HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az Alba Volán többet akar, mint eddig

2009.03.17. 13:40 F. Kapus

Nehéz helyzetbe került az UTE. Jan Zlocha biztos nem játszhat Székesfehérváron kedd este, és Berta szereplése is kérdéses. A harci kedv viszont töretlen. A fehérváriak maximális erőbedobásra készülnek, többet akarnak, mint eddig. Ha mindkét oldal tartja az ígéretét, ismét remek mérkőzés következhet. Immár a harmadik ilyen a döntőben.

"Volt pár ember, akinek nehéz volt a hétfő délelőttje. Velük személyre szóló beszélgetést folytattunk. Egyéb következményük csak akkor lesz a dolgoknak, ha az érintettek nem veszik magukra nézve kötelezőnek az elhangzottakat – vázolta Énekes Lajos, az Alba Volán megbízott vezetőedzője a hétkezdés nehézségeit. – Ismételten csak maguk a játékosok érdekében szóltunk. Maximalistának kell lennünk, és nekik is magukkal szemben. Még csak azt sem mondhatjuk, hogy a szóban forgó játékosok nem dolgoznak keményen, de ennek a pályán is látszania kell."

A tréner azt is jelezte, kedden ha a fene fenét eszik is, pályára lép Tóth Adrián. Sérült nincs a csapatban, Sofron István lába játékra alkalmas, már hétfőn is tudott edzeni. A kapuban Szuper Levente kezd ismét. "Ebben a szakaszban már nem az a fontos, hogy minden játékos lehetőséget kapjon. Csak akkor módosítok, ha valamelyik kapus gyengébben véd."

Az ellenfélről is beszélt Énekes Lajos. "Biztos vagyok benne, hogy az UTE-ban még mindig van annyi tűz, hogy megnehezítheti a dolgunkat. A tempót növelnünk kell, többre számítok magunktól, mint amit az első két mérkőzésen mutattunk. És nemcsak az utolsó harmadban kell felpörögnünk. Mindenkitől a maximumot várom el, mert sok játékosunknak nem ez a legnehezebb feladata a szezonban."

Pék György, az UTE vezetőedzője több problémával is küzd. Az már biztos, hogy Zlocha, a szlovák sor oszlopa nem léphet jégre Székesfehérváron. "Bevizesedett a térde, ezért hazautazott a szlovák válogatott orvosához, hátha csütörtökre játékképes állapotba tudja hozni. Berta sem egészséges, a mérkőzés óta nem edzett, nem tudjuk még, hogy tudja-e vállalni a játékot. Így kicsit át kell alakítani a csapatot. Ha egyikük sem játszhat, akkor a következő három csatársorral állunk fel: Kiricsenko, Sikorcin, Dubek; Roczanov, Borbás, Németh Péter; Németh Ádám, Rafaj, Virág. Ez nagyon nagy érvágás lenne, ezért is gond, ha kis létszámú egy csapat. Persze a nagyobb létszám sem garancia semmire, ha nincs kellő számú minőségi hokis a keretben."

A lila-fehérek edzője szerint a hangulat a töretlen győzni akarás felé mutat az öltözőben. "Ha már ott vagyunk, ha már idáig eljutottunk, mindent megteszünk, akárhogy is álljunk fel a meccsre. Egy győzelem kellene nekünk, de nagyon. Vagy ma, vagy csütörtökön még megszerezhetjük."

Negyeddöntők

Az Alba Volán erőnyerő

 
 
 
 
 
 
 
Újpesti TE (1.)–Alba Volán farm (6.)
2-0
-
 
 
 
 
NZ-Stars (2.)–Miskolci JJSE (5.)
2-0
-
 
     
Dab.Docler (3.)–Ferencvárosi TC (4.)
2-1
 
 
 
 

Elődöntők

Alba Volán–Dab.Docler
3-0
5-3
-
-
 
 
UTE–NZ-Stars
3-0
4-2
-
-
 
 

Döntő

 Alba Volán–UTE
2-0
03.17.
03.19.
03.21.
03.23.
03.25.

182 komment

Címkék: énekes pék ute alba volán rájátszás ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

46:22: 2-3


Palkovics Krisztián a 19esből.
Jajj, ne máá! Kezdődik már megint előlről!

Tartsatok ki srácok!
@ekanai: kiegészítés annak aki nem látja. a bíró úgy adta meg h Palko koriján megpattant, de mivel nem volt rúgó mozdulat, így a gól érvényes :)
08:02: UTE időt kér.


A hangulat kezd bajnoki döntőhöz méltó lenni.
@Rock me Amadeus: A 19-es (Ocskay) átadásából
Mint semleges néző, szerintem sem volt rugó mozdulat. Inkább jó kor jó helyen a láb, tipusú hatalmas mák gól volt:)
Uri Geller is velünk van! Egy sima gelleres gólocska még elkellene.
@freddyD: bocsi h én válaszolok :) a jegyzőkönyvben nincs a neve szóval ezek szerint nem
@ekanai: a statba nem írták be (gondolom a kori miatt)
először azt hittem, hogy P.K.-nak 19"-os a korija:D
@Porthoska: Köszi! Remélem csütörtökre rendbe jön, szükség van rá!
Telesport hiradóban mutattak gólokat!
M2-őn is lesz hamarosan Telesport, azt lehet nézni internetről is
Ez most már nem fog menni! Semmit nem tudunk! Nézni már nem is tudom. A légiósaink nem igazán tesznek ki magukért, habár ki az aki mindent megtett? Hát ez van. Mi tettük naggyá az UTE-t.
nagyon jól védekezik az UTE!
19:38: VOlán időkérés, kapus 9 ms-e lent.
megérdemelték a győzelmet!!!
Vége, 3-2-re nyert az Újpest.
Igeeeeeeeeeeeeen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezt nem is hiszem el!
Grat az újpestnek!
Szép volt Lilák!!!
Tessék visszaolvasni, megmondtam már reggel mindent:D
A MOL Liga megérkezett! Nem előzött, de ismét jelezte, hogy létezik!
Csütörtökön hú de éles meccs lesz, bármi is lesz már, hipp-hipp-hurrá!
iszonyat nagy meccs volt, gratulálok az UTÉ-nak! Micsoda 3. harmad!!!
6-0, 7-0??? Le a mellényt, gyerekek!
hurrrrááááááá!!!!!!!!Szép volt UTE!!!!!JÓK VAGYTOK!!!!!
Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja...: EBEL - MOL LIGA : 2-3.
9 harmadból 3 Volán részsiker, 3 UTE részsiker, 3 X
:-O Hihetetlen! =D> Gratula az Ujpestnek! Igaz,hogy csak szenved a Volan a HC ota,de akkor is!!! Csak gratulalni tudok!
Nem kell megtartani a légiósokat! Minek, semmit nem tesznek hozzá! Ma semmi közünk nem volt még a gólokhoz se, csak szerencsénk volt. Pedig itthon kellene teljesíteni, nem biztos,hogy 70 meccs jót tesz a válogatott játékosoknak.Túl sok, ezt már nem bírjuk erővel, ésszel.32-34 évesen nem nekik kellene fejlődni, a többiek meg nem igazán nőttek fel még ehhez. Persze most megint jön a büntetés, ami továbbra sem fogja sarkalni a játékosokat. Edző nélkül se megy.
Na Gabbá ma spórolt 10-20% bérköltséget.
Cortina remélem néz meccset, vagy olvas újságot!
Ennyi. Szép volt Lilák.
Ha nem segít a bíró az ALBÁNAK.....=)
@kerusz: Ahogy mondod! Gratulálok az Újpest csapatának!
Bejött a bírócsere. A vezetőség megmutatta, hogy ők mindent megtesznek, ezzel felrázták a csapatot. Ma pedig beigazolódott, hogy jól tették.
el fog szabadulni a pokol!!! kérem tisztelettel az adminokat h tiltsák meg a kommentezést, vagy különben előbb-utóbb azok is netközelbe érnek akik majd örökre elkapálják a kommentelés sanszát!!!
Ez van! Megérdemelten győztek a Lilák!
Nagyon büszke vagyok rátok srácok!!!

Most már pláne bajnokcsapat vagytok.

Csütörtökön telt házat emberek! Megérdemlik!
Zlocha pontt most nincs magyarországon....
@SakiCitizen: csak a Volán nagyarcozás mehet?
Kis önkritikát kellene gyakorolni. Ez egy meccs volt. A sima sika eddig 2 harmad kivételével sehol.
@freddyD: nekem most még semmi, de tudod (ha meg nem sértelek h tegezlek!) kiindulva az elmúlt néhány nap tapasztalatából várom mikor tör ki a nyilatkozat háború! kb ez a bajom...
Nem rossz!A MOL liga harmadik helyezett legyőzte az EBEL kilencediket, a saját otthonában.Talán mégis volt valami igazuk azoknak akik a játékvezetést bírálták.
Ennyit tud a Volán.
@OliBLOOD:
Milyen okos észrevétel!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SZÉP VOLT FIÚK!
@Rock me Amadeus: nem vagyok volándrukker! kikérem magamnak az általánosítást! csupán szeretném ha egyesek teleszemetelnék a blogot mert abból megint komment stop lehet (megjegyzem tán még jobb is lenne így)...
@Rock me Amadeus: Viszont az EBEL-Volán sincs sehol. Ez csak négy sornyi játékos, de a csapat az nincs sehol. Szerintem minden szidalmat, amit most az UTE szurkolói ránk fognak zúdítani, megérdemeljük... Ettől még a Volán a jobb csapat, ha újra csapat lesz...
@SakiCitizen: Nem írtam, hogy Volános vagy, de megértem, hogy ma ciki annak lenni.
@SakiCitizen: nem lesz itt pokol, mert nincs miről vitatkozni, jobb volt az UTE, jó volt a játékvezetés és jó volt a meccs. Pedig én a Volánnak szurkoltam.
@Rock me Amadeus: lehet h ciki lehet h nem...csupán szeretném ha kultúráltnak maradna meg a blog mint régen! most itt nem arra gondolok ti nem vagytok kultúrlények, hanem arra szeretnék utalni, h sajnos vannak olyanok akik mindjárt elkezdenek hőzöngeni, ami engem nem érdekel, jobb szeretm az építő jellegű hozzászólásokat olvasni! ellenben gratulálok az újpest csapatának, nagyot küzdött ma (is)!
@munkagep: ebben ki is egyezhetünk! :) szerintem is volt is hiba semmivel, ma ennyivel volt jobb az UTE ami jót is tett a döntőnek! nem vitázok én :)
@Dachstein: reményeim szerint senki nem fog szidalmakat zúdítani Rátok. Örülni fognak az Újpest szurkerek, és talán velük együtt még néhányan.

Igazából már csak egy halk beismerésre vágyik még 9 csapat szurkolótábora, és minden rendben lesz.
Hatalmas GRATULA az Újpestnek !!! Kitartást Lilák, verhető a sokat sztárolt EBEL csapat. HC, UTE és majdnem DAB.., nem volt olyan rossz ez a Mol Liga, mint ahogy Fehérvárról látszott.
Szép volt Lilák, Hajrá HC!!!
@SakiCitizen: szóval javítanám önmagam:
nem is volt hiba semmivel sem
vagy vmi ilyesmi...elnézést ha nem tudok szép magyarosan fogalmazni :)
@kerusz: Az utolsó mondatod aranyat ér!
Ez a mai Volán nem az EBEL-es Volán volt. Szép volt UTE!
De azok az emberek...csak kicsit nagy volt az arcuk és ez lett a vége...
@OTeR:Nem,mert most már a MOL ligában játszik.:))
Gratulálok az Újpest csapatának a győzelemhez! Taktikusan, szép játékkal győztek egy sportszerű meccsen.
Azért remélem Énekes Laller úgy megy be a Volán öltözőbe mint anno Ferguson edző mikor fejbe rúgta Beckham-et stoplissal. Mert ez a lelketlen, lexaromilesz úgyisnyerünk hoki a Volán játékosok részéről méltatlan egy bajnoki döntőhöz. És azoknak akik tegnap azt írták, hogy "majd most megtudja az UTE, hogy milyen az ha mindenért kiállítanak", visszanyalt a fagyi! Mindemellett leszögezném, a játékvezetés abszolút korrekt volt véleményem szerint.
Azért Hajrá Volán és szombaton bajnokot avatunk! Öröm az ürömben. :)
@Rock me Amadeus: Egyáltalán nem ciki! A szurkoló mindig a csapata mellett áll, és nem a másikat döngöli a földbe.Vannak rossz napok és jók. Most az UTE ünnepel, egészségükre! Hadd jusson ki mindenkinek az örömből. Ma így jött össze, nagyobb az UTE motívációja. Ennyi
Srácok ez FANTASZTIKUS volt!Két harmadon keresztül lehokiztuk a PÖKHENDI Volánt!
A szurkolók a vendégszektorban voltak(nagyon sajnálom hogy most nem lehettem ott) csak, a többi csak néző!Örülök hogy nem tüzelték fel a Volánt!
HAJRÁ LILÁK!
Most indul a söprés!
Gratulálok az Újpestnek!

Ennél nagyobb különbséggel is megérdemelten nyerhettek volna, mind a három góljuk szép volt.

Remélem tudunk ennél jobban is játszani.
Van rá esély hogy csütörtökön nyer az UTE:)
JÓ MECCS LESZ!!!
Gratula az Újpest csapatának a mai győzelemért. Ezzel egy időben nagyon szégyellheti magát a fehérvári csapat, nagyképűen álltak ki, azt hitték nekik nem is kell odarakni magukat a meccsen, elég ha 10 percig jól játszanak,akkor is vernek mindenkit a magyar bajnokságban. Hát nem! És köszönet minden fehérvári szurkolótársamnak, akikben volt annyi sportszerűség és elismerés hogy megtapsolták az ellenfél csapatát, küzdeni tudásukért, győzni akarásukért. Nagyon megérdemelték!!
@kerusz: Hát szerintem ezt megkaptátok tőlem is, másoktól is. Vagy ha arra a beismerésre vártok, hogy jobb csapat az Újpest, akkor arra várhattok:) Amúgy nem a Volán ennyivel bénább, mint gondoltuk, hanem a többi csapat ennyivel jobb. És ez mindenképpen szép dolog. Idén a Volánnal lépést tudtak nyújtani fejlődésben az itthon maradt csapatok, hála a Mol ligának, így nem érezhető idén nagyobb különbség a csapatok között. Remélhetőleg ez így is marad. Persze mindig Volán bajnoki címmel a végén:)
unalmas lenne ha folyton a volán lenne a bajnok=)
@zse77: Megtapsolták az Újpestet? Nem semmi gesztus :)
@ballanto:Szerintem most fejezd be a hangulatkeltést!
Azok a nézők megtapsolták a csapatukat legyőző vendégcsapatot is.Jó lenne ha ennek szellemében menne a kommentezés is.
@Csokiii: Neeem:) Még el tudnám viselni pár évig:)
Fehérváriként is gratulálok a LILÁKNAK!
Nekünk meg"arcoskodásból be lehet húzni" egyet.
De komolyra fordítva ma az UTE megérdemelte a győzelmet.
Ettől függetlenül szerintem nyerjük a sorozatot!
Még egyszer gratulálok az Újpestnek!
@Csokiii: Nem muszály a Volánnak. Meglehet mutatni! De ez mé csak 1 mecs volt!!!
Kivancsi vagyok,hogy ezek az utobbi ido tortenesei mennyire fogjak befolyasolni a valogatottat a VB-n... Nagyon remelem,hogy nem rossz iranyba!!!:S
Gratulálok az Újpestnek. ma mindent sőt még annál is többet tettek a győzelemért.
Minden tisztelet az övék. RESPECT.

A mi játékosainknak innen üzenem tessék levenni a nagy mellényt,különösen Nagy Gergőnek mert az nem elég ha a mez megy csak ki a pályára. A kritikát meg illik elviselni, főleg ha nem is tesszük oda magunkat.

Hajrá Volán.

Azon VOLÁN szurkolóknak meg üzenem,akik itt magyarázni akarják a bizonyítványt,hogy nekünk is le kell venni a nagy mellényt és vissza kell vennünk az arcból,mert a csapat miatt minekünk is szégyenlünk kell magunkat.
Az ellenfél jobb volt és ezt nem vitathatja senki.

Én lesütött szemmel járok mert ezután a nap után ezt érdemeljük.


Hajrá Volán
@Dachstein: nem, nem Tőled várják szerintem... De Te most is megtetted, köszönjük. Csak a Te kommentedre reagáltam (főleg az első bekezdéssel).
@Joegep: egy jó játékos az ilyen meccsekből is tanul. Palkovicsék jó játékosok.
@kerusz: Az a baj, hogy már volt ilyen meccs három is, csak akkor a végére behúzták a meccset, mégis ugyanazt a hokit láttam ma. :/
Harom gyonyoru LILA gol es ket ebel potyagol. Sikorcin fantasztikus jatekos de nagy gratula az egesz csapatnak. Szerintem jocskan tul van ertekelve az ebel. Egy nagy penzkidobas az egesz. Palko meg az Ocskay eddig is tudott jatszani a tobbi meg semmit nem er most sem. Borbast es Bertat a valogatottba!!!
@b23: A hangulat keltést ha jól tudom Csicsópapa kezdte a söprés elméletével! No és ez az igazság a szurkolásról.Sportszerűek voltatok de azért jó lenne kipróbálni hogy a második győzelmünk után is ez lesz-e a helyzet.
@szekely gobe: Ezert mondtam,hogy hagyjatok ott Sikit Ujpesten,mert nagyon szeretnem esetleg mat jovoben a Magyar valogatottban latni!
@ballanto: Az a baj, hogy látván az EBEL meccseket ez is lett volna az ésszerű elvárás, (mármint a söprés) csak valamiért rohadt szarul játszik a Volán. Nem tudom, hogy mi az oka, de még csak meg sem közelíti az osztrák bajnokságban mutatott játékot. Nem látom a küzdést, a kaparást. És megjegyezném én nem nézem le a MOL ligát, sőt magam is kijárok meccsekre, sőt kellett is a honi állóvízbe.
@ifjvit: Igazad van! Én is úgy vagyok hogy üvöltök és szurkolok aStars elleni meccseken de ők is kellenek MAGYAR HOKINAK ! No és kell DAB,Miskolc és talán még egy fradi is (na ezt nehezen írtam le!)És a rájátszásban KELL a Volán mert különben nem lenne értelme az egésznek! Ja és a csíki csapatok is kellenek hogy élvezetes meccseket játszunk és fejlődjünk!
@ifjvit: Minden csapat annyit játszik, amennyit hagynak neki.
Gratula az Újpestnek, felül tudták múlni az előző két meccs teljesítményét. Megjegyzendő, hogy a szlovák sor védekezésre késztette a Volánt az első két harmadban, valójában ők játszottak Ebel formában. Bár a harmadik harmadban nem nagyon lehetett ellenfelet látni a Volán harmadban, az UTE saját mércéjéhez képest toronymagasan teljesített, meg is érdemelték a fehérvári publikum elismerését. Számomra is érthetetlen, hogy hol a Volán, hol a csapat? Csak kis betűkkel: hol az edző?
Kedves Volán-szurkolók! Nektek is kijár az elismerés, rendkívül sportszerűen fogadtátok a történteket - a helyszínen és többségében itt a blogon is. Jól esett, köszönet érte!

A jégrevüs lányok is rendben voltak!

Remélem, a sportszerű hangulat - az eredménytől függetlenül - Újpesten is fennmarad!

Üdv minden igazi hokifannak!
süti beállítások módosítása