HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

1 200 000 euró kell az Alba Volánnak

2008.04.01. 15:51 D. Gromov

Új névadó szponzort keres a magyar bajnokcsapat, akitől 70 millió forintot szeretne kapni a következő szezonra, fogalmazott konkrétan Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az Alba Volán fehérvári sajtótájékoztatóján. Az eseményen elhangzottakról közleményt kaptunk, abból szemezgettük ki köszönettel a szerintünk fontos momentumokat.

"Továbbra is várjuk a szponzorokat, támogatókat, akik fantáziát látnak a csapatban, mert az anyagi támogatásukra feltétlenül szükségünk van. Úgy gondolom, egymillió-kétszázezer euró kell minimálisan ahhoz, hogy esélyünk legyen bejutni az EBEL-ben az első nyolcba, s egy névadó szponzortól 70 millió forintot várunk. Ha ez nem jön össze, akkor kétséges az irány" – mondta tehát a szakosztály-igazgató.

Aki kifejtette, annak is örül, hogy kevés légióssal érte el eredményeit a csapat, mert jövőre változik az EBEL-szabályzat, és különösen fontos lesz, hogy bekerüljenek a legjobb nyolc közé. Egyrészt a nevezhető 22 játékos pontértéke 65-ről 60-ra csökken, másrészt 36 helyett 54 alapszakasz-mérkőzést vívnak, és az utolsó négy között nem lesz kisdöntő. A 9. és 10. helyezett befejezi a bajnokságot, csak a többiek playoffolnak.

A jövőt Ted Satorral képzelik el Székesfehérváron, akivel szakmailag és emberileg is rendkívül elégedettek. A vezetőedző kétéves szerződést és fejlődést hozó célirányt kért, sőt neveket is mondott, hogy kikkel dolgozna szívesen a jövőben, s kikkel nem.

Ocskay külön kiemelte a klub négy fiatal játékosát, akik úgymond "a tízemeletes épület lépcsőházában óriásit léptek felfelé. Hetényi, Sofron, Vaszjunyin és Kovács Csaba fejlődése iránymutató lehet, s bár még messze a tizedik emelet, jó úton járnak. S ez a követendő út, hiszen a magyar bajnokságban is van olyan elképzelés – amit eddig senki sem támadott –, hogy egy meccsen csak 5-6 külföldi játékos szerepelhessen egyszerre. Márpedig akkor a saját nevelésű tehetségekre is nagy szükség lesz."

A sajtótájékoztatón részt vett Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója is, aki az EBEL-szereplés apropóján egyebek közt ilyeneket tartott fontosnak kifejteni: "Az anyagi feltételrendszer biztosítása nem sikerült tökéletesre. Székesfehérvár legeredményesebb csapatsportágáról van szó, mi pedig azt hittük – kissé talán naivan –, hogy újabb és újabb szponzorok állnak a csapat mellé. Az EBEL-ben pénz játszott pénzzel, s amíg a többi gárdánál a jobbnál jobb légiósok húzták a csapat szekerét, nálunk a Palkovics–Ocskay duó. Más út viszont nem volt, ezért azt mondom, helyesen döntöttünk, mert hatalmasat fejlődött a csapat. Ám a tanulóévet mindenkinek meg kell fizetnie, s mi megfizettük."

Tóth István tévhitet is akart oszlatni, miszerint: "Korábban mindig azt hittük, egyre közelebb vagyunk az európai él- vagy középmezőnyhöz, de a játékosaink nem tartottak ott, ahol az álmodozásaink. Vissza kell szállni a realitások talajára, akkor, amikor A csoportos világbajnokságról beszéltünk, nem voltak adottak a feltételek. Most viszont talán eljön a pillanat, mert 15-18 játékos is alkalmas nagyobb feladat megoldására."

39 komment

Címkék: alba volán ob 1 ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a kikkel nem rész érdekelne. Várjak a VB utánig?
www.origo.hu/sport/jegkorong/20080401-hokisaink-ismet-celba-veszik-az-a-csoportot.html

És a fenti cikkel párhuzamosan egy Origo.hu cikk is megjelent:
www.origo.hu/sport/jegkorong/20080401-alba-volan-van-esely-az-osztrak-ligara-sokan-vinnek-ocskayt.html

Elképesztő, hogy a sportág vállogatott és a Volános sikereit, nézőszámát látva nem érdekli a hazai vállalatokat a támogatás lehetősége! Ausztriában, vagy akár a kis Szlovéniában miért látnak ekkora lehetőséget a cégek a hoki finanszírozásában?!
Szégyelje magát az összes!
Lazlee: igen, valószínüleg a vb után derül ki, ki az a kikkel nem alkotta csoport. Könnyen lehet, hogy olyanokról van szó, akik érdekeltek a vb-n, valamint a döntés befolyásolhatja a vb-n mutatott formájukat, hozzáállásukat.
Neveket nem mondanék, senkit sem akarok megbántani a csapatból.
Ekanai,

azért a fent belinkelt egyik cikkből kiderül, hogy Ftorekkel, Allennel, Sihvonennel például nem. Ez a rész sajnos kimaradt az általunk hivatkozott közleményből.
Gromov: Beszéltem Ftorekkel tegnap személyesen, ő pl szeretne maradni, mert jól érzi magát itt a családjával, és nagyon tetszik neki a város, de nem tudja még mi lesz. Ha minden igaz, most éppen repülnek haza amerikába. A vb után sok minden kiderül, és valószínű, hogy direkt nem részletekben közlik, ki az akivel Ted akar dolgozni, és ki az akivel nem. Nem is lenne etikus több részben. Szerintem.
A Volánhonlapot is meg lehet nézni, csak hogy kicsit reklámozzam, mert ott is elég részletesen foglalkozunk a sajtótájékoztatóval. :P

Nem is tudom, hogy adhat ki úgy sajtóközleményt a klub, hogy nincs belefogalmazva a honlap URL-je... :)
Drága cimborám, KCs, aztán mennyiben különbözik az a szöveg attól, amelyet nekem küldtetek el? Ha nem, akkor miért is kellett volna a honlapot meghivatkozni?

Téged tényleg azért fizetnek az Alba Volánnál, hogy idegesítsd az egész hokiközösséget?

(Innen most egy bekezdést kihúztam.)

Ekanai, neked teljesen igazad van, csak hát az Origo cikke szerint az említett három légiósról, azaz a távozásukról konkrétan szó volt a mai sajtótájékoztatón.
egy eurót felajánlok a nemes célra, de csak mert szép emlékek fűznek a városhoz ...
és ha lenne egy paypalos donation button a honlapjukon akkor tán most rögtön ki is fizetném ...
D. Gromov: én egy szóval sem mondtam, hogy hiányolom a direkt linket a cikketekből, csak - mint láthattad - érkeztek hozzászólások olyanoktól, akik részletesebb információkra voltak kíváncsiak, mint amit szemezgettetek. Erre volt, aki az origót ajánlotta, én meg - szerénytelen módon - a honlapunkat.

Voltak témák, amelyekben vita volt közöttünk, de kérlek, ne keress ott is feszültséget, ahol nincs. Amúgy nem is értem, mit értesz idegesítés alatt. Szerintem teljesen normális hangvételű hozzászólásokat írtam és normális válaszokat is kaptam rájuk, dacára annak, hogy valóban volt véleménykülönbségem sokakkal.
Kedves Szerkesztők!
Egy kicsit visszazökkenve az írás eredeti üzenetéhez
javaslom egy "Akkor beszéljünk a szponzorációrol"
vitaindító jegyzet megírását, mert úgy tűnik ez is megér egy misét. Ahogyan minden korábbi témátokat számtalan értékes ötlettel támogatták a hozzászólók
biztosra veszem, hogy több felhasználható gondolat
gyűlne össze, amely a klubvezetők számára is hasznosítható lenne.
Nem lebecsülve a szurkolók ötleteinek értékét, de az, hogy a magyar hokiban vagy tágabban a magyar sportban annyi pénz van, amennyi és nem több, az nem elsősorban a klubvezetők ötletszegénységének tudható be...
Ha a hokiba annyi pénzt ölnének mint pl. a fociba feleslegesen, rég nem kellene ilyeneken gondolkodni hogy magyarország legjobb jégkorong csapata hogyan is tudjon talpon maradni és fejlődni.

Jégkorong, vizilabda, kézilabda. Csak pár példa amiben még jobbak lehetnénk. Ami meg nem megy, azt nem kell erőltetni. Sajnos még mindig itt tartunk.
Viszont jó látni hogy vannak emberek akik hasonlóan gondolkodnak mint én. Reméljük a 'nagy embereknek' is hamar megjön az eszük.
Kedves KCs!
Nem kétséges, hogy a klubvezetők tele vannak jobbnál-jobb ötletekkel.Van a csapat munkának egy olyan mögöttes gondolata, hogy a csapat tagjai lehetőleg, mind kor, mind nem, mind szakterület tekintetében heterogén módon álljanak össze.
Egy új csapattag új használható gondolatokat tud szállítani. Ilyen kis csapat gyűlt össze ezen a blogon is. A zárt csoportnak egy idő után van egy tehetetlensége, ami nem a szakmai képességek leértékelődése, hanem a csoporton kívüli világ megismerésének a korlátozott voltábol adódik.
Mi laikusok, vagy a Te terminológiád alapján szurkolók nem vagyunk ám egységes homogén massza.
Lehet közöttünk más sportág PR képviselője, marketinget oktató tanár, potenciális szponzor,
vagy akár jó ötletekel teli diák, vagy melós.
Ártani nem árt ha mindenki hozzátesz egy-két gondolatot, maxiumum a klubvezetők konstatálják, hogy nem jutottak ötről a hatra.
Teljesen igazad van hokikori! :)
Azért a MOL elgondolkodhatna a 70 millán. Pláne, ha Ausztriába akar terjeszkedni.
A MOL érdekes módon megtalálható a Szlovák Extraligában mint főtámogató -> Slovnaft, s a Csíkszeredában, mint MOL. Érdekes hogy csak a magyar jégkorongot nem támogatja, nem gondoljátok?
Sziasztok! hokikorinak igaza van! Miért kellene elvetni azt az ötletet, hogy a szurkolók is adjanak némi előrejutási lehetőséget! Itt mindenki azon van, hogy ez a pénz meglegyen! Én személy szerint jópár nagyobb céget próbáltam és próbálok rábeszélni, hogy támogassa a Volánt. Na persze nem egyszerű! Egyáltalán nincsenek bírálva a vezetők, hogy nekik nem sikerül. Nem túl támogatott, közkedvelt sportágról van szó, ezt lássuk be! Ha a fociról lenne szó....szerintem a többszöröse összejött volna már :-( Na mindegy! Szóval támogatnám ezt a felvetést!
Mai NS-ből pár érdekes, elgondolkoztató dolog:

"...az egyetlen légiós, aki tovább dolgozna a Volánban, az a lett Galvins, ám a játékos maga menne tovább, még erősebb csapatot keresne."

Tóth István: "Az egész magyar sport becsapja önmagát, mert máshová képzeljük magunkat, mint ahol vagyunk, Az a néhány kimagasló teljesítmény, amelyet a magyar sport felmutat, nem normális, hanem erőn felüli, ritka teljesítmény."
Na, ez igaz a magyar hokira is teljes mértékben.

Ocskay bá': "...ezért az a tervünk, hogy az U20-as és az U18-as vállogatottakban már bizonyító játékosoknak egy-két éven belül teret engedünk a nagycsapatnál is. Annál is inkább ,mert akár marad nekünk az itthoni bajnokság, akár újrael tudunk indulni az EBEL-ben, nagy változások lesznek a keretben."

" Kurkó János, a HC tulajdonosa a bajnok csapat teljes első sora plusz Ladányi szerződtetésére is ELKÉPESZTŐ összeget áldozna. Persze, ha elviszi a Volán legjobbjait, nem biztos, hogy a ligaülés ismét megszavazza majd OB1-es jelentkezését..."

Kb. ennyi volt, ami nem szerepelt még sem az Alba honlapján, sem az origo.hu-n.
Izgalmas napok vannak tehát a Volán életében mostanság, de szurkolok nekik, hogy jelentkezzen vmi. nagy szponzor! Ez a MOL dolog tényleg elgondolkodtató. Pedig most nyitották meg tudtommal első osztrák kútjukat és terjeszkedni szeretnének. Ebben sztem segíteni a Volán szponzoráció az EBEL-en keresztül, hiszen rengetegen nézik a meccseket odakinnt.
Bárhogy is lesz: Hajrá Magyar jégkorong!!!
egy sikeres sponzor kiválasztásához legalább 3 dolognak kellene össze jönnie. Legyen jelen az EBEL területén , rendelkezzen a megfelelő tőkével, és legyen elkötelezett a jégkorongsport iránt. 70-80 Mil Ft önmagában nem nagy pénz ha azt nézzük hogy ebből egy igényes családi házat lehet ma építeni.
Nem csoda hogy utálják Kurkót Csíkszeredán, mit művel ott. Azért hozta létre a csapatot hogy az esélyt nem kapó fiataloknak játéklehetőséget biztosítson, erre szembeszáll az SC-vel, szerintem Adorján (ha jól tudom két éves) eltiltása is neki róható fel. Erre persze nem reagált a HC honlapján ahol kérdéseket lehet feltenni s válaszolgatott rá video formájában. Gondoljunk bele mi lenne ha a Volán első sora Csíkba menne... Miért lenne ez jó a magyar jégkorongnak? Remélem feljutunk az A csoportba, ami egyértelműen a Volán helyes útválasztását bizonyítja. Hajrá Volán! Hajrá magyar jégkorong!
Azért az EBEL-csapatoknál is vannak érdekességek. A Klagenfurt főszponzora egy milliárdos öregasszony, az Innsbrucké egy vízierőmű, a Salzburgé a Red Bull, a Ljubljanáé egy szlovén milliárdos - szóval sok helyen az a modell, hogy van egy szinte kiapadhatatlan pénzforrás, egy óriási pénzeszsák, amely nem is biztos, hogy a reklámért magáért adja a pénzt.
Előre szólok, remélem olvassák, s gondolom már tudják a Volán vezetői is: Ha nem lesz EBEL akkor a nézőszám tizedelésével számolhatnak, ami még az eddigi szponzori bevételek elvesztésével járhat. Sajnos a helyzet az, ha a Volán nem indul az osztrák bajnokságban, én sem megyek meccsekre, nem vagyok kíváncsi az OB1-es színvonaltalan meccsekre. Nem Fehérvári diák lévén így is elég sok idő s pénz megy el az utazgatásokkal, három kivételével az összes EBEL meccsen ott voltam. S gondolom evvel nem vagyok egyedül...
KCs: ha már milliárdosokról írsz, akkor arról nem tudsz esetleg valamit, hogy a fehérvári focit támogató milliárdos - Garancsi - nem szeretne pénzt ölni a jégkorongba is? Volt már megkeresés a Volán részéről?
Kedves Sava18!
Nem előremutató a Kurkó félékre haragudni.
Haragudott a Fradi Várszegire, haragudott az MU szurkolótábor az új amerikai tulajdonosokra és elmult.A potenciális befektető nem ellenség, legfeljebb ellenfél és komoly kihívás az ALBA VOLÁN-nak arra, hogy megfelelő választ találjon a játékosai elcsábításával szemben. Ez nem Kurkó specialitás, hiszen erről vitáznak az olasz szakedzők a fociban és bírálják az angol profiligát a tehetségek iparszerű elcsábítása miatt.Ezen vitatkoznak az európai jégkorong klubbok az északamerikaiakkal stb.
Ez üzlet és nehéz lenne a folyamatot megállítani.
A székelyeknél ez a nemzeti sport ezért könyebb mecénást találni. Kevesebb időt energiát a szitkozódásra, búslakodásra, tanuljunk meg néhány "axiomát" elfogani és a potenciális befektetők agyával gondolkodni.
Jó lenne látni egy olyan elemzést amely a jégkorongsport európai szponzorálásainak tapasztalatait gyűjti össze. Mely ágazatok, mely cégek a legaktívabbak? Melyek a sikersztorik?
Mit és kit keresnek a szponzorok? Mi a szponzorok elvárása?
A fenti hozzászólásokban már sok értékes apró szilánk összegyűlt!!!
Kedves hokikori!
Sajnos tény nem vagyok tisztában a jégkorong jogi részével, főleg nem a román részével. Eleinte szimpatizáltam Kurkóval, nem értettem mi a gond vele. A legjobban az Adorján eset döbbentett meg. Két évre tiltották el, csak mert megkísérelt átmenni a HC-hoz. Nem hisze hogy Kurkó nem tudott erről a szabályról, azt viszont el tudom képzelni hogy Adorján nem, különben nem csinált volna ilyet. Ezen az eseten mindenki, köztük a jegkorong.blog.hu is simán átsiklott, pedig mégis egy kiváló játékos pályáját törte ketté. Azari is kikelt egyszer ellene hogy év közben csábítgatja a DAB játékosokat. Erről sem lehetett nagyon hallani semmit. S mint már mondtam, nem tenne jót a magyar jégkorongnak ha több magyar játékos Csíkba szerződne.
Ezért mondtam hogy átsiklottatok, írtatok róla, de utánna semmi. Légyszíves ha az éves beszámolót írjátok a HC-ról, s Kurkót kérdezitek, ezt is hozzátok fel neki, kíváncsi vagyok mit szól, bár biztos hárítani fog, ki ne tenné ezt?
Nem fogjuk kihagyni ezt a kérdést. De ha már együtt szerkesztünk, annyi titkot elárulhatok, hogy ő azok közé tartozik, aki mindig elérhető és aki mindig válaszol kérdéseinkre, ráadásul érdemben. Reméljük, megtartja ezt a szokását.
Helló Sava!
,,S mint már mondtam, nem tenne jót a magyar jégkorongnak ha több magyar játékos Csíkba szerződne."
Ez miért lenne így, nagyon kereken, igaz? Én úgy gondolom, hogy például egy eleget nem játszó fiatal, ha ott lehetőséget kap, akkor bizony fejlődhet! Nem?
Kedves mbemba!
Ebben igazad van, fiatal játékost fejlődés szempontjából vinni lehet. Na de akkor meg nekik nem éri meg ez. A cikkben az első sorról volt szó, vagy legalábis nagy nevekről. Véleményem szerint nekik az EBEL-ben a helyük, nem szabad hogy gyengébb színvonalon edződjenek. Ha Csík meg innen szerezné be a fiataljait akkor az ottani fiatalokkal mi lesz? Elvileg a HC ezek megsegítésére alakult. Elvileg, hisz Kurkó stratégiát váltott, s valamilyen serleget akar már, szinte bármi áron. Ezt jól mutatta akár a Magyar Kupa döntője is. Persze ez az én véleményem, s tiszteletben tartom másokét is.

Értem, amit mondasz és az rendben is van, de szerintem egyben még lehet engedni: lehet edződni alacsonyabb színvonalon! Sok sportágban elengedik a fiatalt tanulóévre, aztán eldől, hogy lesz-e belőle gálickő!
Csak akik kellenek Kurkónak, azok számára a HC (szerintem) süllyesztő, akik számára meg nem lenne az, azok nem elegek Kurkó ambícióihoz.
Kurkó úr ambíciói semmilyen szakmai alapot nem képviselnek. Egy ilyen fiatal múlttal rendelkező klub, mint az övé, sajnos végig kell, hogy járja a fejlődés lépcsőit. Ez csupán megalománia, mert úgy érzi, megteheti. Ebben az idényben a Volán is megtehette volna, hogy magyar klubbtól vesz játékost. Nem tette. Igaz, az UTE sem.
Kedves emlékező!
Megalománia, vagy sem ebben nem foglalnék állást, abban viszont tökéletesen megfogtad az igazságot, hogy megteheti. Fociban a Chelsea tulajdonosa is megtehette, de hogy maradjunk a mi sportágunknál az Olimpia Ljubjana is megtehette.Sokminden kisülhet abból, ha valaki megteheti.Jó lenne egy-két anyaországi csapatunknak is olyan szponzort találni akik megteheti azután majd együtt szurkolunk, hogy hármasával vegye a fejlődés lépcsőfokait.
Csupán az a baj, hogy az a pár játékos, akinek érdemes fizetni, jól tudja, hogy sülyesztő a tőlünk délre fekvő országok mindegyike /Szlovénia nem ide tartozik/. A többi játékosnak meg hiába fizetnének, egyenlőre ők tegyenek a kalapba sok-sok munkát, hogy a tarifájuk emelkedjen. Egyenlőre annyi pénz kell a klubokba, amennyivel ígérni tudnak az ifiknek annyit, hogy felvállalják a következő éveket.
Ismét szponzoráció:Ötlet a klubboknak!!!
Sajnos még a cimkefelhőben sem találtam beszédes postot így elnézést, de jobb híján ide írom a gondolataimat.Összeokoskodtam már egy postra valót, de különböző helyeken.
A jégkoron támogatása terén jelentős hangsúllyal szerepelnek azon országok vállalatai akik a csapatai az elitben képviseltetik magukat.
A skandináv az orosz és az északamerikai nagyvállalatok.Magyarországon hoz létre konzorciumot két egyenként is óriási északamerika energiaipari cég.
www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20080513-csokkentheti-a-makoi-gaz-az-energiafuggoseget.html
Amennyiben a terveknek hinni lehet 3-4 éven belül az AUDI-t és a MOL-t is megelőzve hazánk legnagyobb cége lesz.Az orosz bajnokság legnagyobb szponzorai a hasonló ágazatban szereplő mamutok.
A kanadai és USA cégnek nem igen kell bemutatni a jégkorongot.Ezek a cégek hazájukban több tízmillió dollárt költenek támogatásokra.
Hazánkban 4-5 millió dollár éves támogatással olyan csapatot tudnának létrehozni amely nem csak az EBEL-nek, de még az újonnan létlejövő "Bajnokok Ligájának" is évről-évre sikeres szereplője lehetne, mert azt ugye senki sem hiszi, hogy az OB I-re bukna a szponzor.Javaslom megdolgozni a célpontot mielőtt a vetélytárs sportágak lecsapnának az új jövevényre !!!
A szlovénok a saját utánpótlásukat fejlesztik és építik be az EBEL csapatba !!!Jesenice:
www.erstebankliga.at/8f234634abc92fd30763c1e63b89d9bf.html?arrSave[ArticleID]=3030
süti beállítások módosítása