HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindig ugyanaz a 8-9 ember marad

2008.10.08. 07:35 F. Kapus

"Gyengén kezdtünk, voltak időszakok, amikor nagyon nagy különbség volt a pályán a bécsiek javára" – értékelte az Alba Volán kedd esti mérkőzését Énekes Lajos. A Vienna otthonában 5-4-re kikapni nem szégyen, mégis csalódott trénerrel beszélgettünk. 

"Főleg az első harmad második és a második harmad első felében volt erős a nyomás a kapunkra. Sajnos a védelmünk gyengélkedett, pedig a támadók ezúttal megfelelő védőmunkát láttak el. Hetényi jól védett, de a bravúrok hiányoztak.

Amikor 5-2-re elment az ellenfél, kapaszkodtunk, és kis híján ismét sikerült a csoda. Az utolsó percekben voltak nagy helyzeteink, ziccereink, de nem sikerült értékesíteni őket. Hosszú távon nem lehet állandóan három gólról visszakapaszkodni.A kettős hátrányokkal igazából nem lehet mit kezdeni, de az 5 a 5 elleni védekezésünk nem elég hatékony. Még akkor sem, ha a Vienna Capitals az egyik legjobb emberelőny-kihasználó a ligában.

A harmadik harmadra megváltoztattuk azokat a sorokat, amelyekkel a meccset kezdtük. Az az igazság, akárhogy keverjük a lapokat, a végén mindig ugyanaz a 8-9 ember marad, akire számítani lehet elöl. Tehát az utolsó húsz percre átálltunk háromsoros taktikára. Fekete visszakerült az első sorba, és ekkor már a másik finnt, a harmadik soros centerünket sem tudtuk játszatni, csak emberhátrányban ment be védekezni.

Mindezek ellenére túlzás lenne azt mondani, hogy nem érdemeltünk pontot, pontokat, mert keményen végigdolgoztuk a mérkőzést. Voltak periódusok, amikor jól játszottunk, és olyanok is, amikor a védekezésünk is jó volt.

Sok elkerülhető és értelmetlen szabálytalanság után kaptunk kiállítást. Nem szabad hátrányba kerülnünk, amikor nálunk van a korong, nem szabálytalankodhatunk kiállítást érően a középső vagy a támadó harmadban. Ezt meg kell tanulniuk a játékosoknak.

Pénteken az Innsbruckot fogadjuk, mindent megteszünk, hogy ismét győzelemnek örülhessen közönségünk."

19 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Végeredményként az 5-4 a capitals ellen nem vészes.Mióta ebel az ebel rengeteg kiállítást kapunk,és azóta olvasni az edzőktöl, hogy igyekeznek visszaszorítani,kiváncsi lennék vajon hogyan???mert eddig ez nem nagyon sikerült(tény hogy az osztrák sporik amiért lehet kiszórnak minket,mig a másik oldalról ,szinte csak az előre megfontolt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést fújják be )Osztrák csapatok a védekezést már a félpályánál,mig mi a saját védőharmadnál kezdjük meg,sokszor ez az oka az ellenfelek felé billenő kapuralövési statisztikának.Reálisan a volán játék ereje kb a 6-8,hely körül mozog.Jó lenne ha ezt sikerülne realizálni februárban is.Ehhez az kell (ene)hogy ne csak az elsősor szállítsa a pontokat,nem lenne rossz találni igazi jó góllövő légióst,aki tehermentesiti Palkovicsot és Ocskayt.Ftoreket nem értettem miért küldték el tavasszal, a finneknél 10x jobb gólerősebb volt. Alanen finn ligás 4,75 meccsenkénti 1pontjával ezt nem tudja megoldani,bár ha még itt lesz pénteken, akkor elvileg épp az 5.ik meccse következik...de nem lennék nagyon meglepve ,hamár a Helsinki felé repülő gépen üldögélne a kalevalát olvasva
Tegnap én is láttam a meccset,sajnos igaz az edzői kritika:-másfél sor kevés!!A kiegészítő embereknek fel kéne nőni a TÖBBIHEZ.Egy adalék a meccshez aki látta:.hány buli lett elhozva??Vagy az emberelőny/az a kevés/nincs kihasználva.Tegnap 5 védő játszott végkimerülésig!Csere kapusnak, hogy legyen önbizalma 1 meccs alatt?-de még is jól ved...és most kezdődik az igazi menet,heti három meccs+ utazás..ISZONYÚ.Lehet, hogy nem lesz népszerű amit mondok,- minden tiszteletem az edzőnek /SATOR/, de ezen a pénzen amit keres,lehetne 2-3 kiváló légióst hozni.Hozni egy közepes szintű edzőt..és lenne erősebb csapat.Mert mint tudjuk "...ból nem lehet várat/csapatot/ építeni.
Kedves Üveg! Valóban nem leszel népszerű ezzel a kijelentéssel. A Volán mozgatórugója akárhogy is nézem jelenleg Sator mester. Csoda dolgokat tud kihozni a csapatból, amíg egy átlagos, középszerű edző (lásd Jasko) nem vitte semmire. A finnek valóban nem idevalók, bár a Wookie féleség még bizonyíthat talán. A korongkezelése jó, de lassú. Alanen meg nulla. A lényeg, hogy Hajrá Volán! Pénteken szurkolunk nektek Fiúk!
Hát tényleg nem egy népszerű ötlet az Üvegé és bocsáss meg szerintem még csak nem is állná meg a helyét pénzügyileg sem. Sator béréből szerintem csak 2-3 (de inkább csak 2) középszintű játékost lehetne igazolni. Egyébként amíg a magyarok viszik a hátán a csapatot addig kell a jó edző is hogy tudjanak kitől tanulni! A finneket tényleg haza kell küldeni, de addig legalább maradniuk kell amíg nincs helyettük pótlás. Persze lehetne a farmból felhozni tehetséges fiatalokat akik közül a többség nem bírja a terhelést és a sulival sem egyeztethető össze a játék és a végén kiégnek és/vagy otthagyják a csapatot, szal nehéz egy helyzet.
Finnek haza, jöjjön Foci és valaki a farmcsapatból.
Nem nagyon szeretem nyiltan "szapulni" a "saját" csapatom játékosait, de sajnos néhánynál meg kell tegyem.
Alanen sajnos borzasztóan gyenge, Foci ha összekapja magát, simán többszörösen jobb nála.
Csubi meg technikás, képzett, de jelenleg irtózatosan le van maradva gyorsaságban és erőnlétben. Az viszont számomra megbocsáthatatlan, hogy valami oknál fogva, ha ő pályán van, kutya köteles bulizni, holott "k..va" szarul bulizik(10-ből 9 nem nyert). Center ide vagy oda, ezt nem szabadna engedni.
A sporikról nem érdemes több szót ejteni, a hazai pálya nekik az osztrák szív. Ennyi.
Sokkal agresszívebben kell nyomni a csapatnak, és már a támadóharmadnál keményen hajtani az ellent. Olyankor ők se képviselnek különb csapatot, mint a Volán ereje. Igenis le kell őket bodycheckelni, egész pályán. Nem elkanyarodni előlük. De persze időben, mert ha elkésnek, akkor zwei straf minuten... :) Ja és mindenkinek úgy tessék hajtani, mint a veszet egér. Mindjárt több pontunk lesz.
hát itt most nem csak a légiósokkal van a baj, igazából egy pár ember viszi a hátán a csapatot. Összesen 4 valamire való védő van: Tokaji, Horváth, Byström, Jobb, de közűlük is csak az első kettő kimagasló. Csatárból meg ötöt tudok mondani aki jó, de közülük is csak 2 kimagaslót: Palko, Csicsó, Kovács, Sofron és Nathen. Mindemelett vannak emberek akik egyértelműen visszahúzzák a csapatot, gondolok itt Alanenre, Hegyire, mostmár Benkre is. De az első kettőt mindenképp ki kéne tenni. Ja és az meg a másik, hogy Hetényi jó kapus, de az ide a Levi kell. Nem láttam sajnos a tegnapi meccset, de a leírtakból ha a Levi véd pontot szereztünk volna.
ja és én a sofit tenném az első sorba palko és csicsó mellé, és a két védő tokaji és horváth.
Sziasztok!szerintem a legjobban kuzdo,leglelkesebb csapat az ebelbol ès ok gazdàlkodnak a legkevesebb pènzbol is!ezèrt is ilyenek a lègiosok.hiànyzik egy kèt jo csatàr,aki tehermentesiti az elso sort ès akkor tàmado hokit is jàtszhatnànk!
Rex: Ha Hegyit támadod, akkor vak vagy!!
Olvasva a hozzászólásokat, rá kell jönnöm, hogy mindenkinek van egy kis igaza. Az igaz, hogy az 5 védő végkimerülésig játszik (kérdés, hogy meddig bírják), az is igaz, hogy tegnap már megint nagyon lejtett a hazai pálya, az is igaz, hogy sokkal jobban visszajönnek védekezni a csatárok és az is, hogy a sporik továbbra is igy fújnak. Sofi nagyon tehetséges, de az isten mentsen meg a szeleburdiságától a pályán, Fekete tökéletes lenne az első sorban. Megjegyzem a végén visszakerült. Kovács sztem azért halvány, mert nincs kivel játsszon, Hetit pedig igenis védetni kell, mert csak igy szerez meccsrutint, egy kapus nem kapus! Foci tegnap játszott, Sator mester szuperül keveri a kártyákat, de félek tőle, hogy ez már mindenkinél több mint ami jól esik. Heti 3 meccs, az utazás és az állandó maximumon-teljesítés közben sztem több pihenőre lenne szükség. Közöm semmi, tehát hajrá fiúk pénteken is!
Lehet valahol reklamálni! Megnéztem az EBEL statisztikát, meg lehet nézni a játékosok fényképét és adatait, csak az a baj, hogy rosszak a születési dátumok, mzszámok. Pl. Toki és Hotváth mintha ikrek lennének 1975.04.12, és Toki nem 6-os, hanem 32-es. Ki az illetékes a javításra!
Toki 1977. 1. 11, Balu 1976. 4. 8.-án született, a magyar jégkorongszövetség honlapján jól szerepel. Lehet, hogy a sógorok félreértettek egy-két dolgot.
A finneknek valóban kifelé áll a rúdja... remélem, van már helyettük újabb kiszemelt áldozat! Egyébként Todd Jacksonnal mi lett végül? A múltkor még láttam civilben valamelyik meccs után, de nagy a csend azóta is, hogy végül hogyan zárult az ügynökével való tárgyalás. Esetleg valaki infó?
KCs: háát nem tudom, most akkor a többi fiatalhoz hasonlítom, sofron ugye egyértelműen sokkal jobb, az igaz, hogy egy kicsit önfejű és néha fejjel megy a falnak, de lenyűgöz a gyorsasága, és iszonyú lelkes, Nagy egy átlagos játékos a korához képest se jót se rosszat nem tudok róla mondani, hegyi lassu mint az állat, és szemmel láthatóan nem tudja felvenni a ritmust ennyi meccs után sem, és ahogy már egyszer mondtan éles helyzetekben mindig hibázik. neki még be kell érnie, szerintem jövőre lesz alkalmas ide.
Szerintem Hegyi igenis jól játszik, múlt pénteken kifejezetten kiemelkedő volt. Rettentesen harcos, sokat dolgozik és nemcsak a rombolásból, hanem az építkezésből is kiveszi a részét, pl. van két gólpassza. Az, hogy kimaradt néhány gólhelyzete, nem sokat jelent, hiszen a hokiban ez benne van, nincs játékos, aki minden helyzetét gólra váltja. Nagy Gergőt egyébként három asszisztja dicséri.
A Hegyi nagyon nagy tehetség,nagyon jó játékos lesz!
kurva jól korizik,harcol,ütközik,JÓ!!!
Látom, mindenki másképp látja a dolgokat. Sebaj, ettől szép egy fórum. :)
Szerintem a fiatalok közül egyértelműen Sofi a legjobb formában lévő, legjobb képességű játékos. Elképesztően sokat fejlődött tavaly, és úgy tűnik, lassan magához tér abból a sokkból, amit a válogatottból való kimaradás okozott neki (sajnos ez eléggé nyomot hagyott benne, főleg úgy, ahogy az egész intézve lett). Tény, hogy még "szeleburdi", de ez az ő esetében szerintem inkább a rutin hiánya - ugyanez a szeleburdiság, megalkuvás nélküli háborúzás Csicsónál meg VOLÁN SZÍVET jelent. Én emlékszem még a Kiscsicsóra, aki elsősorban ugyanezekkel tűnt ki a csapatból annak idején. Szóval szerintem Sofi nagy jövő előtt áll, ez a hozzáállás garancia lehet bármilyen sikerre.
Nézzük a többieket. Kovács Süti szintén nagyon tehetséges játékos, néha elképesztő dolgokat tud a pályán, máskor meg hosszú időre elhalványul. nála a formaingadozás a legnagyobb gond: amikor nem megy neki, olyan, mintha nem is hajtana. Nála az szimpatikus nekem, hogy kis termete ellenére elképesztően keményen játszik, és ezzel elég nagy tekintélye van a pályán. Egy élmény látni, amikor rámozdul egy nála egy fejjel magasabb emberre revansot venni (old volános szurkolókban ilyenkor mozdul meg a lvovi reflex :))) ).
Nekem Benk abszolút nem szimpatikus, lassú, és körülményes, és eléggé nyámnyila lekvárnak tartom. Azt elismerem, hogy védekezésben jó (és valószínűleg Cortina ezért vitte őt a vb-re Sofi helyett), de a támadásépítésben fájó hiányosságai vannak. Ha magára szedne húsz kiló izmot, meg beszerezne egy acélosabb lelket, akkor nagy játékos lehetne belőle. Addig én óvatos szkepticizmussal viselem a dolgait.
Hegyi szintén nagy tehetség, de hát emberek... ha már most olyan jó lenne, miért lenne nálunk? Nekünk a legjobb fiatalunk Kóger volt - meg lehet nézni, ő hol van most.
Hegyi is jó lehet, ha sikerül bejárnia azt a fejlődési ívet, amit Sofinak, akkor év végére sokan fognak itt örömködni a mostani fanyalgók közül, de látni kell, hogy ehhez idő kell. Sofinak is kellett három hónap az első értelmes megmozduláshoz. Hegyi szerintem is harcos, jól küzd - tény, hogy gyorsaságban még fejlődhet, meg elsősorban a helyzetkihasználáson kellene változtatni (de kérdem én attól, aki múltkor a Jesi ellen leordította Hegyi fejét, mert egy az egyben kihagyta kapussal szemben - Palko egy meccsen hány ilyenből lő egy gólt? Kettőből, ötből? Nincs több kérdésem...).
A másik sötét ló nálam Nagy Gergő. Valószínűleg az előélete sem segített abban, hogy kedveljem (ennyi idősen ennyiszer csapatot váltani... el kellene dönteni végre, mit akar az ember), de én meggyőzhető vagyok, csak lássam értelmét a véleményváltoztatásnak. A tehetsége megvan, ez kétségtelen. Gergő, előtted a lehetőség, élni kellene vele.
Jobb meg ha így folytatja, akkor válogatott védő lesz belőle, és ez jó. Sőt, életbevágó. :))
süti beállítások módosítása