HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vége az őrületnek az NHL-ben

2009.03.05. 09:12 lemieux

Közép-európai idő szerint szerdán 21 órakor lezárult az átigazolási időszak az észak-amerikai profiligában, az ügynökök, tulajdonosok és játékosok fellélegezhetnek. A nagy nevek többsége a helyén maradt, de így is bőven van miről írnunk.

Kezdjük a sort az utolsó nap során a legjobban erősítő Calgary Flamesszel. A Nyugati Főcsoport 3. helyén álló csapat először megszerezte a Colorado Avalanche-től a nyár végén szabadon igazolhatóvá váló Jordan Leopoldot, aki 2002 és 2006 közt játszott már ott. Cserébe Coloradóba költözött két védő, Lawrence Nycholat és Ryan Wilson, meg egy 2009-es 2. körös draftjog, amely eredetileg a Montreal Canadiens tulajdona volt.

Alig egy órával később Darryl Sutter GM újabb jó hírrel szolgált csapata szurkolóinak, nyélbe ütötték a nap legkomolyabb üzletét a Phoenix Coyotesszal: A szélvészgyors Matt Lombardi, Brendan Prust és egy feltételes 1. körös draftcetli landolt Phoenixben, a Flames pedig megkaparintotta a kiváló finn csatárt, Olli Jokinent és egy 3. körös draftjogot. Jokinen szerződése 2010-ig él, jövőre 5,5 millió dollár üti a markát. Jokinen és Leopold megszerzésével mind a kék vonalra, mint a csatársorba minőségi erősítés érkezett, a Flames bajnoki esélyei egy óra alatt megsokszorozódtak.

Dan Maloney, a Phoenix GM-je elmondta, örülnek a két fiatal érkezésének, stílusuk kiválóan fog illeszkedni Wayne Gretzky vezetőedző játékrendszerébe. Az általuk megszerzett 1. körös draftcetli esetében a feltételes szó az jelzi, a Calgary csapata döntheti el, hogy a 2009-es vagy a 2010-es játékosbörzén használhatja fel a Phoenix. Egy, az idei draft 4. körében felhasználható draftjogot is bezsebelt a Flames, amiért az AHL-es Kevin LaLande kapust adták. Dan Maloney munkája ezzel messze nem ért véget Phoenixben, további három cserét hajtott végre. Még a Jokinen-ügylet előtt a Ryan Miller sérülése miatt kapushiányban szenvedő Buffalo Sabreshez küldte a lejáró szerződéssel rendelkező svéd hálóőrt, Mikael Tellqvistet egy 4. körös draftjogért, majd Philadelphiába repítette Daniel Carcillót. Az 54 meccsen 174 perc kiállítással a liga legszabálytalanabb játékosaként számon tartott Carcillóért Scottie Upshall és egy 2. körös draftjog érkezett. Végül a keresett hátvédet, Derek Morrist is elcserélték, érte 3 játékost áldozott be a New York Rangers, a szezon végén korlátozott szabadügynökké váló hátvéd, Petr Prucha, a szintén RFA Nigel Dawes és a nyáron szabadon igazolható Dmitrij Kalinyin érkezett.

A Rangers a védelem megerősítése mellett a csatársorba is minőségi játékost hozott a kazah születésű Nik Antropov személyében. A lejáró szerződésű csatár minden bizonnyal az első két sor valamelyikében kap helyet, érte egy 2. körös és egy feltételes draftcetlit áldozott fel Glen Sather GM. Ezzel a cserével egyszerre erősítette meg csapatát a rájátszásra, és készül a nyári szabadügynökpiacra, ugyanis amennyiben nem igazolják újra a fent említett két játékost, szép hely szabadul fel a fizetési sapka alatt.

A Toronto Maple Leafs vezetősége sem tétlenkedett a nap folyamán, Antropovon kívül másik legkeresettebb játékosuk, Dominic Moore is mehetett. Fizetéséről nem tudtak megegyezni, így Buffalóba küldték egy 2. körös draftcetliért, ahol a rájátszásért folytatott küzdelemben nagy segítség lehet. A Buffalo Tellqvist és Moore megszerzésén kívül továbbadta Ales Kotalikot egy 2. körös draftjogért Edmontonba, és sikerrel hosszabbított szerződést Tim Connollyval; 2 évre 9 millió dollárért maradt a csatár.

Brian Burke ezzel nem fejezte be, újabb üzletet kötött a Toronto, felettébb érdekeset. A lejáró szerződésű, a szezon végéig sérült Olaf Kölzig, a szintén sérült Jamie Heward, az AHL-es Andy Rogers és egy 4. körös draftjog érkezett Torontóba az AHL-ben vitézkedő Richard Petiotért cserébe. Az üzlet gyakorlatilag nem szólt másról, mint hogy a fizetéseket tekintve 500 ezer dollárt spórolt a Tampa Bay Lightning, a Toronto pedig ezért a pénzért kapott egy 4. körös cetlit.

Az Ottawából kiebrudalt hálóőr, Martin Gerber is Torontóban kötött ki. A kapus napokon belül másodszor került waiverre/átadólistára, első körben nem kellett senkinek, furcsán is hatott, hogy a Maple Leafs lecsapott rá másodjára. Végül kiderült, miért: a csapat első számú kapusa, Vesa Toskala műtét alá veti magát. Folyamatos csípő- és ágyéksérülései miatt van erre szükség. Azonnali műtéttel és az azt követő rehabilitációval már a nyári felkészülésre visszatérhet a csapathoz.

Az Ottawa Senators Ray Emery távozása és Martin Gerber szenvedése óta az Auld-Elliott duóval volt kénytelen megvívni meccseit, de úgy tűnik, megtalálták a megoldást a Columbus Blue Jackets ifjú hálóőre, Pascal LeClaire személyében. Őt egy az egyben elcserélték a 26 éves, évi 3 millió dollárt kereső centerért, Antoine Vermette-ért. A kapus szerződése 2010-ig él, évi 3,8 millió dollárért lesz a csapat első számúja. Sorozatos sérülései és a remeklő újonc, Steve Mason miatt kevés szerepet kapott mostanság csapatában, de amennyiben egészsége megengedi, fényes karrier várhat rá a Senators csapatában, Vermette pedig Rick Nash játszótársa lehet a Columbus első sorában. A cseréken kívül Brian Burke sikerrel megegyezett Philip Kubával, évi 3,8 millió dollárért továbbra is csapat védelmét és emberelőnyös játékát fogja erősíteni.

Az Anaheim Ducksnál is zajlottak az események, Bob Murray általános igazgató 4 csere keretén belül 4 játékostól vált meg, és bár Chris Pronger a helyén maradt, védő így is távozott az együttestől. Steve Montador mostantól a bajnoki címre jó eséllyel pályázó Boston Bruins védelmét erősíti, az érte érkezett, de az kérdéses, hogy a jelenleg szemsérüléssel bajlódó 23 éves Petteri Nokelainen a Ducks színeiben fog pályára lépni, vagy az AHL-ben.

Egy 4 játékost érintő cserében Travis Moen mellett egy másik hátvéd, Kent Huskins is szedheti a sátorfáját, ők egy másik kupaesélyes csapatot, a San José Sharkst erősítik ezentúl. A 2 lejáró szerződésű játékosért a fiatal reménység Nick Bonino, a kapus Timo Pielmeier és egy feltételes draftjog landolt a Ducksnál. Egy újabb csere keretében az anaheimi Samuel Pahlsson, Logan Stephenson és egy 2009-es, 4. körös feltételes draftjog a Chicago Blackhawkshoz került, onnan pedig a rendkívül tehetséges, de jelenleg sérült hátvéd, James Wisniewski és Petri Kontiola érkezett. Murray 4. művelete során az atlantai Eric Christensen és Eric O'Dell cserélt gazdát. Az anaheimi távozók közt van Brendan Morrisson is, akit waiverről húzott be a Dallas Stars.

Pittsburghben Marian Hossa nyári távozása óta égető feladat egy megfelelő szélső beszerzése Sidney Crosby mellé. Az elmúlt napok során több név felmerült, végül a vezetés a New York Islanders veterán szélsője, Bill Guerin mellett döntött, akinek szerződése nyáron lejár. Érte mindössze egy 5. körös feltételes draftjogot küldtek New Yorkba, amelynek felhasználhatósága a Penguins idei szereplésétől függ. Amennyiben a Penguins rájátszásba jut, a 4., ha ott egy csapaton túljut, a 3. körben lesz bedobható. Érdekesség, hogy az idén közel hasonló statisztikákat produkáló Miroslav Satan átadólistára került, de egyetlen csapat sem vitte, így a szlovák szélső az AHL-ben folytatja pályafutását, majd nyáron, szerződése lejártakor új munkaadó után nézhet. Egy másik csere során a hátvéd Andy Wozniewski érkezett St. Louis-ból az AHL-es Danny Richmondért, valamint a Chicago által waiverre tett Craig Adams is a Penguinsben kötött ki, valószínűleg a 4. sort erősítheti.

A Boston Bruins Steve Montadoron kívül a 41 éves Marc Recchivel erősödött. Az idén a Tampa Bay Lightningban igen szép számokat produkáló (13 gól és 32 gólpassz) csatárért és egy 2010-es 2. körös draftjogért két bostoni fiatal, a 2005-ben 1. draftkörös hátvéd, Matt Lashoff és a 23 éves lett Martins Karsums (akit a rigai olimpiai selejtezőkön alaposan megismerhettünk) költözött Floridába. Recchi szerződése az év végén lejár.

A Florida Panthers egyetlen cserével vétette magát észre, hozzáj a Tampa hátvédje, Steve Eminger érkezett Noah Welchért és egy 3. körös draftjogért. Kyle McLaren személyében egy másik hátvéd is csapatot váltott, a San Jose Sharks bekkje 6. körös cetliért került Philadelphiába.

A végére maradt egy érdekes, 3 csapatot érintő csere. Először a Los Angeles Kings lendült mozgásba, egy 2009-es 2. körös draftjogért és Patrik O'Sullivanért megkaparintották a Carolinától Justin Williamst. Carolinában ekkor indult az igazi üzlet, a Kingstől kapott csomagot rögtön továbbküldték Edmontonba. Ahonnan a 2006-ban a Hurricanesszel kupát nyerő Eric Cole érkezett egy 5. körös draftcetli kíséretében. Később az Edmonton ezt az eredetileg a Kings által birtokolt 2. körös draftjogot küldte Buffalóba Ales Kotalikért.

A tegnapi nap forgatagából, mint látszik, nem sok csapat maradt ki. A Washington Capitals a kék vonal környékén erősítésre szorult volna, de George McPhee GM elmondása szerint Derek Moore-ért vagy Chris Prongerért olyan áldozatokat kellett volna hozniuk, amelyekre nem voltak hajlandóak. A Montreal Canadiens nem hozott megfelelő pótlást a sérült Robert Lang helyére, a Vancouver Canucks nem szállt harcba a rendkívül kapós Jay Bouwmeesterért, aki maradt Floridában, a nyáron esedékes szerződéshosszabbítása pedig innentől a Florida idei szereplésétől függ.

Meglepő, hogy a Nashville Predators sem volt aktív, pedig egy szélsőnek, például Miro Satannak lett volna helye a csapatban. A Minnesota Wild végül nem bocsátotta áruba Marian Gaborikot, és a Detroit Red Wings sem lépett semmit. Ez nem meglepő, hisz náluk az átigazolási időszak Marian Hossa szerződtetésével lezárult, a fizetési sapka nem adott lehetőséget nekik semmilyen cserére.

47 komment

Címkék: nhl átigazolások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szintén Pittsburgh:

mi a gond Satan-nal? És Chris Kunitz? Az előző meccseken nagyon sok pontot szerzett, a vezérkar is úgy mondta, hogy az első két sorban számolnak vele.
Szerintem Prucha nem annyira hátvéd.
Meg a nevekkel van kis gond (Filip Kuba, Erik Christensen, Mark Recchi), amúgy fasza összefoglaló.
Szerintem (sajnos) Carcillo beleillik a Flyers stílusába, gáz, hogy az Atlanticba jött.
Guerint meglátjuk, ennyit megért (szinte ingyen jött). Ha jobb lesz vele akárcsak a PP is, már ajándék volt (mondjuk tegnap én is kiakadtam, mikor láttam a hírt, de azóta aludtam rá egyet :)).
Satannal meg csak annyi a gond, hogy kétszeres All-Star létére alig találja el a kaput :) számtalan esetben bírt üres kapu mellé lőni a szezonban, ezt nem tolerálják mostanság.
Szvsz azért abban, hogy ilyen fos lett, igencsak benne volt Therrien keze (meg a pittsburghi médiáé), mert amikor szezon elején ment neki, akkor is pakolgatta jobbra-balra, elsőtől a negyedig sorig, nem csodálkozom, hogy elment az önbizalma. MT egy fasz volt, lássuk be.
@BöszmeBivaly: kétszeres All-Star, és ha Kunitz idei statisztikáit nem nézzük, akkor a negyedik legponterősebb játékosa a csapatnak, Sykora, Crosby és Malkin mögött. Ilyen játékost nem szokás csak úgy AHL-be küldeni. A nyári free agent-ségről nem is beszélve (bár- esetleg a bérplafonban nagy segítség lehet, ha elmegy)
Csak ott a gond, hogy ha valaki Crosby mellett játszik, még szép annyi pontot összeszed. De idén egyszerűen sz@r volt. Főleg mert nem ezt várták tőle, és nem ennyit fizetnek neki.
@@dika: Kunitz az eddigi meccsein Jordan Staalal játszott együtt, tegyük hozzá remekül. Feldobta annak a sornak játékát. Ezek után tuti ottmarad, az ő játéka oda inkább talál, mint első sorba.
Guerinre én is azt mondom, hogy mivel szinte ingyen jött, nem vesztettünk vele semmit, rosszabb tehát nem lett a csapat. És én tisztelem a játékát, még ha kicsit idős is, nagy játékos. És ha tavalyi példáét veszünk, Gary Roberts is rengeteget tudott segíteni a csapatnak a tapasztalatával. Én mindenképpen adok neki egy esélyt, ha Crosby vagy Malkin adja a passzokat, azokat csak fogadni kell, és nem mellélőni. Guerin pedig nem szívbajos.
Engem is meglepett a Penguins részéről Guerin szerződtetése és Satan AHL-be száműzése... A Penguins szvsz akkor járna a legjobban, ha a közeljövőben Crosbyt elcserélné két remek csatárra Malkin mellé, a második sort hozná az egyre jobb és még mindig gyerek Staal! Várom, hogy visszatérjen Crosby, mert még a végén bejutnak a rájátszásba! :) Mindenesetre ez a 4/4 és mutatott játék nélküle, több, mint figyelemreméltó...
@Szenszej: Azért ez kisebbfajta isten káromlás :D Crosbyt senki se fogja csak úgy elcserélni... ki lenne ellenérték szerinted? Oveckin vagy Zetterberg?
@Stommy: A klasszikus Lindros féle csere mintájára szerintem tökéletes lenne. :D

Idén láttam 20-30 meccsét a Penguinsnek, általában az ő meccseikre fogadok, nagy szorzója van ellenfeleknek, illetve szinte minden ismerősöm nekik szurkol. Nem mintha értenék a jégkoronghoz, de a meglátásom szerint, ha Crosby lenne orosz és Malkin kanadai, Sidney sehol sem lenne... Egy eladható külsejű, üzelti szempontból értékes játékos, rá van felépítve az NHL marketingje. Minden meccs dugig reklámmal, hol járt Crosby éppen a meccsek között, beteg gyerekeknél, idős Penguins fanoknál, gyerek hokisoknál stb. stb. stb.... De, ha nézed a meccseiket kiábrándító. Szimulál, gusztustalanul sokat reklamál, dobálja magát, ha ártatlanul kiállíttat valakit, aztán az palánkrakeni, pityereg a padon. A bírók is, mint a hímestojást védik, még el sem érte az ellenfél játékosa már esik el 2 perc. Világklasszis játékos elismerem, de túlértékelt és agyonsztárolt, az igazán különleges hokis, az az orosz mellette...
Illetve, amit írtam is, micsoda hokit játszott a Penguins nélküle az elmúlt meccseken... Jobbak nélküle!
@Szenszej: Ezt már egyszer korábban mondtam vkinek. Ha Crosbyt a jáktéka miatt el is kéne cserélni, a befolyó reklámbevételek miatt tutira nem fogják. Az "Igloo"-ban a zsínórban 95 meccse nincs szabad hely. Szerinted minek köszönhetően? :P Malkin mellett persze...
Inkább Staalt kéne elcserélni (idén persze már nem), neki is jobb lenne, s nekünk is. Bár most hogy Kunitz-cal együtt játszanak, talán kicsit gólerősebb sor lesz az.
@Szenszej: A túlsztárolással egyet értek, de erről nem igazán ő tehet. Lehet akármilyen jó egy orosz hokis, de észak-amerikának észak-amerikai hős kell, és most ilyen téren ő a legjobb... ami meg a Malkin-Crosby összehasonlítást illeti, szerencsére mind2en megállják a helyüket egyedül is, de az az igazi öröm (számomra) amikor egyszerre láthatom őket a jégen, és ebben a csapatban... Nem féltem a Pittsburghöt, sok van még a csapatban, sajnos nyáron nagyon rossz trade-eket csináltak szerintem, és most emiatt izgulunk a PO szereplésen, de lesz ez még így sem!
@Acilles: Azt írtam, hogy ő az eladható játékos, tehát szerintem is úgy van, ahogy mondtad... Pl: amikor a közönséget mutatják, több Crosby mezt látni, mint a többiekét együttvéve. A David Beckham-effektus, na... :D Ahogy látom itt is bőven vannak Penguins fanok, szóval fricskának is szánom a jövőben! :D
Én rangers fan vagyok, de nem vagyok elájulva a mostani cseréktől. Főleg hogy Avery visszakerült. Dawes-ért nem kár, Prucha sem tolja már azért olyan jól. Attól függetlenül hogy tényleg ügyes gyerek Crosby, már hányingerem van a majmolásából...
Szerintem lassan Crosby-nak is hányingere van saját magától :) Azért neki sem lehet kellemes minden meccsen ekkora teherrel a vállán kikorcsolyázni. Nem ő akasztotta magára a "Next One" jelzőt...
Amúgy még csak 21 éves, szerintem 5-6 év múlva beérik és akkor tényleg lesz olyan jó, mint Malkin vagy Ovie.
Kuba neve F betűvel van írva:
Filip Kuba...
Crosby, Malkin, Staal, mi a baj ezzel az összeállítással? Az, hogy mindhárman centerek. Bármely csapatban sztárok lennének, de ez így 2 és fél dudás egy csárdában effektus. Egyébként én sajnálom Mirót, az volt még a baj vele, hogy megragadt ennél a "várom a korongot, aztán kapura teszem" stílusnál, nem igazán küzdött, ezt ma már egyetlen csatár sem teheti meg.
Csak úgy mindenkinek: nekem semmi bajom Crosbyval, sem a sztárságával. Kell a sztár az emberekenek. A lockout után nagyon kellett egy Crosby-szerű nagy tehetség, aki reklámarc legyen. Szerintem a sztárságával is rengeteget tesz a hokiért, legalább egy hokis van, akinek a nevét mindenki ismeri.
De az tény, hogy sztárolják, és a Pens legnagyobb bevételi forrása. De ez így van rendjén. Egyébként nem sok mindenki tudna a vállára ekkora tehert sikeresen venni: az egész NHL reklámarcának lenni nem egy könnyű dolog, az emberek minden pillanatban lesik, hogy hátha valamit rosszul csinálsz. Az újságírók (főleg Amerikában és a briteknél) veszélyes ellenfelei minden közszereplőnek - ld. Phelps. És így már az csodálnivaló Crosby-ban, hogy az Ovecskin elleni dolgait leszámítva rosszat még nem tudtak rá mondani. 4 év alatt, ráadásul az ember 17-21 éves kora között nem a legirányíthatóbb fajta ...:D
@Szenszej: Na ez nem így van. Egyik sem. Én még nem láttam sem szimulálni, sem azt, hogy védenék a bírók különösebben. És egyáltalán nem reklamál túl sokat. Én minden meccset megnézek (ha tehetem), de csak nagyon ritkán tudok róla és játékáról rosszat mondani, pedig - hadd tegyem hozzá - nem ő a kedvenc játékosom. De emberként és hozzáállásból egylőre még jeles nálam.
És nem feltétlenül jobbak nélküle... Nem tudhatjuk, hogy milyen meccseket játszottak volna vele :P Egyébként ezek az utóbbi meccsek kifejzetten gyenge színvonalúak voltak, a Dallas elleni 4-1-es teljesítmény nagyjából egyenlő volt a Detroit elleni 0-3-al. Csak az ellenfél egy kicsit gyengébb volt. Crosbyval az élen egészen biztosan még jobbak lettek volna a meccsek.
@Acilles: Teljesen egyetértek minden mondatoddal! Én sem szidni akartam őt, mert nekem is ő a kedvenc játékosom, de azt elismerem csöndben, hogy szvsz Ovechkin jobb játékos nála...
Ovecskin majd akkor lesz jobb, ha döntőbe viszi a Capitals-t.
@lemieux: eljön még az az idő is :)
Van rá 70 éve, vagy tudom is én, mennyi van hátra a szerződéséből :)
Crosby túlértékelt? :) Vicces
Március 4-i új szerzemények összegzése:

Anaheim:
Nick Bonino, cs (San José).
Timo Pielmaier, k (San José).
Petteri Nokelainen, cs (Boston).
James Wisniewski, h (Chicago).
Petri Kontiola, cs (Chicago).
Erik Christensen, cs (Atlanta).

Atlanta:
Eric O'Dell, cs (Anaheim).

Boston:
Mark Recchi, cs (Tampa).
Steve Montador, h (Anaheim).

Buffalo:
Mikael Tellqvist, k (Phoenix).
Dominic Moore, cs (Toronto).

Calgary:
Olli Jokinen, cs (Phoenix).
Jordan Leopold, h (Colorado).

Carolina:
Erik Cole, cs (Edmonton).

Chicago:
Samuel Påhlsson, cs (Anaheim).
Logan Stephenson, h (Anaheim).

Colorado:
Lawrence Nycholat, h (Calgary).
Ryan Wilson, h (Calgary).

Columbus:
Antoine Vermette, cs (Ottawa).
Kevin Lalande, k (Calgary).

Dallas:
Brendan Morrison, cs (Anaheim).

Detroit:
-

Edmonton:
Patrick O'Sullivan, cs (Los Angeles).
Ales Kotalik, cs (Buffalo).

Florida:
Steve Eminger, h (Tampa Bay).

Los Angeles:
Justin Williams, cs (Carolina).

Minnesota:
-

Montréal:
-

Nashville:
-

New Jersey:
-

N Y Islanders:
-

N Y Rangers:
Nik Antropov, cs (Toronto).
Derek Morris, h (Phoenix).

Ottawa
Pascal Leclaire, k (Ottawa).

Philadelphia:
Daniel Carcillo, cs (Phoenix).
Kyle McLaren, h (San José).

Phoenix:
Dmitri Kalinin, h, (N Y Rangers).
Petr Prucha, cs (N Y Rangers).
Nigel Dawes, cs (N Y Rangers).
Matthew Lombardi, cs (Calgary).
Brandon Prust, cs (Calgary).
Scottie Upshall, cs (Philadelphia).

Pittsburgh:
Bill Guerin, cs (N Y Islanders).
Craig Adams, cs (Chicago).
Andy Wozniewski, h, (St. Louis).

San José:
Travis Moen, cs (Anaheim).
Kent Huskins, h (Anaheim).

St. Louis:
Danny Richmond, h (Pittsburgh).

Tampa Bay:
Richard Petiot, h (Toronto).
Noah Welch, h (Florida).
Matt Lashoff, h (Boston).
Martins Karsums, cs (Boston).
@Hunhockey29: Mint mondtam, nekem nem ő a kedvencem, de nagyon nagyra tartom és tisztelem. És elismerem, hogy Ovecskin remekül játszik (azért azt mégsem tudom kimondani, hogy jobban, mint Crosby). Nagy előnye neki, hogy ritkábban sérül le, mint Cros, így több pontja jön, stb.
Én még mindig jobban szeretem Cros játékát, több passzt ad (élvezem a botját is, nem görbített a kanala, hogy jobban tudjon fonákkal lőni). Szerintem egyik sem jobb a másiknál, mindkettőt lehet szeretni vagy nem szeretni, és Cros-párti vagyok. Ilyen téren.
Ovecskint is lehetne pocskondiázni az erősen kritizálható stílusa miatt, meg Crosby-t is, hogy fetreng és reklamál. Ez van, a liga két legjobb játékosáról beszélünk(+Malkin), ráadásul még mindig szemtelenül fiatalok
@lemieux: Na igen. Én tényleg most Malkinról nem tudok mondani semmi rosszat :) Ezért (is) ő a kedvencem :).
Satan helyébe elhúznék valami svéd ligába aztán jólvan. Nehogymár egy akkora játékos AHL-be játszon.
@2002: Január 31. után Európában nincs átigazolás, ezért ezt nem teheti meg.
@Acilles: "Én még nem láttam sem szimulálni, sem azt, hogy védenék a bírók különösebben. És egyáltalán nem reklamál túl sokat." Acilles

Nos, akkor te nem tudom mit nézel... :D Írd be a youtube-re akár a Crosby és a dive szavakat!

www.youtube.com/watch?v=C1Zxie8_mp0 A kedvenceim egyike! Folyamatosan csinálja ezeket...

Illetve: www.youtube.com/watch?v=h3atOIUzMb0 Sidney Crosby Voted Biggest Whiner by NHL Players
Megnéztem www.nhl.com/ice/preview.htm?id=2008020960 Crosby visszatér! Van mára egy tuti tippem! :)
@F. Kapus: Akkor felmondanák, és kipihenném magamat, esetleg visszavonulnák. de nem AHL-be aaa
@Szenszej: Ok. megadom. Ezekere nincs mit mondjak. Esetleg annyit, hogy a legjobbakat figyelik leginkább. Ha egy negyedik soros esik nagyot, arra nem emlékszik senki, ha egy szupersztár, még szép hogy mindenki felkapja fejét. Whining: csak a csapatkapitány tud büntetés nélkül reklamálni, ez a dolga, hogy reklamáljon. Megint: ha egy negyedik soros reklamál a bírónak, kirakják, nem érdekli őket, stb.
Tény, hogy (túl) sokat csinálja...
@2002: Az AHL a legrövidebb út vissza az NHL-be. Nézd meg Vas Jankót: elment az AHL-ből a sévdekhez, és jóval messzeb került az NHL-től, mint azelőtt volt. Satan is jó helyen lesz az AHL-ben, bizonyítson, és visszamehet. Játsszon jól végig a Wilkes-Barre-nél, és reménykedjen, hogy nem játszik jól valaki nagy fizetésű, esetleg (Isten ments) lesérüljön valaki, és máris ott van megint.
De most ne menjünk bele, hogy mekkora játékos, én is tisztelem a múltját, de idén messze nem mutatta a régi önmagát. Most épp tényleg nem fért be csapatba.
@Acilles: Akkor a C és A jelesek között a legtöbbet beszélő! :D De természetesen zrika ez csak... 1:30 után mi lesz a program? :)
@Acilles: A szezon első felében szerintem jó volt Satan, többször is a csapat 1. gólját szerezte, de való igaz, hogy az utóbbi időben olyan volt, mint egy beteg árnyék...
na írtam Pascal Leclairől a Senses blogomban. Akit érdekel olvassa el:
senators.blog.hu/2009/03/05/a_legujabb_kapus_szerzemeny
@Szenszej: Mi lenne? Ordítani minden Pens gólnál :). Remélem... A mai egy naggyon fontos meccs lesz, már vagy két hónapja ezt várom...
Jah, és grat Goncsárnak a mai születendő második gyerekéért :D (rossz oldal: ma nem játszik).
@Acilles: "ma születendő", nem a mai másodikért, bocs. Na még csak azt kéne, naponta kettő :P
amúgy most akkor satan mehet vb-re igy vagy nem? nemtudjátok?
@2002: Jó kérdés. Szerintem az AHL-ben is fontosnak tartják a Playoffot, szal szerintem nem valószínű. A Wilkes Barre tudomásom szerint jól áll.
Carolina-ban komolytalan a menedzsment. Elcserélnek egy játékost, hogy aztán egy másikért visszaszerezzék.
Jokinen bemutatkozott...
Crosby mindkét gólban főszereplő volt! :D Gyerünk Panthers!
Esélye sincs a Panthersnek... :(
süti beállítások módosítása