HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Marian Gaborik túlélte

2007.12.10. 11:02 D. Gromov

Az már megírtuk, hogy a Detroit múlt pénteken 5-0-ra verte a Minnesotát, amely alkalomból a detroiti Dominik Hasek kapuvédő pályafutása 78. shutoutját érte el. Azt azonban még nem mutattuk meg, 5-0-ás állásnál hogyan akadályozta meg a goalie a kilépő Marian Gaborikot a gólszerzésben. Finoman szólva is látványosan. Íme:

A felvételről úgy tűnik, a szlovák Wild-csatár élete konkréten veszélyben forgott, de szerencsére megúszta komolyabb sérülés nélkül. Hasek két percet kapott, az eltiltás nem merült fel. Kapusbarát kollégánk szerint nem is merülhetett. Mint látható, egyrészt szegény Gaborik lesunyt fejjel rohan a ketrec felé, másrészt ha a kapus már csúszik, nincs megállás. Nem marad más hátra, mint szaltózni, majd borogatni a zúzódásokat.

29 komment

Címkék: videó nhl hasek gaborik

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az öreg még mindig nagyon tud, az pedig Gaborik hibája, h azt hitte, Hasekkel ráér majd foglalkozni a kapunál. :]
szep vedes.
ugye ha gaborik eszreveszi idoben, akkor siman kikeruli es gol, de egy ilyen kirepulesre nem lehet szamitani.
miért nem büntetőlövés???? elvileg gólhelyzetben lévő játékosról volt szó.
csak épp kapusról van szó, aki ezt megteheti :) Ráadásul korongra ment, amit meg is fogott, nem jutott túl rajta. Gaborik béna volt, hogy nem tud korira érkezni a piruett után, ez van :D
Egyre jobban tetszik ez a sport,csak v.ki segíthetne hol lehet magyar nyelven informálódni a csapatokról. Laikusként úgy gondolom, hogy a kapus tette a dolgát! Ngyon nagy csávó!!!
Mi ebben az életveszély? A műjég cifrábbakat esnek az emberek ennél....
buborék... valahogy el kell adni a címlapon a cikket.életveszélyről szó sem lehetett,hacsak nem nagyon rosszul nem esik.
felmerült bennem,hogy hasek miért nem test test ellen ment a játékosnak,és miért lábra(korongra) pláne 5-0 nál.de ezt az okosok majd elmagyarázzák.
visszanézve az a véleményem,hogy hasek az utolsó pillanatban ment lábra.nem ismerem a jégkorong szabályait,de ez focinál simám piros lapot ér.
vajon mit gondolhatott a kapus,hogy fogja majd átugorni a csatár őt?
Drágáim, a címlapon nincs szó életveszélyről.
Aztán próbálom dekódolni, mit jelent az, hogy "a műjég cifrábbakat esnek az emberek ennél". Lehet, hogy sikerült, és a műkorcsolyáról van szó, de akkor meg a válasz az, hogy nem, nagyon nem. Szegény kínai kislány, aki nemrég szerepelt az Indexen, és tényleg alig bírt visszajönni az életbe, sokkal kisebbet esett. Persze az is elég nagy volt, ezek meg nyilván keményebb fiúk.
De ha nem erről van szó, hanem a Városligetről, és ott bármelyikőtök nagyobbat esett ennél a műjég, akkor mindent vonok vissza.
Persze, nincs szó a címlapon életveszélyről. Nem hazudnak. Már csak azt nem értem, miért nem írják oda az összes cikkhez, hogy "túlélte". Talán rejtve mégis arra utalnak ez esetben, hogy abban volt szerintük?
az sem elhanyagolható, hogy ebben a sportban mindenki szarrá van vértezve, szóval hiába repülsz nagyot, annyira azért nem üt nagyot a jég, mintha jégtáncosként egyszál semmiben placcsansz...

legalább volt egy kis látvány a meccsen:)
Kedves D.Gromov, dekódolom neked, a műjégpályára gondoltam (gy.k. városliget), igen. Valóban, a címlapon csak annyi van, túlélte; de ha itt tartunk, akkor az is lehetne ma egy cikknek a címe ennyi erővel, hogy "buborék beért a munkahelyére, túlélte. Életveszélyes helyzeteket úszott meg buborék, miközben gépjárművével megtette a lakása és munkahelye közötti 15 km-es távot. De beért és túlélte."
A kapus egyértelműen korongra ment. Amikor nála van a korong a csatár nem bánthatja. Ezen a szinten átugrani a kapust 50-ről nullára fékezni a másodperc töredéke alatt nem képesség kérdése. A fiatalember egyszerűen nem nézett fel, haenm arra koncentrált, hogy a védők ne érkjék utol és közben a korong is a boton maradjon. Fociban sem piros lap, ha elrúgja a labdát.

Szegény Hasek még csodálkozott is, hogy miért szórták ki 2 percre. Ami vicces, hogy az NHL.com-os összefoglalóból ezt a jelenetet szerényen kihagyták. Azért örülünk, hogy az öreg magára talált, bár egy kicsit sajnálom, ha Chrios Osgood így kiszorul, mert ő hozta a szezon elejét több mint jól.
GO WINGS
"felmerült bennem,hogy hasek miért nem test test ellen ment a játékosnak,és miért lábra(korongra)"

Azért, mert kapus és nem enforcer? A dolga a korong megállítása, nem a játékos leölése. Ha állva próbálná meg a játékost blokkolni, az egy könnyed csuklómozdulattal elütné a korongot a mamut mellett és utána már lehet keresgélni a hálóban. Amúgy ez a mozdulat Hasek "sajátja", egyfolytában fetreng, legtöbbször a hátán, de ilyen kicsúszások se ritkák tőle. Ő bevállalja egy hosszabb indítás lefülelésére, mint ahogy fociban is van kapus, aki kijön elrúgni/fejelni.

"pláne 5-0 nál"

10:0 -nál se szeretnek gólt kapni, értékes a shotout.
A műjégen egész egyszerűen senki nem tud olyan gyorsan korcsolyázni, mint Gaborik amikor beleszállt. Mindkét játékos cuccal együtt KB 100 kiló. Gaborik biztos 40 km/h körül korcsolyázott Hasek kijött mondjuk egy 10-essel. Nos a számok tükrében a közuti baleset kategória inkább helytálló, mint bármi, ami a Városligetben történik...
Gaborik biztos nem ment 40-nel. A lényeg a lényeg, azért itt szó nem volt életveszélyről, lehet ezt fél napig is cifrázni. Nekem a sok túlzó, meg valóságtól teljesen távolálló címtől van már ki a tököm; a faszért kell ilyen címet adni neki, akit érdekel, úgyis megnézi, nem? Vagy itt a következő:
"Alonso rekordfizetésért a Renault-é", ha ezt elolvasod, mire gondolsz? Arra, hogy leszerződött, aztán elkezded olvasni:
"A spanyol El Mundo című újság szerint...[...]...a The Times úgy tudja". Aztán rájössz, hogy ez is csak egy az eddig megjelent 78 feltételezésből. Erről van itt szó.
Nem vagyok hoki szakerto,DE..ott is vannak szabalyok az utkozesekre :) Egy szerelesnel nem megengedett minden eszkoz,meg a hokiban sem. Nehogymar a csatar legyen a hulye azert,mert szembejott a kapus, teljesen nyilvanvalo modon az utkozesre jatszva es a csatar meg nem ugrotta at :o
off
Lattam egy videot,egy brazil gyerekrol,aki a fejen dekazott a meccsen es ugy futott elore, labdastol..az ellen vedoi meg brutalisan lerugtak es a vegen ok voltak felhaborodva,hogy oket kerem megalaztak,amikor ilyen trukkot vetett be a gyerek :o
on
Hát, én nem tudom, nekem ez kétes... :S
bocs

A címek oké... Mondjuk néhány komment jól mutatja, hogy megbocsáthaqtó, mert néhány ember elkezd jobban érdeklődni mindannyiók kedvenc játéka iránt. Ha ez az ára hát istenem. Alonso meg ugye be is kaphatja:-)

Azért az sokat elmond a hokiról, hogy itthon az amatőr ligáben egy alapszakasz meccsen, ami nem is volt pályán kívülről durva egy csönttörés és egy izomszakadás volt a meccs vége, pedig éppcsak lapogatják egymást a palánkon. Lehet, hogy az életveszély túlzás, de eshetett volna szarabbul is, belefér.

Peace

Amúgy meg, örülni lehet csak, ha itt vitatkozunk
Szerintem a kiállítás jogos volt, mivel veszélyes beavatkozásnak tekinthető, viszont zseniális védés volt egyúttal. Gaborik a legjob játékosok egyike, ha picivel korábban felnéz, akkor belőhette volna a gólt, de őt is váratlanul érintette a kapus kijövetele.
Csak annyit szeretnék halkan megjegyezni, hogy a játékos neve helyesen:
Marian Gáborík.
Haseké meg Hásek, és? :) Amerika leszarja, jee
Ovechkin azért még fejenállva is beütötte volna :-))
Legjobb hogy a focisták szakértik itt az ütközést.

Mi van unjátok a két perces kirúgásokat?
Nem Hásek, hanem Hašek, rövid a-val.
hasek csak fetreng mint egy fürdős. ez a stílusa :)))
6 Vezina, inkább az a stílusa :P
nem értem a kiállítást. baromság. kijött, lenyúlta a korongot mammuttal, aztán szevasz. ha ilyen formában marad az öreg, akkor lesz neki még egy-két rekordja. csak nehogy visszavonuljon harmadszor is.
itt egy kicsit csitulhatnának az emberek akik meg eletukben nem hokiztak, plane korizni is csak a mujegen csoszognak, igenis veszelyes volt, ha csak egy picit lassabban jon, akkor nem fordul at a fejen, hanem szepen kitori a nyakat ahogy pont fejtetovel raesik a jegre.
valszeg itt senkisem elne tul egy olyan utkozest, ha megis, akkoris derektol lefele gipszben... Amugy meg mindenkinek ajanlom ezt a 2 reklamot...


youtube.com/watch?v=WBOQC4mJHwQ

youtube.com/watch?v=_MEpzRGgtok

azert hasek csak egyvan :) gyonyoru vedes volt
süti beállítások módosítása