HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

76 kölyök a keretben, Kercsó nélkül

2009.01.28. 09:11 F. Kapus

A káposztásmegyeri Ice Centerben a mai napon találkozik először a kölyök korosztály tehetséggondozási kerete. 2008 októberében lezajlott az 1995-ben és az 1996-ban született jégkorongozók felmérése, ennek alapján rengeteg kis hokist hívtak meg az első összetartásra a szakemberek.

Fontos, hogy ebben a korcsoportban nem válogatottról, hanem tehetségesnek tartott játékosok csoportjáról beszél a szakvezetés. A keret korntsem végleges, hiszen a gyerekek fejlődési üteme különböző, egyik hónapról a másikra változik a teljesítményük. A névsor értelemszerűen nem zárt, a minőség igényének fenntartása mellett a szakmai stáb azt ígéri, a lehető legnagyobb rugalmasságot tanúsítja ez ügyben. A tehetséggondozási keret a tervek szerint havonta találkozik ezután.

Az eredeti tervek szerint a szövetség a szakmai munka irányítását Kercsó Árpádra bízta. A múlt héten kipattant, fegyelmi eljárást maga után vonó ügy miatt azonban Kercsó Árpád vezetőedzői megbízását az MJSZ az ügy lezárásáig felfüggesztette. A programban részt vevő Faragó Gyula, Fekti Bálint, Keresztury Kristóf, Keszthelyi Miklós és Orgovány István edzők mellé segítségképpen meghívták J. P. MacCallumot, a Dab.Docler felnőttcsapatának vezetőedzőjét, és Bob Devert, a Bp. Stars utánpótlásedzőjét.

A program egyéni technikai jellegű képességfejlesztéssel kezdődik, utána szárazon koordinációs képességfejlesztő gyakorlatok lesznek. A délutáni edzésprogram játék, kevert csapatok játszanak. Az októberi felmérés után 76 fős keret alakult ki. Íme:

Az 1995-ben születettek:
Kapusok:
Kornakker Dániel (Dragó Skorpiók), Lajcs János Marcell (Dunaferr), Zaka Norbert (MAC), Csernus Dániel (Üröm).
Mezőnyjátékosok: Barbély Bence, Kocsis Ferenc, Pados László, Szabó Dániel, Vincze Péter (Alba Volán), Csehy Zsombor, Dörök Bence, Kovács Dávid, Lak Péter, Németh Árpád (Bp. Stars), Mocsári Attila (Debrecen), Hamvai Szilárd, Hruby Gellért, Lengyel Levente, Nagy Péter, Szepessy Bálint, Szepessy Máté (Dunaferr), Ladányi Márton, Majoross Kristóf, Paska Zoltán, Schmál Kristóf, Vámos Gábor (MAC), Godó Dániel, Varga Dániel (Miskolc), Kiss Lajos Bence, Nagy Patrik, Orosz Donát, Pichler Viktor, Sinkó Dániel (UTE), Nagy Benjámin Izsák (Zalai Titánok).

Az 1996-ban születettek:
Kapusok:
Horváth Gusztáv Csaba (Bp. Stars), Rónai Milán (MAC), Arany Gergely, Miháczi Gábor (UTE), Daoda Olivér (Zalai Titánok).
Mezőnyjátékosok: Balogh Bence, Kelemen Kristóf, Nyuli Zsombor, Varga Balázs (Alba Volán), Baljer Levente, Csicsák Zoltán, Herner Olivér, Pápa Márton, Szabó Dániel, Varga Olivér (Bp. Stars), Erdély Csanád, Mátyásy Bence Marcell, Nagy Márk Máté, Pál Zalán, Sándor Viktor (Dunaferr), Felföldy Philipp, Jászai Dávid, Keresztury Erik, Kovács Attila, Kőszegi Simon, Szász Norbert (MAC), Bartha Olivér (Miskolc), Bödök Bence, Egyed Márk, Fischer Noel, Lakatos Levente, Sarciá Nicola, Szautner Márk Péter, Terbócs István (UTE), Antal Norbert, Galló Vilmos, Láday Tamás, Marosvári Kristóf, Mazzag Dániel, Péterfi Dániel, Ronga Róbert, Vokla Roland (Zalai Titánok).

43 komment

Címkék: kölyök válogatott kercsó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

van 3 kerdesem remelem valaki tud majd valaszt adni:
1. a 95-s korosztalyban miert csak 1 zalai gyerek van?
2. Ladányi Mártonnak van valami koze Ladanyi Balazshoz azon kivul hogy nev rokonok?
3.Láday Tamásnak van valami koze az egykori legendas Sc kapus Ladaihoz??
Remélem hogy észnél lesz a szövetség,és hagyják Kercsot tovább dolgozni!!!
Helyesen:
Felföldy Philip, Jászai Dávid, Kereszt
ury Erik, Kovács Attila, Kőszegi Simon, Szász Norbert (MAC)
Szerintem éppen,hogy észnél van a szövetség ezért NEM hagyják remélem tovább dolgozni a kercsót!A Két kanadai talán :) ér annyit mint árpibácsi:)
Igaz hogy Kercsonak diktatorikus modszerei vannak,nem ismerem a felfuggesztes okat de ez a hat ember hatszor ujraszuletik sem lesznek kepesek ojan eredmenyre mint o.Egy vallogatot nagyerdemu hokista nem is ojan regen ugy nyilatkozott "AZ EDZOT NEM FELTETLENUL KELL SZERETNI CSAK TISZTELNI" [Ladany Balazs]
Koszonom.
@qx92:
Eddig nem kaptál választ:
1. Mert csak egy játákosuk '95-ös. (szerintem)
2. Nincs köze, csak névrokonok.
3. Van köze. A fia.. amúgy a Zeg kapusedzője, mármint az Apuka:-)
MeLa már javított a 96-osok között MAC-os az a 6 gyerek.:-)

Ja és örülök a két külföldi bevonásának!:-)
@F. Kapus: elnézést, még egy megjegyzés: helyesen Keresztury Kristóf. Köszi.
JP és Bob bevonása nagyon nagy okosság!!!! Nem mintha a többiek nem lennének jók, de több szem - ráadásul más nézőpont... pompás!!! Jó mulatást a kölköknek! :)
@pakkk: Volt itt már mindenféle edzö,Kanadai Szlovák stb. stb.de eredmény? azt nem sokat mutattak fel,legalábbis megközelitöleg se annyit mint Kercso Árpi,és ha igen azt is a Kercso neveltjeiböl!
Most ugy gondoljátok hogy itt a lehetöség,kicsináljátok,de tévedtek,magatok alatt vágjátok el a fát.
És ha elmegy teszem fel valahová külföldre,akkor kivel fogtok foglalkozni kedves irigy testvéreim?
@qx92: Ladayeknal helyes a feltetelezesed! Ladiko kapusnak a fia jatszik Kercso csapataban es tehetseges gyerek. Kar hogy nem Csikszeredanak jatszik.
Kercsót már többször megfúrták, de azóta sem nőtt fel ilyen sikeres generáció akiknek többségét ő nevelte. Állítsátok félre és Zalában nem lesz soha jégkorong!
Lehet h Árpibá módszerei nem épp "kedvesek", de ő legalább tisztességes játékra tanítja a gyerekeket! Sem a starsnál, sem a titánoknál egyszer sem üvöltözött be a pályára jogtalanul szídni a bírókat, bejött az öltözőbe meccs után és KULTÚRÁLTAN elmondta a véleményét. Ellenben 1-2 másik edzővel...
Ha elküldik onnan akkor a magyar hoki utánpótlása olyan is lesz... Sok hokis még most is abból él amit anno Kercsótól tanult! Hibázott, elvesztette a fejét, valószínűleg én sem hagytam volna annyiban h az egyik játékosomat így megsértsék!
Na ez megint tipikus magyar hiba, éspedig van egy jó szakember az országban, természetesen a többiek sem rosszak, csak az eredményeik maradnak el kissé a Kercsoétol, na ezt a szakembert meg kell fúrni, el kell üldözni. és majd évek múlva ha egyáltalán hajlandó visszatérni jó pénzért visszahívjuk. Ezt csináljuk a feltalálóinkkal, is vagy nem?
@scsziv.urfi: teljesen jogos, sajnos nem csak a hokiban , más sportágban is így van. Aki vmit elért, v elér, azt addig piszkálják, addig baszogatják magyarul, hol a sajtó, hol az irigyei, amíg akarata ellenére kénytelen más országba költözni ahol megbecsülik és hagyják dolgozni.Csak az itt a helyzet hogy legnagyobb része a gyerekeknek már kiskorúk óta el vannak kényeztetve, amiért elsősorban a szülők, ha egyáltalán még nem válltak el, a legnagyobb hibásak, aztán mikor a gyerek odakerül h dolgozni kéne, vagy végrehajtani egy feladatot,már bőg, sír, mindent kitalál, megmagyaráz.Ez itt a problem nehezükre esik dolgozni, de a szájuk jár, Fociban is ez van, mindenki hibás, edző, szertáros, kasszás, még a talaj is, csak maguk a játékosok nem(tisztelet a kivételnek)
Kercsó letett vamit már az asztalra, ami röviden, munka és fegyelem.Az hogy kicsit elborult, megtörténik, bíztos tisztázta magát, meg ha tévedett, elnézést kér.Uh lehet dolgozni fiatalok, semmit nem fognak majd ingyen adni.
Szép napot!És hajrá fiatalság!
Szegeny Arpiba ezek szerint egy koncepcios per aldozata, amit az elkenyeztetett gyerekek es az irigy szulok gerjesztettek. Vege a magyar jegkorongnak, sot mar ki is estunk az A csoportbol, es az is tuti,hogy vissza se kerulunk soha tobbe. Mar konnyezem is. Miert nem szoltatok idejeben
Ha tudtam volna elore, hogy akinek vannak "eredmenyei" azokra nem vonatkoznak a szabalyok. Hamut szorok a fejemre!! Nezzetek el nekem, tudjatok megtortenik : elborultam !!!!
@ZoltaN: Tiszteletteljesen megkérlek téged és a többieket, akik Kercsó úr iránt érzett fájdalmukban elmarasztalják a többi magyar szakembert, hogy ne tegyék, mert más erőssége nem jelenti a többiek gyengeségét. Más dolog, hogy véleményem szerint semmivel sem rosszabb szakemberek azok, akik most a kezükbe vették az U14-es válogatottat. Felesleges keresztet vetni emiatt a magyar hokira.
Tetszik ez a koncepciós per áldozata duma!
Az biztos hogy ha a gyerekem érzékeny lelkű és nem olyan kvalításokkal rendelkezik ami megfelelővé teszi őt a jégkoronghoz, akkor nem fogom beíratni oda. És mivel nem vagyok edző ezért nem is fogom kérdőre vonni az edzőét a módszereit illetően. A felelőségre vonás nélküli nevelési módszereknek köszönhetően olyanok a mai fiatalok amilyenek, tiszteletlenek, nemtörődömök, lusták, és mindig a szülőktől várják a megváltást. Majd a szülő bemegy a suliba meg az edzőhöz és megmagyarázza hogy mi a helyes, és mi nem. Én ha az iskolában kaptam egy körmöst otthon inkább el sem mondtam mert tudtam hogy meg fogják kérdezni miért kaptam és kijár otthon is egy kiadós szidás.
Én nem azt mondom hogy nem kell a Kercsót felelőségre vonni, csak a felelőségre vonás mikéntjével nem értek egyet.
@stars01: ez egy kicsit túlzás, de ezért van a fórum, amugy vonatkoznak rá is szabályok, mivel ha a cíemt ujraolvasod, "Kercsó nélkül"- áll benne.Amikor most kint a zalai srácokkal szarrá vert mindenkit, akkor egy rövid cikk, beszámolás és kész,most egy kis tévedés, ha egyáltalán az volt és már megtalálod.Ideírsz egy ilyen lényegtelen , üres szöveget. Sajnálom hogy ilyen pesszimista vagy a visszakerüléssel kapcsolatban, egyelőre ott vagyunk.Nézzé magyar focit!ott is sír mindenki...
@scsziv.urfi: Valahol megrekedtel a melyen sotet kozepkorban. Ezek szerint aki jegkorongozni szeretne legyen rezisztens az ordenare beszeddel, megalaztatassal, terrorral, igazsagtalansaggal szemben, sot az sem art, ha mindezt elvezi. Mikor az 5 eves gyerekunknek megvettuk az elso szerelest ezt elhalgatta elolunk a Miki bacsi.
tényleg muszáj eljutni idáig minden kurva alkalommal (hogy a trágárságról is essen szó)? nem játszottátok le ezt már néhányszor?
@guriga uram jr.:
Bár igazad lenne és jó, felkészült szakemberek kezébe kerüljön az U-14, de én elég rég óta nézek hokit, de még sikeres magyar szakembert nem láttam az élmezőnyben, az hogy gyerekekhez odatesznek egy kimult 30-40 éves volt hokist, aki szintén nem vitte nagyra,és elkorcsojázgatnak az nem megoldás, Pék mellett nem tudom van-e a Mol ligában magyar származású edző, ráadásul szinte évről évre cseréli mindegyik klub őket.Bíztos találni magyar edzőt, de az olyan is, mint a Sc-nál Gál Sanyi,másodhegedüs és nyilatkozós figura,mellette meg ott a szaki, aki összerázta végre ezt a lassan már hite vetett csapatot.
Csaka SC!!!
Hát inkább ott mint a mai Mo-on. Na de a viccet félretéve igenis kell a sportban az alázat és a tűrő képesség akár még az igazságtalanság leviselése is. És ez az én véleményem, ugyanis ösztönzés nélkül nincs előre menetel, nincs bizonyítási kényszer, természetesen mindig mindenhol vannak határok. Egy olyan országban ahol minden edző, nemcsak a Kercsó, azért harcolnak hogy fennmaradjon a jégkorong és legyen utánpótlás, nem gondolom hogy bármelyik edzővel így kellene eljárni mint a Kercsóval. Én Zalában lakom, egy olyan megyében ahol nagyon sokan rácsodálkoznak arra hogy jégkorong rajongó vagyok, és akkor szereztek tudomást először a jégkorong válogatottról amikor az tavaly fel jutott, nos egy ilyen megyében egy ilyen jó eredményeket elért csapat jövőjét kérdésesé tenni azért mert az edzőjük is csak emberből van és kiborul, na én ezt tartom sötét középkori eljárásnak.
@guriga uram jr.: Beszélünk néhány év mulva,kiváncsi vagyok hohy akkor is igy fogsz gondolkozni vagy megváltoztatod a véleményed,vagy itt se leszel.
Majd az eredmények fognak beszélni magukrol,ha lesznek eredmények,mert KÁ.nélkül ijen eredmények nem lesznek az biztos!!!
Könyörgöm ILYEN!!!!!!!!és még véleménye is van,szánalmas....
Úgy érzem itt megint nem a lényegről folyik a vita. Mert miről is szól ez a hír? Arról, hogy 76 kölyök korosztályú tehetséges gyereknek próbál a szövetség lehetőséget adni, hogy ezek a gyerekek ne vesszenek el a magyar jégkorong számára. Azt a kis segítséget, ami módjában áll, a gyerekek fejlősésének támogatására fordítsa. Vagyis itt a JÁTÉKOSOK-ról kellne, hogy szóljon minden.

Ne legyenek illuzióink. Ezzel az infrastruktúrális háttérrel a csak akkor maradhatunk meg a nemzetközi jégkorong élet élvonala közelében, ha a lehető legtöbb tehetséget tudjuk megtartani a rendelkezésre álló emberanyagból. Rengeteg oka van annak, hogy ez nem könnyű feladat, de ezt már nagyon sokan részletezték az utánpótlás blogban. A magyar jégkorongnak rendkívül sok problémával kell szembesülnie és az első 100 legfontosabb probléma között a Kercsó Árpád féle affér nem szerepel. Ő is csak egy szikra a magyar jégkorong fáklyájának lángjában, amit mindannyiunknak, akik szeretjük ezt a sportágat és szeretnénk Magyarországon életben tartani, őriznünk kellene. Mert, ha ez a láng kialszik, akkor már nem lesz fontos, hogy mekkora szikraeső közepette tette ezt.

Csak ajánlani tudom, hogy foglalkozzunk a gyerekekkel. Állítom, hogy az itt vitatkozók közül nem sokan látták játszani a felsorolt gyerekeket, pedig érdemes lenne megnézni őket. Róluk és a többi fejlődni akaró és hétről hétre keményen dolgozó játékosról kellene szólnia ennek a beszélgetésnek.
A titános Szabó Pál Krisztián miért nincs a keretben?
@D. Gromov:
Gyanúsak vagytok Ti blogosok..Így akartátok a JT-ről elfordítnai a figyelmet...
Nagyon olcsó trükk!:-)
@Tillasz:
Nem tudsz nekem megbocsájtani, amikor is, a " szemét Oltyján érában" a kötelező sorcsere a bírókra volt bízva / befejezendő a támadást/.
Mai napig hegyezed a sporikat. Pedig ők is szeretik ezt a sportot.
" Néhány perc és végzünk. Kivel?"
@oldspieler:
Jaj drága barátom!:-)
Nem látod a :-) jelet?
Nekem az az időszak sokat jelentett az életemben.
Teljesen más megközelítésben nézem a mérkőzéseket, mint addig. Rád meg végképp nem haragszom, max. az Erzsébeti freskó ügyében, de arról sem Te tehetsz!:-)
Amúgy a másik cikkhez tartozik, de szerintem a Jv-ők legnagyobb ellensége maguk a JT-ék. De én is támogatni fogom a vT képzés fejlesztését.
Egy hajóban evezünk.
@quovadis: Szerintem itt nem magyar nyelvtan orán vagyunk,ha te ezt vadászod akkor elég szomoru!!
Amugy a mondatot nagybetüvel szokták kezdeni!!!
De hát a Kercsopártiakra bármit is rálehet mondani!!!
Szerintem már jó lenne véget vetni ennek a Kercsó ügynek, nefeledjétek, hogy mindenki potólható, még ha olyan nagyra tartja is magát, szerintem annyi tehetséges fiatal edzö van akiknek esélyt kell adni, hogy eredményeket érjenek el. Ök is tudnak annyit söt ha még nem többet.....szépszóval....emberségesen....
S még annyit, hogy durvasággal, parasztsággal csak durvaságot parasztságot lehet kihozni a gyerekekból. Lejártak azok az idők. Mindig ujjat és ujjat kell tanitani pl. kanada, amerika, stb. egyáltalán nem szégyen a kulfoldi edzőktő tanulni.
Ja mindenki azt kapja amit megérdemel.....
@hokimagyar: na lehet gondolkodni a potlasrol.
csak az a baj, hogy egy tehetseges fiatal edzorol, amig kiderul h mennyire volt/lesz sikeres, az evek.
es az is kiderulhet h elkurt@.

na de most majd kiderul, ugyebar.
Sziasztok!Sajnos én nem tudtam a gyerekkel ott lenni a válogatón de nagyon régen nem hallottam őt ilyen lelkesedéssel beszélni a jégkorongról.Dícsérte a fiatal edzőket a játékostársait azt mondta ,hogy nem is tud olyan gyereket említeni aki ne lett volna tök jó fej.Olyan jó lenne mindegyik gyerekkel naponta találkozni anya.Remekül érezte magát.Ez nekem mindent megért.Én azt mondom hallgassunk a gyerekekre engedjük őket játszani barátkozni ebben segítsük őket.Megérdemlik!A kis munkásgyerekeink :-))
Elolvasta a bejegyzéseket.

Egyik szemem sír, a másik nevet.

Mindenkitől bocsánatot kérek, de ez a stílus egyszerűen gyerekes, és nagyon primitív.
Gondolok itt a két pólus közti vitára.

1. Nem erről szól a cikk
2. Megint ez a táma, és közben azon edzők el vannak felejtve, akik a Kercsó után sok-sok éven keresztül nevelték ki az inmáron "A" csoportos válogatottat.
3. Vegyétek már észre, hogy nem az egész válogatott Kercsó gyerek
4. Kercsónak a letett eredményeit meg kell becsülni, de ez nem menti fel semmi alól, ami szabályellenes
5. A távozásáról nem más döntött, csak Ő maga.
6. Senki nem küldte el Romániába tudtommal, ha mégis, kérem megnevezni
7. Én még nem láttam halhatatlan jégkorong edzőt. Kellenek új edzők, és igen is vannak jó, fiatal edzők, csak ezt egyesek nem akarják elfogadni. Miért?

Az utánpótláshoz pedig oda kell engedni több edzőt.

Ja és jó lenne elérni, ha egy MINI meccsen, nem túlkorosok vinnék a diadalt, mert úgy a sok-sok győzelem kicsit másként fest.
Miért is írtam ezt?
Majd eszembe jut talán.
süti beállítások módosítása