HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

61 aranyérmet kaphat az Alba Volán

2008.03.20. 12:45 F. Kapus

Ma 18 órakor kezdődik Székesfehérváron az Alba Volán-HC Csíkszereda döntő negyedik meccse. A hazaiak győzelme esetén bajnokavatás lesz. Ha minden igaz, hatvanegy érmet osztanak szét. Igaz, nem mindet egyszerre. A felét meg kell rendelniük az albásoknak.

Kedves olvasóinkban is felmerült a kérdés, amely bennünket is foglalkoztatott: vajon ki mindenki kap elismerést a fehérváriak közül? Csak az EBEL-csapat tagjai, akik kivívni látszanak a Volán kilencedik bajnoki címét, vagy azok a fiatalok is, akik az alapszakaszt végigküzdve megteremtették a nagyoknak a rájátszás lehetőségét?

A szövetségtől kapott információnk szerint az Alba Volán rengeteg pluszérmet igényelt. Alapesetben 30-at biztosít az MJSZ, de a klub saját költségére rendelhet továbbiakat. Így történik most is. Ebben a szezonban 57 játékos szerepelt a kék-fehéreknél az OB 1-ben, 4 edző irányította a csapatot. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató tájékoztatása szerint az Alba Volán vezetése minden játékosnak és edzőnek kiosztja az érmeket. Ez 61 darab medált jelent. Természetesen a már távozottak nem lesznek ott a ceremónián, ők más úton részesülnek a jóból.

Nagyon szurkolunk a Volán fiataljainak, támogatjuk azt az ötletet, hogy így, együtt jövőre is szerepeljenek az első osztályú bajnokságban. Sok érv szól amellett, hogy az EBEL-csapattól elkülönítetve játsszanak a fiatalok a bajnokságban. Van rivális klubvezető, aki ragaszkodni is fog ehhez. Most felbukkant egy újabb ok.

Kérdéses ugyanis, hogy ezek a fiatal játékosok ezúttal érdemesek-e az aranyra. Le a kalappal fejlődésük és lelkesedésük előtt, de ha ünneprontók is vagyunk, legyünk igazságosak: teljesítményük nem ér bajnoki címet. Persze belátjuk, a kiírás nem teszi lehetővé, hogy ne adjanak a Kóger István edzette csapatnak érmeket, hiszen a mérkőzések túlnyomó részén ők izzadtak.

Az eredmények felől nézve hiába. Az Alba az alapszakasz 36 mérkőzéséből 6-ot nyert meg. Ebből öt az EBEL-csapatnak köszönhető. Magyarán: 30 találkozón 1 siker áll a fiatalok neve mellett. Ez a tökutolsó pozícióra elegendő. Persze voltak hőstettek, hosszabbításban és büntetőkkel elszenvedett vereségek a Dab.extra.hu és az UTE ellen. De ez összességében mégis kevés az aranyhoz.

De ha már így alakult, egye fene: ez az arany segítse őket abban, hogy igazán jó felnőtt játékosokká váljanak. Igazolják akár visszamenőlegesen, hogy amit most megkapnak, jó helyre került. Annak aztán tényleg fogunk örülni.

40 komment

Címkék: bajnokság alba volán ob 1 rájátszás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akkor innentől szépen kérlek benneteket, minden bajnokcsapat esetén legyetek szívesek megnevezni majd, hogy a keretből kit tartotok érdemesnek az aranyra és kit nem. Kinek a teljesítménye ér aranyat és kinek nem. Rendben, mérjük ki patikamérlegen a százalékokat, hogy ki mennyivel járult hozzá az aranyhoz...

Amikor Buzsáky UEFA Kupa győztes lett a Portóval, egyszer lépett pályára a sorozatban, de ugyanúgy kapott érmet. De aligha hiszem, hogy egy portugál újságírónak is eszébe jutott volna leírni olyat, hogy "Buzsáky teljesítménye nem ér kupagyőzelmet.", pláne nem olyan cinikus felvezetéssel, hogy "legyünk igazságosak".

Mert ez a gondolatmenet nem igazságos, és nem is akar az lenni, maximum annak látszani.
Érdekes. Vajon a DAB játékosai kaptak OB2-es aranyt? Ők nyerték meg végülis a bajnokságot. És mi lett volna ha a Fradi és Érsekújvár nyeri? Szlovák keretnek járna az arany? Szerintem igenis kapjon mindenki aki a csapat része.
Szerintem már most megér, egy bocsánatkérést, a fehérvári fiataloktól ez a cikk.Olvasom egy ideje
ezt a blogot,de bennem baromira nem merült fel,hogy ők ne kaphatnának aranyat.Mint ahogy a sor lövi a gólt,s a sor is kapja,a csapatból mindenki kap,vagy senki.

felháborító,hogy valakinek ilyen az eszébejut...
Azért van egy kis furcsasága a dolognak. Azok akik az alapszakaszban játszottak és teljesítményük alapján utolsók lettek, most bajnoknak mondhatrják magukat úgy, hogy max a lelátóról nézhették a rájátszást.

Általában aki a bajnokságban jégrelép egy cspatban, az megkapja az érmet, még ha szezon közben eligazol akkor is. Így jár nekik az érem, de teljesítményük alapján nem.
Szerintem már most megér, egy bocsánatkérést, a fehérvári fiataloktól ez a cikk.Olvasom egy ideje
ezt a blogot,de bennem baromira nem merült fel,hogy ők ne kaphatnának aranyat.Mint ahogy a sor lövi a gólt,s a sor is kapja,a csapatból mindenki kap,vagy senki.

felháborító,hogy valakinek ilyen az eszébejut...
Csak Oli, Te is ott csúsztatsz, hogy ez csapatsport, nem pedig egyéni sport.

Az egyéni sportágakban valóban az egyéni teljesítmény érdemesít az aramyéremre, a caspatsportágakban viszont a csapatteljesítmény. Amióta világ a világ, kapnak érmet csapatsportágakban a sztárok, a húzóemberek és a perememberek egyaránt. Csapatsportágakban értelmezhetetlen az, hogy a csapat valamelyik tagja a teljesítménye alapján nem érdemel érmet.

Csak a merő rosszindulat vezethet oda, hogy valaki ezt felveti, és ez - meg kell mondjam - nagyon sértő a játékosokra nézve.
Csak itt egy komplett csapatot cseréltek le. Volánhonlap is Volán B-nek nevezte őket.
De valójában mind az 57 játékos az Alba Volán SC csapatába tartozik a szezonban. Az más kérdés, hogy ki, mikor és hol lép jégre. A csapat tagjai, ők is aranyat kapnak és ez így helyes.
Szerintem kéne igényelni minden fehérvári szurkolónak egy aranyérmet. Ők akik igazán megérdemlik, mivel végig bíztatták a csapatot. Majd a következő EBEL szezonban azzal lehet dobálni a játékvezetőket. Nem üt akkorát, mint a félig teli borsodis doboz, de jobban lehet vele célozni. Vagy egyből rá kéne nyomni a 2008-9-es mezekre, hogy ne legyen vele gond később.

Tényleg, kérdezzetek már meg egy fehérvári ifit, hogy akkor most arra büszke, amit idén fejlődött, vagy a nyakán fityegő bizsura amit dobott neki a gép.
Oli: azért ez már mindennek a legalja. A Volánhonlapon eleinte direkt az volt az elv, hogy a Volánnak csak egy csapata van, az indexen hosszasan kitárgyaltuk. Csak az ezredik "ma ki játszik" kérdés után lett valamifajta megkülönböztetés, hogy a nézők következtethessenek az összeállításra.
Itt is csak ugyanazt tudom mondani, mint máshol, aki egy csapat tagja, az megkapja az érmet, amit a csapat elért. A DAB nem kap semmilyen érmet, hiába nyerték meg az alapszakaszt. Ha egy játékos nem játszik egy csapatban, akkor is megkapja az érmet. KCs-vel értek egyet, sértő és felháborító a játékosokra nézve, hogy ez valakinek felmerült a fejében.
Oli: javíts ki ha tévednék: az az 57 játékos a Volán igazolt játékosa vagy sem? Ha igen, márpedig igen, akkor miről beszélsz?
Én az OB2-es aranyra gondoltam a DAB-nál, mert Ők segítették a Jégtörőket az aranyhoz nem kevés játékossal, nem pedig az alapszakasz győzelemre.
Ezt írtam az első hozzászólásomban: "Általában aki a bajnokságban jégrelép egy cspatban, az megkapja az érmet, még ha szezon közben eligazol akkor is. Így jár nekik az érem, de teljesítményük alapján nem."
Tehát elismertem, hogy jár nekik. Csak mégis furcsa helyzetnek vélem.
Hivatalosan a Volán a honlapjukon is megkülönböztetett A és B csapatot. B csapat vereségeit mindenki úgy kezelte, hogy nem baj, majd úgy is jönnek a nagyok és megmutatják. Most pedig azok akik utolsók lettek a bajnokságban, majd fel lettek küldve a nézőtérre (teljes B csapat) teljsejogú bajnokoknak mondhatják magukat. Ez a furcsa számomra.
quitz-al értek egyet: "Tényleg, kérdezzetek már meg egy fehérvári ifit, hogy akkor most arra büszke, amit idén fejlődött, vagy a nyakán fityegő bizsura amit dobott neki a gép."
Oké, csak akkor ezt kérdezzék meg minden csapatsportban mindenkitől.

A focivb-n is kap érmet az, aki benne van az utazó keretben, de egy percet sem játszik, és soha senki nem mond olyat, hogy "büszke-e arra a nyakán fityegő bizsura, amit a gép dobott ki neki"

Aki ilyet mond, az szégyellheti magát, aki ezzel egyetért, az is, remélem, az érintett játékosok még annyi fáradságot sem pazarolnak az erre való reagálásra, hogy egy nagyot a földre köpjenek.
Ha valaki sportolt is valaha, az tudja, hogy mit jelent egy országos bajnokság arany érme. Szerintem ez nem kérdés, hogy mire büszkébb. Szerintetek a 22 fős olasz világbajnok csapatból, aki sose lépett pályára, nem büszke a VB aranyra, mert ő csak nézte? Ugyanolyan boldogan fogja mondani a fiának, hogy nézd meg apu vb-t mint Totti, aki gólokat is rúgott. Ez a kérdés is vicc.
VB-n be kell kerülni az utazó keretbe, Volánba idén nem volt túl nagy érem. Úgy szedték össze őket, 3 meccsre nem is sikerült eleget összeszedni.

Ha az érintett játékosok nem érzik, hogy azért ők mégse az igazi bajnokok, akkor nagy gond van velük, mert nagyon elszállnak maguktól. Biztos örülnek a lelátón, hogy hurrá, mindjárt bajnok leszek ha az a másik csapat megnyeri a meccset...

Nem az érmek jogosságát vitatom, de remélem a játékosok jobban tudják kezelni a helyzetet, mint a szurkolók és tudják, hogy ők ehhez mivel járultak hozzá.
Oli, egyre nagyobb hülyeségekeet beszélsz.

Olyannyira, hogy a Volán két játékost kirúgott szezon közben, mert nem volt megfelelő a hozzáállásuk.

A gyerekek, akiket most sértegetnek a riválisok szurkolói és az újságírók, azok kőkeményen dolgoztak iskola mellett is, ingyen egész szezonban, és már hosszú évek óta, amióta jégkorongoznak. Nem az utcáról lettek összeszedve, mint azt sugallod...

Az "érem" - "érdem" freudi elgépelés amúgy vicces. :)
"azok a fiatalok is, akik az alapszakaszt végigküzdve megteremtették a nagyoknak a rájátszás lehetőségét?"
tekintve, hogy az idei alapszakasznak nem volt tétje a rájátszásba kerülés, ez a mondat ebben a formában értelmetlen.
Érdekes, hogy amint van egy kicsit is negatív hangvételő cikk a Volánról egyből megsértődsz, fennhangon ellenkezel ha van benne igazság ha nincsen (jelen esetben van). A Volán számodra szent tehén, sosem hibáznak, makulátlanok. Itt is már játékosok sértegetéséről írsz, amikor arról szó sincsen. Azért a Volán megtehette volna, hogy a rájátszás minden meccsére benevez 1-2 játékost a 4. sorba a B csapatból és így mindenki legalább egy rájátszásmeccsen játszhatott volna. Még ezt sem vállalták be, inkább mehettek a lelátóra. Volán A megérdemli az aranyat, Volán B teljesítménye alapján nem.
Az alapfelvetésnek lenne értelme, mert abban van némi igazság, hogy ez az idei szezon furcsán alakult a Volánnal, és a miértek feszegetése kényes téma. Ebben a formában viszont a cikk igazságtalan csúsztatás... és akkor még rendkívül visszafogott voltam.
Annyiban igazat kell adjak Oli-nak, hogy szerintem is ez lett volna az áthidaló megoldás, én már a szezon elejétől ezt hangoztattam. Azok, akik az EBEL-ben a legrosszabbnak számítottak, büntetésből lejátszhattak volna a magyar bajnokikra (természetesen csak akkor, ha nincs időpontütközés). Gosselinnek pl. talán még jót is tehetett volna, hogy nem csak a tévében láthatja visszajátszásról a góljait.
Görschl pl. az első OB1 meccseken lejátszott a kicsikhez, és a vállán vitte a csapatot - és ennyi elég is volt, hogy s kis Volán is meccset nyerhessen a Szereda ellen (mert ugye az messze nem a nagycsapat kerete volt).

Ugyanezen az elven szerintem a kiscsapat legjobbjai megérdemelték volna, hogy a rájátszásban jutalomból bekerüljenek a nagycsapat keretébe a gyengébben teljesítők helyett. A bajnoki döntő így is csak formalitás lett volna... Remélem a jövőre erre jobban odafigyel a klub - bár a legjobb az lenne, ha születne vmi olyan megegyezés, ami nem tenné lehetővé, hogy az egész ország minket gyűlölhessen.
"bár a legjobb az lenne, ha születne vmi olyan megegyezés, ami nem tenné lehetővé, hogy az egész ország minket gyűlölhessen."

Akarommondani olyan kiírás, amelyben nincs ekkora támadási felület ránk nézve.
Sporttársak, az Olimpia Ljubjana alapszakasz 8. lett ez ERSTE-ben. Több személyi változás volt a keretben és most 2-1-re vezetnek a döntőben. Kit zavarna a sógoroknál, hogy tőlük mely játékosok kapnak érmet? Oadértek és kész, pont.
Raon: én is így gondoltam a szezont, de úgy látszik a vezetőség máshogy. Pedig a kicsiknek is jót tett volna néhány rutinos róka, akitől lehetett volna tanulni. Sihvonen pl most itthon maradt betegség miatt az első két meccsen, de lejött a kicsikhez edzeni, és végighajtotta az edzést. A kicsik meg örültek, lelkesen játszottak vele, és azt hiszem, tanultak is tőle. Ezen a téren van még mit fejlődnie a magyar csapatoknak is.
Szerintem is elképesztő, hogy ez egyáltalán kérdés. Ez kb. olyan, hogy egy cégnél a portás nem kap prémiumot, mert Ő csak az ajtót nyitogatja, és nem a munkája miatt fejlődik a cég. Meg egyáltalán, hogy mondod meg egy játékosnak, hogy te nem kapsz semmit, mert a teljesítményed alapján nem érdemled meg. Ez olyan mintha azt mondanád neki, hogy te nem is vagy volános hiába játszottad végig az alapszakaszt. És megjegyzem a volán számomra a leg antipatikusabb csapat az egész ob1-ben. Mármint az EBEL csapat. De egy sportolót nem lehet ilyen módon minősíteni, főleg nem a médiában. Profi emberek ilyent nem tesznek.
Mennyibe kerül a bajnoki érem? Kedves Volán rendeljen nekem is kettőt, kifizetem! :-)

Vegyétek már észre, hogy két külön csapatról van szó! Csak a ob kiírása miatt kellettek, mert a Volán nem indulhatót volna a rájátszásban. Elkerülhető lett volna ez a kínos helyzet, ha az alapszakasz első három helyezettje mellett indulhatott volna a rájátszásban a „nagy” Volán.

Játszunk olyat, hogy hivatalosan minden ob1-es játékos a Magyar Jégkorong Egylet színeiben indul, valakik csak megnyerik a bajnokságot és akkor mindenkinek a nyakába rakhatjuk az aranyat függetlenül a csapathelyezésétől.

Minden tiszteletem a Volán B csapaté, de ez a teljesítmény valljuk be nem arany.
Eszerint Budai sem érdemel aranyat, ha jól emlékszem egy percig nem játszott az OB1-ben azt se tudjuk milyen a teljesítménye. Pedig válogatott másodikkapus.
durex! nem azért kap valaki aranyérmet, mert tisztában vagyunk a képességeivel. és megnyugtatlak, a portások 99,9%-a nem részesül a prémiumból, csak azért mert jól megy a cégnek.
Pedig igen, nálunk legalább is. És éppen azt akarom mondani, hogy mindenki megérdemli az aranyat, aki a csapat tagja. Aki sportolt tudja. Külön dicséretet kaphat majd Ocskay s a többiek, hogy legtöbb gól vagy legtöbb gólpassz stb. De a csapat érdeme az ob1 arany, ez mindenkinek jár, és bulvárszerű ilyen témát felhozni, hogy de vajon ő megérdemli. Azt, hogy ki hogy teljesített azt külön díjazza majd a klub, de aranyat és bajnoki cím hangsúlyozom, AZ EGÉSZ CSAPATNAK jár.
KCs, elgurult a gyógyszered? Ha képes lennél némi távolságot tartani a tárgytól, akkor rájönnél, hogy az egész idei kiírás hemzseg az ellentmondásoktól, és tök abszurd a bajnokság bonyolítása. Erről szól itt ez a cikk. Erről szól a vita is. Sőt a vita nem kis részben neked köszönhetően már maga is annek a kis abszurd őrületnek a része, ami az idei bajnokságot övezi.

Aki igazi sportember az ne latolgassa már, hogy kinek mi jár, vajon jogosnak érzi-e az Alba B az érmét, hanem menjen le mozogni egy órára a köpködés helyett. Én most indulok. Császtok!
"Alapesetben 30-at biztosít az MJSZ, de a klub saját költségére rendelhet továbbiakat"
Magyarul nem a MJSZ döntött úgy, hogy ad plusz érmeket, hanem a Volán... Egyébként ez egy szép gesztus a fiatalok felé. Persze, ha nagyon gazdag lenne a Volán, akkor az aranyérmeket a csarnok bejáratánál osztogatnák...
classic academic szarpofozás:
1) A Volán vezetői ezzel köszönték meg a kicsiknek, hogy egész évben pályán voltak, nem nagyon tehettek mást
2) Nem hinném, hogy a csikócsapat egyetlen tagja is azt gondolná, az ő teljesítménye aranyérmet ér
3) A blogban csak ezt írték le, amivel mindenki tisztában van, nem kell túlérzékenykedni, jövőre másik kiírást kell csinálni

...

139610) A Jégtörők nem a DAB-os juniorok miatt nyertek, hacsak a lelki támogatást nem számítjuk
A mai díjátadót elnézve végig az az érzésem volt, hogy a MJSZ széttárt lébakkal feküdt ki a Volánnak...
Akárhogy is fáj.....BAJNOK a VOLÁN!
Ez az egész nagyon GÁZ! Aki elejétől fogva végigkisérte a meccseket, az pontosan tudja miről van szó. Azt gondolom, hogy a volán b játékosai is tudják hova tegyék a dolgot (csak hát ugye a magyar virtus, ha tehetjük miért ne rúgnánk beléjük) és igen, igaza van annak a hozzászólónak aki azt írta, hogy ezek a fiatalok egész évben húzták az igát ingyen és bérmentve, legalább egy érmet kapjanak, ha már a csapat tagjai. Idén indult először a volán az EBEL-ben, ha jövőre is igy lesz, akkor gondolom levonják az idei év tanulságait a szövetségben is, igazad van Floki, akárhogy is fáj a BAJNOK a VOLÁN!
Gratulálok a Volánnak és néhány hozzászólónak is.
A mai meccs vesztesei pont azok az odaállított gyerekek voltak. Az én zsebemben van egy ilyen érem. A tulajdonosa azt mondta, rég alázták meg ennyire. És nem, nem büszke rá. Csak remélem,hogy ettől függetlenül az egész évi munkájára büszke tud maradni. De senki ne feledje, "ez az arany nem jöhetett volna létre", ha nincs a B csapat.
Amúgy a félreállított srácok között volt néhány aki egy sokak által lefikázott csapatban több pontot szereztek az alapszakaszban, mint az OB jónéhány "sztár" játékosa.
Kiskorom óta Volán szurkoló vagyok. Jártam a mecsekre amikor játszottam (nem fehérvári vagyok sajna ezért nem tudtam a oda járni edzeni) mindig fehérvéri példaképek lebegtek a szemem elött. Mondhatnánk hogy elfogult vagyuk a csapattal. A bajnoki arany AZ EGÉSZ CSAPATNAK JÁR. Ez tény. Amióta a világ a világ ez így van. VB aranyat is kap az utolsó tartalék aki sosem lépett pályára. VISZONT! A gyakorlatilag Volan-B tény és való azért volt hogy el tudjon indulni a csapat a rájátszásban. Nem ők harcolták ki a gyözelmet. Azt mondom az az igazáságos ha megkapják az érmet (mert tényleg a csapat tagjai voltak) de belül tudják hogy ez nem az ő érdemük. Szerintem egy (előző példát előhozva) egy VB gyöztes csapat azon játékosa aki egy percet sem töltött a pályán az nem büszke mutogatja hogy EZT ÉN SZEREZTEM. Ha igazi sportember tudja helyen kezelni a dolgot.
Hidd el Comlo, igazi sportemberek. Tudják kezelni.
1x év alatt egyszer sem láttam ennyeri kínosan feszengeni ezeket a fiúkat.Van köztük elég sok akinek van korosztályos saját aranya. Láttam őket bajnokságot nyerni. Ma tudták, hogy nem ők nyertek. Erősítés nélkül végig harcoltak, küzdöttek egy szezont, kaptak lelki és fizikai pofonokat, de állva maradtak. Saját erejükből, saját idejükből áldoztak nagyon sokat erre a bajnokságra. A legtöbben annak reményében, hogy akár csak egy percet pályára léphetnek a rájátszásban. Nekik ez a lehetőség lett volna a díj, nem ez a futottak még, és a gyúró után ti is beállhattok a sorba éremosztás.
Szerintem arról kellene beszélni, hogy rossz a bajnokság lebonyolítási rendszere. A Volán kapjon Wild Card-t, az rendben van, mivel mindenki tisztában van azzal, hogy övék a legerősebb játékoskeret. A nőknél valami ilyesmi volt a későbbi bajnok Ferencváros Starnál. Ehelyett csak azért szerepeltették a csikócsapatot, hogy ne zárják ki őket, hogy a rájátszásban indulhassanak.
Egyébként le a kalappal a fiatalok előtt is, de ne legyen ilyesmi a magyar bajnokságban, hogy egy teljes csapatot lecserélünk menet közben csak azért mert most már éles a küzdelem. Ez értékelhetetlenné teszi az alapszakaszt. Nekem ez a véleményem. Hajrá MAGYAR jégkorong !!!
Néztem tegnap a díjkiosztást... Galvins, mint a legjobb légiós... Játszott tíz meccset... Röhej... Ezt egyetlen módon lehetett volna elkerülni... Külön díjakat osztanak az alapszakaszra és a rájátszásra, elvégre két külön bajnokság volt...
süti beállítások módosítása