HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az Alba Volán Csíkszeredába megy

2009.02.18. 12:15 Hblog

"Amit a csapat az utolsó hónapban nyújtott, az volt az igazi Alba Volán" – jelentette ki Ted Sator vezetőedző a klub hivatalos honlapjának tudósítása szerint a csapat keddi sajtótájékoztatóján. A honlapról derül ki az is, végleges, hogy az EBEL-csapat jövő héten a székelyek meghívására Csíkszeredába utazik, és megmérkőzik mind a két Mol Liga-döntőssel. Ezeket a találkozókat a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a tájékoztatón elmondta, "most már a jövőre is szeretnénk koncentrálni, s egy új generációt beépíteni a csapatba, amely átveszi a mostaniaktól a stafétabotot. Gondolok itt akár Kóger Danira, Bartalisra, Hegyire, Sofronra, Jobb Dávidra, Tóth Adriánra, mert az ő fejlődésük komoly cél a klub életében".

Beszélt a csapat teljesítményéről Ted Sator vezetőedző is, ekképp: "Voltak nagyon hosszú napjaink, de összességében sikeres szezont zártunk, a legjobb nyolc közé jutáshoz 11 pont hiányzott, ebben benne van a 12, illetve 16 meccses eltiltás is. Amit a csapat az utolsó hónapban nyújtott, az volt az igazi Alba Volán. Büszke vagyok arra, hogy ez a csapat rengeteget fejlődött az elmúlt évhez képest. Külön kiemelném fiatal játékosaink fejlődését. Rengeteg segítséget kaptam meghatározó veterán játékosainktól – gondolok itt Ocskayra, Palkovicsra, Szuperre, Horváth Andrásra –, így elérhettük azt, amit tavaly nem: minden csapattól pontot, pontokat raboltunk. Az 55. mérkőzésünkre ugyan nem készülhetünk, de a csapat bebizonyította, hogy a tét nélküli összecsapásokat sem veszi félvállról, hiszen a Vienna Capitals ellen vasárnap életük meccsét játszották."

Ocskay Gábor is jelezte, az Alba Volán EBEL-kerete február 24–26. között szeredai emléktornán vesz részt, az apropó az, hogy a csíki jégkorong a 80. születésnapját ünnepli. Az első napon az újdonsült Mol Liga-bajnok HC és a 2. SC csap össze, a másodikon az első találkozó vesztesével, a harmadikon a győztesével játszanak a fehérváriak. Örömhír minden határon túli és inneni drukkernek: a mérkőzéseket a romániai és a magyarországi Sportklub Tv is adja, mégpedig élőben.

És még valami, ami nagyon is érdekes. Napi 1,13 alkalommal Erste Bank Eishockey Liga címmel jelent meg írás az EBEL hivatalos honlapján. A cikk örvendetesnek nevezi, hogy 2008 júliusa óta minden osztrák átlagosan naponta 1,13 alkalommal került kapcsolatba az Erste Bank Eishockey Ligával. Az alapszakaszban több mint 3/4 millió néző látogatott ki a mérkőzésekre, 760 773 a jégcsarnokokban regisztrált nézőszám. Ez jelentős bővülés, hiszen az előző szezonban a rájátszassál együtt voltak 782 761-en. Más kérdés, hogy a mérkőzések számának jelentős gyarapodásával is magyarázható. A 270 meccsen 1672 gólnak tapsolhattak a nézők, ez mérkőzésenként 6,2-es gólátlagot jelent.

A Villach és az Alba Volan érte el arénája kapacitásához mérten a legnagyobb százalékos kihasználtságot. A Villach 83,5%-a orrhosszal jobb az Alba Volánt 81,7%-ánál. Átlagban a legtöbben az alapszakaszgyőztes Klagenfurt mérkőzésein jártak. A KAC 4143-as mérkőzésenkénti átlagos nézőszámmal a dobogó tetején végzett.

48 komment

Címkék: alba volán ebel csíkszereda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MÁR NAGYON VÁROM HOGY JÖJJENEK, BISZTOS FANTASZTIKUS JÓ MECCSEK LESZNEK.
HAJRÁ JÉGKORONG
Kivancsi vagyok milyen kerettel erkezik a nagy Volan , remelem meg tudjuk szorongatni ha nem is nagyon de egy kicsit..:) hajra HC!
@pirosdzsekis: Elvileg az Ebel csapat megy. Úgy vélem, egyrészt jó hangolás a magyar komolyabb meccsekre is, másrészt pedig mivel pénzdíjas, és a nagy Volán indul, szerintem nem veszik félvállról a dolgot.
@ekanai: nem elvileg, hanem gyakorlatilag.

Sajnos csak a csütörtöki meccsre tudunk kimenni. Tavaly a döntőben volt alkalmam élőben megnézni a HC-Volán meccset. Remélem, ezúttal a Sport Clubot is láthatom végre hazai pályán!

És azt is remélem, hogy a tv nem úgy adja majd a meccseket, mint a MOL Liga döntőt :((
A Volán legkevésbé sem veszi félvállról a tornát. A lehető legkomolyabban készül rá a szakmai stáb és a játékosok is.

Abszolút az EBEL-csapat megy, a farmból az immár rendszeres feljátszónak számító Maklári Erik és Tóth Ada fog utazni.

Ami a HC szempontjából érdekes: a tornán is élni fog az 5+1-es légióskorlátozás.
Kókusz visszatér?
mikor?
blogadminok!

"Ezeket a találkozókat a Sportklub Tv élőben közvetíti."

Mar bocs de ez igy nem info!
MELYIK sportklub?
roman? magyar?
mind2o?

pls update asap :)
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: benne van a posztban, lentebb, a hír részletesebb kibontásánál, hogy mindkettő
@D. Gromov: hol a hozzaszolastorlogomb? :):):)

en kerek elnezest :-D
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: á, nem kell az, így még jobban megtalálja az olvasó a fontos információt :)
Egy nem elhanyagolható kérdés:Kik lesznek a bírók?
En nagyon kivancsi vagyok mindharom meccsre.Hajra SC
Sajna, ezek a meccsek munkanapokra esnek.:(( Csík meg elég messze van. Bár az utóbbi nem lenne gond hétvégén.
Sportklub? Nem tudom fogni!

Hajrááááááá Volááááááán!
sziasztok ! engem is erdekel h ki lessz a biro..............,mert a tavaj is balhe volt a birok miat mert csaltak....;)
tv-s szempontbol erdekes, hogy most meg fog felelni a kozvetites ?, de a MOL donton, meg maskor sem volt "eleg jo a minoseg" ?
Vegyes bíráskodás. és mindkét TV adja, rendes közvetítés lesz, ugyanaz a csapat, amelyik a magyar Div 1 et és a bajnokok ligáját gyártja :)
Kivancsi vagyok,hogy a Volan hatvedei,hogy fogjak megallitani a NAGY PIRET.Itt majd meglassuk,hogy bejone a mesterharmas neki.Hajra Sport Club
@csoka 78: ...rossz vagy... de nemcsak Volán-HC lesz... amúgy én is kiváncsian várom...
Az Albának ez jó erőfelmérés lehet, hogy mire "számítsanak" az UTE-Stars-DAB hármastól.. lévén az HC-SC erősebb játékosállománnyal rendelkezik..
@csoka 78: remelem nem nagyon fogjak megallitani es a Volan vezetoket meggyozi arrol hogy a Volan keretebe is bele fer.En orulnek annak ha Pire fehervarra igazolna a Hc-n kivul mindenki jol jarna egy esetleges csere-uzlettel lehet hogy meg a Hc sem veszitene olyan sokat
A csütörtöki (döntőt) nem is adja a magyar sportklub , sajnos :((((
Ha már Alba Volán:

Lehet szavazni az erstebankliga.at honlapon már az All Star gála résztvevőire.
Az érdekesség, hogy most nem osztrákok - idegenlégiósok csata lesz, hanem Nyugat - Kelet.

Link:
www.erstebankliga.at/38f51e0256f3d6cd5043e3ed694cdfe4.html
@qx92: És amikor ezt átgondoltad, azon nem filóztál el, hogy miért jó a HC-nak ha veszít, még ha nem is olyan sokat is...?
@fekmen: en nem mondtam hogy jo a hcnak ha veszit
de szerintem a Volannak is jobb lenne Pirenek is jobb lenne es ha szerencseje van a Hcnak is jobb lenne mert igazolhatnanak helyette valaki aki meg jobb is :)
amugy szerintem vegyel vissza egy kicsit en nem akartam tamadni senkit az agyatokra ment ez a Hc Sc vita
@qx92: "Hc-n kivul mindenki jol jarna egy esetleges csere-uzlettel lehet hogy meg a Hc sem veszitene olyan sokat"
Nem te mondtad... én kérdeztem tőled: szerinted miért mennének bele egy olyan csereberébe vagy igazolásba amelyben nem járnának jól vagy keveset veszítenek?
Nyugodj le, mert én nem vettem támadásnak egy percig sem, csak érdekelt az eszmefuttatásod...
@fekmen: Szerintem az,hogy nem csak a HC-n mulik,hogy megy-e Pire vagy marad... Mert ha a Volan kozel annyit ajanl,mint a HC,akkor azt hiszem Pire is el fog gondolkozni,hogy az Ebelben vagy a MOL ligaban van tobb lehetoseg...
S itt persze felmerul,hogy a HC induljon a MOL ligaban...ez nem lehetetlen de nagyon nehez,meg KUrko mondta volt nem sokkal ezelott,hogy az osztrakok kategorikusan elutasitottak ezt a gondolatot is...de hogy mit hoz a jovo,meglatjuk...
Mondjuk nekem szemely szerint az egyik szemem sir a masik meg nevet mert nem fogom latni,azt amit utoljara lattam tole a palyan,de orulnrk,ha a Volanban jatszania,mert ot szerintem meg tobbet ki tudna adni magabol s akar messzebre is eljuthat,erossebb bajnoksag,mondjuk par ev mulva magyar valogatottsag...
hc - nak a legnagyobb problémája az ebellel a földrajzi fekvése.Bazi messze van ausztriától,és emiatt az osztrák klubok nagy valószínűséggel nemfogják támogatni az indulását.Bár csodák előfordulnak még manapság is ,de ritkábban mint nyáron a hóember.
Na végre,nem kérdés ki a jobb,hajrá volán!!
@qx92: Miért nem beszélsz arról hogy kit kéne elvigyenek a Club- tól ha már Sc s vagy, nem kéne irigy lenni arra hogy jobb játékosai vannak a Hc nak, a Sc nek is meg volt engedve hogy igazoljon játekosokat.
@qx92: Bocs most vettem észre hogy nem Sc s vagy de akkor miért nem ti próbáltok meg jobb játékost igazolni mint Pire?
Sziasztok!
Lehet hogy lemeradtam valamiről?
Mondott a Pire olyat hogy a Volánba akar igazolni vagy a Volán vezetősége nyilatkozott úgy hogy meg akarják szerezni Pirét? Vagy ez csak a szurkolók képzeletében jelent meg? Ha igy van akkor ezen agyalogni még korai!Először az anyagi feltételeket kell megteremteni, mint tudjuk ez borzasztóan nehéz.A keret kialakítása csak ezután lehet kérdés.Az vezetés egyébként is a következő nevekkel foglalkozott:Kóger, Bartalis, Hegyi, Sofron,Jobb, Tóth Adrián. A légiós kérdés az mindig bizonytalan!
Üdv mindenkinek! Hajrá jégkorong!
Az EBEl szavazáson
( www.erstebankliga.at/38f51e0256f3d6cd5043e3ed694cdfe4.html )
Mozilla és egy kis segítség által javíthatunk a magyarok esélyein:

addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/115
@zubov: Igazad van. Hajrá jégkorong
Költözzön a Hc az egész csapat Zalaegerszegre ugyis szarba van a csarnok jól jönne egy kicsi pénz a H.C. nek meg van mindenki jól járna Hc az EBELBE nincs távolság a Csarnoknak volna jövedelme stb. Ha belegondolunk mekkora a távolság és hányszor kell megtenni nem sokkal kerülne többe.
Ja és nem rossz indulatból mondtam mert S.C szurkoló vagyok esküszöm, ez csak egy megoldás
@székely hokis: Ha elkoltozunk akkor ti mit neztek itthon? Ha nem hallottad a hireket a sportclub keszul megszunni :)
@szekely gobe: Na persze meg pire megy a bolzanoba és polc az extraligába suur a tallinba folytatja vagy a KHL be a fenyőt megvette a a danubius lánc mert a honguest nek annyi. Kurkó visszament benzinkutasnak és Csató Imi árverésre bocsájtotta a játéggépeit stb , stb , stb.... Folytassuk a pletykáka ????
És tényleg nem rosszindulatból mondtam de mondjál egy jobbat te , hogy hogy lehetne megoldani az EBELT a hc nak vároma javaslatodat...
Egy megoldás talán lenne a HC problémájára.
Kurkónak úgyis annyi pénze van: béreljen egy kis különgépet a HC-nak az utazáshoz, egyet pedig az éppen aktuális ellenfélnek. Ez a gép hozná-vinné a csapatokat Csíkszeredába, illetve vissza. Van Csíkszeredán reptér? Kolozsváron és Marosvásárhelyen van, úgy emlékszem.
@orion66: A HC-nel nem lenne problema az utaztatas ,a gond az osztrak csapatokkal lenne , azok nem jonnenek ide ...
@orion66: Sot epitsen a HC repteret Szeredaba. Vicces lenne, de nem rossz.
@orion66: Az lenne az elonye, hogy egybol az NHL-be is lehetne indulni.
Viccet felreteve mindket szeredai csapatnak egyelore csak alom lehet az EBEL, mivelhogy az osztrakok nem vallalnak ezt. Akkor mar nekik is jobb egy szlovak , esetleg nemet vagy svajci bajnoksag. Mas kerdes , hogy azt meg a nemet vagy svajci nem akarja.
@székely hokis: "Na persze meg pire megy a bolzanoba és polc az extraligába suur a tallinba folytatja vagy a KHL be a fenyőt megvette a a danubius lánc mert a honguest nek annyi. Kurkó visszament benzinkutasnak és Csató Imi árverésre bocsájtotta a játéggépeit stb , stb , stb.... Folytassuk a pletykáka ????
És tényleg nem rosszindulatból mondtam de mondjál egy jobbat te , hogy hogy lehetne megoldani az EBELT a hc nak vároma javaslatodat..."

Ez még ha mind-mind igaz is lenne, annyi pénzük csak maradna hogy Kercsót megtartsák (mondjuk azzal az emberrel beszélni is tudni kell...), és akkor 3-4-5 év múlva lehet odamenni vásárolni. Mármint játékosokat... Ez a baj.
De ez van, az élet harc. Antal Isti halála sajnos nagyon kapóra jött nekik. Szar. Na de ez van. Hajrá Sport Club! Így, románosan...
süti beállítások módosítása