HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Beköszöntünk a divízió I-be

2011.12.30. 12:55 F. Kapus

“Minden nagy utazás egy kis lépéssel kezdődik. Hittük, hogy egyszer itt lehetünk. Egy olyan világbajnokságon, ahol magyar női jégkorongozó még nem járt. És Asiagóban elértük, amire vágytunk, ezért most a divízió 1-es vb-n játszunk. Csütörtökön pedig elkezdődött ez a nagyon rangos esemény, ahol olyan hokihatalmak társaságában, mint Szlovákia, Norvégia vagy Japán, mi is itt vagyunk. Bebizonyíthatjuk , hogy ide tartozunk és itt a helyünk. Ilyen gondolatok jártak az első meccs előtt a fejemben – írta blogunknak szokásos mérkőzés utáni beszámolójában Gömöri Csaba, a magyar női ifjúsági válogatott szövetségi edzője.” A világbajnokságon ma az előzetes menetrenddel szemben nem tartanak mérkőzéseket a csarnok szellőzőrendszerének hibája miatt. A folytatásról ma délután háromkor döntenek.

“Sokszor elképzeltem, milyen is lesz az érzés, de azt hiszem, csak most kaptam rá választ: nagyon kellemes. Az osztrákokkal évek óta jó a viszonyunk, és vezetőik mindig elismerően szóltak rólunk, a csapatról. Ahogy ők fogalmaztak, nagyon kemény csata lesz a két válogatott meccsén itt, Tromsőben. Kanadai edzőjük jól feltérképezett minket, és le is nyilatkozta , hogy agresszív letámadásunkat kell semlegesíteniük, de a jól korcsolyázó magyar csapatot nehéz lesz legyőzniük.

A mérkőzés előtt reggel edzettünk fél órát, de ez sajnos nem sikerült valami fényesre, kicsit haloványak voltunk és rendezetlenek, ezt az utazásnak és a korán kelésnek is be lehetett tudni. Ezenkívül alkalmazkodni kellett a szervezetünknek az állandó sötétséghez, amivel ritkán találkozik az ember. Nem mindennapos , hogy 10.45-kor a csarnokból kijövünk, és még mindig sötét van, de amikor délután kettőkor a mérkőzésre megyünk, akkor már be is esteledett.

A meccs előtt Buzás Norbert edzőkollégámmal elmondtuk a lányoknak, hogy ezen a vb-n csak akkor nyerhetünk bárki ellen, ha egységes lesz a csapat és mindenki egy irányba húzza a szekeret. Csapatnak kell lennünk, egymást segítve, biztatva, minden apró csatát megnyerve érhetjük el a célunkat. Ezek után a mérkőzés hatalmas iramban kezdődött. Mindkét válogatott sokat korizott, és magas sebességi fokozaton is pontos passzok jellemezték a játékot. Helyzetek alakultak ki mindkét csapat előtt. Nekünk talán több lehetőségünk volt, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. Érződött, hogy ez a szint egy fokkal magasabb, mint Asiagóban volt, és rutinos, jó csapat az ellenfél.

Ami nagyon pozitív volt, hogy mind a három sorunk nagyon jól kezdett, bátran hokizott, így arra számítottunk, hogy előbb-utóbb felőröljük az osztrákokat. Sajnos emberhátrányba kerültünk ekkor, de hamar egy osztrák is a büntetőpadra ült, és amikor csapatunk kiegészült, Huszák Alexandra egy szép egyéni akció után hidegvérű csellel becsapva a kapust megszerezte a vezetést. Az első harmadban többet lőttünk kapura. Kijelenthetjük, hogy az sem lett volna meglepő, ha 3-4 góllal vezetünk. Persze a hoki nem ennyire egyszerű és nem adnak semmit ingyen.

A második harmadban hamar jött a második gólunk, amit Pintér Lili jegyzett. Ennél szebb eredményt 22 perc után nem is várhattunk .Azt azonban láttuk , hogy az osztrák csapat megpróbálja a tempót fokozni és jött egy pár perces periódus amikor nagyon nyomtak is. Sajnos ennek meg is lett a gyümölcse, mert sikerült szépíteniük, sőt, 1 perc múlva már egyenlítettek is.

Ilyenkor mutatkozik meg egy csapat ereje, amikor jön a gond és kezdheti a felépített majd pillanatok alatt lerombolt eredményét újraépíteni. A lányok viszont ezért nagyszerűek, mert megmutatták, hogy nem omlanak össze ilyenkor sem, hanem dolgoznak tovább és tudják, hogy ez sikerrel jár. Így is lett, hiszen Medgyes Dorottya nagy erejű lövésébe a legjobb ütemben szúrt bele Kiss Andrea és újra a miénk lett a vezetés. A második harmadban az osztrákok lövési statisztikája lett a jobb. Persze meccset kell nyerni, nem statisztikát.

A harmadik harmad előtt látszott , hogy az fog nyerni, aki minden erejét összeszedi és kőkeményen harcol minden korongért vagy méterért a pályán. Nekünk két lelki előnyünk is volt az utolsó etapra, mégpedig az egygólos vezetésünk, és miénk volt a lélektani előny is, hiszen nem hagytuk, hogy felálljanak, újra mi szereztük meg a vezetést.

Ahogy fogyott az idő a meccsből, úgy fáradt el mindenki egyre jobban. Ám a lányok megalkuvást nem tűrően hajtottak és ennek az lett az eredménye, hogy Pintér Lili, aki végig nagy kedvvel játszott, megszerezte a negyedik gólunkat is. Ez a gól nagyon kellett, hogy kicsit nyugodtabban induljunk neki a hajrának. Ekkor még csak sejtettük, hogy lesz nagy izgalom még a végén.

A vége előtt 5 perccel az osztrákok megint egyre csökkentették a hátrányukat. Ebben a percben kellett időt kérnem és rendezni a sorokat. Innentől már 4 hátvéddel és 3 csatársorral játszottunk és a biztos védekezésre ügyeltünk. 16 másodperccel a vége előtt sajnos emberhátrányba kerültünk, a buli természetesen a saját harmadunkban volt. Az osztrákok kanadai edzője is időt kért és levitte a kapust. Mi azonban megszereztük a korongot, majd kilőttük a harmadból. Elakadt az egyik osztrákban és ő kapura lőtt, de a kapunkat elkerülte a korong. A hátralevő pár másodper már leszaladt.

A magyar csapat legyőzte a tavalyi bronzérmest és letette a névjegyét Tromsöben, így zsinórban hatodik alkalommal hallgathattuk meg a meccs végén a magyar himnuszt. Az első lépést megtettük tehát. Csapatunk legjobbjának Gasparics Fannit jelöltük, aki gólt ugyan nem szerzett, de csapatemberként jelesre vizsgázott, küzdőszelleme pedig példa értékű volt. Mellette a kétgólos Pintér Lili és a remekül védekező Köles Kata is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A legfontosabb, hogy a csapatunk egységet, erőt sugárzott, megmutatta, hogy komolyan kell számolniuk vele az ellenfeleknek.

A következő ellenfél Szlovákia lesz. Ők meglepetésre minden nagyobb ellenállás nélkül 7-2-re kaptak ki a nagyon szervezetten és ötletesen játszó Norvégiától. Ez a mérkőzés azonban nem 30-án lesz, mivel az összes csapat játékosai közt tömeges rosszullét, betegség ütötte fel a fejét. Minden csapatból legalább 10 -12 játékos émelygésre, szédülésre, erős fejfájásra panaszkodott így az IIHF a folytatást halasztotta.

Addig is szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy a magyar lányok már jobban vannak és folyamatos orvosi felügyelet alatt állnak. Péntek délelőtt városnézés, délután átmozgató szárazedzés lesz a program."

Szólj hozzá!

Címkék: nők ifjúsági világbajnokság női divízió 1 ifjúságiak világbajnokságok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása