HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Spisak hibázott, vállalta a felelősséget

2009.03.01. 12:02 kerusz

Két fölényes és egy szoros mérkőzéssel kezdődtek meg az OB I. középdöntői péntek délután. Az idő sürget, így vasárnap máris a második mérkőzésekkel folytatódik mindhárom párharc. Minden idegenbeli győzelem továbbjutást ér.

Az igencsak tartalékosan felálló újpestiek könnyed győzelme (a 8-3-ra végződött mérkőzés összefoglalója itt tekintető meg, a másik két párharc pedig itt) nagy várakozás szerint tisztázta a kérdéseket a Volán farmcsapata elleni párharcban. Kóger István tájékoztatása szerint a vasárnap délután fél háromkor kezdődő második meccsen Tóth Adriánnal bővül a a hazaiak kerete, de az EBEL-csapatból nem érkeznek lejátszók a fiatalokhoz. Amennyiben az újpestiek nem szórakozzák el a mérkőzést, már vasárnap a négy közé kell jussanak. Erre garancia lehet Pék György meglehetősen visszafogott nyilatkozata az első mérkőzés után. A pénteki meccs hőse kétségtelenül Vladimir Dubek volt a maga 5 góljával és két gólpasszával, hasonlóan kiemelkedő teljesítményt nyújtott Ladislav Sikorcin is (2 gól, 5 gólpassz). A kis Volán csapatában a 16 éves Kovács Viktor László 1+1-e is dicséretre méltó produkció. Az UTE-légiósok közül vasárnap Rufus marad ki, Hetler eltiltása leját, visszatér, de továbbra sem szerepel Berta, Roczanov, Virág és Németh Á.

Pénteken biztos hazai vezetés után meglepően szoros véget ért a Miskolci Jegesmedvék káposztásmegyeri vendégjátéka. Az utolsó másfél percben a vendégek kapusukat lehozva az egyenlítésért küzdöttek. A helyszínen jártak beszámolói és Spisak mester mérkőzés utáni nyilatkozata alapján úgy tűnik, a Stars játékosai, dacára a középszakasz nem túl fényesen sikerült utolsó mérkőzéseinek, a negyvenedik perc tájékán azt hitték, vége van már a mérkőzésnek. Kangyal Balázs vasárnap délelőtt így mesélte a történteket: "Az edzők a biztos vezetés tudatában a harmadik harmadban helyet adtak a fiataloknak. Ezért a csapatunkból öt meghatározó játékos már fel is öltözött, és a lelátóról nézte a mérkőzést. Ez nagy hiba volt, azt gondolom, többet nem fordul elő ilyen. Az edzőnk magára vállalta a felelősséget." A klubmenezser-játékos elmondta, Miskolcon Kaspareken kívül mindenki Robert Spisak rendelkezésére áll. "Mindig, mindenhol nyerni szeretnénk. Természetesen jó lenne két győzelemmel letudni a Miskolc elleni párharcot is." Kangyal feltűnően sok pontot szerez az idei szezonban, ennek okairól is érdeklődtünk a válogatott csapatkapitányánál. "Hajtok, edzek rendesen. Szerepköröm sokkal kötetlenebb, mint az elmúlt 6-8 évben volt. Idén nem vagyok keretek közé szorítva, és őszintén megvallva, ezt a típusú játékot szeretem a legjobban, ez mindig is az erősségem volt. A csapat érdeke most ezt kívánja meg, de ha úgy alakulna, zokszó nélkül visszaállnék arra, amit Fehérváron kértek tőlem. Azzal sem volt semmi gondom."

A miskolciak dicséretére szolgál, hogy ők nem így látták a találkozó jövőjét, és 1-5-nél sem álltak le. A hazaiaknál Majoross Gergelynek nem ez volt élete mérkőzése, viszont a szezon eleji sérülése után lassan talpra álló Gröschl Tamás régi szokásához híven, úgy tűnik, megint a rájátszásra kerül igazán jó formába. A vendégek játékosai közül különösen Láda Balázsról hallottunk jókat a mérkőzést követően. Mayer Péter, a Miskolc vezetőedzője nem ragadtatta el magát a harmadik harmad eredményessége nyomán sem. "Kétarcú mérkőzés volt, mi egyre jobb teljesítményt nyújtottunk, az ellenfelünk pedig négygólos előnynél lazábbra vette. Ezért is jó játék a jégkorong, örülök, hogy feljöttünk a végére. De talán így bosszantóbb a vereség, mert a mézesmadzagot elhúzták előttünk. Sajnos az emberhátrányos játékunk kritikán aluli volt, négyből háromból gólt kaptunk. Elemi helyezkedési hibákat vétettünk ezekben a szituációkban. Hiba volt még, hogy megszeppenve kezdték a srácok a meccset, nem a megbeszéltek szerint, túlságosan visszahúzódtak. A vasárnapi mérkőzés nekünk élet vagy halál kérdés, nekik csak kicsit az. Az erőviszonyok ismertek, nem változtak. Szeretnénk szoros mérkőzésen nagyon nagy csodát tenni, és keddig elnyújtani a párharcot. Duschek Dávid betegség miatt nem áll rendelkezésünkre."

A pénteki eredmények és a mutatott játék ismeretében talán ebben a párosításban van a legnagyobb esély arra, hogy egy harmadik mérkőzésre legyen szükség a továbbjutás eldöntéséhez. A Miskolc hazai pályán az utóbbi időben szépen gyarapodó, egyre lelkesebb szurkolótábora előtt megszoríthatja nevesebb játékosokkal felálló ellenfelét. Különösen akkor, ha a Stars játékosainak megint nem sikerül majd a mérkőzés teljes ideje alatt koncentrálniuk.

A csapattól eltanácsolt Kovsov mellett Fegyasovot is nélkülöző Ferencváros nem igazán tudott ellenállni a Dab.Docler rohamainak. Három gólt is emberelőnyben játszva kaptak, ami megengedhetetlen luxus. Vasárnap este háromnegyed nyolctól Pesterzsébeten bebizonyíthatják, hogy a pénteki eredmény csak kisiklás volt. Ehhez azonban óriási javulásra lesz szükségük. A pénteki nap után csak a kétgólos Bobby Davist lehet kiemelni a zöld-fehérek csapatából, a dunaújvárosiaknál viszont felhívjuk a figyelmet a tavalyi szezonban még jóformán csak a kispadot melegítő Jonkl László egész évben igen kiegyensúlyozott teljesítményére. A fiatal játékos idén lényegesen több bizalmat kapott, és a Mol liga alapszakaszában csapata hatodik legeredményesebb játékosa volt. Az OB I. középszakaszban viszont minden mutatóban (pontok, gólok, +/-) a harmadik-negyedik helyre küzdötte fel magát.

34 komment

Címkék: középdöntő ob 1 rájátszás playoff ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akkor szokás szerint:
HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
En is csatlakozom hozzatok, hajra macik!!!
Hajrá Kohász ! :) Csütörtökön már Alba meccsre akarok menni, szal mindent bele :)
Sajnos a papírforma nem nekünk kedvez, ettől függetlenül HAJRÁ VOLÁN!!! Kíváncsi vagyok hány ember jön ki ma, hiszen hacsak nem lesz valami oltári bravúr ma, akkor farm csapatunknak ez lesz az idei utolsó meccse.
@M.Lac: Én ma is ott leszek, mint ahogy egész szezonban. Csütörtökön is láthattuk, hogy borulhat a papírforma is! Úgyhogy: Hajrá Volán!
@M.Lac: Lesz még alsó házi rájátszás is.
@M.Lac: Biztos nem ez lesz az utolsó meccs.
"A vesztesek az 5–7. helyért egy oda-visszavágós fordulót játszanak (péntek-vasárnapi játéknapokkal); az éppen szabadnapos együttes az U18 Héraklész válogatottat fogadja."
@F. Kapus: @OliBLOOD: Köszönöm a kiegészítést. Hjaj de nem vagyok képben.

@ifjvit: kint találkozunk! Úgyis szerettem volna beszélni Veled, majd keressük egymást!
@ifjvit: Alba - DAB meccset szeretnék látni :)
Azért ennyire lenézni az ellenfelet... Spisak úr,ez nem volt igazán sportszerű!
Hajrá Macik!!!

Hogy most erről a "nagyszerű" "csapatról" meg az edzőjükről mit gondolok, azt inkább nem részletezném.

Most menjenek melegítőbe a pályára, mert elvileg ez csak Miskolc...
Grat... Fairplay, de már megszoktuk.
Remélem ma Miskolcon csillaghullás lesz.

Hajrá Jegesmedvék!
A pénteki Stars-Maci meccsről csak annyit, hogy végre egy remek biráskodást láthattunk Gebei sporitól. Csak azért irtam le, mert általában szidni szoktuk/ták őket, igy érdemes azt is megemliteni, ha végre valahára nem a biró akarja a főszerepet játszani!
Úgy tűnik egy Volánnal kevesebb! Hajrá Lilák!
Este pedig tegyenek ki magukért a Macik is egy 3. meccsért!
@Bertuzzi:Majd Kóger megmagyarázza... Hibás volt az ellenfél,a szlovákok,a magyarok,a játékvezetők,a szövetség,a vendégszurkolók,a versenykiírás,a pályamunkások,a jég,a kapuk,a korong,az időjárás,a gazdasági recesszió és különben is!!!
Sehol nem találom az elődöntő időpontjait, valaki segítene ? A nap az oké, de hogy hánykor kezdődnek nem találom, lehet én vagyok a balfék :)
Sziasztok.

Én kint voltam ma Fehérváron és természetessen a VOLÁN-nak szurkoltam,de elkeserített amit ma is láttam.
Ez a farmcsapat ...hát elég gyengécske. Kógerről annyit egész meccs alatt meg se nyikkant,úgyhogy aki mást fog állítani az hazudik.
De az biztos,hogy nem engedném többet a csapat közelébe,semmi taktika szerencsétlen játékosok a saját lábukban esnek el,5méterre se tudunk pontosan passzolni. A lövésekről meg ne is beszéljünk ilyet az 5 éves unokatesóm is lő. Na szóval, a Kóger csak tönkreteszi ezeket a gyerekeket a hozzá nem értésével,pedig van 1-2 játékos aki többet érdemelne,pl: Fekti,Tóth Adrián,Maklári, Fekete,Biró G, ők kifejezetten harcosan játszottak ma is.
Jövőre egy jó edző és meglátjátok többre viszik ezek a fiúk,de ha továbbra is a Kóger marad akkor eltűnnek a süllyesztőben sajnos.

Üdv:Zoli

Hajrá Volán.
@MaAtE: Ha nem a fiatalok játszanak, az a baj.
Ha játszatják, akkor az nem "Fairplay".
Szerintem meg megpróbálta, nem úgy jött össze.
Ennyi!
@hokisap(u)ka: Nekem itt csak az elvvel van gondom, hogy ennyire lenéznek egy csapatot. Meg kell hallgatni a nyilatkozatokat...
Megérdemelte volna a "csapat", hogy kikapjanak, ha ilyen könnyelmű volt az edző.

Ma minden kiderül!

Hajrá Macik!
@hokisap(u)ka: Nem a fiatalok miatt jött szóba a Fairplay! Inkább ami undorító,:

"...Ezért a csapatunkból öt meghatározó játékos már fel is öltözött és a lelátóról nézte a mérkőzést."

Na, ettől kicsit szerényebben kellene. És talán jobban tisztelni az ellenfelet még, ha gyengébb is.

Hajrá Macik!
Semilyen lenézés nem volt.
Spisák rosszul taktikázott, játszatni akarta a fiatalokat.
Ezután elismerte, hogy hibázott. Többek között ettöl profi.
Annyit a mai meccsről, hogy érezhető volt, hogy MI (LILÁK) 15%-nál nem adtuk ki többet, és így is nyertük. Gyatra mérkőzés, de a lényeg megvan.

És igen ...... SZERINTEM !!!! nem adtak meg egy szabályosnak tűnő gólt a volánnak.

HAAAAAAJRÁÁÁÁÁ LILÁÁÁÁÁK !!!!!
Még mindig nem látom hogy csütörtökön és pénteken hány órakor kezdődnek a meccsek :D
@Gabberboy: Alba Volán-Vendég csütörtök 19 óra.

Szurkolj, hogy érintsen .-)))))
Gratulálok az Újpestnek! A jobbik csapat jutott tovább! Viszont a gólbíró fülke tetejét verő szurkolóhoz nem tudok gratulálni. :/
atish! Az eredményen nem változtatott volna, de örülök, hogy a "másik oldal" is bent látta, nem csak az én elfogultságom. :)
@M.Lac: Hopsz! Ez elmaradt. Bocs, de kommentem után egyből indultam meccsre, de így is csak a 2. harmadra értem oda. Pedig ma egyedül mentem. :) Majd legközelebb hívlak meccs előtt! Remélem nem felejtem el.
hát 4-1re megy a Fagyi, két emberhátrányos gólt ütöttek, kb lemásolják azt amit a DAB csinált itthon :S Kedden akkor még van egy hazaink úgy látom :S Prince kössz a válaszod :)
7-1-re vezet a Fradi a 3. harmad elején! :-) Azt a hétszázát! Hát csináltak már sok szépet s jót ebben a szezonban, na de ilyet?! :-)))
8-5 a vége, szép volt, fiúk! Kár, hogy a végén az erődemonstráció helyett a Bikák életkedve jött vissza.
Gondolom a végére kiengedett a Fagyi, de szép volt Zöldek, a Bikuciknak meg ejnye-bejnye, gondolom elég szánalmas teljesítmény volt. Mehetek kedden is meccsre, ahh :)
remélem a fradi javult fel,mert akkor nincs baj. Kedden azért újvárosi továbbjutást várok!
@brunzwik: Te aztán minden vagy,csak hozzáértő nem!A mondanivalódnak semmi köze a kis volánhoz,csak azért írtál hogy fröcskölödj a Kógerről!Persze azt nem nézem ki belőled hogy a pályán odamenj hozzá, és a szemébe mond a véleményed!Arcodat vállalva már nem is lenne érdekes amiket irsz....igy az igazi,hátulról mellbe,nem igaz?
süti beállítások módosítása