HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Játékosmozgások az OB 1-ben 3.

2008.06.03. 16:30 F. Kapus

Két tizenhét éves szerződést kap Újpesten, az Alba Volánhoz csatlakozhat a tinédzser Bartalis István, az idei ifi-vb legjobb csatára. Új nevek az átigazolási körképben.

Bevezető gyanánt rögzítsük, tehetséges fiatalok sora kaphat lehetőséget az Alba Volánnál. Néhány, már hírbe hozott játékos kontraktusa megköttetett. Hegyi, Hajós és Nagy immár volános. A legnagyobb fogások közé kívánkozó Bartalis István az elmúlt szezont Svédorszában töltötte. Végleges döntés az ügyében a héten valószínű, éppúgy, ahogy Kiss Dávidéban is. (Update: az Alba Volán honlapja időközben tényként közölte, hogy szerződtette a válogatott Fekete Dánielt.)

Felsorolásunkban vastag betűvel a tényként kezelhető információk szerepelnek. Vékonnyal a még képlékeny ügyletek, hihető értesülések, próbajátékosok jönnek, klubostul. A kommentek közül nem moderáljuk azokat, amelyekben valaki újabb információkat oszt meg olvasóinkkal. De mindenkitől kérjük, olvassa el és vegye figyelembe néhány poszttal ezelőtti kérésünket. Ide kattintva, a cikk végén találják.

Az új szereplők neve elé továbbra is plusz jeleket teszünk, az előző posztban szerepelt újdonságok itt már régiségnek számítanak.

ALBA VOLÁN

Érkezett

Jobb Dávid (Dab.extra.hu)
+Hegyi Ádám (Rote Teufel Bad Nauheim, GER, Junioren-Bundesliga)
Kóger Dániel (Red Bull Salzburg, AUT-2.)
+Nagy Gergő (Red Bull Salzburg, AUT-2.)
+Hajós Roland (HK Trnava, SVK-utánpótlás)
+Fekete Dániel (Trondheim, NOR-1.)
+Bálizs Bence (Alba Volán, utánpótlás)
+Ábrahám Csenger (Alba Volán, utánpótlás)
+Balogh Bálint (Alba Volán, utánpótlás)
+Maklári Erik (Alba Volán, utánpótlás)
+Kiss Dávid (Red Bull Salzburg, AUT-utánpótlás)
+Bartalis István (IF Troja Ljungby, SWE-utánpótlás)

Távozott

Chris Allen (CAN) (ES Weißwasser, GER-2.)
Toni Sihvonen (FIN) (Sport Vaasa, FIN-2.)
Sam Ftorek (USA)
(?)
Kangyal Balázs (NZ-Stars)
Rajz Attila (Alba Volán 2.)
Borostyán Gergely
(?)
+Budai Krisztián (Kezmarok, SVK-1.)
+Gröschl Tamás (NZ-Stars)
+Majoross Gergely (NZ-Stars)
+Svasznek Bence (NZ-Stars)

DAB.EXTRA.HU

Érkezett

Missoundou Balázs (1 évet kihagyott)      
Papp Viktor (UTE)
Tőkési Lajos (GKS Katowice, POL-2.)

Távozott

Borsos Attila (ROM) (Progym Gyergyószentmiklós, ROM-1.)
Peter Foltin (SVK) (HC Csíkszereda, ROM-1.)
Marek Klacansky (SVK) (Naprzod Janow, POL-1.)
Lubos Sekula (SVK)
(?)
Jobb Dávid (Alba Volán)
Erdősi Péter (visszavonult)
Orsó László (visszavonul?)
Vargyas László (visszavonul?)

FTC

Érkezett:

Szilágyi Levente (MAC)

Távozott:

Nyikolaj Fegyasov (RUS) (HC Csíkszereda, ROM-1.)

MISKOLCI JEGESMEDVÉK

Érkezett:

Robert Cop (SVK) (UTE)

Távozott:

Slavomir Vorobel (SVK) (HC Caen, FRA-1.)
Béres Roland (SVK) 
(?)
Kocsis Tamás (SVK) (?)
Stefan Rusnak (SVK) (?)
Juraj Hornak (SVK) (?)
Csaba Márton (visszavonult)
Lukács Zsolt (visszavonult)

NZ-STARS

Érkezett:

Kangyal Balázs (Alba Volán)
Holéczy Roger (Gislaved, SWE-3.)
+Gröschl Tamás (Alba Volán)
+Majoross Gergely (Alba Volán)
+Svasznek Bence (Alba Volán)

Távozott:

UTE

Érkezett:

+Jankovics Péter (UTE, utánpótlás)
+Zalavári Bence (UTE, utánpótlás)

Távozott:

Anton Lezo (SVK) (Zaglebie Sosnowiec, POL-1.)
Jiri Mocek (CZE) (Banska Bystrica, SVK-1.)
Stanislav Skorvanek (SVK) (Zilina, SVK-1.)
Kamil Gonda (SVK) (Spisská Nová Ves, SVK-2.)
Papp Viktor (Dab.extra.hu)
Robert Cop (SVK)
(Miskolc)
Tomas Matula (SVK) (?)
Juraj Senko  (SVK) (?)
Daniel Mracka  (SVK) (?)

HC CSÍKSZEREDA

Érkezett:

Nyikolaj Fegyasov (RUS) (FTC)
Peter Foltin (SVK) (Dab.extra.hu)

Adorján József (ROM) (SC Csíkszereda, ROM-1.)
Miroslav Stefanka (SVK) (HK Nitra, SVK-1.)
Dmitrij Szafonov (RUS) amatőr bajnokság (RUS)
Dmitri Suur (RUS/EST) (HK Nitra, SVK-1.)

Távozott:

Ivan Racek (SVK) (Swindon Wildcats, GBR-2.)

SC CSÍKSZEREDA

Érkezett:

Távozott:

Milan Carsky (SVK) (?)
Lubomir Duda (SVK) (?)
Ondrej Kavulic (SVK) (?)
Frantisek Koky (SVK) (?)
Adorján József (ROM) (HC Csíkszereda, ROM-1.)

30 komment

Címkék: átigazolások ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem lesz egyszerű azon csapatoknál, ahol rengeteg játékos ment/jött. MOndhatni teljesen új csapatot kell építeni.
Fekete Dani vastagítható, a volánhonlap megerősítette.
Hegyi és Nagy is, mert ők is hivatalosan Volánosok lettek újra.
Megtettük, köszönjük.
Nagyon szorítok a Volánnak,hogy ezt a sok fiatalt hamar sikerüljön beépíteni a csapatba!És, reménykedem benne,hogy Bill tejhatalmat kap a Starsnál és nem csak a kirakatember szerepet szánták neki.Sok sikert kívánok Svasznek Bence barátomnak is!-a Starsban valódi példakép válhat belölük a fiatalok körében.
Szakvezetői fronton mit lehet tudni?
UTE nagycsapatot ki írányítja majd?
DAB utánpótlás északamerikai edző?
Miskolc meg tudta tartani a sikeredzőjét?
OFF
Szolgálati közlemény: a kiadotthoz képest előrébb hozták a Detroit-Pittsburgh párbaj 5. meccse ismétlésének időpontját a Sport2-n. Már mennek a meccs előtti kommentek!
ON
Re:hokikori
Igen, Miskolcon Faith mester dolgozik a következő idényben is.
off:
Nem hivatalos(!) információ szerint (pár perce hallottam) augusztusig Baróti Zsolt a felnőtt csapat edzője is az UTE-nál.

on:
HATALMAS szakember!Gratulálok az Ute vezérkarnak a várhatóan újra roppant "sikeres" szezonhoz.
Egy olyan szakember, mint Énekes aki rengeteg sikert és sok-sok évet megélt nagy nevű külföldi klub és válogatott edzők mellet azt nyilatkozza, hogy még tanulni szeretne a neves mesterek mellett.
A Fradi és az UTE hazai szakemberei valamiért "nagyobb önbizalommal rendelkeznek".A Fradinál ez nem jött be és a lejtőn egyre lejjebb csúsznak most az UTE bizonyíthatja az ellenkezőjét.Félek azonban attól, hogy a nyár végére szereznek egy külföldi edzőt aki sebtében próbálja két héttel a bajnokság előtt összekovácsolni a számára ismeretlen csapatot.
Örülök, hogy a miskolciak meg tudták tartani Faith mestert és sok sikert kívánok a pár éve elindult töretlen fejlődés utján.Húzgálják csak meg az oroszlánok bajszát.
DAB
„Vladimir Matejov marad a fizikai és mentális felkészültségét egy fiatal kanadai szakemberre, JP MacCallum-re szeretnénk bízni, akivel szóban már mindenben megállapodtunk, s amennyiben ezt írásban is megtesszük, úgy a kanadai egyetemi csapatokkal már több sikert is elérő szakember augusztus 22-én csatlakozik együttesünkhöz. Azari Zsolt kérdésünkre kiemelte: a fiatal kanadai mester feladata egyértelműen a fizikai és a mentális felkészítés lesz, ám mivel ez nem megy egyik napról a másikra, ezért a csapat tehetséges, fiatal játékosaival mindenképpen közép-, illetve hosszútávú szerződések kötésére készül az együttes. A válogatott óriási sikerével új cél lebeg a klub és a játékosok előtt is, melyet leginkább a "Dunaújvárosiak Svájcba!" jelmondattal lehetne a legjobban érzékeltetni. Mivel az elmúlt két évben elsősorban a dunaújvárosi fiatalok adták azt a csapatot, mely folyamatosan a válogatottak sarkát taposva igyekezett a csapatba kerülni, ezért vissza nem térő lehetőség áll most előttük, hogy a régóta emlegetett generációváltást kieszközöljék. Ehhez adott óriási lökést a válogatott "A" csoportba jutása, ami elképzelhetetlen mértékben motiválta a játékosokat a napi munka száztíz százalékos teljesítésére.”
Kössz Pentele! :)
Alakul ez a következő szezon!
Remélem lesz végre TV közvetítés is. A sport tv nem hiszem, hogy nem tudja közvetíteni az ob1-es meccseket, amikor most pár napja nb2-es focimeccset adott. kész röhej.
Sőt,pókert naponta Amerikából.
Hát igen, a kedvencem az NB2 élő közvetítése rendszeresen. Baktalórántháza - Fradi
Nem vitatom a Fradi vevőerejét, na de azért könyörgöm, nb2.
Multkor orosházai meccsükön azt hittem elsírom magam. a "KIJELZŐ" annyira automatizált volt, hogy a helyi visualmanager ott cserélgette a táblákat (hasonlóan, mint F1-ben a pitlane-ről kimutatott vizuális adatközlés kimaradó rádióadás esetére, csak itt silányabb verzióban).
Amennyiben az eslő pár évben nem a TV jogdíjra hajtanak a csapatok hanem a sportág megismertetésére
és népszerüsitésére akkor az erdélyi csapatok esetleges részvétele esetén bármily furcsa is, de én valamelyik Duna TV-t javaslom.Pár évvel ezelőtt még volt is a Duna TV-n szinvonalas sportközvetítés, de azóta az akkori szerkesztő úr igen nagyot "bukott" felfelé.
Én is amondó vagyok, hogy lehetne több tv közvetítés. Bár lehet, hogy csak az én telhetetlenségem végtelen, de pl. szívesen megnéznék olykor-olykor egy más bajnokságbeli mérkőzést is.

Hogy mindez ne menjen a kártyajátékok rovására, mondjuk heti vagy kétheti egy alkalommal csak mint próba jelleggel egy orosz/finn/svéd/német/olasz/stb... bajnoki meccsre kiváncsi lennék. Arról nem is beszélve, ha majd indul a KHL.

Nem tudom elhinni, hogy nem venné fel a versenyt a nézettsége pl. egy pókerrel. De kanyarodjunk vissza a Duna TV-re. A mai műsorújság szerint 2:05-kor lesz Trombi és a tűzmanó -magyar mesefilm. Könyörgöm, melyik gyerek fog fent maradni megnézni? Azért egy hokimeccsért mégiscsak többen virrasztanak, vagy nem jól sejtem?!

Hogy én ilyen jó mesefilmeket alszok át, ki tudja hányadszor...brrrr.....:)
Tudtommal a Stars-ba ment Szajbert is az UTE-ból.
Posted 3/6/2008: sk Roland Hajas (F)
From sk HK Trnava to hu Alba Volan Székesfehérvár
Added By: Davide Tuniz, Status: Confirmed
from junior team
Lac: sajnos a magyar tévécsatornák valamiféle szindrómában szenvednek, mert megnézve az összeállításokat és műsort, nagyon sok igen érdekes húzásuk van.
Nem csak a sport csatornáknak. Rendszeres jelleggel olyan időpontokban tűznek műsorra színvonalas filmeket, rajzfilmeket, műsorokat, amikor garantáltan a kutya se nézi. Ilyen a hajnali kettes rajzfilm is. Ehelyett főműsoridőben ilyen baromságokat kell néznünk, mint hal a tortán, győzike, és had ne soroljam. A sport csatorna meg azért érdekes, mert amikor egy hétvégén zsinórban 10 órán keresztül focit adnak, akkor az nem sportcsatorna már, hanem kifejezetten foci csatorna. Amúgy igen, én is nagyon szívesen néznék a tévében más jégkorongot is. Orosz ligának nagyon örülnék, de tényleg jó lenne olykor olykor szemezgetni egy egy zseniális mérkőzéssel másik ligákból is. Nem feltétlenül kell élőnek lennie. Egyszerűen mehet több hetes is, csak jó legyen a meccs. Ja és hogy ne menjünk messze, azért heti egy egy EBEL meccset is szívesen látnék a képernyőn. Mondjuk a keddi meccset. Csak hogy a focinak átengedjük a hétvégét :D
Inferno:
Kógert lehagytad!

Posted 3/6/2008: hu Dániel Kóger (F)
From at Red Bulls Salzburg 2 to hu Alba Volan Székesfehérvár
Added By: Davide Tuniz, Status: Confirmed
Ekanai:
Tényleg, köszi. Azt hittem az már fix volt.

Gondolom Roland Hajas a Volán 2-ben fog játszani.
Még nem fix, rosszul volt fent eh.neten is.
Melyik Szajbert? csak mert 2 is van. Amúgy ez nem Hajós Roland akar lenni?
de hajós.és magyar nem szlovák
Lassan időszerű lesz, a játékosmozgások 4. fejezet:)
...
Holnap délutánra tervezzük.
Legjobb tudomásom szerint az UTE-ból Szajbert Krisztián és Szirányi Bence a Stars-ban edz, valamint Rajna a Dunaújvárosból szintén a Starz-hoz ment.
Amennyiben tévedek cáfoljatok meg.
süti beállítások módosítása