HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Graz 4-3

2009.01.27. 21:45 D. Gromov

A magyar bajnok ismét nyert, ebben a szezonban először győzte le rendes játékidőben a Grazot. Az első két harmadban sokkal jobbak voltunk, a harmadikban két és fél perc alatt felhoztuk az ellent, de a végén megint összeszedtük magunkat. A playoff menet közben matematikailag is elúszott, az Innsbruck legyőzte a Linzet, nem lehet utolérni.

Az első gólt Palkovics ütötte, a másodikat Fekete Dániel, ez különösen szép volt, a harmadikat megint csak utóbbinak írták jóvá, passzát vendégjátékos fejelte a kapuba. Nemcsak 3-0-nál, 4-1-nél is jelentős volt az előnyünk – Vaszjunyin bátor és látványos csellel verte át a kapust negyedik találatunk előtt –, és a harmadik húsz perc elején nem sok hiányzott ahhoz, hog nőjön a különbség. Sajnos nem éltünk a lehetőségekkel, az emberelőnyökkel, aztán egy Hetényi-hiba nyomán előbb 4-2, majd a védők elkeveredése miatt egy gól közte lett hirtelen. Nyomott a Graz, de Ted Sator időkérése után felpörögtünk megint, és bár volt min izgulni bőven, sikerült megtartani a 4-3-at.

Az Alba Volán ezzel a győzelemmel eljött az utolsó helyről, az Olimpija Ljubljana ugyanis hosszabbításban 4-3-ra kikapott a Salzburgtól. Így a fehérváriaknak és a szlovénoknak is 41 pontjuk van, de egymás elleni eredményekben jobbak vagyunk. Playoffosok ellenben már nem leszünk ebben a szezonban, mert az Innsbruck 3-2-re legyőzte a Linzet, ezzel 48-ra gyarapította pontjai számát. Három kör van hátra az alapszakaszból, a tiroliak előnye behozhatatlan.

Még két eredmény:Villach–Jesenice 6-2, Vienna–Klagenfurt 4-5.

30 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Óriási Gratula!

Ne engedjünk a 9-ből!!!! :)
Sebaj, a pléjoff nem izgat- de gondolom a szponzorokat sajnos igen- elég, ha lenyomjuk a sógorokat kint Svájcban fiúk!
Szep volt Volan,szerencsenk volt erdelyben mert a Sportklub adta eloben a meccset,azert a harmadik harmad feledheto volt de szerencsere osszejott a gyozelem.Varjuk Csikszeredaba a Volant minden szurkolojaval egyutt!
Hajtós küzdelmes meccs volt,(Nem ez volt Hetényi meccse az tény , 2gól is az ő lelkén szárad,szívbajt hozta a szurkolókra a kivetődéseivel ) igaz megsem közelítette a villach ellenit.Az osztrák csapatok közül szerintem a Graz a leggyengébb,mégis sima play of-os csapat,mint ahogy a másik nagyon kilógó az Innsbruck is.Meggyőzödésem ,hogy az osztrák csapatok segítették őket, ajándék pontokkal( hosszabításban 1 pont itt 2 ott elven)Most látszik mennyire kár a fight night-ért, remélem a 9ik.hely azért meglesz
Szép volt fiúk!Most már készülhettek az olimpiai selejtezőre,meg a bajnoki cimre!Hajrá Volán!
A 10-1 -es pénteki mérkőzés után írtam először kommentet, de az utolsók között. Most megismételném, mert azt hiszem az Alba Volán a magyar jégkorongban a CSAPAT. (Bocs a tejedelemért)

Fiatal korom óta imádom a jégkorongot (Kovalcsik, Póth öcsi, Kereszty, Havrán, Mészőly). Ez volt az az időszak amikor éveken keresztül a Fradi és az Újpest között dőlt el a bajnoki cím sorsa (4 csapatos bajnokságok). Mivel a nemzetközi élvonalban nem tudtam magyar válogatottnak szurkolni, ezért én már akkor finn szurkoló lettem, amikor a finnek még "kis" csapatnak számítottak (áldott Izvesztyija kupák). A hosszú évek során, finn szurkolói büszkeségemet csak növelte, amikor VB címet szereztek, vagy világesemény dobogóján állhattak. De most már alig várom április 2-át és 3-át, hogy ronggyá verjük őket, mert most már csak másodikok lehetnek szurkolói szívemben. És ez a hűtlenségem minek köszönhető? Természetesen a MAGYAR csapatnak. És ezen nem a válogatottat értem feltétlenül.
Én magamat Fradistának vallom, de csak közvetlenül azután, hogy magyar vagyok. Ami azt jelenti, hogy a hazai bajnokságokban a zöld-fehérekhez húz a szívem, de amint nemzetközi porondra lép egy magyar klub csapat akkor a szereplőtől függően lila-fehér, kék-fehér, piros-fehér és még nagyon sok színváltáson megy keresztül (és ez nem csak a jégkorongra vonatkozik).
Az utóbbi időkben több kedden, pénteken és vasárnap is "bekékültem". Általában ezeken a napokon rendeznek EBEL meccseket. Több hozzá szóló nehezményezte, hogy miért nincs több tv közvetítés. Ehhez én is csatlakoznék, direkt figyeltem, és nem értem, hogy a nem közvetített hazai (az idegenbeli meccseket már nem is merem említeni) Alba Volán meccsek idején a sport adóknak miért éri meg régen felvett, konzerv sport műsorokat sugározni, ahelyett, hogy a jelenlegi legjobb magyar jégkorongcsapat élő mérkőzését adnák? Ez is mutatja, hogy nálunk még mindig mostoha gyerekként kezelik a jégkorong sportot (és ez nem csak a tv közvetítésekre vonatkozik).
Én Budapesten lakom, de péntek este, bosszúból, hogy egy ilyen fontos meccset se hajlandó egy tv sem közvetíteni, azt mondtam a családomnak, hogy van még másfél óránk a meccs kezdéséig és nincs-e kedvük egy jó jégkorong meccset élőben látni? Volt. Pedig ötünk közül csak én láttam eddig jégkorong mérkőzést 30 másodpercnél hosszabb időtartamban.
Soha ezelőtt nem jártam még a székesfehérvári hoki csarnokban, de felhívtam a 22-312-035 számot és itt nagyon segítő készen útba igazítottak. Valóban nagyon egyszerűen és gyorsan, még a meccs kezdése előtt 20 perccel odaértünk (a sötét, az eső és a köd ellenére is). Csodálatos estében volt részünk. A jegyszedőktől kezdve a biztonsági emberekig, a suvenir boltostól a büfésig, minden nagyon emberi volt. A hangulat meg frenetikus. Nem garantálom, hogy minden meccsen 10 volán gólt lehet látni (egy másodpercen múlt, hogy nem mócsing, 11-1 lett a vége), ezt egyébként is, biztosan csak az én kedvemért tették, hogy máskor is visszamenjünk, de minden jégkorong rajongónak ajánlom (klub hovatartozástól függetlenül), hogy legalább egyszer látogasson el Fehérvárra. Nem fogja megbánni! (A meccs utáni nívós éjszakai szórakozóhelyről nem is beszélve).
Az Alba Volán ugyan kék mezben fut ki a jégre, de ezt minden magyar hoki rajongó pirosfehérzöld-nek látja, a játékosok pedig így is érzik és ez a titka ennek a történelmi győzelemnek.

Az azóta eltelt 2-2 és a mai 4-3 pedig csak megerősíti a pénteki gondolataimat.
@DominiKing: egész véletlenűl nem egy bordó swift II-vel voltatok?
@Rex: Igen, de én Ferrari-nak látom. Találkoztunk?
@DominiKing: igen, én adtam az útbaigazítást a belváros fele. Idei, sötét Palkovicsos mez volt rajtam, és persze volán sál. Ott áltatok a Raktár utca elején és kérdeztétek, hogy merre van a belváros. Kisegítettelek! azt hiszem Ti lehettetek.
@Rex: Kösz a segítséget, tök jól éreztük magunkat.
Igazán nem akarok beleszólni az idilli társalgásba, csak szeretném köszönteni a legújabb volán szurkolót! =)
Remélem, találkozunk 2-án a BSben
@Rex:
@DominiKing:

Amerikában ebből minimum filmet írnának :-))))

Gratula a srácoknak és minden tisztelet Kangyal Bálázs nagyszerű pályafutása előtt...
Annyian szídták már Ted Satort (néha én is), de most megemelem a nem létező kalapomat előtte.
Nem tudom mit mondott 4-3 nál de , hogy legjobbkor mondta az biztos. Valamint az utánna következő periódusban nagyon jól védekeztünk szinte lővést sem hagytunk a Graziaknak,
Hej de várom már a következő szezont!!!
@Gretzky99: Köszi! Szerintem elit társaságba kerültem.
@DominiKing: nagyon nincs mit! gyertek máskor is, bár már csak 1 EBEL meccs lesz sajnos itthon. De ott vannak még a magyar bajnokik is!
Hajrá Volán, Hajrá Székesfehérvár!
@Rex: Bocsi Rex, de a Strand Söröző az én ötletem volt :)
HAJRÁ VOLÁN!!!!
@DominiKing: Kicsit OFF de mint budapesti kérdem, hogy mi a nívós szórakozóhely neve, és hol található?:D Bocsi az off-ért
@sztenke: Ha DominiKing megfogadta tanácsunkat akkor a Strand Sörözőbe mentek, ami pedig a Novotel Hotel mellett található, az út túloldalán. Ha nem arra gondolsz akkor bocsi
@DominiKing: amit írtál az nagyon rendben volt! Főleg az, hogy a klubhovatartozás felett, Te elsősorban magyar hokirajongó vagy!
@Prince09: nem tudsz valakit, akinek meg van Bill ünneplése valamilyen digitalizált, mozgóképes formátumban? :)
Leginkább a blogíróktól kérdezném, ők úgyis olyan jól informáltak, Kóger miért nincs nevezve mostanában a Salzburgban? Nem megy neki annyira, összeveszett az edzővel, igazoltak a playoffra és hátrébb került a csapaton belüli ranglistán vagy mi újság? Csak azért kérdezem, mert amellett hogy örülök a Volán-győzelmeknek, párhuzamosan idegesít a dolog.
@HAnonymus: salzburg tele van légióssal,és mindnek az értéke 4 pont,mindig azokat játszatják akik a legjobb formában vannak, ill. amit megkíván a csapatérdek.Ő pontszámban egyenértékű egy nhl-t megjárt veteránnal, mert mind2 en légiósnak számítanak,tök mind1 honnan jöttek.Nem egyszerű bekerülni a red bull kezdőcsapatába
Szép volt Fiúk! A rájátszás meg meglesz jövőre!
Gratulálok a Csapatnak a győzelemhez és a kilencedik helyhez is! Remélem, sikerül megtartani ezt a pozíciót a végéig!!! Hajrá Volán!
@exL:1: Azt tudom hogy négypontos, csak arra figyeltem fel hogy mostanában sokkal kevesebb lehetőséget kap mint a szezon elején. Oké hogy nehéz bekerülni, de miért tudott mégis bekerülni korábban, most pedig nem. ?
@HAnonymus: Azért, mert "page" egy gyökér!!!
@drukker60: Erre én is gondoltam, de hajlok arra hogy azedzőnemszeretiamagyarokat című jelenség csak egyes Németországban légióskodó focisták képzeletének szüleménye.
Remélem kap még Zoli meccseket! Tegnap 3-4 nagy védése is volt- legfőképp, amikor már lent feküdt lepkében és a grazi még a kipattanót kicsit felemelte, ő meg mammuttal védett! Nagy reflex volt! Viszont ez a "kapuból kikorcsolyázom portyázni" még nem neki való!
Másik pozitívum még, hogy olyan emberelőnyt játszunk, ami megy is- mert az az osztrákoknál látható csiki- csukizás nemigazán megy- hanem ez a kapus előtt 2-en takarunk, aztán majd egy nagyágyú (Palkó) belövi! Ami nem tetszett Satorban, hogy az interjúban csak "Höteni, our goaltender"- nek nevezte Zolit! Nem hinném, hogy nagy kedvence lenne...
Semmi baj! Majd jövőre meglesz a rájátszás. Jövőre szerintem simán ott leszünk, ilyen CSAPATTAL.

SZÉP VOLT FIÚK!!!

Most már lehet hangolni a hazai bajnokságra és persze az olimpiai selejtezőre!

HAJRÁ VOLÁN!!!!
süti beállítások módosítása