HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Nagy-Britannia 3-1

2008.03.29. 17:37 D. Gromov

Tehát megcsinálták. Szokás gondolni, hogy világversenyt gödör nélkül végigdolgozni nem lehet. A magyaroknak a völgy a legjobbkor jött, a briteknek a legrosszabbkor. A 3-1-es diadal azt jelenti: Magyarország U18-asai 2009-ben már a divízió 1-ben szerepelnek.

Most látszik igazán, mennyire értelmetlen volt nyavalyogni-fanyalogni a spanyoloktól elszenvedett váratlan vereség miatt. A magyar ifiválogatott a zakó után ott folytatta, ahol a hatvan perc előtt abbahagyta. Nem vagyunk ott Tallinnban, de remélhetőleg a helyszínről beszámolók is megerősítik majd, ami a számokból kiolvasható: miként Romániával, úgy most a britekkel szemben is domináhattak a fiúk. Annyiban okvetlenül, hogy jóval többet lőttek kapura. Lehet, jól is jött az a pofon.

Az első harmad egészen a legvégéig a britek dominanciáját hozta, előbb megszerezték a vezető találatot, majd sorban négy magyart állíttattak ki. Nehéz lehetett átvészelni ezt a szakaszt, de sikerült: nemhogy nem kaptunk újabb gólt, hanem a huszadik percben Bartalis révén az egyenlítés is összejött; Rajna kapus mellett Tóth volt a másik asszisztos. A második harmad egyértelműen a mienk volt, Somogyi vezetést szerzett, a britek kapták a büntetéseket, mi meg szinte percenként tettük próbára kapusukat. A statisztikák szerint fölényünk a harmadik harmadra is megmaradt, változatlanul többet ütöttünk kapura, és szereztünk még egy gólt is, Bartalis duplázott. Ha minden igaz, a végén feladták a britek, legalábbis nem hozták le a hálóőrt.

Gyors összegzésként annyit: le a kalappal a fiatalok teljesítménye előtt. A feljutás bravúr, elégedettek vagyunk, örülünk. És megjegyezzük: várakozáson felül teljesítettek előbb a juniorok, aztán az ifik, úgyhogy most már a felnőtteken a sor.

44 komment

Címkék: vb ifjúsági divízió 2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok szeretettel Gratulálok!
Végig nagyon bíztam a csapatban.Kiemelkedő teljesítményetek remélhetőleg jó példa lesz a helytállásra,küzdeni tudásra minden korosztályos hokispalánta számára!További sikereket kívánok minden játékosnak aki hozzátett valamit ehhez a ragyogó eredményhez!
Hajrá Magyarok!
Gratula Mindenkinek, és azoknak is akik ehez bármikor is hozzá tettek egy csipetnyit is.
Gratulálok, fiúk!
Remek teljesítmény. Csak így tovább a jövő évi Div. I-es vb-n, reméljük akkorra már Hárival és Gallóval és Hentessel kiegészülve.

Még 1x grat!
Gratulálok én is! Szép volt!
Gratulálok!!!!!

Ehhez nincs mit hozzátenni!

Hajrá Magyar Jégkorong!
Gratulálok a csapatnak! Szép volt fiúk!
Gratulalok a csapatnak!
Szep volt fiuk!
Hol vagy maci a jeges. Buli van?
megmondóemberke: Teljesen el vagy tévedve. Én nem a csapat ellen szurkoltam, le a kalappal előttük. Ez pontosan a megfelelő alkalom, hogy Pék György távozzon, és átadja a helyét egy külföldi szakembernek, aki ezt a remek generációt tovább tudja fejleszteni.
Szép volt fiúk !
Nagy gratula !
orion66: a múltkori Hári-cikkben nem épp arról volt szó, hogy nem akar magyar válogatott lenni (pontosabban családilag döntöttek így)?
szep volt fiuk!!!!!!!!

gratulalok az egesz csapatnak!!!!! az egesznek!

es a cikknek es az IIHF honlapjan. megindult a magyar hoki offenziva...:)

a fiam ugyan meg csak 2 eves, de mar van sajat hokiutoje, egyutt nezi velem az NHL meccseket... (az vesse ram az elso kovet...!)...remelem, melto utoda lesz a maiaknak! hajra megegyszer hajra!!!! jo ez igy! igy tovabb!!!!

a ket erdelyi sracnak is fohajtas - ok vedenek nalunk csutortokonkent este az Astraban. Csongor, Gellert le a kalappal a teljesitmenyetekert!!!!

Gratula, gratula!!!!

Szép volt Fiúk! Gratula!
Szép volt fiúk !!!!
Sokak és természetesen a magam nevében is gratulálok.
Nagyon jót tettetek a MAGYAR JÉGKORONGGAL.
Építsünk erre !
Sok munka vár még rátok, ránk, de most ünnepeljétek ezt a remek eredményt.
Mégegyszer gratulálok !
Jó látni, hogy vannak még a magyar csapatsportnak sikertörténetei, csak így tovább.
Egy-egy kudarc ne letörjön, hanem erősítsen minket!
Sok sikert és kitartást!
Gratulálok!!
BöszmeBivaly: Én azért még bízok abban, hogy meggondolja magát. (remélem ebben nagy Galló-segítséggel)
KCs: le vagyok maradva kicsit, miért is van Pék a bögyödben ennyire? :)
Gratulálok a csapatnak! Szép volt fiúk!
Cortinának mégannyira sincs rálátása a hazai viszonyokra, mint - szerinte - Péknek. Persze Cortina az Isten (gondolom a megélhetési tolmácsolás miatt sürgeti a külföldi edzőt).
megmondóemberke: miféle megélhetési tolmácsolás?
Gratula, nagyon örülök, és elnézést a spanyol meccs utáni nyűglődésért. Persze, tán érthető volt, meg az a vereség érthetetlen, máig is - na de most már kit érdekel ez?! Nagy, szép siker jött össze, csak így tovább!
Gratulálok a Srácoknak!!!!!

Lassan a "sportpénzek elosztogatóinak" is el kéne szerintem gondolkozniuk azon hogy érdemes-e az amúgy nagyon gyenge magyar fociba invesztálni a komoly pénzeket minthogy a magyar hokiba ami soooookkal igéretesebb...
Képzeljétek el ha még több (fedett) jégpályánk lenne például..

Szép volt fiúk!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dima valahogz,most nem ir gyorsan:)
Na hazakeveredve én is hozzátenném, hogy...

GRATULA A SRÁCOKNAK!!! EZT ÍGY KELL CSINÁLNI!!! A spanyoloknak volt egy tiszavirág életű sikerélményük, nembaj. A lényeg, h jövőre irány a divízió 1! :)

Kcs, most felejtsük el picit a Pék Gyurit, ez főként a srácok érdeme, a Cortina szintet meg a Pék is viszi... :D
Nem illik ilyenkor az edző kérdést feszegetni, mert ne csak a kudarcért okoljuk a szakvezetést, de a sikerben is engedjük őket megmártózni.

Az már csak az én szubjektív véleményem, hogy a Div. I-ből az elibe kerüléshez mind a két utánpótlás válogatottunknak nemzetközi szaktekintélyre lesz szüksége. Az ehhez hasonló szituációt ALBA VOLÁN még akkor is higgadtan értékelte amikor Énekes Lajos heteken keresztül elismerésre méltó sikereket ért el a csapattal.Az U-20 jövőre megküzd a bentmaradásért. Lehet, hogy túl idealistának tűnik a gondolatom, de az U-18 a ki nem "öregedő" játékosok megerősödésével és az érkező új külföldön és a hazai bajnokságban brillírozó sztárjainkkal kiegészülve igenis képes lehet a feljutásra esélyes csapatok életét megkeseríteni és nagy-nagy szerencsével, bravurral akár 1-2 éven belül fel is jutni az elitbe.
Tudom, hogy világcsodája két szintet ugrani, de több tornán vett részt az U-18-as csapat az év folyamán ahol Div. I-es csapatokkal játszott és alázásról egyik mérkőzésen sem beszélhetünk.
Ők nem a Div. II-ben voltak otthon.
Mint arról F. Kapus korábban tájékozatott minket Svájcban és ha nem tévedek Oroszországban is a bajnokságban az egyik legsikeresebb csapat edzője kapta meg az U-18-as válogatott szakmai irányítását. A mostani válogatott szakmai vezetésnek a sikerek után remélhetőleg lesz komoly kérője a klubcsapatok részéről is.
Más a helyzet természetesen akkor, ha a korosztályos válogatottat a felnőtt bajnokságban akarják indítani.Ez szerintem kizárólag az U-20-nál lehetséges és akkor elkerülendő a klubbérdekek ütközését javasolnám a szlovén, vagy az osztrák (nem EBEL !!!) szövetséggel megegyezve náluk a mi csapatunk nálunk pedig az ő csapatuk elindítását.

Egy gondolat még a magyarok szerepléséhez.
Büszkék lehetünk a határainkon túli gyökerekkel rendelkező, de többnyire az anyaországban játszó
srácok szereplésére is. A legjobb teljesítményeket bemutató különféle statisztikai táblázatokat böngészve, alig talál az ember nem magyar nevet a Top 10-ben !!!
orion66 : szeretném megkérdezni hogy, hogy egy Hentes Kristóf nálad miért szerepel az U18 as válogatott keretében? Ne felejtsd el hogy egy 93-as születésű gyerekről beszélünk...
Boggle: Az idei U18-as csapatból, ha jól tudom, akkor Fekti volt a legfiatalabb (1992. május).
Viszont Hentes '93 januári születésű és jövőre akár már játszhatna. Már csak azért is, mert már idén is részt vett a csapata ifi döntőjében és nem is szerepelt rosszul. Hári meg Galló '92-esek mindketten, és velük játszott egy sorban még Hentes a Bp Stars-ban.
Orion66: jó lenne, én is örülnék, de szerintem ez csak álom :(
Kedves ORION66!
Neked a legelső reakciód az u-18 hokisikerére, hogy Hentes Kristóf...No comment.
Nagyon kilóg a lóláb:)

Kedves Orion66!
Ha jól tudom Hentes Nemessel és Hardival játszott egy sorban.
Kedves RsHun: tényleg igazad van...

Kedves zsilett: először gratuláltam, utána reménykedtem, utána még 1x gratuláltam.
És ha jól néztem, akkor ezt Te nem teted meg. :)

Akkor harmadjára is: Szép volt fiúk!!! Remek csapat!
Bocs.
Nem RsHun, Zezima :)
Nem mellékesen a magyar csapat volt a legfiatalabb a VB-n. A csapat közel fele még a jövő évben is az U-18 válogatott tagja lehet.Hozzájuk csatlakozhatnak a hazai és idegen bajnokságokban vitézkedő kitűnő képességű, ma még csak 16 év körüli fiatalok.
www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/article/hungarys-u18-squad-promoted.html?tx_ttnews%5BbackPid%5D=955&cHash=0a995edec9
tudja vki h mikor jönnek haza a fiuk?????????
ma jöttek haza... úgytom kinti idő szerint fél 4 körül indultak...
Nagyon örülök ennek a sikernek és nagyon büszke vagyok a fiúkra! Gratulálok!!!!
Véleményem pedig nem változott: az edzők inkább zavartak, mint segíttek!!!!
Gratula a srácoknak, itthonról is!

Én most értem, csak haza, Tallinból. Hulla fáradt vagyok..., de boldog...
Holnap írok az angol meccsről, akit érdekel nézzen vissza!

Dima: mire alapozod legutóbbi kijelentésed ? Ott voltál a helyszínen ? Netán Szergej volt a forrás ? Gondolom, hogyha fiad olyan előnyöket élvezne mint a Starsban, akkor az eredménytől függetlenül nem írtál volna ilyeneket, hogy "az edzők inkább zavartak, mint segíttek!!!!"
ez a kérdés akkor titok marad látom :)
Ugye nem gondolja itt senki, hogy az apukák között folyó vitát ki kell vetíteni a lelkes gyerekekre.
Amennyiben a 11-es számú játékosról beszélünk akkor a VB-n 6 gól 4 asziszt 10 pont és +5 magáért beszél.Mindezt úgy hogy egyike azon játékosoknak akik még jövőre is az U-18 korosztályt erősíti !!!
Pár év mulva szívesen szurkolnék neki a nagy magyar válogatottban is. Az edzők értékeléséről sokan sokfélét gondolunk, de igazság szerint többnyire ( engem is beleértve) csak okoskodunk, mert nem sok objektív forrásra támaszkodhatunk a szakma megítéléséhez.

Figyeltem a felkészülési munkát! Se edzői elképzelést, se programot nem láttam. Kínlódni halott taktikai séma betanításával… Így már nem dolgoznak…
Láttam az összeállítást! 3 centert egy sorba betenni, ez külön „teljesítmény”.
Ismerem ezeket a játékosokat már 8-10 éve! Tudom ki mire képes, nem egy edzés alapján!

Szergej is forrás! Ő már ilyen edzőknél edzett, akik nemcsak dolgoztak, hanem neveltek is NHL játékosokat.

Milyen előnyök vannak Szergejnek Starsban? Legkeményebben dolgozni! Magyarországon már 2-szer legeredményesebb volt. Tavaly Szlovákiában 91 ponttal (1 ponttal lemaradva) második lett. Ez előny?

Ha nem tetszik valami – szólok függetlenül attól ki az edző, hogyan játszik a csapat és biztos függetlenül attól hol játszik a fiam! Legalább 3 éve másképpen nézem a hokit. Akkor írtam az első kritikát, amikor már túl forró lett a helyzet. Pontosan írtam mi a baj. Csak részlegesen csináltak változásokat (biztos függetlenül attól mit mi írunk blogban) és jött az eredmény.
süti beállítások módosítása