, kinevelni. :)
@F. Kapus: minden meccsen lehet vitázni: rúgták-e, bent volt-e.... Itt most egyik csapat sem panaszkodott semmi ilyesmire. A szurkerek meg mindig, minden játékvezetésben könnyen találnak hibát! Nekem csak furán hangzik, hogy egy 5-0-ás sima meccs után most fehérváriak cincálták elő a bíró-kérdést... mikor amúgy tök klasszul zajlik a döntő.
az EBEL döntőt se kizárólag osztrákok fújják, úgyhogy a témát le lehet zárni
@KCs: határozottan állítom, hogy tény, tény, tény!
Szabálykönyvet üsd fel a megfelelő helyen.
@megmondóemberke: ne haragudj, de ennél vagy többet kellene mondanod, vagy el kellene hallgatnod. köszönöm.
Gratula mindkét csapatnak! Nem tudjátok hogy a Hetényi miért nem véd mostanában? Minden tiszteletem a Szuperé, de néha berakhatnák a Hetényit is.
@megmondóemberke: Mi köze van a szabálykönyvnek a játékjogosultsághoz?

Eddig azt hittem, hogy komolyan vehető vagy. De lassan fél napja szórakozol itt, ahelyett, hogy mondanál valami konkrétumot.
Kedves megmondóemberke! Már tegnap is érdeklődéssel vártam a kijelentésed hatását, további indoklását, ma már nem tudok szó nélkül elmenni mellette. Kérlek, írj konkrétumot, mert fogalmam sincs, hogy mi hibádzott.. Adrián szerepel a jegyzőkönyvben, összesen 22, azaz a megengedett létszámú játékos szerepel, mivel egész évben játszott, így gyanítom az orvosi papírjaival, játékengedélyével sem volt probléma, eltiltást sem kapot... Nem értelek.

Ha már írok, akkor a meccsről. Sajnos nem jutottam ki, de annyira jó volt hallani a tévében, hogy zúgnak a volános rigmusok! :) Emellett rendkívül boldog vagyok, hogy barátságos a légkör, nincs sárdobálás és a meccsek után is nyugodtan beszélget a két tábor.

Éljen a jégkorong és minden hokiszurkoló!:) És persze Hajrá Volán! :)
@scsziv.urfi: Lajos nyilatkozta valamelyik cikkben pont itt (sajnos nem tudok pontosan idézni), hogy csak az egyéni teljesítmény romlása esetél vált kapust. A playoffban nem az számít, hogy mindenki lehetőséget kapjon.
@megmondóemberke: eddig tűrtem, de légy szíves hagyj fel az irogatásokkal.


(tudniillik a megmondóemberke az én régi nicknevem, míg a jelszavam egyszer csak nem működött, de mostanában újraéledt a nick...)

@megmondóemberke: Árgus szemekkel várjuk mit tudsz kitalálni...

Tudjátok min filóztam? mivel nem túl sok játékossal esik meg ilyen, de Adrián a farm-ban 19, a nagyban 3. Nem lehet hogy megmondóemberkénk valami ilyen kérdéskörben utazik? Azt hitte, hogy nem volt jó a meze, pedig közben mégis? Mondjuk nem tudom az ide vágó szabályt, de anno EBELben ilyesmi volt (ha jól emlékszem) Fodor mez-otthonhagyása... Ő nem játszhatott... megmondóemberke lehet megszokta mol liga meccseken a 19-est, most meg kiverte a biztosítékot a hármas XD XD XD
egyéb ötletem nincs...
@Leo945: Tolnai Fehérváron 10-essel játszott, Újpesten 20-assal. Ez nem lehet probléma.
@Leo945: A farmba az ebel csapatból visszajátszó egyik játékos sem a saját mezszámával lépett jégre, sőt, még a név is más volt olykor a hátukon. Egy a lényeg, a jegyzőkönyvben azzal a számmal szerepeljenek, amelyik éppen rajtuk van. Tehát ez nem jelenthet problémát...még megmondóemberke számára sem.. :)
@KCs: Erről nem is beszélve. Micsoda szemfüles vagy, Csabi! :)
Ez tiszta sor, én értem/tudom/vágom... csak ezt tudom elképzelni, hogy elnézte...
@Leo945: Rosszul fogalmaztam, bocsánat, én tudom, hogy te tudod.. (:)) csak azért mondom, hogy ez még neki sem jelenthet problémát. :) Miután elküldtem, már éreztem, hogy félreérthető voltam.
vagy csak fáj ennek a megmondoemberkének hogy azonnal csinált egy pontot amint baállt...
értemérteméteeem :):):) De a titokzatosság körülölel minket.. De izgalmas... :):):)
A régi vicc jutott eszembe, amikor "a Szovjet - Kínai határon békésen dolgozott egy szovjet kombájn, a kínaiak tüzet nyitottak rá, a kombájn visszatüzelt, majd elrepült..." XD
Megmondóemberke Te meg mondd meg... Legalább Pék mesternek, hogy tudja miért kell fellebezni... XD XD XD
Mi jöhet még? Gyerekek, szerintem szombaton rajunk a Rolbára tartalék izzókészletet, meg elsősegély dobozt, hátha ellenőrzik... :D XD
@Rock me Amadeus: Jó így magaddal beszélgetni?
Szerintem az a problémája megmondoemberkenek, hogy az 5-7. helyért játszó mérkőzések első meccsén 03.06-án az Alba "farm"-Miskolc mérkőzésen 19-es mezszámmal Tóth Adrián neve szerepel a jegyzőkönyvben.
@avessik: Ezt sem értem miért jelentene problémát. Eddig is volt átjárás a két csapat között...
@avessik: Valószínűleg nem tudja, hogy korlátlan az oda-vissza játszás a két csapat között.
De nagyon vicces, hogy itt nyomoz mindenki, meg gondolkozik, aztán lehet, csak úgy gondolta jó poén ez a két hozzászólás más nickeneve alatt... :)
@celebesz: Bocsesz, de a bírókérdés nem egyenlő az UTE esetleges bocsánat kérésével!!!! És nem felhoztam, csak úgy érzem a két zakó után szabályszerű volt a bíró csere, csak Retyével szemben sportszerűtlen!!!!!!!
Sajnos ma nem hozta a formáját az UTE, egyértelműen jobb volt az Alba, de azért remélem melsz még hazai meccse az Újpestnek:)=)
@Csokiii: Természetesen, ha nem oszlik fel a szakosztály!:)
@drukker60: Kérlek olvass is a sorok között, köszönöm.
@comp3232: Bízok benne, hogy még ebben a szezonban...:)
HAJRÁ ÚJPEST!!
Én sem bírok rájönni erre a nagy titokzatosságra, no de kíváncsian várom a végét :)

A bírókérdésről az a véleményem, hogy elsősorban nem a játékvezetői karnak kell változtatnia a koncepcióján, hanem főleg a szövetségnek és csapatoknak kellene megteremteni azt a hátteret, hogy a bírók olyna szintre tudjanak feklődni, ami megfelelő nekik. Gondolok itt arra, hogy megemelni a bírói díjakat és edzéslehetőséget/jeget biztosítani nekik. Mert míg a csapatok napi rendszerességgel edzenek órákat és a játékosoknak ez egy fillérjükbe sem kerül, addig a játékvezető csak saját költségén tud edzeni. Az meg még nem sok ha eljár kondizni vagy futni, jégen kell lenni.
A szabályalkalmazá az persze a bírók dolga lenne, hogy továbbképezzék magukat, de az sem sokat ér, ha nincs jég alattuk, ezt meg szerintem a csapatok tudnák megoldani. Biztosíthatnának nekik heti 1 jeget. Hosszú távon mindenkinek megérné.
No de nem ehhez a cikkhez tartozik ez a kérdés csak gondoltam leírom a véleményem.
Kyrychenkót sürgősen az Újpest kezdőbe!!!! Ma!
@drukker60: de miért kéne bocsánatot kérni? Esetleg majd ha a Volán bocsánatot kér a pályaelőnye miatt. Bár engem az se zavar. Hülyeségnek tartom ugyan, de ha ez van leírva, ezt fogadták el anno a csapatok, akkor most kár rajta vitázni. Ugyanez a bírókérdés: mindenki elfogadta, hogy lehet külföldi bírót kérni: az Újpest szabályosan megtette. Gebeiék már amúgy is tisztázták a kérdést, de akárki mezei fórumozó nem tom, milyen alapon rugózik ezen a bocsánatkérősdin.
(Nomeg ha már úgyis mindenki megmondja, mit kéne csinálni másoknak: pl. azokat az "az Újpest majd jól megjárja a szigorú EBEL bírókkal"-féle beírásokat senki nem akarja revideálni?- így utóbb mondjuk remek viccnek bizonyultak.)

Én személyesen pedig váltig örülök, hogy nem G. fúj. Nem a kvalitásai miatt (szívesen - sőt büszkén - elhiszem, hogy sokkal jobb bíró), hanem azért, mert egész más kapcsolatban áll a játékosokkal, mint az osztrák. (((Én már sosem felejtem el a fehérvári meccs első 6 percét: az újpesti szurkerek arcán ugyanaz a hitetlenkedő döbbenet ült, mint a Volán-játékosokén. Ilyet magyar bajnokin még sose láttunk: 3 kiállítás, két les - és mind a Volán ellen... magic.)))

Szóval szerintem hagyjuk a bocsánatkérősdit, és inkább nézzük a hokit: estére mindenkinek jó mulatást, jó meccset! Hajrá lilák!
@forestjr: Talán Palko!:D
Ha már kapusok, akkor kérhetnénk az a már felvetett óhajt, hogy Szupert és Hetényit is véglegessel tessék sújtani, Falkner úr!:)
Hát...az biztos, hogy nehéz döntés, de úgyérzem betehetné Zlocha helyett.Ne értse férre senki Zolchát is imádom és jó hokisnak tartom, de most nem nagyon jön össze neki. Kyrychenko megérdemelné, hogy betegyék.
süti beállítások módosítása