HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ez már kevés, előbb-utóbb győznünk kell

2008.11.19. 07:53 F. Kapus

Az EBEL-éllovas otthonában két góllal kikapni nem tragikus eredmény. A problémát az okozza, hogy zsinórban az ötödik vereség volt a jesenicei, és a szezonban először 50 százalék alá süllyedt az Alba Volán. Tartjuk a 7. helyet az EBEL-táblázaton, de az előttünk lévőktől már 5 ponttal maradtunk le, a mögöttünk jövők meg csak 3-ra vannak.

Énekes Lajos edző mérkőzés- és helyzetértékelése következik: "Sajnos az utazás benne maradt a csapatban. Rögtön az első cseréből gólt kaptunk. Ez meghatározta az egész első harmadot, a Jesenice végig nyomás alatt tartott minket.

A második harmadban kiegyenlített játékot láthatott a közönség. Jól védekeztünk, Szuper Levente jól védett, tartást adott a csapatnak. Az emberelőnyös formációkon kicsit igazítottunk, igaz, csak elméletben, mert edzésünk gyakorlatilag nem volt a Salzburg elleni meccs óta. Az utóbbi mérkőzésekhez képest jobban is játszottuk meg a fórokat. Sajnos ismét elkövettünk egy szokásos hibát, az első sorunk előnyben hibázott, gólt kaptunk. Ez is mutatja, még tovább kell formálni emberelőnyös támadásainkat.

A harmadik húsz percben nagy fölénnyel nyertük a kapura lövéseket, a mi adataink szerint 13:7-re. A játék képe is ezt mutatta, sokkal jobbak voltunk a Jesenicénél. Erővel is jobban bírtuk a végét, a hazaiak elfáradtak. Rengeteg helyezetünk volt, de ismét ők szereztek gólt, amivel nagyjából el is dőlt a mérkőzés. Hogy sokáig nem sikerült betalálnunk, azt elsősorban a remek napot kifogó szlovén kapusnak köszönheti az ellenfél, de voltak problémáink is a befejezéseknél. Egyszer a védőfalba ütöttük a korongot, másszor nem találtuk el, harmadszor az üres kapuba se tudtunk betalálni. Sajnos most ilyen szériában vagyunk, csak egy gólt sikerült összehoznunk.

Az utolsó két percben 6 a 4 ellen támadtunk, rengeteg helyzetünk volt ebből, de csak kapuvasig jutottunk, gólt nem sikerült lőnünk a végén. A csapat munkájával elégedettek voltunk, fejben összekaptuk magunkat, sikerült megint úgy játszanunk, mint egy csapat. De ez már kevés, előbb-utóbb győznünk kell. Ez volt a 22. mérkőzés, és először kerültünk az ötvenszázalékos teljesítmény alá, 21 pontunk van. Ha tartani akarjuk a célt, pénteken felül kell múlnunk otthonában a Linzet."

11 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát igen, az valóban szép lenne, ha Linzben sikerülne győzni. A Black Wings nagyon jó formában van most. Legyőzte zsinórban a HK Jesenicét, aztán a Salzburgot is. Elbuktatták a Viennát, tegnap pedig legyűrték a KAC-ot. Ha jól nézem ez a négy legerősebb gárda az EBEL-ben. Ha minden úgy alakul, ahogy az égiek és én is szeretném, akkor pénteken megszakad a jó sorozatuk. Mi ott leszünk és szurkolunk a Fiúknak! Hajrá Volán!!!
Valóban nagyon jó lenne nyerni pénteken, de ahhoz bekellene ütni a helyzeteket,mert bizony az utóbbi jópár meccsen ez csak 1x sikerült,és 1gól édeskevés a győzelemhez.Emberelőnyös helyzeteken kellene gyökeresen változtatni,mert lassan több gólt kapunk emberelőnyböl,mint amennyit ütünk.Ehhez kellenének jó légiósok, akik tehermentesítenék az emberelőnyben ,és hátrányban sűrűn jégenlévő első sort, akik emiatt hulla fáradtak, de Martzon,és Byströmön kívűl nem igen akad köztük kiemelkedő teljesítmény, ráadásul Couture ( hogy mit láttak benne mikor idehozták rejtély) és Bonni jó ideig ellesz tiltva ez biztos.Pénteki meccshez nem sok reményt fűzök,inkább a vasárnapi hazain van sanszunk nyerni, fegyelmezett játékkal,és megtalált góllövő ütőkkel.
Valaki, aki jártasabb az Alba utazásaiban, tudna mondani valami infót, hogy mikor lesz a következő buszos utazás?
Zsoldos a volán honlapon keresd edudust, ő ebben a szaktekintély.
Most már azért halványan, de jönnek a bíztató jelek :)Örvendetes, hogy a kapuralövésben zárkózunk az ellenfélhez.Régen voltunk ennyire közel ráadásul idegenben. Pőrgősebben, gyorsabb korongtovábbítással , kevesebb korongkezelgetéssel kell az emberelőnyöket megjátszani és a siker jönni fog. Azért nem kell búsúlni, ha nem a linzi sztárkapust fogjuk kitömni és pénteken zsinorban a hatodik vereségünket fogjuk abszolválni.Amennyiben a játék többi elemét jellemző statisztika a mostani mérkőzéshez hasonlóan kiegyenlített képet mutat az már záloga lehet a felfelé ívelő szakasznak!!!
Zsoldos> ha jók az infóim, akkor a legközelebbi buszos túra majd csak a karácsony környéki időszakban lesz. Tavaly akkor voltunk Klagenfurtban, idén talán Innsbruck lehet esélyes (dec.26.), bár az min. 3 nap, 2 éjszaka lenne a megszokott tempóban :))))

Livia27 a Volán forumon tud neked biztosabbat mondani. Keresd bizalommal!
Zsoldos-> Liviát keresd, ő intézi a buszos túrákat, Edudusnak semmi köze ehez a témához. A jövő heti mérkőzések nincsenek túl messze, szerintem autóval is bevállalható. Kedden Bécs, pénteken Graz.
Sziasztok!!
Röppke 800km-eres Autókázás után megvolt a Jesenicei túra :)
kellemesen a délutáni Órákban indultunk el Magyarországról Vitya Barátommal:)
annyi Volán sál volt nálunk ami egy egész szektornak is elég lett volna...hisz úgy gondoltuk h nem bízunk semmit sem a véletlenre:)
az út folyamán jóérzés volt ,h végig autópáylán lehetett haladni..(úgy döntöttünk h inkább megvesszük a féléves Szlovén autópályamatricát röppke 10000ft-ért,"HIsz úgyis megyünk még Ljubljanába meg még Jesenicébe")
persze minél közelebb voltunk a Célhoz,annál jobban fokozódott a kocsiban is hangulat.a szurkolói nóták és a régi meccsek sztoriai elötérbe kerültek.
na de fél 7 magassságában felvillant két bazi nagy hegy között Jesenice...nekem elöször az az érzésem volt ,mindha Újvárosban lennék...mindenhol csak gőzőlgő gyárkémények és hatalmas ACÉLOS gyárépítmények.
a városban nem éreztük azt h itt van élet ,alig láttunk sálas emberkéket ,persze bennün már forrt az H ittvagyunk és a CSAPATUNKért szurkolhatunk...persze az kicsit furcsa volt ,hogy akiket megkérdeztünk járókelöket se angolul sem németül nem tudtak szóval maradta kézzel ,lábbal lévő útbaigazítás..
aztán ahogy felbukkant a csarnok,úgy a sok piros fehér mezbe öltözött jesenicei. a 10 eurós jegyár szerintem még nem is volt vészes---
a MEccs:
elöször azzal kezdeném h itt a csarnokban legalább azt megoldották,hogy még a műanyag(!) pohárban lévő teánkat -sörünket sem engedték be a szektorunkba...
aztán sípszó után szembesültünk a Jesenicei vérmességggel a páylán ,melynek egy gól volt az ára...
az elsö harmadban a nem éreztem a srácokban a tüzet,meg megint elöjött az a dilemma h hülyeségekért kiállítattjuk magunkat..
a Bííráskodásra részünkről nem volt nagy panasz--korrektebbek voltak a bírók mint a Salzburg elleniek..
az első sor talán Csicsón kívül kettes alát kaphatott volna nálam..Palkó nagyon nincs a páylán meccsel óta..
Horváth Baluról nem is beszélve..
most bevillant az a szituáció amikor a végén a kapuslehozatalunk után 6 a 4ben a felálltunk és a döntő lövésnél kettétört a botja :(
aztán a fiatalok ügyeskedtek azért végig ,és Sofit emelném ki ,aki szívvel lélekket küzdött a korongokért, a második sorban meg Süti hozta azt formát amit szokott..a küzdelmet..
a légiósaink megint nem sokat villogtak...
Szuper Levire nem lehetett panaszunk ,ö megint megtette amit tudott,de mégis valahogy ez a Rodman-Racingar csapat kifogott ma este rajtunk
asszem a 3dik gólt úgy kapta be a Levi ,h a lövés pillanatában már letérdelt a jégre,mégis átment a mammutja alatt az a fránya kis vulkanizált pakk..
a gyorsaságba és fejben télleg ottvoltak a Jeseniceiek..ezért is vezetik ök a tabellát..
a harmadik harmadban úgy jöttek ki a srácok h itt kell kozmetikázni az eredeményen...
ahogy Csicsó szokta mondani ,haza jégen télleg a közönség a 7. ember ,mi ketten a közel 3400 Jeseniceivel szemben megtettünk amit tudtunk szurkolásban--
a szurkolóik Megafonnal - sálazással - és hangulatos szurkolói nótákkal bizataták csapatunkat Szlovénok..bár amikor belöttük az egyetlen gólt akkor elnémúlt a háromnegyedig megtöltött csarnok..
na ez a gól el kapusról visszapattanó lövésből született egy nagy tumultus után...reklamáltak is bőszen a Szlovénok a Zebráknak , h nem gól,de a spori a kezdőkör felé mutatott...
ajtó ablak helyzetek maradtak ki,bár a kapusuk olyan bravúrokat is csinált,amit csak a tv-ben NHL meccsekken láttam eddig..ugyh neki ki is járt a taps részünkről is...
meccs végén megköszönték Játékosaink a Bíztatásunkat majd gyorsan bekoriztak az öltözőbe...
mi is gyorsan autóba pattantunk és vegyes érzelmekkel (kikaptunk) de összeségében kellemes túraélménnyel gazdagodva hazakormányoztunk(nem Bled alsóba,ahogy az egyik szlovén szukroló megjegyezte nekünk egy vigyorral az arcán!!)
Fehérvárra
szerintem pénteken vagy legkésőbb vasárnap eljön az az idő amikor kilábalunk a gödörből,és újra egy motivált Alba Volánt látunk a jégen ÚJRA!!---

folytatás Pénteken...mi meg már tervezzük is a következő idegenbeli túránkat :)
HAJRÁ VOLÁN! HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!!

u.i.:MISSION COMPLEDE 2008

Majd elveszi a Salzburgi vezetés a kedvét a Jesenicének is, mert tuti, hogy nem fogják hagyni, hogy megnyerje az EBEL-t. Első az Olimpia volt, most mi (azért Csicsó hogy lealázta őket azzal az egy szem góllal!), ők következnek.
Tomi, nem sokat tudok hozzáfűzni, tényleg korrekt a tájékoztatásod, jó a beszámoló. Már most pirossal karikázzuk be az Olimpija, Acroni ellni idegenbeli meccsek napját, ha már megvettük azt a matricát...
( A jesenicei 15 évesek szerint Fehérvár Szerbiában van..:)
süti beállítások módosítása