HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ki kerüljön az Innsbruck helyére?

2009.03.05. 08:24 F. Kapus

Miután az Innsbruck visszalépett az EBEL-től, más csapatok háza tájáról is pénzügyi problémákról szóló hírek szivárogtak ki. Ezzel együtt beindultak a találgatások is, vajon ki lesz a liga tizedik résztvevője jövőre. Egyelőre két jelöltről tudunk beszámolni.

Állítólag mindkét szlovén csapatnál, az Olimpja Ljubljanánál és a Jesenicénél is komoly gondokkal küszködnek. Az ilyen hírek aggasztóak az EBEL-re nézve, 3-4 klub egyidejű bedőlése veszélyeztetheti létét is. Az eseményekre a liga elnöke, Karl Nedwed gyorsan reagált. Ötletei között szerepelt a fizetési sapka bevezetése. Egyelőre konkrétan nem meghatározott módon szabályoznák a jelenlegi pontrendszeren keresztül a béreket. A lényeg, hogy lejjebb kívánják szorítani a bértömeget. Ezt 2010-től tervezik bevezetni, a következő szezonra valamilyen átmeneti megoldáson gondolkodnak.

A mezőnyt valószínűleg feltöltik tízcsapatosra. Az új induló kilétéről máris megindultak a találgatások, sőt hivatalos helyről származó információk is napvilágra kerültek az APA hírügynökségen keresztül. Ezek szerint néhány napon belül az EBEL vezetése találkozik a ligával évek óta kacérkodó horvát Medvescak Zagreb elöljáróival. Nedwed elnök szerdán az ORF-nek elmondta, a találkozóra a jövő héten kerül sor. 

A kedélyeket azonban lehűtötte. Ezt már négy hete betervezték, mondta, az időzítésnek nincs köze az Innsbruck visszalépéséhez. Az EBEL-elnök érdekesen folytatta. A ligának az a legfontosabb, hogy az Innsbruckot bent tartsa. Ha ez nem sikerül, a zágrábiak esélyesek a belépésre, mondta. Azt is hozzátette, hogy az EBEL-klubok elnökei döntenek az új csapat kilétéről. Nedwed elnök is értesült a szlovének anyagi problémáiról, de jelezte, volt már korábban is ilyen. Reményét fejezte ki, hogy megoldódnak ezek a gondok, és mindkét csapat elindul az EBEL-ben a 2009/10-es kiírásban is.

Pletykák keringenek arról is, hogy az osztrákok mégis szívesebben látnának egy hazai résztvevőt az Innsbruck helyett. Erre a legesélyebbnek a korábban nagyon sikeres, 1998-ban BEK-győztes, de jelenleg a másodsztályt jelentő Nationalliga elődöntőjében szereplő Feldkirchet tartják.

26 komment

Címkék: ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az osztrákok nyilván hazait akarnak. Ha nem lesz ilyen, akkor szerintem Horvátország felé fognak nyitni. Ha ők sem, akkor jöhetünk mi..
A mostani OB elődöntősök közül bármelyik össze tudná magát kapni, ha lenne pénz. Éppen ezért, mert nincs, nem tartom reálisnak.
A HC meg messze van, viszont éppen az Innsbruck volt a legtávolabb Csíktól, tehát talán ezzel nőttek egy kicsit a székelyek esélyei!
Minden szentnek maga felé hajlik a keze. A liga biztosan megtesz mindent a saját nemzetének csapatai javára. Ez érthető is. Azonban Feldkirch sem itt van. Ha ők kerülnének be, akkor az eddig 700 km-re fekvő Innsbruck helyett lenne egy 1000 km-re fekvő ellenfél - Fehérvári szemszögből nézve. Kemény dió. Azonban érdekes hogy már évek óta bebocsátást kíván nyerni a Zágráb, de eddig leszavazták a résztvevő csapatok.
Azt nem értem, ha ennyi csapat van pénzügyi gondban, mért nem lehet a nevezési költségeket csökkenteni? Vagy ennyire fontos az az összes a liga lebonyolításához?
Jó lenne ha korlátoznák a légiósok számát, azzal is lehetne csökkenteni a költségeket és az utánpótlásnak is jót tenne. Kíváncsi leszek hányan indulnak el, én 8 csapatra tippelek.
Üdv!
Úgy tudom, vannak, voltak olasz érdeklődők is !
Bolzano-ra emlékszem.
@Bencito: nyilván abból indulnak ki, hogy az átmenetileg szinvonalcsökkenést okozna. Az meg kevesebb nézőt, kevesebb tévéközvetítést és kevesebb szponzort.

Ezt a hülye pontrendszert is meg kellene változtatni..
nem feltétlenül lenne kevesebb néző szerintem, minél több a hazai játékos, annál szerethetőbb egy csapat, vagy csak nálunk van így??? Vagy megint csak hülyeségeket beszélek ... :):)
@Bencito: de biztos így van, csak a szponzorokat és a tévéket lehet, hogy ez nem izgatja :)
@miki78: de a pontrendszer változtatása miért is jó? Ha csökkented akkor kevesebb légiós ami szerinted nem jó ha jól vettem ki a szavaidból, ha növeled akkor még több légióst lehet hozni! Ezt tudnád egy kicsit pontosítani, mert én nem értem mit szeretnél a pont rendszerrel!

@F.Kapus: Ha meg nem sértelek a fizetési sapka szó nem csak hülyén hangzik, de még félre fordítás is a javából, legalább itt a blogon ne használjuk!
Na most jól bele kötöttem mindenkibe! :)
@murcicomp: mi lenne az általad akceptált fordítás, főnököm? :)
@F. Kapus: gondolom, a plafont tartja szerencsésebbnek az olvasó -- ezzel én is így vagyok, de talán egy elhajlás megbocsátható :)
2 évig éltem Zágrábban, szeretem a horvátokat, de ez nem az ő szintjük. Ha az Alba Volán a 9-ik, az Olimpija meg a 10-ik ebben a ligában, akkor a Zágráb fényévektől lenne mindenkitől. Még a tavalyi Volán is bucira verné a Zágrábot, nem hogy az idei.
a fizetési sapka egyébként szerintem is teljesen hülye fordítás, de ez persze nem F.Kapusék hibája, már így használják a magyar sportújságírásban évek óta. A cap ebben a szóhasználatban legfeljebb tetőt / plafont jelenthet, meg egyébként is inkább kalap, mint sapka.... na jó, befejeztem az okoskodást
Valószínúbb, hogy osztrák csapattal töltik ki az úrt, végülis ez egy osztrák bajnokság, meg a premiere tv-s közvetítések miatt is.

a kalap meg "hat", nem "cap" :)
na látom, az ű helyett út írtam pfff... jó ez az inglis kíbórd.

tehát "Valószínűbb" és "űrt"
Ha már úgyis bedobta a törölközőt az Innsbruck, akkor Vincent Bellissimo-t tárt karokkal várjuk fehérváron :)
Székelyeknek egyenlőre nem realitás az Ebel de nem játéktudás miatt hanem a távolság talán talán ha lesz Brassóba nemsoká reptér esetleg de addig kizártnak tartom
HC-t, lol... Nyugi már. Ha megütné is a szintet -amitől elég messze áll- akkor is rohadt messze van.
@F. Kapus: D. Gromovval értek egyett és a fizetési plafont kellene használnunk legalább nekünk ha már máshol ezt az idiota sapkázást nyomják, mutassunk példát, legalább mi, hogyan kell használni ezt az angol szókapcsolatot!
Természetesen minden bántó szándék nélkül mondom mind ezt, tudom hogy te is és még jó páran, a magyar sportújságíróktól vettétek át ezt a helytelen fordítást. Ez egy szép lehetőség lenne, hogy a blog népszerűségét kihasználva változtassunk ezen a hozzáálláson, persze ha ti is egyetértetek! :)
@murcicomp: egyetértek ezerrel, úgy tudni, sport gézán is kíméletlen harc indult a sapka ellen, de azért nem végzünk ki senkit, ha véletlen átcsúszik egy-kettő a cenzúrán :)
@murcicomp: innentől kezdve ha egyszer is fizetési sapkát írok, Gromovval mindketten lőhettek nekem kapura úgy, hogy védőfelszerelés nélkül kell védenem :)
@D. Gromov: nem fogok lőni!

@F. Kapus: szavadon foglak! ;)
@murcicomp: azt értem alatta, hogy miért 4 pont egy 6 ezer eurós fizetést kapó kanadai és egy 1000 eurót kapó magyar, ha a kanadai semmivel se jobb, de legalábbis nem ennyivel. De 4 pont a bécsiek légiósai is, akik meg bőven jobbak és többet is kapnak! Tehát a mostani pontrendszer nem a teljesítménnyel és az árakkal arányos!
Legyen egy játékos pontja úgy kiszámolva, hogy az előző szezonban mit mutatott és mennyi az értéke!
A hazai fiatalok meg legyenek mind 1 pontosak, hogy bőven lehessen őket nevezni!
@miki78: ok, így már tiszta! Egyet is tudok veled érteni, de pl mi van akkor ha a hazai fiatal nagyon jól játszott az előző szezonban?
süti beállítások módosítása