HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kialakult az Alba Volán kerete

2008.10.22. 10:48 F. Kapus

"Ismét bebizonyította a társaság, hogy jobb csapat, mint a tavalyi volt. A második harmad után összeszedték magukat, és nagyon értékes győzelmet arattunk." Énekes Lajos Alba Volán-edző értékelése a tovább után folytatódik.

"Nyolc kiváló idegenlégiósa van az Olimpija Ljubljanának, nem szabad lebecsülni őket, tudtuk előre. A második harmadban nem mentek jól a dolgok, szerencsénk is volt, hogy nem kerültünk hátrányba. Ilyenkor az öltözőben Sator mester tart egy kis emlékeztetőt, innen-onnan, mit vár el, mire kell figyelni, mit hogy kell csinálni. Ezt általában megérti a társaság, nem kell őket ehhez agyoncsapni. Érzik, hogy több kell. Most is ez történt."

Rákérdeztünk, milyen habitusú edző Ted Sator. "Közel sem annyira kiabálós, mint például Pat Cortina. Persze amikor szükségesnek érzi, kellően felemeli a hangját."

Szó esett a két új külföldi játékos produkciójáról. "Couture jó úton halad afelé, hogy meghatározó játékossá váljon csapatunkban. Ehhez azonban még össze kell érnie a sor többi tagjával. Martens első meccse volt a keddi. Sokat cseréltük be, használtuk előnyben, hátrányban folyamatosan, hogy lásssuk, mire képes. Egyelőre elégedettek vagyunk vele. Úgy tűnik, vasárnap már Tokaji Viktor is játszhat, akkor kristályosodik majd ki, hogy ki kivel lesz párban a bekkek közül."

A fiatal játékosok teljesítményértékelése sem maradt el. "Benk az első két harmadban kevesebbet mutatott, mint amit tőle várunk, a harmadikban már jó volt. Nagy Gergő extralehetőséghez jutott Martz tízperces fegyelmi büntetése miatt. Ekkor felkerült a második sorba, és ezt a periódust egy góllal és egy gólpasszal zárta. Azt mondhatjuk, élt a lehetőséggel. A játék alakulása miatt Hegyi és Sofron kevesebbet volt a jégen, de nem azért, mert gyengék lettek volna. Vaszjunyin formája felfelé ível az előzőekben tapasztalt gyengébb időszakhoz képest."

Szerda délelőtt a várakozásoknak megfelelően elbúcsúzott a csapat a két finn csatártól, Alanentől és Yli-Junnilától. "Az egy hónapos próbajáték lejárt. Megköszöntük azt a segítséget, amit a csapatnak nyújtottak, de a légiósállományunkban ennél jobb teljesítményt kell nyújtani. Jelenleg úgy tűnik, jól kialakult a csapat kerete, nem kapkodunk újabb játékosok után. Egy jó kis center azért még szóba jöhet valamikor."

A keddi szép sikerről videóriportot is tudunk ajánlani.

17 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alanen és Yli-Junnila, köszönjük a játékotokat, sok sikert máshol!
Én többet várnék Vaszjunyintól is, mostanában kissé halovány, gólt is rég szerzett. Egyenlőre Sofi sem tudja a tavalyi formáját, erdményességét hozni, de remélhetőleg idővel mindketten javulnak.
Azért még egyszer gratulálok a fiúknak az eddigi nagyon jó és eredményes szereplésért!
Sofi azért nem ugyanazokkal játszik, mint tavaly, és ez eléggé tettenérhető a pontjaiban is. Szerintem nem lesz vele gond, a mentalitása és a játéka nem sokat változott, csak a sora kevesebbet kerül helyzetbe.
Vaszjunyinnak is nehezebb lesz pontokat termelnie így, hogy nem az első sorban játszik (mondjuk oda Fekete remekül beilleszkedett), meg csak most kapaszkodik felfelé (jó lenne, ha utolérné magát, mert tavaly ennél sokkal, de sokkal jobban játszott). Tegnap Nagy Gergő szépen élt Martz helyettesítésével. Benk nálam nagyon kilógott, rengeteg rossz megoldása volt, megint a "kevésbé szerethető" formáját hozta. Reméljük legközelebb a másik oldalra lendül ki az a bizonyos inga.
Számomra kicsit érthetetlen hogy kevesebb pénzért hozz a volán légiósokat mint esetleg a többi Ebeles csapat mért gondolja azt hogy ennyiből fog találi meghatározó légióst erre a szintre mikor nincs annyi forásuk mint amennyi kellene
Eddig se a légiósok voltak a meghatározóak, hanem az első sor ugyebár és Kovács nagyjából. Úgyhogy úgymond a nagy NHL- múltú légiósok helyett az AHL- ben szerephez jutó, majd Európai első ligákban játszó védőkre terelődött a súlypont- ami eddig be is jött, mind3 védő jól teljesít. És Couture sztem Martz- cal még alkothat egy dinamikus párost. Nathan egyébként itt is hozza a pont/meccs átlagát eddig.
Jópár válgatott játékosunk finoman szólva ,nem azt nyújtja ami elvárható tőlük,(Benk, Sofron Vaszjunyin)igaz olyan sorokban játszanak,akik ritkán vannak bent emberelőnyös szituációkban,de akkor is 3an 1 gólt értek el 14 forduló alatt ,ami édeskevés.Az első és 2ik. sor hozza magát majd mindig ,velük semmi gond (kivéve az emberelőny kihasználásunkat, mert az katasztrofális)A 3-4.ik sornak kellene felnőnie az ebel-hez,így tudnák tehermentesíteni az első sort akik a góljaink 90%-át szállítják.Ez a volán sokkal erősebb,mint a tavalyi,meglehet simán a hőn áhított 8 ba kerülés.Igen sűrű a mezőny, (csak a ljubljana lóg ki)1-2 vereséggel könnyen lelehet csúszni a pokolt jelentő 9.ik helyre.remélem elkerülnek minket a tartós hullám völgyek,és sérülések,és akkor .....
Azért 1-2 győzelemmel meg feljebb is lehet kerülni.. de ezek mindig attól is függnek, hogy a többi meccs hogy alakul.
Az kétségtelen a Volán erősebb, mint tavaly...,de a többi csapat,hogy látja az idei évét a tavalyihoz? Lehet hogy mindenki gyengült?-nos majd a január eldönti ki mennyire erősit!Azért az szomorú, hogy két finnből/ilyen multtal/ egyik se férjen be a Volánba??- de a két legfisseb igazolás helye már biztos!!Az idő és a pontok majd igazolják őket...úgy legyen.
Háát, azért a derék Derek bemutatkozása jobban sikerült, mint a finneké... 1+2... Azért ennél több reálisan nem várható el... Ezzel szemben néztem Alanent, sikerült minden ziccerét elhibáznia... Ezért kár lenne fizetni...
Martens nagyon jól játszott, és Couture is. Végre jó légiósokat hoztunk.
Köszönet a két finnek, amiért 1 hónapig húzták az igát, de sajnos tényleg nem meggyőzőek. Ami a fiatalokat illeti, sztem a jégkorong nem tinédzsersport, rengeteget számít a rutin + az évek. Ha viszont nem játszanának, akkor soha nem lendülnének formába, mert mint látjuk a magyar bajnokság nem az igazi. Hajrá fiúk, ja és szuper a róluk megjelent könyv, (jégkorszak) vegye + aki teheti.
Készítettem egy rövid összehasonlítást az EBEL mezőnyében az adott csapatnál hazainak számító játékosok ill. a légiósok által szerzett gólok arányáról (kézzel csináltam, apróbb hiányosságok biztos vannak benne, összesen 436 találatról van szó (-: ). Íme:
1. AVS 85% hazai játékos
2. HKJ 77,2%
3. RBS 68,5%
4. KAC 55%
5. OLL 50%
6. HCI 45,7%
7. EHL 41,7%
8. VSV 41,3%
9. VIC 24,5%
10.G99 23%

Egyedül a Jesenice közelít meg minket.
Hja, hogy Ausztria lesz az egyik fő riválisunk az A-csoportban?!?!?
Köszi a statot TURCO0814. Nagyon érdekes.
Sofi szerintem nem játszik rosszabbul mint tavaly. Azért azt tényleg ne feledjük, hogy még nagyon sokat kell érniük.
Jó kis számok TURCO. Másik statisztika: a hazai védők arányában már nem állnánk ilyen jól. Ugye a legjobb Penalty- killing a Voláné eddig, amiben jó része van Byströmnek, Bonninak, Forsythnak. Ugye, most van Martens- szel együtt összesen 4 légiós hátvédünk.. Mondjuk ha Toki visszajön és Martens nem teljesít kicsit javulhat az arány. És ha válogatott szinten nézzük, akkor kb 8 hátvéd van akit bevethetünk. Ebben viszont a sógorék sokkal jobban el vannak eresztve, még ha "csak" az EBEL- ben játszókat nézzük is.
Bár a statisztikákat nézve kiderül, hogy Forsyth plusz-minusz mutatója miatt (-7) valamint 47 perc kiállítással a 3 . helyen áll:( lehet, hogy Martens az ő helyére jött...

Azért arra a centerre óriási szükségünk lenne , hogy tehermentesítsük az első sort. Nézegettem a ststisztikákat a kanadai Donald MacLean szerintem (talán) nagy fogás lenne és talán el is lehetne hozni a svéd 2. ligából.
www.eliteprospects.com/player.php?player=8953
MacLean tavaly a Salzburgban játszott, úgyhogy valszeg egy nagyobb összeget kéne ajánlani neki az EBEL- visszatéréshez.
FrankK: azt hiszem, egy ilyen statokkal rendelkező ember sok örömet okozhatna a Volán szurkolóknak. Nekem egész meggyőző az úr... kár, hogy nincs sok esély rá. :(
Turco: gratula, ez jó is összesítés volt! :))
süti beállítások módosítása