HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fontos, hogy érezzék, számítunk rájuk

2009.02.04. 09:31 F. Kapus

Nem kétséges, vannak játékosok a mostani keretben, akik nem tudják tartósan azt a szintet hozni, amit korábban, mondta Énekes Lajos. A válogatott edzője beszélt a kimaradó játékosokról, a csapat jövőjéről, megjegyezte, mindenki előtt nyitva áll az ajtó, és elárulta, milyen összeállításban vág neki válogatottunk az olimpiai selejtezőnek.

"Gröschl Tamás elsősorban sok sérülése és a kihagyás miatt maradt itthon. Úgy tűnt, lassabbak a megoldásai, kevésbé robbanékonyan korcsolyázik. Bár kevés időt töltöttünk együtt, a szakmai stáb meglátása szerint nem tért még vissza arra a szintre, ahol korábban volt. Úgy nézett ki, hogy ahol most jár, az nem elég a válogatottsághoz. Nagyon jó a hozzáállása, nagyon határozottan akar. Ha így folytatja, áprilisig megmutatja, hogy ott a helye a világbajnokságon. Gröschl nagyon jó felépítésű játékos, remek adottságokkal, jó lenne Svájcban kihasználni ezeket a tulajdonságait.

Berta Ákos Peterdi Imre betegsége miatt került a keretbe a tartalékok közül. Agilis, erős csatárról van szó, aki jól korcsolyázott, jól dolgozott a két nap alatt. Megállapítható volt, hogy védekezésben nyújtott játéka még nem elegendő ezen a szinten. Ezen a téren fejlődnie, gyorsulnia kell. Áprilisban előtte is nyitva áll az ajtó.

A most kimaradó és a 25-ös keretbe be sem került játékosok nincsenek reménytelen helyzetben. Fontos, hogy érezzék, számítunk rájuk, lesz lehetőségük a csapatba kerülni. Nincsenek kétségeink afelől, hogy vannak olyan játékosok a mostani keretben, akik nem tudják tartósan azt a szintet hozni, mint korábban. Ennek megállapítására is nagyon jó lesz az olimpiai selejtező, és a nagyon jó ellenfelekkel szemben hátralévő felkészülési mérkőzéseink. Még bőven tudunk változtatni a világbajnokság előtt, van ideje a szakmai stábnak a legalkalmasabbak kiválasztására.

Végül úgy döntöttünk, nyolc védőt viszünk Rigába. Ismerve az ellenfelek játékerejét, sok védőmunkát kell majd végezzünk, nem akartunk duplázó bekkekkel nekimenni a sorozatnak. Nyilván mérkőzéseken belül több időt kényszerülünk majd védekezéssel tölteni, mint eddig bármelyik tornán. Szükségünk lesz tehát a négy bekkpárra.

Szerda reggel négy órakor indulunk a budapesti szálláshelyünkről, a repülő 6.20-kor száll fel, frankfurti transzferrel 14.10-kor érünk Rigába. Este negyed nyolckor közel egyórás edzést tartunk a találkozók színhelyén. Csütörtökön délelőtt lesz még egy tréningünk, aztán magyar idő szerint este hatkor jöhet a lettek elleni meccs.

Bár még két edzés hátra van, a csapat a szakvezetés jelenlegi tervei szerint így áll fel Lettország ellen:

1. sor: Sille, Svasznek, Palkovics, Ocskay, Vaszjunyin
2. sor: Tokaji, Horváth, Vas M., Vas J., Ladányi
3. sor: Szélig, Ennaffati, Kovács, Fekete, Kóger
4. sor: Kangyal, Jobb, Holéczy, Majoross, Sofron

A védőpárok az 1. és a 2., valamint a 3. és a 4. támadótrió mögött még cserélődhetnek, de a párok valószínűleg maradnak egymás mellett.

A kapuban várhatóan Szuper Levente kezd, de ez még korántsem biztos. Mindhárom kapusunk jól dolgozott és jó teljesítményt nyújtott. Amikor választani kell majd közülük, nem a múlt, hanem a pillanatnyi állapot alapján döntünk. De biztosak lehetünk benne, odakint mindannyian jó napot fognak majd ki."

34 komment

Címkék: énekes ebel olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mostmár felesleges bármin rágódni! Hajrá magyarok! MI IS BÍZUNK BENNETEK, SRÁCOK!
Remélem, a hosszú utazás hamar kimegy a lábakból. A lett konyhából ne egyenek sokat, mert azok a savanyú tejes és tojásos készítmények megviselhetik a szervezetüket. Talán Levi ezúttal nem rontja el a gyomrát. Ha jól rémlik Szapporóban elég ramatyul volt. Talán lapul a táskák mélyén jó kis hazai kalbász, azt egyék; attól lesznek jó erőben :))

Sok sikert Fiúk, itthonról izgulunk értetek!!!

Egyúttal jó utat és jó szurkolást a kiutazó magyar szurkolóknak is!!!
Az egész ország bízik bennetek és szorít értetek, igazából nincs sok esély a továbbjutásra, a lényeg, hogy lássuk a csapatot ugyanúgy küzdeni, mint eddig!
HAJRÁ MAGYAROOOK!!!
Hát... Ha Énekes sporttárs látta volna, hogy Gröschl milyen gólt vágott a minap Szeredában a HC-nek, olyan igazi robbanékonyat, erőset és pontosat, ellenféllel az oldalában felvágva a pipába, akkor lehet, hogy nem így beszélgetne, s nem ilyen döntést hozna. Ugyanakkor ha látta volna Sille bénaságait, vicces megmozdulásait és óriási védekezési hibáit, lassúságát, bárgyűságát és figyelmetlenségét a HC-nál, amelyek mellett még a szuprlassú Adorján is sztárjátékosnak tűnt, akkor biztos vagyok benne, hogy nem válogatta volna be. S pláne az első sorba... A fene egye meg ezt a pökhendiséget, hogy nem vagyunk képesek megnézni legalább egy pár Mol-liga meccset...! Az az érzésem, nagyon ideges leszek a hétvégén a tévé előtt.
Sztem ha most leszerepelünk, akkor jön a fiatalítás. Csak nemtom honnan, mert max. Nagyot tudnánk még berakni, de nem csatárposzton vannak a bajok!
Hajrá fiúk! Én elégedett leszek, ha a szokásos módon az utolsó erőtökig küzdötök(eredmény kevésbé fontos)! Szerintem kicsit túl nagyok az elvárások a keretek alapján, de én is bízom a jó szereplésben!
Mutassátok meg Srácok, hogy mire vagytok képesek! Az egész magyar hokitársadalom szorít nektek!
Hajrá Fiúk! Hajrá Magyarok!
Sziasztok.

Hajrá fiúk,mutassátok meg. Nembaj ha kikapunk,ha tiszta szívvel játszotok akkor nem lehet gond.

Ami meg a fiatalítást illeti: Azért hátvéd poszton se állunk olyan rosszul,szerintem. Fehérvári létemre szívesen látnám a dunaújvárosi Hegyit a védelemben,nagyon jó védőnek tartom és gondolom az Újpestnél, a Fradinál is akadnak fiatal védők csak lehetőséget kellene kapniuk,és egy erősebb liga sem ártana nekik. De én bízom a Cortinában,szerintem tudja mit miért csinál.

Üdv:Zoli
Bukásra vagyunk itélve.
Kicsit off: Rigában a csapat a novemberben már látott mezben lép pályára? Az mennyire hasonlít arra, amelyikben majd Svájcban leszünk? Az origi A csoportos mezhez hol/mikor lehet hozzájutni?
Sille,Svasznek az első sorban?remélem ez vmi elírás...
@jágör68: @brunzwik: Ugye Ti sem gondoljátok komolyan,hogy az A csoportos szereplés előtt fog a védelemben fiatalítani?!?!Az "öregek" is biztosan fognak hibázni,de közel sem annyit,mint egy remegő kezü-lábu huszonéves "újonc"mondjuk CANADA ellen.Itt fiatalítás maximum a VB után lesz.
És van ennek az egésznek egy emberi oldala is.Cortina nem fosztja meg Billt,Svaszit,Silét,Balut attól,hogy a VB-n játszanak!!!!ŐK mindent egymásnak köszönhetnek,mindent EGYÜTT értek el,nem fogja az "öregeket" a VB előtt "megtegadni".Amit velük nem tud Svájcban elérni ,azt egy "hirtelen" fiatalítással sem tudná!Bízzatok bennük.
@Leslieke: Igen, ezt én is megtaláltam, ezek szerint ez lesz az origi A-csoportos mez? Mondjuk azt nem vágom, hogy miért csak piros van...
@canadien: Maximálisan egyetértek. Eddig sem okoztak csalódást és most sem fognak! BÍZZATOK BENNÜK!
azért az meglep, hogy olyan sorok borultak, akik a klubcsapatban stabilan együtt játszanak (pl. Szélig / Ladányi, vagy a Horváth-Tokaji / Palkovics-Ocskay sor, utóbbi stabilan a volán első sora). A Stars-os sorok is össze-vissza, bár utóbbi annyira nem meglepő, mert egy stars 1. sor valszeg a válogatottba még nem elég. Vélemény?
én meg cserélnék pár dolgot....Sofront felvinném Palkóék mellé,Vaszjunyin Kovácsék sorába tenném és Kóger Holéczy sorába kerülne nálam,sztem így jobb lenne....
Hajrá Magyarok, mindent bele!
@canadien:
Ebben van valami, mégiscsak ők harcolták ki a feljutást...
Mindent bele! Ha most nem is tudunk ott lenni, de innen a távolból VELETEK VAGYUNK!
A Tokaji-Horváth bekkpár már a Volánban sem fix.

Ha a Lali által felvázolt sorok játszanak, annak nálam egy oka lehet. A sokat és jól védekező Vaszjunyin, Palkóval és Csicsóval jobban elbírja a lassúcska Sille, Svasznek bekkpárt, a fiatal (Kóger, Fekete, Kovács) sor mögé pedig, kell a remekül korizó Toki és a rutinos Horváth. A negyedik sor abszolút védekezésre van ítálve (nálam) és rengeteget jelentenek majd az emberelőnyős és hátrányos szituációk. (Első sorhoz, Horváth, Tokaji előnyben stb, stb...)
z666,és @canadien!
Szerintem is igazatok van.))DD
Sőt én örökös tagságot adnék nekik.
Le a kalappal előttük ,de ha ilyen dolgokra hivatkozunk , mert fiatalok és rutintalanok ,akkor soha nem kerülnek be a felnőttbe.
A válogatott ne azért legyen válogatott mert egyszer jól kijött a lépés ,így aztán örökös tag lehet!Ladányi,Palkovics,Ocskai,stb. a ti mércétek szerint soha nem lett volna válogatott.))Ennek ellenére 18 évesen ottvoltak.))
Ettől függetlenül hajrá magyarok!Sok sikert a csapatnak! Így van -e szájper?
@canadien: Nem akarok vitát szítani,de egy szóval sem írtam,hogy a VB előtt kellene fiatalítani csak megemlítettem,hogy vannak tehetségeink hátvéd poszton is,akik ha erősebb ligában játszanának a közeljövőben beférnének a csapatba.

Mint írtam is bízom Cortinában és ebben a csapatban.
Széliget Ladányi és Vas Marci mögül miért vették ki, mikor évek óta egymás mögött játszanak?!!!
Tokaji és Balu Palkovicsék mögül szintén?!!!!
@roostand: örökös tagságról szó sem volt.A fiataloknak nem egy hónappal a VB előtt kell rutint szerezniük.
Köszi kedves Admin uram, egyre gondoltunk! :)) Így már az én kommentem is törölhető, hisz így nincs arra szükség.
@M.Lac: A szájper-félék örökre repülnek.
@F. Kapus: Nagyon helyes, csak keményen! Nincs rájuk semmi szükség!
Szerintem eppn eleget letettek mar "az oreg fiuk" az asztalra...nem kell ennyire bantoan kritizalni...emberek vagyunk es hibazunk mi is es a jatekosok is...nekik meg eppen eleg magunkban helyre tenni a dolgokat...nemhogy meg egy jo par dilletans okitasat is nyomon kovetni....
Koszonjuk blog ironk off jat....
Lányok, fiúk! Oly sokszor kértem, hogy ne akarjunk már jobban érteni mindenhez, mint az ott "szolgálatot" teljesítők, egyszerűen nevetségessé válunk. Pl: Toki, Balu, Godó 11 évig nyomta egy sorban újvárosban, tehát az, hogy Széliggel 2 éve együtt játszik szinte semmi. Oda állnak teljes mellbedobással, ahová Cortina és segítői küldik őket, ez hozta meg mellesleg a sikert Sapporoban. A jégkorong nem tinisport, sokat számítanak az "öreg rókák", ráadásul a magyar bajnokságokban dolgozó hátvédek nagyon ritkán kapnak lehetőséget, nincs meccs a lábukban (az, hogy nem EBEL szintű, arról már nem is beszélek), szinte alig játszatják őket. Az sem mindegy, hogy kit melyik hátvéddel tudja párosítani a mester, ráadásul tudomásom szerint vannak rossz tapasztalatai is. Tudok olyan fiatal sportolóról, aki telefonon közölte valakivel, ráadásul meghallották, hogy "te ezek még itt is hajtanak", mármint az öregek. Igen, igazatok van, szereti őket Cortina, de minden oka meg is van rá. Fegyelmezettek, alázatosak, szerények, pontosak (természetesen hibát mindenki vét) és maradéktalanul betartják a taktikát. Na akkor már csak annyi maradt, hogy hajrá fiúk én Szapporo óta bizom a csodákban!
A Magyar Olimpiai Bizottság közleményt jelentetett meg Miniszteri kérést teljesít a MOB a téli olimpiai felkészülési keret felosztásánál címmel, amelyet most szó szerint közlünk:

„A Magyar Olimpiai Bizottság meglepetéssel értesült róla, hogy a jégkorong-szövetség keddi sajtótájékoztatóján külön hangsúlyt kapott: a MOB nem támogatja a válogatott felkészülését a rigai olimpiai selejtező-tornára. Mint az közismert, a sportért felelős miniszter, Gyenesei István sajtótájékoztatón kérte a MOB-ot arra, hogy a jégkorongozók számára ne javasoljon juttatást a téli játékokra elkülönített 118 milliós felkészülési keretösszegből. A miniszter úr mindezt azzal indokolta, hogy a jégkorongozóknak más csatornákon keresztül mindösszesen 440 milliós extra-támogatást folyósít a költségvetés. (Csupán a tisztánlátás végett: a MOB közvetlenül nem folyósít támogatást egyetlen szövetségnek sem, csak javaslatot tesz az állami költségvetés versenysportra szánt főösszegének felosztására.)

Ugyanakkor a Magyar Olimpiai Bizottság a szurkolókéhoz hasonló izgalommal várja, hogy az elmúlt évben egyszer már fantasztikus teljesítményt nyújtó hokiválogatott újabb bravúrt vigyen végbe, és 1964-et követően ismét részt vehessen a téli játékokon. Amennyiben a hétvégén sikerül az olimpiai kvóta megszerzése, a MOB a maga részéről garantálja, hogy a jégkorongozók hasonlóan magas szintű kiszolgálásban részesülnek, mint korábban akár a nyári, akár a téli játékokra készülő sportolók.”

Ájszberg Hát erre roppant kiváncsi leszek, mert tapasztalataim szerint ezeknek a fiúknak még idejük sincs felkészülni, ugye most is csak 2 nap és a körülmények attól voltak kifogástalanok, hogy van egy-két szponzor, aki mindent megtesz a csapatért. Jobban teszik ha idén is meghívják a Toni Curtist, sztük Ő jobbat tesz az ország imagenak.
süti beállítások módosítása