HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Lengyelország 3-0

2008.04.05. 21:15 D. Gromov

Össze van rakva ez a csapat, úgy látszik. A végeredmény azt mutatja, simán verte a magyar válogatott a dettó A csoportba vágyó lengyeleket, de ne bízzuk el magunkat.

Palkovicsék ahogy kell, úgy osztották el a gólokat a három harmad között, mindegyikben egyet ütöttek, az első végén éppen a fehérvári klasszis talált be emberhátrányból, a második elején Peterdi Imre duplázta az előnyt, a harmadik első percében pedig Ladányi Balázs, aki minden híresztelés ellenére szerencsésen megérkezett, megnyugtatóvá tette a magyar fórt. A brianconi légiót dicséri, hogy Vas Márton is pontot szerzett, méghozzá kettőt, Peterdinek is ő adta a gólpasszt.

A meccs végén jelentős verekedés bontakozott ki, Gröschl Tamásnak odacsaptak, aki erre elég hatátorozttan odacsapott, aztán mindenki odacsapott mindenkinek. Négy magyart és négy lengyelt küldtek ki fegyelmivel, de ennek nem volt jelentősége nyolc másodperccel a dudaszó előtt.

Annak viszont van jelentősége, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány kihirdette a végleges keretet, amely Szapporóba utazhat mindjárt. A mester nem sok kockázatot vállalt, az úgynevezett öregek maradtak, a fiatalok nem nagyon kerültek be. Azaz egy poszton mégis: Budai Krisztián helyett Hetényi Zoltán repülhet Szuper Levente párjaként. Az utolsó pillanatban meglepetés történt: Fekete Dániel mégis visszakerült a listára, Benk András is megy, Galanisz Nikandrosz és Sofron István itthon marad, utóbbit különösen sajnáljuk.

Kapusok: Szuper Levente, Hetényi Zoltán

Védők: Tokaji Viktor, Horváth András, Szélig Viktor, Sille Tamás, Svasznek Bence, Kangyal Balázs, Ennaffati Omar

Csatárok: Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Vaszjunyin Artyom, Vas Márton, Peterdi Imre, Ladányi Balázs, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Benk András, Majoross Gergely, Fekete Dániel, Vas János

16 komment

Címkék: magyarország vb lengyelország válogatott divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kangyalt talán már nem kellett volna... De ne legyen igazam!
Hajrá, Magyarok!
Ladányi Balázs a sérülése utáni összes mérkőzésén gólt szerzett!!!
A mérkőzést nem sikerült megnéznem, így csak a statisztikára hagyatkozva valóban a védekezésre koncentrál P. Cortina.
Ezen a meccsen is jóval többet ütöttek kapura a lengyelek és egyetlen harmadban sem tudtunk kétszámjegyű kapuralövést produkálni.
A mi csapatunk Vas J.-t nem számítva a legerősebb összeállításában lépett jégre. Azt lehet tudni, hogy a lengyeleknél mennyire végleges ez a most játszó csapat? Csatlakoznak még a VB-re nagy nevek, vagy ők is a VB-re szánt csapatot állították ki ellenünk?
Gratulálok természetesen asrácoknak, de azér tCortina megint okozott egy kis meglepetést.
Én azért nem értem, hogy Benk, Majoross vagy Fekete mivel jobbak, mit Sofron.
Esetleg még arra lettem volna kíváncsi, hogy ha nem sürül le Erdélyi, akkot befért volna-e az utazó keretbe.
Hetényi viszont tényleg már most jóval jobb, mint Budai. De legyen tényleg igaza Pat-nek és jussunk fel! Ezesetben tuti senki sem fogja kritizálni...
Sofronéknak a következő évtized folyamán lesz alkalma bizonyítani. Szorgalom, alázat, fegyelem szükséges. A többi fiatal reménység is elgondolkozhat, akinek vitrinjében bajnoki aranyérem díszeleg, hogy micsoda munka vár rájuk, ha ennek a 22 játékosnak a nyomába akarnak lépni. Nagy döntés lesz, de csak akkor sikerülhet, ha eddigi munkájukat átgondolják és ők is teljesen alárendelnek mindent a hokinak a következő években úgy, ahogy az utazó öregek tették. Jó utat és "egy nagy kalappal" srácok!
Láttam a meccset és elég vegyes benyomásaim vannak. A védekezésünk nagyjából OK, a támadójátékunk azonban még mindig harmatos. Nélkülöz minden ötletességet, a gyorsaságról nem is beszélve (ez utóbbit írjuk a kemény edzések rovására). Egyszerűen továbbra sem tudunk mit kezdeni az emberelőnyös szituációkkal. A 3. sor messze jobb volt, mint a második. A meccs legjobbja díjat Sille kapta, akit ide-oda rakosgatott Cortina a játék közben, s meg voltam róla győződve, hogy egyfajta búcsúként kapta a díjat, mert nem kerül be a keretbe...
Sejteni lehetett, hogy a kapitány a "nagy öregekre" szavaz majd a fiatalok ellenében (bár Hetényi Zoliról a bennfentesek már korábban tudták, hogy utazni fog). Sajnálom azokat az ifjoncokat, akik már bizonyítottak, hiszen egy remek alkalmat szalasztunk el a mértékletes fiatalításra, de azért szívből szurkolok majd a fiúknak! :-)
Én is láttam a meccset és nekem is vegyes benyomásaim vannak.

Kapusok:

Szuper - zseniális, ma másfél harmadon keresztül tartotta a lelket a csapatban és az eredményt is :-). 3-5 ziccere volt ez idő latt a lengyeleknek.
b
Hetényi és Budai közül bárki hibátlan beugrónak, Hetényi javára szerintem nem csak a jövő, de a a pillanatnyi jobb forma is döntött. Drukkolok neki, de sajnálom Budait, sokat tett már a csapatért. Kár, hogy nem utazhatnak hárman.

Hátvédek:

Szerintem 1.5 - 2 jó hátvéd sorunk van, itt vagyunk a leggyengébbek. Tetszett Tokaji (bár a szezonban volt már sok jobb meccse), Szélig és Horváth játéka is egy klasszist fejlődött az elmúlt szezonban (fegyelmezett, hozza azt, amit tud). Sille szerintem még mindig erőssége lehet a csapatnak, de talán kicsit flegma és/mert sokat gondol magáról - remélem a vébére összeszedi magát. Nálam a védelem itt véget ért, Kanca és Svasznek mindig visszaérnek gratulálni az épp aktuális kapusnak és annyi, Omar pedigmár elugrik a léc alatt vagy nagyon alulról súrolja az elfogadhatót. Erdélyit sajnálom, bár szerintem ő sem mostanra lenne megoldás, hanem a jövőre nézve.

ONDREJCIK - odaadásban, hozzáállásban a nevezett hétből négyet, tudásban 7-ből hármat ver, ennek ellenére kimaradt. Engem a Sofron kimaradása bosszant még nagyon, de szemet húnyok felette, mert tudom, hogy előtte még ott az élet. De Ondrejcik (szlovákként is) letett annyit a magyar hoki asztalára, hogy megérdemeljen egy ilyen lehetőséget!

Csatárok:

másfél harmadon keresztül nem csináltunk szart se, aztán elfogadhatóan teljesítettünk - de valahogy csak jöttek a gólok. Én nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem ugyanez az érzésem volt az EBEL-ben, csak fordítva. Ott állandóan azt éreztem, hogy mezőnyben és helyzetekben a Volán nem rosszabb a legtöbb ellennél, aztán mindig jött a pofáraesés. Lehet, hogy ebben nyilvánul meg a fejlődés? :-)

Szerintem Vas és Ladányi is sokat fejlődött a francia bajnokságban, Peterdi nálam kicsit kilóg a sorból (Vas Jankó helyette!).

A Palkó-Ocskay-Artjom soron szerintem látszik, hogy kicsit régen véget ért számukra az EBEL. Én épp ezért játszattam volna őket az eddigi meccseken is, fel kell pörögniük! A mai harmadik harmadban elkezdtek játszani, néha 5 az 5 ellen sakkban tartották a lengyeleket (előtte meg az emberhátrányos gól mestermunka volt). artjomnak az EBEL 2/3-a táján volt egy néhány meccses zseniális sorozata, oda kellene visszatalálni!

A Kovács-Holéczy-Gröschl sorban is benne van a gól, de kicsit szeleburdinak/ad-hoc -nak érzem őket néha.

Benk a szezonbeli teljesítményével megérdemli a kerettagságot, Sofront ugyanez miatt nagyon sajnálom (egyikőjük sem mutatott túl sokat ezen a három meccsen), de fel a fejjel, Sofi, előtted a jövő!

Hajrá, magyarok!
muhaha, jóhírek jóhirek, jöjjenek dögivel a vb-ről is:)

OFF-TOPIC
hátha érdekel titeket, lehet hogy már rég tudjátok: már kishazánkban is elérhető az NHL Center Ice Online!!!! kb havi 3500 huf/hónap minden egyes mérkőzésért élőben! csak gondoltam megosztom veletek, én nagyon megörültem neki, tekintve hogy washington és njd meccset alig adnak itthon.
bocs a "spam" ért.
Én Galanisz Nikandrosz és Sofron István fan (is) vagyok, remélem a Sapporo-i különítmény elintézi nekik a jövő évi "nagy" VB-t :)
Svasznek megy, Odre marad, Benk megy, Sofi marad. Édes anyám, Cortina, mi jöhet még, reaktiválod Ancsint? Elnézést, de valaki magyarázza már el, milyen szakmai érvek alapján jöhetett össze ez a döntés.
Raonnal kell egyet értsek sajnos. Rasztyo szerintem most messze jobb választás lett volna néhány védő helyett, valamint inkább Sofit vittem volna. Bár neki is van még mit fejlődnie, mint Benknek.
De majd kiderül mit alkotnak a fiúk.
Bár nem szorosan idetartozó, de ma kezdenek a lányok Miskolcon a VB-n. Hajrá csajok, hajrá magyarok!!!
Vincent! Én is drukkoltam a fiataloknak és ha belövik azokat a helyzeteket, amiket kidolgoztak talán megnehezítették volna a kapitány dolgát az indoklásban. Nem így történt...
Hajrá Fiúk! Hajrá lányok!
Hát, sajnálom Budait de az tény hogy mostanában nem úgy megy neki mint régebben. Viszont Sofront tényleg sajnálom, ügyes gyerek szerintem ott lett volna a helye, de hát lesz még rá alkalma szerintem...
Kangyal mestert illendően kellett volna elbúcsúztatni a szezon végén a Volántól,akár a szuperkupa döntőn, majd az esetleges A csoportos első meccsünkön a válogatottól is.Akkor most nem lenne kérdés,hogy Öndrejcsik utazzon-e.
Női VB-ről lesz valami? Már megy javában!
Szerintem már a kerethírdetésnél sántított a névsor , mert elég furcsa , hogy a Hoffmann nem fér be , pedig nem csak a hazai bajnokságban játszott , vele szemben a Kiss Ákos a kemény 4 pontjával a keretben lehetett .Leszögezném , nem vagyok fradi szurkoló .
Egyébként a Berta Ákos is jobb eredményt produkált a hazai mezőnyben , mint a Nika , vagy a K.Ákos.Őket sokszor még a volán farm ellen is leültették , annyra nem ment nekik .
süti beállítások módosítása