HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Tokaji Viktornak kiugrott a válla

2008.09.30. 22:59 F. Kapus

"Egyből lerohantak minket a hazaiak. Hatalmas fölényben játszottak, az első percektől látszott, hogy fejben nem vagyunk ott ezen a meccsen." Énekes Lajos KAC-os értékelésének első két mondata ez. Sajnos ezúttal csak rossz híreink vannak.

"A mi statisztikáink szerint az első húsz percben 21-3 volt a kapura lövési arány (az egész mérkőzésen 43-15), és sajnos a játék képe is ennek megfelelően alakult – folytatta a mérkőzés szakmai értékelését az Alba Volán edzője. – Lekorcsolyáztak minket, gyorsabbak voltak, erősebbek."

"A négy nehéz mérkőzés sokat kivett belőlünk. Remélem, hogy a szerdai nap elég lesz ahhoz, hogy a fiúk kipihenjék magukat. Továbbra sem vagyunk elégedettek a finn játékosok produkciójával, ezúttal is elmaradtak a várakozástól. A megváltoztatott sorokban sem mozogtak úgy, ahogy várjuk tőlük."

Gondot okozott a Klagenfurt elleni mérkőzésen az is, hogy Jobb Dávid sérülése miatt csak három bekkpárral kezdtünk, ráadásul a mérkőzés felénél Tokaji Viktor válla is megsérült. Kiugrott a helyéről, a helyszínen visszatették az orvosok, jelenleg is fájdalmai vannak. Az biztos, hogy ezzel dolgozni nem lehet, a magyarországi röngtenezés után többet tudunk majd. A mérkőzés hátralévő idejében már csak öt védővel játszott a csapat.

"A védekezéssel gondjaink voltak – folytatta Énekes Lajos. – Nem is a hátvédek, inkább a csatárok dolgoztak a megszokottnál és a vártnál gyengébben, nem oldották meg a védekező feladatukat. Szuper Levente az első két harmadban a sok kapott gól ellenére jól védett, csoda, hogy viszonylag kis hátránnyal lehoztuk ezt az időszakot, ami neki köszönhető. A záró játékrészben Hetényi Zoltán lépett a helyére, aki szintén jól állta a már kissé csökkenő intenzitású rohamokat. A végén csak egy óriási egyéni hiba után kapott gólt. Az egyik addig jól játszó hátvédünk vesztett korongot a védő harmadban."

23 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát ez van, a korábbi meccseken is nagy mákkal nyertünk. Nem baj, van még elég meccs bizonyítani.

Nem ártana ezt a finn kérdést lerendezni - ez sehol sem jó ómen, amikor az edző nyilvánosan panaszkodik a játékosára: vagy rúgják ki őket, vagy szálljanak az edzők magukba és oldják meg az öltözőben ezt a kérdést.
Jobbulást Tokajinak, remélem nem súlyos a sérülése, kedvenc játékosom. :(


Toki emlékezetes sérülése a 2004-05-ös szezonból:

video.google.com/videoplay?docid=-3975737328828151668&ei=M6fiSK3sMIKg2gLh_aGqCw&q

Sajnos bekövetkezett az, amitől tartottam a szezonkezdet előtt. Már öt mérkőzés után ketten kidőltek a védelemből.
Öt bekkel felállni ilyen erősségű ellenfelekkel szemben, pláne két naponta, hát....
Ráadásul pénteken jön az a Jesenice, amelyik 7:2-re legyalulta a bajnokot.
Talán szerencsésebb lenne a két finn támadó helyett - ha már az edzői stáb nincs megelégedve a teljesítményükkel - egy csatárt és egy védőt igazolni. De mit okoskodom én itt, mikor nem is értek hozzá!
Az viszont biztos, hogy most lesz csak igazán szüksége a csapatnak a bíztatásra, úgyhogy tessen továbbra is kitartani a srácok mellett, mert megérdemlik!!!
fabot 2008.10.01. 00:10:29
ezzel abszolút egyetértek. Cortina mindig elintézte öltözőn belül.
fabot> biztos lehetsz benne, hogy nem panaszkodásról van szó, Ted meg fogja oldani a felmerült problémákat. Véleményem szerint sokkal jobb, hogy tájékoztatva van a közönség, mintha információ hiányban szenvednénk. A finnekkel kapcsolatban meg csak annyit, hogy minden munkahelyen van próbaidő, tőlük sem várható, hogy azonnal formába lendüljenek, hiszen tudjuk, mióta nem voltak már jégen. Szerintem az 1 hónap 10-12 meccse elegendő lesz, hogy eldönthesse a vezetés: kellenek-e vagy sem. Tovább nem érdemes várni ez tény!

M.Messier> valóban 7:2-re verte a Jese a Salzburgot, bár azt is mondhatnánk, hogy az a Jesenice jön, aki 5:2-re vert az Olimpia :) Pénteken kiderül, hogy érdemes-e ilyenfajta következményekből bármit is levonni. Sok minden előfordul a hokiban. Péntek estére okosabbak leszünk.

Tokinak és Dávidnak pedig mielőbbi felépülést kívánok!

A "média sztár" Szupernek, hogy a statisztikája ne romoljon...a záróharmadot levédetik a Hetével!!!Ez sport-politika, sőt ÖNBIZALOM növelő ??- egy fiatal kapus számára.Nem ekkor és itt kellett volna a lehetöséget megadni kedves Énekes UR.Majd innentől kezdve "helyre" rakják a Volánt!!!
Jobbulást mindkét sérültnek, mielőbbi visszatérést kívánok nekik, mert 5 hátvéddel nem lehet heti 3 ilyen szintű meccset játszani ez tuti. Igy is szeretlek benneteket fiúk, hajrá pénteken. A sport ilyen nem jöhet ki mindig a lépés.
Kedves "ÜVEG"!
Szerintem te foglalkozzál a saját csapatoddal és ne a volánnal! Ha meg ráérsz inkább olvasgasd a saját csapatod honlapját és ne itt osszad fene nagy okosságaidat!!
Egyébként a meccseken valóban látszott, hogy másképpen játszunk, a tavalyi évhez képest, de szembe tűnő, hogy milyen keveset ütünk kapura.
Tokinak mielőbbi felépülést, remélem mihamarabb egészséges lesz.
Tisztelt drukker6o!!
Ne fájjon,hogy látom az igazat..kinek milyen "hátszele" van,de nem tudtam, hogy ez a honlap csak"Albás"....
Kedves "ÜVEG"!
Hidd el tudom, hogy ez nem "albás", de Te honnan tudod, hogy statisztikai szempontból cserélték le Szupert és jött be Hete, (akit, hidd el minden fehérvári rés nem fehérvári drukker is szeret). Na erre mondtam, hogy honnan ez a fene nagy okosság?
Tisztelt drukker6o!
Nem vagyok okos,de annyit elárulok..valaha űztem eme sportágat és némi "szaglásom" van ehhez!Ha néha néha írok is egy-egy hozzászólást, mindig csak "reálisan" teszem.Nem írok mindenhez.., de nagy olvasója vagyok a BLOGnak..tisztelettel.
Üveg:
1. Nem Énekes dönt arról, hogy ki álljon a kapuban, hanem Ted Sator!
2. Supert "szétlőtték" az elmúlt öt meccsen, ezért jobb volt pihentetni.
3. Hetényi óriási tehetség, talán már mondhatjuk több annál, de van még mit tanulnia (pl.: Szupertől), így szerintem örülnie kell minden lehetőségnek, és ahogy én őt ismerem ő is tudja ezt!
Még mindig rendszeresen 3 sorral lép pélyára a csapat? Mert a KAC pont erre épített, hogy ti. majd ők kifárasztják a Volánt- és ilyen 4 meccsel a hátuk mögött össze is jött. Tokaji kiesése is nagy veszteség, örülhetünk, ha meg tudjuk szorongatni a Jesenicét- ahol CSAK 2, azaz KETTŐ légiós játszik- Paré és Strömberg. És ezek a szlovénok búcsúztak tavaly az A- csoporttól, pedig tele vannak 80- 84-es születésű játékosokkal
Tisztelt Thoma1:
A 2.pontoddal azért nem értek egyet,mert nem sérülés miatt hozták le Szupert!De az 1.harmad is ronthat a statisztikáján....URAIM ezennel én lezárom a "szakmai" vitát.
Üveg:
Pont azért cserélték le, hogy ne sérüljön meg, mert fáradtan könnyen jön a sérülés, és már nem megy úgy a védés sem!;)
Én ilyenkor azért nem örülök annak, hogy a farmcsapat és az Ebel csapat között nincs átjárás. Őszíntén, minek két teamet is fenntartani, ha egy is alig megy? Plusz két védő és plusz két csatár meg Foci azt annyi, van(lenne) egy teljes sor.
Hát igen.. Sajnos már ott tartunk, h kiesett 1 meghatározó játékos- Tokaji- és nem is merem tovább gondolni, mi lenne, ha... Valóban a farmcsapatból is lehetne embereket hívni, csakhát kb ott tartanánk a mostani keret felhígításával, mint ahogy tavaly kezdtük az EBEL-t. Mert a kis Volán teljesítménye alapján nem is nagyon lehetne kit felhívni, főleg, amikor még a többszáz SM- liga meccset megjárt finn légiósaink is rácsodálkoztak, h mekkora az iram az EBEL- ben...
Az a fő baj jágör68, hogy egyáltalán, minek a farmcsapat, aminek a fenntartásából lehetne finanszírozni a plusz Ebel szintű két védőt és két csatárt. Ha már úgyis automatikusan az első helyről indulnak a rájátszásban.
Jó kérdés.... Bár még ne írjuk le ket, hátha a Mol- Liga is hozzátesz valamit a válogatotthoz. Bár a szlovénokról is példát lehetne venni: 60 ill. 100%- ban szlovén védők a 2 EBEL- gárdában. Dehát az illetékesek tudják mit csinálnak én csak egy rajongó vagyok. Tavaly is igazuk volt az EBEL- indulással, ebben is előfordulhat.
schurrer

Azért a "..ha egy is alig megy" kicsit igazságtalan. Négy nyert meccs után várható volt egy hullámvölgy, a csapat eddig sem volt tökéletes, csak most jött ki minden negatívum meg balszerencse. Ez egy kiegyenlített liga, bukott az Innsbruck és a Salzburg is. Azt se felejtsd el, hogy ez egy stadion avató meccs volt, a házigazdák nyilván euforikus, felspannolt hangulatban vágtak neki.

A farmcsapat meg, ha jól értem, utánpótlásként üzemel, többnyire a fiataloknak biztosít játék és kiugrási lehetőséget.
bazalttufa, természetesen az anyagi kondíciókra, lehetőségekre gondoltam, azt hittem ez elég egyértelmű, tévedtem...
Ok. Félreértés volt.

Csak tippelek, de a farmcsapat fenntartása a Mol ligában nem lehet sokkal több, mint amennyibe utánpótlásként kerülne anélkül. Gondolom szempont a fiatalok rutinszerzése az itt kiugró tehetségek átemelése, amihez nyilván magasabb színvonalat kínál mint az utánpótlás bajnokság.

Lehet latni, hogy mennyire kiegyenlitett az EBEL...mindenki kepes megverni mindenkit. Raadasul nagy kulonbseggel is, mint ahogy a bajnok kikapott. Senki nem mehet biztosra es teljesen mindegy, hogy "makkal" nyertek a sracok vagy sem, a gozelmeket sohasem kell megmagyarazni.
A vereseg ngyon is benne van a hokiban ez egy ilyen sport. Nem beszelve az ellen kereteirol akik kepesek nagyon eros idegenlegiosokat igazolni. Szoval a 4 gyozelem az hatalmas fegyverteny, nem szabad veszharangokat kongatni egy vereseg utan. Gondolom a Salzburgnal sem rugdossak ki a jatekosokat, edzoket amiert kikaptak a Jesenicetol 7:2-re. Ez a hoki, szoval semmi gond.
Sok tenyezovel kell szamolni, utazas a meccs napjan, nem csucsformaban teljesito legiosok, serulesek es persze a nem teljesen megszokott eroltetett menet. A sracok biztosan faradtak egy kicsit, mert ugye minden meccset 1 gollal nyertek ami 110%-os koncentraciot igenyel 60 percen at, mig a tobbi talalkozokon szinte nagy kulonbseg volt a ket csapat kozott. Ugye ilyenkor mar kiutkozik a rutin is mivel egy ex-NHL-es jatekos nem fog megszakadni a palyan amikor a csapata 5-1-re vesztesre all a vege elott 6 percel, inkabb a "pihen" es az edzo is inkabb a nem olyan sokat jatszo sorokat kuldi fel a jegre, mivel meg hatra van tobb, mint 40 meccs. Ezert is hozta le a Leventet az edzo, mert ekkora terheles mellett nem lehetseges 1 kapussal vegigjatszani a szezont.

Szoval semmi baj nincsen...akkor kell elkezdeni "izgulni" amikor 4-5 meccses vereseggel folytatjak a sorozatot es ha mar 4-5 meghatarozo jatekos serult...

Koszonettel

Kovago Kristof

süti beállítások módosítása