HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az SC nyerte a csíkszeredai derbit

2008.11.02. 21:23 D. Gromov

Büntetőkkel győzte le a régi szeredai csapat az újat, másodszor, de a HC az első a Mol Ligában. További meglepetések nem voltak a Mol Liga szünet előtti utolsó játéknapján, hacsak annyi nem, hogy több meccsen szorosabban alakult az eredmény a vártnál.

Hatvan perc alatt semmire sem ment egymással a HC és az SC, az első harmad végén vezetést szerzett az SC-nek Sprencz, a második közepén egyenlített Molnár Zsolt, aztán jött a hosszabbítás és a büntetők, a GWG-t Sándor Szilárd vitte be, 1-2.

Jó ideig úgy nézett ki, a gyergyószentmiklósi Progymnak sikerül megkeserítenie Bukarestben a Steaua életét, az 57. perc elején még 4-4-re álltak a felek, a vége azonban 6-4 lett a hazaiak javára. A Miskolc is vezetett Újpesten, a fiatalok megnyerték az első harmadot 1-0-ra, ám utána jött a lila-fehér henger, betaláltak sokan, Berta Ákos kétszer is, 8-1. Hogy éppen Bertának mitől szállt el az agya 59:58-nál, azt mondják el azok az olvasóink, akik ott voltak a helyszínen.

Az Alba Volán egy-két EBEL-essel felálló farmcsapata mégsem tudta megszorongatni az NZ-Starst, a káposztásmegyeriek a 35. percben már 4-0-ra mentek, Majoross duplázott, innen jöttek vissza 2-4-re a fehérváriak. Sokáig volt szoros a Ferencváros és a Dab.Docler találkozója is, a dunaújvárosiak vezetését kétszer egyenlítették ki a zöldek, a 2-4-ről Hegyi és Galanisz gondoskodott az utolsó felvonásban.

Eredmények, naptár, táblázat itt.

39 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bertának sajnos mostanában ilyen napjai vannak, hogy ha úgy érzi, hogy igazságtalanul állították ki, akkor a kispadról kér még 10 percet. Ebben szerintem az is benne van, hogy hiába hajtott és termelte a pontokat, nem lehet ott az Aréna jegén :(
Pedig lett volna rá esélye, ez bárkit megviselne.
Hááááát kint voltam a Fradi-DAB meccsen... Nyert a csapatom odáig rendben van. De van valami ami mellet nem lehet elmenni szó nélkül, és ez a bíráskodás...Halasi spori... Még csak nem is az a baj hogy valamelyik csapatnak fújt volna, hanem a teljes szakmai hozzá-nemértés... Ha komoly bajnokságot akarunk és komoly színvonalat, akkor miért engedhetjük meg magunknak hogy ilyen alakok fújjanak meccseket. Elképesztő hogy mennyire nem tud együtt élni a játékkal. Tudom sokan azt fogják erre mondani hogy ez eddig is így volt, de lassan tovább kéne lépni, és keresni normális játékvezetőket.
És sajnos a két vonalbíróról se tudok jókat elmondani... az hogy fordulhat elő hogy egy vonalbíró a támadó harmad közepén lábbal belefékez a lövésre lekészített korongba, az hogy fizikailag akadályoz egy játékost a védekezésben, és hogy a bíró megy és nekiütközik a hátvédnek? Jah és ha ezt szóvá teszik utána az végleges fegyelmi... (Misal)
Jah és hogy nem vesz észre a bíró egy olyat hogy játékmegszakítás után Szilassy bottal fejre üt, de úgy hogy nemcsak a fradis játékost hanem a bírót is eltalálja... a saját csapatom kapitánya, elvileg védenem kéne, de ilyet nem lehet csinálni, súlyosan sportszerűtlen volt, és nem végleges fegyelmit hanem végleges kiállítást kell ilyen esetben adni!
Sajnálom hogy a kedvenc sportom élvezeti értéke ilyen emberek miatt csökken!
Szilassy most nagyon patkány volt elkell tiltani jó sokáig
Szilassyval mivan? nagyon agresszív volt már a Macik elleni meccsen is ... kifejezetten kereste a balhét.
Csak a SportClub, csak a SportClub. Ezen a hetvegen a klubos sracok bebizonyitottak, hogy a Hc se verhetetlen. Hiaba gondoljak magukrol azt.
Nagyon iramos, szep jatek utan megerdemelten nyert A Csikszereda Csapata.
Az egesz hetvege nagyon szep volt. A pentek esti meccs talan meg inkabb, az orokrangado a steuaua val is jol sikerult, kiveve a Zsok es Filip seruleset.
6 fontos pontot gyujtottek be ezzel mar kb 75 % ban rajatszasban vannak. Es ot kezdodik az igazi buli.
Bertának attól szállt el az agya hogy csak az 1.harmadban legalább 3-4 embert lehetett volna róla kiállítani, s várhattunk az első emberelőnyre a 3.harmad 5.percéig. Nem értem hogy miért kell hazai pályán a vendégeket segíteni, még ha jóval szerényebb játékerőt képviselnek is? Úgy érzem néha a bíráskodás színvonala nem éri el még a bajnokság színvonalát.
Mellesleg most kiderült hogy a volán fiatalokból álló sora valószínűleg nem fogja megváltani a világot a válogatottban (bár ne legyen igazam), mert ha olyan jók lennének hogy egy Bertát simán kiszorítanak a válogatott keretből akkor azt most 1nél több góllal kellett volna bizonyítani a Stars ellen, mert ők nagyon nagyra vannak mindig avval a ténnyel hogy egy erősebb bajnokságban játszanak. Sztem semmivel sem jobbak Bertánál, Borbásnál vagy akár nem sokára egy Dubeknél (Hogy áll a honosítás?)
Nem 5 pontos volt így ez a SC hétvége?
csiki drukker: 1. a Csikszereda az a Hc CSikszereda, a Sport Club az Miercurea Ciuc,2. nem 6 pontot hanem 5 pontot gyujtott be az Sc, orvendek h bent vagytok a rajatszasban en is de a masodik harmadot ne felejtsuk el amikor a biro ossze vissza fujt, majdnem az egesz harmadot a HC emberhatranyba jatszotta, ez kivette minden energiajukat. Amugy a szinvonal tenyleg nagyon jo volt, orvendek h ide jutott a "roman" jegkorong
A mutatott jatek alapjan a ket csiki csapat nagyon ismerte egymast. Egyszeruen nem birtak egymassal. En nem ertek egyet azzal, hogy megerdemelten nyert az SC. Szerintem igazsagos dontetlen szuletett a mutatott jatek alapjan, de mivel a szabaly szerint muszaj buntetokkel eldonteni a merkozest, hat ott mar a "szerencsesebbik nyer".
Az is erdekes, h mar egymas utan ketszer jatszanak dontetlent.
A HC a masodik harmadot valoban szinte vegig emberhatranyban jatszotta. Szerintem itt lesz mit kielemezni az SC-nek, hogy miert nem tudott elni ennyi emberelonnyel.
A biraskodas pedig a szokasos volt. Fujtak ossze-vissza hulyeseget mindket felnek.
A szervezesrol : nem ertem, hogy miert cska egy penztarnal elhetett jegyet kapni, mikor 10 perccel meg a merkozes megkezdese elott 30 meteres tomott 3-as sor kacskaringozott a jegpalya elott.
Ami viszont dicseretes, hogy volt ket szurkolotabor, amelyik a sajat csapatat biztatta vegig es nem az ellenfelet anyazta. Ami sokszor kulonbozo internetes forumokon megnyilvanul egyes HC vagy SC szurkolok reszerol, az a tegnap nem latszott eloben.
Szerintem mindenkepp jot tett csiknak, hogy ket csapata van.
Az elobb kihagytam a kapusokat. Pedig rajtuk mult, hogy nem egy golgazdag merkozes volt a vasarnapi csiki rnagado. A szepen felepitett tamadasok rendre elakadtak a ket kapusban.
A merkozes vegig iramos es latvanyos(!) volt.
Jobb vasarnap delutani programot nem tudom mit lehetett volna kitalalni.
Ujra egyertelmu volt, hogy a Klubnak 10 szer tobb drukkere van mint a rivalisnak.
A kapuralovesi statisztika meg egyertelmuen a Klub javara volt 38-24.
Mindket csapat jol jatszott, a kapusok meg folottebb nagy napot fogtak ki, foleg Polc. Nelkule...
Es elnezest a 6 pontert, tulajdonkeppen 5 volt.
Elozo hozzaszoloinkkal ellentetben szerintem egy nagyon kozepes merkozest lathattunk vasarnap mindket csapat reszerol.A ket elso sor agyoneroltetve,kimeritve,a vegen alig kaptak mar levegot szegenyek..:-)Minden latszat ellenere a HC-SC pontarany meg mindig 3-2 a direkt osszecsapasokon.
csiki drukker ha meg azt az egyszeru szabalyt sem tudtad hogy egy dontetlen ket pont akkor miert akarsz te itt a hokirol dumalni . . . azok a badarsagaid hogy az Sc Miercurea-Ciuc-nak tizszer annyi szurkoloja van az kb ugy felel meg a valosagnak mint a ket meccsen szerzett SC 6 pont tehat sehogy.Az teny hogy meg egyelore valamivel tobben vagytok de ne felejtsd el hogy ti meg a regi aranykorszakbol vagytok(epoca de aur)hogy te is ertsed de a mi fiatal csapatunknak mar rengeteg szurkoloja van amit a 300 eladott mez is bizonyit. CSAK A HC CSAK A CSIKSZEREDA es soha MIERCUREA-CIUC
egy dontetlen utan elert gyozelem
nagy b.al.f.ek vagy te gobe... vagytok vagy 50-en a meccsen s van 5-on HC mez... gondolom amit solyol aszlo kapott azt is beleszamoltad... s amugy tegnap a klub sokkal jobban jatszott, rendes jatekidoben is megerdemelt gyozelem lett volna mindenkeppen.. es ne felejtsd el h tobb evtizede ki kuzd mar a steauas kopkodessel dobigalassal, es h emlekeztesselek az igazi Sportclubbos sose lesz hu hascses... es vagyunk tizszer annyian... nem tudom miert vagytok olyan bocsok, egesz meccsen egy sorral jatszotok s annyi, mig a Klub teljes harom sorral vegig es nem erolteti tul egyiket sem... meg a 16 eves Biro Tamas is jatszik a nagy HC -tok ellen s ti a nagytehettseg Biro Otto aki a 20at elhagyta + Virag csanad ul a seggen... ez nem hokicsapat amit ti csinaltok.
Hétvégén volt szerencsém látni az Újpestet és a Starst is. Berta és Borbás nem nyújtott emlékezetes játékot, előbbi azzal tűnt ki, hogy hátulról bottal ütötte le ellenfelét, majd ráugrott a fejére, mikor már a jégen feküdt, utóbbi pedig azzal, hogy a nézőtéri "Borbás, válogatott játékos" dícséretet a kiállítása után a jégről levonulva a golyóit markolászva mutogatott a szurkolók felé. A Miskolc ellen azért betaláltak mindketten, de ennyit Sofron is összehozott Nagy Gergő passzából tegnap. Sofron egyébként 1 sebességgel gyorsabb volt a mezőnynél, a palánk mellett rendre lemaradtak róla pl. Korábban szó volt Lencsés beválogatásáról is, hasonló fegyelmezetlenségeket láttam tőle, mint a 2 B-betűstől, nála 20 centivel és 30 kilóval kevesebb 18 éves gyerekekkel kötekedett, némelyikbe még bele is rúgott, miután leterítette őket.
Azonban Kangyal, Majoross teljesítménye egyértelműen meggyőző volt, még a volános fiatalokhoz képest is (vastagon ideértve Jobbot), sőt Svasznek és Gröschl szintén kiemelkedett. Uff.
meg valami: nem lesz nagy jovoje a csapatotoknak... nincs emlitesre melto szponzorotok.. ne legyél má olyan bekepzelt.. nincs se multja se jovoje a HC-nak.. egyszer jKurko is megunja, s belefarad a hasztalan tamogatasba... jah es miert lett m-ciuc hat azert mert nem a demokracia idejeben alakult hanem meg Ceausescu alatt, tulelve a kommunizmus viharait nehogymar nagyobbat csinalnal a HC-bol..s nem hiszem h galaci szurkolo voltal mielott alakult volna a HC.. szallj mar le a magas lorol es adj tobb tiszteletet az oroegebb sikeresebb csapatnak, s ne mindig a sajat hulyesegedet lokjed... amugy tegnap volt meg egy megnemadottt gol, a Takony Polc kapusotok nem fogta meg a korongot meg egy fel masodpercet se volt nala azt belottuk de Popescu feloltve a HC mezet nem adta meg... Mutass tobb tiszteletet kisapam..
sziasztok!

világosítsatok már föl, h mi ez a románozás sc-hc ügyben!!! egyszerű magyarországi hokidrukkerként nemigazán értem. azt még érteném ha valami butaproli magyarországi románozná a szeredaiakat (ahogy azt gyurcsány meg csapata, meg szavazói tették 2004 dec.ében), dehogy egyik csiki a másikat???
sajnos vannak bizonyos, amugy HC-skent megoregedett szeredai szurkolok (zsebszurkolok), akik most azert nem szurkolnak a Sport-Clubbnak, mert az Miercurea-Ciuc es nem Csikszereda. Jo mi? Ezelott negy evvel meg ok voltak a legnagyobb SC-Miercurea-Ciuc drukkerek, leven ,hogy akkor meg csak alakulgatott a HC-Csikszereda mint az SC farmcsapata. Errol ennyit.
Chubby jol elmagyaraztad a hos szurkoloknak.
CSorszikenek - azok mondjak a SPortClub nak, hogy roman csapat, akik kijelentettek,hogy a HC a szekely bilbao es ra 3 hetre, a tavaly karacsony korul lejatszott MAgyar Kupan 17 szlovakkal alltak ki. Hivatkozva, hogy ok azert alakultak meg, pontosabban nyultak le a SC utanpotlasat, hogy megvedjek a fiatal csiki tehetsegesek jovojet. Egyebkent tenyleg van nehany tehetseges fiatal koztuk: Petres, MihalyX2, Szabo ISti, Molnar. De sajnos, a nagy igeretek ellenere nem roluk szol a fama.
Addig a SPortclub vegzi azt amit evtizedek ota, kitartoan, Oromet es Buszkeseget szerez sokezer Szekelynek. Teszi ezt Csapatkent, Bajnokkent, Szekelykent.
Csak a SPorclub
chubby474 mar elnezest, de az 1 soros dolgoba nem kellene belemenni mert a Wallenberg sor nagyon de nagyon sokat volt jegen, hosszabbitasrol ne is beszeljunk. A hc 3 sorral jatszott vegig , a MOlnar Peter sor rengeteg lehetoseget kapott, nem kell ellensegeskedni jo merkozes volt es a Sc eldontotte a raoveseknel ennyi
a masodik harmadban egyszersem volt jegen a Pire soran kivul egyik sem... a wallenberg sor azert jaszott kicsivel tobbet mert a steauasok eltortek Filip kezet es Zsoknak inszalagnyulas vagy szakadasa van.. zsok ugyet nem lehet tudni h melyik a ketto kozul de minimum egy honapig nem szamithatunk rajuk, es emelett sem jatszott annyit az elso sor mint a HC elso sora.. Hozo sora es Sandore is sokat volt a jegen...
hat... szekely gobe... lehet hogy eladtatok 300 mezet de szurkolotok nincs annyi!!! aki szurkolo az jarjon meccsekre es uljon a HC-s szektorba(G)!!! en mostanaba ugy 50 emberket latok ott meccsenkent!!! a tobbi 250-et max szimpatizansnak neveznem.
egyebkent meg nem ertem hogy mi a turoert nem jatszanak nalatok az olyan tehetsegek mint pl virag csanad, aki tavaly egy nagyon ugyes jatekos volt iden mar nagyon ugyes padkoptato...
en nem adok 10 evet a hc-nak... de lehet hogy 2-3 ev es karcfalvara koltozik:)) legalabb nem lesz problema a berletekkel.
en azt elismerem hogy a hc egy jo csapat de latszik rajta hogy azert alakult mert kurko bosszut akar allni(ha lehet igy fogalmazni) a SC vezetosegen.
egyebkent meg tenyleg elfelejtettek megadni Ramstedt tiszta goljat a 2. harmadban....
HAJRA SPORTKLUB!!! SZEP VOLT FIUK!!!
Azt kerdeztetek hogy mi a romanozas a ket csiki csapat kozott hat en elmagyarazom.Az Sc a roman allam csapata azert is SC MIERCUREA CIUC a neve es teljesen az allam ellenorzese alatt van na meg a vezetoseget is regi parttitkarok alkotjak szemben a HC CSIKSZEREDAVAL amelyet egy magyar vallalkozo finansziroz es peldakent a szine is piros fekete tehat a szekely szinek.A HC legjobb jatekosa egy csiki fiatalember azaz MIHALY ARPAD szemben az SC M-CIUC-al ahol svedek meg slovakok viszik az elso sort tehat roman allami kododesu csapat tele sved es slovak jatekosokkal .CSAK A HC CSIKSZEREDA soha Sc M-Ciuc
tele van????!!!!! ugy irsz mintha a hc-nal csak "szekely" jatekosok vannak (a nagy szekely Mihaly Arpad-aki sztem tenyleg a legjobb roman jatekos- hany evet jatszott eddig a szekelyek barmelyik csapataban is mielott hazahoztak kulfodrol??)
meg valami... 'soha Sc M-Ciuc'... te kinek drukkoltal 4 evvel ezelott??? galacnak vagy a steauanak????
pistikem ne szolj bele a nagyok dolgaba
Mihaly Arpad a Sportclub neveltje 18 eves koraig a SPortclubnal tanult hokizni... a SPortclubnal van 6 idegenlegios kapussal egyutt, a HCnel 12.Baratom te valamit nagyon elneztel dupla legios nalatok... meg valami Te ne merd fel emelni a kicsiny velemenyedet a legeredmenyesebb szekely csapat ellen?Te normalis vagy?oszinten..szegeny Vakar Lajos foroghat a sirjaban mikor latja h ilyen marhak gyalazzak a csapatot.alig vagytok 6 evesek s jar a szad.. mit kellett volna csinaljon szereda beszuntesse a hokit?valaszolj! semmi parttitkarnak koze nincs a klubhoz, azert van romanul, mert akkor ha probaltal volna vmit magyarul csinalni a securitate a szemeidet kiszedte volna s azzal hokizott volna. Oszintten h is kepzeled te ezeket a ragalmakat... inkabb halgass
roman allame az eszed pont a roman allam akart magyar csapatot a kommunizmus idejeben romaniaban:)))))))))))))) ne rohogtesd magad
Ti se sertegessetek mast mas se sertegeti a tieteket.. nem kell gyalazni a klubbot
Köszöntünk mindenkit a jegkorong.blog.hu házi Elmebajnokságában! :DDDD
Szia, vaze!

Te is jókat röhögsz? :DDDD
Istenem, megint megnyílt a retardáltak klubja.. D. Gromov! Hivatalosan tiltakozom, hogy ezentúl az SC-t egy bejegyzésben említsd a HC-val:) Ezt a szarlavinát többé nem tudjuk majd megállítni
Szia, kerusz! Mi tagadás, jókat! :D
Én viszont a legkevésbé sem röhögök jókat. Kurvára nem.

Újfent felhívom kedves olvasóink figyelmét határon túl és innen, hogy ennek a blognak a témája-tárgya a jégkorong. Ebbe szerintünk egymás pocskondiázása, cigányozása, románozása és kommunistázása semmilyen módon nem fér bele.

Szeretettel közlöm, hogy négy olvasónkat kivágtam, hármat végleg, egyet egy napra. Köszönöm, hogy megértettétek, amit mondok.
Gromov ennek a blognak tenyleg a jegkorong a temaja-targya de az is a jegkoronghoz tartozik ha az ember valamit tud a masik csapatrol es azt elmondja itten hogy a jegkorongot szereto emberek tudjanak meg minel tobb hatterinfot a csapatokrol es ne csak azt amit a csapatok elmondanak magukrol. Szerintem ebben nincs semmi rossz persze nem egymast szidva kell ezt megtenni de az igazsag az nem mindig hizelgo egyes csapatokra nezve foleg ha ok mast szeretnenek mutatni magukrol
Góbé, egészen pontosan leírtam, hogy mi nem fér bele. Hogy mi fér bele, az a bent maradt kommentekből látszik.
de ha nyitna valaki egy jegkorong.blikk.hu nevű oldalt, oda szerintem simán beférne, hogy melyik csapatvezető kivel és milyen színvonalú szexuális életet él. És akkor a komancsokról még nem is beszéltem... :DDD
én a magam részéről köszönöm a felvilágosítást, mostmár legalább értem a probléma gyökerét. kicsit olyan ki a székelyebb-magyarabb vitának tűnik...de sztem ezzel semmi baj nincs. ha utálhatja egymást két pesti csapat (monnyuk ute-fradi), akkor mérne mehetne ugyanez szeredán is?
Gromov, a kizárást (éppen ezért is) kicsit képmutatónak és megjáccott "pc" viselkedésnek tartom. a vélemény ugyanis szabad, mind a két országban, az interneten meg főleg. ha meg valaki kommunista, akkor kommunista. ki lehet (sőt, kell) mondani. ez nem "komcsizás". ha nem kommunista, akkor nyilván elégtételt követelhet. a rágalmazás bűncselekményénél ezért szerepel a magyar Btk.ban a "valóság bizonyítása", mint jogintézmény. ha vki állít vmit- jelen esetben, h a SC komenista, akkor bizonyítsa, vagy maradjon csendben. ellenkező esetben rágalmazást követ el. ez ilyen egyszerű...mert pl. biztosan és kétség nélkül állíthatom, hogy az újpest kommunista csapat volt-tekintve, h a pártállami belügyminisztérium és annak egyik erőszakszervezete, a rendőrség csapata volt. mtk egy időben - '50es évek elején- dettó komcsi volt, mint az ÁVÓ csapata (bástya néven).
Csörszike, kb az a probléma, mint ami az Újpest és a Fradi között. Azaz semmi, de az nagyon durva. Esetleg annyi különbséggel, hogy itt a két klub vezetősége is meg tudná fojtani egymást és ők is szítják a tüzet.
süti beállítások módosítása