HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az EBEL-kihívás és a háromfejű szörny

2008.06.03. 19:55 Hblog

Palkovics Krisztiánnál az a kérdés, Fehérváron marad, vagy Bécsben folytatja. Mozgalmas napon vagyunk túl, elaprózva közöltünk sok információt, de írtunk a végére összefoglaló jellegűt is, az Alba Volán sajtótájékoztatójával, a Ted Sator-miniinterjú eszenciájával és néhány friss mondattal. Aki kíváncsi a háromfejű szörnyre, kattintson belülre.

A biztos alapok megvannak az osztrák bajnokságban induló Alba Volánnál a következő szezonra is: a fehérváriak keddi sajtótájékoztatójukon egy új főtámogató érkezéséről, az edző szerződéshosszabbításáról, a legfontosabb magyar játékosok megtartásáról és a dinamikus fiatalításról számoltak be. Légiósok még nincsenek, de Ted Sator vezetőedző a nyakába veszi Észak-Amerikát, és körülnéz. A tavalyiak közül egyedül Guntis Galvinst akarják megtartani, és az ő ügye is csak hetek múlva dőlhet el.

"A külföldiek az EBEL-ben fontos szerepet játszanak, nekünk megvan az az előnyünk, hogy itt van ez a komoly magyar mag. A légiósok szerepe az kell legyen, hogy a mi tehetséges játékosainkat előrébb húzzák, még jobbá tegyék, példát is mutassanak nekik" – mondta az Alba Volán külföldiek után kutató edzője, aki már több száz játékos anyagát nézte át. Sator kedden, újságírók előtt írta alá újabb, kétéves szerződését, és mint mondta, döntésében nagy szerepet játszott, hogy építkeznie kell Fehérváron. "Ez tényleg izgalmas feladat a számomra. Az is fontos volt, hogy míg elsőre szezon közben ugrottam be, most az elejétől végig tudom vinni a felkészülést."

Az amerikai még néhány napot marad Magyarországon, aztán a tengerentúlra utazik. A St. Louis nyári táborát látogatja meg, illetve egyetemi csapatok edzőivel találkozik. Az Alba legalább öt légióst keres, két védőt és három csatárt, vagyis egy komplett sort. Az igazolásokról Sator szerint a háromfejű szörny, vagyis ő, Énekes Lajos másodedzője, illetve a szakosztály-menedzser, id. Ocskay Gábor dönt.

Hogy mikor, egyelőre nem tudni, az már Ocskay szavaiból derült ki, hogy a külföldiek kérdése legkorábban augusztus elején – a 4-11. közötti héten – lehet válasz. De nem biztos, hogy végleges. "Elképzelhető, hogy nem fogunk azonnal szerződéseket kötni, megállapodtunk, ha valakiben nem vagyunk biztosak, háromhetes tesztelést kínálunk neki. Így lehet, hogy a végleges keret csak szeptemberre alakul ki" – így Ocskay. A cél az, hogy olyan légiósokat igazoljanak, akik a mostani első sornál is jobbak tudnak lenni.

Ma egyértelmű volt, a magyar bajnoknál egyelőre nem a légiósok szerződtetése az elsődleges. Ocskay a megbízható magyar alap megteremtését, az A csoportba feljutott válogatott első sorának megtartását és a fiatalok szerepének növelését emelte ki. Ifj. Ocskay Gábor, Tokaji Viktor és Vaszjunyin Artyom három évvel hosszabbított, a kapus Hetényi Zoltán két évig biztosan marad, folynak az egyeztetések Horváth Andrással, előrehaladottak a tárgyalások Palkovics Krisztiánnal. Utóbbiról azt mondta a szakosztály-menedzser, az a kérdés, hogy az Albában marad-e, vagy Bécsben folytatja.

A következő két-három évben a magyar hokiban alapvető változásokra számító Ocskay előre is tekint. "Dinamikus fiatalításba kezdünk, a generációváltásban is nagy szerepet akarunk játszani. Az a célunk, hogy tíz-tizenkét  ifjúsági és a juniorválogatott játékos szerepeljen nálunk."

Ezért náluk nevelkedett, külföldön játszó játékosokat akarnak visszacsábítani. Kóger Dániel Ausztriából térhet haza, Bartalis István Svédországból, és biztosan a csapatot erősíti majd Hegyi Ádám és Nagy Gergő. A fiatalabb válogatottakra is odafigyeltek, Benk András, Kovács Csaba, Fodor Szabolcs, illetve Sofron István már hosszabbított.

"Aztán meglátjuk, a fiatalemberek élnek-e a lehetőséggel, vagy visszaélnek vele" – merengett Ocskay. Ezt sem akarják a véletlenre bízni: az utánpótlás-nevelés élére külföldi edzőt hoznak, aki nemcsak a farmcsapatot irányíthatja, hanem Satorral együtt a klub edzőinek képzését is vinnie kell.

A tervek ambiciózusak, az Alba az EBEL-rájátszásba akar kerülni az osztrák bajnokságban. Ehhez sok pénz kell. Kedden az vált biztossá, hogy az induláshoz és a klub értékeinek megtartásához megvannak a források. Aranyfokozatú támogatásról írtak alá szerződést a városban is működő Sapa Profiles Kft.-vel. Az évi 300 milliós forgalmú alumíniumipari cég holland ügyvezetője, John van den Nieuwelaar azt mondta, nem szórják a szponzori pénzeket, alaposan meggondolták, támogatják-e a csapatot. A céljuk, hogy ismertebbé váljanak, és a svéd tulajdonos nagy szerepet játszott abban, hogy épp a jégkorongot választották.

42 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aki szeretné, hogy maradjon Palkó, írja le ide! Én szeretném :) Nagyon nehéz lenne pótolni. Én leginkább lehetetlennek érzem, ha elmegy.
Szerintem menjen, de a fizetése 10%-át ajánlja fel jótékony célra - nekem hihi :)
Neki is most kell megalapoznia a jövőjét.Érthető,ha esetleg elmegy.Bár öltözői információk szerint ő és az ikertesója Fehérváron is mesésen keresnek.
Féltem, nagyon féltettem a csapatot, de ha sikerült megegyezni Palkóval és Horváth is marad, akkor azt kell mondjam, elképesztő lehetőségeket látok a következő szezonban. Természetesen rengeteg minden múlik majd a légiósokon, de én bízok Sator mesterben - és végre egy értelmes tervezés, ez, hogy kiutazik, és ő válogat, garancia lehet a minőségre. Remélem, hogy kis szerencsével olyan játékosokat is idecsábíthat, akikkel az első sorunknál is jobb légióssor állítható össze.

Aminek sokkal jobban örülök, az a fiatalítás. Sator mester szuper támadó hokit tanít, és ha ezt sikerül párosítani a fiatalos lendülettel, ezek a srácok életük nagy kiugrási lehetősége elé kerülhetnek. Ha csak a fele fejlődik annyit, amennyit Sofi az idén, a válogatott sokak által neccesnek tartott generációváltása egycsapásra meg lesz oldva... Én mondjuk évekkel korábban vártam már ezt a lépést (mennyit tanulhattak volna a fiatalok Karol Rusznyák, vagy Vladimir Buril hokiistenektől), de ezen már nem is érdemes rágódni, a lényeg, hogy végre eljött. Ha esetleg gyengébbek is leszünk a szezon elején emiatt, szerintem a befektetett munka olyan szinten meg fogja hozni az árát, olyan előrelépés várható, amivel még magasabb szintre emelkedhet a magyar jégkorong. És ez lesz a nagy áldás, nekünk, Volánosoknak. Egy felerészben rutinos, felerészben fiatal, de éppen ezért szerethető csapat, akik megalkuvás nékül fognak háborúzni minden meccsen. Egymásért. A győzelemért. A jövőjükért.

Mi lesz itt, ha az újraformálódó, egyre lelkesebb és masszívabb Volán-tábor is beleteszi a maga részét a közösbe? Már most borsódzik a hátam. :))
úgy vélem az a legfantasztikusabb az egészben, hogy Csicsóbá nyugodtan mehetne biztosra a régi garnitúrával és pár biztos légióssal. Ehelyett a járatlan utat választva, brutális fiatalitásba kezd, aminek a hokibarátok látják majd pozitívumát pár év múlva!
Tökéletes sportvezető a magyar hoki számára! Grat neki!
Hogy is állunk mi szurkik /szurkolók/ lelkileg? Volt egy idényünk, amikor is átlag 1.500-an tűrtük a sorozatos labanc ütlegeket. Kibírtuk és tapsoltunk lelkesen minden alkalommal. Megtanultunk csupán egy jó megmozdulásnak is örülni és még napokig beszélni róla. És mit kaptunk ezért? Láttunk komoly sztárokat, játékmestereket, Stanley kupa győzteseket.

Idén sem lesz másként, csupán láthatjuk azokat a srácokat, aki eddigi életük 2/3-át már erre a csodálatos sportágra szánták és életük eddigi legfontosabb szakaszához értek. Ehhez NHL-es edzőt, tengerentúli koncepciót a munkához, komplett közönséget, háttérmunkát, európai szintű bajnokságot /EBEL/ és némi anyagit is kaptak. Mindezt a lakóhelyük, vagy annak közelében. Nem több ezer km-nyi távolságban, vagy más kontinensen, hanem apa, anya mindennapos közelségében. Hát, aki nem akar vele élni, az...
Nagyon profin csinálják ezt az egészet! Tényleg megsüvegelendő, ami zajlik a Volánnál. Csak erőt és kitartást (és újabb szponzori segítséget) tudok kívánni hozzá minden illetékesnek!
Én társulok! Mardj Krisztián! Palkovics Krisztián nélkül nem lenne ugyan az a Volán!
a Palkonak jot tenne egy kis bècsi jàtèk,szerintem.gondoljatok bele,egèsz vègig csak a Volànban jàtszani!jot tenne neki is, meg a vàlogatottnak is.a volànnak nem,de az egy màsik tèma.
Kell egy jó Volán. Ez nem kétség.
És sok jó magyar klubcsapat is.
Alig várom a szezont. Pedig még nyár sem volt.

A 300 millió az Euroban értendő... Nem mind1 :D
emlékező, átlag 1500... alábecsülted, de rendesen... :D hál égnek ha az EBEL-t nézzük, sokkal nagyobb átlag volt.
A nézőszámok sajnos a mai szociális viszonyokat tükrözik.
15-20 éve ezrek jártak sportrendezvényekre! Vajon miért?
Néhány konkrét nézettségi adat az elmúlt szezonból:

bluebrothers.uw.hu/news080403.html

Amúgy Palkovicsra visszatérve, én nem hinném hogy itthagyná a Volánt. Persze izgatottan várom a végső döntését, de 99%-ig biztos vagyok benne, hogy marad.
Palkó és Csicsó! Ők már történelem!
Gondoljatok bele, ha Krisztián elmenne Bécsbe több furcsaság is történne. Először is Fehérváron idegenben játszana ellenfélként, ráadásul Csicsó ellen lépne jégre. De egy Horváth András vagy Tokaji Viktor vs. Palkovics ütközés sem nézne ki jól. Remélem ez nem történik meg és továbbra is ordibálhatom, hogy hajrá Palkó!
Akármennyire is furcsa, de sajnos könnyen előfordulhat :( De Palkó akkor is a mi Palkónk marad :D
"Neki is most kell megalapoznia a jövőjét"

Ha el is megy Palkovics, biztosan nem a pénz miatt fogja megtenni. Jól megfizetik a Volánban is, és ahogy azt nyiltkozta, jól működő vállalkozásai is vannak. Ezen kívül szerintem Bécs sem jelentene olyan óriási előrelépést neki, ami miatt itt hagyná ezt a csodálatos huszon x évet épp most. Mondjuk még egy Salzburgi szerződés aláírását megérteném, mert közel NHL szintű professzionalizmus jellemzi azt a klubot, ami biztos komoly élmény és egyben óriási kihívás is lenne a számára. De szerintem, éppen az A csoportos vébére való kijutás miatt még itthon marad egy évet. Valamint még egy olyan játékosnak, aki egy klubban játszott egész életében, a környezetváltás még balul is elsülhet az első évben, ami túl nagy kockázatot jelenthet a jövő évi vébé szempontjából. És ami a maradása mellett szólhat még, az Ted Sator és Ocskay Gabi már meglévő szerződése is.
(Kétségbe esve keresem a kapaszkodókat :-)) Remélem a proféta szólt belőlem.
Bécs mellett semmi más nem szól,csak a pénz. Ugyanaz a liga. Amugy hülye duma, már megbocsássatok, hogy neki most kell megalapoznia a jövőjét. Neki már meg van alapozva. Én sejtem, hogy itthon mennyit keres (mivel nem publikus egész pontosan), és tudom, hogy kint mennyit keresne. Hát nem elhanyagolható dolog havonta a különbség. De remélem marad. Egész életében :) Nem hiszem, hogy sok ember lenne a világ hokitársadalmban, aki ilyen szinten klub hű lenne. Ugye az egész NHL kizárható, mert gyakorlatilag ott vannak nevelőiskolák, és vannak a felnőtt csapatok, amik között megvannak a kapcsok, de mégse ugyanaz a klub. Szóval akár még Guinness rekord is lehet belőle, akár neki, akár Csicsónak!
Rex: Horváth és Tokaji azért ezt megelőzően majd' 20 évig ütközött Palkoviccsal, annyira nem lenne nekik furcsa. :)
Lehet, hogy le leszek szúrva általatok, de én azt mondom: tégy úgy Palkó, ahogy neked a legjobb!!! Sokat letettél már az asztalra, meggyőződésem, hogy mindenképp a mi Palkónk maradsz!
Hihetetlen profi szemlélet van a Volánnál, nem csak a következő szezonra, hanem sokkal távolabb tekintenek. A többi csapat tanulhatna, hiszen eddig is óriási volt a különbség ez a jövőben fényévnyire fog nőni.
Palkovics bárhogy dőnt is, a legjobbakat neki a következő szezonra.
"300 milliós forgalmú cég"

Javítandó: 300 millió Euro forgalmú cég... vagy ilyesmi.Mérték-egység!!!!!!!!!!
Ugye?
Imádom Palkót. Ha elmegy, akkor is. Csak nagyon fogom sajnálni...
Defó!

Erősen off, de 15-20 éve messze nem volt ennyi szórakozási lehetőség (Internet, 100 tv, multiplex mozik, plázák, stb...)
Ekanai nem osztanad meg velunk is kb mennyit keres a Volannal es mennyit kapna Becsben Palkovics csak ugy megkozelitoleg en szemely szerint nagyon kivancsi vagyok elore is kossz
QX: mivel nem publikus a dolog(nem véletlenül, mivel nagyon irigy fajta a magyar ember), én se fogom publikussá tenni a magyar fizetését, két okból se: egyik az, hogy nem tudom fillérre pontosan mennyit keres, és nincs jogosultságom se arra, hogy nyilvánosságra hozzam. Legyen annyi elég, hogy kb 6-7 éve ugyanannyit keres itthon.

Az osztrák fizetésekről meg sokat hallottam, de 10.000 €/hó környékén indul a dolog.

Amúgy a kíváncsiság öreggé tesz :D:D:D:D
ezt a képet már sokszor láttam. Biztos a Pannon kupás promós újságokban is használják.
semmi gond megertelek teged is csak nagyon furdal a kivancsisag hogy egy Volanos "top" jatekos fizuja mennyi lehet, amugy meg fiatal vagyok (21) ugy hogy nem felek az oregsegtol :P
A Volán szurkolók, szimpatizánsok is segíthetnék a csapatukat, pl. bérletvásárlásal. Idén én is megveszem a bérletet, pedig nem vagyok fehérvári s így sajna nem tudok majd minden meccset megnézni. Ez is lehet a támogatás egy formája.
Palkó maradhatna még egy évet, jó példakép lehetne a fiatalok számára, akik együtt játszathatnának vele egy szezont. Egy év múlva talán könnyebben elengednénk légiósnak.
Nem csak a volán szurkolók mutathatják meg hogy lehet támogatni a csapatot. Bármelyik csapatnál. Ehhez persze egy normális bérlet ár kell, és hogy mondjuk minden mérkőzésre szól.
Én tavaly úgy "támogattam" a csapatot, hogy bérlet helyett minden mérkőzésen megvettem külön a jegyeket magam és párom részére. Sajnos 2 EBEL meccsről lemaradtam családi rendezvények miatt. Ez ha jól számolom, akkor 21 EBEL mérkőzés + néhány OB1 + OB1 rájátszás... Ha számolunk kicsit a 900 Ft jegyárral és a a 9,900 Ft-os bérletárral, akkor nem kérdés, hogy melyik verzióval segítheted a csapatodat.

Nem tudom ezek az árak mennyire változnak más klub esetében, de gyanítom hasonló lehet az arány.
qx92 Őszintén nem mindegy neked, hogy mennyit keres Palkó?! Itt nem csak a pénzről van szó, hanem a családról, az életéről. Az osztrák ajánlatról pedig csak annyit, hogy bizony van az a pénz amiért korpás az ember feje.
banyszi nekem mindegy mondtam csak kivancsi vagyok ennyi
Szerintem maradni fog Palkó! egy év i 80.000 eurós fizetése lesz körülbelül, szerintem.... kb. 100.000 eurós fizetése lenne bécsbe, és annyit azér nem ér meg h elmenjen:P Én már hallotam olyan pletykákat is h szuper lehet jön, de akkor nem irt volna alá hetényi! meg olyat is hogy vas jankó ehyik csapatársa!! HAJRÁ VOLÁN!!
Feca: tudom hogy nem keres 80.000-et jelenleg. Közel sem ennyit keres. Persze lehet, hogy most több lesz neki. Azt mondjuk egyik helyen sem tudom, hogy 12 hónapos szerződések vannak, vagy 9 hónapos. Bár nekem a 12 hónapos lenne a normális, mert a szabadság és az edzőtábor is része a dolognak. Hetényi és Szuper együtt? Nem rossz! Egy kapus nem elég. Ide két nagyon jó kapus kell 54 EBEL meccsre (ha eredményt is akarunk). Olyanok mint Szuper és Hete.
Amúgy Vas Jankónak most nincs csapata, szóval max excsapattársa :D
ekanai : te csak az EBEL alapszakaszrol beszeletel pedig mindenki abban remenykedik en is hogy lesz rajatszas is
qx92! 4.000 EUR / hó körüli az összeg, amire kíváncsi vagy, ha jók az értesüléseim. Szerintem teljesen reális összeg egy ilyen szintű játékosnak, és azt sem hinném, hogy nem lehetne erről beszélni. A profi sportban, nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban (ahogy ezt Fábry Sanyi mondaná) ez teljesen természetes. Az irigység meg sokszor leginkább épp abból fakad, hogy nem tudható az igaszság, és egy nagy baromság, ami meg előbb utóbb úgyis szárnyra kap, sokkal könnyebben talál magának utat a sötét fejekben.
süti beállítások módosítása